Turtsat nedir? TURT Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Orta SeviyeJan 10, 2024
Turtsat, Ordinals topluluğundaki işbirliklerini teşvik ederek Ordinals alanının Gitcoin'i olmayı amaçlayan, açık kaynaklı, topluluk odaklı bir projedir.
Turtsat nedir? TURT Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Turtsat nedir?

Resim Kaynağı: Turtsat'ın Web Sitesi

Turtsat, kullanıcıların bir Ordinal projesine bağış yapmasına, geliştirilmesine katkıda bulunmasına ve gas ücretlerinden tasarruf ederken token almasına olanak tanıyan açık kaynaklı, topluluk odaklı bir projedir. Ordinals teknolojisi, Bitcoin ekosistemine, kullanıcıların doğrudan blok zincirine veri yazmasına olanak tanıyan nispeten yeni bir eklentidir.

Turtsat, açık kaynaklı çözüm geliştirmeyi destekleyerek Ordinals alanının Gitcoin'i olmayı hedefliyor. Tursat'ın ayrıca Ordinaller ve yazıt alanındaki projeleri destekleyen erken aşamadaki inşaatçılara finansman sağlama hedefi de var.

Proje altyapısında Bağış Protokolü, PSBT Protokolü ve geliştiricilere yönelik Dizin Oluşturma hizmeti yer alıyor. Topluluk üyelerinin Ordinals ekosisteminin gelişimine katkıda bulunması ve bundan faydalanması için ana arayüz olarak Turtsat Beta platformunu kullanır.

Turtsat Projesinin Tarihçesi

Turtsat'ın tarihi, Casey Rodarmor'un Ordinalleri Bitcoin blok zincirine tanıtmasıyla başlar. Bu, milyonlarca yazıtın ve BRC-20 tokeninin oluşturulmasını kolaylaştırdı.

Ordinallerin ve yazıt tokenlarının doğuşu, likidite boşlukları, yetersiz bağlantılı ekosistemler ve sıra sayılarından ve yazıtlardan tam olarak yararlanmak için yeni başlayan altyapılar sorununu beraberinde getirdi. Turtsat, Ordinals ekosistemindeki iş birliğini geliştirmek ve katkıları teşvik etmek için kuruldu.

Şu anda projenin geliştiricileri veya kurucuları hakkında çok az bilgi var. Turtsat projesi açık kaynak geliştirmeye öncelik veriyor, bu nedenle ana katkıda bulunanlar tasarım ve geliştirme konusunda farklı geçmişlere sahip Ordinals topluluğunun üyeleridir.

Yakın gelecekte Turtsat, Bitcoin'in Ordinal devrimini şekillendirecek kaynakları ve bilgiyi paylaşacak, bağlantılı geliştiriciler, yaratıcılar ve vizyonerlerden oluşan canlı bir merkez oluşturmayı hedefliyor.

Turtsat Nasıl Çalışır? Bağış Protokolü, PSBT Protokolü ve Dizin Oluşturma Hizmeti

Resim Kaynağı: Turtsat'ın Web Sitesi

Bağış Protokolü

Turtsat projesi, kullanıcıların bir Ordinal projesine bağış yapmasına, geliştirilmesine katkıda bulunmasına ve yüksek gas ücretleri ödemeden token almasına olanak tanıyor. Bu, BRC-20 tokenleri için yeni bir düzenleme protokolü olan Bağış Protokolü aracılığıyla gerçekleştirilir.

Genel BRC-20 nane işlevlerine benzer şekilde bağış protokolü, işlemleri bir araya getirerek gas ücretlerini düşürürken Blockchain'in tıkanıklığını da azaltır. Her işlemde tasarruf edilen azaltılmış gas ücretleri, projenin geliştirilmesi için bir fon kaynağı olarak BRC-20 tokenini ihraç eden kuruluş için gelire dönüştürülür.

Bağış protokolü, dinamik koparma UTXO, otomatik yazma ve PSBT değişimi gibi bölümlere ayrılmıştır. Şu anda Turtsat projesine özel olduğundan dinamik koparma UTXO tasarımı hakkında çok az şey biliniyor. Özellikle, kullanıcıların, işlemlerin UTXO'larını otomatik olarak yazılacak ve BRC-20 tokenleri olarak çıkacak daha küçük UTXO'lara bölerek varlıklarının bir kısmını bağışlamalarına olanak tanıyor. Bu daha küçük UTXO'lar ilgili alıcı adreslerine gönderilecektir.

Bağış protokolü, önden yürütülen faaliyetlere karşı koruma sağlayan ve BRC-20 yazıt tokenlarının adil, merkezi olmayan bir şekilde piyasaya sürülmesine yol açan bir güvenlik biçimi olarak tasarlandı.

PSBT Protokolü

Turtsat projesindeki Kısmen İmzalı Bitcoin İşlemi (PSBT) Protokolü, geliştiricinin birden fazla işlemi tek bir işlemde toplamasına olanak tanıyarak gas ücretlerinden tasarruf sağlar. Tasarruf edilen gaz ücretleri proje geliştirme için ihraççıya gönderilir.

PSBT, cüzdanların ve blockchain geliştiricilerinin, mevcut işlemi tamamlamak için gerekli imzaları alırken bir Bitcoin işlemi hakkında bilgi alışverişinde bulunmak için kullandıkları bir veri formatıdır. PSBT çerçevesi, Ordinals içindeki meta verileri giriş ve çıkış olarak kullanır ve bu verileri yayına hazır bir işlem oluşturmak için birleştirir.

PSBT Protokolü, işlemin güvenliğini ve geçerliliğini sağlamak için geçerli imzaların yanı sıra meta verileri de kullanır; bu, BRC-20 tokenlarının oluşturulmasını ve ilgili doğrulanmış taraflara dağıtılmasını kolaylaştırır.

İndeksleme Hizmeti

Sıra sayılarının ve BRC-20 tokenlarının gelişimini teşvik etmek için, Ordinal ekosistemindeki katılımcılarla ilgili kritik bilgileri sağlayacak endeksleme hizmetleri gereklidir.

Ordinal ekosistem, kısa vadede bu tür kritik indeksleme hizmetlerini sağlamak için şu anda Unisat'ı kullanıyor. Yine de Turtsat, Ordinals ve BRC-20 yazıt tokenleri için sağlıklı bir ekosistemin geliştirilmesini kolaylaştırmak amacıyla birbirini çapraz kontrol edecek, tek tip indeksleme kurallarını takip edecek ve çelişkili bilgileri çözecek birden fazla indeksleme hizmeti geliştirmeyi amaçlıyor.

Turtsat Ekosistemi Özellikleri: Turtsat Beta ve Ordinals Açık Kaynak Araç Platformu

Turtsat Beta

Turtsat projesinin beta platformu, Bitcoin ve Ordinal ekosistemini oluşturmak, bağışlamak ve etkilemek isteyen inşaatçılar ve kullanıcılar için birincil arayüzdür.

Platform, geliştiricilerin yenilikçi projelerini alan üzerindeki etkileriyle birlikte sunarak başlangıç finansman yardımına başvurmalarına olanak tanıyor. Ayrıca Projelerinin uzun vadeli sürdürülebilirliği için genel Ordinal topluluğu içindeki bir geliştirici veya tasarımcıyla uzun vadeli bir ilişki kurmak için teknik yardım ve uzmanlık talep edebilirler.

Platformun kullanıcıları, merkezi olmayan Bitcoin ekosistemine katılarak, önerilen projelerin ve Turtsat'ın operasyonlarının sahip olduğu süreçler ve onaylarla ilgili kararlar almalarına olanak tanıyacak.

Ayrıca kullanıcıların erken aşamadaki projelerden ve proje üyesi olarak olası iş akışı atamalarından pasif ödüller kazanmalarına da olanak tanır. Platform, kullanıcılar için Ordinal deneyimini geliştirmek amacıyla PSBT protokolünü, indeksleme hizmetini, otomatik yazmayı ve BRC-20'yi birleştirir.

Ordinaller Açık Kaynak Araç Platformu

Proje, sıra sayılarına inananlar için bir topluluk oluşturmayı amaçlıyor. Bu, hem geliştirici olmayanların finansal onayını ve desteğini hem de geliştiriciler için kaşifler, indeksler ve Bitcoin blok zincirinde Ordinal ile çalışmaya yönelik diğer kapsamlı araç kitlerini içeren açık kaynak araçlarını içerir.

Sıra sayıları ve yazıt protokolleriyle çalışmak isteyen geliştiricilerin giriş engeli yüksektir. Turtsat projesi, açık kaynaklı araç platformunun yardımıyla bu giriş engelini azaltmayı hedefliyor. Platform, daha fazla geliştiriciyi Ordinal alanına toplamaya yönelik bir hamledir. Bu, Turtsat topluluğu içinde zincirleme bir gelişme ve yenilik reaksiyonu yaratacak ve küresel Ordinal'in benimsenmesini teşvik edecek ürünler yaratacaktır.

TURT Tokenı Nedir?

Resim Kaynağı: Turtsat'ın Web Sitesi

TURT tokenı, benzersiz bir fayda sağlamak amacıyla bir deney olarak oluşturulmuş bir BRC-20 meme tokenidir. Token, kullanıcıları güçlendirmek ve BTC'yi Ordinals konsensüsüyle birleştirerek onları Bitcoin blok zincirine geri dönmeye teşvik etmek için oluşturuldu. Token, bireylerin Ordinalleri anlamalarına ve geliştirmelerine katılmalarına yardımcı olmak için tasarlandı.

Toplam arz tavanı 1 milyar TURT tokeni olup, bu aynı zamanda dolaşımdaki toplam arzdır. TURT token sahipleri, Ordinal alanındaki gelecekteki gelişmeleri seçip oy verirken Ordinal projelerini bağışlamalarına ve güçlendirmelerine olanak tanıyan yönetim haklarına sahip olurlar.

TURT Token İyi Bir Yatırım mı?

TURT tokeni bir Meme tokenidir, bu da onu değişken ve bazı yatırımcılar için uygunsuz hale getirir. Öte yandan token, Bitcoin üzerinde Ordinal alanının geliştirilmesine öncülük eden Turtsat projesine bağlı.

Bu, projeyi ve tokenı Ordinallerin gelişimiyle birlikte büyümek için uygun bir konuma yerleştirir. Token, projeleri güçlendirmek için kullanılabilir ve "yumurta" kazanmak için stake edilebilir.

Tokene eklenen fayda ve gelecekte büyük kazanç elde etmek için başlangıç aşamasındaki bir projeye katılmanın gelecekteki çekiciliği, projeyi uzun vadeli yatırımcılar için çekici kılmaktadır.

Avantaj

Turtsat projesi, geliştiricilerin bağlantı kurması, bilgi paylaşması ve BRC-20 yazıt tokenleri ve Ordinalleri geliştirmesi için bir topluluk, platform ve araçlar sağlayarak Ordinals alanı içindeki işbirliklerini ve katkıları teşvik etmek üzere tasarlanmıştır.

Bu özellikler, kullanıcıların ve geliştiricilerin daha düşük gas ücretleriyle fonlara ve tokenlara kolayca erişmelerini sağlar. Aynı zamanda ekosisteme çok çeşitli yetenekleri ve yenilikleri çekerek ilgili tarafların giriş engelini de azaltır.

Son olarak proje, açık kaynaklı, merkezi olmayan gelişime öncelik verirken, tokenı sahiplerine yönetişim hakları vererek, uzmanlığı ne olursa olsun her katılımcıya projenin geleceği hakkında söz hakkı veriyor.

Dezavantajları

Projenin erken aşaması, çekirdek geliştiriciler ve projenin uzun vadeli yol haritası hakkında sınırlı bilgi olduğundan önemli bir dezavantajdır.

Proje Ordinallere erişimi basitleştirmeyi amaçlasa da teknoloji hâlâ karmaşık ve altyapının tamamen geliştirilmesi gerekiyor. Kullanıcılar projenin faydalarından tam olarak yararlanamayacağından bu durum benimsemeyi engelleyecektir.

Zorluklar

Geliştirilmekte olan yeni bir proje olarak aktif bir topluluğu sürdürmek, verimli bir şekilde fikir birliğine varmak ve doğru yetenekleri çekmek için gereken güveni oluşturmak bazı zorluklarla karşılaşacaktır.

Diğer platformlardan ve aynı faydayı elde etmeye çalışan girişimlerden gelen rekabetle karşı karşıya kalırken projenin meme tokeninin değişkenliği zorlayıcı olabilir.

Rekabetçi Ürün Analizi

Bu yazının yazıldığı sırada Turtsat, Bitcoin blok zincirindeki projeler için merkezi olmayan finansman (DeFi) sağlayan ilk şirketti. Çoğu DeFi projesi Ethereum'un blok zinciri üzerine inşa edilmiştir.

Turtsat, Unisat'ın indeksleme hedeflerini Ordinals Protokolü forumunun işbirliği hedefleriyle birleştiriyor. Her iki proje de kolay erişilebilirlik ve geliştirme için işbirliğine ve Ordinallerin indekslenmesine odaklanırken, Tursat, Ordinals topluluğuna finansman fırsatları sağlama konusunda bunu bir adım daha ileri götürüyor. Bu, geliştiriciler ve potansiyel yatırımcılar arasında proje işbirliği için bir alan yaratır.

TURT'a Nasıl Sahip Olabilirsiniz?

TURT tokenlarına sahip olmak ve Turtsat ekosisteminin bir parçası olmak için kullanıcılar basit bir süreci takip edebilir:

Cüzdan Kurulumu

TURT tokenlerine sahip olmanın bir yolu, bunları bir borsa aracılığıyla satın almaktır. Bunun için kullanıcının bir Gate.io hesabı oluşturması, KYC sürecini tamamlaması ve tokenı satın almak için hesaba para eklemesi gerekiyor.

TURT Tokenlarını Kullanın

Kullanıcılar TURT tokenlarını aldıktan sonra Turtsat ekosistemindeki yumurta kazanmak için staking, yönetişim ve Projelere bağış yapma gibi geniş yelpazedeki işlevleri keşfedebilirler.

Yararlı Referanslar

Turtsat ile ilgili en son güncellemeler için şu adresi ziyaret edin:

Turtsat'ta harekete geçin

Kullanıcılar TURT tokenını buradan alıp satabilirler.

_

Referanslar

https://turtsat.io/

https://www.coincarp.com/curregency/turtsat/

<a href="https://medium.com/@Turtsat""> https://medium.com/@Turtsat

<a href="https://medium.com/@Turtsat/the-first-ordinals-open-platform-turtsat-core-features-explained-9cc75e2a4859""> https://medium.com/@Turtsat/the -birinci-sıralı-açık-platform-turtsat-çekirdek-özellikleri-açıklanan-9cc75e2a4859

https://bitcoinops.org/en/topics/psbt/

https://bitcoinmagazine.com/technical/bitcoin-core-0170-released-heres-whats-new

İsim: Efe Bravo

Tarih: 24/12/2023

Makale orijinaldir ve doğruluğu kontrol edilmiştir. Makalenin kabul edilmesi durumunda makalenin telif hakkı Gate.io'ya aittir.

著者: Bravo
翻訳者: Piper
レビュアー: Waynezhang、Edward Hwang、Ashley He
* 本情報はGate.ioが提供または保証する金融アドバイス、その他のいかなる種類の推奨を意図したものではなく、構成するものではありません。
* 本記事はGate.ioを参照することなく複製/送信/複写することを禁じます。違反した場合は著作権法の侵害となり法的措置の対象となります。

Turtsat nedir? TURT Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Orta SeviyeJan 10, 2024
Turtsat, Ordinals topluluğundaki işbirliklerini teşvik ederek Ordinals alanının Gitcoin&#39;i olmayı amaçlayan, açık kaynaklı, topluluk odaklı bir projedir.
Turtsat nedir? TURT Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Turtsat nedir?

Resim Kaynağı: Turtsat'ın Web Sitesi

Turtsat, kullanıcıların bir Ordinal projesine bağış yapmasına, geliştirilmesine katkıda bulunmasına ve gas ücretlerinden tasarruf ederken token almasına olanak tanıyan açık kaynaklı, topluluk odaklı bir projedir. Ordinals teknolojisi, Bitcoin ekosistemine, kullanıcıların doğrudan blok zincirine veri yazmasına olanak tanıyan nispeten yeni bir eklentidir.

Turtsat, açık kaynaklı çözüm geliştirmeyi destekleyerek Ordinals alanının Gitcoin'i olmayı hedefliyor. Tursat'ın ayrıca Ordinaller ve yazıt alanındaki projeleri destekleyen erken aşamadaki inşaatçılara finansman sağlama hedefi de var.

Proje altyapısında Bağış Protokolü, PSBT Protokolü ve geliştiricilere yönelik Dizin Oluşturma hizmeti yer alıyor. Topluluk üyelerinin Ordinals ekosisteminin gelişimine katkıda bulunması ve bundan faydalanması için ana arayüz olarak Turtsat Beta platformunu kullanır.

Turtsat Projesinin Tarihçesi

Turtsat'ın tarihi, Casey Rodarmor'un Ordinalleri Bitcoin blok zincirine tanıtmasıyla başlar. Bu, milyonlarca yazıtın ve BRC-20 tokeninin oluşturulmasını kolaylaştırdı.

Ordinallerin ve yazıt tokenlarının doğuşu, likidite boşlukları, yetersiz bağlantılı ekosistemler ve sıra sayılarından ve yazıtlardan tam olarak yararlanmak için yeni başlayan altyapılar sorununu beraberinde getirdi. Turtsat, Ordinals ekosistemindeki iş birliğini geliştirmek ve katkıları teşvik etmek için kuruldu.

Şu anda projenin geliştiricileri veya kurucuları hakkında çok az bilgi var. Turtsat projesi açık kaynak geliştirmeye öncelik veriyor, bu nedenle ana katkıda bulunanlar tasarım ve geliştirme konusunda farklı geçmişlere sahip Ordinals topluluğunun üyeleridir.

Yakın gelecekte Turtsat, Bitcoin'in Ordinal devrimini şekillendirecek kaynakları ve bilgiyi paylaşacak, bağlantılı geliştiriciler, yaratıcılar ve vizyonerlerden oluşan canlı bir merkez oluşturmayı hedefliyor.

Turtsat Nasıl Çalışır? Bağış Protokolü, PSBT Protokolü ve Dizin Oluşturma Hizmeti

Resim Kaynağı: Turtsat'ın Web Sitesi

Bağış Protokolü

Turtsat projesi, kullanıcıların bir Ordinal projesine bağış yapmasına, geliştirilmesine katkıda bulunmasına ve yüksek gas ücretleri ödemeden token almasına olanak tanıyor. Bu, BRC-20 tokenleri için yeni bir düzenleme protokolü olan Bağış Protokolü aracılığıyla gerçekleştirilir.

Genel BRC-20 nane işlevlerine benzer şekilde bağış protokolü, işlemleri bir araya getirerek gas ücretlerini düşürürken Blockchain'in tıkanıklığını da azaltır. Her işlemde tasarruf edilen azaltılmış gas ücretleri, projenin geliştirilmesi için bir fon kaynağı olarak BRC-20 tokenini ihraç eden kuruluş için gelire dönüştürülür.

Bağış protokolü, dinamik koparma UTXO, otomatik yazma ve PSBT değişimi gibi bölümlere ayrılmıştır. Şu anda Turtsat projesine özel olduğundan dinamik koparma UTXO tasarımı hakkında çok az şey biliniyor. Özellikle, kullanıcıların, işlemlerin UTXO'larını otomatik olarak yazılacak ve BRC-20 tokenleri olarak çıkacak daha küçük UTXO'lara bölerek varlıklarının bir kısmını bağışlamalarına olanak tanıyor. Bu daha küçük UTXO'lar ilgili alıcı adreslerine gönderilecektir.

Bağış protokolü, önden yürütülen faaliyetlere karşı koruma sağlayan ve BRC-20 yazıt tokenlarının adil, merkezi olmayan bir şekilde piyasaya sürülmesine yol açan bir güvenlik biçimi olarak tasarlandı.

PSBT Protokolü

Turtsat projesindeki Kısmen İmzalı Bitcoin İşlemi (PSBT) Protokolü, geliştiricinin birden fazla işlemi tek bir işlemde toplamasına olanak tanıyarak gas ücretlerinden tasarruf sağlar. Tasarruf edilen gaz ücretleri proje geliştirme için ihraççıya gönderilir.

PSBT, cüzdanların ve blockchain geliştiricilerinin, mevcut işlemi tamamlamak için gerekli imzaları alırken bir Bitcoin işlemi hakkında bilgi alışverişinde bulunmak için kullandıkları bir veri formatıdır. PSBT çerçevesi, Ordinals içindeki meta verileri giriş ve çıkış olarak kullanır ve bu verileri yayına hazır bir işlem oluşturmak için birleştirir.

PSBT Protokolü, işlemin güvenliğini ve geçerliliğini sağlamak için geçerli imzaların yanı sıra meta verileri de kullanır; bu, BRC-20 tokenlarının oluşturulmasını ve ilgili doğrulanmış taraflara dağıtılmasını kolaylaştırır.

İndeksleme Hizmeti

Sıra sayılarının ve BRC-20 tokenlarının gelişimini teşvik etmek için, Ordinal ekosistemindeki katılımcılarla ilgili kritik bilgileri sağlayacak endeksleme hizmetleri gereklidir.

Ordinal ekosistem, kısa vadede bu tür kritik indeksleme hizmetlerini sağlamak için şu anda Unisat'ı kullanıyor. Yine de Turtsat, Ordinals ve BRC-20 yazıt tokenleri için sağlıklı bir ekosistemin geliştirilmesini kolaylaştırmak amacıyla birbirini çapraz kontrol edecek, tek tip indeksleme kurallarını takip edecek ve çelişkili bilgileri çözecek birden fazla indeksleme hizmeti geliştirmeyi amaçlıyor.

Turtsat Ekosistemi Özellikleri: Turtsat Beta ve Ordinals Açık Kaynak Araç Platformu

Turtsat Beta

Turtsat projesinin beta platformu, Bitcoin ve Ordinal ekosistemini oluşturmak, bağışlamak ve etkilemek isteyen inşaatçılar ve kullanıcılar için birincil arayüzdür.

Platform, geliştiricilerin yenilikçi projelerini alan üzerindeki etkileriyle birlikte sunarak başlangıç finansman yardımına başvurmalarına olanak tanıyor. Ayrıca Projelerinin uzun vadeli sürdürülebilirliği için genel Ordinal topluluğu içindeki bir geliştirici veya tasarımcıyla uzun vadeli bir ilişki kurmak için teknik yardım ve uzmanlık talep edebilirler.

Platformun kullanıcıları, merkezi olmayan Bitcoin ekosistemine katılarak, önerilen projelerin ve Turtsat'ın operasyonlarının sahip olduğu süreçler ve onaylarla ilgili kararlar almalarına olanak tanıyacak.

Ayrıca kullanıcıların erken aşamadaki projelerden ve proje üyesi olarak olası iş akışı atamalarından pasif ödüller kazanmalarına da olanak tanır. Platform, kullanıcılar için Ordinal deneyimini geliştirmek amacıyla PSBT protokolünü, indeksleme hizmetini, otomatik yazmayı ve BRC-20'yi birleştirir.

Ordinaller Açık Kaynak Araç Platformu

Proje, sıra sayılarına inananlar için bir topluluk oluşturmayı amaçlıyor. Bu, hem geliştirici olmayanların finansal onayını ve desteğini hem de geliştiriciler için kaşifler, indeksler ve Bitcoin blok zincirinde Ordinal ile çalışmaya yönelik diğer kapsamlı araç kitlerini içeren açık kaynak araçlarını içerir.

Sıra sayıları ve yazıt protokolleriyle çalışmak isteyen geliştiricilerin giriş engeli yüksektir. Turtsat projesi, açık kaynaklı araç platformunun yardımıyla bu giriş engelini azaltmayı hedefliyor. Platform, daha fazla geliştiriciyi Ordinal alanına toplamaya yönelik bir hamledir. Bu, Turtsat topluluğu içinde zincirleme bir gelişme ve yenilik reaksiyonu yaratacak ve küresel Ordinal'in benimsenmesini teşvik edecek ürünler yaratacaktır.

TURT Tokenı Nedir?

Resim Kaynağı: Turtsat'ın Web Sitesi

TURT tokenı, benzersiz bir fayda sağlamak amacıyla bir deney olarak oluşturulmuş bir BRC-20 meme tokenidir. Token, kullanıcıları güçlendirmek ve BTC'yi Ordinals konsensüsüyle birleştirerek onları Bitcoin blok zincirine geri dönmeye teşvik etmek için oluşturuldu. Token, bireylerin Ordinalleri anlamalarına ve geliştirmelerine katılmalarına yardımcı olmak için tasarlandı.

Toplam arz tavanı 1 milyar TURT tokeni olup, bu aynı zamanda dolaşımdaki toplam arzdır. TURT token sahipleri, Ordinal alanındaki gelecekteki gelişmeleri seçip oy verirken Ordinal projelerini bağışlamalarına ve güçlendirmelerine olanak tanıyan yönetim haklarına sahip olurlar.

TURT Token İyi Bir Yatırım mı?

TURT tokeni bir Meme tokenidir, bu da onu değişken ve bazı yatırımcılar için uygunsuz hale getirir. Öte yandan token, Bitcoin üzerinde Ordinal alanının geliştirilmesine öncülük eden Turtsat projesine bağlı.

Bu, projeyi ve tokenı Ordinallerin gelişimiyle birlikte büyümek için uygun bir konuma yerleştirir. Token, projeleri güçlendirmek için kullanılabilir ve "yumurta" kazanmak için stake edilebilir.

Tokene eklenen fayda ve gelecekte büyük kazanç elde etmek için başlangıç aşamasındaki bir projeye katılmanın gelecekteki çekiciliği, projeyi uzun vadeli yatırımcılar için çekici kılmaktadır.

Avantaj

Turtsat projesi, geliştiricilerin bağlantı kurması, bilgi paylaşması ve BRC-20 yazıt tokenleri ve Ordinalleri geliştirmesi için bir topluluk, platform ve araçlar sağlayarak Ordinals alanı içindeki işbirliklerini ve katkıları teşvik etmek üzere tasarlanmıştır.

Bu özellikler, kullanıcıların ve geliştiricilerin daha düşük gas ücretleriyle fonlara ve tokenlara kolayca erişmelerini sağlar. Aynı zamanda ekosisteme çok çeşitli yetenekleri ve yenilikleri çekerek ilgili tarafların giriş engelini de azaltır.

Son olarak proje, açık kaynaklı, merkezi olmayan gelişime öncelik verirken, tokenı sahiplerine yönetişim hakları vererek, uzmanlığı ne olursa olsun her katılımcıya projenin geleceği hakkında söz hakkı veriyor.

Dezavantajları

Projenin erken aşaması, çekirdek geliştiriciler ve projenin uzun vadeli yol haritası hakkında sınırlı bilgi olduğundan önemli bir dezavantajdır.

Proje Ordinallere erişimi basitleştirmeyi amaçlasa da teknoloji hâlâ karmaşık ve altyapının tamamen geliştirilmesi gerekiyor. Kullanıcılar projenin faydalarından tam olarak yararlanamayacağından bu durum benimsemeyi engelleyecektir.

Zorluklar

Geliştirilmekte olan yeni bir proje olarak aktif bir topluluğu sürdürmek, verimli bir şekilde fikir birliğine varmak ve doğru yetenekleri çekmek için gereken güveni oluşturmak bazı zorluklarla karşılaşacaktır.

Diğer platformlardan ve aynı faydayı elde etmeye çalışan girişimlerden gelen rekabetle karşı karşıya kalırken projenin meme tokeninin değişkenliği zorlayıcı olabilir.

Rekabetçi Ürün Analizi

Bu yazının yazıldığı sırada Turtsat, Bitcoin blok zincirindeki projeler için merkezi olmayan finansman (DeFi) sağlayan ilk şirketti. Çoğu DeFi projesi Ethereum'un blok zinciri üzerine inşa edilmiştir.

Turtsat, Unisat'ın indeksleme hedeflerini Ordinals Protokolü forumunun işbirliği hedefleriyle birleştiriyor. Her iki proje de kolay erişilebilirlik ve geliştirme için işbirliğine ve Ordinallerin indekslenmesine odaklanırken, Tursat, Ordinals topluluğuna finansman fırsatları sağlama konusunda bunu bir adım daha ileri götürüyor. Bu, geliştiriciler ve potansiyel yatırımcılar arasında proje işbirliği için bir alan yaratır.

TURT'a Nasıl Sahip Olabilirsiniz?

TURT tokenlarına sahip olmak ve Turtsat ekosisteminin bir parçası olmak için kullanıcılar basit bir süreci takip edebilir:

Cüzdan Kurulumu

TURT tokenlerine sahip olmanın bir yolu, bunları bir borsa aracılığıyla satın almaktır. Bunun için kullanıcının bir Gate.io hesabı oluşturması, KYC sürecini tamamlaması ve tokenı satın almak için hesaba para eklemesi gerekiyor.

TURT Tokenlarını Kullanın

Kullanıcılar TURT tokenlarını aldıktan sonra Turtsat ekosistemindeki yumurta kazanmak için staking, yönetişim ve Projelere bağış yapma gibi geniş yelpazedeki işlevleri keşfedebilirler.

Yararlı Referanslar

Turtsat ile ilgili en son güncellemeler için şu adresi ziyaret edin:

Turtsat'ta harekete geçin

Kullanıcılar TURT tokenını buradan alıp satabilirler.

_

Referanslar

https://turtsat.io/

https://www.coincarp.com/curregency/turtsat/

<a href="https://medium.com/@Turtsat""> https://medium.com/@Turtsat

<a href="https://medium.com/@Turtsat/the-first-ordinals-open-platform-turtsat-core-features-explained-9cc75e2a4859""> https://medium.com/@Turtsat/the -birinci-sıralı-açık-platform-turtsat-çekirdek-özellikleri-açıklanan-9cc75e2a4859

https://bitcoinops.org/en/topics/psbt/

https://bitcoinmagazine.com/technical/bitcoin-core-0170-released-heres-whats-new

İsim: Efe Bravo

Tarih: 24/12/2023

Makale orijinaldir ve doğruluğu kontrol edilmiştir. Makalenin kabul edilmesi durumunda makalenin telif hakkı Gate.io'ya aittir.

著者: Bravo
翻訳者: Piper
レビュアー: Waynezhang、Edward Hwang、Ashley He
* 本情報はGate.ioが提供または保証する金融アドバイス、その他のいかなる種類の推奨を意図したものではなく、構成するものではありません。
* 本記事はGate.ioを参照することなく複製/送信/複写することを禁じます。違反した場合は著作権法の侵害となり法的措置の対象となります。
今すぐ始める
登録して、
$100
のボーナスを獲得しよう!