Yeni Başlayanlar İçin Trading Rehberi

Yeni BaşlayanNov 21, 2022
Bu makale, kripto para ticaretinin kapılarını aralıyor, bilinmeyen alanları araştırıyor, kripto projelerini açıklıyor ve okuyucuları potansiyel riskler konusunda uyarıyor.
Yeni Başlayanlar İçin Trading Rehberi

Kripto endüstrisi giderek daha fazla geliştikçe, bir insan seli kripto para ticareti yapmaya başladı. Crypto.com'un 2022'deki bir raporuna göre, dünya çapında yaklaşık 300 milyon kişi kripto para birimlerine yatırım yaptı. Mevcut piyasa değeri yaklaşık 1 trilyon USD olup, Apple'ın piyasa değerinin 1/2'sine yakındır. Bu nedenle, kripto, önemli bir büyüme alanı olan yükselen bir trend olarak görülebilir.

Yeni Bir Dijital Varlık Türü

Kripto para birimleri dijital varlıklardır. Kripto, çevrimiçi alışveriş ve sınır ötesi ödeme gibi günlük hayatımızda çeşitli senaryolarda kullanılmaktadır. "Peer-to-peer" özelliği, kullanıcıların varlıkları daha az kısıtlamayla transfer etmesini daha kolay ve daha hızlı hale getirir. Bu arada, daha fazla insan kripto parayı yalnızca ödeme yapmak için değil, bir yatırım olarak satın alıyor.

Kripto Nasıl Alınır?

Adım 1: Uygulamayı yükleyin. Kayıt ol. KYC (kimlik doğrulaması).
Gate.io Mobil Uygulamasında, Gate.io resmi web sitesinde veya Gate.io Masaüstü Uygulamasında e-postanız veya telefon numaranız ile bir hesap açabilirsiniz. P2P ticareti, para çekme ve başlangıç aboneliği dahil olmak üzere Gate.io'daki tüm hizmetler, KYC doğrulamasını tamamladıktan sonra kullanımınıza sunulacaktır.
KYC, uygulama ve web üzerinden yapılabilir. Kişisel bilgileriniz (bir profil fotoğrafı ve yüz tanıma dahil) KYC doğrulama sürecinde incelenecektir.
Burada Gate.io'nun tüm kullanıcıların gizliliğini korumaya ve web sitemizdeki kullanıcı deneyimini geliştirmeye %100 bağlı kalacağı belirtilmektedir. Ancak, hesap güvenliğinizi daha da geliştirmek için kullanıcıların da işbirliği yapması gerekir. Lütfen güvenlik konularıyla ilgili makalelere bakın.

2. Adım: Varlıkları şuraya aktarın:

Para yatırma askıya alındı

Halihazırda başka borsalarda veya cüzdanlarda kripto para birimleriniz varsa, Gate.io'da nasıl para yatıracağınızı ve çekeceğinizi öğrenmek için lütfen para yatırma ve çekme ile ilgili Yardım Merkezi makalelerine bakın.

Kripto cüzdanları hakkında da okuduğunuzdan emin olun. Gate.io bir kullanıcıdan bu tür hassas bilgileri asla istemeyeceğinden, kullanıcılar dikkatli olmalı ve kişisel cüzdan parolalarını, özel anahtarları veya 2FA kodlarını Gate.io personeli veya resmi hesapları olduğunu iddia eden kişiler de dahil olmak üzere başkalarına açıklamamalıdır.

Kripto Al

Kullanıcılar, banka havalesi, P2P ticareti yoluyla veya kredi/banka kartlarıyla kripto para birimleri karşılığında itibari para birimlerini değiştirdikleri kredi/banka kartlarıyla kripto satın alabilirler.

Alım Satıma Başlayın

Spot Alım Satım

Gate.io, spot piyasada 1400'den fazla işlem çifti sağlar. Riskleri daha iyi kontrol etmek için, yatırımcıların kripto ticaretini keşfetmek ve ticaret deneyimi kazanmak için Bitcoin ve Ethereum gibi ana akım paralarla başlamaları ve daha düşük piyasa değerlerine sahip paralarla işlem yapmadan önce kripto hakkında daha fazla bilgi edinmek için Gate.io Learn makalelerini okumaları önerilir. Spot ticaretini nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır.

Marj Alım Satımı

Spot ticarete dayalı olarak, teminat olarak tutulan dijital varlıkları kullanmak ve ticaret için çok daha fazla varlık ödünç almak olan marj ticaretinde kazançlar ve kayıplar artar. Geleneksel finanstaki menkul kıymet marj ticaretine benzer.

Kalıcı ve Vadeli İşlemler

Kalıcı sözleşme, geleneksel finanstaki vadeli işlemlere benzer, ancak bir son kullanma tarihi ve takas tarihi olmayan, kripto alanında bir finansal türevdir. Tüccarların yalnızca iniş ve çıkışlara odaklanması gerekir. Kalıcı sözleşmeler daha geniş bir kaldıraç aralığına ve daha fazla esnekliğe sahiptir. Vadeli işlem sözleşmeleri, kalıcı sözleşmelerle hemen hemen aynıdır. Tek fark, vadeli işlem sözleşmelerinin bir teslim tarihinin olmasıdır, yani sözleşme sona erecektir. Gate.io, kullanıcıların kendilerini vadeli işlem ticaretine alıştırmaları için tasarlanmış simüle edilmiş vadeli işlem ticareti sunar.

Kuantitatif Alım Satım

Kantitatif ticaret, piyasanın tarihsel verilerini toplayarak, matematiksel ve istatistiksel araçlar kullanarak analiz edip doğruladıktan sonra bir model oluşturmaktır. Bu model, formüle edilmiş strateji ile piyasada verimli ticareti otomatik olarak tamamlayabilir ve tacirlerin öznel psikolojik faktörlerinin neden olduğu yanlış kararları en aza indirir. Spot, marj ve gelecekteki şebeke ticaretine nicel stratejiler uygulanabilir. Spot grid ticareti, tüccarların para birimini mümkün olan en iyi fiyattan satın almak ve para birimini uzun süre tutmak için arbitraj karlarını kullanabilecekleri HODL Moduna sahiptir.

Finansal ürünler

Çeşitli ticaret piyasalarına ek olarak, yatırımcılar varlıklarını etkin bir şekilde dağıtmak için tercihlerine göre finansal ürünleri de seçebilirler. HODL & Kazan, Periyodik Yatırım Planı, Kripto Borç Verme, Kripto Kredi ve Yapılandırılmış Ürünler gibi bazı düşük riskli finansal ürünler, anapara korunarak istikrarlı getirileri garanti eder. SharkFin ürünleri ("Yapılandırılmış Ürünler" kategorisinde), anapara korunarak çok yüksek getiri olasılığı sunar. Çift Para Birimi Ürünleri ve Likidite Madenciliği anapara garantisi olmayan ürünlerdir ve teslimat sırasındaki bağlantılı para birimi fiyatı ile bağlantılı fiyat arasındaki karşılaştırmaya dayalı olarak getiri elde ederler.

Riskler

Aşağıda, kripto piyasasının benzersiz özellikleri ve tacirlerin bilmesi gereken riskler yer almaktadır:

izinsiz

Kripto para birimlerinin mülkiyet hakları düğümlere bağlıdır. İnsanlar özgürce yeni belirteçler oluşturabilir ve imha edebilir, coğrafi kısıtlama olmaksızın hızlı transferler yapabilir ve hatta projenin kendisinin tasvir ettiği vizyonu tamamlamak ve daha çeşitli uygulamalar getirmek için özel uygulama yöntemleriyle daha fazla finansal destek alabilir.

Yılın 365 günü, günün 24 saati açık

Kripto para piyasalarında 7/24 işlem yapılır. Piyasayı kapatmak diye bir şey yok. İşlemler kısıtlama olmadan 24 saat gerçekleştirilir. Geleneksel finansta sadece günlük ticaret vardır ve dinlenme süresi başladığında piyasa kapanır. Alım satım kapandıktan sonra, yarın piyasa tekrar açılana kadar insanlar alım satım yapamayacak.

Yüksek volatilite hem fırsatları hem de riskleri beraberinde getirir

Ticaretin amacı, piyasa oynaklığından kazanmaktır. Oynaklık ne kadar büyük olursa, ödül ve risk de o kadar yüksek olur. Fiyatın ne kadar yüksek veya düşük olabileceği konusunda bir sınır yoktur, yani dışarıdan herhangi bir müdahale yoktur. Fiyat, yalnızca piyasadaki alıcılar ve satıcılar arasındaki gerçek ticarete tabidir. %3'lük günlük dalgalanmalar normdur. %10-20 daha sıktır. Buna karşılık, geleneksel hisse senetlerinin %10 dalgalanma limiti vardır. ABD borsası %7'den fazla düşer veya yükselirse, bir devre kesici olacaktır. Daha yüksek oynaklık genellikle daha yüksek risk anlamına gelir, ancak aynı zamanda daha yüksek kar fırsatları olduğu anlamına gelir.

Ticaret Stratejileri

Tüm ticaret stratejileri kabaca 2 kategoriye ayrılır: temel analiz ve teknik analiz.

temel analiz

Kısacası, temel analiz, bir ekibin veya şirketin finansal varlıklarının mevcut durumu ve gelecekteki gelişme potansiyeline göre durumunu değerlendirir ve ayrıca genel ekonomik ortam gibi faktörleri de dikkate alır. Bu analiz, genel çevre ve ekonomik refah gibi faktörleri göz önünde bulundurarak bir değer değerlendirmesi yapar. Kriptodaki temel analiz, geleneksel finanstakiyle tam olarak aynı değildir, ancak çekirdek çok da farklı değildir. Her ikisi de proje ekibinin değerini ölçmek içindir. Analiz, kripto projelerini ve para birimlerini değerlendirmek için 3 temel metrik kullanır: zincir üzerinde, proje ve finansal.

Teknik Analiz

Teknik analiz, geleneksel finansal analiz yöntemleriyle aynı olan, gelecekteki fiyat eğilimlerini tahmin etmek için tarihsel piyasa koşullarını analiz etmek ve hesaplamak için çeşitli göstergeler kullanmaktır. En temel teknik analiz aracı, fiyat eğilimlerine göre piyasanın yükseliş mi yoksa düşüş mü olduğunu söylemek için kullanılan mum grafiğidir. Ortak göstergeler, piyasa trendlerini tahmin etmek için en yaygın kullanılan teknik analiz göstergeleri olan RSI, MACD ve Bollinger Bantları gibi araçları içerir.

Çözüm

Bir hesaba kaydolmak ve Gate.io'da işlem yapmak, bilinmeyen alanları, uygulamaları ve toplulukları keşfedebileceğiniz kripto dünyasına atılan ilk adımdır. Kesinlikle dijital varlıkları alıp satmaktan daha fazlasıdır. Kripto dünyası hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, lütfen Gate.io Learn'de öğrenmeye devam edin!

Yazar: Jz
Çevirmen: Yuanyuan
İnceleyen(ler): Hugo, Echo, Piper
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!
Üyelik oluştur