GateToken (GT) nedir?

Yeni BaşlayanNov 21, 2022
GT (GateToken), GateChain'in yerel varlığı ve Gate.io'nun yardımcı program simgesidir. GT'nin değeri, Gate.io ve GateChain ekosisteminin gelişimi ile yakından ilgilidir.
GateToken (GT) nedir?

GateToken (GT) nedir?

GT (GateToken), GateChain'in yerel varlığı ve Gate.io'nun yardımcı program simgesidir. GT'nin değeri, Gate.io ve GateChain ekosisteminin gelişimi ile yakından ilgilidir.

GateChain nedir

GateChain 2018'de doğdu ve Gate.io tarafından başlatılan yeni nesil yüksek performanslı bir halka açık zincirdir. GateChain, kullanıcıların zincir üzerindeki varlıklarının güvenliğini korumaya ve uygun merkezi olmayan işlem hizmetleri sağlamaya odaklanır. GateChain'in hedefi, kurumsal düzeyde güvenli ve verimli, merkezi olmayan bir dijital varlık depolama, dağıtım ve ticaret ekosistemi oluşturmaktır.

Gatechain, orijinal bir çevrimiçi sıcak kasa hesabına ve kullanıcıların dijital varlıklarının çalınması ve özel anahtarların kaybı gibi sektörün temel temel sorunlarını yaratıcı bir şekilde çözen bir tasfiye garanti sistemine sahiptir.

Fikir birliği mekanizması ve ağ düğümleri

GateChain, proof-of-stake konsensüs mekanizmasını benimser ve konsensüs düğümlerini gerçek zamanlı olarak dinamik olarak seçmek için VRF algoritmasını sunar ve verimliliği hesaba katarken iyi bir ademi merkeziyetçiliği korur. Şimdi, GateChain, GateChain'in istikrarlı çalışmasını ortaklaşa sürdürmek için tüm dünyaya dağıtılmış toplam 160 fikir birliği düğümüne sahiptir.

14 Temmuz 2022 itibariyle, GateChain'in toplam 1.829.470 işlemle 49.543'ün üzerinde adresi vardır. GatChain hakkında gerçek zamanlı bilgileri resmi web sitesinde ( Gatechain.io/ ) bulabilirsiniz.

Yeni nesil yüksek performanslı halka açık zincirler

GateChain'in asıl amacı, merkezi olmayan işlemlerde kullanıcıların varlıklarının güvenliğini sağlamaktır. 4 yıllık araştırma ve geliştirmenin ardından, GateChain'i yüksek frekanslı akıllı sözleşme işlemlerini destekleyebilen yüksek hızlı bir blok zincirine başarıyla yerleştirdik.


Kaynak: GateChain

Performans açısından, GateChain'in blok süresi 4 saniye, TPS (Saniye Başına İşlem) 2.745'e kadar ve işlem başına 0,0001 $ gibi düşük gas ücretleri ile.

Buna karşılık, Ethereum'un TPS'si yalnızca yaklaşık 15'tir ve işlemin onaylanması en az 12-14 saniye sürer.

Ethereum ekosistemine sorunsuz bağlantı

Zincir üstü ekosistem, halka açık bir zincirin sürdürülebilir gelişiminin anahtarıdır. GateChain, EVM (Ethereum Virtual Machine) ile uyumludur; bu nedenle, herhangi bir Ethereum tabanlı akıllı sözleşme, GateChain üzerinde çalışacak şekilde kolayca dağıtılabilir. Ethereum'a aşina olan kullanıcılar ve geliştiriciler, GateChain ekosistemine sorunsuz bir şekilde erişebilir ve GateChain ekosistemine katılmak isteyen mükemmel DeFi projeleri de kolayca hareket edebilir.

Aynı zamanda, daha kullanıcı dostu olmak için GateChain, hesap sistemini genişletti ve geliştiricilerin Ethereum dAPP'lerini GateChain'e düşük maliyetle geçirmelerini desteklemek için "EVM-Hesabı" türünü ekledi. Ayrıca GateChain, Ethereum'un 0x adresini destekler ve kullanıcılar, GateChain'de yeni bir hesaba ihtiyaç duymadan Ethereum ve GateChain üzerindeki varlıkları aynı adreste yönetebilirler.

GateChain Ekosistemine Genel Bakış

GateChain, esas olarak DeFi, NFT ve altyapıya odaklanır. HipoDeFi ve NFT Box, GateChain'deki iki büyük projedir. Ekosistemdeki tüm dAPP'leri görüntülemek için https://gatechain.io/ecosystem/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

#1 HipoDeFi hipo.com'da

HipoDeFi, büyük DeFi projelerinin gerçek zamanlı verilerini düzenleyerek kullanıcıların döviz kurlarını, getirileri ve diğer verileri karşılaştırmasına olanak tanıyan GateChain üzerindeki tek duraklı bir DeFi merkezidir. HipoDeFi'nin iki ana işlevi vardır:

  • Takas: Çoğu ana DEX ile uyumlu bir DeFi toplayıcı, kullanıcılar farklı zincirler ve platformlar arasında kolayca ticaret yapabilir.

  • Asset Bridge: GateBridge, Ethereum, BTC ve HECO dahil olmak üzere çoğu akıllı halka açık zinciri destekleyen, hızlı ve güvenli varlık transferlerini sağlayan zincirler arası bir varlık köprüsüdür. Ayrıca GateChain, kullanıcılara daha fazla değer katmak için "çapraz zincir likidite madenciliği" mekanizmasını icat etti.

  • Madencilik: Kullanıcılar, likidite sağlayarak işlem ücreti temettüleri alabilir ve madencilik ödülleri elde etmek için varlıkları rehin verebilir.

#2 NFT Kutusu

2021'de piyasaya sürülen NFT Box, GateChain üzerine kurulu bir NFT pazarıdır. Gate NFT Box aşağıdaki özelliklere sahiptir:

  • Basım Ücreti Yok: NFT Kutusunda NFT basmak için herhangi bir ücret yoktur, bu da sanatçıların kreasyonlarına daha iyi odaklanmalarına yardımcı olur.

  • Düşük Ücretler: NFT Box, son derece düşük işlem ücretleri ile GateChain üzerine kuruludur.

  • YÜKSEK KALİTE: NFT Box, size en yüksek kalitede NFT koleksiyonları sunmak için Bored Ape Yacht Club (BAYC) ve NBA efsanesi Allen Iverson ile ortaklık kurdu.

  • Önce Sanatçı: NFT Kutusu 300.000'den fazla NFT basmıştır. Ayrıca gelecek vadeden sanatçılara geliştirme fonu olarak INO'lar (İlk NFT Teklifleri) sağlayacağız.

GateToken İşlevleri

GateChain'deki yerel varlık olarak GT, GateChian ana ağının çalışmasını destekleyen temeldir. GT'nin zincir üstü işlevleri temel olarak şunları içerir:

  1. Çevrimiçi transfer ücretlerini ödeyin. GateChain, kullanıcıların cüzdanları ve istemcileri kullanarak GT ve diğer zincir üstü varlıkları gönderip almalarını destekler.

  2. GT, GateChain'in PoS madenciliği ödülüdür. Blok zincirinin istikrarını sağlamak için GateChain, kullanıcıları istikrarlı bir getiri olarak GT ödülleri elde etmek için PoS madenciliğine katılmaya teşvik eder.

  3. GateChain, kullanıcıların varlıklarını dijitalleştirmek için kendi Jetonlarını vermelerine ve GT'yi kendi dijital varlıklarını yönetmek için bir taşıyıcı olarak kullanmalarına olanak tanır.

Ek olarak, Gate.io'nun hizmet belirteci olarak, GT, döviz ticareti, OTC ticareti, kaldıraçlı ticaret, vadeli işlem sözleşmeleri ve kaldıraçlı kredi, P2P kredisi, varlık yönetimi vb. gibi çeşitli türev ürünler dahil olmak üzere birçok kullanım senaryosuna sahiptir. refah faaliyetlerine ve daha fazla uygulamaya katılmak.

Gate.io, GT uygulamalarını kademeli olarak genişletiyor ve GT'nin içsel değerini artırıyor.

GT Tokenomikleri

GT'nin lansmanında ICO, özel yerleştirme ve kurumsal yatırım yoktu.

GT, 2019'da yayınlandı ve 2 Mart 2020'de resmi olarak Gate.io yardımcı program belirtecine yükseltildi. Toplam ilk ihraç 1 milyardı ve ardından 700 milyon yakıldı. Mevcut tiraj 300 milyon. Kullanıcılar , Gate.io platformunun spot piyasasından doğrudan GT satın alabilirler veya GateChain üzerinde bir mutabakat düğümü olarak madencilik yapabilirler veya POS emanetli madencilik yoluyla GT elde edebilirler.

GateChian ana ağının piyasaya sürülmesinden bu yana, PoS çıkışı, yakılan GT'den çok daha büyük ve toplam GT miktarı deflasyonda.

Token Yakma Mekanizması

Gate.io'nun hizmet belirteci olarak, GT'nin değeri, Gate.io'nun geliştirilmesine derinden bağlıdır. Gate.io, piyasada GT'yi yeniden satın alarak ve yakarak GT'nin değerini garanti eder.

27 Ağustos 2019'da Gate.io, ilk kez 19.467.230 GT'yi imha etti ( zincir üzerindeki imha kayıtlarını görmek için buraya tıklayın ) ve o zamandan beri GTun'u kamuya açık bir şekilde kesintisiz olarak yok ediyor. İmha adresi duyurusunu görüntülemek için tıklayınız .

Gate.io, yatırımcının haklarını ve çıkarlarını daha fazla güvence altına almak için döviz/kaldıraç/sözleşme işlemlerinden (ve gelecekteki yeni ana ticaret ürünlerinden) elde edilen kârın %15'ini, Eylül ayında başlayan ikincil piyasadan dolaşımdaki GT'yi geri satın almak için kullanıyor. 1, 2020. Ayrıca, geri satın alma karının %5'i GT Ar-Ge, pazarlama ve ekolojik tanıtım için kullanılacaktır. Bu GT'ler asla pazara geri dönmeyecek. Toplam geri alım oranı %20'ye kadar çıkmaktadır ( ilgili duyurular için tıklayınız ). GT geri alım oranı, pazar ve sektör koşullarına göre her dört yılda bir artırılır veya azaltılır.

2 Haziran 2022 itibariyle Gate.io, Startup'lar, liste talebi oylaması, madeni para teminatının yakılması ve sirküle edilmemiş GT'lerin yakılması yoluyla 151 milyondan fazla GT yaktı.

Çözüm

Yaklaşık 10 yıldır var olan kripto endüstrisindeki en büyük borsalardan biri olan Gate, çeşitlendirilmiş yatırım malları ve finansal hizmetler sunmaktadır. Gate her zaman yatırımcılara güvenli, güvenilir, uygun ve hızlı alım satım hizmetleri sunmaya kendini adamıştır. GateChain ve GT, planın önemli bir parçası.

GateChain büyüyen bir sistemdir. GateChain mekanizmasını optimize etmeye ve ona yeni işlevler sağlamaya devam edeceğiz. GateChain ve Gate.io'nun sürekli gelişimi ile GT'nin değeri de uzun vadede garanti altına alınmış olacak.

Yazar: Edward
Çevirmen: Edward
İnceleyen(ler): Hugo, Echo, Edward
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!
Üyelik oluştur