Pyth Network'ün Yeni Ürün Express Relay'in Detaylı Açıklaması

Orta SeviyeJul 23, 2024
erken aşama protokoller için express röle, hızlandırılmış bir dağıtım çözümü sunar ve yeni protokollerin likidasyon ihtiyaçlarını karşılamak için kurulmuş en iyi arama ağlarına sorunsuzca bağlanmalarını sağlar. arayıcılar için express röle, Gate.io'nun likidasyon ve diğer değerli işlem fırsatlarını birden fazla defi protokolünden bir araya getirir. Arayıcılar, bu fırsatlar için her bir protokol arayüzü için özel kod yazmaları gerekmeden rekabet edebilir. Entegrasyon maliyetlerini azaltarak, express röle arayıcıların daha verimli bir şekilde çalışmalarına, likidatör kaynaklarının temin etme sorununu çözmelerine olanak tanır.
Pyth Network'ün Yeni Ürün Express Relay'in Detaylı Açıklaması

kripto dünyasında bir gün, gerçek dünyada bir yıl

Bu söz, kripto dünyasındaki varlıkların hızlı fiyat dalgalanmalarını vurgulamakla kalmaz, aynı zamanda projelerin hızlı iş gelişmelerini de vurgular. Kısa bir süre sonra bir projeye tekrar göz attığınızda, neler gibi yeni gelişmeler bekleyebilirsiniz?

Son zamanlarda, önde gelen oracle projesi PYTH Network sessizce resmi web sitesinde bir geri sayım sayfası başlattı ve ilginç ipuçları eşliğinde: "Kontrolü geri alın, DeFi farklı olacak."

11 Temmuz'da, ethcc konferansı ile aynı güne denk gelerek, Pyth Network, bu geri sayımın ardındaki sırrı ortaya çıkardı - kripto karanlık ormanındaki mev (madenci çıkarılabilir değer) sorununu doğrudan ele alan Express Röle adında yepyeni bir ürün.

Bu nedenle, geri alınacak olan "kontrol", defi projelerinde ve kullanıcılarda hakları olan ancak mev tarafından gasp edilen değeri ifade eder. Eğer bir kripto uygulayıcısı veya tüccarsanız, muhtemelen projeler inşa ederken ve ticaret yaparken mev'in getirdiği maliyet artış sorunlarını anlarsınız.

Ancak neden oracle'lar üzerine odaklanan bir proje MEV tarafından getirilen sorunları çözebilir? Daha önce, pyth fonksiyonları genellikle defi işinin başlangıç aşamalarını etkiliyordu (fiyat beslemesi). Şimdi mev'ye yönelik hedefleme, pyth'in hizmetlerini defi operasyonlarının çekirdeğine (ticaret/likidasyon) genişlettiğini gösterebilir.

Defi protokollerine daha iyi veri kaynakları sağlamaktan işletmenin kendisinin gerçek işlemlerini iyileştirmeye kadar, Express Relay bunu teknik olarak nasıl başarıyor? PYTH Network'ün görünüşte "off-track" işletme genişlemesi için başarı şansları nedir?

bu makalede, express röle'ye derinlemesine inceleyeceğiz ve bu sorulara cevap arayacağız.

Kaçınılmaz karanlık orman: MEV tarafından avlanan defi projeleri

Anlayışlı bir röle, öncelikle bugünün defi projelerinin karşılaştığı sorunları incelemek gerekir. Sıkça göz ardı edilen fakat nesnel olarak var olan bir gerçek, kripto karanlık ormanında defi projelerinin aslında savunmasız varlıklar olduğudur, sürekli olarak madenci çıkarılabilir değer (MEV) tarafından avlanmaktadırlar. Hem defi projeleri hem de kullanıcıları, bu avlanmada daha yüksek bir bedel ödemektedirler.

MEV'nin detaylı bir açıklamasını yapmak yerine, ortak bir defi işlemi olan likidasyonu kullanalım:

  1. likidasyon başlatılıyor:defi protokollerinde (örneğin, kredi platformları), likidasyon süreci, kullanıcıların teminatlarının borçlarını karşılamak için yetersiz hale geldiğinde tetiklenir.
  2. arama yapanlar: Arama yapanlar, likidasyon fırsatlarını bulma ve gerçekleştirme konusunda uzmanlaşmış bireyler, operasyonlarına başlarlar. DeFi protokolleri ödüller sunarak likidasyonları gerçekleştirmeye teşvik eder. Bu ödüller genellikle protokol ücretlerinden veya doğrudan likidasyon bonuslarından gelir ve arama yapanların bu işlemleri gerçekleştirmelerini motive eder.
  3. madenciler ve MEV:madenciler (veya doğrulayıcılar) işlemlerin sırasını kontrol ettikleri için, arayanların işlemlerinin öncelikli olmasını sağlamak için daha yüksek bahşişler ödemeleri gerekmektedir. Sonuç olarak, madenciler daha büyük değer çıkarır.
  4. sonuç:bu durum, defi protokolü tarafından ödenen ödüllerin çoğunluğunun, araştırmacılar veya protokol kullanıcıları yerine madencilerin eline geçtiği mev sorununa neden olur.

Express Relay, Gate.ios'un MEV'in olumsuz etkilerini azaltan bir çözüm sunarak bu zorlukların üstesinden gelmeyi ve DeFi projelerinin ve kullanıcılarının haklı olarak kendilerine ait olan değerin daha fazlasını korumasını sağlamayı amaçlamaktadır. İlerleyen bölümlerde, Express Relay'in bunu teknik olarak nasıl başardığını ve DeFi ekosistemi için daha geniş etkileri daha derinlemesine inceleyeceğiz.

Sipariş vermenin benzer bir durumunu düşünün, burada yemeklerin temel fiyatının aynı kalmasına rağmen son fiyat daha yüksek olur. Bu, platform ve teslimat hizmetlerinin kesinti yapması nedeniyle artan son maliyete yol açar.

Defi projeleri için, MEV tarafından getirilen sorunlar, tasfiye bonusları için 'aşırı ödeme' durumu yaratır ve bu da tasfiyelerin daha pahalı hale gelmesine neden olur. Zamanında tasfiyelerin yapıldığından emin olmak ve araştırmacıları çekmek için kredi protokolleri yüksek ödüller sunmalıdır. Bu, fonların daha verimli ve karlılıkla ilgili diğer yönlerini geliştirmek yerine bu ücretlere daha büyük bir bölümünün gitmesi anlamına gelir.

Genel veriler, tarihsel olarak, Ethereum'daki Aave ve Compound'un neredeyse 2.5 milyar dolarlık teminatı likide ettiğini gösteriyor. Bunun 2.35 milyar doları borcu temsil ediyor, yani 150 milyon dolar likidasyon ödülü olarak ödendi. Ancak, bu ödüllerin önemli bir kısmı madencilerin eline geçti.

Normal sipariş derinliğine kıyasla %4-5 likidasyon primi aşırı yüksek görünmektedir. Bu ödemeler fazla yapıldığında, ek maliyetler muhtemelen daha yüksek faiz oranları veya diğer ücretlerle kullanıcılara yansıtılır.

yüksek maliyetlerin yanı sıra, başka bir kritik sorun da yeni defi protokollerinin güvenilir likidatörler bulmakta zorlanmasıdır. Likidasyonlar farklı arayüzlerle farklı protokoller arasında parçalanmış durumda, bu da likidatörlerin yetersizliğine yol açıyor. Bu parçalanma yüzünden birçok potansiyel araştırmacı likidatör olmaktan çekinebilir, bu da düşük protokol kullanılabilirliği ve araştırmacı çeşitliliğine yol açabilir.

Yükselen defi protokolleri için güvenilir ve maliyet etkin bir likidasyon ağı oluşturmak zaman alıcı ve pahalıdır. Geliştiriciler, protokollerini entegre etmeleri için araştırmacıları ikna etmek için önemli zaman ve kaynaklar harcamalıdır, tüm bunlar MEV sorunuyla uğraşırken.

Karanlık orman ortamında, son kullanıcılar için algılaması zor olan, likidasyon ve diğer defi işlemleri gibi süreçler için birleşik, kamuoyuna açık ve kullanıcı dostu bir endüstri standardının sürekli bir eksikliği vardır.

bir çözüme ihtiyaç vardır:

  • Mevcut değeri defi protokolleri, kullanıcılar ve arayıcılar için geri yönlendirir.
  • güvenilir likidasyonları sağlamak için DeFi protokollerini yüksek kaliteli bir araştırmacı ağına bağlar.

Pyth Express Röle'nin tanıtılmasının temel fikri budur. Daha verimli ve maliyet etkin bir likidasyon süreci oluşturmayı hedefler, MEV'nin olumsuz etkilerini azaltır ve DeFi protokollerine sağlam bir çözüm sunar.

express relay: kaybedilen değeri geri kazanmak için verimli sipariş akışı açık artırmaları

Bir oracle sadece bir oracle değildir. PYTH Network'ün arkasındaki Douro Labs ekibi, düşük gecikmeli veri oracle protokollerinin geliştirilmesindeki deneyimlerini kullanarak, defi likidasyon sürecini daha maliyet etkin hale getirmek ve MEV'nin etkisini en aza indirmek için bir çözümle deney yapmıştır. Bu çözümü şimdi PYTH Express Relay (ER) olarak biliyoruz.

pyth express relay nedir?

esas olarak, Express Relay (ER), mev'in kaçınılmaz bir maliyet olmadığından emin olmak için tasarlanmıştır, böylece herkes kazanan olur.

Farklı katılımcıların PER kullanmanın faydaları

protokoller ve kullanıcılar: madenciler/değerlendirici tarafından önceden ele geçirilen değeri daha iyi geri kazanın.

geliştiriciler: daha hızlı uygulama dağıtımı.

aramacılar: röle ve diğer süreçlere daha kolay katılım, hem özgecilikle hem de kişisel olarak fayda sağlama.

per uygulama ayrıntıları

Per'in temel tasarım felsefesi, madencilerin MEV alanını, zincir dışı sipariş akışlarını izole ederek ve açık artırmayla azaltmaktır. Temel olarak, Express Relay, DeFi protokollerinin doğrudan kendi oluşturdukları bir arayıcı ağına bağlanmalarına ve arayıcıların işlem gönderim önceliği için teklif vermesine izin verir. Bu işlemler daha sonra bağımsız bir açık artırmayla sıralanır ve madenci kontrolünden bağımsız olarak MEV değeri çıkarmalarının önüne geçilir.

Bu, işlemlerin madencilere sıralama için teslim edilmeden önce zaten bir seçim, sıralama, optimizasyon ve paketleme turundan geçtiği anlamına gelir. Değer madencilere ulaşmadan önce net bir şekilde tahsis edilir.

DeFi protokollerinin bu kritik işlemlerinin önceliğini açık artırmaya açarak, Express Relay, arayanların işlem değeri için daha rekabetçi bir şekilde yarışmasını sağlar. Doğrudan bir fayda, DeFi protokollerinin likidasyon ödüllerini belirleme gibi faaliyetlere daha etkili bir şekilde fon tahsis edebilmesidir. Bu tasarrufları protokol kullanıcılarına ve diğer paydaşlara aktarır.

Hala anlamıyorsanız, yukarıdaki resim tüm teknik detayları soyutlar ve en sezgisel şekilde express relay kullanmanın ve kullanmamanın farkını size anlatır.

Sol tarafta gösterilen geleneksel işlem iş akışının aksine, protokol tarafından oluşturulan değerin blok madencilerine sızdırıldığı yerde, Express Relay, madencilerin değeri çıkarmasına izin vermez; arayıcılar için fırsatları tarayabilir ve defi protokollerinin aramalardan değer çıkarmasına olanak tanır.

daha basit bir ifadeyle, işlemlerin değeri artık madencilere akış yapmaz.

Değerin nasıl korunacağını gerçek bir çalışma akışıyla da daha iyi anlayabiliriz.

ana roller

  • protokol: defi protokolleri, açık artırma sunucusuna işlem fırsatlarını (örneğin, potansiyel arbitraj, likidasyon fırsatları) sunar.
  • müzayede sunucusu: protokollerden işlem fırsatları alır ve bunları arayanlara sunar, onlar da bu fırsatlara teklif verirler. açık artırma sunucusu en yüksek teklifi seçer ve kazanan işlemleri protokole geri gönderir.
  • aramacılar: açık artırma sunucusu tarafından sağlanan işlem fırsatlarını analiz edin ve teklif verin. Kazanan araştırmacılar işlemlerini açık artırma sunucusuna gönderir, ardından sunucu bunları protokole iletilir.

detaylı adımlar

  1. işlem fırsatlarını gönder: protokoller işlem fırsatlarını belirler ve bunları açık artırma sunucusuna gönderir.
  2. teklif süreci: açık artırma sunucusu, bu fırsatları tüm araştırmacılara sunar, bunları analiz eder ve teklif fiyatlarını sunar.
  3. kazananı seçmek: açık artırma sunucusu arayanlar arasından en yüksek teklifi seçer. Kazanan arayıcı daha sonra işlemini açık artırma sunucusuna gönderir.
  4. işlemleri göndermekMüzayede sunucusu kazanan işlemleri protokole geri gönderir, protokol de bunları paketler ve blok zinciri ağına gönderir.

Bu izole off-chain öncelikli açık artırma tasarımı, defi protokollerini güvenli açık artırmalar aracılığıyla doğrudan araştırmacılarla bağlar ve piyasa verimliliğini artırır. Sonuç olarak, Express Relay madencilere/doğrulayıcılara MEV tedarik zincirinden çıkarır ve protokollerin işlemlerinin önceliği üzerinde kontrol sahibi olmalarını sağlar, değer tahsisinde kontrolü geri kazanır.

sıfırdan başlamak gerek yok, kullanıma hazır

Görünüşe göre express relay önceki bahsettiğimiz ilk sorunu ele almış: defi protokollerinde likidasyon maliyetinin yüksek olması.

Başka bir sorun, ortaya çıkan defi protokollerinin güvenilir likidatörler bulmakta zorlanmasıdır. Express Relay'nin çözümü "kullanıma hazır".

Erken aşama protokoller için, Express Röle hızlandırılmış bir dağıtım çözümü sunar: Express Röle olmadan, geliştiriciler kendi likidasyon ağlarını oluşturmak ve arama motorlarını protokolüne entegre etmeye ikna etmek zorunda kalır. Express Röle ile yeni protokoller, likidasyon ihtiyaçlarını başlatmak için kurulmuş bir üst arama ağına sorunsuz bir şekilde bağlanabilir.

Protokoller, hatta kağıt sözleşmeler imzalamak için bile süreci geçmek zorunda değiller; doğrudan PYTH express röle sözleşmesini çağırabilir ve kendi likidasyon ağlarını hızlı bir şekilde kurabilirler.

Aynı zamanda, arayanlar için, Express Relay, birden fazla defi protokolünün likidasyon ve diğer değerli ticaret fırsatlarını tek bir yerde toplayan bir röle görevi görür. Arayanlar, her protokol arayüzü için özel kod yazmak zorunda kalmadan tüm bu fırsatlar için rekabet edebilir. Entegrasyon maliyetlerini düşürerek, Express Relay, arayanların daha verimli çalışmasını sağlar ve likidatör bulma ikilemini çözer.

Belki sorarsınız, bu işlem protokoller için daha uygun hale getirirken, madencilerin/doğrulayıcıların artık alıştıkları MEV (madenci çıkarılabilir değer) almadıkları için mutsuz olmaları durumunda ne olacak?

Daha fazla defi protokolü ve araştırmacı Express Relay'i benimsedikçe, bu teknoloji kademeli olarak endüstri standardı haline gelecektir. Benimsenme arttıkça, madenciler bu yeni ticaret modeline uyum sağlamak zorunda kalacak çünkü çoğu yüksek değerli işlem Express Relay veya benzer teknolojiler aracılığıyla gerçekleştirilecektir.

ayrıca, pyth network'ün orakül alanındaki geniş ortaklıkları dikkate alındığında, express röle bu teknolojiyi teşvik etmek için birden fazla büyük defi protokolüyle işbirliği yapabilir ve benimseyenlerini ve etkisini artırabilir.

sonuçta, kim hazır kullanıma hazır bir çözümü ve aynı zamanda faydalar sunmazdı?

görünüşte yanlış yolda, ancak aslında genişleyip güçleniyor

pyth ağı hala çoğu kişinin zihninde oraklarla genellikle ilişkilendirilir. Bu nedenle, oraklardan MEV'ye (madenci çıkarılabilir değer) giriş yapmak sapmış gibi görünüyor. Her iki rolü de başarılı bir şekilde yönetebilirler mi?

Bu endişelere karşın, durum oldukça olumlu. Daha önce bahsedilen geniş ortaklıklar zaten Express Rölesi'ne fayda sağlıyor. Mevcut oracle işi, tedarik ve talep taraflarında önemli, transfer edilebilir ağ etkileri yaratan geniş kapsamlı bir ağa benziyor.

Arz tarafından, express relay tarafından oluşturulan aramanın ağını ele alalım. Pyth ile daha önce ortak olan en iyi piyasa yapıcıları, yeni üründe arayan olarak rollerini zaten onayladı. Resmi bilgilere göre, yedi piyasa yapıcı - wintermute, flow traders, flowdesk, auros, caladan, tokka labs ve swaap finance - hızla aramalarıyla defi protokollerine likidasyon hizmetleri sağlamaya başladı.

bu, pyth'in hızlı rölesinin soğuk başlatma sorunu hakkında endişe etmesine neredeyse gerek olmadığı anlamına gelir. Bu üst düzey piyasa yapıcıları doğal olarak bu yeni kurulan arama ağı'nın öncüleri haline gelmek için kendi sermayelerini getirirler. Bu, mev ile ilgili bir yeni proje için eşsiz bir avantajdır.

Talep tarafında, mevcut oracle işi tarafından hizmet verilen çoğu proje, kredi ve perps (sürekli kontratlar) gibi defi alanlarında bulunmaktadır, bu yalnızca veri beslemelerini değil aynı zamanda likidasyon ağı desteğini de gerektirir. Her iki ihtiyaç da aynı sağlayıcının farklı ürünleri tarafından karşılanabilirse, PYTH neden bundan faydalanmasın?

bu durum, web2'deki trafik monetizasyonuna çok benziyor. Bir kez trafik elde ettiğinizde, kullanıcı tabanınızı daha fazla işletmeye genişletmek için kullanırsınız. PYTH için, önceki oracle işi zaten meşru, yaygın ve sıkı bir iş temeli oluşturdu.

100'den fazla veri yayıncısı, 500'den fazla fiyat besleme veri noktası, 300'den fazla entegre dapp ve 60 blok zincirinin desteklenmesi ile, "altın kürek etkisi" sadece airdrop alanında değil, aynı zamanda iş genişlemesine ve göçüne önemli ölçüde yardımcı olur.

çok yönlü bir yıldızın geleceği

Eğlence endüstrisinde, kariyerleri ilerledikçe sanatçıların oyunculuktan şarkıcılığa geçmesi yaygın bir durumdur. Benzer şekilde, PYTH ağı, kripto alanında çok yönlü bir performansa evriliyor. İş yetenekleri güçlü olduğunda ve farklı iş hatları birbirine bağlı olduğunda, PYTH ağı, oraklardan MEV'e dallanarak, projeler için hayati ancak kullanıcılar tarafından kolayca algılanmayan arka plandaki önemli sorunları ele almaktadır.

Bir proje, kripto dünyasında bir ana orkestratör haline geldiğinde, defi protokollerine daha verimli ve maliyet etkin hizmetler sağlayarak, kulis çalışması düzgünleşir. Bu, ön uç aktörlerin daha iyi performans sergilemesine ve izleyicilere daha iyi bir deneyim sunmasına olanak tanır.

daha iyi bir web3 hiçbir zaman tek bir projenin bireysel kahramanlığıyla ilgili olmamıştır, ancak arka planda çalışan katkıda bulunanların çabaları da takdir edilmelidir.

Pyth Express Röle hakkında daha fazla bilgi için resmi Express Röle web sitesini ziyaret edin.

feragat:

  1. bu makale şuradan alıntılanmıştır Derin gelgit teknoloji akışı. telif hakkı orijinal yazar, deep tide techflow'a aittir. yeniden basım konusunda herhangi bir itiraz varsa, lütfen iletişime geçin. Gate öğrenekip ve ekip ilgili prosedürlere göre hızlı bir şekilde işleyecek.

  2. uyarı: bu makalede ifade edilen görüşler yalnızca yazarın görüşleridir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi oluşturmaz.

  3. makalelerin diğer dil versiyonları Gate.io öğrenme ekibi tarafından çevrilmektedir. Çevrilen makaleler, kaynak belirtilmeden kopyalanamaz, yayılamaz veya çalınamaz.Gate.io.

Pyth Network'ün Yeni Ürün Express Relay'in Detaylı Açıklaması

Orta SeviyeJul 23, 2024
erken aşama protokoller için express röle, hızlandırılmış bir dağıtım çözümü sunar ve yeni protokollerin likidasyon ihtiyaçlarını karşılamak için kurulmuş en iyi arama ağlarına sorunsuzca bağlanmalarını sağlar. arayıcılar için express röle, Gate.io'nun likidasyon ve diğer değerli işlem fırsatlarını birden fazla defi protokolünden bir araya getirir. Arayıcılar, bu fırsatlar için her bir protokol arayüzü için özel kod yazmaları gerekmeden rekabet edebilir. Entegrasyon maliyetlerini azaltarak, express röle arayıcıların daha verimli bir şekilde çalışmalarına, likidatör kaynaklarının temin etme sorununu çözmelerine olanak tanır.
Pyth Network'ün Yeni Ürün Express Relay'in Detaylı Açıklaması

kripto dünyasında bir gün, gerçek dünyada bir yıl

Bu söz, kripto dünyasındaki varlıkların hızlı fiyat dalgalanmalarını vurgulamakla kalmaz, aynı zamanda projelerin hızlı iş gelişmelerini de vurgular. Kısa bir süre sonra bir projeye tekrar göz attığınızda, neler gibi yeni gelişmeler bekleyebilirsiniz?

Son zamanlarda, önde gelen oracle projesi PYTH Network sessizce resmi web sitesinde bir geri sayım sayfası başlattı ve ilginç ipuçları eşliğinde: "Kontrolü geri alın, DeFi farklı olacak."

11 Temmuz'da, ethcc konferansı ile aynı güne denk gelerek, Pyth Network, bu geri sayımın ardındaki sırrı ortaya çıkardı - kripto karanlık ormanındaki mev (madenci çıkarılabilir değer) sorununu doğrudan ele alan Express Röle adında yepyeni bir ürün.

Bu nedenle, geri alınacak olan "kontrol", defi projelerinde ve kullanıcılarda hakları olan ancak mev tarafından gasp edilen değeri ifade eder. Eğer bir kripto uygulayıcısı veya tüccarsanız, muhtemelen projeler inşa ederken ve ticaret yaparken mev'in getirdiği maliyet artış sorunlarını anlarsınız.

Ancak neden oracle'lar üzerine odaklanan bir proje MEV tarafından getirilen sorunları çözebilir? Daha önce, pyth fonksiyonları genellikle defi işinin başlangıç aşamalarını etkiliyordu (fiyat beslemesi). Şimdi mev'ye yönelik hedefleme, pyth'in hizmetlerini defi operasyonlarının çekirdeğine (ticaret/likidasyon) genişlettiğini gösterebilir.

Defi protokollerine daha iyi veri kaynakları sağlamaktan işletmenin kendisinin gerçek işlemlerini iyileştirmeye kadar, Express Relay bunu teknik olarak nasıl başarıyor? PYTH Network'ün görünüşte "off-track" işletme genişlemesi için başarı şansları nedir?

bu makalede, express röle'ye derinlemesine inceleyeceğiz ve bu sorulara cevap arayacağız.

Kaçınılmaz karanlık orman: MEV tarafından avlanan defi projeleri

Anlayışlı bir röle, öncelikle bugünün defi projelerinin karşılaştığı sorunları incelemek gerekir. Sıkça göz ardı edilen fakat nesnel olarak var olan bir gerçek, kripto karanlık ormanında defi projelerinin aslında savunmasız varlıklar olduğudur, sürekli olarak madenci çıkarılabilir değer (MEV) tarafından avlanmaktadırlar. Hem defi projeleri hem de kullanıcıları, bu avlanmada daha yüksek bir bedel ödemektedirler.

MEV'nin detaylı bir açıklamasını yapmak yerine, ortak bir defi işlemi olan likidasyonu kullanalım:

  1. likidasyon başlatılıyor:defi protokollerinde (örneğin, kredi platformları), likidasyon süreci, kullanıcıların teminatlarının borçlarını karşılamak için yetersiz hale geldiğinde tetiklenir.
  2. arama yapanlar: Arama yapanlar, likidasyon fırsatlarını bulma ve gerçekleştirme konusunda uzmanlaşmış bireyler, operasyonlarına başlarlar. DeFi protokolleri ödüller sunarak likidasyonları gerçekleştirmeye teşvik eder. Bu ödüller genellikle protokol ücretlerinden veya doğrudan likidasyon bonuslarından gelir ve arama yapanların bu işlemleri gerçekleştirmelerini motive eder.
  3. madenciler ve MEV:madenciler (veya doğrulayıcılar) işlemlerin sırasını kontrol ettikleri için, arayanların işlemlerinin öncelikli olmasını sağlamak için daha yüksek bahşişler ödemeleri gerekmektedir. Sonuç olarak, madenciler daha büyük değer çıkarır.
  4. sonuç:bu durum, defi protokolü tarafından ödenen ödüllerin çoğunluğunun, araştırmacılar veya protokol kullanıcıları yerine madencilerin eline geçtiği mev sorununa neden olur.

Express Relay, Gate.ios'un MEV'in olumsuz etkilerini azaltan bir çözüm sunarak bu zorlukların üstesinden gelmeyi ve DeFi projelerinin ve kullanıcılarının haklı olarak kendilerine ait olan değerin daha fazlasını korumasını sağlamayı amaçlamaktadır. İlerleyen bölümlerde, Express Relay'in bunu teknik olarak nasıl başardığını ve DeFi ekosistemi için daha geniş etkileri daha derinlemesine inceleyeceğiz.

Sipariş vermenin benzer bir durumunu düşünün, burada yemeklerin temel fiyatının aynı kalmasına rağmen son fiyat daha yüksek olur. Bu, platform ve teslimat hizmetlerinin kesinti yapması nedeniyle artan son maliyete yol açar.

Defi projeleri için, MEV tarafından getirilen sorunlar, tasfiye bonusları için 'aşırı ödeme' durumu yaratır ve bu da tasfiyelerin daha pahalı hale gelmesine neden olur. Zamanında tasfiyelerin yapıldığından emin olmak ve araştırmacıları çekmek için kredi protokolleri yüksek ödüller sunmalıdır. Bu, fonların daha verimli ve karlılıkla ilgili diğer yönlerini geliştirmek yerine bu ücretlere daha büyük bir bölümünün gitmesi anlamına gelir.

Genel veriler, tarihsel olarak, Ethereum'daki Aave ve Compound'un neredeyse 2.5 milyar dolarlık teminatı likide ettiğini gösteriyor. Bunun 2.35 milyar doları borcu temsil ediyor, yani 150 milyon dolar likidasyon ödülü olarak ödendi. Ancak, bu ödüllerin önemli bir kısmı madencilerin eline geçti.

Normal sipariş derinliğine kıyasla %4-5 likidasyon primi aşırı yüksek görünmektedir. Bu ödemeler fazla yapıldığında, ek maliyetler muhtemelen daha yüksek faiz oranları veya diğer ücretlerle kullanıcılara yansıtılır.

yüksek maliyetlerin yanı sıra, başka bir kritik sorun da yeni defi protokollerinin güvenilir likidatörler bulmakta zorlanmasıdır. Likidasyonlar farklı arayüzlerle farklı protokoller arasında parçalanmış durumda, bu da likidatörlerin yetersizliğine yol açıyor. Bu parçalanma yüzünden birçok potansiyel araştırmacı likidatör olmaktan çekinebilir, bu da düşük protokol kullanılabilirliği ve araştırmacı çeşitliliğine yol açabilir.

Yükselen defi protokolleri için güvenilir ve maliyet etkin bir likidasyon ağı oluşturmak zaman alıcı ve pahalıdır. Geliştiriciler, protokollerini entegre etmeleri için araştırmacıları ikna etmek için önemli zaman ve kaynaklar harcamalıdır, tüm bunlar MEV sorunuyla uğraşırken.

Karanlık orman ortamında, son kullanıcılar için algılaması zor olan, likidasyon ve diğer defi işlemleri gibi süreçler için birleşik, kamuoyuna açık ve kullanıcı dostu bir endüstri standardının sürekli bir eksikliği vardır.

bir çözüme ihtiyaç vardır:

  • Mevcut değeri defi protokolleri, kullanıcılar ve arayıcılar için geri yönlendirir.
  • güvenilir likidasyonları sağlamak için DeFi protokollerini yüksek kaliteli bir araştırmacı ağına bağlar.

Pyth Express Röle'nin tanıtılmasının temel fikri budur. Daha verimli ve maliyet etkin bir likidasyon süreci oluşturmayı hedefler, MEV'nin olumsuz etkilerini azaltır ve DeFi protokollerine sağlam bir çözüm sunar.

express relay: kaybedilen değeri geri kazanmak için verimli sipariş akışı açık artırmaları

Bir oracle sadece bir oracle değildir. PYTH Network'ün arkasındaki Douro Labs ekibi, düşük gecikmeli veri oracle protokollerinin geliştirilmesindeki deneyimlerini kullanarak, defi likidasyon sürecini daha maliyet etkin hale getirmek ve MEV'nin etkisini en aza indirmek için bir çözümle deney yapmıştır. Bu çözümü şimdi PYTH Express Relay (ER) olarak biliyoruz.

pyth express relay nedir?

esas olarak, Express Relay (ER), mev'in kaçınılmaz bir maliyet olmadığından emin olmak için tasarlanmıştır, böylece herkes kazanan olur.

Farklı katılımcıların PER kullanmanın faydaları

protokoller ve kullanıcılar: madenciler/değerlendirici tarafından önceden ele geçirilen değeri daha iyi geri kazanın.

geliştiriciler: daha hızlı uygulama dağıtımı.

aramacılar: röle ve diğer süreçlere daha kolay katılım, hem özgecilikle hem de kişisel olarak fayda sağlama.

per uygulama ayrıntıları

Per'in temel tasarım felsefesi, madencilerin MEV alanını, zincir dışı sipariş akışlarını izole ederek ve açık artırmayla azaltmaktır. Temel olarak, Express Relay, DeFi protokollerinin doğrudan kendi oluşturdukları bir arayıcı ağına bağlanmalarına ve arayıcıların işlem gönderim önceliği için teklif vermesine izin verir. Bu işlemler daha sonra bağımsız bir açık artırmayla sıralanır ve madenci kontrolünden bağımsız olarak MEV değeri çıkarmalarının önüne geçilir.

Bu, işlemlerin madencilere sıralama için teslim edilmeden önce zaten bir seçim, sıralama, optimizasyon ve paketleme turundan geçtiği anlamına gelir. Değer madencilere ulaşmadan önce net bir şekilde tahsis edilir.

DeFi protokollerinin bu kritik işlemlerinin önceliğini açık artırmaya açarak, Express Relay, arayanların işlem değeri için daha rekabetçi bir şekilde yarışmasını sağlar. Doğrudan bir fayda, DeFi protokollerinin likidasyon ödüllerini belirleme gibi faaliyetlere daha etkili bir şekilde fon tahsis edebilmesidir. Bu tasarrufları protokol kullanıcılarına ve diğer paydaşlara aktarır.

Hala anlamıyorsanız, yukarıdaki resim tüm teknik detayları soyutlar ve en sezgisel şekilde express relay kullanmanın ve kullanmamanın farkını size anlatır.

Sol tarafta gösterilen geleneksel işlem iş akışının aksine, protokol tarafından oluşturulan değerin blok madencilerine sızdırıldığı yerde, Express Relay, madencilerin değeri çıkarmasına izin vermez; arayıcılar için fırsatları tarayabilir ve defi protokollerinin aramalardan değer çıkarmasına olanak tanır.

daha basit bir ifadeyle, işlemlerin değeri artık madencilere akış yapmaz.

Değerin nasıl korunacağını gerçek bir çalışma akışıyla da daha iyi anlayabiliriz.

ana roller

  • protokol: defi protokolleri, açık artırma sunucusuna işlem fırsatlarını (örneğin, potansiyel arbitraj, likidasyon fırsatları) sunar.
  • müzayede sunucusu: protokollerden işlem fırsatları alır ve bunları arayanlara sunar, onlar da bu fırsatlara teklif verirler. açık artırma sunucusu en yüksek teklifi seçer ve kazanan işlemleri protokole geri gönderir.
  • aramacılar: açık artırma sunucusu tarafından sağlanan işlem fırsatlarını analiz edin ve teklif verin. Kazanan araştırmacılar işlemlerini açık artırma sunucusuna gönderir, ardından sunucu bunları protokole iletilir.

detaylı adımlar

  1. işlem fırsatlarını gönder: protokoller işlem fırsatlarını belirler ve bunları açık artırma sunucusuna gönderir.
  2. teklif süreci: açık artırma sunucusu, bu fırsatları tüm araştırmacılara sunar, bunları analiz eder ve teklif fiyatlarını sunar.
  3. kazananı seçmek: açık artırma sunucusu arayanlar arasından en yüksek teklifi seçer. Kazanan arayıcı daha sonra işlemini açık artırma sunucusuna gönderir.
  4. işlemleri göndermekMüzayede sunucusu kazanan işlemleri protokole geri gönderir, protokol de bunları paketler ve blok zinciri ağına gönderir.

Bu izole off-chain öncelikli açık artırma tasarımı, defi protokollerini güvenli açık artırmalar aracılığıyla doğrudan araştırmacılarla bağlar ve piyasa verimliliğini artırır. Sonuç olarak, Express Relay madencilere/doğrulayıcılara MEV tedarik zincirinden çıkarır ve protokollerin işlemlerinin önceliği üzerinde kontrol sahibi olmalarını sağlar, değer tahsisinde kontrolü geri kazanır.

sıfırdan başlamak gerek yok, kullanıma hazır

Görünüşe göre express relay önceki bahsettiğimiz ilk sorunu ele almış: defi protokollerinde likidasyon maliyetinin yüksek olması.

Başka bir sorun, ortaya çıkan defi protokollerinin güvenilir likidatörler bulmakta zorlanmasıdır. Express Relay'nin çözümü "kullanıma hazır".

Erken aşama protokoller için, Express Röle hızlandırılmış bir dağıtım çözümü sunar: Express Röle olmadan, geliştiriciler kendi likidasyon ağlarını oluşturmak ve arama motorlarını protokolüne entegre etmeye ikna etmek zorunda kalır. Express Röle ile yeni protokoller, likidasyon ihtiyaçlarını başlatmak için kurulmuş bir üst arama ağına sorunsuz bir şekilde bağlanabilir.

Protokoller, hatta kağıt sözleşmeler imzalamak için bile süreci geçmek zorunda değiller; doğrudan PYTH express röle sözleşmesini çağırabilir ve kendi likidasyon ağlarını hızlı bir şekilde kurabilirler.

Aynı zamanda, arayanlar için, Express Relay, birden fazla defi protokolünün likidasyon ve diğer değerli ticaret fırsatlarını tek bir yerde toplayan bir röle görevi görür. Arayanlar, her protokol arayüzü için özel kod yazmak zorunda kalmadan tüm bu fırsatlar için rekabet edebilir. Entegrasyon maliyetlerini düşürerek, Express Relay, arayanların daha verimli çalışmasını sağlar ve likidatör bulma ikilemini çözer.

Belki sorarsınız, bu işlem protokoller için daha uygun hale getirirken, madencilerin/doğrulayıcıların artık alıştıkları MEV (madenci çıkarılabilir değer) almadıkları için mutsuz olmaları durumunda ne olacak?

Daha fazla defi protokolü ve araştırmacı Express Relay'i benimsedikçe, bu teknoloji kademeli olarak endüstri standardı haline gelecektir. Benimsenme arttıkça, madenciler bu yeni ticaret modeline uyum sağlamak zorunda kalacak çünkü çoğu yüksek değerli işlem Express Relay veya benzer teknolojiler aracılığıyla gerçekleştirilecektir.

ayrıca, pyth network'ün orakül alanındaki geniş ortaklıkları dikkate alındığında, express röle bu teknolojiyi teşvik etmek için birden fazla büyük defi protokolüyle işbirliği yapabilir ve benimseyenlerini ve etkisini artırabilir.

sonuçta, kim hazır kullanıma hazır bir çözümü ve aynı zamanda faydalar sunmazdı?

görünüşte yanlış yolda, ancak aslında genişleyip güçleniyor

pyth ağı hala çoğu kişinin zihninde oraklarla genellikle ilişkilendirilir. Bu nedenle, oraklardan MEV'ye (madenci çıkarılabilir değer) giriş yapmak sapmış gibi görünüyor. Her iki rolü de başarılı bir şekilde yönetebilirler mi?

Bu endişelere karşın, durum oldukça olumlu. Daha önce bahsedilen geniş ortaklıklar zaten Express Rölesi'ne fayda sağlıyor. Mevcut oracle işi, tedarik ve talep taraflarında önemli, transfer edilebilir ağ etkileri yaratan geniş kapsamlı bir ağa benziyor.

Arz tarafından, express relay tarafından oluşturulan aramanın ağını ele alalım. Pyth ile daha önce ortak olan en iyi piyasa yapıcıları, yeni üründe arayan olarak rollerini zaten onayladı. Resmi bilgilere göre, yedi piyasa yapıcı - wintermute, flow traders, flowdesk, auros, caladan, tokka labs ve swaap finance - hızla aramalarıyla defi protokollerine likidasyon hizmetleri sağlamaya başladı.

bu, pyth'in hızlı rölesinin soğuk başlatma sorunu hakkında endişe etmesine neredeyse gerek olmadığı anlamına gelir. Bu üst düzey piyasa yapıcıları doğal olarak bu yeni kurulan arama ağı'nın öncüleri haline gelmek için kendi sermayelerini getirirler. Bu, mev ile ilgili bir yeni proje için eşsiz bir avantajdır.

Talep tarafında, mevcut oracle işi tarafından hizmet verilen çoğu proje, kredi ve perps (sürekli kontratlar) gibi defi alanlarında bulunmaktadır, bu yalnızca veri beslemelerini değil aynı zamanda likidasyon ağı desteğini de gerektirir. Her iki ihtiyaç da aynı sağlayıcının farklı ürünleri tarafından karşılanabilirse, PYTH neden bundan faydalanmasın?

bu durum, web2'deki trafik monetizasyonuna çok benziyor. Bir kez trafik elde ettiğinizde, kullanıcı tabanınızı daha fazla işletmeye genişletmek için kullanırsınız. PYTH için, önceki oracle işi zaten meşru, yaygın ve sıkı bir iş temeli oluşturdu.

100'den fazla veri yayıncısı, 500'den fazla fiyat besleme veri noktası, 300'den fazla entegre dapp ve 60 blok zincirinin desteklenmesi ile, "altın kürek etkisi" sadece airdrop alanında değil, aynı zamanda iş genişlemesine ve göçüne önemli ölçüde yardımcı olur.

çok yönlü bir yıldızın geleceği

Eğlence endüstrisinde, kariyerleri ilerledikçe sanatçıların oyunculuktan şarkıcılığa geçmesi yaygın bir durumdur. Benzer şekilde, PYTH ağı, kripto alanında çok yönlü bir performansa evriliyor. İş yetenekleri güçlü olduğunda ve farklı iş hatları birbirine bağlı olduğunda, PYTH ağı, oraklardan MEV'e dallanarak, projeler için hayati ancak kullanıcılar tarafından kolayca algılanmayan arka plandaki önemli sorunları ele almaktadır.

Bir proje, kripto dünyasında bir ana orkestratör haline geldiğinde, defi protokollerine daha verimli ve maliyet etkin hizmetler sağlayarak, kulis çalışması düzgünleşir. Bu, ön uç aktörlerin daha iyi performans sergilemesine ve izleyicilere daha iyi bir deneyim sunmasına olanak tanır.

daha iyi bir web3 hiçbir zaman tek bir projenin bireysel kahramanlığıyla ilgili olmamıştır, ancak arka planda çalışan katkıda bulunanların çabaları da takdir edilmelidir.

Pyth Express Röle hakkında daha fazla bilgi için resmi Express Röle web sitesini ziyaret edin.

feragat:

  1. bu makale şuradan alıntılanmıştır Derin gelgit teknoloji akışı. telif hakkı orijinal yazar, deep tide techflow'a aittir. yeniden basım konusunda herhangi bir itiraz varsa, lütfen iletişime geçin. Gate öğrenekip ve ekip ilgili prosedürlere göre hızlı bir şekilde işleyecek.

  2. uyarı: bu makalede ifade edilen görüşler yalnızca yazarın görüşleridir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi oluşturmaz.

  3. makalelerin diğer dil versiyonları Gate.io öğrenme ekibi tarafından çevrilmektedir. Çevrilen makaleler, kaynak belirtilmeden kopyalanamaz, yayılamaz veya çalınamaz.Gate.io.

Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!