ERC-404 vs Pandora: NFT Devrimi mi, Dolandırıcılık mı?

Yeni BaşlayanFeb 20, 2024
ERC-404, resmi olarak gözden geçirilmemiş deneysel bir token standardıdır. Bu standarda dayanan Pandora token, ERC-20 tokenleri ve NFT'yi yenilikçi bir şekilde birleştirerek varlık ticaretinin yeni yollarını keşfetmeyi amaçlamaktadır. Belirli bir derecede yenilik olmasına rağmen, Ancak, NFT piyasasının likidite sorununu çözmez ve güvenliği ve uzun vadeli etkisi görülmeye devam eder.
ERC-404 vs Pandora: NFT Devrimi mi, Dolandırıcılık mı?

ERC-404 Pandora'yı Verin

ERC-404, ERC standart protokol incelemesinden geçmemiş deneysel bir token standardıdır ve Coinbase'de kendi kendini ilan eden eski bir yazılım mühendisi olan @0x acme (Acme) tarafından 2 Şubat 2024 tarihinde Github'da yayınlanmıştır. Pandora, kendi kendini ilan eden Syndicate melek yatırımcısı @maybectrlfreak (ctrl) ve anonim geliştirici @searnseele (Searn) tarafından ERC-404 token standardı üzerine inşa edilen ilk token'dır.

ERC-20, ERC-721 ve ERC-1155 gibi bir Ethereum ERC standart protokolü olmak istiyorsanız, normalde EIP teklifleri, deneyler ve gösteriler, inceleme ve gözden geçirme, topluluk katılımı, dokümantasyon ve spesifikasyonlar gibi süreçlerden geçmeniz gerekir, ayrıca gerçek ERC-404 ve Pandora aynı ekibe ait olmalıdır ve ERC-404'ü Pandora protokolü olarak adlandırmak daha doğru olabilir.

Pandora, 10.000 ERC-20 token ve 10.000 ilgili Replicant NFT sunuyor. Bir kullanıcı bir borsada 1 tam PANDORA token satın alırsa, kullanıcının cüzdanında 1 Replikant NFT basılacaktır. Bir kullanıcı 1 PANDORA token satarsa, ilişkili NFT yakılacaktır.

Bu nedenle, NFT perspektifinden bakıldığında Pandora, Blur ve OpenSea tarafından desteklenen NFT Marketplace'te alınıp satılabilen, toplam miktarı 10.000'e kadar olan Replicant NFT'lerden oluşan bir koleksiyondur; token perspektifinden bakıldığında ise Pandora, Uniswap'te alınıp satılabilen maksimum arz limiti 10.000 PANDORA token olan bir koleksiyondur.

Pandora protokolünün yalnızca tam sayıları desteklediğini belirtmek gerekir. Örneğin, bir kullanıcı Uniswap üzerinden 1,5 PANDORA satın alırsa, yalnızca 1 Relicant NFT yeni basılacak ve üretilecektir; bir kullanıcı 1 PANDORA'dan daha az satın alırsa, yeni basılan NFT olmayacaktır; Kullanıcı 2 PANDORA'ya sahipse ve 1,5 satarsa, her iki Relicant NFT de yok edilecektir.

Öte yandan, bir kullanıcı NFT Marketpalce'deki bir satıcıdan 1 Relicant NFT satın aldığında, NFT'yi almanın yanı sıra 1 PANDORA jetonu da alacaktır. Bu token ERC-20 standardındadır ve doğrudan Uniswap üzerinde alınıp satılabilir. ; Bir kullanıcı NFT Marketplace'te 1 Relicant NFT sattığında, kullanıcının sahip olduğu 1 PANDORA da alıcıya aktarılacaktır.

Bir Replikant NFT her basıldığında, benzersiz bir nadirlikle ortaya çıkar. Aşağıdaki resimde gösterildiği gibi, bu seride renkle ayırt edilen beş nadirlik seviyesi vardır. En yaygın olanı yeşil, en nadir olanı ise kırmızıdır. Bu nedenle, bir Replikant NFT'nin nadirliği PANDORA tokenları takas edilerek yenilenebilir.

PANDORA tokeninin ilk fiyatı 200 ABD dolarıydı ve şimdi 30.000 ABD dolarından fazla arttı. Abartılı artış insanların "NFT devrimi" diye haykırmasına neden oldu. Pandora protokolünün bir devrim olup olmadığını anlamak için öncelikle NFT'nin her zaman muzdarip olduğu likidite sorunundan bahsedelim.

NFT likidite ikilemi

NFT, şifreleme alanında her zaman önemli bir varlık türü olmuştur. 2021'de en yüksek noktayı yaşadıktan sonra, şifreleme pazarının düşüş ortamında, NFT pazarının genel pazar büyüklüğü %41 oranında küçüldü. En büyük 15 NFT piyasası küresel NFT piyasasının büyük çoğunluğunu oluşturuyor, ancak toplam işlem hacimleri merkeziyetsiz kripto para borsalarının %2'sinden az.

NFT piyasasındaki durgunluğun ana nedeni NFT likiditesinin olmamasıdır. NFT'nin düşük likiditesinin birçok nedeni vardır. Bunun başlıca nedenleri, karşı tarafın olmaması, değerleme zorluğu, bölünememe ve temel teknik desteğin yetersizliğidir.

  1. Az sayıda alıcı: NFT'leri değiştirilebilir tokenlardan ayıran şey nadir ve kullanışlı olmalarıdır. Değiştirilebilir token yatırımcıları, merkezi olmayan/merkezi kripto para borsaları aracılığıyla kolayca işlem yapabilir ancak NFT ticareti için alıcı havuzu çok daha küçüktür ve bu nedenle işlem hacmi nispeten daha küçüktür;
  2. Fiyatlandırma zorluğu: NFT'nin tarihsel veri noktalarının ve yaygın olarak kabul gören değerleme analizinin olmaması, spekülasyon yapmanın ve fiyatlandırmanın zor olmasının temel nedenidir. Nadirlik ve öznel görüşlerdeki farklılıklar nedeniyle, aynı serideki NFT'ler bile önemli ölçüde farklı fiyatlara sahip olabilir. Bu durum düşük likidite ve yetersiz sermaye verimliliği ile sonuçlanmaktadır.
  3. Yüksek fiyatlar: Emlak gibi gayrimenkullere benzer şekilde, mavi çipli NFT'ler için ortalama fiyat aralığı, ayı piyasasında bile 11 bin-120 bin dolar arasındadır. Yüksek giriş engelleri birçok yatırımcının ilgisini kaybetmesine neden olmuştur.

NFT'lerin likiditesini artırmanın en kolay yolu onları ERC-20 varlıklarına dönüştürmektir ki bunun en tipik çözümü NFT parçalanmasıdır.

NFT parçalanması

NFT parçalanma yolu bir zamanlar patlama yapmıştı ve pazar tartışmaları yüksek kalmaya devam etti. Yerleşik platformlar arasında Fractional, Unic.ly ve NFTX, yeni ortaya çıkan çözümler arasında ise Flooring Protocol yer almaktadır.

Fractional Ethereum üzerine inşa edilmiş saf bir NFT parçalama protokolüdür. NFT sahipleri, parçalı ve homojen ERC-20 tokenleri oluşturmak için bir veya daha fazla NFT'yi akıllı sözleşmelere kilitleyebilir. Token'ın ihraç miktarı ve sembolü yaratıcı tarafından belirlenir. Buna ek olarak, yaratıcı, diğer NFT koleksiyoncularının teklif vermesi için kilitli NFT için başlangıç fiyatını ve satın alma fiyatını da belirler. İçerik oluşturucuların, diğer alıcıların işlem yapabilmesi için parçalanmış ERC-20 tokenleri ve ETH'den oluşan bir likidite havuzu oluşturmak üzere SushiSwap ve UniSwap gibi üçüncü taraf AMM platformlarını kullanmaları gerekmektedir.

Unic.ly NFT sahipleri, NFT'yi akıllı bir sözleşmeye yatırıp kilitleyerek uToken oluşturabilir. uToken, oluşturucu tarafından belirlenen bir ihraç miktarına sahip bir ERC-20 tokenıdır. Bir uToken bir veya daha fazla NFT koleksiyonu içerir. . Alıcılar, uToken sahiplik sayısına bağlı olarak NFT koleksiyonunun kısmi sahipliğini elde edebilirler. NFT toplayıcıları, NFT koleksiyonundaki bireysel NFT'ler için teklif verebilir ve uToken sahipleri en yüksek teklifi kabul edip etmeme konusunda oy kullanabilir. En yüksek teklifi kabul eden oy sayısı belirli bir orana ulaştığında, NFT'nin kilidi açılacaktır. En yüksek teklifi veren kişi NFT'yi talep edebilir ve uToken sahipleri NFT'nin satışından elde edilen geliri orantılı olarak alabilir.

NFTX Tamamen bir NFT parçalama projesi değildir. Koleksiyon türüne bağlı olarak, NFT farklı koleksiyon havuzlarına bölünmüştür. Herkes toplama kategorisine ait NFT'yi akıllı sözleşmeye kilitleyebilir ve ilgili havuzu 1:1 oranında elde edebilir. vToken. vToken sahipleri, ilgili toplama havuzundaki rastgele bir NFT'yi kullanmak için 1 vToken ödeyebilir veya havuzdaki belirlenmiş bir NFT'yi satın almak için 1,05 vToken ödeyebilirler. vToken, ERC-20 standardını temel alan değiştirilebilir bir token'dır. İlk vToken ihracı, döviz çiftlerinin eklenmesini ve ticaret için platformunda yerleşik olan SushiSwap AMM'ye likidite enjekte edilmesini gerektirir.

Flooring ProtocolIt, NFT OG oyuncusu FreeLunchCapital tarafından oluşturulan ve 15 Ekim 2023'te piyasaya sürülen bir NFT likidite çözümüdür. Bundan önce FreeLunchCapital, 0x66666f adresli gizemli bir balinaydı ve halen 1,1 milyon doların üzerinde NFT tutuyordu. Farklı kullanıcı ihtiyaçlarına göre, Flooring Protocol parçalama modunu Vault ve Safebox olarak ikiye ayırır. Bir kullanıcı sahip olduğu bir NFT'yi Vault'a yatırdığında, 1 milyon μToken alacak ve NFT'nin sahipliğinden vazgeçecektir. Kullanıcılar parçalama işleminden sonra NFT'nin sahipliğini korumak isterlerse, NFT'yi Safebox'a yatırmayı seçebilirler. Safebox'a para yatırmadan önce, kullanıcıların bir depolama süresi seçmeleri ve belirli bir miktarda Flooring Protocol platform para birimi FLC sözü vermeleri gerekir. Kullanıcı daha sonra NFT'nin sahipliğini doğrulamak için 1 milyon μToken ve bir Safebox Anahtarı alacaktır. Safebox Key, müzayedeler ve diğer araçlar aracılığıyla alınıp satılabilir ve NFT koleksiyon taban değerinden bağımsız bir değere sahiptir.

Genel NFT pazarı soğudukça ve faaliyetler hızla azaldıkça, parçalanmış NFT yolu artık eskisi gibi değil. FLC tokenlerinin fiyat düşüşü, mavi çipli NFT piyasasının bir süreliğine çökmesine bile neden oldu. Bununla birlikte, temel neden hala piyasadaki NFT koleksiyonlarının çoğunluğudur. Projeler fikir birliği oluşturamaz ve piyasa bir darbe aldığında hızla değersizleşir. Parçalanmanın "savaşsız bir suç" olduğu söylenebilir.

Pandora protokolü hangi sorunu çözüyor?

Pandora protokolüne geri dönecek olursak, birçok makale Pandora protokolünün yeni bir parçalanma paradigması olduğuna ve NFT'nin likidite sorununu çözdüğüne inanmaktadır. Bu tamamen yanlıştır. Pandora protokolü hiçbir şekilde NFT parçalanması değildir ve mevcut NFT'lere likidite ekleyemez. .

Pandora protokolünün daha doğru bir tanımı, grafik ve madeni paraları yerel likidite ile birleştirmenin yeni bir yolu olmalıdır. Grafikler ve madeni paralar bir araya getirilmiştir, ancak aynı anda ayrı olarak alınıp satılabilirler.

Mevcut Pandora protokolünde hala bazı bariz eksiklikler var:

  1. İşlem düzeyinde, bir kullanıcı 1 nadir Relicant NFT ve 1 yaygın Relicant NFT'ye sahipse, Unisawp'ta 1 PANDORA token satarken, kullanıcı hangisini satacağını seçemez;
  2. Sözleşmede kullanılan nadirlik belirleme algoritması açık ve öngörülebilirdir ve nadirlik yenilemesi zincir dışı hesaplamalar, simüle işlemler veya geri alma işlemleri yoluyla manipüle edilebilir, bu da nadirliğin "nadir" niteliğini kaybetmesine neden olur.

Sonuç

Pandora protokolü henüz çok erken bir deneysel aşamadadır. Grafik ve para birimini birleştiren yeni oyun NFT'ye belirli bir yenilik getirmiştir, ancak NFT likiditesi sorununu çözemez.

Kısa vadeli spekülasyon riskine ek olarak, PANDORA tokenleri büyük bir güvenlik riskine de sahiptir: sözleşme kodu açık kaynak değildir ve github deposu(https://github.com/0xacme/pandora) şu anda potansiyel güvenlik açıkları içeren kutunun yalnızca beş GIF görüntüsü var. ve proje tarafının kötülük yapma olasılığı.

2021'deki NFT parçalanmasının çılgınlığını hayal meyal hatırlıyorum, ama artık geçmişte kaldı ve çay gitti. Pandora protokolünün sonu da böyle mi olacak?

Sorumluluk Reddi:

  1. Bu makale[小猪Go] adresinden yeniden basılmıştır. Tüm telif hakları orijinal yazara aittir[web3朱大胆]. Bu baskıya itirazınız varsa, lütfen Gate Learn ekibiyle iletişime geçin, onlar bu konuyu derhal ele alacaklardır.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüş ve fikirler yalnızca yazara aittir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin diğer dillere çevirisi Gate Learn ekibi tarafından yapılmaktadır. Belirtilmediği sürece, çevrilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya intihal edilmesi yasaktır.

ERC-404 vs Pandora: NFT Devrimi mi, Dolandırıcılık mı?

Yeni BaşlayanFeb 20, 2024
ERC-404, resmi olarak gözden geçirilmemiş deneysel bir token standardıdır. Bu standarda dayanan Pandora token, ERC-20 tokenleri ve NFT'yi yenilikçi bir şekilde birleştirerek varlık ticaretinin yeni yollarını keşfetmeyi amaçlamaktadır. Belirli bir derecede yenilik olmasına rağmen, Ancak, NFT piyasasının likidite sorununu çözmez ve güvenliği ve uzun vadeli etkisi görülmeye devam eder.
ERC-404 vs Pandora: NFT Devrimi mi, Dolandırıcılık mı?

ERC-404 Pandora'yı Verin

ERC-404, ERC standart protokol incelemesinden geçmemiş deneysel bir token standardıdır ve Coinbase'de kendi kendini ilan eden eski bir yazılım mühendisi olan @0x acme (Acme) tarafından 2 Şubat 2024 tarihinde Github'da yayınlanmıştır. Pandora, kendi kendini ilan eden Syndicate melek yatırımcısı @maybectrlfreak (ctrl) ve anonim geliştirici @searnseele (Searn) tarafından ERC-404 token standardı üzerine inşa edilen ilk token'dır.

ERC-20, ERC-721 ve ERC-1155 gibi bir Ethereum ERC standart protokolü olmak istiyorsanız, normalde EIP teklifleri, deneyler ve gösteriler, inceleme ve gözden geçirme, topluluk katılımı, dokümantasyon ve spesifikasyonlar gibi süreçlerden geçmeniz gerekir, ayrıca gerçek ERC-404 ve Pandora aynı ekibe ait olmalıdır ve ERC-404'ü Pandora protokolü olarak adlandırmak daha doğru olabilir.

Pandora, 10.000 ERC-20 token ve 10.000 ilgili Replicant NFT sunuyor. Bir kullanıcı bir borsada 1 tam PANDORA token satın alırsa, kullanıcının cüzdanında 1 Replikant NFT basılacaktır. Bir kullanıcı 1 PANDORA token satarsa, ilişkili NFT yakılacaktır.

Bu nedenle, NFT perspektifinden bakıldığında Pandora, Blur ve OpenSea tarafından desteklenen NFT Marketplace'te alınıp satılabilen, toplam miktarı 10.000'e kadar olan Replicant NFT'lerden oluşan bir koleksiyondur; token perspektifinden bakıldığında ise Pandora, Uniswap'te alınıp satılabilen maksimum arz limiti 10.000 PANDORA token olan bir koleksiyondur.

Pandora protokolünün yalnızca tam sayıları desteklediğini belirtmek gerekir. Örneğin, bir kullanıcı Uniswap üzerinden 1,5 PANDORA satın alırsa, yalnızca 1 Relicant NFT yeni basılacak ve üretilecektir; bir kullanıcı 1 PANDORA'dan daha az satın alırsa, yeni basılan NFT olmayacaktır; Kullanıcı 2 PANDORA'ya sahipse ve 1,5 satarsa, her iki Relicant NFT de yok edilecektir.

Öte yandan, bir kullanıcı NFT Marketpalce'deki bir satıcıdan 1 Relicant NFT satın aldığında, NFT'yi almanın yanı sıra 1 PANDORA jetonu da alacaktır. Bu token ERC-20 standardındadır ve doğrudan Uniswap üzerinde alınıp satılabilir. ; Bir kullanıcı NFT Marketplace'te 1 Relicant NFT sattığında, kullanıcının sahip olduğu 1 PANDORA da alıcıya aktarılacaktır.

Bir Replikant NFT her basıldığında, benzersiz bir nadirlikle ortaya çıkar. Aşağıdaki resimde gösterildiği gibi, bu seride renkle ayırt edilen beş nadirlik seviyesi vardır. En yaygın olanı yeşil, en nadir olanı ise kırmızıdır. Bu nedenle, bir Replikant NFT'nin nadirliği PANDORA tokenları takas edilerek yenilenebilir.

PANDORA tokeninin ilk fiyatı 200 ABD dolarıydı ve şimdi 30.000 ABD dolarından fazla arttı. Abartılı artış insanların "NFT devrimi" diye haykırmasına neden oldu. Pandora protokolünün bir devrim olup olmadığını anlamak için öncelikle NFT'nin her zaman muzdarip olduğu likidite sorunundan bahsedelim.

NFT likidite ikilemi

NFT, şifreleme alanında her zaman önemli bir varlık türü olmuştur. 2021'de en yüksek noktayı yaşadıktan sonra, şifreleme pazarının düşüş ortamında, NFT pazarının genel pazar büyüklüğü %41 oranında küçüldü. En büyük 15 NFT piyasası küresel NFT piyasasının büyük çoğunluğunu oluşturuyor, ancak toplam işlem hacimleri merkeziyetsiz kripto para borsalarının %2'sinden az.

NFT piyasasındaki durgunluğun ana nedeni NFT likiditesinin olmamasıdır. NFT'nin düşük likiditesinin birçok nedeni vardır. Bunun başlıca nedenleri, karşı tarafın olmaması, değerleme zorluğu, bölünememe ve temel teknik desteğin yetersizliğidir.

  1. Az sayıda alıcı: NFT'leri değiştirilebilir tokenlardan ayıran şey nadir ve kullanışlı olmalarıdır. Değiştirilebilir token yatırımcıları, merkezi olmayan/merkezi kripto para borsaları aracılığıyla kolayca işlem yapabilir ancak NFT ticareti için alıcı havuzu çok daha küçüktür ve bu nedenle işlem hacmi nispeten daha küçüktür;
  2. Fiyatlandırma zorluğu: NFT'nin tarihsel veri noktalarının ve yaygın olarak kabul gören değerleme analizinin olmaması, spekülasyon yapmanın ve fiyatlandırmanın zor olmasının temel nedenidir. Nadirlik ve öznel görüşlerdeki farklılıklar nedeniyle, aynı serideki NFT'ler bile önemli ölçüde farklı fiyatlara sahip olabilir. Bu durum düşük likidite ve yetersiz sermaye verimliliği ile sonuçlanmaktadır.
  3. Yüksek fiyatlar: Emlak gibi gayrimenkullere benzer şekilde, mavi çipli NFT'ler için ortalama fiyat aralığı, ayı piyasasında bile 11 bin-120 bin dolar arasındadır. Yüksek giriş engelleri birçok yatırımcının ilgisini kaybetmesine neden olmuştur.

NFT'lerin likiditesini artırmanın en kolay yolu onları ERC-20 varlıklarına dönüştürmektir ki bunun en tipik çözümü NFT parçalanmasıdır.

NFT parçalanması

NFT parçalanma yolu bir zamanlar patlama yapmıştı ve pazar tartışmaları yüksek kalmaya devam etti. Yerleşik platformlar arasında Fractional, Unic.ly ve NFTX, yeni ortaya çıkan çözümler arasında ise Flooring Protocol yer almaktadır.

Fractional Ethereum üzerine inşa edilmiş saf bir NFT parçalama protokolüdür. NFT sahipleri, parçalı ve homojen ERC-20 tokenleri oluşturmak için bir veya daha fazla NFT'yi akıllı sözleşmelere kilitleyebilir. Token'ın ihraç miktarı ve sembolü yaratıcı tarafından belirlenir. Buna ek olarak, yaratıcı, diğer NFT koleksiyoncularının teklif vermesi için kilitli NFT için başlangıç fiyatını ve satın alma fiyatını da belirler. İçerik oluşturucuların, diğer alıcıların işlem yapabilmesi için parçalanmış ERC-20 tokenleri ve ETH'den oluşan bir likidite havuzu oluşturmak üzere SushiSwap ve UniSwap gibi üçüncü taraf AMM platformlarını kullanmaları gerekmektedir.

Unic.ly NFT sahipleri, NFT'yi akıllı bir sözleşmeye yatırıp kilitleyerek uToken oluşturabilir. uToken, oluşturucu tarafından belirlenen bir ihraç miktarına sahip bir ERC-20 tokenıdır. Bir uToken bir veya daha fazla NFT koleksiyonu içerir. . Alıcılar, uToken sahiplik sayısına bağlı olarak NFT koleksiyonunun kısmi sahipliğini elde edebilirler. NFT toplayıcıları, NFT koleksiyonundaki bireysel NFT'ler için teklif verebilir ve uToken sahipleri en yüksek teklifi kabul edip etmeme konusunda oy kullanabilir. En yüksek teklifi kabul eden oy sayısı belirli bir orana ulaştığında, NFT'nin kilidi açılacaktır. En yüksek teklifi veren kişi NFT'yi talep edebilir ve uToken sahipleri NFT'nin satışından elde edilen geliri orantılı olarak alabilir.

NFTX Tamamen bir NFT parçalama projesi değildir. Koleksiyon türüne bağlı olarak, NFT farklı koleksiyon havuzlarına bölünmüştür. Herkes toplama kategorisine ait NFT'yi akıllı sözleşmeye kilitleyebilir ve ilgili havuzu 1:1 oranında elde edebilir. vToken. vToken sahipleri, ilgili toplama havuzundaki rastgele bir NFT'yi kullanmak için 1 vToken ödeyebilir veya havuzdaki belirlenmiş bir NFT'yi satın almak için 1,05 vToken ödeyebilirler. vToken, ERC-20 standardını temel alan değiştirilebilir bir token'dır. İlk vToken ihracı, döviz çiftlerinin eklenmesini ve ticaret için platformunda yerleşik olan SushiSwap AMM'ye likidite enjekte edilmesini gerektirir.

Flooring ProtocolIt, NFT OG oyuncusu FreeLunchCapital tarafından oluşturulan ve 15 Ekim 2023'te piyasaya sürülen bir NFT likidite çözümüdür. Bundan önce FreeLunchCapital, 0x66666f adresli gizemli bir balinaydı ve halen 1,1 milyon doların üzerinde NFT tutuyordu. Farklı kullanıcı ihtiyaçlarına göre, Flooring Protocol parçalama modunu Vault ve Safebox olarak ikiye ayırır. Bir kullanıcı sahip olduğu bir NFT'yi Vault'a yatırdığında, 1 milyon μToken alacak ve NFT'nin sahipliğinden vazgeçecektir. Kullanıcılar parçalama işleminden sonra NFT'nin sahipliğini korumak isterlerse, NFT'yi Safebox'a yatırmayı seçebilirler. Safebox'a para yatırmadan önce, kullanıcıların bir depolama süresi seçmeleri ve belirli bir miktarda Flooring Protocol platform para birimi FLC sözü vermeleri gerekir. Kullanıcı daha sonra NFT'nin sahipliğini doğrulamak için 1 milyon μToken ve bir Safebox Anahtarı alacaktır. Safebox Key, müzayedeler ve diğer araçlar aracılığıyla alınıp satılabilir ve NFT koleksiyon taban değerinden bağımsız bir değere sahiptir.

Genel NFT pazarı soğudukça ve faaliyetler hızla azaldıkça, parçalanmış NFT yolu artık eskisi gibi değil. FLC tokenlerinin fiyat düşüşü, mavi çipli NFT piyasasının bir süreliğine çökmesine bile neden oldu. Bununla birlikte, temel neden hala piyasadaki NFT koleksiyonlarının çoğunluğudur. Projeler fikir birliği oluşturamaz ve piyasa bir darbe aldığında hızla değersizleşir. Parçalanmanın "savaşsız bir suç" olduğu söylenebilir.

Pandora protokolü hangi sorunu çözüyor?

Pandora protokolüne geri dönecek olursak, birçok makale Pandora protokolünün yeni bir parçalanma paradigması olduğuna ve NFT'nin likidite sorununu çözdüğüne inanmaktadır. Bu tamamen yanlıştır. Pandora protokolü hiçbir şekilde NFT parçalanması değildir ve mevcut NFT'lere likidite ekleyemez. .

Pandora protokolünün daha doğru bir tanımı, grafik ve madeni paraları yerel likidite ile birleştirmenin yeni bir yolu olmalıdır. Grafikler ve madeni paralar bir araya getirilmiştir, ancak aynı anda ayrı olarak alınıp satılabilirler.

Mevcut Pandora protokolünde hala bazı bariz eksiklikler var:

  1. İşlem düzeyinde, bir kullanıcı 1 nadir Relicant NFT ve 1 yaygın Relicant NFT'ye sahipse, Unisawp'ta 1 PANDORA token satarken, kullanıcı hangisini satacağını seçemez;
  2. Sözleşmede kullanılan nadirlik belirleme algoritması açık ve öngörülebilirdir ve nadirlik yenilemesi zincir dışı hesaplamalar, simüle işlemler veya geri alma işlemleri yoluyla manipüle edilebilir, bu da nadirliğin "nadir" niteliğini kaybetmesine neden olur.

Sonuç

Pandora protokolü henüz çok erken bir deneysel aşamadadır. Grafik ve para birimini birleştiren yeni oyun NFT'ye belirli bir yenilik getirmiştir, ancak NFT likiditesi sorununu çözemez.

Kısa vadeli spekülasyon riskine ek olarak, PANDORA tokenleri büyük bir güvenlik riskine de sahiptir: sözleşme kodu açık kaynak değildir ve github deposu(https://github.com/0xacme/pandora) şu anda potansiyel güvenlik açıkları içeren kutunun yalnızca beş GIF görüntüsü var. ve proje tarafının kötülük yapma olasılığı.

2021'deki NFT parçalanmasının çılgınlığını hayal meyal hatırlıyorum, ama artık geçmişte kaldı ve çay gitti. Pandora protokolünün sonu da böyle mi olacak?

Sorumluluk Reddi:

  1. Bu makale[小猪Go] adresinden yeniden basılmıştır. Tüm telif hakları orijinal yazara aittir[web3朱大胆]. Bu baskıya itirazınız varsa, lütfen Gate Learn ekibiyle iletişime geçin, onlar bu konuyu derhal ele alacaklardır.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüş ve fikirler yalnızca yazara aittir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin diğer dillere çevirisi Gate Learn ekibi tarafından yapılmaktadır. Belirtilmediği sürece, çevrilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya intihal edilmesi yasaktır.
Comece agora
Inscreva-se e ganhe um cupom de
$100
!