Thetanuts Finance nedir? Thetanuts Finance hakkında bilmeniz gereken her şey

Yeni BaşlayanAug 14, 2024
Thetanuts Finance, altcoin opsiyonlarına odaklanan merkezi olmayan bir zincir opsiyonları protokolüdür, kullanıcılara zincirde uzun veya kısa opsiyonlar yapma imkanı sunar.
Thetanuts Finance nedir? Thetanuts Finance hakkında bilmeniz gereken her şey

Thetanuts Finance gibi zincir üstü seçenek protokolleri, ticaret ve krediye odaklanan merkezsiz uygulamalara (Dapps) kıyasla kripto para piyasasında şu anda daha küçük bir segmenttir. Ancak seçenekler, geleneksel finansta önemli bir finansal türevdir ve kripto piyasası daha yaygın ve profesyonel hale geldikçe, zincir üstü seçeneklere olan talep önemli ölçüde artabilir. Thetanuts Finance, DeFiLlama'ya göre bu alandaki önde gelen bir platformdur ve yakın zamanda yönetişim jetonları başlattı. 2021'den bu yana, sermaye verimliliğini artırarak, işlem maliyetlerini azaltarak ve kullanıcı deneyimini iyileştirerek DeFi'deki seçenek ürünlerinin önemini gösterdi.

Thetanuts Finance nedir?

Thetanuts Finance, altcoin opsiyonlarına odaklanan merkezi olmayan bir zincir ve çok zincirli bir opsiyon protokolüdür. V3 mimarisi kullanarak kullanıcıların opsiyonlarda uzun veya kısa pozisyon almasına izin verir ve basitleştirilmiş bir arayüz aracılığıyla sezgisel bir ticaret sunar. Platform, birden fazla ağı destekler ve zincir üzerindeki opsiyon ticareti için geniş varlık kapsamı sağlamayı amaçlar. V3 yükseltmesinin ardından, Thetanuts Finance, altcoin opsiyonları alanında sunumlarını genişletti. $ETH ve $WBTC gibi Ethereum tabanlı varlıklara odaklanan birçok opsiyon protokolünün aksine, Thetanuts, birden çok blok zincirindeki daha geniş bir altcoin yelpazesi için opsiyonlar sunar. Bu çok zincirli yaklaşım, en geniş altcoin opsiyon kapsamını sunmalarını sağlar ve lider bir Opsiyon Kasası protokolü olarak uzmanlıklarını kullanır.

Arka plan

Her başarılı merkezi olmayan finans (DeFi) projesi, vizyoner liderler ve uzmanlar tarafından yönlendirilen bir ekip tarafından desteklenmektedir. 2021 yılında Williamsburg, Virginia'da kurulan Thetanuts Finance, on-chain opsiyon ticaretine yenilikçi yaklaşımıyla bunu örneklemektedir. Thetanuts, Nisan 2022'de 18 milyon dolarlık bir Seed turunda ve Nisan 2023'te 17 milyon dolarlık bir Seri A turunda fon topladı. Yatırımcılar arasında Polychain Capital, QCP Capital, Deribit, Paradigm, GSR, Wintermute, Jump, GoldenTree Asset Management, Tribe Capital ve diğerleri bulunmaktadır.

Thetanuts Finans V3 Yükseltmesi

2024'ün ilk çeyreğinde, Thetanuts Finance V3 ana ağı başlatıldı, bu da Thetanuts Finance'ın bir opsiyon kasası protokolünden altcoinlere odaklanan merkezi olmayan bir zincir üzerinde opsiyon protokolüne dönüşümünü işaret etti ve kullanıcıların uzun ve kısa işlemler gerçekleştirmesini destekledi. Thetanuts V3 mimarisi, mevcut Temel Kasaları, kredi piyasalarını ve Uniswap V3 havuzlarını kullanacak ve ayrıca kullanıcıların fiyatlandırma konusundaki görüşlerini ifade edebilecekleri serbest piyasa fiyatlandırmasını da içerecektir.


Kaynak: arbitrum.foundation

Thetanuts Finance V3 Güncellemesinin Avantajları

Thetanuts Finance'nin V3 yükseltmesi birkaç fayda getiriyor:

  • Geliştirilmiş Kullanıcı Deneyimi: Arayüzü ve işlem süreçlerini optimize ederek, daha kullanıcı dostu hale getirir. V3 yükseltmesi, tüccarların Temel Kasalar, AMM ve Kredi / Borç Pazarı ile bireysel olarak etkileşimde bulunabileceği bir ticaret benzeri arayüz sunacaktır.
  • Opsiyon Satın Alma Yeteneği: Opsiyon Saklama stratejileri genellikle satış tarafında odaklanırken, kullanıcıların uzun pozisyon alabilmesine olanak tanıyan bir yeteneği yoktur. V3, AMM ve Kredilendirme Piyasası'nın kullanımıyla bunu değiştirecektir.
  • Ek Getiri: V3 yükseltmesi, Temel Kasa'ların opsiyon primlerinden başka kullanıcılara daha fazla getiri sağlayacak. Bu ek kaynaklar arasında: Kredi Piyasasından kredi faizleri, AMM'den işlem ücretleri, potansiyel $NUTS jeton teşvikleri ve potansiyel ek jeton teşvikleri bulunur.
  • Serbest Piyasa Fiyatlandırması: Thetanuts V3, piyasanın fiyatları belirlemesine izin verir. Bu, kullanıcıların otomatik piyasa yapıcısının (AMM) opsiyonları yanlış fiyatlandırdığına inanıyorlarsa, bu farklılıkları arbitraj fırsatları için sömürmelerine olanak tanır ve potansiyel olarak kar elde etmelerini sağlar.
  • Test Edilen Altyapı: Thetanuts, kullanıcılarına tam güvenlik sağlar. Protokol, Aave V2 güvenliği ve Uniswap V3'ten teknolojiye sahiptir. Thetanuts ekibi, bu kanıtlanmış teknolojilerden faydalanarak güvenli ve güvenilir bir deneyim sunan V3 güncellemesine güvenmektedir.
  • Protokol Likiditesi: Thetanuts Finance'deki Temel Kasa Hesapları %100 teminatlandırılmıştır.

Thetanuts Finance V3'nin Mimarisi

Thetanuts Finance V3 mimarisi güçlü bir temel üzerine inşa edilmiştir ve temel kasalar, kredi piyasaları, AMM, Aave V2 güvenliği ve Uniswap v3 havuzları gibi mevcut unsurlardan yararlanmaktadır.

Temel Kasa Odaları

Thetanuts Finance v3'teki Temel Kasa, akredite piyasa yapıcılarına kâr sağlamak için kâr ödemesi yapılan Avrupa tipi nakit uzlaşmalı opsiyonları satmaktadır. Bu süreç, kullanıcılar için opsiyon primi şeklinde getiri üretir. Her kasanın önceden belirlenmiş olan parametreleri, kullanıcılar için belirli risk ayarlı getiriler oluşturacak olan kullanım fiyatı, delta ve vade gibi özelliklere sahiptir. Kullanıcılar kasalardan, Temel Kasa LP jetonu (yani, $XYZ-C veya XYZ-P) alacak ve bu jetonları kullanabileceklerdir.

  • LP tokenları faiz kazanmak için kredi piyasasına yatırılabilir.
  • Bu LP jetonları ayrıca AMM'ye yatırılabilir ve ticaret ücretleri üretmek için kullanılabilir.
  • Kullanıcılar temel varlık için AMM üzerinde uzun veya kısa pozisyon alabilirler.

Kredi Piyasaları

Thetanuts Finance V3 Borç Verme Piyasası, V3 arayüzü içine entegre edilmiştir ve Aave V2 sözleşmelerine dayanarak tasarlanmıştır. Bu temel bileşen, kullanıcıların zincir üzerindeki seçeneklerde uzun veya kısa pozisyonlar almasına olanak tanır. Borç Verme Piyasası, $XYZ-C, $XYZ-P, $XYZ ve $USDC varlıklarını destekler ve Aava V2 kullanıcıları gibi kullanıcılar, Borç Verme Piyasasından% 95 LTV'ye kadar ödünç alabilirler ve 20x kaldıraç kullanabilirler. Kaldıraç, AMM'deki slippage, fiyat etkisi ve ücretler nedeniyle daha düşük olabilir. Borç verme piyasasında iki katılımcı bulunmaktadır.

Kredi verenler

Thetanuts Finance v3'te, kredi verenler "Boost" adlı bir özellik aracılığıyla Temel Kasa LP Jetonları (örneğin $XYZ-C ve $XYZ-P) yatırabilirler. Bu, onlara borçlulardan kredi faizi kazanma imkanı tanır.

Borçlular

Öte yandan, borçlular, bu LP jetonlarını kredi piyasasından ödünç alarak uzun pozisyonlar açabilir ve bunları AMM'de satabilir. Platform ayrıca, kullanıcıların kredi piyasasına teminat sağladılarsa pozisyonlarına karşı borç almasına izin vererek sermaye verimliliği de sunar.

Otomatik Piyasa Yapıcı

Thetanuts Finance V3, savaş test edilmiş Uniswap V3 havuzlarını kullanarak, kullanıcıların zincirdeki opsiyonlar üzerinde uzun veya kısa gitmelerine imkan tanır ve Thetanuts Finance V3'ün önemli bir parçası olacaktır. Likidite sağlayıcı, $XYZ/$XYZ-C (alım opsiyonları için) veya $XYZ-P/$USDC (satım opsiyonları için) Thetanuts Finance V3 Ekle Likidite Modülü'ne yatırım yapacaktır. Likidite sağlayan kullanıcılar, NUTS jetonları ile teşvik edilecektir.

Likidite Sağlayıcıları

Thetanuts Finance v3'te, likidite sağlayıcılar (LP'ler), işlemcilerin zincir üzerindeki seçeneklerde uzun veya kısa pozisyon almasına olanak sağlamak için toplam kilitli değeri (TVL) sağlarlar. Karşılığında, LP'ler AMM işlem ücretlerinin bir kısmını kazanır.

Tüccarlar

Tüccarlar, piyasa görünümüne bağlı olarak uzun veya kısa volatilite pozisyonları almak için Uniswap v3 likidite havuzlarını kullanabilirler.

Getiri Kaynakları

Şu anda, kullanıcıların Thetanuts Finance V3'te beş farklı getiri kaynağı bulunmaktadır.

  1. Temel Kasalardan Opsiyon Primleri: Temel Kasalar, akredite piyasa yapıcılara parasız ("OTM") Avrupa nakit ödemeli opsiyonları satar ve kullanıcılar için opsiyon primleri şeklinde getiri sağlar.
  2. Kredi Piyasasından Kredi Faizi: Kredi Piyasasına likidite sağlayarak, kreditörler kredi faizi şeklinde getiri elde eder. Yakın gelecekte, kullanıcılar kredi faizi elde etmek için $XYZ ve $USDC'yi kredi piyasasına yatırabilecekler.
  3. AMM'den işlem ücretleri: Thetanuts ayrıca kullanıcılara AMM havuzlarından işlem ücretleri kazanma imkanı sunar. Uniswap V3'teki havuzlara $XYZ/$XYZ-C veya $XYZ-P/$USDC varlıklarını yatırarak, işlem ücretlerinden %50 kazanma hakkı elde edersiniz.
  4. $NUTS Token Teşvikleri: Thetanuts ekosistemde işlem hacmi ve likidite sağlayarak, kullanıcılar gelecekte NUTS jetonları için uygun olabilirler.
  5. Ek Token Teşvikleri: Bu ödül, üçüncü taraf ekosistemine bağlıdır. Thetanuts Finance V3'teki belirli varlıklarda işlem hacmi ve likidite sağlamak için kullanıcılar ek token teşviklerine hak kazanabilir, özellikle diğer ekosistemler Thetanuts Finance V3'teki faaliyetleri teşvik etmeye çalıştığında.

Kaldıraçlı LRT Stratejisi

Kullanıcılar likidite staking protokollerine katılarak Liquid Restaking Token (LTR) ve EigenLayer Puanları gibi diğer getiri kaynaklarını, Protocol Puanları (yani EtherFi Sadakat Puanları) ve DeFi'de (yani Pendle üzerinde) LRT'leri kullanarak ek getiri kazanabilirler. Şimdilik, Thetanuts Finance Ethereum ana ağında kaldıraçlı bir LRT strateji kasası oluşturmak için Pendle'in $PT-eETH'sini kullanıyor. Pendle kasası kullanarak kullanıcılar $PT-eETH'yi kredi piyasasına yatırarak ETH borç alabilirler ve 3 daha fazla getiri kaynağı üretebilirler: Pendle $PT-eETH Sabit Getiri, Thetanuts Finance $ETH-C Temel Kasa Seçenek Primleri ve $NUTS Ödülleri.

Ücret Parametreleri

Thetanuts Finance, Thetanuts Finance v3'ü kullanan modül kullanıcılarına bağlı olarak bazı ücretler alır. Thetanuts Finance tarafından kazanılan her ücret, Thetanuts Finance'in hazineye birikir ve bu hazine Thetanuts Finance DAO yönetim haklarına sahiptir. Ücret parametreleri DAO'ya bağlı olarak değiştirilebilir.

Yol Haritası

Thetanuts Finans Token

Thetanuts Finans, veya NUTS, ERC-20 tabanlı bir yerel jetondur. NUTS, ekosistemin yönetişim jetonudur ve protokolün uzun vadeli hedeflerini, merkeziyetsizlik, yönetişim ve teşvikleri desteklemek için kullanılacaktır. Thetanuts Finance, Curve'un oy-kilit modeline atıfta bulunur. Her epok sonunda, likidite teşvikleri Ethereum ana ağı üzerinde $veNUTS olarak verilecek ve talep edildikten sonra kullanılabilir.

NUTS, 1:1 oranında veNUTS olarak stake edilebilir ve ardından 90 günlük bir süre boyunca likit $NUTS'a dönüştürülebilir. $veNUTS sahipleri, Thetanuts Finance topluluğu üyeleri olarak çeşitli ayrıcalıklardan yararlanabilir ve Thetanuts Finance ekosistemi içinde çeşitli bileşenler üzerinde ağırlık oylamasına katılabilirler. Sahipler, Thetanuts Finance üzerinde hızlandırılmış emisyonlar için 1.5x likidite teşvikleri almak için $veNUTS'ları daha da kitleyebilirler. NUTS jetonlarının maksimum arzı 10,000,000,000 jeton olacak ve başlangıçta dolaşımda olan arzı ~7.5% olacak.

  • Ad: Thetanuts Finans
  • Sembol: NUTS
  • Tür: Yönetişim ve Fayda
  • Zincir: ERC-20
  • Maksimum Arz: 10 Milyar FIST
  • Dolaşımdaki Arz: 1.05 Milyar FIST

NUTS Token'ları Nasıl Satın Alabilirim?

  • Gate.io Borsasına gidin ve e-posta ID'nizi ve şifrenizi girerek bir hesap oluşturun.
  • Ayarları girerek fon şifrenizi oluşturun; bu şifre, fon çekilirken sorulacaktır.
  • Satın almakNUTS jetonları, uygun belgelerle KYC işlemini tamamlamanız gerekiyor.
  • KYC'den sonra Spot Trade'ye gidin, NUTS'u arayın ve seçin.
  • Yeni sayfayı açtıktan sonra, satın almak istediğiniz NUTS veya USDT tutarını doldurun ve satın alma düğmesine tıklayın.
  • Başarılı bir alım işleminden sonra, Cüzdan > Çekim sayfasına gidin.
  • İşte, NUTS'ı seçin ve ardından cüzdan adresini girin.
  • Fon şifrenizi, 2FA'nızı ve e-posta kodunuzu isteyecek; doğru şekilde girin ve gönderin.
  • NUTS'leriniz birkaç onaydan sonra cüzdanınıza ulaşacak.

Sonuç

V3'ün lansmanının ardından, Thetanuts Finance, merkezsizleştirme taahhüdünü ilerletmek için DAO yönetim modelini tanıtmayı planlıyor. Platform, önde gelen bir zincir üstü seçenekler protokolü olarak önemli kilometre taşlarına ulaşmasına rağmen, kar amaçlı tüccarlar için seçenekleri daha geniş bir yelpazede sunmanın uzun vadeli bir hedef olduğunu fark etmektedir. Kullanıcı dostu arayüzü ve Ethereum ana ağından başka altcoin seçenekleri, piyasada güçlü bir DeFi haline getiriyor.

Autor: Abhishek Rajbhar
Tradutor: Cedar
Revisores: Matheus、Piccolo、Ashley
* As informações não pretendem ser e não constituem aconselhamento financeiro ou qualquer outra recomendação de qualquer tipo oferecida ou endossada pela Gate.io.
* Este artigo não pode ser reproduzido, transmitido ou copiado sem referência à Gate.io. A contravenção é uma violação da Lei de Direitos Autorais e pode estar sujeita a ação legal.

Thetanuts Finance nedir? Thetanuts Finance hakkında bilmeniz gereken her şey

Yeni BaşlayanAug 14, 2024
Thetanuts Finance, altcoin opsiyonlarına odaklanan merkezi olmayan bir zincir opsiyonları protokolüdür, kullanıcılara zincirde uzun veya kısa opsiyonlar yapma imkanı sunar.
Thetanuts Finance nedir? Thetanuts Finance hakkında bilmeniz gereken her şey

Thetanuts Finance gibi zincir üstü seçenek protokolleri, ticaret ve krediye odaklanan merkezsiz uygulamalara (Dapps) kıyasla kripto para piyasasında şu anda daha küçük bir segmenttir. Ancak seçenekler, geleneksel finansta önemli bir finansal türevdir ve kripto piyasası daha yaygın ve profesyonel hale geldikçe, zincir üstü seçeneklere olan talep önemli ölçüde artabilir. Thetanuts Finance, DeFiLlama'ya göre bu alandaki önde gelen bir platformdur ve yakın zamanda yönetişim jetonları başlattı. 2021'den bu yana, sermaye verimliliğini artırarak, işlem maliyetlerini azaltarak ve kullanıcı deneyimini iyileştirerek DeFi'deki seçenek ürünlerinin önemini gösterdi.

Thetanuts Finance nedir?

Thetanuts Finance, altcoin opsiyonlarına odaklanan merkezi olmayan bir zincir ve çok zincirli bir opsiyon protokolüdür. V3 mimarisi kullanarak kullanıcıların opsiyonlarda uzun veya kısa pozisyon almasına izin verir ve basitleştirilmiş bir arayüz aracılığıyla sezgisel bir ticaret sunar. Platform, birden fazla ağı destekler ve zincir üzerindeki opsiyon ticareti için geniş varlık kapsamı sağlamayı amaçlar. V3 yükseltmesinin ardından, Thetanuts Finance, altcoin opsiyonları alanında sunumlarını genişletti. $ETH ve $WBTC gibi Ethereum tabanlı varlıklara odaklanan birçok opsiyon protokolünün aksine, Thetanuts, birden çok blok zincirindeki daha geniş bir altcoin yelpazesi için opsiyonlar sunar. Bu çok zincirli yaklaşım, en geniş altcoin opsiyon kapsamını sunmalarını sağlar ve lider bir Opsiyon Kasası protokolü olarak uzmanlıklarını kullanır.

Arka plan

Her başarılı merkezi olmayan finans (DeFi) projesi, vizyoner liderler ve uzmanlar tarafından yönlendirilen bir ekip tarafından desteklenmektedir. 2021 yılında Williamsburg, Virginia'da kurulan Thetanuts Finance, on-chain opsiyon ticaretine yenilikçi yaklaşımıyla bunu örneklemektedir. Thetanuts, Nisan 2022'de 18 milyon dolarlık bir Seed turunda ve Nisan 2023'te 17 milyon dolarlık bir Seri A turunda fon topladı. Yatırımcılar arasında Polychain Capital, QCP Capital, Deribit, Paradigm, GSR, Wintermute, Jump, GoldenTree Asset Management, Tribe Capital ve diğerleri bulunmaktadır.

Thetanuts Finans V3 Yükseltmesi

2024'ün ilk çeyreğinde, Thetanuts Finance V3 ana ağı başlatıldı, bu da Thetanuts Finance'ın bir opsiyon kasası protokolünden altcoinlere odaklanan merkezi olmayan bir zincir üzerinde opsiyon protokolüne dönüşümünü işaret etti ve kullanıcıların uzun ve kısa işlemler gerçekleştirmesini destekledi. Thetanuts V3 mimarisi, mevcut Temel Kasaları, kredi piyasalarını ve Uniswap V3 havuzlarını kullanacak ve ayrıca kullanıcıların fiyatlandırma konusundaki görüşlerini ifade edebilecekleri serbest piyasa fiyatlandırmasını da içerecektir.


Kaynak: arbitrum.foundation

Thetanuts Finance V3 Güncellemesinin Avantajları

Thetanuts Finance'nin V3 yükseltmesi birkaç fayda getiriyor:

  • Geliştirilmiş Kullanıcı Deneyimi: Arayüzü ve işlem süreçlerini optimize ederek, daha kullanıcı dostu hale getirir. V3 yükseltmesi, tüccarların Temel Kasalar, AMM ve Kredi / Borç Pazarı ile bireysel olarak etkileşimde bulunabileceği bir ticaret benzeri arayüz sunacaktır.
  • Opsiyon Satın Alma Yeteneği: Opsiyon Saklama stratejileri genellikle satış tarafında odaklanırken, kullanıcıların uzun pozisyon alabilmesine olanak tanıyan bir yeteneği yoktur. V3, AMM ve Kredilendirme Piyasası'nın kullanımıyla bunu değiştirecektir.
  • Ek Getiri: V3 yükseltmesi, Temel Kasa'ların opsiyon primlerinden başka kullanıcılara daha fazla getiri sağlayacak. Bu ek kaynaklar arasında: Kredi Piyasasından kredi faizleri, AMM'den işlem ücretleri, potansiyel $NUTS jeton teşvikleri ve potansiyel ek jeton teşvikleri bulunur.
  • Serbest Piyasa Fiyatlandırması: Thetanuts V3, piyasanın fiyatları belirlemesine izin verir. Bu, kullanıcıların otomatik piyasa yapıcısının (AMM) opsiyonları yanlış fiyatlandırdığına inanıyorlarsa, bu farklılıkları arbitraj fırsatları için sömürmelerine olanak tanır ve potansiyel olarak kar elde etmelerini sağlar.
  • Test Edilen Altyapı: Thetanuts, kullanıcılarına tam güvenlik sağlar. Protokol, Aave V2 güvenliği ve Uniswap V3'ten teknolojiye sahiptir. Thetanuts ekibi, bu kanıtlanmış teknolojilerden faydalanarak güvenli ve güvenilir bir deneyim sunan V3 güncellemesine güvenmektedir.
  • Protokol Likiditesi: Thetanuts Finance'deki Temel Kasa Hesapları %100 teminatlandırılmıştır.

Thetanuts Finance V3'nin Mimarisi

Thetanuts Finance V3 mimarisi güçlü bir temel üzerine inşa edilmiştir ve temel kasalar, kredi piyasaları, AMM, Aave V2 güvenliği ve Uniswap v3 havuzları gibi mevcut unsurlardan yararlanmaktadır.

Temel Kasa Odaları

Thetanuts Finance v3'teki Temel Kasa, akredite piyasa yapıcılarına kâr sağlamak için kâr ödemesi yapılan Avrupa tipi nakit uzlaşmalı opsiyonları satmaktadır. Bu süreç, kullanıcılar için opsiyon primi şeklinde getiri üretir. Her kasanın önceden belirlenmiş olan parametreleri, kullanıcılar için belirli risk ayarlı getiriler oluşturacak olan kullanım fiyatı, delta ve vade gibi özelliklere sahiptir. Kullanıcılar kasalardan, Temel Kasa LP jetonu (yani, $XYZ-C veya XYZ-P) alacak ve bu jetonları kullanabileceklerdir.

  • LP tokenları faiz kazanmak için kredi piyasasına yatırılabilir.
  • Bu LP jetonları ayrıca AMM'ye yatırılabilir ve ticaret ücretleri üretmek için kullanılabilir.
  • Kullanıcılar temel varlık için AMM üzerinde uzun veya kısa pozisyon alabilirler.

Kredi Piyasaları

Thetanuts Finance V3 Borç Verme Piyasası, V3 arayüzü içine entegre edilmiştir ve Aave V2 sözleşmelerine dayanarak tasarlanmıştır. Bu temel bileşen, kullanıcıların zincir üzerindeki seçeneklerde uzun veya kısa pozisyonlar almasına olanak tanır. Borç Verme Piyasası, $XYZ-C, $XYZ-P, $XYZ ve $USDC varlıklarını destekler ve Aava V2 kullanıcıları gibi kullanıcılar, Borç Verme Piyasasından% 95 LTV'ye kadar ödünç alabilirler ve 20x kaldıraç kullanabilirler. Kaldıraç, AMM'deki slippage, fiyat etkisi ve ücretler nedeniyle daha düşük olabilir. Borç verme piyasasında iki katılımcı bulunmaktadır.

Kredi verenler

Thetanuts Finance v3'te, kredi verenler "Boost" adlı bir özellik aracılığıyla Temel Kasa LP Jetonları (örneğin $XYZ-C ve $XYZ-P) yatırabilirler. Bu, onlara borçlulardan kredi faizi kazanma imkanı tanır.

Borçlular

Öte yandan, borçlular, bu LP jetonlarını kredi piyasasından ödünç alarak uzun pozisyonlar açabilir ve bunları AMM'de satabilir. Platform ayrıca, kullanıcıların kredi piyasasına teminat sağladılarsa pozisyonlarına karşı borç almasına izin vererek sermaye verimliliği de sunar.

Otomatik Piyasa Yapıcı

Thetanuts Finance V3, savaş test edilmiş Uniswap V3 havuzlarını kullanarak, kullanıcıların zincirdeki opsiyonlar üzerinde uzun veya kısa gitmelerine imkan tanır ve Thetanuts Finance V3'ün önemli bir parçası olacaktır. Likidite sağlayıcı, $XYZ/$XYZ-C (alım opsiyonları için) veya $XYZ-P/$USDC (satım opsiyonları için) Thetanuts Finance V3 Ekle Likidite Modülü'ne yatırım yapacaktır. Likidite sağlayan kullanıcılar, NUTS jetonları ile teşvik edilecektir.

Likidite Sağlayıcıları

Thetanuts Finance v3'te, likidite sağlayıcılar (LP'ler), işlemcilerin zincir üzerindeki seçeneklerde uzun veya kısa pozisyon almasına olanak sağlamak için toplam kilitli değeri (TVL) sağlarlar. Karşılığında, LP'ler AMM işlem ücretlerinin bir kısmını kazanır.

Tüccarlar

Tüccarlar, piyasa görünümüne bağlı olarak uzun veya kısa volatilite pozisyonları almak için Uniswap v3 likidite havuzlarını kullanabilirler.

Getiri Kaynakları

Şu anda, kullanıcıların Thetanuts Finance V3'te beş farklı getiri kaynağı bulunmaktadır.

  1. Temel Kasalardan Opsiyon Primleri: Temel Kasalar, akredite piyasa yapıcılara parasız ("OTM") Avrupa nakit ödemeli opsiyonları satar ve kullanıcılar için opsiyon primleri şeklinde getiri sağlar.
  2. Kredi Piyasasından Kredi Faizi: Kredi Piyasasına likidite sağlayarak, kreditörler kredi faizi şeklinde getiri elde eder. Yakın gelecekte, kullanıcılar kredi faizi elde etmek için $XYZ ve $USDC'yi kredi piyasasına yatırabilecekler.
  3. AMM'den işlem ücretleri: Thetanuts ayrıca kullanıcılara AMM havuzlarından işlem ücretleri kazanma imkanı sunar. Uniswap V3'teki havuzlara $XYZ/$XYZ-C veya $XYZ-P/$USDC varlıklarını yatırarak, işlem ücretlerinden %50 kazanma hakkı elde edersiniz.
  4. $NUTS Token Teşvikleri: Thetanuts ekosistemde işlem hacmi ve likidite sağlayarak, kullanıcılar gelecekte NUTS jetonları için uygun olabilirler.
  5. Ek Token Teşvikleri: Bu ödül, üçüncü taraf ekosistemine bağlıdır. Thetanuts Finance V3'teki belirli varlıklarda işlem hacmi ve likidite sağlamak için kullanıcılar ek token teşviklerine hak kazanabilir, özellikle diğer ekosistemler Thetanuts Finance V3'teki faaliyetleri teşvik etmeye çalıştığında.

Kaldıraçlı LRT Stratejisi

Kullanıcılar likidite staking protokollerine katılarak Liquid Restaking Token (LTR) ve EigenLayer Puanları gibi diğer getiri kaynaklarını, Protocol Puanları (yani EtherFi Sadakat Puanları) ve DeFi'de (yani Pendle üzerinde) LRT'leri kullanarak ek getiri kazanabilirler. Şimdilik, Thetanuts Finance Ethereum ana ağında kaldıraçlı bir LRT strateji kasası oluşturmak için Pendle'in $PT-eETH'sini kullanıyor. Pendle kasası kullanarak kullanıcılar $PT-eETH'yi kredi piyasasına yatırarak ETH borç alabilirler ve 3 daha fazla getiri kaynağı üretebilirler: Pendle $PT-eETH Sabit Getiri, Thetanuts Finance $ETH-C Temel Kasa Seçenek Primleri ve $NUTS Ödülleri.

Ücret Parametreleri

Thetanuts Finance, Thetanuts Finance v3'ü kullanan modül kullanıcılarına bağlı olarak bazı ücretler alır. Thetanuts Finance tarafından kazanılan her ücret, Thetanuts Finance'in hazineye birikir ve bu hazine Thetanuts Finance DAO yönetim haklarına sahiptir. Ücret parametreleri DAO'ya bağlı olarak değiştirilebilir.

Yol Haritası

Thetanuts Finans Token

Thetanuts Finans, veya NUTS, ERC-20 tabanlı bir yerel jetondur. NUTS, ekosistemin yönetişim jetonudur ve protokolün uzun vadeli hedeflerini, merkeziyetsizlik, yönetişim ve teşvikleri desteklemek için kullanılacaktır. Thetanuts Finance, Curve'un oy-kilit modeline atıfta bulunur. Her epok sonunda, likidite teşvikleri Ethereum ana ağı üzerinde $veNUTS olarak verilecek ve talep edildikten sonra kullanılabilir.

NUTS, 1:1 oranında veNUTS olarak stake edilebilir ve ardından 90 günlük bir süre boyunca likit $NUTS'a dönüştürülebilir. $veNUTS sahipleri, Thetanuts Finance topluluğu üyeleri olarak çeşitli ayrıcalıklardan yararlanabilir ve Thetanuts Finance ekosistemi içinde çeşitli bileşenler üzerinde ağırlık oylamasına katılabilirler. Sahipler, Thetanuts Finance üzerinde hızlandırılmış emisyonlar için 1.5x likidite teşvikleri almak için $veNUTS'ları daha da kitleyebilirler. NUTS jetonlarının maksimum arzı 10,000,000,000 jeton olacak ve başlangıçta dolaşımda olan arzı ~7.5% olacak.

  • Ad: Thetanuts Finans
  • Sembol: NUTS
  • Tür: Yönetişim ve Fayda
  • Zincir: ERC-20
  • Maksimum Arz: 10 Milyar FIST
  • Dolaşımdaki Arz: 1.05 Milyar FIST

NUTS Token'ları Nasıl Satın Alabilirim?

  • Gate.io Borsasına gidin ve e-posta ID'nizi ve şifrenizi girerek bir hesap oluşturun.
  • Ayarları girerek fon şifrenizi oluşturun; bu şifre, fon çekilirken sorulacaktır.
  • Satın almakNUTS jetonları, uygun belgelerle KYC işlemini tamamlamanız gerekiyor.
  • KYC'den sonra Spot Trade'ye gidin, NUTS'u arayın ve seçin.
  • Yeni sayfayı açtıktan sonra, satın almak istediğiniz NUTS veya USDT tutarını doldurun ve satın alma düğmesine tıklayın.
  • Başarılı bir alım işleminden sonra, Cüzdan > Çekim sayfasına gidin.
  • İşte, NUTS'ı seçin ve ardından cüzdan adresini girin.
  • Fon şifrenizi, 2FA'nızı ve e-posta kodunuzu isteyecek; doğru şekilde girin ve gönderin.
  • NUTS'leriniz birkaç onaydan sonra cüzdanınıza ulaşacak.

Sonuç

V3'ün lansmanının ardından, Thetanuts Finance, merkezsizleştirme taahhüdünü ilerletmek için DAO yönetim modelini tanıtmayı planlıyor. Platform, önde gelen bir zincir üstü seçenekler protokolü olarak önemli kilometre taşlarına ulaşmasına rağmen, kar amaçlı tüccarlar için seçenekleri daha geniş bir yelpazede sunmanın uzun vadeli bir hedef olduğunu fark etmektedir. Kullanıcı dostu arayüzü ve Ethereum ana ağından başka altcoin seçenekleri, piyasada güçlü bir DeFi haline getiriyor.

Autor: Abhishek Rajbhar
Tradutor: Cedar
Revisores: Matheus、Piccolo、Ashley
* As informações não pretendem ser e não constituem aconselhamento financeiro ou qualquer outra recomendação de qualquer tipo oferecida ou endossada pela Gate.io.
* Este artigo não pode ser reproduzido, transmitido ou copiado sem referência à Gate.io. A contravenção é uma violação da Lei de Direitos Autorais e pode estar sujeita a ação legal.
Comece agora
Inscreva-se e ganhe um cupom de
$100
!