Casper Ağı Nedir? Casper Ağı Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Orta SeviyeJun 20, 2023
Casper Network, Ethereum Ağının eksikliklerini iyileştiren ve işlemlerin daha verimli bir şekilde işlenmesini sağlayan bir blockchain platformudur.
Casper Ağı Nedir? Casper Ağı Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Blockchain, son yıllarda önemi artan, oyunun kurallarını değiştiren bir teknolojidir. Bitcoin ve Ethereum gibi ağlar, blockchain üzerindeki işlemlere güvenlik ve şeffaflık kavramlarını getirdi. Bu ilerlemelere rağmen, blockchain endüstrisinde tekrarlayan bir sorun, ortaklaşa üçlü sorun olarak adlandırılan, merkezi olmayan yönetim, güvenlik ve ölçeklenebilirlik olmak üzere eşzamanlı üç sorundan oluşuyor.

Casper ağı, yeni fikir birliği mekanizması ve verimli işlem doğrulama süreciyle bu sorunu çözmeyi amaçlayan yeni bir blockchaindir. Bu yazımızda Casper Network ekosistemini ve onu diğer blockchain projelerinden ayıran özellikleri inceleyeceğiz.

Casper Ağı Nedir?

Casper ağı, kullanıcılarına işlemleri gerçekleştirmenin daha verimli ve güvenli bir yolunu sunan yeni bir blockchaindir. Ağ, Ethereum ağının eksiklikleri üzerine yeni bir mutabakat mekanizması olan Casper-by-construction (CBC)'yi tanıtarak, Hisse Kanıtı (PoS) üzerinde bir gelişmeyi temsil ediyor. Casper Network'ün geliştirme ekibi genellikle projeden Ethereum'un son evrimi olarak söz ediyor.

Casper Ağının arkasında yatan teknoloji, geleneksel blok zincirlerden daha esnek ve modüler olacak şekilde tasarlanmıştır. Blok zincirini daha küçük, daha iyi yönetilebilir parçalara ayıran teknolojik bir özellik olan parçalamayı geleneksel bir blok zincirinin unsurlarıyla birleştiren hibrit bir mimari kullanır. Casper ağının fikir birliği mekanizması, gelişmiş bir blok doğrulama yöntemiyle ölçeklendirme sorunlarıyla mücadele etmesine olanak tanır. Casper ağındaki işlemler, ikili olmayan bir yöntemle yüksek kesinlik eşiklerine ulaşır ve ağdaki blokların daha hızlı sonlandırılmasına olanak tanır.

Casper ağı, blockchain enerji tüketimine yeni bir standart getirdiği için blockchain teknolojisinde heyecan verici bir gelişmeyi temsil ediyor. Casper Network,Bitcoin'den %136.000 daha fazla enerji verimlidir.

Casper'ın İnşaata Göre Düzeltme (CBC) spesifikasyonu, blockchain'in tüm kurumsal düzeylerde hızlı bir şekilde benimsenmesini sağlar. Bu her zaman yüksek ölçeklenebilirliğe ve daha iyi veritabanı yönetimi çözümlerine yol açar.

Casper Ağının Tarihçesi

Casper Network, 2018 yılında Medha Parlikar ve Mrinar Manohar tarafından kuruldu ancak ana ağını 30 Mart 2021'de başlattı. Casper Network, blockchain teknolojisinin, dApp'lerin ve akıllı sözleşmelerin küresel olarak benimsenmesini teşvik etmek için kuruldu. Casper Network ekibi, son 20 yılını büyük şirketlerde yönetici pozisyonlarında geçiren Casper Network yönetim kurulu üyesi Ralf Kubil'in de aralarında bulunduğu blockchain teknolojisi uzmanlarından oluşuyor.

Casper Ağı Nasıl Çalışır?

Casper Ağı, Casper CBC (İnşaat Yoluyla Düzeltme) protokolü adı verilen benzersiz bir fikir birliği mekanizmasına sahip bir Hisse Kanıtı (PoS) blok zinciridir. Bu mekanizma, güvenli, ölçeklenebilir ve enerji açısından verimli bir blockchain platformu sağlamak için PoS ve Bizans Hata Toleransı (BFT) fikir birliği mekanizmalarının olumlu unsurlarını birleştirir.

Bitcoin Ağı tarafından kullanılan geleneksel fikir birliği olan Proof-of-Work'ün aksine, Casper Network'ün PoS fikir birliği mekanizması, enerji açısından daha verimli ve ölçeklenebilir olacak şekilde tasarlanmıştır. PoS mekanizması kapsamında, madenciler işlemleri doğrulamak ve yeni bloklar oluşturmak için karmaşık matematik problemlerini çözmek için rekabet etmek yerine, doğrulayıcılar ellerinde bulundurdukları CSPR miktarına ve bunun ne kadarını teminat olarak stake etmeye istekli olduklarına göre seçiliyor. Yeni bloklar oluşturmak için seçilen doğrulayıcıların, kripto para birimlerinin belirli bir miktarını teminat olarak koymaları gerekir. Geçersiz işlemleri doğrulamak veya çift harcama girişiminde bulunmak gibi görevlerini gerektiği gibi yerine getirmezlerse teminatlarını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırlar. Bu, doğrulayıcıları dürüst davranmaya teşvik eder ve ağın güvenli ve güvenilir kalmasını sağlar.

Casper CBC protokolü, fikir birliğine varmak için bir kesinlik aracı kullanır. Kesinlik aracı, zincire bir blok eklendiğinde bunun geri döndürülememesini veya değiştirilememesini sağlar ve bu da ağda daha yüksek düzeyde güvenlik sağlar.

Ayrıca Casper Network, WebAssembly (Wasm) standardını destekleyen bir akıllı sözleşme platformuna sahiptir. Bu, geliştiricilerin çok çeşitli programlama dillerinde akıllı sözleşmeler yazmasına olanak tanır ve geliştiricilerin Casper Ağı üzerinde merkezi olmayan uygulamalar (dApp'ler) oluşturmasını daha erişilebilir hale getirir.

Casper Network'ü Benzersiz kılan nedir?

Casper Ağı, mevcut kurumsal blockchain çözümlerinin güvenlik, ölçeklenebilirlik ve hız (genellikle trilemma sorunu olarak anılır) ile ilgili sınırlamalarını gidermek için özel olarak tasarlanmıştır. Proje, öngörülebilir ağ ücretleri ve yükseltilebilir akıllı sözleşmeler gibi onu diğer blockchain ağlarından ayıran benzersiz özellikler sunuyor.

Yükseltilebilir akıllı sözleşme

Casper'ın en önemli avantajlarından biri, zincirdeki akıllı sözleşmelerin doğrudan yükseltilmesini destekleyerek akıllı sözleşmelerdeki güvenlik açıklarını düzeltme sürecini basitleştirmesidir. Casper Ağı, akıllı sözleşmelerin yükseltilebilirliğini destekler ve ev ağındaki proxy, Ethereum, akıllı sözleşmeleri yükseltilebilir hale getirir. Bu, başka bir akıllı sözleşmeye karmaşık ve maliyetli geçişi her zaman azaltır. Bu aynı zamanda bir sistem içinde tespit edilebilecek akıllı sözleşme güvenlik açıklarının hızlı bir şekilde onarılması sürecini de kolaylaştırır. Casper Network'ün yükseltilebilir akıllı sözleşmesi, geçmişte diğer kurumsal blok zincirlerinde akıllı sözleşmelerin geliştirilme biçiminden bir paradigma değişimidir. Casper Network'ün geliştirilmesine kadar, akıllı sözleşmelerin uygulamaya konduktan sonra herhangi bir kişi tarafından düzenlenmesine genellikle izin verilmiyordu. Casper Network akıllı sözleşmesinin yükseltilebilirliği, işletmelerin müşteri ihtiyaçlarını ve iş önceliklerini karşılarken değişikliklere uyum sağlayabilen dayanıklı ve verimli blockchain tabanlı ürünler ve hizmetler oluşturmasına yardımcı olmayı amaçlıyor.

Geliştirici dostu

Casper'ın geliştirme ekosistemi aynı zamanda geliştirici dostu olacak şekilde tasarlanmıştır. Yığın tabanlı bir sanal makine için ikili talimat formatına sahip açık kaynaklı, hata ayıklanabilir, hızlı ve verimli bir web geliştirme çerçevesi olan WebAssembly'yi (WASM) destekler. Casper Network, Rust ve WebAssembly'de (WASM) oluşturmayı sorunsuz bir şekilde destekler. Rust ve WASM, günümüzde ana akım geliştiriciler arasında kullanılan trend kodlama dilleridir. Benzer şekilde Casper Ağı, Solidity kodunu otomatik olarak Rust'a dönüştürebilen bir kod aktarıcı olan Caspiler'a gömülüdür.

Hesap Yönetimi

Casper'ın bir diğer avantajı da hesap yönetim sistemidir. Kayıp anahtarları kurtarabilecek bir hesap izin modeli ve pahalı şifreleme kontrolüne ihtiyaç duymadan hesaplar ve sözleşmeler arasında durumu güvenli bir şekilde paylaşmak için bir izin modeli içerir.

Daha Düşük Gaz Ücreti

Casper Network Proof-of-Stake mekanizması, ölçeklenebilirlik için alan sağlar ve Katman 1 blockchain ile karşılaştırıldığında ağ tıkanıklığını ortadan kaldırır. Casper Network, ekosistemindeki gaz ücretlerinin öngörülebilirliği ile dalgalanmayı ortadan kaldırmayı hedefliyor. Bu aynı zamanda geliştiricinin ve işletmenin iş deneyimini de geliştirecektir. Casper Network, şeffaf, tutarlı ve öngörülebilir gas ücretleri belirleyerek blockchain endüstrisinde devrim yaratıyor. Caper'ın düşük gas ücretleri özelliği, aktif ve çeşitli çevrimiçi davranışları teşvik etmek için tasarlanmıştır.

CSPR Tokenı nedir?

Casper'ın Ağı ekosistemi, zincirdeki işlemler için birincil yardımcı simge olarak işlev gören bir ERC-20 belirteci olan kendi yerel para birimi CSPR'ye dayanır. Token aynı zamanda ağ güvenliğini ve istikrarını korumaya yönelik bir teşvik olarak ağın doğrulayıcılarını ödüllendirmek için de kullanılıyor. CSPR belirtecinin başka bir kullanımı ağ yönetimidir. Token sahipleri CSPR tokenlerini ağ yükseltmeleri ve platformun ekonomik modelindeki değişiklikler gibi önemli kararlara oy vermek için kullanabilirler. Bu, CSPR sahiplerine platformun gelecekteki yönü konusunda söz hakkı verir ve topluluk katılımını teşvik eder.

CSPR Tokenomikleri

Toplam CSPR arzının zamanla biraz artması bekleniyor. Tokenin halka açık satışından 400 milyon CSPR serbest bırakılırken, likidite değişimi için ek 183 milyon CSPR serbest bırakıldı.

CSPR Tokenı Nasıl Satın Alınır

CSPR tokenları kazanmanın bir yolu, doğrulayıcı olarak Casper Network ekosistemine katkıda bulunmaktır. Ekosistemdeki tüm doğrulayıcılar CSPR ile ödüllendirilir. Ancak CSPR, Gate.io gibi merkezi bir değişim platformundan satın alınabilir. Bir hesap açarak başlayın ve KYC sürecini tamamlayın. Ardından cüzdanınıza para yatırın ve tercih ettiğiniz tokenleri spot veya türevler sayfasında alıp satmaya başlayın.

Casper Network'ten Haberler

Casper Network, Kore pazarı için bir cüzdan başlattı. Yakın zamanda piyasaya sürülen cüzdan, kullanıcıları Merkezi Olmayan Borsalara, DeFi platformlarına, NFT pazaryerlerine ve çeşitli Dapp'lere bağlayan, kullanıcı dostu, çok zincirli bir cüzdandır. M-cüzdan, Web3'e geçiş kapısı görevi görecek ve kullanıcıların sorunsuz bir şekilde kaydolabilmesini sağlayacak şekilde tasarlandı.

CSPR İyi Bir Yatırım mı?

Casper Ağı, kurumsal kullanım için oluşturulmuş bir blok zinciridir ve Proof of Stake (PoS) fikir birliği mekanizması üzerinde çalışır. Yükseltilebilir akıllı sözleşmeleri, geliştirici dostu özellikleri ve diğer Layer-1 blockchain çözümlerine göre nispeten daha düşük işlem ücretleri ile işletmelerin blockchain tabanlı ürün ve hizmetleri hızlı ve verimli bir şekilde geliştirmelerine olanak tanır.

Bir kripto para biriminin önce ortaya çıkması ve ardından içinde bulunduğu herhangi bir sektörü, özellikle de hala erken aşamada olan Casper Network token'ı (CSPR) gibi bir sektörü fethetmesi zor ve büyük bir taleptir. Ancak CSPR'nin Casper Network ekosisteminde birden fazla kullanım durumu olduğu göz önüne alındığında, bu sadece bilgiden daha değerli olan ve potansiyel olarak değerli bir yatırım olan bir kripto projesidir.

CSPR'de Harekete Geçin

Casper Network token CSPR fiyatına göz atın ve favori kripto para birimlerinizde işlem yapmaya başlayın.

著者: Tamilore
翻訳者: Cedar
レビュアー: KOWEI、Hugo、Ashley He
* 本情報はGate.ioが提供または保証する金融アドバイス、その他のいかなる種類の推奨を意図したものではなく、構成するものではありません。
* 本記事はGate.ioを参照することなく複製/送信/複写することを禁じます。違反した場合は著作権法の侵害となり法的措置の対象となります。

Casper Ağı Nedir? Casper Ağı Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Orta SeviyeJun 20, 2023
Casper Network, Ethereum Ağının eksikliklerini iyileştiren ve işlemlerin daha verimli bir şekilde işlenmesini sağlayan bir blockchain platformudur.
Casper Ağı Nedir? Casper Ağı Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Blockchain, son yıllarda önemi artan, oyunun kurallarını değiştiren bir teknolojidir. Bitcoin ve Ethereum gibi ağlar, blockchain üzerindeki işlemlere güvenlik ve şeffaflık kavramlarını getirdi. Bu ilerlemelere rağmen, blockchain endüstrisinde tekrarlayan bir sorun, ortaklaşa üçlü sorun olarak adlandırılan, merkezi olmayan yönetim, güvenlik ve ölçeklenebilirlik olmak üzere eşzamanlı üç sorundan oluşuyor.

Casper ağı, yeni fikir birliği mekanizması ve verimli işlem doğrulama süreciyle bu sorunu çözmeyi amaçlayan yeni bir blockchaindir. Bu yazımızda Casper Network ekosistemini ve onu diğer blockchain projelerinden ayıran özellikleri inceleyeceğiz.

Casper Ağı Nedir?

Casper ağı, kullanıcılarına işlemleri gerçekleştirmenin daha verimli ve güvenli bir yolunu sunan yeni bir blockchaindir. Ağ, Ethereum ağının eksiklikleri üzerine yeni bir mutabakat mekanizması olan Casper-by-construction (CBC)'yi tanıtarak, Hisse Kanıtı (PoS) üzerinde bir gelişmeyi temsil ediyor. Casper Network'ün geliştirme ekibi genellikle projeden Ethereum'un son evrimi olarak söz ediyor.

Casper Ağının arkasında yatan teknoloji, geleneksel blok zincirlerden daha esnek ve modüler olacak şekilde tasarlanmıştır. Blok zincirini daha küçük, daha iyi yönetilebilir parçalara ayıran teknolojik bir özellik olan parçalamayı geleneksel bir blok zincirinin unsurlarıyla birleştiren hibrit bir mimari kullanır. Casper ağının fikir birliği mekanizması, gelişmiş bir blok doğrulama yöntemiyle ölçeklendirme sorunlarıyla mücadele etmesine olanak tanır. Casper ağındaki işlemler, ikili olmayan bir yöntemle yüksek kesinlik eşiklerine ulaşır ve ağdaki blokların daha hızlı sonlandırılmasına olanak tanır.

Casper ağı, blockchain enerji tüketimine yeni bir standart getirdiği için blockchain teknolojisinde heyecan verici bir gelişmeyi temsil ediyor. Casper Network,Bitcoin'den %136.000 daha fazla enerji verimlidir.

Casper'ın İnşaata Göre Düzeltme (CBC) spesifikasyonu, blockchain'in tüm kurumsal düzeylerde hızlı bir şekilde benimsenmesini sağlar. Bu her zaman yüksek ölçeklenebilirliğe ve daha iyi veritabanı yönetimi çözümlerine yol açar.

Casper Ağının Tarihçesi

Casper Network, 2018 yılında Medha Parlikar ve Mrinar Manohar tarafından kuruldu ancak ana ağını 30 Mart 2021'de başlattı. Casper Network, blockchain teknolojisinin, dApp'lerin ve akıllı sözleşmelerin küresel olarak benimsenmesini teşvik etmek için kuruldu. Casper Network ekibi, son 20 yılını büyük şirketlerde yönetici pozisyonlarında geçiren Casper Network yönetim kurulu üyesi Ralf Kubil'in de aralarında bulunduğu blockchain teknolojisi uzmanlarından oluşuyor.

Casper Ağı Nasıl Çalışır?

Casper Ağı, Casper CBC (İnşaat Yoluyla Düzeltme) protokolü adı verilen benzersiz bir fikir birliği mekanizmasına sahip bir Hisse Kanıtı (PoS) blok zinciridir. Bu mekanizma, güvenli, ölçeklenebilir ve enerji açısından verimli bir blockchain platformu sağlamak için PoS ve Bizans Hata Toleransı (BFT) fikir birliği mekanizmalarının olumlu unsurlarını birleştirir.

Bitcoin Ağı tarafından kullanılan geleneksel fikir birliği olan Proof-of-Work'ün aksine, Casper Network'ün PoS fikir birliği mekanizması, enerji açısından daha verimli ve ölçeklenebilir olacak şekilde tasarlanmıştır. PoS mekanizması kapsamında, madenciler işlemleri doğrulamak ve yeni bloklar oluşturmak için karmaşık matematik problemlerini çözmek için rekabet etmek yerine, doğrulayıcılar ellerinde bulundurdukları CSPR miktarına ve bunun ne kadarını teminat olarak stake etmeye istekli olduklarına göre seçiliyor. Yeni bloklar oluşturmak için seçilen doğrulayıcıların, kripto para birimlerinin belirli bir miktarını teminat olarak koymaları gerekir. Geçersiz işlemleri doğrulamak veya çift harcama girişiminde bulunmak gibi görevlerini gerektiği gibi yerine getirmezlerse teminatlarını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırlar. Bu, doğrulayıcıları dürüst davranmaya teşvik eder ve ağın güvenli ve güvenilir kalmasını sağlar.

Casper CBC protokolü, fikir birliğine varmak için bir kesinlik aracı kullanır. Kesinlik aracı, zincire bir blok eklendiğinde bunun geri döndürülememesini veya değiştirilememesini sağlar ve bu da ağda daha yüksek düzeyde güvenlik sağlar.

Ayrıca Casper Network, WebAssembly (Wasm) standardını destekleyen bir akıllı sözleşme platformuna sahiptir. Bu, geliştiricilerin çok çeşitli programlama dillerinde akıllı sözleşmeler yazmasına olanak tanır ve geliştiricilerin Casper Ağı üzerinde merkezi olmayan uygulamalar (dApp'ler) oluşturmasını daha erişilebilir hale getirir.

Casper Network'ü Benzersiz kılan nedir?

Casper Ağı, mevcut kurumsal blockchain çözümlerinin güvenlik, ölçeklenebilirlik ve hız (genellikle trilemma sorunu olarak anılır) ile ilgili sınırlamalarını gidermek için özel olarak tasarlanmıştır. Proje, öngörülebilir ağ ücretleri ve yükseltilebilir akıllı sözleşmeler gibi onu diğer blockchain ağlarından ayıran benzersiz özellikler sunuyor.

Yükseltilebilir akıllı sözleşme

Casper'ın en önemli avantajlarından biri, zincirdeki akıllı sözleşmelerin doğrudan yükseltilmesini destekleyerek akıllı sözleşmelerdeki güvenlik açıklarını düzeltme sürecini basitleştirmesidir. Casper Ağı, akıllı sözleşmelerin yükseltilebilirliğini destekler ve ev ağındaki proxy, Ethereum, akıllı sözleşmeleri yükseltilebilir hale getirir. Bu, başka bir akıllı sözleşmeye karmaşık ve maliyetli geçişi her zaman azaltır. Bu aynı zamanda bir sistem içinde tespit edilebilecek akıllı sözleşme güvenlik açıklarının hızlı bir şekilde onarılması sürecini de kolaylaştırır. Casper Network'ün yükseltilebilir akıllı sözleşmesi, geçmişte diğer kurumsal blok zincirlerinde akıllı sözleşmelerin geliştirilme biçiminden bir paradigma değişimidir. Casper Network'ün geliştirilmesine kadar, akıllı sözleşmelerin uygulamaya konduktan sonra herhangi bir kişi tarafından düzenlenmesine genellikle izin verilmiyordu. Casper Network akıllı sözleşmesinin yükseltilebilirliği, işletmelerin müşteri ihtiyaçlarını ve iş önceliklerini karşılarken değişikliklere uyum sağlayabilen dayanıklı ve verimli blockchain tabanlı ürünler ve hizmetler oluşturmasına yardımcı olmayı amaçlıyor.

Geliştirici dostu

Casper'ın geliştirme ekosistemi aynı zamanda geliştirici dostu olacak şekilde tasarlanmıştır. Yığın tabanlı bir sanal makine için ikili talimat formatına sahip açık kaynaklı, hata ayıklanabilir, hızlı ve verimli bir web geliştirme çerçevesi olan WebAssembly'yi (WASM) destekler. Casper Network, Rust ve WebAssembly'de (WASM) oluşturmayı sorunsuz bir şekilde destekler. Rust ve WASM, günümüzde ana akım geliştiriciler arasında kullanılan trend kodlama dilleridir. Benzer şekilde Casper Ağı, Solidity kodunu otomatik olarak Rust'a dönüştürebilen bir kod aktarıcı olan Caspiler'a gömülüdür.

Hesap Yönetimi

Casper'ın bir diğer avantajı da hesap yönetim sistemidir. Kayıp anahtarları kurtarabilecek bir hesap izin modeli ve pahalı şifreleme kontrolüne ihtiyaç duymadan hesaplar ve sözleşmeler arasında durumu güvenli bir şekilde paylaşmak için bir izin modeli içerir.

Daha Düşük Gaz Ücreti

Casper Network Proof-of-Stake mekanizması, ölçeklenebilirlik için alan sağlar ve Katman 1 blockchain ile karşılaştırıldığında ağ tıkanıklığını ortadan kaldırır. Casper Network, ekosistemindeki gaz ücretlerinin öngörülebilirliği ile dalgalanmayı ortadan kaldırmayı hedefliyor. Bu aynı zamanda geliştiricinin ve işletmenin iş deneyimini de geliştirecektir. Casper Network, şeffaf, tutarlı ve öngörülebilir gas ücretleri belirleyerek blockchain endüstrisinde devrim yaratıyor. Caper'ın düşük gas ücretleri özelliği, aktif ve çeşitli çevrimiçi davranışları teşvik etmek için tasarlanmıştır.

CSPR Tokenı nedir?

Casper'ın Ağı ekosistemi, zincirdeki işlemler için birincil yardımcı simge olarak işlev gören bir ERC-20 belirteci olan kendi yerel para birimi CSPR'ye dayanır. Token aynı zamanda ağ güvenliğini ve istikrarını korumaya yönelik bir teşvik olarak ağın doğrulayıcılarını ödüllendirmek için de kullanılıyor. CSPR belirtecinin başka bir kullanımı ağ yönetimidir. Token sahipleri CSPR tokenlerini ağ yükseltmeleri ve platformun ekonomik modelindeki değişiklikler gibi önemli kararlara oy vermek için kullanabilirler. Bu, CSPR sahiplerine platformun gelecekteki yönü konusunda söz hakkı verir ve topluluk katılımını teşvik eder.

CSPR Tokenomikleri

Toplam CSPR arzının zamanla biraz artması bekleniyor. Tokenin halka açık satışından 400 milyon CSPR serbest bırakılırken, likidite değişimi için ek 183 milyon CSPR serbest bırakıldı.

CSPR Tokenı Nasıl Satın Alınır

CSPR tokenları kazanmanın bir yolu, doğrulayıcı olarak Casper Network ekosistemine katkıda bulunmaktır. Ekosistemdeki tüm doğrulayıcılar CSPR ile ödüllendirilir. Ancak CSPR, Gate.io gibi merkezi bir değişim platformundan satın alınabilir. Bir hesap açarak başlayın ve KYC sürecini tamamlayın. Ardından cüzdanınıza para yatırın ve tercih ettiğiniz tokenleri spot veya türevler sayfasında alıp satmaya başlayın.

Casper Network'ten Haberler

Casper Network, Kore pazarı için bir cüzdan başlattı. Yakın zamanda piyasaya sürülen cüzdan, kullanıcıları Merkezi Olmayan Borsalara, DeFi platformlarına, NFT pazaryerlerine ve çeşitli Dapp'lere bağlayan, kullanıcı dostu, çok zincirli bir cüzdandır. M-cüzdan, Web3'e geçiş kapısı görevi görecek ve kullanıcıların sorunsuz bir şekilde kaydolabilmesini sağlayacak şekilde tasarlandı.

CSPR İyi Bir Yatırım mı?

Casper Ağı, kurumsal kullanım için oluşturulmuş bir blok zinciridir ve Proof of Stake (PoS) fikir birliği mekanizması üzerinde çalışır. Yükseltilebilir akıllı sözleşmeleri, geliştirici dostu özellikleri ve diğer Layer-1 blockchain çözümlerine göre nispeten daha düşük işlem ücretleri ile işletmelerin blockchain tabanlı ürün ve hizmetleri hızlı ve verimli bir şekilde geliştirmelerine olanak tanır.

Bir kripto para biriminin önce ortaya çıkması ve ardından içinde bulunduğu herhangi bir sektörü, özellikle de hala erken aşamada olan Casper Network token'ı (CSPR) gibi bir sektörü fethetmesi zor ve büyük bir taleptir. Ancak CSPR'nin Casper Network ekosisteminde birden fazla kullanım durumu olduğu göz önüne alındığında, bu sadece bilgiden daha değerli olan ve potansiyel olarak değerli bir yatırım olan bir kripto projesidir.

CSPR'de Harekete Geçin

Casper Network token CSPR fiyatına göz atın ve favori kripto para birimlerinizde işlem yapmaya başlayın.

著者: Tamilore
翻訳者: Cedar
レビュアー: KOWEI、Hugo、Ashley He
* 本情報はGate.ioが提供または保証する金融アドバイス、その他のいかなる種類の推奨を意図したものではなく、構成するものではありません。
* 本記事はGate.ioを参照することなく複製/送信/複写することを禁じます。違反した場合は著作権法の侵害となり法的措置の対象となります。
今すぐ始める
登録して、
$100
のボーナスを獲得しよう!