Kopya Ticareti Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Yeni BaşlayanDec 20, 2022
Kopya Ticaret, en kârlı ticaret modeli olarak yalnızca zamandan tasarruf sağlamakla kalmaz, aynı zamanda kayıpları etkili bir şekilde azaltır ve insan yapımı gözetimlerden kaçınır.
Kopya Ticareti Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Önsöz

En iyi ticaret stratejileri, başarılı bir tüccarın eylemlerini taklit ederek öğrenilebilir.

Otomatik gerçek ticaret sistemi yalnızca karlılığı artırmakla kalmaz, aynı zamanda sizi bilinmeyen bir pazarın korkusundan da kurtarır. Kopya ticaretinin nasıl çalıştığı hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

Kopya Ticareti Nedir?

Kopya Ticaret, kendi yatırım stratejinizi seçip işletmek zorunda olmadığınız, bunun yerine başka birinin ticaret stratejisini kopyaladığınız bir yatırım stratejisi türüdür. Bu fikir 2005 yılında döviz piyasasında başladı ve o günden bu yana tüm finansal piyasalara yayıldı.

Genel ticaret durumlarında, yatırımcılar ticaret stratejileri geliştirmek için temel ve teknik analizleri kullanmalıdır; ancak kişisel muhakeme her zaman piyasa fiyatı eğilimlerini doğru bir şekilde tahmin edemeyebilir ve yine de bazı riskler mevcuttur. Çoğu yatırımcı uzun vadede ticarette para kaybeder.

Analitik araçlardaki deneyimsizlik nedeniyle piyasa eğilimlerini kavrayamamanın yanı sıra, en yaygın sorun yatırımcının zihniyetidir. Uygun ve iyi bir ticaret stratejisi geliştirilse bile yatırımcı yüreğine sadık kalarak onu uygulayamaz. Bunun yerine, piyasa kendi isteğiyle sallanıp kuralları çiğnediğinde ve potansiyel olarak kayıpları artırdığında sık sık fikrini değiştirir. Copy Trading'in sistematik otomatik ticaretini kullanırsanız, insan yapımı hatalardan kaçınabilirsiniz.

Kopya Ticareti nasıl çalışır?

Kopya Ticaretinin çalışma prensibi

Kopya Ticareti, lider yatırımcının ayarlanan pozisyon sayısına ve kopyalama işlemlerinin sayısına dayanır; eğer sayı, vadeli işlemlerin minimum kopyalama sayısından azsa kopyalanmaz. Kopyalama işlemlerinin sayısı (aşağı yuvarlanmış) = kopyalamanın oranı * düzeltilen pozisyonların sayısı. Daha sonra fotokopi makinesinin mevcut işlemlerini kullanıcının mevcut fonuna ve ayarlanan gelecekteki kaldıraç katsayısına göre hesaplayın. Kopyalama işlemlerinin sayısı fotokopi makinesinin mevcut işlem sayısı ≤ ise kopyalama başarılı olacaktır.

Kopya çarpanını, kaldıraç sistemini ve tekli kısıtlamaları dikkate almadan, kopyalayıcı, kopya fonuna izin verilmeyene kadar lider yatırımcının pozisyon değişikliğini kopyalayacaktır. Lider tacir ilgili kopyalama geleceğinin pozisyonunu azalttığında, fotokopi makinesi karşılık gelen kullanılabilir fona sahip olacaktır.

Kopya Ticareti Örneği

Not: Örnekte işlem ücretleri ve fonlama oranları dikkate alınmamaktadır.

Lider yatırımcının toplam 1000U fonu varsa ve bunun 100U'su 100 kat kaldıraçla A döviz vadeli satın almak için kullanılıyorsa. O halde oluşturulan konumun değeri 100 * 100 = 10000U'dur;

Kopya kullanıcısı için toplam kopya fonu sayısı 100U'dur, kopyalama çarpanı 0,1'e ve kaldıraç 20 katına ayarlanmıştır. Teorik olarak yukarıdaki işlemler sonrasında fotokopi makinesinin kopyalama konumu toplamda 10000 * 0,1 = 1000U'dur. Fotokopi makinesinin kopyalamak için 1000/20=50U tutarında bir marj yatırması gerekir, bu durumda fotokopi makinesinin kalan mevcut fonu 100 - 50 = 50U olur;

Daha sonra lider trader, 100 kat kaldıraçla B para biriminin geleceğini satın almak için 200U kullandı. O halde konumun değeri 200 * 100 = 20000U;

Şu anda fotokopi makinesinde 20 kat kaldıraç ve 1000U oluşturulabilecek maksimum pozisyon değeri ile 50U tutarında kalan kullanılabilir fon bulunmaktadır. Fotokopi makinesi, B geleceğini satın almak için lider tüccarı takip etmeye devam etmek isterse, fotokopi makinesi yalnızca 1000U'luk bir pozisyon oluşturabilir. Şu ana kadar kopya fonlarının tamamı tükendi.

Bu sırada hem A hem de B coinin fiyatı %10 arttığında ve trader pozisyonunu kapattığında, Traderın kazancı: (11000-10000) + (22000-20000) = 3000U; Fotokopi makinesinin kazancı: (1100-1000) + (1100-1000) = 200U.

Kopya Ticaretinde olası sorunlar

Uygulamada, fotokopi makinelerinin ve tüccarların kaldıraç oranlarının tutarsız olduğunu keşfedebilirsiniz; bu da farklı sermaye, kaldıraç çarpanı vb. kullanımından kaynaklanmaktadır. Ayrıca, tam tüccar artık emri takip edemez. Veya fotokopicinin kendisi de lider tüccarsa, o zaman tekliyi kendisi takip edemez. Son olarak Fotokopi Makinalarının Kopya Kazançları = Geçmiş Kazançlar - Mevcut Pozisyondan Kesilen Ücret - Kâr Paylaşımı.

Kopya Ticaretinde İlkeler ve İlkeler

Yatırımcıyı kopyala:

Kopya yatırımcısı asıl kişidir ve ek ticaret parametreleri ayarlaması gerekir. Komisyon sonrası emir ile tüccarın yatırım tarzına veya karlılığına göre emri seçebilirsiniz. Lider tacir tarafından belirlenen gelir payının, takip eden ticaret için yatırım maliyeti olduğu da unutulmamalıdır.

Lider Yatırımcılar:

Bu, platform tarafından belirlenen aralığa göre kendi gelir paylaşımını ayarlayabilen asıl yatırımcının kimliğidir; bu aynı zamanda takipçi sayısına ve tutar aralığına ve maksimum gelire göre farklı seviyelerdeki yatırımcılara da ayrılacaktır. paylaşım limiti de farklıdır. Minimum limit %1'dir.

Ticaret sürecini ve ayrıntılarını kopyalayın

Kopya ticaretinin yapısı ve kompozisyonu ilkesi yukarıda açıklanırken, emirleri takip etmenin asıl süreci şu şekildedir:

Kopya Ticareti sayfasına girin - Bir tüccar seçin - Fotokopi sözleşmesini imzalayın - Kopyalama parametrelerini ayarlayın - Kopyalamayı başlatın. Bu noktada, ilk kopyanızdan önce bir kopya sözleşmesinin imzalanması gerektiğine dikkat etmek önemlidir. Daha fazla bilgi için lütfen Gate.io Kopya Ticareti-Fotokopi Makineleri Kılavuzu'na bakın.

Ayrıntılı adımları kopyalama

1. Kopya Ticareti sayfasına girin.

2. Yatırımcıyı seçin, sayfasına girmek için yatırımcının profil fotoğrafına tıklayın ve yatırımcının verilerini kontrol edin.

3.İlk kopyanızdan önce bir kopya sözleşmesi imzalanmalıdır. Bu yüzden lütfen sözleşmeyi kabul edin ve imzalayın.

Tercihinize göre aşağıdaki üç moddan birini seçebilirsiniz:

1.Hızlı Kopyalama Modu:

Kopya miktarını ayarlayın ve birden fazla kaldıraç kullanın; parametrelerin geri kalanı varsayılan parametrelere göre yürütülecektir. Daha sonra “Hızlı Kopyala”ya tıklayın. Açılır kutu size kopyalama parametrelerini onaylamanızı hatırlatacaktır, ardından kopyalamaya başlayabilirsiniz.

2.Gelişmiş Kopya:

Ayrıntıları girmek için [Gelişmiş Kopyalama Modu]'na tıklayın. Temel kopya parametrelerini doldurmanız gerekir. Kullanıcı geleceğin özel parametrelerini ayrıca ayarlamazsa tüm kopyalamalar temel kopyalama parametrelerine göre gerçekleştirilecektir. Özelleştirilmiş bir diğer kopyalama parametresi, kullanıcının kopyaya katılacak sözleşme türünü seçebilmesidir.

Özel kopya parametrelerine sahip vadeli işlemler, özel parametrelere göre yürütülebilirken geri kalan vadeli işlemler, temel kopya parametrelerine göre yürütülecektir. Kopya çarpanı ayrıca sabit çarpan veya uyarlanabilir çarpan olarak da seçilebilir.

3.Tam kopyalama modu:

Kopyalayıcı, yatırımcıyı kaldıraç çoklu, çapraz teminat/izole teminat moduna göre tamamen takip eder ve yatırımcının yönlendirdiği tüm vadeli işlemleri seçer. Daha sonra yatırımcının fon oranına uygun olarak bir pozisyon açmak/eklemek veya bir pozisyonu kapatmak/azaltmak için yatırımcıyı takip eder, bu da kopyalayıcının yatırımcı yatırım getirisi açısından tutarlı olmasını sağlar.

[Kopyalama Modu]'nun emir bilgilerinde, mevcut emrin üzerindeki [Kapat] butonuna tıklayarak pozisyonu kapatabilirsiniz, daha sonra pozisyon hemen piyasa fiyatından kapatılacaktır.

Fotokopi Makinesinin Marjı

Bir yatırımcıyı her takip ettiğinizde, spot hesaptaki fonlar sanal bir alt hesap biçiminde alt hesaba aktarılacak ve alt hesap, yatırımcıyı yalnızca kopya ticaret yapmak için takip edecektir. Kopya ticaretinden sonra tasfiye edilecektir. Hisse ve işlem ücretleri düşüldükten sonra kalan fon spot hesaba aktarılacaktır.

Bir kopyanın karı nasıl kontrol edilir?

[Kopyalama Modu]'nun sipariş bilgilerinde, kopyalanan her bir vadeli işlemin kopya kârını (kar paylaşımı düşülmeden) görüntüleyebilirsiniz.

[Kopyalama Modu]'nun kopya yatırımcıları listesinde, takip ettiğiniz yatırımcıların kopya gelir verilerini görüntüleyebilirsiniz.

Bir pozisyon nasıl kapatılır?

1.Kopyalamayı manuel olarak durdurun

Fotokopi makineleri, mevcut kopya tüccarı yönetiminde [Kopyalama Modu]'nda mevcut kopya tüccarı üzerinde [Kopyalamayı Durdur] işlemini gerçekleştirebilir ve artık tüccarları takip etmeyecek ve mevcut gelecek için piyasa fiyatından hemen bir pozisyon kapatacaktır. Ayrıca kar paylaşımı anlaşması gerçekleştirilecek ve kalan fonlar, yatırımcının kar payı ertesi gün saat 10:00'dan önce verilecek şekilde kullanıcının spot hesabına iade edilecektir.

2.Kopyalamayı otomatik durdurma

Kullanıcı 1-30 günlük zaman aralığını (varsayılan olarak [30]) özelleştirebilir, eğer fotokopi makinesi belirtilen zamanda (örn. 30 gün) işlem yapmazsa, kopyalama durdurulacak ve kopyalanan gelecek otomatik olarak başlayacaktır. piyasa fiyatından kapandı.

Kopya Ticaretin Avantajları ve Notları

Avantaj

Açıkça hedeflenen:

Platform, geçmiş kazanma oranları ve kayıtlarıyla birlikte, aralarından seçim yapabileceğiniz en iyi performans gösteren yatırımcıların bir listesini sunar ve kullanıcılar, öğrenmek istedikleri stile göre takip edecekleri yatırımcılar bulabilir. Ayrıca piyasa trendlerini takip etmek ve riski dağıtmak için sermayenizi birden fazla portföye dağıtabilirsiniz.

Ticaret becerilerini geliştirin:

Kopya ticareti, deneyimli ve kârlı öncü tüccarlardan öğrenmenize olanak tanır. Lider yatırımcının strateji davranışını taklit ederek kendi yatırım stratejinizi bulmak için mesleki bilgi ve becerileri öğrenebilirsiniz.

Çeşitlendirme:

Kopya Ticaret platformu, çeşitli portföyler ve varlık karışımları da dahil olmak üzere çok çeşitli ticaret seçenekleri sunar. Düşük performans gösteren bir yatırımcıyı seçerseniz, farklı piyasa türlerinde kar almak veya kayıpları dengelemek için emirler içeren birden fazla ticaret stratejisi de seçebilirsiniz.

Verimli zaman:

Kopya Ticareti kullanmak, piyasa eğilimlerini izlemek için uzun saatler harcama ihtiyacını ortadan kaldırır ve emir sisteminin insan ticaretinin yerini almasına olanak tanır.

Dikkat: Piyasa ticaretinde çok sayıda riskin yanı sıra, genel sistemik risk ortamı veya piyasa riski gibi çok sayıda kaçınılmaz belirsizlik vardır ve genellikle ödül ne kadar büyük olursa, risk de o kadar büyük olur. Finansal kararların varlıklar üzerindeki etkisi de kopya ticaretinin önemli bir riskidir.

Son derece değişken ve hızlı hareket eden piyasalar:

Piyasa riski, piyasadaki alım satım fiyatlarının sıklıkla beklendiği gibi hareket etmemesi ve piyasanın değişken bir şekilde hareket etmesi durumunda, fonların söz konusu olması durumunda sıklıkla kayıplara yol açabilmesi anlamına gelmektedir. Ayrıca kripto para piyasası, yılın 365 günü, günün 24 saati, "piyasa kapanması" kavramı olmadan ve fiyat dalgalanma sınırı olmaksızın çalışmaktadır. Dolayısıyla fiyat dalgalanmaları nispeten yüksektir.

Lider tüccarın ticaret geçmişi:

Platform verileri, tek bir yatırımcıyla sağlam bir kâr elde etmek için kullanılabilir, ancak her yatırımcının ticaret uygulamaları aynı değildir, dolayısıyla kendileri için uygun olanı bulmak veya öğrenme nesnesini taklit etmek istemek çoğu zaman zaman ve piyasa testi gerektirir. Ayrıca, lider bir tüccarla önemli bir performans sergileyen bir dönem, sorunsuz bir gidişat için uzun bir süre olmasa da, yatırım kullanıcılarının lider tüccar konusuyla birkaç tane daha seçmeleri önerilir.

Belirli bir işlem çiftinin likiditesi:

Piyasanın nispeten soğuk işlem çiftleri gibi yeterli likiditeye ihtiyacı varsa, işlem kaygan bir spread'e sahip olacak veya başa çıkması zor olacaktır; yatırımcıların yatırım hedeflerini seçerken bunu dikkate alması gerekir.

Çözüm

Kopya ticaret, herhangi bir yatırımcının, piyasada kanıtlanmış önde gelen yatırımcıların ticaret stratejilerini kopyalayarak tam otomatik ticaret davranışı elde etmesine olanak tanır. Deneyimli, istikrarlı ve kârlı bir lider tüccar seçerseniz veya yatırımlarınızı çeşitlendirip canlı ticaret için birden fazla lider tüccar seçerseniz, tek başına ticaret yapmayı seçtiğinizden daha iyi kar elde edebilirsiniz.

Kopya Ticareti yalnızca riski azaltmakla kalmaz, aynı zamanda kendi yatırımlarınızı gerçekleştirirken mantıksız psikolojiyi de önler. Araştırmalara göre yatırımcılar çoğu zaman piyasadaki dalgalanmalar nedeniyle önceden belirlenmiş ticaret stratejilerine uyum sağlayamıyor ve beklenenden fazla kaybediyorlar.

Ancak Copy Trading'in en büyük avantajı şudur. Zarar durdurmanın rastgele açılmasını veya iptalini kontrol etmek zorunda kalmamak için piyasa durumunu izlemenize gerek yoktur, sadece lider yatırımcıya emanet edilen emir ayarlarını takip etmeniz yeterlidir. Ancak, fotokopicinin kendi kopyalama parametrelerini belirlemeye dikkat etmesini ve kârın düşmesi durumundan kaçınmak için benzer sermayeye sahip bir lider tüccar seçmesini öneririz. Son olarak yukarıda saydığımız risklere de dikkat etmeniz gerekiyor. Yeterli likiditeye sahip bir işlem çifti seçmeye çalışın ve ayrıca işlemin askıya alınmasını önlemek için yeterli kullanılabilir fona yatırılması gereken gelir ve komisyon giderlerinin bölüştürülmesini de göz önünde bulundurun.

著者: Jz
翻訳者: piper
レビュアー: Hugo、Edward、Ashely、Joyce
* 本情報はGate.ioが提供または保証する金融アドバイス、その他のいかなる種類の推奨を意図したものではなく、構成するものではありません。
* 本記事はGate.ioを参照することなく複製/送信/複写することを禁じます。違反した場合は著作権法の侵害となり法的措置の対象となります。

Kopya Ticareti Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Yeni BaşlayanDec 20, 2022
Kopya Ticaret, en kârlı ticaret modeli olarak yalnızca zamandan tasarruf sağlamakla kalmaz, aynı zamanda kayıpları etkili bir şekilde azaltır ve insan yapımı gözetimlerden kaçınır.
Kopya Ticareti Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Önsöz

En iyi ticaret stratejileri, başarılı bir tüccarın eylemlerini taklit ederek öğrenilebilir.

Otomatik gerçek ticaret sistemi yalnızca karlılığı artırmakla kalmaz, aynı zamanda sizi bilinmeyen bir pazarın korkusundan da kurtarır. Kopya ticaretinin nasıl çalıştığı hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

Kopya Ticareti Nedir?

Kopya Ticaret, kendi yatırım stratejinizi seçip işletmek zorunda olmadığınız, bunun yerine başka birinin ticaret stratejisini kopyaladığınız bir yatırım stratejisi türüdür. Bu fikir 2005 yılında döviz piyasasında başladı ve o günden bu yana tüm finansal piyasalara yayıldı.

Genel ticaret durumlarında, yatırımcılar ticaret stratejileri geliştirmek için temel ve teknik analizleri kullanmalıdır; ancak kişisel muhakeme her zaman piyasa fiyatı eğilimlerini doğru bir şekilde tahmin edemeyebilir ve yine de bazı riskler mevcuttur. Çoğu yatırımcı uzun vadede ticarette para kaybeder.

Analitik araçlardaki deneyimsizlik nedeniyle piyasa eğilimlerini kavrayamamanın yanı sıra, en yaygın sorun yatırımcının zihniyetidir. Uygun ve iyi bir ticaret stratejisi geliştirilse bile yatırımcı yüreğine sadık kalarak onu uygulayamaz. Bunun yerine, piyasa kendi isteğiyle sallanıp kuralları çiğnediğinde ve potansiyel olarak kayıpları artırdığında sık sık fikrini değiştirir. Copy Trading'in sistematik otomatik ticaretini kullanırsanız, insan yapımı hatalardan kaçınabilirsiniz.

Kopya Ticareti nasıl çalışır?

Kopya Ticaretinin çalışma prensibi

Kopya Ticareti, lider yatırımcının ayarlanan pozisyon sayısına ve kopyalama işlemlerinin sayısına dayanır; eğer sayı, vadeli işlemlerin minimum kopyalama sayısından azsa kopyalanmaz. Kopyalama işlemlerinin sayısı (aşağı yuvarlanmış) = kopyalamanın oranı * düzeltilen pozisyonların sayısı. Daha sonra fotokopi makinesinin mevcut işlemlerini kullanıcının mevcut fonuna ve ayarlanan gelecekteki kaldıraç katsayısına göre hesaplayın. Kopyalama işlemlerinin sayısı fotokopi makinesinin mevcut işlem sayısı ≤ ise kopyalama başarılı olacaktır.

Kopya çarpanını, kaldıraç sistemini ve tekli kısıtlamaları dikkate almadan, kopyalayıcı, kopya fonuna izin verilmeyene kadar lider yatırımcının pozisyon değişikliğini kopyalayacaktır. Lider tacir ilgili kopyalama geleceğinin pozisyonunu azalttığında, fotokopi makinesi karşılık gelen kullanılabilir fona sahip olacaktır.

Kopya Ticareti Örneği

Not: Örnekte işlem ücretleri ve fonlama oranları dikkate alınmamaktadır.

Lider yatırımcının toplam 1000U fonu varsa ve bunun 100U'su 100 kat kaldıraçla A döviz vadeli satın almak için kullanılıyorsa. O halde oluşturulan konumun değeri 100 * 100 = 10000U'dur;

Kopya kullanıcısı için toplam kopya fonu sayısı 100U'dur, kopyalama çarpanı 0,1'e ve kaldıraç 20 katına ayarlanmıştır. Teorik olarak yukarıdaki işlemler sonrasında fotokopi makinesinin kopyalama konumu toplamda 10000 * 0,1 = 1000U'dur. Fotokopi makinesinin kopyalamak için 1000/20=50U tutarında bir marj yatırması gerekir, bu durumda fotokopi makinesinin kalan mevcut fonu 100 - 50 = 50U olur;

Daha sonra lider trader, 100 kat kaldıraçla B para biriminin geleceğini satın almak için 200U kullandı. O halde konumun değeri 200 * 100 = 20000U;

Şu anda fotokopi makinesinde 20 kat kaldıraç ve 1000U oluşturulabilecek maksimum pozisyon değeri ile 50U tutarında kalan kullanılabilir fon bulunmaktadır. Fotokopi makinesi, B geleceğini satın almak için lider tüccarı takip etmeye devam etmek isterse, fotokopi makinesi yalnızca 1000U'luk bir pozisyon oluşturabilir. Şu ana kadar kopya fonlarının tamamı tükendi.

Bu sırada hem A hem de B coinin fiyatı %10 arttığında ve trader pozisyonunu kapattığında, Traderın kazancı: (11000-10000) + (22000-20000) = 3000U; Fotokopi makinesinin kazancı: (1100-1000) + (1100-1000) = 200U.

Kopya Ticaretinde olası sorunlar

Uygulamada, fotokopi makinelerinin ve tüccarların kaldıraç oranlarının tutarsız olduğunu keşfedebilirsiniz; bu da farklı sermaye, kaldıraç çarpanı vb. kullanımından kaynaklanmaktadır. Ayrıca, tam tüccar artık emri takip edemez. Veya fotokopicinin kendisi de lider tüccarsa, o zaman tekliyi kendisi takip edemez. Son olarak Fotokopi Makinalarının Kopya Kazançları = Geçmiş Kazançlar - Mevcut Pozisyondan Kesilen Ücret - Kâr Paylaşımı.

Kopya Ticaretinde İlkeler ve İlkeler

Yatırımcıyı kopyala:

Kopya yatırımcısı asıl kişidir ve ek ticaret parametreleri ayarlaması gerekir. Komisyon sonrası emir ile tüccarın yatırım tarzına veya karlılığına göre emri seçebilirsiniz. Lider tacir tarafından belirlenen gelir payının, takip eden ticaret için yatırım maliyeti olduğu da unutulmamalıdır.

Lider Yatırımcılar:

Bu, platform tarafından belirlenen aralığa göre kendi gelir paylaşımını ayarlayabilen asıl yatırımcının kimliğidir; bu aynı zamanda takipçi sayısına ve tutar aralığına ve maksimum gelire göre farklı seviyelerdeki yatırımcılara da ayrılacaktır. paylaşım limiti de farklıdır. Minimum limit %1'dir.

Ticaret sürecini ve ayrıntılarını kopyalayın

Kopya ticaretinin yapısı ve kompozisyonu ilkesi yukarıda açıklanırken, emirleri takip etmenin asıl süreci şu şekildedir:

Kopya Ticareti sayfasına girin - Bir tüccar seçin - Fotokopi sözleşmesini imzalayın - Kopyalama parametrelerini ayarlayın - Kopyalamayı başlatın. Bu noktada, ilk kopyanızdan önce bir kopya sözleşmesinin imzalanması gerektiğine dikkat etmek önemlidir. Daha fazla bilgi için lütfen Gate.io Kopya Ticareti-Fotokopi Makineleri Kılavuzu'na bakın.

Ayrıntılı adımları kopyalama

1. Kopya Ticareti sayfasına girin.

2. Yatırımcıyı seçin, sayfasına girmek için yatırımcının profil fotoğrafına tıklayın ve yatırımcının verilerini kontrol edin.

3.İlk kopyanızdan önce bir kopya sözleşmesi imzalanmalıdır. Bu yüzden lütfen sözleşmeyi kabul edin ve imzalayın.

Tercihinize göre aşağıdaki üç moddan birini seçebilirsiniz:

1.Hızlı Kopyalama Modu:

Kopya miktarını ayarlayın ve birden fazla kaldıraç kullanın; parametrelerin geri kalanı varsayılan parametrelere göre yürütülecektir. Daha sonra “Hızlı Kopyala”ya tıklayın. Açılır kutu size kopyalama parametrelerini onaylamanızı hatırlatacaktır, ardından kopyalamaya başlayabilirsiniz.

2.Gelişmiş Kopya:

Ayrıntıları girmek için [Gelişmiş Kopyalama Modu]'na tıklayın. Temel kopya parametrelerini doldurmanız gerekir. Kullanıcı geleceğin özel parametrelerini ayrıca ayarlamazsa tüm kopyalamalar temel kopyalama parametrelerine göre gerçekleştirilecektir. Özelleştirilmiş bir diğer kopyalama parametresi, kullanıcının kopyaya katılacak sözleşme türünü seçebilmesidir.

Özel kopya parametrelerine sahip vadeli işlemler, özel parametrelere göre yürütülebilirken geri kalan vadeli işlemler, temel kopya parametrelerine göre yürütülecektir. Kopya çarpanı ayrıca sabit çarpan veya uyarlanabilir çarpan olarak da seçilebilir.

3.Tam kopyalama modu:

Kopyalayıcı, yatırımcıyı kaldıraç çoklu, çapraz teminat/izole teminat moduna göre tamamen takip eder ve yatırımcının yönlendirdiği tüm vadeli işlemleri seçer. Daha sonra yatırımcının fon oranına uygun olarak bir pozisyon açmak/eklemek veya bir pozisyonu kapatmak/azaltmak için yatırımcıyı takip eder, bu da kopyalayıcının yatırımcı yatırım getirisi açısından tutarlı olmasını sağlar.

[Kopyalama Modu]'nun emir bilgilerinde, mevcut emrin üzerindeki [Kapat] butonuna tıklayarak pozisyonu kapatabilirsiniz, daha sonra pozisyon hemen piyasa fiyatından kapatılacaktır.

Fotokopi Makinesinin Marjı

Bir yatırımcıyı her takip ettiğinizde, spot hesaptaki fonlar sanal bir alt hesap biçiminde alt hesaba aktarılacak ve alt hesap, yatırımcıyı yalnızca kopya ticaret yapmak için takip edecektir. Kopya ticaretinden sonra tasfiye edilecektir. Hisse ve işlem ücretleri düşüldükten sonra kalan fon spot hesaba aktarılacaktır.

Bir kopyanın karı nasıl kontrol edilir?

[Kopyalama Modu]'nun sipariş bilgilerinde, kopyalanan her bir vadeli işlemin kopya kârını (kar paylaşımı düşülmeden) görüntüleyebilirsiniz.

[Kopyalama Modu]'nun kopya yatırımcıları listesinde, takip ettiğiniz yatırımcıların kopya gelir verilerini görüntüleyebilirsiniz.

Bir pozisyon nasıl kapatılır?

1.Kopyalamayı manuel olarak durdurun

Fotokopi makineleri, mevcut kopya tüccarı yönetiminde [Kopyalama Modu]'nda mevcut kopya tüccarı üzerinde [Kopyalamayı Durdur] işlemini gerçekleştirebilir ve artık tüccarları takip etmeyecek ve mevcut gelecek için piyasa fiyatından hemen bir pozisyon kapatacaktır. Ayrıca kar paylaşımı anlaşması gerçekleştirilecek ve kalan fonlar, yatırımcının kar payı ertesi gün saat 10:00'dan önce verilecek şekilde kullanıcının spot hesabına iade edilecektir.

2.Kopyalamayı otomatik durdurma

Kullanıcı 1-30 günlük zaman aralığını (varsayılan olarak [30]) özelleştirebilir, eğer fotokopi makinesi belirtilen zamanda (örn. 30 gün) işlem yapmazsa, kopyalama durdurulacak ve kopyalanan gelecek otomatik olarak başlayacaktır. piyasa fiyatından kapandı.

Kopya Ticaretin Avantajları ve Notları

Avantaj

Açıkça hedeflenen:

Platform, geçmiş kazanma oranları ve kayıtlarıyla birlikte, aralarından seçim yapabileceğiniz en iyi performans gösteren yatırımcıların bir listesini sunar ve kullanıcılar, öğrenmek istedikleri stile göre takip edecekleri yatırımcılar bulabilir. Ayrıca piyasa trendlerini takip etmek ve riski dağıtmak için sermayenizi birden fazla portföye dağıtabilirsiniz.

Ticaret becerilerini geliştirin:

Kopya ticareti, deneyimli ve kârlı öncü tüccarlardan öğrenmenize olanak tanır. Lider yatırımcının strateji davranışını taklit ederek kendi yatırım stratejinizi bulmak için mesleki bilgi ve becerileri öğrenebilirsiniz.

Çeşitlendirme:

Kopya Ticaret platformu, çeşitli portföyler ve varlık karışımları da dahil olmak üzere çok çeşitli ticaret seçenekleri sunar. Düşük performans gösteren bir yatırımcıyı seçerseniz, farklı piyasa türlerinde kar almak veya kayıpları dengelemek için emirler içeren birden fazla ticaret stratejisi de seçebilirsiniz.

Verimli zaman:

Kopya Ticareti kullanmak, piyasa eğilimlerini izlemek için uzun saatler harcama ihtiyacını ortadan kaldırır ve emir sisteminin insan ticaretinin yerini almasına olanak tanır.

Dikkat: Piyasa ticaretinde çok sayıda riskin yanı sıra, genel sistemik risk ortamı veya piyasa riski gibi çok sayıda kaçınılmaz belirsizlik vardır ve genellikle ödül ne kadar büyük olursa, risk de o kadar büyük olur. Finansal kararların varlıklar üzerindeki etkisi de kopya ticaretinin önemli bir riskidir.

Son derece değişken ve hızlı hareket eden piyasalar:

Piyasa riski, piyasadaki alım satım fiyatlarının sıklıkla beklendiği gibi hareket etmemesi ve piyasanın değişken bir şekilde hareket etmesi durumunda, fonların söz konusu olması durumunda sıklıkla kayıplara yol açabilmesi anlamına gelmektedir. Ayrıca kripto para piyasası, yılın 365 günü, günün 24 saati, "piyasa kapanması" kavramı olmadan ve fiyat dalgalanma sınırı olmaksızın çalışmaktadır. Dolayısıyla fiyat dalgalanmaları nispeten yüksektir.

Lider tüccarın ticaret geçmişi:

Platform verileri, tek bir yatırımcıyla sağlam bir kâr elde etmek için kullanılabilir, ancak her yatırımcının ticaret uygulamaları aynı değildir, dolayısıyla kendileri için uygun olanı bulmak veya öğrenme nesnesini taklit etmek istemek çoğu zaman zaman ve piyasa testi gerektirir. Ayrıca, lider bir tüccarla önemli bir performans sergileyen bir dönem, sorunsuz bir gidişat için uzun bir süre olmasa da, yatırım kullanıcılarının lider tüccar konusuyla birkaç tane daha seçmeleri önerilir.

Belirli bir işlem çiftinin likiditesi:

Piyasanın nispeten soğuk işlem çiftleri gibi yeterli likiditeye ihtiyacı varsa, işlem kaygan bir spread'e sahip olacak veya başa çıkması zor olacaktır; yatırımcıların yatırım hedeflerini seçerken bunu dikkate alması gerekir.

Çözüm

Kopya ticaret, herhangi bir yatırımcının, piyasada kanıtlanmış önde gelen yatırımcıların ticaret stratejilerini kopyalayarak tam otomatik ticaret davranışı elde etmesine olanak tanır. Deneyimli, istikrarlı ve kârlı bir lider tüccar seçerseniz veya yatırımlarınızı çeşitlendirip canlı ticaret için birden fazla lider tüccar seçerseniz, tek başına ticaret yapmayı seçtiğinizden daha iyi kar elde edebilirsiniz.

Kopya Ticareti yalnızca riski azaltmakla kalmaz, aynı zamanda kendi yatırımlarınızı gerçekleştirirken mantıksız psikolojiyi de önler. Araştırmalara göre yatırımcılar çoğu zaman piyasadaki dalgalanmalar nedeniyle önceden belirlenmiş ticaret stratejilerine uyum sağlayamıyor ve beklenenden fazla kaybediyorlar.

Ancak Copy Trading'in en büyük avantajı şudur. Zarar durdurmanın rastgele açılmasını veya iptalini kontrol etmek zorunda kalmamak için piyasa durumunu izlemenize gerek yoktur, sadece lider yatırımcıya emanet edilen emir ayarlarını takip etmeniz yeterlidir. Ancak, fotokopicinin kendi kopyalama parametrelerini belirlemeye dikkat etmesini ve kârın düşmesi durumundan kaçınmak için benzer sermayeye sahip bir lider tüccar seçmesini öneririz. Son olarak yukarıda saydığımız risklere de dikkat etmeniz gerekiyor. Yeterli likiditeye sahip bir işlem çifti seçmeye çalışın ve ayrıca işlemin askıya alınmasını önlemek için yeterli kullanılabilir fona yatırılması gereken gelir ve komisyon giderlerinin bölüştürülmesini de göz önünde bulundurun.

著者: Jz
翻訳者: piper
レビュアー: Hugo、Edward、Ashely、Joyce
* 本情報はGate.ioが提供または保証する金融アドバイス、その他のいかなる種類の推奨を意図したものではなく、構成するものではありません。
* 本記事はGate.ioを参照することなく複製/送信/複写することを禁じます。違反した場合は著作権法の侵害となり法的措置の対象となります。
今すぐ始める
登録して、
$100
のボーナスを獲得しよう!