Ankrajlı Euro (AEUR) nedir?

Yeni BaşlayanFeb 19, 2024
Anchored Euro (AEUR), Avrupa Birliği'nin resmi para birimi olan Euro'ya (€) sabitlenmiş bir stablecoin'dir. Avro ile 1:1'lik bir eşitliği korumak üzere tasarlanmıştır, yani 1 AEUR her zaman 1 Avro değerinde olmalıdır.
Ankrajlı Euro (AEUR) nedir?

Giriş

Avro, ABD dolarından sonra dünyanın en büyük ikinci rezerv para birimi ve en çok işlem gören ikinci para birimi olup günlük ortalama hacmi yaklaşık 1,1 trilyon.

AEUR, Anchored Coins AG tarafından çıkarılan ve kullanıcılara zincir içi işlemler için istikrarlı bir varlığa erişim sağlayan Euro destekli bir stabilcoin ve ödeme tokenidir.

Bu makale Anchored Coins Euro projesini, nasıl çalıştığını ve Euro ile olan ilişkisini incelemektedir.

Ankrajlı Euro nedir?


Kaynak: Demirli Madeni Paralar

AEUR, Anchored Coins AG tarafından çıkarılan ve dolaşımdaki bir token için, atanmış bir rezerv bankası tarafından tutulan ve Prescient Assurance LLC, ABD tarafından bağımsız olarak denetlenen rezervde bir euro olduğunu iddia eden Euro teminatlı bir stabilcoin’dir.

Doğrudan Anchored Coins’ten AEUR satın alan kullanıcılar, merkezi borsalarda yapılanlara benzer şekilde Müşterini Tanı (KYC) ve Kara Para Aklamayı Önleme (AML) kontrollerinden geçer. Bu süreçler, devlet tarafından verilen kimlik belgelerinin bir kopyası da dahil olmak üzere kullanıcıların kişisel bilgilerinin toplanmasını içerir.

Dolaşıma girdikten sonra herkes sabit coin gönderebilir ve alabilir. Anchored Coins, soruşturmalara yardımcı olmak veya çalınan fonları kurtarmak için kolluk kuvvetlerinin talimatıyla adreslerdeki fonları dondurma yetkisine sahip olsa da.

Not: “AEUR” ticker sembolü, Ardorgate’in sahip olduğu feshedilmiş bir stablecoin tarafından da kullanılmıştır.

AEUR Tokenomics

Kaynak: Demirli Madeni Paralar

AEUR, bu yazı itibariyle 72.498.515 $ piyasa değeri ile dolaşımda 66.709.604,60 token içeren bir stablecoin’dir. Her bir token, atanmış bir rezerv bankasında tutulan EUR ile desteklenen Anchored Coin’lere karşı 1:1 itfa hakkı verir.

Kısa Tarihçe

2022 yılında kurulan ve daha önce Damoon Technologies olarak bilinen Anchored Coins, finansal hizmetlerde geniş deneyime sahip deneyimli girişimciler tarafından kurulan İsviçreli bir dijital varlık şirketidir. Bu dinamik grup, dijital varlıklar sektöründe pazar liderleri yetiştirme konusunda kanıtlanmış bir geçmişe sahiptir. Singapur’un önde gelen yatırımcılarından ve Avustralya Borsası’nda (ASX) halka açık bir EdTech firması olan ReTech Technology Co’nun eski Yönetim Kurulu Başkanı Calvin Cheng liderliğinde.

Anchored Coins, 2023 yılının başlarında İsviçre’nin Finansal Hizmetler Standart Birliği veya VQF üyeliğine kabul edildi. VQF, FINMA (İsviçre Finans Piyasası Denetleme Kurumu) tarafından resmi olarak tanınmaktadır. AEUR stablecoin Aralık 2023’te piyasaya sürüldü.

Anchored Coins AG ayrıca İsviçre Frangı destekli bir stabilcoin olan ACHF’nin de sahibidir.

Ortaklıklar

Anchored Coins, Singapur’da kredi kartı veya şarj kartı çıkarma lisansına sahip bir finans kurumu olan DCS Card Centre ile ortaklık kurdu. DCS Kart Merkezi, AEUR’u kartlarındaki kredi limitleri için bir teminat yerleştirme şekli olarak kabul edecektir.

Ankrajlı Euro’nun Avantajları

Sınırsız İşlemler

AEUR, yurtiçi ve uluslararası işlemleri basitleştirerek geleneksel sistemlere göre daha hızlı, daha ucuz ve daha verimli hale getirebilir.

Uyum

AEUR, ihraççı şirketin İsviçre özdenetim kuruluşu VQF’nin (Verein zur Qualitätssicherung von Finanzdienstleistungen) bir üyesi olması ve FINMA tarafından tanınması nedeniyle İsviçre yasalarına tamamen uygundur.

Çeşitlendirme

Stabilcoin piyasasına büyük ölçüde Birleşik Devletler doları destekli stabilcoinler hakimdir. Avro destekli bir stablecoin’e yönelmek, yatırımcıların doları etkileyebilecek olumsuz ekonomik aksaklıklara karşı korunmalarını sağlayabilir.

Ankrajlı Euro’nun Dezavantajları

Merkezileştirme

AEUR’un itibari bir para birimi olan Avro’ya bağlı olması ve merkezi bir finans kurumu tarafından desteklenmesi, onu güvenlik risklerine, sert düzenlemelere ve olumsuz ekonomi politikalarına karşı daha savunmasız hale getirmektedir.

Kısıtlamalar

Tanıtım belgesine göre, AEUR kullanımı Amerika Birleşik Devletleri, Belarus, Burundi, Burma (Myanmar), Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (DPRK), Gine, Gine Bissau, Haiti, İran gibi bazı ülkelerde yasaklanmıştır. Yasaklı ülkelerin tam listesi için teknik dokümanı kontrol ettiğinizden emin olun.

Şeffaflık Eksikliği

Kullanıcıların, her zaman yedekte yeterli fonları olmasa bile, ihraççının iddiasını iyi niyetle kabul etmeleri gerekecektir.

Ankrajlı Euro Nasıl Çalışır?

Kaynak Coin98

AEUR, Euro’nun değerini yansıtmak için tasarlanmış fiat destekli bir stabilcoin olarak çalışır. İhraççı olan Anchored Coins, Flow Bank SA’da tutulan likit varlıklardan oluşan bir rezerv bulundurarak AEUR’un istikrarını garanti eder. FlowBank SA, çoklu varlık ticareti, finansal yatırım uygulama platformu ve danışmanlık hizmetleri sunan İsviçre merkezli tam lisanslı bir çevrimiçi bankadır.

AEUR, sırasıyla ERC-20 ve BEP-20 token standartlarını takip eden Ethereum ve BNB Akıllı Zincir üzerinde yerel olarak yayınlanmaktadır. Bu blok zincirleri, işlemleri onaylamak için Proof of Stake (PoS) veya Proof of Staked Authority (PoSA) gibi mutabakat mekanizmaları kullanarak değişmezlik ve şeffaflık sağlar.

Demirli Euro Akıllı Sözleşmesi

Ethereum ve BNB Akıllı Zincirinde, sabit coinler akıllı sözleşmeler şeklinde kodlanır ve onlara güvenilir ve kesintisiz yerleşim yetenekleri sağlar. AEUR akıllı sözleşmeleri, bağımsız ve saygın bir akıllı sözleşme denetçisi olan PeckShield tarafından denetlenir.

Anchored Coins, geliştiricilere ve son kullanıcılara erişilebilirliklerini artırmak için, blok zincirlerinin teknik özen, pazarın benimsenmesi ve risk değerlendirmesi gibi belirli kriterleri karşılaması koşuluyla, sabit paraları yerel olarak ek blok zincirlerinde çıkarmayı planlamaktadır.

Anchored Coins tarafından kullanılan Akıllı Sözleşme aşağıdaki teknik işlevleri kontrol eder:

  • Darphane: Yeni token oluşturma süreci.
  • Yakma: Jetonları bir yakma veya yeme adresine göndererek yok etme işlemi. Demirli Euro teknik olarak yalnızca sahip olduğu jetonları yok edebilir.
  • Duraklat/duraklatmayı kaldır: ‘Pause’, ‘unpause’ fonksiyonu çağrılana kadar tüm token transferlerini engeller. Anchored, bu işlevi yalnızca Anchored’ın takdirine bağlı olarak makul bir şekilde belirlenen istisnai durumlarda (örneğin, bir mahkeme kararı veya bir hard fork durumunda) kullanmayı önermektedir.
  • Freeze/unfreeze: ‘Freeze’, ‘unfreeze’ fonksiyonu çağrılana kadar belirli bir adreste tutulan tokenların transferini engeller. Anchored, bir mahkeme, bir düzenleyici veya Anchored Coins üzerinde yetkili yargı yetkisine sahip başka bir hükümet makamı tarafından veya Anchored Coins için geçerli yasa veya yönetmeliklere uygun olarak tokenleri dondurmaya veya çözmeye zorlanırsa bu işlevi yerine getirmeyi teklif eder.

Endüstri Ürün Karşılaştırması

Ankrajlı Avro’nun (AEUR) işleyişini daha iyi anlamak için benzer hizmetler sunan ilgili projelere bakalım.

EURS (STASIS EURO)

Kaynak CoinMarketCap

EURS ayrıca Ethereum, Polygon, Algorand, XDC, XRP ve Stellar’da kullanılabilen euro destekli bir stablecoin’dir. Kurumsal ve perakende müşterilerin dijital para birimlerini ve halka açık blok zincirlerini zarif bir basitlikle işlemesine olanak tanıyan kullanıcı odaklı Web3 araçları tasarlayan Avrupalı bir fintech şirketi olan Stasis’in sahibidir.

EURS, 2018 yılında stabilcoin piyasasına girdi ve 124 milyondan fazla EURS tokenı ihraç edilerek 135.151.377 $ ‘lık bir piyasa değerine ulaştı.

EURS’nin AEUR’ye göre mevcut üstünlüğü, birden fazla blok zinciriyle uyumlu olması ve daha fazla token ihraç edebilmesidir.

EURC (EURO ÇEMBERİ)

Kaynak: Daire

Euro Circle (EURC), Avalanche, Ethereum, Solana ve Stellar’da kullanılabilen euro destekli bir sabit coindir. EURC, Circle tarafından tam rezerv modeli altında ihraç edilmektedir. Yani, her müşterinin vadesiz mevduatının tamamı her zaman anında çekilebilir. EURC, Euro cinsinden banka hesaplarında tutulan Euro ile %100 desteklenmektedir, bu nedenle her zaman Euro için 1:1 oranında itfa edilebilir. EURC, piyasa değeri 56 milyon dolar olan 51 milyondan fazla EURC tokenı ihraç etmiştir.

EURC daha fazla blok zincirinde mevcut olmasına rağmen, Demirli Euro karşılaştırıldığında daha büyük bir rezerve sahiptir.

cEUR (CELO EURO)

Kaynak CoinMarketCap

Celo Euro (cEUR), Celo blok zinciri kullanıcılarına istikrarlı bir varlık sağlamak ve Celo’yu diğer zincirlere bağlayan bir köprü oluşturmak amacıyla Mento Protokolü tarafından Celo blok zinciri üzerine inşa edilmiş, Euro’nun değerine sabitlenmiş bir sabit coindir.

cEUR rezervi, cEUR arzını genişletmek ve daraltmak için birleşik bir algoritma sistemi ve bir kripto para portföyü (Celo’nun yerel varlığı CELO, diğer dijital varlıklar ve diğer sabit paralar) tarafından desteklenmektedir. Piyasa değeri 12.073.058 $ olan 11.128.148 CEUR token ihraç etmiştir.

Demirli Euro daha büyük bir rezerve sahiptir ve kripto para birimleri ve algoritmalarla desteklenen Celo Euro’ya göre nispeten daha istikrarlıdır.

AEUR İyi Bir Yatırım mı?

Genel olarak, sabit coinler yatırım ürünü olarak kabul edilmez, ancak AEUR, ihraççıların olası bir iflas durumunda kullanıcıların fonlarını rezerv bankaları aracılığıyla kullanabileceklerini garanti etmeleri nedeniyle bir değer deposu olarak kullanılabilir. Potansiyel yatırımcılar, Avrupa Birliği’nin Avro (€) fiyatını etkileyebilecek ekonomi politikalarını da hesaba katmalıdır.

Diğer tüm kripto para birimleri gibi AEUR’a yatırım yapmak, kripto para piyasasının oynaklığı ve potansiyel yasal değişiklikler dahil olmak üzere belirli riskler taşır. Yatırımcılar herhangi bir kripto para birimine yatırım yapmadan önce her zaman kendi araştırmalarını yapmalı ve risk toleranslarını değerlendirmelidir.

AEUR’a Nasıl Sahip Olunur?

Merkezi veya merkezi olmayan bir kripto borsası aracılığıyla satın alarak AEUR tokenine sahip olabilirsiniz. Bu yazının yazıldığı tarih itibariyle AEUR henüz Gate.io’da listelenmemiştir. İhraççı şirket ayrıca, müşterini tanı, kara para aklamayı önleme ve terörle mücadele finansmanı yasalarına uymaları koşuluyla, web sitesi aracılığıyla profesyonel yatırımcıların kullanımına sunulan tokenlerin doğrudan basımını da sağlamaktadır.

AEUR kullanılırken, temel blok zinciri ve kullanılan ticaret platformları tarafından belirlenen hüküm ve koşullara tabi olan işlem ücretleri olabileceğini unutmamak önemlidir.

著者: Paul
翻訳者: Sonia
レビュアー: Piccolo、Wayne、Ashley、
* 本情報はGate.ioが提供または保証する金融アドバイス、その他のいかなる種類の推奨を意図したものではなく、構成するものではありません。
* 本記事はGate.ioを参照することなく複製/送信/複写することを禁じます。違反した場合は著作権法の侵害となり法的措置の対象となります。

Ankrajlı Euro (AEUR) nedir?

Yeni BaşlayanFeb 19, 2024
Anchored Euro (AEUR), Avrupa Birliği'nin resmi para birimi olan Euro'ya (€) sabitlenmiş bir stablecoin'dir. Avro ile 1:1'lik bir eşitliği korumak üzere tasarlanmıştır, yani 1 AEUR her zaman 1 Avro değerinde olmalıdır.
Ankrajlı Euro (AEUR) nedir?

Giriş

Avro, ABD dolarından sonra dünyanın en büyük ikinci rezerv para birimi ve en çok işlem gören ikinci para birimi olup günlük ortalama hacmi yaklaşık 1,1 trilyon.

AEUR, Anchored Coins AG tarafından çıkarılan ve kullanıcılara zincir içi işlemler için istikrarlı bir varlığa erişim sağlayan Euro destekli bir stabilcoin ve ödeme tokenidir.

Bu makale Anchored Coins Euro projesini, nasıl çalıştığını ve Euro ile olan ilişkisini incelemektedir.

Ankrajlı Euro nedir?


Kaynak: Demirli Madeni Paralar

AEUR, Anchored Coins AG tarafından çıkarılan ve dolaşımdaki bir token için, atanmış bir rezerv bankası tarafından tutulan ve Prescient Assurance LLC, ABD tarafından bağımsız olarak denetlenen rezervde bir euro olduğunu iddia eden Euro teminatlı bir stabilcoin’dir.

Doğrudan Anchored Coins’ten AEUR satın alan kullanıcılar, merkezi borsalarda yapılanlara benzer şekilde Müşterini Tanı (KYC) ve Kara Para Aklamayı Önleme (AML) kontrollerinden geçer. Bu süreçler, devlet tarafından verilen kimlik belgelerinin bir kopyası da dahil olmak üzere kullanıcıların kişisel bilgilerinin toplanmasını içerir.

Dolaşıma girdikten sonra herkes sabit coin gönderebilir ve alabilir. Anchored Coins, soruşturmalara yardımcı olmak veya çalınan fonları kurtarmak için kolluk kuvvetlerinin talimatıyla adreslerdeki fonları dondurma yetkisine sahip olsa da.

Not: “AEUR” ticker sembolü, Ardorgate’in sahip olduğu feshedilmiş bir stablecoin tarafından da kullanılmıştır.

AEUR Tokenomics

Kaynak: Demirli Madeni Paralar

AEUR, bu yazı itibariyle 72.498.515 $ piyasa değeri ile dolaşımda 66.709.604,60 token içeren bir stablecoin’dir. Her bir token, atanmış bir rezerv bankasında tutulan EUR ile desteklenen Anchored Coin’lere karşı 1:1 itfa hakkı verir.

Kısa Tarihçe

2022 yılında kurulan ve daha önce Damoon Technologies olarak bilinen Anchored Coins, finansal hizmetlerde geniş deneyime sahip deneyimli girişimciler tarafından kurulan İsviçreli bir dijital varlık şirketidir. Bu dinamik grup, dijital varlıklar sektöründe pazar liderleri yetiştirme konusunda kanıtlanmış bir geçmişe sahiptir. Singapur’un önde gelen yatırımcılarından ve Avustralya Borsası’nda (ASX) halka açık bir EdTech firması olan ReTech Technology Co’nun eski Yönetim Kurulu Başkanı Calvin Cheng liderliğinde.

Anchored Coins, 2023 yılının başlarında İsviçre’nin Finansal Hizmetler Standart Birliği veya VQF üyeliğine kabul edildi. VQF, FINMA (İsviçre Finans Piyasası Denetleme Kurumu) tarafından resmi olarak tanınmaktadır. AEUR stablecoin Aralık 2023’te piyasaya sürüldü.

Anchored Coins AG ayrıca İsviçre Frangı destekli bir stabilcoin olan ACHF’nin de sahibidir.

Ortaklıklar

Anchored Coins, Singapur’da kredi kartı veya şarj kartı çıkarma lisansına sahip bir finans kurumu olan DCS Card Centre ile ortaklık kurdu. DCS Kart Merkezi, AEUR’u kartlarındaki kredi limitleri için bir teminat yerleştirme şekli olarak kabul edecektir.

Ankrajlı Euro’nun Avantajları

Sınırsız İşlemler

AEUR, yurtiçi ve uluslararası işlemleri basitleştirerek geleneksel sistemlere göre daha hızlı, daha ucuz ve daha verimli hale getirebilir.

Uyum

AEUR, ihraççı şirketin İsviçre özdenetim kuruluşu VQF’nin (Verein zur Qualitätssicherung von Finanzdienstleistungen) bir üyesi olması ve FINMA tarafından tanınması nedeniyle İsviçre yasalarına tamamen uygundur.

Çeşitlendirme

Stabilcoin piyasasına büyük ölçüde Birleşik Devletler doları destekli stabilcoinler hakimdir. Avro destekli bir stablecoin’e yönelmek, yatırımcıların doları etkileyebilecek olumsuz ekonomik aksaklıklara karşı korunmalarını sağlayabilir.

Ankrajlı Euro’nun Dezavantajları

Merkezileştirme

AEUR’un itibari bir para birimi olan Avro’ya bağlı olması ve merkezi bir finans kurumu tarafından desteklenmesi, onu güvenlik risklerine, sert düzenlemelere ve olumsuz ekonomi politikalarına karşı daha savunmasız hale getirmektedir.

Kısıtlamalar

Tanıtım belgesine göre, AEUR kullanımı Amerika Birleşik Devletleri, Belarus, Burundi, Burma (Myanmar), Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (DPRK), Gine, Gine Bissau, Haiti, İran gibi bazı ülkelerde yasaklanmıştır. Yasaklı ülkelerin tam listesi için teknik dokümanı kontrol ettiğinizden emin olun.

Şeffaflık Eksikliği

Kullanıcıların, her zaman yedekte yeterli fonları olmasa bile, ihraççının iddiasını iyi niyetle kabul etmeleri gerekecektir.

Ankrajlı Euro Nasıl Çalışır?

Kaynak Coin98

AEUR, Euro’nun değerini yansıtmak için tasarlanmış fiat destekli bir stabilcoin olarak çalışır. İhraççı olan Anchored Coins, Flow Bank SA’da tutulan likit varlıklardan oluşan bir rezerv bulundurarak AEUR’un istikrarını garanti eder. FlowBank SA, çoklu varlık ticareti, finansal yatırım uygulama platformu ve danışmanlık hizmetleri sunan İsviçre merkezli tam lisanslı bir çevrimiçi bankadır.

AEUR, sırasıyla ERC-20 ve BEP-20 token standartlarını takip eden Ethereum ve BNB Akıllı Zincir üzerinde yerel olarak yayınlanmaktadır. Bu blok zincirleri, işlemleri onaylamak için Proof of Stake (PoS) veya Proof of Staked Authority (PoSA) gibi mutabakat mekanizmaları kullanarak değişmezlik ve şeffaflık sağlar.

Demirli Euro Akıllı Sözleşmesi

Ethereum ve BNB Akıllı Zincirinde, sabit coinler akıllı sözleşmeler şeklinde kodlanır ve onlara güvenilir ve kesintisiz yerleşim yetenekleri sağlar. AEUR akıllı sözleşmeleri, bağımsız ve saygın bir akıllı sözleşme denetçisi olan PeckShield tarafından denetlenir.

Anchored Coins, geliştiricilere ve son kullanıcılara erişilebilirliklerini artırmak için, blok zincirlerinin teknik özen, pazarın benimsenmesi ve risk değerlendirmesi gibi belirli kriterleri karşılaması koşuluyla, sabit paraları yerel olarak ek blok zincirlerinde çıkarmayı planlamaktadır.

Anchored Coins tarafından kullanılan Akıllı Sözleşme aşağıdaki teknik işlevleri kontrol eder:

  • Darphane: Yeni token oluşturma süreci.
  • Yakma: Jetonları bir yakma veya yeme adresine göndererek yok etme işlemi. Demirli Euro teknik olarak yalnızca sahip olduğu jetonları yok edebilir.
  • Duraklat/duraklatmayı kaldır: ‘Pause’, ‘unpause’ fonksiyonu çağrılana kadar tüm token transferlerini engeller. Anchored, bu işlevi yalnızca Anchored’ın takdirine bağlı olarak makul bir şekilde belirlenen istisnai durumlarda (örneğin, bir mahkeme kararı veya bir hard fork durumunda) kullanmayı önermektedir.
  • Freeze/unfreeze: ‘Freeze’, ‘unfreeze’ fonksiyonu çağrılana kadar belirli bir adreste tutulan tokenların transferini engeller. Anchored, bir mahkeme, bir düzenleyici veya Anchored Coins üzerinde yetkili yargı yetkisine sahip başka bir hükümet makamı tarafından veya Anchored Coins için geçerli yasa veya yönetmeliklere uygun olarak tokenleri dondurmaya veya çözmeye zorlanırsa bu işlevi yerine getirmeyi teklif eder.

Endüstri Ürün Karşılaştırması

Ankrajlı Avro’nun (AEUR) işleyişini daha iyi anlamak için benzer hizmetler sunan ilgili projelere bakalım.

EURS (STASIS EURO)

Kaynak CoinMarketCap

EURS ayrıca Ethereum, Polygon, Algorand, XDC, XRP ve Stellar’da kullanılabilen euro destekli bir stablecoin’dir. Kurumsal ve perakende müşterilerin dijital para birimlerini ve halka açık blok zincirlerini zarif bir basitlikle işlemesine olanak tanıyan kullanıcı odaklı Web3 araçları tasarlayan Avrupalı bir fintech şirketi olan Stasis’in sahibidir.

EURS, 2018 yılında stabilcoin piyasasına girdi ve 124 milyondan fazla EURS tokenı ihraç edilerek 135.151.377 $ ‘lık bir piyasa değerine ulaştı.

EURS’nin AEUR’ye göre mevcut üstünlüğü, birden fazla blok zinciriyle uyumlu olması ve daha fazla token ihraç edebilmesidir.

EURC (EURO ÇEMBERİ)

Kaynak: Daire

Euro Circle (EURC), Avalanche, Ethereum, Solana ve Stellar’da kullanılabilen euro destekli bir sabit coindir. EURC, Circle tarafından tam rezerv modeli altında ihraç edilmektedir. Yani, her müşterinin vadesiz mevduatının tamamı her zaman anında çekilebilir. EURC, Euro cinsinden banka hesaplarında tutulan Euro ile %100 desteklenmektedir, bu nedenle her zaman Euro için 1:1 oranında itfa edilebilir. EURC, piyasa değeri 56 milyon dolar olan 51 milyondan fazla EURC tokenı ihraç etmiştir.

EURC daha fazla blok zincirinde mevcut olmasına rağmen, Demirli Euro karşılaştırıldığında daha büyük bir rezerve sahiptir.

cEUR (CELO EURO)

Kaynak CoinMarketCap

Celo Euro (cEUR), Celo blok zinciri kullanıcılarına istikrarlı bir varlık sağlamak ve Celo’yu diğer zincirlere bağlayan bir köprü oluşturmak amacıyla Mento Protokolü tarafından Celo blok zinciri üzerine inşa edilmiş, Euro’nun değerine sabitlenmiş bir sabit coindir.

cEUR rezervi, cEUR arzını genişletmek ve daraltmak için birleşik bir algoritma sistemi ve bir kripto para portföyü (Celo’nun yerel varlığı CELO, diğer dijital varlıklar ve diğer sabit paralar) tarafından desteklenmektedir. Piyasa değeri 12.073.058 $ olan 11.128.148 CEUR token ihraç etmiştir.

Demirli Euro daha büyük bir rezerve sahiptir ve kripto para birimleri ve algoritmalarla desteklenen Celo Euro’ya göre nispeten daha istikrarlıdır.

AEUR İyi Bir Yatırım mı?

Genel olarak, sabit coinler yatırım ürünü olarak kabul edilmez, ancak AEUR, ihraççıların olası bir iflas durumunda kullanıcıların fonlarını rezerv bankaları aracılığıyla kullanabileceklerini garanti etmeleri nedeniyle bir değer deposu olarak kullanılabilir. Potansiyel yatırımcılar, Avrupa Birliği’nin Avro (€) fiyatını etkileyebilecek ekonomi politikalarını da hesaba katmalıdır.

Diğer tüm kripto para birimleri gibi AEUR’a yatırım yapmak, kripto para piyasasının oynaklığı ve potansiyel yasal değişiklikler dahil olmak üzere belirli riskler taşır. Yatırımcılar herhangi bir kripto para birimine yatırım yapmadan önce her zaman kendi araştırmalarını yapmalı ve risk toleranslarını değerlendirmelidir.

AEUR’a Nasıl Sahip Olunur?

Merkezi veya merkezi olmayan bir kripto borsası aracılığıyla satın alarak AEUR tokenine sahip olabilirsiniz. Bu yazının yazıldığı tarih itibariyle AEUR henüz Gate.io’da listelenmemiştir. İhraççı şirket ayrıca, müşterini tanı, kara para aklamayı önleme ve terörle mücadele finansmanı yasalarına uymaları koşuluyla, web sitesi aracılığıyla profesyonel yatırımcıların kullanımına sunulan tokenlerin doğrudan basımını da sağlamaktadır.

AEUR kullanılırken, temel blok zinciri ve kullanılan ticaret platformları tarafından belirlenen hüküm ve koşullara tabi olan işlem ücretleri olabileceğini unutmamak önemlidir.

著者: Paul
翻訳者: Sonia
レビュアー: Piccolo、Wayne、Ashley、
* 本情報はGate.ioが提供または保証する金融アドバイス、その他のいかなる種類の推奨を意図したものではなく、構成するものではありません。
* 本記事はGate.ioを参照することなく複製/送信/複写することを禁じます。違反した場合は著作権法の侵害となり法的措置の対象となります。
今すぐ始める
登録して、
$100
のボーナスを獲得しよう!