Saga nedir?

Yeni BaşlayanAug 20, 2024
Saga, geliştiricilerin kendi adanmış blok zincirlerini kolayca başlatmalarını sağlayan Katman 1 bir ağdır - bu blok zincirleri chainlets olarak bilinir ve merkezi olmayan uygulamalar (dApp'ler) için ölçeklenebilir ve özelleştirilebilir altyapı sağlar. Sonsuz yatay ölçeklenebilirlik sunarak, Saga, paylaşılan backspace kısıtlamaları olmadan zincirler oluşturmaya olanak tanır ve böylece optimal performans ve güvenlik sağlar.
Saga nedir?

Saga nedir?

Kurucusu Rebecca Liao, Saga, blok zincirlerinin konuşlandırılma biçiminde devrim yaratmak, canlı bir uygulama ve geliştirici ekosistemini teşvik etmek için başlatıldı. Liao, Saga'yı "L1'leri başlatmak için bir Katman 1" olarak tanımlıyor ve ölçeklendirme ve birlikte çalışabilirlik konusundaki benzersiz yaklaşımını vurguluyor. Saga, kuruluşundan bu yana, şu anda 500'den fazla canlı proje ve yardım etme kapasitesi ile özellikle oyun sektöründe çok sayıda ortağı kendine çekti 1000 zinciri çalıştıreş zamanlı olarak.

Nasıl Saga Çalışır?

Saga, uygulama özel modüler platformun dağıtımını ve yönetimini basitleştirir.chainlets(blockchainler). Altyapı ve güvenlik süreçlerini otomatikleştirerek, Saga geliştiricilere teknik karmaşıklıklar yerine yeniliğe odaklanma imkanı sağlar.

  • Chainlets: Geliştiriciler, merkezi olmayan uygulamalar için ölçeklenebilir ve özelleştirilebilir çözümler sunmak için bağımsız olarak çalışan özel blok zincirleri oluştururlar.
  • Yatay Ölçeklenebilirlik: Saga'nın mimarisi, performansı tehlikeye atmadan uygulamaların artan talebi karşılamasına izin veren sonsuz yatay ölçeklenebilirliği destekler.
  • Paylaşılan Güvenlik: Cross Chain Validation (CCV) ile, Saga, chainletler arasında paylaşılan güvenlik sağlayarak Saga Ana Ağı'nın güvenliğini artırır.
  • Merkezi Olmayan Doğrulayıcılar: Harici doğrulayıcılar zincir parçalarını çalıştırarak, merkezi olmayan bir doğrulayıcı seti aracılığıyla ağ güvenliğini artırır.
  • Otomatik Dağıtım: Saga, zincirleri otomatik olarak dağıtır ve yönetir, bu da geliştiricilerin platform altyapısına entegre etme sürecini basitleştirir.
  • Sorunsuz Likidite Erişimi: Likidite Entegrasyon Katmanı (LIL), zincirler arası ve harici ekosistemlerde otomatik bileşilebilirlik ve likidite erişimi sağlar.

Chainlet'ler nedir?

Chainletler, Geliştiricilerin hayatını kolaylaştırmak için özel olarak tasarlanmış olan Saga Protokolünün temel bir yeniliğidir. Ekip, süreci "akıllı bir sözleşme dağıtmak kadar kolay" olarak açıklıyor. Chainlet oluşturma,SagaOSyüksek performansı, maliyet etkin işlemleri ve kullanıcı odaklı özellikleri ile bilinen bir Web3 uygulama geliştirme yığını.

Her zincir halkası bağımsız bir blok zinciri olarak çalışır, geliştiricilere paylaşılan blok alanının sınırlamaları olmadan merkezi olmayan uygulamalarını özelleştirmeleri ve ölçeklendirmeleri için esneklik sağlar. Zincirleri kullanarak, geliştiriciler yatay ölçeklenebilirlik elde edebilir ve uygulamalarının performansını veya güvenliğini tehlikeye atmadan artan kullanıcı talebini karşılamasını sağlayabilirler.

Bağlam için, dikey ölçeklenebilirliğin bir örneği Ethereum'dur.Katman 2ler, ölçeklendirme kısmı ise Arbitrum ve Optimism gibi L2'ler gibi blokzincirinin alt seviyelerinde (katmanlarında) ele alınmaktadır. Öte yandan, Chainlets yatay, kendi kendine yeterli ağlardır ve Saga ve diğer L1'lerle yan yana dururlar, aynı zamanda kripto parayı mevcut olan olasılıklarının ötesine genişletmeye yardımcı olurlar.

SAGA Token nedir?

TheSAGA token is a native cryptocurrency used in the Saga Protocol for decentralized applications and chainlets. It enables developers to pay for computing power, allowing flexible monetization and security. It improves the ecosystem’s security when it’s staked. The token model supports monetization strategies, network security, and automatic subscription payment.

SAGA'nıntokenomicsaşağıda detayları bulunmaktadır:

  • Çekirdek Katkı Sağlayıcılar (20%): Saga'yı hayata geçirmek için çalışmış olan ve çalışmaya devam edecek orijinal ekip üyelerine ayrılan, 3 yıllık kilitlenme süresine ve Token Üretim Etkinliği (TÜE) başlangıcında 1 yıllık bekleme süresine tabi olan jetonlar.
  • Fundraising (20%): Saga'nın vizyonuyla uyumlu yatırımcılar için ayrılmış olup %10'u zaten ayrılmış ve kalan %10'u ise gelecekteki fon toplama için ayrılmıştır. Bu token'lar ayrıca TGE'den 3 yıllık kilitlenme süresine ve 1 yıllık cliff'e sahiptir.
  • Ekosistem ve Gelişim (30%): Lansmandan sonra Saga ekosistemini genişletmeye adanmış olan bu tokenlar, Saga deneyimini geliştiren toplulukları ve geliştiricileri destekleyecek.
  • Vakıf Rezervi (10%): Bağış toplamadan, geliştirme ve ekosistem büyümesi dışındaki durumlar için vakıfın kullanımı için tutulur.
  • Airdrops (20%): İnşaatçılara, stakers'a, sahiplere ve Saga ekosistemine olumlu katkıda bulunan ve atamaların çeşitli aşamalara yayıldığı kullanıcılara dağıtılan.

SAGA Airdrops

Saga 3 aşaması için hazırlıklarairdrop kampanyalarıQ3 2023'te, farklı aşamalarda %6/%4/%10 paylaşım fikriyle başladı. 2024 yılına kadar SAGA toplam 5 havuz dağıtımı yaptı:

  1. Topluluk Oluşumu Airdrop60 milyon jetonun Cosmos (100.000), Celestia (27.000), Avalanche (26.000), Polygon (26.000) ve Solana (21.000) arasında dağıtıldığı 200.000 cüzdan.
  2. Binance Launchpool: 500.000 kullanıcı, SAGA ve FDUSD bahisleri yapan 45 milyon jeton kazandı.$13.4 billion51. Binance Launchpool'un rekor kıran döneminde.
  3. Güç Seviyesi 9,000'in Üzerinde Kasa 1: Genesis'te talep edilmemiş 30 milyon SAGA jetonunun 3 milyonu
  4. Vault 2: başka 3 milyon SAGA jetonu, artı ortaklardan hava atışları
  5. Kasa 3: 2 milyon SAGA, gelecekteki ödüller için 120 milyondan fazla SAGA bırakıldı.

Bu kampanyalardan gelen talep edilmemiş hava damlaları (Genesis'ten gelen 30 milyon gibi) saklandı ve gelecekteki teşvikler için biriktirildi. "Over 9,000" sisteminin ana amacı, Saga ortaklarından gelen hava damlalarına ek olarak bu jetonları yeniden dağıtmaktı. SAGA'nın tüm hava damlaları Amerika Birleşik Devletleri'nde mevcut değil.

Pegasus nedir?

PegasusSaga Protokolü'nün paylaşılan güvenlik dağıtımını artırmak için tasarlanmış kritik bir bileşenidir. Zincirletleri için gelişmiş koruma önlemleri sunar, bunlar arasında şunlar bulunur:

  • Merkezi Olmayan Doğrulayıcı Seti: Pegasus, harici doğrulayıcıların zincir parçalarını çalıştırmasını sağlayarak ağı merkezsizleştirir ve güvenliği artırır.
  • Güvenlik Zinciri: Damgalama ve staking $SAGA, doğrulayıcı hatalarını cezalandırmak için kesme mekanizmalarına sahip.
  • Platform Chain: Zincirletlerin başlatılmasını ve bakımını yönetir, artırılmış koruma için birden fazla kaynaktan güvenliği bir araya getirir.
  • Progressif Başlatma Aşamaları: Düzgün bir dağıtımla altı aşamada yapılan yapılandırılmış bir başlatmayı takip ederek, doğrulayıcı işlemlerin pürüzsüz bir şekilde dağıtılmasını ve kademeli olarak merkezsizleşmesini sağlar.
  • Staking ve Ödüller: Stakers'ların (~10% APY) ödüller kazanmasına olanak tanırken ağın güvenliğine katkı sağlamalarına izin verir. Kullanıcıların etkileşim kurmak için Cosmos SDK uyumlu bir cüzdanları olması gerekiyor, örneğin Keplr.
  • Doğrulayıcı Onboarding: Doğrulayıcılar için onboarding sürecini basitleştirir, birden fazla zincir parçasını ve altyapı bileşenlerini aşamalı olarak yönetmelerine izin verir.

Saga Likidite Entegrasyon Katmanı nedir?

GateSaga Likidite Entegrasyon Katmanı(LIL), çoklu zincir ortamında likidite parçalanmasını otomatik bileşilebilirlik ve kaynakların sorunsuz entegrasyonunu sağlayarak ele alır. Geliştiricilere, manuel müdahale olmadan farklı zincirler ve ekosistemler arasında likiditeye erişim imkanı sunar.

  • Otomatik Köprüler: Ağ içinde her bir zincir parçasını otomatik olarak birbirine bağlayan protokol özgü köprüler oluşturur ve likidite erişimini kolaylaştırır.
  • LIL Zinciri aracılığıyla Kanonik Yönlendirme: Zincirler arasında ve dış ekosistemler arasında likidite rotalarını düzenlemek için merkezi bir yönlendirici kullanır, ağ topolojisini optimize eder.
  • Otomatik Paket Yönlendirme: Kullanıcı deneyimini otomatik çoklu atlama köprü işlemlerini yaparak geliştirir, manuel işlem yönetimine gerek kalmadan.
  • Cross-Chain Execution: Akıllı sözleşmelerin herhangi bir zincirde yürütülmesine izin verir, diğer zincirlerdeki dApp'lere otomatik erişim sağlayarak zincirler arası otomatik erişim sağlar.
  • Ücretsiz ve Gazsız İşlemler: Saga ekosistemi içinde gazsız ve maliyetsiz etkileşimler sunarak, geliştiriciler ve son kullanıcılar için kullanıcı deneyimini iyileştirir.
  • Birleşik API ve Kullanıcı Deneyimi: Geliştiricilerin ağ üzerinde likiditeyle etkileşimde bulunmak için basit ve birleşik bir API sağlar.

Alt Çizgi

Saga, geliştiriciler, oyuncular ve airdrop tutkunları için bir gitmek için zincir olarak onu kurarak benzersiz yatay ölçekleme çözümüne sahip olağanüstü bir kripto projesidir. Pegasus ve Likidite Entegrasyon Katmanı protokollerinin tanıtılmasıyla Saga, Web3 oyunları için merkez olma büyük vizyonunu gerçekleştirmeye daha da yaklaşıyor.

Gerçekten gözümüzü yakalayan şey, takımın mükemmelliğiydi. Ne olursa olsunbir röportajcrypto oyun ve merkezsizleştirme alanındaki güncel dinamikleri derinlemesine anlayan ortak kurucu Rebecca Liao ile birlikte veya ultra-detaylı bir makale ileOrta, Saga güçlü liderliğini ve uzmanlığını sergiliyor.

Açıklama:

  1. Bu makale [Datawallet]. Tüm telif hakları orijinal yazarın [Jed Barker, Editor-in-Chief]. If there are objections to this reprint, please contact the Gate Öğrenekip ve bunu hızlı bir şekilde ele alacaklar.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede yer alan görüşler yalnızca yazarına aittir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi oluşturmamaktadır.
  3. Makalelerin diğer dillere çevirileri Gate Learn ekibi tarafından yapılmaktadır. Belirtilmedikçe, çevrilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya çalınması yasaktır.

Saga nedir?

Yeni BaşlayanAug 20, 2024
Saga, geliştiricilerin kendi adanmış blok zincirlerini kolayca başlatmalarını sağlayan Katman 1 bir ağdır - bu blok zincirleri chainlets olarak bilinir ve merkezi olmayan uygulamalar (dApp'ler) için ölçeklenebilir ve özelleştirilebilir altyapı sağlar. Sonsuz yatay ölçeklenebilirlik sunarak, Saga, paylaşılan backspace kısıtlamaları olmadan zincirler oluşturmaya olanak tanır ve böylece optimal performans ve güvenlik sağlar.
Saga nedir?

Saga nedir?

Kurucusu Rebecca Liao, Saga, blok zincirlerinin konuşlandırılma biçiminde devrim yaratmak, canlı bir uygulama ve geliştirici ekosistemini teşvik etmek için başlatıldı. Liao, Saga'yı "L1'leri başlatmak için bir Katman 1" olarak tanımlıyor ve ölçeklendirme ve birlikte çalışabilirlik konusundaki benzersiz yaklaşımını vurguluyor. Saga, kuruluşundan bu yana, şu anda 500'den fazla canlı proje ve yardım etme kapasitesi ile özellikle oyun sektöründe çok sayıda ortağı kendine çekti 1000 zinciri çalıştıreş zamanlı olarak.

Nasıl Saga Çalışır?

Saga, uygulama özel modüler platformun dağıtımını ve yönetimini basitleştirir.chainlets(blockchainler). Altyapı ve güvenlik süreçlerini otomatikleştirerek, Saga geliştiricilere teknik karmaşıklıklar yerine yeniliğe odaklanma imkanı sağlar.

  • Chainlets: Geliştiriciler, merkezi olmayan uygulamalar için ölçeklenebilir ve özelleştirilebilir çözümler sunmak için bağımsız olarak çalışan özel blok zincirleri oluştururlar.
  • Yatay Ölçeklenebilirlik: Saga'nın mimarisi, performansı tehlikeye atmadan uygulamaların artan talebi karşılamasına izin veren sonsuz yatay ölçeklenebilirliği destekler.
  • Paylaşılan Güvenlik: Cross Chain Validation (CCV) ile, Saga, chainletler arasında paylaşılan güvenlik sağlayarak Saga Ana Ağı'nın güvenliğini artırır.
  • Merkezi Olmayan Doğrulayıcılar: Harici doğrulayıcılar zincir parçalarını çalıştırarak, merkezi olmayan bir doğrulayıcı seti aracılığıyla ağ güvenliğini artırır.
  • Otomatik Dağıtım: Saga, zincirleri otomatik olarak dağıtır ve yönetir, bu da geliştiricilerin platform altyapısına entegre etme sürecini basitleştirir.
  • Sorunsuz Likidite Erişimi: Likidite Entegrasyon Katmanı (LIL), zincirler arası ve harici ekosistemlerde otomatik bileşilebilirlik ve likidite erişimi sağlar.

Chainlet'ler nedir?

Chainletler, Geliştiricilerin hayatını kolaylaştırmak için özel olarak tasarlanmış olan Saga Protokolünün temel bir yeniliğidir. Ekip, süreci "akıllı bir sözleşme dağıtmak kadar kolay" olarak açıklıyor. Chainlet oluşturma,SagaOSyüksek performansı, maliyet etkin işlemleri ve kullanıcı odaklı özellikleri ile bilinen bir Web3 uygulama geliştirme yığını.

Her zincir halkası bağımsız bir blok zinciri olarak çalışır, geliştiricilere paylaşılan blok alanının sınırlamaları olmadan merkezi olmayan uygulamalarını özelleştirmeleri ve ölçeklendirmeleri için esneklik sağlar. Zincirleri kullanarak, geliştiriciler yatay ölçeklenebilirlik elde edebilir ve uygulamalarının performansını veya güvenliğini tehlikeye atmadan artan kullanıcı talebini karşılamasını sağlayabilirler.

Bağlam için, dikey ölçeklenebilirliğin bir örneği Ethereum'dur.Katman 2ler, ölçeklendirme kısmı ise Arbitrum ve Optimism gibi L2'ler gibi blokzincirinin alt seviyelerinde (katmanlarında) ele alınmaktadır. Öte yandan, Chainlets yatay, kendi kendine yeterli ağlardır ve Saga ve diğer L1'lerle yan yana dururlar, aynı zamanda kripto parayı mevcut olan olasılıklarının ötesine genişletmeye yardımcı olurlar.

SAGA Token nedir?

TheSAGA token is a native cryptocurrency used in the Saga Protocol for decentralized applications and chainlets. It enables developers to pay for computing power, allowing flexible monetization and security. It improves the ecosystem’s security when it’s staked. The token model supports monetization strategies, network security, and automatic subscription payment.

SAGA'nıntokenomicsaşağıda detayları bulunmaktadır:

  • Çekirdek Katkı Sağlayıcılar (20%): Saga'yı hayata geçirmek için çalışmış olan ve çalışmaya devam edecek orijinal ekip üyelerine ayrılan, 3 yıllık kilitlenme süresine ve Token Üretim Etkinliği (TÜE) başlangıcında 1 yıllık bekleme süresine tabi olan jetonlar.
  • Fundraising (20%): Saga'nın vizyonuyla uyumlu yatırımcılar için ayrılmış olup %10'u zaten ayrılmış ve kalan %10'u ise gelecekteki fon toplama için ayrılmıştır. Bu token'lar ayrıca TGE'den 3 yıllık kilitlenme süresine ve 1 yıllık cliff'e sahiptir.
  • Ekosistem ve Gelişim (30%): Lansmandan sonra Saga ekosistemini genişletmeye adanmış olan bu tokenlar, Saga deneyimini geliştiren toplulukları ve geliştiricileri destekleyecek.
  • Vakıf Rezervi (10%): Bağış toplamadan, geliştirme ve ekosistem büyümesi dışındaki durumlar için vakıfın kullanımı için tutulur.
  • Airdrops (20%): İnşaatçılara, stakers'a, sahiplere ve Saga ekosistemine olumlu katkıda bulunan ve atamaların çeşitli aşamalara yayıldığı kullanıcılara dağıtılan.

SAGA Airdrops

Saga 3 aşaması için hazırlıklarairdrop kampanyalarıQ3 2023'te, farklı aşamalarda %6/%4/%10 paylaşım fikriyle başladı. 2024 yılına kadar SAGA toplam 5 havuz dağıtımı yaptı:

  1. Topluluk Oluşumu Airdrop60 milyon jetonun Cosmos (100.000), Celestia (27.000), Avalanche (26.000), Polygon (26.000) ve Solana (21.000) arasında dağıtıldığı 200.000 cüzdan.
  2. Binance Launchpool: 500.000 kullanıcı, SAGA ve FDUSD bahisleri yapan 45 milyon jeton kazandı.$13.4 billion51. Binance Launchpool'un rekor kıran döneminde.
  3. Güç Seviyesi 9,000'in Üzerinde Kasa 1: Genesis'te talep edilmemiş 30 milyon SAGA jetonunun 3 milyonu
  4. Vault 2: başka 3 milyon SAGA jetonu, artı ortaklardan hava atışları
  5. Kasa 3: 2 milyon SAGA, gelecekteki ödüller için 120 milyondan fazla SAGA bırakıldı.

Bu kampanyalardan gelen talep edilmemiş hava damlaları (Genesis'ten gelen 30 milyon gibi) saklandı ve gelecekteki teşvikler için biriktirildi. "Over 9,000" sisteminin ana amacı, Saga ortaklarından gelen hava damlalarına ek olarak bu jetonları yeniden dağıtmaktı. SAGA'nın tüm hava damlaları Amerika Birleşik Devletleri'nde mevcut değil.

Pegasus nedir?

PegasusSaga Protokolü'nün paylaşılan güvenlik dağıtımını artırmak için tasarlanmış kritik bir bileşenidir. Zincirletleri için gelişmiş koruma önlemleri sunar, bunlar arasında şunlar bulunur:

  • Merkezi Olmayan Doğrulayıcı Seti: Pegasus, harici doğrulayıcıların zincir parçalarını çalıştırmasını sağlayarak ağı merkezsizleştirir ve güvenliği artırır.
  • Güvenlik Zinciri: Damgalama ve staking $SAGA, doğrulayıcı hatalarını cezalandırmak için kesme mekanizmalarına sahip.
  • Platform Chain: Zincirletlerin başlatılmasını ve bakımını yönetir, artırılmış koruma için birden fazla kaynaktan güvenliği bir araya getirir.
  • Progressif Başlatma Aşamaları: Düzgün bir dağıtımla altı aşamada yapılan yapılandırılmış bir başlatmayı takip ederek, doğrulayıcı işlemlerin pürüzsüz bir şekilde dağıtılmasını ve kademeli olarak merkezsizleşmesini sağlar.
  • Staking ve Ödüller: Stakers'ların (~10% APY) ödüller kazanmasına olanak tanırken ağın güvenliğine katkı sağlamalarına izin verir. Kullanıcıların etkileşim kurmak için Cosmos SDK uyumlu bir cüzdanları olması gerekiyor, örneğin Keplr.
  • Doğrulayıcı Onboarding: Doğrulayıcılar için onboarding sürecini basitleştirir, birden fazla zincir parçasını ve altyapı bileşenlerini aşamalı olarak yönetmelerine izin verir.

Saga Likidite Entegrasyon Katmanı nedir?

GateSaga Likidite Entegrasyon Katmanı(LIL), çoklu zincir ortamında likidite parçalanmasını otomatik bileşilebilirlik ve kaynakların sorunsuz entegrasyonunu sağlayarak ele alır. Geliştiricilere, manuel müdahale olmadan farklı zincirler ve ekosistemler arasında likiditeye erişim imkanı sunar.

  • Otomatik Köprüler: Ağ içinde her bir zincir parçasını otomatik olarak birbirine bağlayan protokol özgü köprüler oluşturur ve likidite erişimini kolaylaştırır.
  • LIL Zinciri aracılığıyla Kanonik Yönlendirme: Zincirler arasında ve dış ekosistemler arasında likidite rotalarını düzenlemek için merkezi bir yönlendirici kullanır, ağ topolojisini optimize eder.
  • Otomatik Paket Yönlendirme: Kullanıcı deneyimini otomatik çoklu atlama köprü işlemlerini yaparak geliştirir, manuel işlem yönetimine gerek kalmadan.
  • Cross-Chain Execution: Akıllı sözleşmelerin herhangi bir zincirde yürütülmesine izin verir, diğer zincirlerdeki dApp'lere otomatik erişim sağlayarak zincirler arası otomatik erişim sağlar.
  • Ücretsiz ve Gazsız İşlemler: Saga ekosistemi içinde gazsız ve maliyetsiz etkileşimler sunarak, geliştiriciler ve son kullanıcılar için kullanıcı deneyimini iyileştirir.
  • Birleşik API ve Kullanıcı Deneyimi: Geliştiricilerin ağ üzerinde likiditeyle etkileşimde bulunmak için basit ve birleşik bir API sağlar.

Alt Çizgi

Saga, geliştiriciler, oyuncular ve airdrop tutkunları için bir gitmek için zincir olarak onu kurarak benzersiz yatay ölçekleme çözümüne sahip olağanüstü bir kripto projesidir. Pegasus ve Likidite Entegrasyon Katmanı protokollerinin tanıtılmasıyla Saga, Web3 oyunları için merkez olma büyük vizyonunu gerçekleştirmeye daha da yaklaşıyor.

Gerçekten gözümüzü yakalayan şey, takımın mükemmelliğiydi. Ne olursa olsunbir röportajcrypto oyun ve merkezsizleştirme alanındaki güncel dinamikleri derinlemesine anlayan ortak kurucu Rebecca Liao ile birlikte veya ultra-detaylı bir makale ileOrta, Saga güçlü liderliğini ve uzmanlığını sergiliyor.

Açıklama:

  1. Bu makale [Datawallet]. Tüm telif hakları orijinal yazarın [Jed Barker, Editor-in-Chief]. If there are objections to this reprint, please contact the Gate Öğrenekip ve bunu hızlı bir şekilde ele alacaklar.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede yer alan görüşler yalnızca yazarına aittir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi oluşturmamaktadır.
  3. Makalelerin diğer dillere çevirileri Gate Learn ekibi tarafından yapılmaktadır. Belirtilmedikçe, çevrilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya çalınması yasaktır.
Comece agora
Registe-se e ganhe um cupão de
100 USD
!