Ola nedir? OLA Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Orta SeviyeAug 22, 2024
Ola, geliştiricilerin ve kullanıcıların dApp'leri kullanmasına olanak sağlayarak Ethereum blok zincirinde gizlilik ve ölçeklenebilirliği artıran sıfır bilgi (ZK) destekli bir altyapıdır.
Ola nedir? OLA Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Ola Crypto Projesi nedir?

Ola, Ethereum blockchain üzerinde gizlilik ve ölçeklenebilirliği geliştiren sıfır bilgi (ZK) destekli bir altyapıdır. Verileri özel tutarken, geliştiricilere ve kullanıcılara merkezsizleştirilmiş uygulamalar (dApps) oluşturma ve kullanma konusunda güçlü bir araç sağlar.

Ola'nın gerçek gücü, ana bileşenlerinin sorunsuz entegrasyonundan gelir. ZK sanal makinesi (ZKVM), ağ üzerinde oluşturulan uygulamalar içinde gizlilik koruması için bir temel sağlar.

Ola-Lang ve Ola-Compiler bileşenleri, geliştiricilere sofistike, gizlilik odaklı akıllı sözleşmeler oluşturma araçları sağlar. Performans iyileştirme özellikleri, bu sözleşmelerin verimli ve ölçeklenebilir bir şekilde çalışmasını sağlamak için birlikte çalışır.

Bu unsurlar bir araya gelerek, mevcut blockchain platformlarının karşı karşıya olduğu birçok gizlilik zorluğuna çözüm sunan yüksek performanslı, gizlilik odaklı bir Katman 2 çözümü oluşturur. Ola, şeffaflık ve gizlilik gerektiren yeni kullanım durumlarını mümkün kılan gizlilik odaklı uygulamalar geliştirme konusunda geliştiricilere güç sağlar.

Ola Kripto Projesinin Tarihi

Ola projesi başlangıçta 2022 yılında OlaVM olarak başlatıldı ve daha sonra Ola olarak yeniden adlandırıldı. Sin7y Labs tarafından oluşturulmuş, kuluçkalanmış ve geliştirilmiştir. Sin7y Labs, 2021 yılında kurulmuş olup ZK-kriptografi ve ZK algoritmaları gibi konularda araştırmaya adanmıştır.

Ar-Ge departmanı, saygın üniversitelerden mezun olan ondan fazla şifreleme mühendislik araştırmacısından oluşmaktadır. Hem Çince hem de İngilizce olarak elliye yakın araştırma makalesi üretmiştir.

3 Temmuz 2023 tarihinde Ola, Web3.com Ventures ve Foresight Ventures önderliğindeki bir tohum turunda 3 milyon dolar topladı. Fon turuna Token Metrics Ventures, J17 Capital, Skyland Ventures, LD Capital, CatcherVC ve birkaç diğer önde gelen yatırımcı da katıldı.

Mart 2023'te, aktif katılımcıları teşvik etmek ve ödüllendirmek için OVP (OlaVM Puanları) adlı bir topluluk sadakat programı başlattı. Amaç, isteğe bağlı gizlilik ve programlanabilirlik entegre eden yüksek performanslı hibrit rollup Katman 2 altyapısı (ZK-ZKVM) oluşturmaktı.

Ana Bileşenler: Proof of Work (PoW), Sıfır Bilgi Sanal Makinesi (ZKVM), Ola-Lang, Ola-Compiler, vb.

Work Proof (PoW) Konsensüs Mekanizması

Ola projesi, adil katılımı sağlamak için bir PoW uzlaşı mekanizması çalıştırır. PoW, madencilerin karmaşık matematik bulmacalarını çözmek için yarıştığı bir uzlaşı algoritmasıdır. Geçerli bir çözüm bulan ilk madenci, blokzincirine yeni bir blok ekleyebilir.

Ola ekosisteminde diğer PoW projeleri gibi, madenciler ZK hesaplamalarını çözmek için hesaplama gücü tahsis ederek katılır. Bu tasarım, hiçbir kullanıcının veya varlığın ağ üzerinde kontrolünü ele geçiremediği öncü merkezi olmayan bir tasarımdır.

Ayrıca, başarılı bir saldırı için saldırganın ağın %50'sinden fazlasını kontrol etmesi gerektiğinden dinamik bir güvenlik mekanizması sağlar. Bu tür bir saldırı engellenmesi imkansız derecede pahalı ve son derece olasıdır.

Zero-Bilgi Sanal Makine (ZKVM)

Sıfır Bilgi Sanal Makinesi (ZKVM), sıfır bilgi, gizliliği koruyan kanıtları tamamen kullanmak üzere tasarlanmıştır. İleri matematiksel kanıtları kullanarak birden fazla işlemi tek bir kanıt halinde gruplamak suretiyle blok zincirinde gereken hesaplama gücünü dramatik bir şekilde azaltır.

ZKVM'nin en önemli faydalarından biri, normal sanal makinelerde bulunan gizlilik sorunlarını çözebilme yeteneğidir. Bu teknoloji, kullanıcıların hassas bilgilerini güvenli ve gizli tutarken, halka açık Ethereum blok zincirinde işlem yapmalarına olanak tanır.

Ola projesinin çekirdeği olarak, geliştiricilere gizlilik odaklı uygulamalar ve akıllı sözleşmeler geliştirmelerine olanak tanır. ZKVM'ler, paralel işleme kullanarak çoklu kanıtlar üretme yeteneğine sahiptir.

Bu yaklaşım, gecikmeleri önemli ölçüde azaltır ve platformun kapasitesini artırarak daha hızlı işlem yapılmasını ve geliştirilmiş kullanıcı deneyimini sağlar.

Ola Dili (Ola-Dil)

Ola dili, Turing tamamlanmış yüksek seviyeli bir programlama dilidir. Geliştiricilere OlaVM akıllı sözleşmeleri oluşturmalarına izin verir, OlaVM arka uç kanıt sistemi doğru hesaplamaları sağlamak için doğrulayabilir.

Dil, geliştiriciler için ve ZK dostu olacak şekilde tasarlanmıştır. Sözdizimi, Rust ve Solidity gibi popüler programlama dillerine benzer, bu da onu tanıdık ve kolay anlaşılır hale getirir.

Var olan çoğu programlama dili sıfır bilgi kanıt altyapıları ile yürütmek ve doğrulamak zor. Dil, ZK-dostu ve Ola derleyicisi ve OlaVM tarafından desteklenmektedir.

Ola-Compiler

Ola derleyicisi, yüksek seviye kod olan Ola-Lang ile çalışarak, onu OlaVM'nin işleyebileceği Assembly koduna derler. Ola derleyicisi, bileşenin önyüzü ve arka ucu bölümlerinden oluşur.

Önyüz, yüksek seviyeli sözleşme programını girdi olarak kabul eder ve LLVM Arakatman Temsili'ne (IR) derler. Bir LLVM, uygulamaların önyüzünün altyapısının arka planına talimatlar iletmelerine izin veren bir derleme aracı takımıdır.

Ola projesinin arka ucu, önyüz tarafından üretilen LLVM'i kabul eder ve OlaVM için Ola derleme koduna dönüştürür.

Basitleştirilmiş Talimat Setleri

Ola, performansı artırmak için sözleşmeleri çalıştırırken hesaplama yükünü azaltan basitleştirilmiş talimat kümeleri kullanır. Bu özlü talimatlar daha hızlı işlem işleme ve hesaplama kaynaklarının daha verimli kullanımına izin verir.

Talimat setini basitleştirerek, Ola sözleşme yürütmesinde azalmış karmaşıklık, daha düşük hesaplama gereksinimleri, daha hızlı işlem işleme ve geliştirilmiş platform ölçeklenebilirliği elde eder.

Donanım Hızlandırmaları

Verimliliği daha da artırmak için Ola, donanım tabanlı iyileştirmeleri araştırıyor. Ola, kriptografik işlemleri hızlandırmak için GPU gibi özel donanımlar kullanabilir, bu da daha hızlı bir kanıt oluşturma ve doğrulama süresine yol açar.

Bu donanım ivmesi, gizlilik kanıtlarında yer alan hesaplama yoğun görevlerden fayda sağlar.

Ola Ekosistemi Özellikleri: OlaVM ve OlaOS

OlaVM

OlaVM, Ola ağındaki dağıtılan akıllı sözleşmeleri yürüten sanal makinedir. ZKVM tabanlı, gizlilik odaklı, yüksek performanslı 2. Kat altyapısıdır ve projenin programlanabilir gizlilik ve ölçeklenebilirlik sağlamasına izin verir.

OlaVM testnet'inin, saniyede 2.500'den fazla işlem kapasitesi olması bekleniyor.

Geliştirici dostu olması için tasarlanmıştır, Solidity'ye benzer akıllı kontrat dili kullanmaktadır. Ayrıca açıkça ZKVM'ler için tasarlanmıştır. Uygulama dağıtımını ve işlemlerini basitleştirir, geliştiricilere gizlilik odaklı akıllı kontratlar oluşturma imkanı sağlar.

Geliştiriciler, büyük ölçekli işlemleri yönetebilen DeFi protokolleri, NFT pazar yerleri veya sosyal uygulamaları dağıtabilir.

OlaOS

OlaOS, geliştiricilerin ve kullanıcıların blok zinciriyle etkileşimde bulunmasını sağlayan Ola ağı işletim sistemine benzer.

OlaOS, JSON-RPC arayüzü üzerinden gönderilen işlemleri işler ve bunları altyapıdaki bir veritabanında saklar. Bu işlemler daha sonra beklemedeki işlemler için bir aşama olan mempool'a yönlendirilir.

OlaVM daha sonra bu işlemleri işler, onları bloklara entegre edilen bloklara paketler. Blok zincirinin bütünlüğünü korumak için OlaOS, dahil etmeden önce her yeni bloğu sıkı bir şekilde doğrular.

Bu, ağın düğümleri arasındaki blok zincirinin tutarlılığını ve güvenliğini sağlar.

Ola Token nedir?

Ola jetonu, Ola projesinin yerli jetonu olacak. Staking, yönetişim ve işlem ücretleri için kullanılacak. Proje şu anda test ağı aşamasında ve yerli jetonunu piyasaya sürme planları devam ediyor.

Özellikle, 1 Ağustos 2024'te, Ola ekibi, mobil Sıfır Bilgi Kanıtı (ZKP) doğrulama ağı Massive'in ikinci sezonu için token dağıtımı için bir anlık görüntünün 8 Ağustos saat 20:00'de alınacağını (şimdi X) Twitter üzerinden duyurdu. İkinci sezon boyunca kazanılan puanlar kaydedilecek ve Ola tokenlarının hak kazanma ve dağıtımını belirleme temeli olarak hizmet edecek.

Risk Analizi

Avantajlar

Ola, geliştiricilere uygulamalarında isteğe bağlı gizlilik özellikleri uygulamalarına izin vererek veri koruma konusunda esnek bir yaklaşım sağlamalarına olanak tanır. Bu özellikle şeffaflık ve kullanıcı gizliliğini dengeleyen uygulamalar için son derece faydalıdır.

Ola’nın ZK-ZKVM mimarisi yüksek işlem kapasitesi ve düşük işlem gecikmesini sağlayarak büyük ölçekli uygulamalar için uygun hale getiriyor. Ola’nın programlama dili olan Ola-Lang, Solidity ve Rust bilen geliştiricilerin erişebilmesi için tasarlanmıştır. Bu, platform üzerinde uygulama geliştirmenin giriş engelini düşürür ve potansiyel olarak daha büyük bir geliştirici topluluğunu çekebilir ve inovasyonu teşvik edebilir.

Dezavantajlar

Programlanabilirlik yönü avantajlı olsa da, geliştiriciler için sıfır bilgi teknolojisine daha fazla aşina olmaları gerekebilecek karmaşıklık da getirebilir.

Zorluklar

Bir gizlilik odaklı platform olarak, Ola, veri gizliliği ve kripto para birimi çevresindeki gelişen düzenlemeleri yönlendirmek zorundadır. Ayrıca, kullanıcı verilerini korumak ve platformdaki güveni korumak için sağlam güvenlik önlemleri sağlamalıdır.

Rekabet Analizi

Ola ve zkSync, hem blok zinciri uygulamaları için ölçeklenebilirliği hem de gizliliği artırmayı amaçlayan Layer 2 çözümleridir.

Ola, hızlı işlem işleme desteği sağlayan yüksek performanslı ZK-ZKVM mimarisi üzerinde odaklanmaktadır. zkSync, Ethereum ekosisteminde geniş çapta benimsenen kuruluşa ait sıfır bilgi roll-up teknolojisidir. Mevcut Ethereum uygulamaları için sorunsuz entegrasyonlarla kullanıcı dostu bir deneyime odaklanmaktadır.

Ola Projesi, programlanabilirlik odaklı bir hibrit ZK-Rollup mimarisi kullanırken, zkSync, güvenlik ve kullanıcı deneyimine öncelik veren kanıtlanmış bir sıfır bilgi roll-up teknolojisi kullanır.

Ola'yı Nasıl Sahip Olabilirim?

Proje tokenini başlattığında, kullanıcılar Gate.io'da Ola jetonlarını edinebilecek ve Ola ekosistemine katılabilecekler. Bunun için kullanıcılar bir cüzdan kuracak ve jetonu kullanacaklar.

Cüzdan Kurulumu

Ola tokenları piyasaya sürüldüğünde sahip olmanın bir yolu, bunları bir borsa aracılığıyla satın almak. Bunun için kullanıcıGate.iohesap, KYC sürecini tamamlayın ve token satın almak için hesaba fon ekleyin.

Ola Token'ları kullanın

Kullanıcılar bir kez Ola token'larına sahip olduklarında, Ola ekosistemini keşfedebilir ve çeşitli DeFi ile ilgili etkinliklere katılabilirler.

Kullanışlı Referanslar

Ola ekosistemi hakkındaki en son güncellemeler için ziyaret edin:

Autor: Bravo
Tradutor: Paine
Revisores: Matheus、KOWEI、Ashley
* As informações não pretendem ser e não constituem aconselhamento financeiro ou qualquer outra recomendação de qualquer tipo oferecida ou endossada pela Gate.io.
* Este artigo não pode ser reproduzido, transmitido ou copiado sem referência à Gate.io. A contravenção é uma violação da Lei de Direitos Autorais e pode estar sujeita a ação legal.

Ola nedir? OLA Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Orta SeviyeAug 22, 2024
Ola, geliştiricilerin ve kullanıcıların dApp'leri kullanmasına olanak sağlayarak Ethereum blok zincirinde gizlilik ve ölçeklenebilirliği artıran sıfır bilgi (ZK) destekli bir altyapıdır.
Ola nedir? OLA Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Ola Crypto Projesi nedir?

Ola, Ethereum blockchain üzerinde gizlilik ve ölçeklenebilirliği geliştiren sıfır bilgi (ZK) destekli bir altyapıdır. Verileri özel tutarken, geliştiricilere ve kullanıcılara merkezsizleştirilmiş uygulamalar (dApps) oluşturma ve kullanma konusunda güçlü bir araç sağlar.

Ola'nın gerçek gücü, ana bileşenlerinin sorunsuz entegrasyonundan gelir. ZK sanal makinesi (ZKVM), ağ üzerinde oluşturulan uygulamalar içinde gizlilik koruması için bir temel sağlar.

Ola-Lang ve Ola-Compiler bileşenleri, geliştiricilere sofistike, gizlilik odaklı akıllı sözleşmeler oluşturma araçları sağlar. Performans iyileştirme özellikleri, bu sözleşmelerin verimli ve ölçeklenebilir bir şekilde çalışmasını sağlamak için birlikte çalışır.

Bu unsurlar bir araya gelerek, mevcut blockchain platformlarının karşı karşıya olduğu birçok gizlilik zorluğuna çözüm sunan yüksek performanslı, gizlilik odaklı bir Katman 2 çözümü oluşturur. Ola, şeffaflık ve gizlilik gerektiren yeni kullanım durumlarını mümkün kılan gizlilik odaklı uygulamalar geliştirme konusunda geliştiricilere güç sağlar.

Ola Kripto Projesinin Tarihi

Ola projesi başlangıçta 2022 yılında OlaVM olarak başlatıldı ve daha sonra Ola olarak yeniden adlandırıldı. Sin7y Labs tarafından oluşturulmuş, kuluçkalanmış ve geliştirilmiştir. Sin7y Labs, 2021 yılında kurulmuş olup ZK-kriptografi ve ZK algoritmaları gibi konularda araştırmaya adanmıştır.

Ar-Ge departmanı, saygın üniversitelerden mezun olan ondan fazla şifreleme mühendislik araştırmacısından oluşmaktadır. Hem Çince hem de İngilizce olarak elliye yakın araştırma makalesi üretmiştir.

3 Temmuz 2023 tarihinde Ola, Web3.com Ventures ve Foresight Ventures önderliğindeki bir tohum turunda 3 milyon dolar topladı. Fon turuna Token Metrics Ventures, J17 Capital, Skyland Ventures, LD Capital, CatcherVC ve birkaç diğer önde gelen yatırımcı da katıldı.

Mart 2023'te, aktif katılımcıları teşvik etmek ve ödüllendirmek için OVP (OlaVM Puanları) adlı bir topluluk sadakat programı başlattı. Amaç, isteğe bağlı gizlilik ve programlanabilirlik entegre eden yüksek performanslı hibrit rollup Katman 2 altyapısı (ZK-ZKVM) oluşturmaktı.

Ana Bileşenler: Proof of Work (PoW), Sıfır Bilgi Sanal Makinesi (ZKVM), Ola-Lang, Ola-Compiler, vb.

Work Proof (PoW) Konsensüs Mekanizması

Ola projesi, adil katılımı sağlamak için bir PoW uzlaşı mekanizması çalıştırır. PoW, madencilerin karmaşık matematik bulmacalarını çözmek için yarıştığı bir uzlaşı algoritmasıdır. Geçerli bir çözüm bulan ilk madenci, blokzincirine yeni bir blok ekleyebilir.

Ola ekosisteminde diğer PoW projeleri gibi, madenciler ZK hesaplamalarını çözmek için hesaplama gücü tahsis ederek katılır. Bu tasarım, hiçbir kullanıcının veya varlığın ağ üzerinde kontrolünü ele geçiremediği öncü merkezi olmayan bir tasarımdır.

Ayrıca, başarılı bir saldırı için saldırganın ağın %50'sinden fazlasını kontrol etmesi gerektiğinden dinamik bir güvenlik mekanizması sağlar. Bu tür bir saldırı engellenmesi imkansız derecede pahalı ve son derece olasıdır.

Zero-Bilgi Sanal Makine (ZKVM)

Sıfır Bilgi Sanal Makinesi (ZKVM), sıfır bilgi, gizliliği koruyan kanıtları tamamen kullanmak üzere tasarlanmıştır. İleri matematiksel kanıtları kullanarak birden fazla işlemi tek bir kanıt halinde gruplamak suretiyle blok zincirinde gereken hesaplama gücünü dramatik bir şekilde azaltır.

ZKVM'nin en önemli faydalarından biri, normal sanal makinelerde bulunan gizlilik sorunlarını çözebilme yeteneğidir. Bu teknoloji, kullanıcıların hassas bilgilerini güvenli ve gizli tutarken, halka açık Ethereum blok zincirinde işlem yapmalarına olanak tanır.

Ola projesinin çekirdeği olarak, geliştiricilere gizlilik odaklı uygulamalar ve akıllı sözleşmeler geliştirmelerine olanak tanır. ZKVM'ler, paralel işleme kullanarak çoklu kanıtlar üretme yeteneğine sahiptir.

Bu yaklaşım, gecikmeleri önemli ölçüde azaltır ve platformun kapasitesini artırarak daha hızlı işlem yapılmasını ve geliştirilmiş kullanıcı deneyimini sağlar.

Ola Dili (Ola-Dil)

Ola dili, Turing tamamlanmış yüksek seviyeli bir programlama dilidir. Geliştiricilere OlaVM akıllı sözleşmeleri oluşturmalarına izin verir, OlaVM arka uç kanıt sistemi doğru hesaplamaları sağlamak için doğrulayabilir.

Dil, geliştiriciler için ve ZK dostu olacak şekilde tasarlanmıştır. Sözdizimi, Rust ve Solidity gibi popüler programlama dillerine benzer, bu da onu tanıdık ve kolay anlaşılır hale getirir.

Var olan çoğu programlama dili sıfır bilgi kanıt altyapıları ile yürütmek ve doğrulamak zor. Dil, ZK-dostu ve Ola derleyicisi ve OlaVM tarafından desteklenmektedir.

Ola-Compiler

Ola derleyicisi, yüksek seviye kod olan Ola-Lang ile çalışarak, onu OlaVM'nin işleyebileceği Assembly koduna derler. Ola derleyicisi, bileşenin önyüzü ve arka ucu bölümlerinden oluşur.

Önyüz, yüksek seviyeli sözleşme programını girdi olarak kabul eder ve LLVM Arakatman Temsili'ne (IR) derler. Bir LLVM, uygulamaların önyüzünün altyapısının arka planına talimatlar iletmelerine izin veren bir derleme aracı takımıdır.

Ola projesinin arka ucu, önyüz tarafından üretilen LLVM'i kabul eder ve OlaVM için Ola derleme koduna dönüştürür.

Basitleştirilmiş Talimat Setleri

Ola, performansı artırmak için sözleşmeleri çalıştırırken hesaplama yükünü azaltan basitleştirilmiş talimat kümeleri kullanır. Bu özlü talimatlar daha hızlı işlem işleme ve hesaplama kaynaklarının daha verimli kullanımına izin verir.

Talimat setini basitleştirerek, Ola sözleşme yürütmesinde azalmış karmaşıklık, daha düşük hesaplama gereksinimleri, daha hızlı işlem işleme ve geliştirilmiş platform ölçeklenebilirliği elde eder.

Donanım Hızlandırmaları

Verimliliği daha da artırmak için Ola, donanım tabanlı iyileştirmeleri araştırıyor. Ola, kriptografik işlemleri hızlandırmak için GPU gibi özel donanımlar kullanabilir, bu da daha hızlı bir kanıt oluşturma ve doğrulama süresine yol açar.

Bu donanım ivmesi, gizlilik kanıtlarında yer alan hesaplama yoğun görevlerden fayda sağlar.

Ola Ekosistemi Özellikleri: OlaVM ve OlaOS

OlaVM

OlaVM, Ola ağındaki dağıtılan akıllı sözleşmeleri yürüten sanal makinedir. ZKVM tabanlı, gizlilik odaklı, yüksek performanslı 2. Kat altyapısıdır ve projenin programlanabilir gizlilik ve ölçeklenebilirlik sağlamasına izin verir.

OlaVM testnet'inin, saniyede 2.500'den fazla işlem kapasitesi olması bekleniyor.

Geliştirici dostu olması için tasarlanmıştır, Solidity'ye benzer akıllı kontrat dili kullanmaktadır. Ayrıca açıkça ZKVM'ler için tasarlanmıştır. Uygulama dağıtımını ve işlemlerini basitleştirir, geliştiricilere gizlilik odaklı akıllı kontratlar oluşturma imkanı sağlar.

Geliştiriciler, büyük ölçekli işlemleri yönetebilen DeFi protokolleri, NFT pazar yerleri veya sosyal uygulamaları dağıtabilir.

OlaOS

OlaOS, geliştiricilerin ve kullanıcıların blok zinciriyle etkileşimde bulunmasını sağlayan Ola ağı işletim sistemine benzer.

OlaOS, JSON-RPC arayüzü üzerinden gönderilen işlemleri işler ve bunları altyapıdaki bir veritabanında saklar. Bu işlemler daha sonra beklemedeki işlemler için bir aşama olan mempool'a yönlendirilir.

OlaVM daha sonra bu işlemleri işler, onları bloklara entegre edilen bloklara paketler. Blok zincirinin bütünlüğünü korumak için OlaOS, dahil etmeden önce her yeni bloğu sıkı bir şekilde doğrular.

Bu, ağın düğümleri arasındaki blok zincirinin tutarlılığını ve güvenliğini sağlar.

Ola Token nedir?

Ola jetonu, Ola projesinin yerli jetonu olacak. Staking, yönetişim ve işlem ücretleri için kullanılacak. Proje şu anda test ağı aşamasında ve yerli jetonunu piyasaya sürme planları devam ediyor.

Özellikle, 1 Ağustos 2024'te, Ola ekibi, mobil Sıfır Bilgi Kanıtı (ZKP) doğrulama ağı Massive'in ikinci sezonu için token dağıtımı için bir anlık görüntünün 8 Ağustos saat 20:00'de alınacağını (şimdi X) Twitter üzerinden duyurdu. İkinci sezon boyunca kazanılan puanlar kaydedilecek ve Ola tokenlarının hak kazanma ve dağıtımını belirleme temeli olarak hizmet edecek.

Risk Analizi

Avantajlar

Ola, geliştiricilere uygulamalarında isteğe bağlı gizlilik özellikleri uygulamalarına izin vererek veri koruma konusunda esnek bir yaklaşım sağlamalarına olanak tanır. Bu özellikle şeffaflık ve kullanıcı gizliliğini dengeleyen uygulamalar için son derece faydalıdır.

Ola’nın ZK-ZKVM mimarisi yüksek işlem kapasitesi ve düşük işlem gecikmesini sağlayarak büyük ölçekli uygulamalar için uygun hale getiriyor. Ola’nın programlama dili olan Ola-Lang, Solidity ve Rust bilen geliştiricilerin erişebilmesi için tasarlanmıştır. Bu, platform üzerinde uygulama geliştirmenin giriş engelini düşürür ve potansiyel olarak daha büyük bir geliştirici topluluğunu çekebilir ve inovasyonu teşvik edebilir.

Dezavantajlar

Programlanabilirlik yönü avantajlı olsa da, geliştiriciler için sıfır bilgi teknolojisine daha fazla aşina olmaları gerekebilecek karmaşıklık da getirebilir.

Zorluklar

Bir gizlilik odaklı platform olarak, Ola, veri gizliliği ve kripto para birimi çevresindeki gelişen düzenlemeleri yönlendirmek zorundadır. Ayrıca, kullanıcı verilerini korumak ve platformdaki güveni korumak için sağlam güvenlik önlemleri sağlamalıdır.

Rekabet Analizi

Ola ve zkSync, hem blok zinciri uygulamaları için ölçeklenebilirliği hem de gizliliği artırmayı amaçlayan Layer 2 çözümleridir.

Ola, hızlı işlem işleme desteği sağlayan yüksek performanslı ZK-ZKVM mimarisi üzerinde odaklanmaktadır. zkSync, Ethereum ekosisteminde geniş çapta benimsenen kuruluşa ait sıfır bilgi roll-up teknolojisidir. Mevcut Ethereum uygulamaları için sorunsuz entegrasyonlarla kullanıcı dostu bir deneyime odaklanmaktadır.

Ola Projesi, programlanabilirlik odaklı bir hibrit ZK-Rollup mimarisi kullanırken, zkSync, güvenlik ve kullanıcı deneyimine öncelik veren kanıtlanmış bir sıfır bilgi roll-up teknolojisi kullanır.

Ola'yı Nasıl Sahip Olabilirim?

Proje tokenini başlattığında, kullanıcılar Gate.io'da Ola jetonlarını edinebilecek ve Ola ekosistemine katılabilecekler. Bunun için kullanıcılar bir cüzdan kuracak ve jetonu kullanacaklar.

Cüzdan Kurulumu

Ola tokenları piyasaya sürüldüğünde sahip olmanın bir yolu, bunları bir borsa aracılığıyla satın almak. Bunun için kullanıcıGate.iohesap, KYC sürecini tamamlayın ve token satın almak için hesaba fon ekleyin.

Ola Token'ları kullanın

Kullanıcılar bir kez Ola token'larına sahip olduklarında, Ola ekosistemini keşfedebilir ve çeşitli DeFi ile ilgili etkinliklere katılabilirler.

Kullanışlı Referanslar

Ola ekosistemi hakkındaki en son güncellemeler için ziyaret edin:

Autor: Bravo
Tradutor: Paine
Revisores: Matheus、KOWEI、Ashley
* As informações não pretendem ser e não constituem aconselhamento financeiro ou qualquer outra recomendação de qualquer tipo oferecida ou endossada pela Gate.io.
* Este artigo não pode ser reproduzido, transmitido ou copiado sem referência à Gate.io. A contravenção é uma violação da Lei de Direitos Autorais e pode estar sujeita a ação legal.
Comece agora
Inscreva-se e ganhe um cupom de
$100
!