Fraktal Bitcoin: Bitcoin Ölçeklendirmesi için Yeni Bir Yaklaşım

Orta SeviyeSep 18, 2024
Geleneksel Katman 2'den temel farkı, FractalBitcoin'in Bitcoin ana zincirine fraktal bir katman ekleyerek ağı genişletmesidir. Fraktal katman, Bitcoin ağının orijinal kodu değiştirmeden daha fazla işlemi işlemesine olanak tanır ve ana zincirle Uyumluluk ve güvenliği korur.
Fraktal Bitcoin: Bitcoin Ölçeklendirmesi için Yeni Bir Yaklaşım

Bugün, Fraktal Bitcoin adı verilen Bitcoin için yeni bir konsept ve genişletme önerisini tartışıyoruz. Unisat ekibi, BSF, Uniworlds ve Asset Bridge gibi tanınmış kuruluşlar tarafından ortaklaşa başlatılmıştır. Şu anda test ağı aşamasında olan ana ağın Eylül ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Geleneksel Katman 2 çözümlerinden farkı nedir? Temel fark, Fraktal Bitcoin'in Bitcoin ana zincirine fraktal katmanlar ekleyerek ağı genişletmesidir. Bu fraktal katmanlar, Bitcoin ağının orijinal kodu değiştirmeden daha fazla işlem gerçekleştirmesine olanak tanıyarak ana zincirle uyumluluğu ve güvenliği korur. Buna karşılık, geleneksel Katman 2 çözümleri, Bitcoin ana zincirinin üzerine inşa edilmiş bağımsız ağlardır ve daha çok ek kanallar gibi işlev görür. İşlemleri hızlandırabilseler de, genellikle kullanımları daha karmaşıktır ve zincirler arası işlemler gerektirebilirler. Daha da önemlisi, Fraktal Bitcoin likidite için Bitcoin ana ağı ile rekabet etmez.

Giriş

Fraktal Bitcoin, Bitcoin ağını recursive olarak genişletmek için sanallaştırmayı kullanan öz-çoğaltan bir yöntemdir. Temel amacı, 2009'dan beri var olan Bitcoin mühendislik yapılarını kullanarak mevcut Bitcoin sistemini genişletmektir, ek blockchain yapıları eklemeksizin.

Fractal Bitcoin bir çatallaşma değildir; Bitcoin benzeri işlemleri çoklu seviyelerde işler. Fraktal Bitcoin'in her katmanı, benzersiz fraktal özelliklerini vurgulayan Bitcoin'in uygulamasını kullanır.

Bir fraktal, her ölçekte tutarlı kalan ve zaman içinde tekrarlanan bir desendir. Bu fraktal yapı sayesinde sistem, sürekli olarak yeni seviyelere genişleyerek sınırsız işleme kapasitesine ulaşabilir.

Bitcoin'in tek bir blok zinciri olarak değeri, geniş tanınmışlığı ve sağlam mühendislik temelinden gelmektedir. Bu nedenle, Bitcoin'i tek bir blok zincirinden çok katmanlı bir sistem haline genişletirken, mümkün olduğunca yerli mühendislik yapılarını korumak önemlidir.

Sanallaştırma

İlk adım, Bitcoin Core'u tamamen sanallaştırmaktır. Bunun için tüm Bitcoin Core, dağıtılabilir ve çalıştırılabilir bir blockchain yazılım paketi olan Bitcoin Core Yazılım Paketi (BCSP) içine yerleştirilir. Böylelikle bir veya daha fazla BCSP örneği, Bitcoin ana ağı üzerinde bağımsız olarak çalıştırılabilir ve özyinelemeli olarak bağlanabilir.

İşletim sistemlerinin evriminde, sanallaştırma bir trend haline gelmiştir. Ana bir işletim sistemi üzerinde birden fazla misafir işletim sistemi çalıştırmak, izolasyon, esneklik, kurtarılabilirlik ve yeniden kullanılabilirlik sağlar. Modern sanallaştırma, konteynerizasyon aracılığıyla etkili donanım performans paylaşımı elde eder ve ana sistem üzerinde minimal bir baş ağırlığıyla birden fazla örnek çalıştırmaya olanak tanır.

Stabil bir ana zincir olarak Bitcoin Core kullanarak, birden fazla istemci zinciri için farklı parametre setleri özelleştirilerek blok zinciri sanallaştırması gerçekleştirilebilir.

Tipik Ethereum Katman 2 çözümlerine kıyasla, bu sanallaştırma şekli benzerlikler ve farklılıklar içerir. Benzerlik, ek bir soyutlama katmanı aracılığıyla ana zincirin ötesinde hesaplama ölçeklenebilirliği elde etmektir. Ancak fark, Katman 2 çözümlerinin genellikle ana zincirden bağımsız olmasıdır, oysa Bitcoin sanallaştırması temelde yeni bir uzlaşma mekanizması kurmadan ana zincirle tutarlılık sağlar.

Son 15 yılda, Bitcoin Core'un gelişimi istikrar ve sürekliliği gösterdi ve zamanla güvenilirlik inşa etti. Bu güvenilirlik, işletim sistemi sanallaştırma sürecinde kazanılan güvene benzer. Bitcoin Core'a duyulan güven aynı zamanda BCSP örneklerine de etkili bir şekilde uzanır.

Konsensüs Tutarlılığı

Tarihi Bitcoin çatallarının aksine, BCSP uygulaması ayrılmak yerine mevcut kodu yeniden kullanmaya dayanmaktadır. Bitcoin ağı yıllar içinde tek bir düğümden binlerce düğüme kadar büyümüş ve daha sağlam hale gelmiştir. Benzer şekilde, Bitcoin sanallaştırma örneklerinin sayısı arttıkça, uzlaşma daha da sağlamlaşacaktır.

Ölçeklenebilirlik: Kendini Çoğaltan Bir Yaklaşım

Tek bir blok zinciri üzerinde BCSP'yi çoklu kez örnekleyerek, çoklu sanallaştırılmış örnekler bir arada var olabilir, iletişim kurabilir ve koordine olabilir. Ayrıca, sanallaştırma süreci herhangi bir örneğe tekrarlı olarak uygulanabilir ve bu şekilde hem yatay hem de dikey olarak sonsuz ölçeklenebilirlik sağlanabilir. Bu yaklaşım, süreç boyunca yapısal dengeyi ve mühendislik basitliğini korur.

Bitcoin Core ile tutarlılık nedeniyle, mevcut altyapılar (cüzdanlar gibi) bu yeni sanallaştırılmış örnekleri desteklemek için kolayca genişletilebilir. Bu, Ethereum altyapısının Polygon ve BSC gibi ağları kolayca destekleyebildiği gibi benzerdir.

BCSP'nin tekrarlayan kullanımının bir başka faydası, zincir içi etkileşimlere yoğun talep olduğunda bu taleplerin seçici olarak daha derin seviyelere devredilebilmesidir. Sistemizin bu dinamik dengeleme yeteneği, belirli seviyelerde kalabalığın önlenmesine yardımcı olur.

Güvenlik

Satoshi dönemi boyunca Bitcoin'in erken günlerine benzer şekilde, yeni oluşturulan sanallaştırma örnekleri ilk aşamalarında bir zayıflık dönemi yaşayacaktır. Bu nedenle, yeni bir örnek başlatılırken, işletmeciler örnek güvenli ve sağlıklı bir duruma ulaşana kadar belirli blok yükseklikleri için koruma ayarlamayı tercih edebilirler. Gelecekte, önemli hesaplama gücüne sahip madenciler, farklı BCSP örneklerine kaynak ayırarak sistem genelinde sağlamlığı ve direnci artırabilirler.

Ayrıca, bir ölçüde birleştirilmiş madencilik, örneğin belirli durumlar için blokların 1/3'ü için birleştirilmiş madencilik gibi kullanılabilir, potansiyel %51 saldırılarına karşı ağı korumaya yardımcı olabilir.

BCSP: Dağıtık On-Chain Hesaplama

Birçok BCSP örneğinden oluşan bir dağıtık ağ kurulabilir ve tek bir sanallaştırılmış örneğin hesaplama verimliliği aşılabilir. Örneğin arası iletişim yoluyla, gerektiğinde etkili senkronizasyon sağlanabilir.

Dağıtılmış BCSP, tek bir blok zincirinde shardlama sisteminden önemli ölçüde farklıdır. Shardlama genellikle orijinal blok zincirinin bir parçasıdır, merkezi planlama altında çalışır ve bağımsız olarak çalışamaz veya fiziksel olarak ayrı olarak var olamaz. Ancak, BCSP bağımsız dağıtım ve izleme esnekliği sunar.

On-chain kesmele karşı, dağıtılmış BCSP önemli bir bütünlük ve bütünlük sergiler. Kesmele, temel olarak tek bir ana hat yapısını çok hatlı bir işbirliği yapısına dönüştürür ve uzlaşma mekanizmasında ayarlamalar gerektirir. Bununla birlikte, BCSP'nin on-chain uzlaşması, Bitcoin'den türetilir ve bir dağıtılmış sistem haline getirildiğinde değişmez kalır, bu nedenle herhangi bir yeniden yapılandırmaya ihtiyaç duymaz.

Daha Hızlı Blok Onayı: 60 Saniye veya Daha Az

Blokların işlenme hızını artırmak için BCSP'nin blok onay süresi 60 saniyeden azaltılmış veya daha az hale getirilmiştir, bu modern blockchain'lerde etkili olduğunu kanıtlamıştır.

Hızlı onay, her örneğin kullanılabilir depolama alanını on kat artırarak, böylece uygulama geliştirmeyi kolaylaştırır.

Katlararası Köprüleme: Asansör Tarzı Katlararası Transfer

Evrensel bir varlık transfer arayüzü oluşturarak, katmanlar arasında doğrudan ve tutarlı transferler gerçekleştirilebilir. Ana zincirdeki Bitcoin koşullu olarak kilitlenebilir ve açılabilir (özellikle logaritma sözleşmeleri için uygun), farklı seviyelerdeki varlıklar için aynı kontrol mekanizması kullanılabilir. Bu, ek rölelere gerek olmadan herhangi iki katman arasında sorunsuz varlık transferine olanak tanır. Bu tutarlı ve doğrudan çapraz katman transferi bir “asansör” olarak adlandırılır.

Bitcoin ve mevcut blok zincirleri arasındaki varlık transferi, önemli bir konu olmaya devam ediyor. Farklı ekipler, merkeziyetsizlik, güvensizlik ve verimlilik arasında bir denge sağlayan farklı yöntemleri aktif bir şekilde araştırıyor. Koşullu kilit yöntemleri gibi Discrete Log Sözleşmeleri (DLC) ile, çeşitli ihtiyaçları karşılamak için diğer çözümlere yönelik açık bir tutum bulunmaktadır.

Hizalama ve Bağlama

BCSP dağıtılırken, onu daha yüksek seviyelere bağlamak için birden fazla yöntem vardır. Ortak bir yaklaşım, bir taşıyıcı olarak ana zincir üzerinde tek bir işlem kullanmaktır. Bu işlem, toplanmış işlemlerin Merkle kökünü depolar ve herhangi bir belirli işlemin doğrulanmasını sağlar. Bu durumda, BCSP kendisi, miras alınan kurallara göre işlemleri doğrular.

Başka bir mümkün seçenek, bu bilgileri zaman içinde ana zincirinde bir dizi yazıya derlemektir. Gerektiğinde, bu bilgilerin varlığı ve geçerliliği dış yazı dizini indeksleyicileri aracılığıyla doğrulanabilir. L2O-A, Bitcoin üzerinde dağıtılan bir Layer 2 blok zinciri örneğidir ve yeni blok sonuçları ve kanıtları sunar. Modüler mimari göz önüne alındığında, Uzaysal Sıralama ve BRC-20 ile uyumluluğu sağlamak için yeniden düzenlenebilir.

Anlık Görüntüler: Yeniden Kullanılabilirlik

İşletim sistemi sanallaştırma bağlamında sistem anlık görüntülerinin oluşturulması hızlı kullanılabilirliği sağlar. Benzer şekilde, belirli örneklerin anlık görüntülerini almak ve bunları isteğe bağlı olarak belirli seviyelerde yüklemek ve yürütmek, işlevselliği farklı ayrıntı düzeylerinde yeniden kullanmayı mümkün kılar.

Token Mekanizması

Toplam jeton arzı 210 milyon, bu miktarın %80'i topluluğa ayrılmış ve sadece %20'si takım ve katkıda bulunanlara (kilitli süre ile) sürekli destek ve istikrarı sağlamak için. Bunun %50'si PoW madenciliğine, %15'i ana katkıda bulunanlara, %10'u topluluk ödülleri, %5'i danışmanlara, %5'i önsatışa ve %15'i ekosistem ödülleri için ayrılacak.

Bu proje özetlemek gerekirse, şu anda testnet aşamasında ve üzerinde bazı projeler zaten çalışıyor. Mainnet lansmanı Eylül ayında yapılacak. Ancak testnet'e katılmak şu anda oldukça zor ve normal kullanıcılar önemli bir zaman yatırımı yapmak zorunda kalabilirler. Testnet'te madencilik muhtemelen ana ağa dönüştürülemez, ancak bazı ödüller olabilir. Mevcut zaman çizelgesi göz önüne alındığında, tamamen katılmak için çok geç olabilir, bu yüzden madenciliğe katılmak için ana ağ lansmanını beklemek en iyisi olabilir. Fractal Bitcoin'in gerçek performansı nasıl, L2 çözümlerinden çok sanallaştırma kavramlarının kullanımı dışında çok fark görmüyorum. Ana zorluk, birden fazla zincir arasındaki veri senkronizasyonunda yatmaktadır ve bunun test edilmesi zaman gerektirecektir. Bununla birlikte, sıklıkla takip etmek isteyen sermaye gibi yeni bir yöne ve kavrama işaret eder.

açıklama:

  1. Bu makale [tarafından yeniden üretilmiştir.Kitapta büyük bir pasta evi var], orijinal başlık “Bitcoin L2 Genişleme Yeni Plan - Fraktal Bitcoin Teknolojisi Açıklaması”dır, telif hakkı orijinal yazar [Öğretmen Zhu 123]'e aittir, yeniden basım konusunda herhangi bir itirazınız varsa, lütfen [Gate Learn Ekibi] ile iletişime geçiniz.(https://www.gate.io/questionnaire/3967, takım ilgili prosedürlere göre en kısa sürede bununla ilgilenecektir.

  2. Uyarı: Bu makalede ifade edilen görüşler yalnızca yazarın kişisel görüşlerini temsil etmekte olup herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmemektedir.

  3. Makalelerin diğer dil versiyonları, Gate Learn ekibi tarafından çevrilmekte olup, bahsedilmemiştir.Gate.io, çevrilen makale çoğaltılamaz, dağıtılamaz veya kopyalanamaz.

Fraktal Bitcoin: Bitcoin Ölçeklendirmesi için Yeni Bir Yaklaşım

Orta SeviyeSep 18, 2024
Geleneksel Katman 2'den temel farkı, FractalBitcoin'in Bitcoin ana zincirine fraktal bir katman ekleyerek ağı genişletmesidir. Fraktal katman, Bitcoin ağının orijinal kodu değiştirmeden daha fazla işlemi işlemesine olanak tanır ve ana zincirle Uyumluluk ve güvenliği korur.
Fraktal Bitcoin: Bitcoin Ölçeklendirmesi için Yeni Bir Yaklaşım

Bugün, Fraktal Bitcoin adı verilen Bitcoin için yeni bir konsept ve genişletme önerisini tartışıyoruz. Unisat ekibi, BSF, Uniworlds ve Asset Bridge gibi tanınmış kuruluşlar tarafından ortaklaşa başlatılmıştır. Şu anda test ağı aşamasında olan ana ağın Eylül ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Geleneksel Katman 2 çözümlerinden farkı nedir? Temel fark, Fraktal Bitcoin'in Bitcoin ana zincirine fraktal katmanlar ekleyerek ağı genişletmesidir. Bu fraktal katmanlar, Bitcoin ağının orijinal kodu değiştirmeden daha fazla işlem gerçekleştirmesine olanak tanıyarak ana zincirle uyumluluğu ve güvenliği korur. Buna karşılık, geleneksel Katman 2 çözümleri, Bitcoin ana zincirinin üzerine inşa edilmiş bağımsız ağlardır ve daha çok ek kanallar gibi işlev görür. İşlemleri hızlandırabilseler de, genellikle kullanımları daha karmaşıktır ve zincirler arası işlemler gerektirebilirler. Daha da önemlisi, Fraktal Bitcoin likidite için Bitcoin ana ağı ile rekabet etmez.

Giriş

Fraktal Bitcoin, Bitcoin ağını recursive olarak genişletmek için sanallaştırmayı kullanan öz-çoğaltan bir yöntemdir. Temel amacı, 2009'dan beri var olan Bitcoin mühendislik yapılarını kullanarak mevcut Bitcoin sistemini genişletmektir, ek blockchain yapıları eklemeksizin.

Fractal Bitcoin bir çatallaşma değildir; Bitcoin benzeri işlemleri çoklu seviyelerde işler. Fraktal Bitcoin'in her katmanı, benzersiz fraktal özelliklerini vurgulayan Bitcoin'in uygulamasını kullanır.

Bir fraktal, her ölçekte tutarlı kalan ve zaman içinde tekrarlanan bir desendir. Bu fraktal yapı sayesinde sistem, sürekli olarak yeni seviyelere genişleyerek sınırsız işleme kapasitesine ulaşabilir.

Bitcoin'in tek bir blok zinciri olarak değeri, geniş tanınmışlığı ve sağlam mühendislik temelinden gelmektedir. Bu nedenle, Bitcoin'i tek bir blok zincirinden çok katmanlı bir sistem haline genişletirken, mümkün olduğunca yerli mühendislik yapılarını korumak önemlidir.

Sanallaştırma

İlk adım, Bitcoin Core'u tamamen sanallaştırmaktır. Bunun için tüm Bitcoin Core, dağıtılabilir ve çalıştırılabilir bir blockchain yazılım paketi olan Bitcoin Core Yazılım Paketi (BCSP) içine yerleştirilir. Böylelikle bir veya daha fazla BCSP örneği, Bitcoin ana ağı üzerinde bağımsız olarak çalıştırılabilir ve özyinelemeli olarak bağlanabilir.

İşletim sistemlerinin evriminde, sanallaştırma bir trend haline gelmiştir. Ana bir işletim sistemi üzerinde birden fazla misafir işletim sistemi çalıştırmak, izolasyon, esneklik, kurtarılabilirlik ve yeniden kullanılabilirlik sağlar. Modern sanallaştırma, konteynerizasyon aracılığıyla etkili donanım performans paylaşımı elde eder ve ana sistem üzerinde minimal bir baş ağırlığıyla birden fazla örnek çalıştırmaya olanak tanır.

Stabil bir ana zincir olarak Bitcoin Core kullanarak, birden fazla istemci zinciri için farklı parametre setleri özelleştirilerek blok zinciri sanallaştırması gerçekleştirilebilir.

Tipik Ethereum Katman 2 çözümlerine kıyasla, bu sanallaştırma şekli benzerlikler ve farklılıklar içerir. Benzerlik, ek bir soyutlama katmanı aracılığıyla ana zincirin ötesinde hesaplama ölçeklenebilirliği elde etmektir. Ancak fark, Katman 2 çözümlerinin genellikle ana zincirden bağımsız olmasıdır, oysa Bitcoin sanallaştırması temelde yeni bir uzlaşma mekanizması kurmadan ana zincirle tutarlılık sağlar.

Son 15 yılda, Bitcoin Core'un gelişimi istikrar ve sürekliliği gösterdi ve zamanla güvenilirlik inşa etti. Bu güvenilirlik, işletim sistemi sanallaştırma sürecinde kazanılan güvene benzer. Bitcoin Core'a duyulan güven aynı zamanda BCSP örneklerine de etkili bir şekilde uzanır.

Konsensüs Tutarlılığı

Tarihi Bitcoin çatallarının aksine, BCSP uygulaması ayrılmak yerine mevcut kodu yeniden kullanmaya dayanmaktadır. Bitcoin ağı yıllar içinde tek bir düğümden binlerce düğüme kadar büyümüş ve daha sağlam hale gelmiştir. Benzer şekilde, Bitcoin sanallaştırma örneklerinin sayısı arttıkça, uzlaşma daha da sağlamlaşacaktır.

Ölçeklenebilirlik: Kendini Çoğaltan Bir Yaklaşım

Tek bir blok zinciri üzerinde BCSP'yi çoklu kez örnekleyerek, çoklu sanallaştırılmış örnekler bir arada var olabilir, iletişim kurabilir ve koordine olabilir. Ayrıca, sanallaştırma süreci herhangi bir örneğe tekrarlı olarak uygulanabilir ve bu şekilde hem yatay hem de dikey olarak sonsuz ölçeklenebilirlik sağlanabilir. Bu yaklaşım, süreç boyunca yapısal dengeyi ve mühendislik basitliğini korur.

Bitcoin Core ile tutarlılık nedeniyle, mevcut altyapılar (cüzdanlar gibi) bu yeni sanallaştırılmış örnekleri desteklemek için kolayca genişletilebilir. Bu, Ethereum altyapısının Polygon ve BSC gibi ağları kolayca destekleyebildiği gibi benzerdir.

BCSP'nin tekrarlayan kullanımının bir başka faydası, zincir içi etkileşimlere yoğun talep olduğunda bu taleplerin seçici olarak daha derin seviyelere devredilebilmesidir. Sistemizin bu dinamik dengeleme yeteneği, belirli seviyelerde kalabalığın önlenmesine yardımcı olur.

Güvenlik

Satoshi dönemi boyunca Bitcoin'in erken günlerine benzer şekilde, yeni oluşturulan sanallaştırma örnekleri ilk aşamalarında bir zayıflık dönemi yaşayacaktır. Bu nedenle, yeni bir örnek başlatılırken, işletmeciler örnek güvenli ve sağlıklı bir duruma ulaşana kadar belirli blok yükseklikleri için koruma ayarlamayı tercih edebilirler. Gelecekte, önemli hesaplama gücüne sahip madenciler, farklı BCSP örneklerine kaynak ayırarak sistem genelinde sağlamlığı ve direnci artırabilirler.

Ayrıca, bir ölçüde birleştirilmiş madencilik, örneğin belirli durumlar için blokların 1/3'ü için birleştirilmiş madencilik gibi kullanılabilir, potansiyel %51 saldırılarına karşı ağı korumaya yardımcı olabilir.

BCSP: Dağıtık On-Chain Hesaplama

Birçok BCSP örneğinden oluşan bir dağıtık ağ kurulabilir ve tek bir sanallaştırılmış örneğin hesaplama verimliliği aşılabilir. Örneğin arası iletişim yoluyla, gerektiğinde etkili senkronizasyon sağlanabilir.

Dağıtılmış BCSP, tek bir blok zincirinde shardlama sisteminden önemli ölçüde farklıdır. Shardlama genellikle orijinal blok zincirinin bir parçasıdır, merkezi planlama altında çalışır ve bağımsız olarak çalışamaz veya fiziksel olarak ayrı olarak var olamaz. Ancak, BCSP bağımsız dağıtım ve izleme esnekliği sunar.

On-chain kesmele karşı, dağıtılmış BCSP önemli bir bütünlük ve bütünlük sergiler. Kesmele, temel olarak tek bir ana hat yapısını çok hatlı bir işbirliği yapısına dönüştürür ve uzlaşma mekanizmasında ayarlamalar gerektirir. Bununla birlikte, BCSP'nin on-chain uzlaşması, Bitcoin'den türetilir ve bir dağıtılmış sistem haline getirildiğinde değişmez kalır, bu nedenle herhangi bir yeniden yapılandırmaya ihtiyaç duymaz.

Daha Hızlı Blok Onayı: 60 Saniye veya Daha Az

Blokların işlenme hızını artırmak için BCSP'nin blok onay süresi 60 saniyeden azaltılmış veya daha az hale getirilmiştir, bu modern blockchain'lerde etkili olduğunu kanıtlamıştır.

Hızlı onay, her örneğin kullanılabilir depolama alanını on kat artırarak, böylece uygulama geliştirmeyi kolaylaştırır.

Katlararası Köprüleme: Asansör Tarzı Katlararası Transfer

Evrensel bir varlık transfer arayüzü oluşturarak, katmanlar arasında doğrudan ve tutarlı transferler gerçekleştirilebilir. Ana zincirdeki Bitcoin koşullu olarak kilitlenebilir ve açılabilir (özellikle logaritma sözleşmeleri için uygun), farklı seviyelerdeki varlıklar için aynı kontrol mekanizması kullanılabilir. Bu, ek rölelere gerek olmadan herhangi iki katman arasında sorunsuz varlık transferine olanak tanır. Bu tutarlı ve doğrudan çapraz katman transferi bir “asansör” olarak adlandırılır.

Bitcoin ve mevcut blok zincirleri arasındaki varlık transferi, önemli bir konu olmaya devam ediyor. Farklı ekipler, merkeziyetsizlik, güvensizlik ve verimlilik arasında bir denge sağlayan farklı yöntemleri aktif bir şekilde araştırıyor. Koşullu kilit yöntemleri gibi Discrete Log Sözleşmeleri (DLC) ile, çeşitli ihtiyaçları karşılamak için diğer çözümlere yönelik açık bir tutum bulunmaktadır.

Hizalama ve Bağlama

BCSP dağıtılırken, onu daha yüksek seviyelere bağlamak için birden fazla yöntem vardır. Ortak bir yaklaşım, bir taşıyıcı olarak ana zincir üzerinde tek bir işlem kullanmaktır. Bu işlem, toplanmış işlemlerin Merkle kökünü depolar ve herhangi bir belirli işlemin doğrulanmasını sağlar. Bu durumda, BCSP kendisi, miras alınan kurallara göre işlemleri doğrular.

Başka bir mümkün seçenek, bu bilgileri zaman içinde ana zincirinde bir dizi yazıya derlemektir. Gerektiğinde, bu bilgilerin varlığı ve geçerliliği dış yazı dizini indeksleyicileri aracılığıyla doğrulanabilir. L2O-A, Bitcoin üzerinde dağıtılan bir Layer 2 blok zinciri örneğidir ve yeni blok sonuçları ve kanıtları sunar. Modüler mimari göz önüne alındığında, Uzaysal Sıralama ve BRC-20 ile uyumluluğu sağlamak için yeniden düzenlenebilir.

Anlık Görüntüler: Yeniden Kullanılabilirlik

İşletim sistemi sanallaştırma bağlamında sistem anlık görüntülerinin oluşturulması hızlı kullanılabilirliği sağlar. Benzer şekilde, belirli örneklerin anlık görüntülerini almak ve bunları isteğe bağlı olarak belirli seviyelerde yüklemek ve yürütmek, işlevselliği farklı ayrıntı düzeylerinde yeniden kullanmayı mümkün kılar.

Token Mekanizması

Toplam jeton arzı 210 milyon, bu miktarın %80'i topluluğa ayrılmış ve sadece %20'si takım ve katkıda bulunanlara (kilitli süre ile) sürekli destek ve istikrarı sağlamak için. Bunun %50'si PoW madenciliğine, %15'i ana katkıda bulunanlara, %10'u topluluk ödülleri, %5'i danışmanlara, %5'i önsatışa ve %15'i ekosistem ödülleri için ayrılacak.

Bu proje özetlemek gerekirse, şu anda testnet aşamasında ve üzerinde bazı projeler zaten çalışıyor. Mainnet lansmanı Eylül ayında yapılacak. Ancak testnet'e katılmak şu anda oldukça zor ve normal kullanıcılar önemli bir zaman yatırımı yapmak zorunda kalabilirler. Testnet'te madencilik muhtemelen ana ağa dönüştürülemez, ancak bazı ödüller olabilir. Mevcut zaman çizelgesi göz önüne alındığında, tamamen katılmak için çok geç olabilir, bu yüzden madenciliğe katılmak için ana ağ lansmanını beklemek en iyisi olabilir. Fractal Bitcoin'in gerçek performansı nasıl, L2 çözümlerinden çok sanallaştırma kavramlarının kullanımı dışında çok fark görmüyorum. Ana zorluk, birden fazla zincir arasındaki veri senkronizasyonunda yatmaktadır ve bunun test edilmesi zaman gerektirecektir. Bununla birlikte, sıklıkla takip etmek isteyen sermaye gibi yeni bir yöne ve kavrama işaret eder.

açıklama:

  1. Bu makale [tarafından yeniden üretilmiştir.Kitapta büyük bir pasta evi var], orijinal başlık “Bitcoin L2 Genişleme Yeni Plan - Fraktal Bitcoin Teknolojisi Açıklaması”dır, telif hakkı orijinal yazar [Öğretmen Zhu 123]'e aittir, yeniden basım konusunda herhangi bir itirazınız varsa, lütfen [Gate Learn Ekibi] ile iletişime geçiniz.(https://www.gate.io/questionnaire/3967, takım ilgili prosedürlere göre en kısa sürede bununla ilgilenecektir.

  2. Uyarı: Bu makalede ifade edilen görüşler yalnızca yazarın kişisel görüşlerini temsil etmekte olup herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmemektedir.

  3. Makalelerin diğer dil versiyonları, Gate Learn ekibi tarafından çevrilmekte olup, bahsedilmemiştir.Gate.io, çevrilen makale çoğaltılamaz, dağıtılamaz veya kopyalanamaz.

Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!