Bitcoin altın yoluna geri mi dönüyor?

Yeni BaşlayanJan 23, 2024
Bu makale, Bitcoin ETF'nin mevcut durumunu altın ve gümüş spot ETF'lerin onay geçmişiyle karşılaştırmaktadır.
Bitcoin altın yoluna geri mi dönüyor?

Bitcoin spot ETF'nin benimsenmesinin ardından Bitcoin, dış dünyanın beklediği gibi keskin bir yükseliş görmedi. Bunun yerine yeni bir düzeltme turunun habercisi olabilir. Şu an itibariyle Bitcoin 43.000 doların altına düştü ve şu anda 42.635 dolardan işlem görüyor. Son verilere göre BlackRock düşüşte 11.439 Bitcoin satın aldı. Yalnızca geçen perşembe ve cuma günü, BlackRock dahil tüm Bitcoin ETF sağlayıcıları toplam 23.000 Bitcoin satın aldı. 11 Ocak Pekin saatinde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu 11 spot ETF başvurusunu onayladı. Bloomberg verileri, ilk işlem gününde 11 kurumun toplam 655 milyon ABD doları tutarında net giriş çektiğini gösteriyor. Yatırımcılardan gelen güçlü talebin altını çiziyoruz. Wall Street Journal'a göre giriş açısından en iyi performans gösteren fon, 238 milyon dolar çeken Bitwise Bitcoin ETF oldu. Fonun sponsorları, fonun açıklanan diğer tüm fonlardan daha fazla, 200 milyon dolara kadar başlangıç sermayesiyle faaliyete geçeceğine söz vermişlerdi. Bunu, 227 milyon dolar ile Fidelity'nin Wise Origin Bitcoin Fund'ı ve 112 milyon dolar ile BlackRock'un iShares Bitcoin Trust takip etti. Yaygın olarak beklendiği gibi yatırımcılar, daha önce tezgah üstü bir ticaretin ardından ETF'ye dönüştürülen 10 yıllık bir yatırım aracı olan Grayscale Bitcoin Trust'tan fon çekti. Grayscale'de 95 milyon dolarlık net çıkış yaşandı. Bu da genel olarak dış dünyanın anladığı Bitcoin’in çöküşünün nedenlerinden biri. Yeni bir sermaye piyasası ekosistemi sessizce ortaya çıkıyor. Bitwise baş yatırım sorumlusu Matt Hougan, sosyal medyada insanların Bitcoin spot ETF'lerinin uzun vadeli etkisini abartma ve Bitcoin ETF'lerinin uzun vadeli etkisini hafife alma eğiliminde olduğunu söyledi. Bitcoin ETF'lerinin mevcut durumunu altın ve gümüş spot ETF onaylarının geçmişi üzerinden karşılaştırırsak. Belki bize biraz ilham ve fikir verebilir. 18 Kasım 2014'te altın ETF-GLD başvurusunun onaylanmasının ardından altın fiyatı da yeni bir zirveye ulaşamadı. Ancak sonraki 8 yıl içinde altının fiyatı dört katına çıkarak başlangıçtaki 400 dolardan 1.800 dolara çıktı ve piyasa değeri de yaklaşık 2 trilyon dolardan yaklaşık 10 trilyon dolara, yani yaklaşık 8 trilyon dolarlık bir artışa çıktı. "Mcoscillator"dan bir teknik analist, GLD'nin ilk listelendiği an altın fiyatının tam zirvesini işaret etmese de iki hafta sonra ciddi bir zirve meydana geldi ve bu zirve sonraki 10 yıl boyunca kırılmadı. aylar.


GLD'nin Çıkışı ve Altın Fiyatı Tepkisi

Gümüş ETF SLV'nin Nisan 2006'daki ilk listelenmesi de benzer bir durumdu.


SLV listesi ve gümüş fiyatı reaksiyonu

Bir kez daha, SLV'nin onaylandığı gün tam olarak zirveyi işaretlemiyordu ancak önümüzdeki birkaç ay boyunca yüksek kalan üst yapının bir parçasıydı. Her iki olay da çoğu modern yatırımcının hatırlamayacağı benzer olayların tarihsel yankılarıdır. 1975'te Amerikalılar nihayet yeniden altın külçelerine sahip olabildiler. 1933'te Başkan Roosevelt, Amerikalıların külçe altın tutmasını yasa dışı hale getirdi ve herkes altınlarını hükümete satmak zorunda kaldı, böylece ekonomiye daha fazla dolar kazandırıldı ve Büyük Buhran sırasında herkesin yeniden tüketmesine ve yatırım yapmasına olanak tanındı. Roosevelt nazikçe altının fiyatını uzun yıllar boyunca 20,67 dolardan 32 dolara çıkardı, böylece külçe sahipleri en azından bu yatırımlardan para kazandılar (ki bu da elbette sermaye kazancı olarak vergilendiriliyordu). 1971'de Başkan Nixon nihayet Amerika Birleşik Devletleri'ni altın standardından çıkardı, çünkü altın standardı savunulamaz hale geldi. Ticaret açığı ve bütçe açığı, ABD'nin artık altını ABD dolarıyla değiştiremeyeceği anlamına geliyordu. Almanya da Mayıs 1971'de Bretton Woods Anlaşması'ndan çekildi ve markaları öngörülen 4:1 döviz kuru üzerinden ABD doları ile değiştirmeyi reddetti. Ağustos 1971'e gelindiğinde ekonomik baskı o kadar büyüktü ki Nixon altın takası penceresini kapattı, ücret ve fiyat kontrolleri uyguladı ve ithal mallara %10 gümrük vergisi koydu. Nixon'un altın meselesine ilişkin eylemleri aynı zamanda Amerikalıların altın sahibi olma haklarının nihai olarak geri getirilmesinin de temelini attı, ancak bu bir gecede gerçekleşmedi. Bu restorasyonun resmi olarak 1 Ocak 1975'te yürürlüğe girmesi planlanıyor. Dünyanın geri kalanı bunu biliyordu ve Amerikalıların birdenbire altın sahibi olma potansiyelinin yükselişe yönelik bir faktör olması gerektiğini düşünüyordu. Bu nedenle bu talebi önceden karşılamaya çalıştılar ve 1974 yılı boyunca altının fiyatlarını önemli ölçüde artırdılar. Aralık 1974 itibarıyla altının aylık kapanış fiyatı, Nixon'un görev süresi sonundaki altının konvertibl fiyatına göre %330 artışla 185 dolara yükseldi.


1975 yılında altın fiyatı

Ne yazık ki ABD'li yatırımcıların altına olan talebin artacağına dair beklentileri dünyanın geri kalanının umduğu gibi gerçekleşmedi ve altın sert bir düşüş yaşadı. Ağustos 1976'nın en düşük seviyesine gelindiğinde altın %41 düştü ve bu da 1970'lerin sonundaki en büyük altın fiyat balonlarından birine yol açtı. Önceki örneklerin tümü, düzenleyici değişikliklerin önüne geçmenin ve büyük talebin ortaya çıkmasını beklemenin, ilk hamle yapanlar için her zaman iyi sonuç vermediğini gösteriyor. Bu, 11 yeni Bitcoin ETF'sinin onaylanması için de aynı durumun geçerli olacağı anlamına gelmiyor ancak akılda tutmakta fayda var. Altın ve gümüş fiyatlarının önceki örnekleri, işlemler onaylandığında kalıcı zirvelerle sonuçlanmadı, ancak kayda değer zirvelerdi.

ETF onayı Bitcoin için ne anlama geliyor?

Kripto borsası Bitfinex geçtiğimiz günlerde “Bitcoin için ETF onayı ne anlama geliyor” başlıklı bir makale yayınladı. Makalede, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) Bitcoin ETF ürününü onaylayarak kripto para piyasasında tarihi bir an yaşandığı belirtildi. Bu ETF'ler, geleneksel yatırım kanalları aracılığıyla Bitcoin'e kolay erişim sağlar, daha geniş bir yatırımcı yelpazesini çeker ve potansiyel olarak kripto para piyasasına büyük bir sermaye akışına yol açar. SEC'in bu kararı bu nedenle Bitcoin yatırımının geleceğini şekillendirmede oldukça etkili. Makale, Bitcoin ETF'lerine yatırım yapmanın, doğrudan kripto para satın almaya kıyasla çeşitli avantajlara sahip olduğunu belirtiyor. Bunlar arasında kripto para birimlerinin depolanmasını yönetmeye gerek olmaması, ETF'lerin sunduğu düzenleme kolaylığı ve kripto para borsalarıyla karşılaştırıldığında geleneksel komisyoncuların yerleşik geçmiş performansı yer alıyor. Ek olarak, geleneksel finansal ürünlere yönelik vergi sonuçları ve rehberlik, dijital varlıklara göre daha açık ve nettir. ETF'ler, Bitcoin'in değerini takip ederek yatırımcıların, geleneksel hisse senedi alım satımına benzer şekilde tanıdık ve kullanımı kolay bir formatta en büyük, en popüler ve önde gelen dijital varlığın finansal performansına katılmalarına olanak tanır. Bu yapı, kripto para birimi cüzdanlarını yönetmenin, özel anahtarları korumanın ve kripto para birimi borsalarının nüanslarına aşina olmanın teknik yükünü hafifletir. Temel olarak, Bitcoin pazarına ilgi duyan ancak kripto para birimleriyle doğrudan uğraşmanın karmaşıklığından korkanlar için giriş engellerini ortadan kaldırıyor. Bu nedenle, Bitcoin pazarının dinamik ve potansiyel olarak kazançlı doğasını korurken, akıcı ve basitleştirilmiş bir yatırım kanalı sağlar. Makalenin yazarına göre Bitcoin ETF'lerin tamamı avantaj veya dezavantaj değildir. Ayrıca dikkate alınması gereken bazı dezavantajlar da vardır. Kripto para piyasaları haftanın 7 günü 24 saat çalışır, ETF'ler ise borsa saatleriyle sınırlı olup hafta sonları ve akşamları kapalıdır. Bitcoin'i tutmak için herhangi bir ücret yoktur ancak ETF'ler yönetim ücreti alır ve ETF'lere yatırım yapmak üçüncü taraf bir saklayıcıya güvenmeyi gerektirir. ETF'ler daha katı düzenlemelere ve vergi beyanı yüklerine tabi olabilir. Bitcoin'i doğrudan tutmak, kullanıcılara Bitcoin'lerini kontrol etme konusunda daha fazla özgürlük verir, ancak kendi kendine saklama, yeni Bitcoin kullanıcılarının uyum sağlaması gereken bir öğrenme eğrisi gerektirir.

Yasal Uyarı:

  1. Bu makale [碳链价值] adresinden yeniden basılmıştır. Tüm telif hakları orijinal yazara aittir [秦晋]. Bu yeniden basıma itirazlarınız varsa lütfen Gate Learn ekibiyle iletişime geçin; onlar konuyu hemen halledeceklerdir.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüş ve görüşler yalnızca yazara aittir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin diğer dillere çevirileri Gate Learn ekibi tarafından yapılır. Aksi belirtilmedikçe tercüme edilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya intihal edilmesi yasaktır.

Bitcoin altın yoluna geri mi dönüyor?

Yeni BaşlayanJan 23, 2024
Bu makale, Bitcoin ETF'nin mevcut durumunu altın ve gümüş spot ETF'lerin onay geçmişiyle karşılaştırmaktadır.
Bitcoin altın yoluna geri mi dönüyor?

Bitcoin spot ETF'nin benimsenmesinin ardından Bitcoin, dış dünyanın beklediği gibi keskin bir yükseliş görmedi. Bunun yerine yeni bir düzeltme turunun habercisi olabilir. Şu an itibariyle Bitcoin 43.000 doların altına düştü ve şu anda 42.635 dolardan işlem görüyor. Son verilere göre BlackRock düşüşte 11.439 Bitcoin satın aldı. Yalnızca geçen perşembe ve cuma günü, BlackRock dahil tüm Bitcoin ETF sağlayıcıları toplam 23.000 Bitcoin satın aldı. 11 Ocak Pekin saatinde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu 11 spot ETF başvurusunu onayladı. Bloomberg verileri, ilk işlem gününde 11 kurumun toplam 655 milyon ABD doları tutarında net giriş çektiğini gösteriyor. Yatırımcılardan gelen güçlü talebin altını çiziyoruz. Wall Street Journal'a göre giriş açısından en iyi performans gösteren fon, 238 milyon dolar çeken Bitwise Bitcoin ETF oldu. Fonun sponsorları, fonun açıklanan diğer tüm fonlardan daha fazla, 200 milyon dolara kadar başlangıç sermayesiyle faaliyete geçeceğine söz vermişlerdi. Bunu, 227 milyon dolar ile Fidelity'nin Wise Origin Bitcoin Fund'ı ve 112 milyon dolar ile BlackRock'un iShares Bitcoin Trust takip etti. Yaygın olarak beklendiği gibi yatırımcılar, daha önce tezgah üstü bir ticaretin ardından ETF'ye dönüştürülen 10 yıllık bir yatırım aracı olan Grayscale Bitcoin Trust'tan fon çekti. Grayscale'de 95 milyon dolarlık net çıkış yaşandı. Bu da genel olarak dış dünyanın anladığı Bitcoin’in çöküşünün nedenlerinden biri. Yeni bir sermaye piyasası ekosistemi sessizce ortaya çıkıyor. Bitwise baş yatırım sorumlusu Matt Hougan, sosyal medyada insanların Bitcoin spot ETF'lerinin uzun vadeli etkisini abartma ve Bitcoin ETF'lerinin uzun vadeli etkisini hafife alma eğiliminde olduğunu söyledi. Bitcoin ETF'lerinin mevcut durumunu altın ve gümüş spot ETF onaylarının geçmişi üzerinden karşılaştırırsak. Belki bize biraz ilham ve fikir verebilir. 18 Kasım 2014'te altın ETF-GLD başvurusunun onaylanmasının ardından altın fiyatı da yeni bir zirveye ulaşamadı. Ancak sonraki 8 yıl içinde altının fiyatı dört katına çıkarak başlangıçtaki 400 dolardan 1.800 dolara çıktı ve piyasa değeri de yaklaşık 2 trilyon dolardan yaklaşık 10 trilyon dolara, yani yaklaşık 8 trilyon dolarlık bir artışa çıktı. "Mcoscillator"dan bir teknik analist, GLD'nin ilk listelendiği an altın fiyatının tam zirvesini işaret etmese de iki hafta sonra ciddi bir zirve meydana geldi ve bu zirve sonraki 10 yıl boyunca kırılmadı. aylar.


GLD'nin Çıkışı ve Altın Fiyatı Tepkisi

Gümüş ETF SLV'nin Nisan 2006'daki ilk listelenmesi de benzer bir durumdu.


SLV listesi ve gümüş fiyatı reaksiyonu

Bir kez daha, SLV'nin onaylandığı gün tam olarak zirveyi işaretlemiyordu ancak önümüzdeki birkaç ay boyunca yüksek kalan üst yapının bir parçasıydı. Her iki olay da çoğu modern yatırımcının hatırlamayacağı benzer olayların tarihsel yankılarıdır. 1975'te Amerikalılar nihayet yeniden altın külçelerine sahip olabildiler. 1933'te Başkan Roosevelt, Amerikalıların külçe altın tutmasını yasa dışı hale getirdi ve herkes altınlarını hükümete satmak zorunda kaldı, böylece ekonomiye daha fazla dolar kazandırıldı ve Büyük Buhran sırasında herkesin yeniden tüketmesine ve yatırım yapmasına olanak tanındı. Roosevelt nazikçe altının fiyatını uzun yıllar boyunca 20,67 dolardan 32 dolara çıkardı, böylece külçe sahipleri en azından bu yatırımlardan para kazandılar (ki bu da elbette sermaye kazancı olarak vergilendiriliyordu). 1971'de Başkan Nixon nihayet Amerika Birleşik Devletleri'ni altın standardından çıkardı, çünkü altın standardı savunulamaz hale geldi. Ticaret açığı ve bütçe açığı, ABD'nin artık altını ABD dolarıyla değiştiremeyeceği anlamına geliyordu. Almanya da Mayıs 1971'de Bretton Woods Anlaşması'ndan çekildi ve markaları öngörülen 4:1 döviz kuru üzerinden ABD doları ile değiştirmeyi reddetti. Ağustos 1971'e gelindiğinde ekonomik baskı o kadar büyüktü ki Nixon altın takası penceresini kapattı, ücret ve fiyat kontrolleri uyguladı ve ithal mallara %10 gümrük vergisi koydu. Nixon'un altın meselesine ilişkin eylemleri aynı zamanda Amerikalıların altın sahibi olma haklarının nihai olarak geri getirilmesinin de temelini attı, ancak bu bir gecede gerçekleşmedi. Bu restorasyonun resmi olarak 1 Ocak 1975'te yürürlüğe girmesi planlanıyor. Dünyanın geri kalanı bunu biliyordu ve Amerikalıların birdenbire altın sahibi olma potansiyelinin yükselişe yönelik bir faktör olması gerektiğini düşünüyordu. Bu nedenle bu talebi önceden karşılamaya çalıştılar ve 1974 yılı boyunca altının fiyatlarını önemli ölçüde artırdılar. Aralık 1974 itibarıyla altının aylık kapanış fiyatı, Nixon'un görev süresi sonundaki altının konvertibl fiyatına göre %330 artışla 185 dolara yükseldi.


1975 yılında altın fiyatı

Ne yazık ki ABD'li yatırımcıların altına olan talebin artacağına dair beklentileri dünyanın geri kalanının umduğu gibi gerçekleşmedi ve altın sert bir düşüş yaşadı. Ağustos 1976'nın en düşük seviyesine gelindiğinde altın %41 düştü ve bu da 1970'lerin sonundaki en büyük altın fiyat balonlarından birine yol açtı. Önceki örneklerin tümü, düzenleyici değişikliklerin önüne geçmenin ve büyük talebin ortaya çıkmasını beklemenin, ilk hamle yapanlar için her zaman iyi sonuç vermediğini gösteriyor. Bu, 11 yeni Bitcoin ETF'sinin onaylanması için de aynı durumun geçerli olacağı anlamına gelmiyor ancak akılda tutmakta fayda var. Altın ve gümüş fiyatlarının önceki örnekleri, işlemler onaylandığında kalıcı zirvelerle sonuçlanmadı, ancak kayda değer zirvelerdi.

ETF onayı Bitcoin için ne anlama geliyor?

Kripto borsası Bitfinex geçtiğimiz günlerde “Bitcoin için ETF onayı ne anlama geliyor” başlıklı bir makale yayınladı. Makalede, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) Bitcoin ETF ürününü onaylayarak kripto para piyasasında tarihi bir an yaşandığı belirtildi. Bu ETF'ler, geleneksel yatırım kanalları aracılığıyla Bitcoin'e kolay erişim sağlar, daha geniş bir yatırımcı yelpazesini çeker ve potansiyel olarak kripto para piyasasına büyük bir sermaye akışına yol açar. SEC'in bu kararı bu nedenle Bitcoin yatırımının geleceğini şekillendirmede oldukça etkili. Makale, Bitcoin ETF'lerine yatırım yapmanın, doğrudan kripto para satın almaya kıyasla çeşitli avantajlara sahip olduğunu belirtiyor. Bunlar arasında kripto para birimlerinin depolanmasını yönetmeye gerek olmaması, ETF'lerin sunduğu düzenleme kolaylığı ve kripto para borsalarıyla karşılaştırıldığında geleneksel komisyoncuların yerleşik geçmiş performansı yer alıyor. Ek olarak, geleneksel finansal ürünlere yönelik vergi sonuçları ve rehberlik, dijital varlıklara göre daha açık ve nettir. ETF'ler, Bitcoin'in değerini takip ederek yatırımcıların, geleneksel hisse senedi alım satımına benzer şekilde tanıdık ve kullanımı kolay bir formatta en büyük, en popüler ve önde gelen dijital varlığın finansal performansına katılmalarına olanak tanır. Bu yapı, kripto para birimi cüzdanlarını yönetmenin, özel anahtarları korumanın ve kripto para birimi borsalarının nüanslarına aşina olmanın teknik yükünü hafifletir. Temel olarak, Bitcoin pazarına ilgi duyan ancak kripto para birimleriyle doğrudan uğraşmanın karmaşıklığından korkanlar için giriş engellerini ortadan kaldırıyor. Bu nedenle, Bitcoin pazarının dinamik ve potansiyel olarak kazançlı doğasını korurken, akıcı ve basitleştirilmiş bir yatırım kanalı sağlar. Makalenin yazarına göre Bitcoin ETF'lerin tamamı avantaj veya dezavantaj değildir. Ayrıca dikkate alınması gereken bazı dezavantajlar da vardır. Kripto para piyasaları haftanın 7 günü 24 saat çalışır, ETF'ler ise borsa saatleriyle sınırlı olup hafta sonları ve akşamları kapalıdır. Bitcoin'i tutmak için herhangi bir ücret yoktur ancak ETF'ler yönetim ücreti alır ve ETF'lere yatırım yapmak üçüncü taraf bir saklayıcıya güvenmeyi gerektirir. ETF'ler daha katı düzenlemelere ve vergi beyanı yüklerine tabi olabilir. Bitcoin'i doğrudan tutmak, kullanıcılara Bitcoin'lerini kontrol etme konusunda daha fazla özgürlük verir, ancak kendi kendine saklama, yeni Bitcoin kullanıcılarının uyum sağlaması gereken bir öğrenme eğrisi gerektirir.

Yasal Uyarı:

  1. Bu makale [碳链价值] adresinden yeniden basılmıştır. Tüm telif hakları orijinal yazara aittir [秦晋]. Bu yeniden basıma itirazlarınız varsa lütfen Gate Learn ekibiyle iletişime geçin; onlar konuyu hemen halledeceklerdir.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüş ve görüşler yalnızca yazara aittir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin diğer dillere çevirileri Gate Learn ekibi tarafından yapılır. Aksi belirtilmedikçe tercüme edilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya intihal edilmesi yasaktır.
Comece agora
Inscreva-se e ganhe um cupom de
$100
!