Politik Platformların Kripto Paraya Etkisi

İleri SeviyeAug 04, 2024
Bu makale, Malcolm X'in 1964 konuşmasına dayanarak, kripto para birimi sahiplerinin kripto dostu yasama için birleşmeleri gerektiğini savunuyor.
Politik Platformların Kripto Paraya Etkisi

Geçen yaz, İbiza'da doosh doosh (house müziğin) mekkasına seyahat ettim. Kendim ve üç arkadaşımın oluştuğu özel bir misyondum. Gezi organizatörü, üniversiteden bir arkadaşımdı ve mezun olduktan sonra Londra'da yaşamaktadır. Avrupa yazı için yaşıyor ve harika bir gezinin organizasyonunu yaptı.

İlk gecemizde oğlum bizi adada bir villada düzenlenen lüks bir özel partiye davet etti. Chiltern'deki müşteri kitlesini Balear Adaları'na taşıyın. İki arkadaşım Londra'da yaşıyor ve partiye davetiye alabildi; benim eski Hong Kong'lu ev arkadaşım ve ben hiç kimseyi tanımıyorduk. İkimiz barda yerimizi aldık ve eğlenceye başladık.

Birkaç saat sonra, Carlita'nın sıcak ateş yaktığı sıcak, sıkışık odaya gittik. Biz melodilere eşlik ederken, Leonardo DiCaprio uzun bacaklı bir kötü adam tarafından yönetildi. Gerçekten çok komik bir şeye tanık olduk. Yani, Leo'nun civcivi onu neden eve götürmesi gerektiği konusunda ona adım atıyordu. Konuşmanın parçalarına kulak misafiri olabiliyorduk ve oldukça eğlenceliydi. Bir film yıldızı olma arayışında başarılı oldu mu bilmiyorum ama elinden gelenin en iyisini yaptı.

Bu hikaye, bir kripto para hikayesiyle ilgili çünkü Pax Americana'nın potansiyel imparatoru olan Turuncu Adam Trump, aniden kripto paraya önem veriyor. Michigan, Pennsylvania ve Florida gibi önemli salıncak eyaletlerinde birkaç bin seçmen, ABD başkanlık seçimini belirleyecek. Genç, siyasi aktif ve yeni zengin kripto topluluğunu etkilemek, Trump'a seçimi kazandırabilir. Sonuç olarak, Trump, doğru şeyleri söyleyerek kripto para yanında olduğunu vurguluyor. Bir örnek, Silk Road ticaret platformunun eski başı Ross Ulbricht'i affedeceğini ilan etmesiydi. Ross şu anda Bitcoin'i ana ödeme şekli olarak kullanan bir çevrimiçi pazarı işletmekten ömür boyu hapis cezası çekiyor.

Maalesef, bu yeni siyasi ilgi, endüstrimizdeki birçok kişinin başını döndürdü. Siyasi ateşli hatunlar bizi eve götürmeye çalışıyor, tersi değil. Bu hisler yanlış yerde. Kripto adamlar ve kızlar film yıldızı değildir, sadece partinin dışında duran aptallardır.

Çok sayıda kripto uzmanının, Trump kampanyası için şık bağış toplama etkinlikleri düzenlediğini görmek beni üzüyor. Doğru bildikleri halde, Trump'ın samimi olduğuna inanıyorlar ve yeterince bağış yaparlarsa, Operation Chokehold Crypto ortadan kaybolacak sanıyorlar. Bu saçmalık. Trump zeki bir politikacıdır ve yeniden seçilmek için herkese her şeyi söyler. Görevdeyken, kripto ile ilgili her şey unutulacak.

Amerikalı pro-kripto seçmenler, Demokrat ekibi ve Cumhuriyetçi ekibin salıncak oylarına ihtiyacını nasıl değerlendirebilir? Kripto tutan yaklaşık 50 milyon Amerikalı yetişkinin tek bir konuda oy veren bir topluluk haline gelmesi mümkün mü? Seçimden ÖNCE olumlu bir kripto yasasının yürürlüğe girmesini sağlayan, ancak hiçbir kampanya katkısı gerektirmeyen bir strateji var mı? Kesinlikle var. Ama kolay olmayacak.

Stratejik fikrimi anlatmadan önce, okuyucuların Malcolm X'in kehanetvari konuşmasını analiz etmelerini istiyorum. Bu konuşmayı, Amerikalı kripto sahiplerinin/seçmenlerinin parçalanmış siyasi ortam nedeniyle hedeflerine nasıl ulaşabileceklerini göstermek için bir kılıç olarak kullanacağım.

Brother Malcolm'i dinledikten sonra, kripto seçmenlerin seçtikleri siyasi temsilcilerinin seçim gününden önce yasalaştırmalarını gerektirdiği basit bir yasa hakkında konuşmak istiyorum. Kripto aydınlarının pro-kripto siyasetçileri desteklemek için gösterdiği bu çabanın hepsinin, bu siyasetçilerin Coinbase ve Blackrock etrafında düzenleyici bir hendek inşa etmekten başka bir şey yapmayacak olması oldukça üzücü. Eğer seçmenler pro-kripto seçmenleri olacaklarsa, isimleriyle yasalaşan yasa, aslında endüstriye genel olarak fayda sağlamalı ve kripto işleri ve fırsatları Pax Americana'ya getirmelidir. Kurumsal haksız kazanç menüde olmamalı.

Son olarak, sayılara dalacağım ve tek konu kripto para yanlısı seçmenlerin, Temsilciler Meclisi, Senato ve en önemlisi başkanlık üzerinde kimin kontrolü sağlayacağına matematiksel olarak nasıl karar verebileceğini göstereceğim.

İşlere girmeden önce, neden paranın devletten ayrılmasının, hangi diğer baskın konuların hangi oy kullanılacaklarına karar vermede belirleyici olabileceğine bakılmaksızın, her seçmen için bir numaralı konu olması gerektiğini açıklamak istiyorum. Devlet ve yönetim organları, vergi toplamak için düzenli olarak halka başvurmak zorunda kaldıklarında, görevden alınmamak için istedikleri şey konusunda dikkatli olacaklardır. Devletin sorunlarının birçoğu, aşırı aktif bir hükümetin gereğinden fazlasını yapmak için enflasyon vergisini kullanmasından kaynaklanmaktadır. Örneğin, mevcut küresel askeri harcama seviyesinin, çatışmaya neden olmaktadır ve eğer hükümet bunun için doğrudan vergi kullansaydı sürdürülemez olacağına hiçbir şekilde inanılmaz. Ne istiyorsun: ücretsiz sağlık hizmeti mi yoksa daha fazla AK-47 mi? Ücretsiz üniversite eğitimi mi yoksa bir filo F-16 mı? Uygun toplu taşıma mı yoksa başka bir nükleer füzeyle donatılmış denizaltı mı? Vergi mükellefi karar verdiğinde, farklı tipte kamu malları üretilir ve birçok insanın daha iyi bir yaşam kalitesine sahip olmasına neden olur.

Yavaş Joe Biden'ı Demokrat Parti'nin muhtemel adayı olarak anacağım. Ancak onun felaketle sonuçlanan tartışma performansından sonra sonunda parti başkan adayı olacağına inanmıyorum. Joe-ver, ancak onun yerine kimin geçeceği konusunda speküle etmek yerine, basitlik açısından aday olduğunu varsayacağım.

Oylama veya Mermi

Benimle 1960'ların Amerika'sına geri dönün. Zenciler huzursuz oluyor ve siyasi değişim talep ediyorlardı. Statükoyu değiştirmek için bastıran böyle bir ateşli lider Malcolm X'ti. başlıklı bir konuşma yaptı.Oy veya Mermi3 Nisan 1964'te Cleveland, Ohio'da düzenlendi. Konu, Siyah topluluğunun bir oy bloğu olarak güçlerini nasıl kullanabileceği ve bağlılıkları karşılığında bir sonraki başkanın kim olacağını ve ne alacaklarını belirlemede nasıl bir güç kazanabileceğiydi. O dönemin başkanı olan Demokrat Lyndon B. Johnson, Cumhuriyetçi Barry Goldwater'a karşı yarışıyordu ve Johnson yeniden seçildi.

Bu tartışmayla ilgili birkaç alıntı yapacağım. Kayıtlar için, Malcolm X'in söylediği veya yaptığı her şeyle aynı fikirde değilim. Yine de, gözlemleri politik olarak baskı altında olan azınlıklar ve siyasi kazanç elde etmek isteyen kripto para tutkunları için keskin ve ilgili.

Malcolm, siyah insanların farklılıklarını bir kenara bırakıp bir araya gelerek herkesin faydasına olan siyasi hedefleri gerçekleştirmeleri gerektiği konusunda sahneyi kurarak başlıyor.

"Hala Müslüman olmama rağmen, bu gece dinimi tartışmak için burada değilim. Dininizi değiştirmeye çalışmak için burada değilim. Farklı olduğumuz herhangi bir şeyi tartışmak veya tartışmak için burada değilim çünkü farklılıklarımızı bastırmak ve önce aynı sorunu, ortak bir sorunu, sizi Baptist, Metodist, Müslüman veya milliyetçi olmanızı fark etmemizi sağlamanın zamanı geldi. Eğitimli veya cahil olmanıza, bulvar üzerinde ya da arka sokakta yaşamanıza bakılmaksızın, benim yakalayacağım gibi sizin de aynı cehennemi yakalayacaksınız. Hepimiz aynı gemideyiz ve aynı adamdan aynı cehennemi yakalayacağız. Sadece beyaz bir adam olması tesadüf. Hepimiz bu ülkede siyasi baskılar, ekonomik sömürü ve sosyal aşağılanma yaşadık, beyaz adamın elinden."

Kriptoda, Bitcoin, Ether, Solana vb. olsanız da, maxi önemsizdir. Aslında, Cardano'ya sahipseniz, gidin ;) kendinizi becerin. En önemlisi, ister Coinbase'in merkezi bir borsa hissedarı olun, ister sıradan bir hodler olun, bu farklılıklar üzerinde durmanıza gerek yok. "İnsan" ya da bu durumda devlet, Lord Satoshi'nin öğrencisi olan herkes için buna sahiptir.

1964 ve 2024 seçimleri arasındaki paralellikler nelerdir?

"1964, Amerika'nın şimdiye kadar tanık olduğu en patlayıcı yıl olma tehdidinde bulunuyor. En patlayıcı yıl. Neden? Aynı zamanda siyasi bir yıl. Bu, tüm beyaz politikacıların sözde zenci topluluğuna geri döneceği, sizi ve beni biraz oy için kandıracağı yıl. Tüm beyaz siyasi sahtekarların sahte vaatleriyle, hileleri ve ihanetleriyle, tutmayı düşünmedikleri sahte vaatleriyle hayal kırıklığı umutlarımızı artırarak, sizin ve topluluğumun hemen geri döneceği yıl."

2024, Pax Americana'da önemli bir seçim yılı. Pax Americana bir dönüm noktasında. Çok kutuplu bir dünya düzenini kabul etmeli, topuklarını kazmalı ve meydan okuyanlarla ekonomik ve askeri olarak savaşmalı mı? Bir sonraki imparator, Amerika'nın bu değişen dünya düzenini nasıl yöneteceği konusunda önemli bir söz sahibi olacak. Birkaç bin oyun bir avuç eyalette seçimi belirleyeceği göz önüne alındığında, Trump ve Cumhuriyetçi parti kripto hakkında hoş sözler söylüyor. Tıpkı 1964'teki Malcolm gibi ben de Trump'ın samimiyetinden şüpheliyim. Seçilmeyi önemsiyor ve oyunuzu almak için ne gerekiyorsa söyleyecektir. Biden ve Demokratlar kripto yanlısı olsaydı, Trump kripto karşıtı olurdu. Bu sadece iyi bir politika.

Malcolm daha sonra neden ve nasıl dışlanmış bir azınlığın büyük bir siyasi güce sahip olduğunu tartışıyor.

"Bu 22 milyon kurban uyanıyor. Gözleri açılıyor. Eskiden sadece baktıklarını görmeye başlıyorlar. Politik olarak olgunlaşıyorlar. Sahilden sahile yeni siyasi trendlerin farkına varıyorlar. Bu yeni siyasi trendleri gördükçe, her seçimde yarışmaların o kadar yakın olduğunu görebilirler ki tekrar saymak zorunda kalırlar. Massachusetts'te kimin vali olacağını görmek için tekrar saymak zorunda kaldılar, o kadar yakındı. Rhode Island, Minnesota ve ülkenin birçok başka bölgesinde de aynı şekildeydi. Aynı şey Kennedy ve Nixon'un başkan adayı olduklarında da geçerliydi. O kadar yakındı ki her şeyi tekrar saymak zorunda kaldılar. Peki, bu ne anlama geliyor? Bu, beyaz insanlar eşit olarak bölündüğünde ve siyah insanlar kendi blok oylarına sahip olduklarında, Beyaz Saray'da kimin oturacağını ve kimin zindan[veya hapishane hücresi]de olacağını belirlemek onlara kalıyor."

Coinbase'ye göre, Amerikalıların %20'si (50 milyon insan) kripto para sahibi. Eğer bu grup birlikte oy kullanırsa, hangi palyaçonun tahta çıkacağına kolayca karar verebilirler. Ülkenin Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasındaki eşit bölünmüşlüğü, önemli siyasi tavizler elde etmek için benzersiz bir fırsat sunuyor. Önemli olan, politik parti üyeliğini Lord Satoshi'nin üzerinde tutmanın sadece başarısızlığa yol açacağını fark etmektir.

Malcolm, tokenizm konusunda sert eleştirilerde bulunur. Bu uyarıya dikkat etmeliyiz. Amerikalı kripto sahipleri, birkaç anlamsız Biden ya da Trump yönetimi hükümet pozisyonu için razı olmamalıdır. Kabul edilebilir tek şey, yasalaşan pro-kripto yasalarıdır.

"Tüm zenci oylarını alıyorlar ve aldıktan sonra zenciler karşılığında hiçbir şey almıyorlar. Washington'a vardıklarında yaptıkları tek şey birkaç büyük zenciye büyük işler vermekti. Bu büyük zencilerin büyük işlere ihtiyacı yoktu, zaten işleri vardı. Bu kamuflajdır, bu hiledir, bu ihanettir, vitrin süsüdür."

Okuyuculara tüm konuşmayı sindirmelerini şiddetle tavsiye ederim. Malcolm X'in konuştuğu zamanın ırk, ekonomi ve siyasi bağlamını hatırlamanız yeterlidir. Siyahlarla beyazlar arasındaki retoriğini noktalama işareti olarak kullanıyorum ve Amerika'daki on milyonlarca kripto saklayıcısının, istedikleri takdirde, politikacıların tekrar seçilmek istemesinden dolayı devletten olumlu politikalar elde edebileceğim noktasını açıklamak için kullanıyorum.

Hemen kayda değer bir ilerleme elde etmenin çok uzun süreceğini veya çok zor olacağını düşünenler için, Amerikalı politikacıların Hamas'a karşı savaşında İsrail'i finanse etmeye devam etmek için şu anda yaşadıkları ahlaki jimnastiği hatırlayın. Bombacı Bibi "Bedevi Kasabı" Netanyahu, savunmasız Filistinli sivillere karşı dünyanın gerçek zamanlı olarak tanık olduğu bir soykırım kampanyası yürütüyor çünkü Hamas'ın ideolojisini ve İsrail devletinin yeminli düşmanları olan birkaç bin savaşçısını ortadan kaldırmak istiyor. Kişisel görüşleri ne olursa olsun, hiçbir Amerikalı politikacı, ezici mali kaynakları nedeniyle olumsuz reklam üstüne olumsuz reklam yayınlayabilen ve bir politikacının yeniden seçilme şansını azaltan güçlü İsrail lobisini kızdırmak anlamına geliyorsa, insan hayatı için ayağa kalkmaya istekli değildir. Herhangi bir politikacının kapsayıcı hedefi yeniden seçilmektir ve bu kendini koruma dürtüsü, bir Kongre Üyesi veya Senatör olarak uzun bir görev süresinin ardından gelen muazzam zenginlikler nedeniyle imparatorluğun başkentinde daha da artmaktadır.

Düşünün ki Temsilciler Meclisi üyesi Nancy Pelosi. ChatGPT kullanarak, onun net değerine dair resmi kamu açıklamalarına erişim sağlayan ChatGPT kullanarak aşağıdakileri öğrendim. 1987 yılında Kongre'ye katıldığında, Pelosi tahmini net değerini 3.64 milyon dolar olarak açıkladı. 2023 yılına gelindiğinde, tahmini açıklanan net değerinin üst sınırı 97.7 milyon dolar veya neredeyse 27 kat artış oldu. ChatGPT'ye göre, Pelosi 37 yıllık görev süresi boyunca kongre üyesi olarak 5.7 milyon dolar maaş aldı. Servetinin çoğu, hisse senedi ve gayrimenkul piyasalarına yaptığı akıllı yatırımlardan kaynaklanmaktadır. Temsilciler Meclisi ve Senato üyelerinin içeriden ticaret yapmalarına izin verildiği göz önüne alındığında, Stevie Cohen'den daha iyi ticaret yapabilmesi şaşırtıcı değildir.

Pelosi, ofis sahipleri için Amerikan siyasi rüyasının canlı örneğidir. Bir kamu hizmetkârı olarak, nesillik servet biriktirmiştir. Ofiste kalabilmek için sizi memnun etmek için herhangi bir şey söyleyen bir politikacının ne kadar şaşırtıcı olduğunu düşünmek zorunda mısınız?

Malcolm X, kripto sahiplerinin, bölünmüş bir seçim ortamında siyasi azınlık olarak sahip oldukları güce atıfta bulundu, peki biz ne konuda ajite olmalıyız?

Para nedir?

Para kirli fiat, ağır altın veya görkemli Bitcoin olabilir, ancak temel varlığı nedir? Paranın amacı, enerjiyi zaman ve mekan üzerinden iletmek için fiziksel veya dijital bir iletişim şekli aracılığıyla kullanmaktır. Lynn Alden'ın defter teorisi para hakkında düşünmenin harika bir yoludur.

İlk prensiplerden bir blok zincirini anlamak, bu kavramı hayata geçirir. Bir blok zinciri, kriptografik olarak karmaşalanmış ve sıralı olarak birbirine zincirlenmiş mesajların sadece halk tarafından okunabilir bir defterdeki bir dizi olduğunu.

İşte bu kavramın bir başka örneği, birçok okuyucunun çok iyi anladığı terimlerle. TikTok, Instagram, Facebook vb. hepsi, merkezi veritabanlarına okuma ve yazma izni veren hizmetlerdir ve bu veritabanları sizin ve diğer kullanıcıların mesajlarını içerir. Bu mesajlar video ve/veya metin içeriği şeklinde olabilir. Bu platformlar dijital konuşmayı sağlar.

Çoğu liberal demokratik toplumda, hükümet sosyal medya platformlarında yayınlanan ve tüketilen bilgileri korunan bir konuşma olarak kabul eder. Ardından, kullanıcıların hükümet müdahalesi olmadan özgürce düşüncelerini ifade edebilecekleri ve gerçekliğin bu olduğu takip eder. Ayrıca, bu hizmetleri sunan şirketler platformlarında söylenenlerden sorumlu tutulmaz.

2016 ABD başkanlık seçimleri sırasında Facebook örneğini ele alalım. Demokrat Takım, kötü Rus Diktatörü Putin'in, insanları kendilerine göre küçük bir tiran olan Donald Trump'a oy vermeleri için etkilemek için Facebook'u kullanarak "Demokrasiyi" engellediğini iddia ediyor. Facebook'un ihanet davranışına izin verdiği ve CEO'sunun platformundaki yabancı devletlerin eylemlerinden cezai olarak sorumlu tutulması gerektiği sonucuna varılmıştır. Ancak bu olmadı; Facebook ve üst düzey yöneticileri, ifade özgürlüğü yasaları nedeniyle herhangi bir sonuç yaşamadı.

Eğer internet ve içinde bulunan bilgi korunan bir konuşma ise, neden Bitcoin ve blok zinciri ile güçlendirilmiş herhangi bir kripto veya token farklı şekilde muamele görüyor? Her ikisi de hizmet sağlamak için konuşma kullanıyor. Bitcoin'in bir para aracı olması, onu hükümet müdahalesinden anayasal korumadan geçersiz kılmaz.

Bu, buhar motorunun yeni bir teknoloji olduğu iki yüzyıl önce yazılmış bir belgenin yorumlanmasıdır. Ancak Amerika'da, anayasa bu şekilde analiz edilir. 2. Değişiklik, silah taşıma hakkına sahip olduğunuzu söyler. 18. yüzyılda, en gelişmiş silah kıvrımlı bir kilitli tüfekti. Çağdaş zamanlarda, Amerika'da silah lobisi ve birçok Yüksek Mahkeme kararı, bunun otomatik saldırı tüfekleri taşıma hakkına sahip olduğunuz anlamına geldiğini iddia etti. Absürtlük, özgür ülkenin adıdır.

Bir basit ifade ileri sürmeme izin verin ki bu, kripto politikalarının özgür konuşma ilkelerine uyumunu yeniden düzenlemelidir:

“Bir blok zincirinde bulunan veya blok zinciri tarafından desteklenen kripto para birimleri ve jetonlar, korunan bir konuşma biçimidir. Serbest konuşmanın korunmasına ilişkin uygulanabilir olan tüm yasalar, kripto kullanıcılarına veya aracılarına da uygulanır. Bir bireyin veya yasal olarak kurulmuş bir kuruluşun kripto tutma veya transfer etme yeteneğini kısıtlayan herhangi bir yasa veya düzenleme uygulanamaz.”

Kripto para düzenleyici durumunu tamamen açıklığa kavuşturmamız gereken tek şey bu. Böyle bir yasa çıkarılırsa pratik sonuçlarına daha derinlemesine bakalım.

Kripto Netlik

Bu basit yasa yürürlüğe girdiğinde, çeşitli düzenleyici kurumlar tarafından kriptonun nasıl ele alınacağı üzerinde derin etkileri olacaktır. Bu veya şu alfabenin hangi ajansının kripto ile ilgili davranışlar üzerinde yargı yetkisi olduğu konusundaki sorular artacaktır. Sınırları netleştirmenin tek yolu, çekişmeli halk mahkeme davaları yoluyla elde edilen hukuki örnekler aracılığıyla olacaktır. İşte bu nasıl olmalı. Seçilmiş temsilciler tarafından çıkarılan yasaları yargılamak için atanan hakimler, kriptoya tanınan konuşma özgürlüğünün kapsamını belirleyecektir.

Ancak bu gerçekleşirken, Pax Americana en uygun "kripto" yapma yeri haline gelecekti. Kripto yapmak, kendi borsanızı açmak, yeni bir DeFi protokolü oluşturmak, merkezsiz altyapı inşa etmek veya yatırım yapmak veya ticaret yapmak için fonları birleştirmek anlamına gelebilir. Bu, izinsiz yenilik demektir. Pax Americana hayranlarının nostalji yaptığı türde bir yenilik. John D. Rockefeller, Andrew Carnegie veya Henry Ford, petrol, çelik veya otomobil endüstrisini devrim yapmak için hükümet yetkililerine yalvarıp yakardı mı? Kesinlikle hayır, sadece işi hallettiler, tüm endüstrileri ve endüstriyel süreçleri inşa ettiler ve tarımsal Amerika'yı imparatorluk olma yoluna koydular.

Bunun gerçekleşmesi için oy kullanan politikacılar için, yüksek ücretli iş yaratma için kredi almak anlamına geliyor. Bu, halka açık kripto borsalarının ve madencilerin hisse senetlerini herkesten önce satın almak için alt komitelerdeki ayrıcalıklı konumlarını kullanmak ve böylece Kongre Üyesi Pelosi gibi yuvalarını yumuşatmak anlamına geliyor. İçeriden öğrenenlerin ticaretini yapmak istiyorlarsa, en azından bunu kripto işletmelerinin patlamasıyla birlikte yapabilirler.

Kripto para hodlerları ve politikacılar için mutlu günler gibi görünüyor. Bu gelişmelerden kimse rahatsız olur mu?

The Opposition - Korkunç TradFi

TradFi, kripto para korunan bir ifade olarak kabul edilirken, fiat para birimleri değilse rahatsız olurdu. Lobileri, böyle bir kripto özgür ifade yasasını batırmak için yoğun bir şekilde mücadele ederdi. Bu nedenle, onları bu yolculuğa katılmaya davet ediyorum.

Birkaç on yıl boyunca yürürlüğe konan finansal düzenlemeler, tüketicileri korumak için değil, farklı kurtarma paketlerinin sürekli olarak finansal sektöre verilmesine karşı politikacıları aklamak için hizmet eder. Her patlama sonrası, siyasetçilerin bir şeyler yapar gibi görünmeleri ve TradFi kuruluşlarına daha fazla anlamsız kurallar ve düzenlemeler getirmeleri gerekmektedir.

Fiat para, dolar banknotları gibi, ve emtia para, altın gibi, aynı şekilde konuşma olarak kabul edilmeli ve bu nedenle korunmalıdır. Bahsedildiği gibi, bunlar zaman ve mekan içinde kimin ne kadar enerji tuttuğunu ileten para türleridir. Tüm para türleri arasında eşit ve adil bir oyun alanı olmalıdır.

Önerilen yasa tasarısını biraz değiştirelim:

Hükümet tarafından ihraç edilen para birimleri, altın ve gümüş gibi değerli metaller ve bir blok zincirinde yer alan veya tarafından güçlendirilen kripto para birimleri ve jetonlar gibi kripto para birimleri olarak tanımlanan herhangi bir para biçimi, korunan bir konuşma biçimidir. Özgür konuşmanın korunmasına ilişkin geçerli olan tüm yasalar, kripto kullanıcıları veya aracılarına uygulanır. Bir bireyin veya resmi olarak kurulmuş bir kuruluşun kripto para birimi tutma veya transfer etme yeteneğini kısıtlayan herhangi bir yasa veya düzenleme uygulanmaz.

Tek bir tuzak var. Çünkü çoğu finansal düzenleyici mekanizma geçersiz hale gelecektir, kısmi rezerv bankaları ve diğer yüksek kaldıraçlı TradFi aracılar riskli faaliyetlere girebilir. Tüm finansal hükümet kurtarma planları kamu maliyetini azaltmak için kaldırılmalıdır.

Hadi yasayı tekrar değiştirelim:

"Hükümet tarafından çıkarılan para birimleri, altın ve gümüş gibi değerli metaller ve bir blok zinciri üzerinde bulunan veya onun tarafından desteklenen kripto para birimleri ve jetonlar olarak tanımlanan her türlü para, korunan bir konuşma biçimidir. Serbest konuşma korumasına ilişkin tüm yasalar, kripto kullanıcıları veya aracılarına uygulanır. Bireyin veya resmi olarak oluşturulmuş bir varlığın kripto para birimi tutma veya transfer etme yeteneğini kısıtlayan herhangi bir yasa veya düzenleme uygulanmaz."

Hiçbir kamu parası, herhangi bir şekilde, herhangi bir finansal kuruluşun kurtarılması için kullanılamaz. Hiçbir kamu finansal kuruluşu, [ilgili tüm kuruluşlar için kapsamlı bir liste] federal hükümetten herhangi bir finansman alamaz.

Hükümet, herhangi bir bankacılık mevduatını garanti etmemeli. Bunun yerine, bankaların üçlü giriş muhasebesini mümkün kılmak için fiat para birimlerini kamuya açık bir blok zincire koymasını zorunlu kılmalıdır. Eğer tüm fiat para birimleri kamuya açık bir kriptografik defterde seyahat ederse, olası bir mevduat sahibi herhangi bir finansal kurumun sağlık durumunu gerçek zamanlı olarak doğrulayabilir.

Merkez bankaları ve Fannie Mae, Ginnie Mae ve Freddie Mac gibi konut ipotek politikası bankaları da dahil olmak üzere herhangi bir kamu finansal kuruluşunun, merkezi hükümetten herhangi bir finansman almasına izin verilmez. Merkez bankası istediği kadar para basabilir, ancak zararları özsermaye sermayesini yok ederse, merkez bankası başarısız olur. Bu, fiat para birimine olan kamu güvenini azaltabilir, ancak amaç, kamu veya özel olsun, tüm finansal kuruluşların sorumluluk almasını ve sorunlarla karşılaştıklarında halkın cebine dokunamamasını sağlamaktır.

Muhalefet - Kripto Para Arkadaşlık Sermayeciliği

Diğer bir muhalefet kaynağı ise içeriden gelecektir. Önemli özel kripto iş çıkarlarına sahip birçok ABD firması ve birey, işletmeleri için düzenleyici hendekler oluşturacak yasaları geçirmek için bu fırsatı kullanmayı çok isteyecektir. Bu Uncle Tom'lar, böyle pazarlıklara girdikleri görüldüğünde müşterileri tarafından halka açık olarak kınanmalıdır. Kimse kolektif finansal özgürlüğün maliyetine tek başına zenginleşmek için siyasi süreci kullanan herhangi bir kripto işletmesini desteklememelidir.

Herhangi Bir Kural Var Mı?

Tabii ki var. Eğer çalıyorsanız veya dolandırıcılık yapıyorsanız, kanunun hedefi olacaksınız. İnternet üzerinde yanıltmak amacıyla sahte beyanlar yayınlarsanız, cezalandırılırsınız. Aynı şey kripto para için de geçerlidir. Endüstrinin zaten yasadışı davranışları cezalandırmak için yeni yasalara ihtiyacı yok.

Yapılmış Oluyor

Beton sonuçlara ulaşmanın en iyi zamanı Kasım seçimlerinden önce olacaktır. Önerdiğim tasarı 113 kelime uzunluğundadır. Bunun bir sebebi var; anlaşılması kolaydır, herkes birkaç dakikada okuyabilir. Bu, her seçilmiş temsilcinin tasarının içeriğini hemen anlayabileceği anlamına gelir ve yüksek ücretli lobiciler için aracı olan yardımcılar tarafından kaçırılma olasılığı daha düşüktür.

Fatura, tartışma ve sonuçta oylama için ilgili katlara getirmek için kongre ve senato sponsorlarına ihtiyaç duyuyor. Kripto lobisi, sıkı yeniden seçim kampanyaları yürüten her odada birkaç politikacı seçebilir. Mesaj şudur: Bu faturayı sponsor yapın ve bölgenizdeki kripto seçmenleri sizi destekleyecektir.

Fatura canlı olduğunda, Demokratlar ve Cumhuriyetçileri desteklemeye zorlama zamanı gelir. Aynı havuç ve sopa geçerlidir: Bu yasa tasarısını destekleyin ve seçim bölgenizdeki kripto para birimi seçmenleri sizin için oy verecek; desteklemiyorsanız, rakibiniz için oy verecekler.

Sonunda, Büyükbaba Yavaş Joe'nun, Temsilciler Meclisi'nde ve Senato'da geçmesi durumunda yasayı imzalaması gerekir. Amerikan seçmenleri, milletvekilleri, senatörler ve başkanlar için oy kullanırken bir parti içinde kalmak zorunda değiller. Bu nedenle bir seçmen, bölgesindeki yasayı destekleyen bir Cumhuriyetçi milletvekili veya senatör için oy verebilir ve Biden'a başkan olarak oy verebilir, hatta Biden bir Demokrat olsa bile.

Bu, Trump'ın çeşitli kripto politika teklifleri hakkında sözünü tutmasını ummaktan daha etkilidir çünkü bu yasa birkaç hafta içinde yasalaşabilir. Bakın, Ukrayna ve İsrail için daha fazla silahı onaylama zamanı geldiğinde yasama organları ne kadar hızlı hareket ediyor. Savunma endüstrisi stok portföyleri anlamına gelen kendi çıkarları tarafından motive olduklarında, şeyler sihirli bir hızla gerçekleşir.

Seçimden sonra, pro-kripto seçmenlerin tüm kaldıraçları kaybolur. Bir sonraki seçim iki yıl uzakta ve çoğunlukla iki yıllık süreler için seçilen kongre üyelerini ilgilendirir. Biden veya Trump, doğrudan yeniden seçim şanslarını veya kendi partilerindeki seçilmiş yetkililerin çoğunluğunu etkilemediği için kripto politikalarını desteklemek için aynı siyasi sermayeyi harcamayacaklar.

Seçimden sonra savaş tamtamlarının yoğunlaşacağını unutmayın. İran ve Rusya'nın ABD ve NATO tarafından daha doğrudan hedef alınmamasının tek nedeni, Biden'ın seçim gününden önce petrol fiyatlarının yükselmesini istememesidir. Trump, Devrim Muhafızları'nın önde gelen generali Kasım Süleymani'yi ilk döneminde öldürdü. İsrail'in emriyle İran'ı bombalamaktan çekinmeyecektir. Tüm bunlar, bombalar uçmaya başladığında kripto para özgürlüğü ile ilgili konunun hızla unutulacağı anlamına geliyor.

Seçim Matematiği

Hayal kurmak harika, ama bu gerçeğe dönüşme şansı var mı? ChatGPT kullanarak, tek konu destekçisi kripto para seçmenlerinin kongre, senato ve başkanlık seçimlerini belirleme yeteneğini analiz etmek için bir model oluşturdum.

Varsayımlar:

  1. En büyük varsayım, kripto para birimini elinde tutan 50 milyon yetişkinin her birinin oy kaydının yapılmış olduğu ve tek konu kripto para için oy kullanan bir seçmen olduğudur.
  2. Kripto paraları tutan seçmenler arasındaki Demokratlar ve Cumhuriyetçilerin bölünmesi 50/50'dir.
  3. 2024 seçmen katılım oranı, %69,40 olarak 2020 seçmen katılım oranına eşit. Son başkanlık seçimi yılı olduğu için 2020'yi kullandım.
  4. Coinbase her eyalet için kripto sahiplerinin sayısı konusunda ayrıntılı veri sağlamadığı için, 2020 başkanlık seçiminde kayıtlı seçmen sayısına orantılı olarak her eyalet için seçmenler tahsis edeceğim.
  5. Son olarak, bir önceki seçimde seçmenin parti çizgisine göre oy kullandığını varsayıyorum. Bu, benim sadece 2024 seçiminde parti çizgilerini aşan seçmenlerle ilgilendiğim anlamına gelir. Örneğin, 2022'de bir Demokrat, bir Cumhuriyetçi karşısında bir Kongre yarışını 1.000 oy farkıyla kazandıysa, 2024'te seçimi değiştirmek için sadece kayıtlı kripto sahibi Demokratların Cumhuriyetçi'ye oy vermesi benim için önemli.

Strateji

Demokratlar Başkanlık ve Senato'yu kontrol ediyor. Açıkça Başkanlık kontrolünü sürdürmek için gereken her şeyi yapmak istiyorlar, bu da ABD hükümetinin çeşitli organları üzerinde geniş kontrol sağlıyor. Parti liderliğine iletilen mesaj basit: bu pro-kripto yasayı yürürlüğe koyun, aksi takdirde pro-kripto lobisi Cumhuriyetçileri hükümetin üç kolu üzerinde kontrol altına alacak. Eğer Demokratlar işbirliği yaparsa, pro-kripto lobisi hükümetin üç kolunu da Demokratlara teslim edebilir.

Demokratlar Temsilciler Meclisini kontrol etmedikleri için, risk altındaki birkaç Cumhuriyetçi üye, parti çizgisini aşmak için oy vermezlerse kovulmakla tehdit edilmelidir.

Bu matematiksel olarak mümkün mü? Evet, sayıları inceleyelim.

Kongre Yarışları

ChatGPT, her kongre yarışının 2022 sonuçlarını verdi. Her bölge için kazanan ve ikinci olan adayların aldığı oy sayısını ve ilgili siyasi partilerini hesapladım.

Eğer bu yarışlarda her Cumhuriyetçi kripto sahibi parti çizgisini geçerse, Cumhuriyetçilerin elindeki 48 koltuk Demokratlara geçebilir. Bu durumda Temsilciler Meclisi Demokratlar lehine dönebilir.

Senato Seçimleri

Senatörler altı yıllık dönemler için seçilirler, milletvekillerinin dönemleriyle karşılaştırıldığında. Bu nedenle, 2018 Senato yarışları için ChatGPT'den sonuçları sağlamasını istedim. 2018'de seçilen bir kişi bu yıl yeniden seçim için aday olmalıdır.

Cumhuriyetçiler tarafından dokuz koltuk tutuluyor, bu koltukların her bir Cumhuriyetçi kripto para sahibinin parti çizgilerini geçmesi varsayılarak Demokratlara geçirilebilir. Bu, Demokratların şu anda elinde bulundurduğu Senato çoğunluğunu genişletebilir.

Başkanlık Yarışı

ChatGPT, bana 2020 sonuçlarını eyalet bazında verdi. Her eyaletin belirli sayıda seçmen kurulu oyu var ve bir başkan adayı kazanmak için 270'e ihtiyacı var.

Belirli birkaç eyaletteki her Cumhuriyetçi kripto sahibi parti çizgisini aşarsa, 115 seçmen kurulu oyu Demokrat adaya verilebilir. Bu, Biden'ın kazanmasını sağlar.

Eğer modelim ve destek verilerime ilgi duyuyorsanız, lütfen benimle iletişime geçin; size sağlamaktan mutluluk duyarım.

Zorlu Çalışma

Zengin Amerikalı kripto sahiplerinden para toplamak zahmetli bir iş değildir. Hiçbir kuruş politik bir kampanyaya bağışlanmamalıdır. Zor olan, kripto sahiplerinin büyük çoğunluğunu tek konu seçmenler haline getirmek ve oy kullanmaya gitmelerini ikna etmektir. Bu, çeşitli pro-kripto lobiler tarafından toplanan milyonlarca doların harcanması gereken şeydir.

Eğer Brian ArmstrongKripto para yasaları lehine bir savunucu olmak konusunda ciddi ise, politik aktivizmi hakkında birçok övgü dolu makalede anlatıldığı gibi, o zaman önerilen yasaya destek veren Coinbase'ın Amerikalı kullanıcılarından dijital imza toplamalı. Böylece politikacılar, kripto sahiplerinin düzenli bir şekilde değişim yapma isteklerinin ciddi olduğunu bilirler.

Tarif ettiğim şey kolay değil ve daha da önemlisi, kampanya bağışı dolarlarının bir kuantumundan bahsetmiyoruz. Bu, kripto sahiplerini seçilmiş temsilcilerinin anlamlı değişiklikler yapmaları için sorumlu tutmaya teşvik etmekle ilgilidir. Zor şeyi yapmak, Washington D.C. şeker vagonuna girmek isteyen herhangi bir politikacının kripto'yu geçmemesi gerektiği anlamına gelir, çünkü kripto insanlarının oy vermek için cüzdanlarını çıkardıklarını biliyorlar.

Tarafsız

Bazı okuyucular bu makalenin pro-kripto Trump destekçilerinin zihinlerini zehirlemek için ince bir şekilde tasarlanmış bir girişim olduğunu düşünebilirler. Ben herhangi bir siyasi partinin üyesi değilim ve ABD Başkanlık seçimini kimin kazandığı benim için önemli değil. İktidardaki parti güçlerini korumak için herhangi bir şey yapacak güce sahiptir. Bu özellikle eğer iktidardaki parti muhalefeti engellemek için şüpheli şeyler yapmışsa daha da doğrudur. Bu nedenle Demokratik partiyle çalışmak daha etkilidir. Durum tersine olsaydı, Cumhuriyetçileri desteklemeyi önerirdim. Önemli olan, yüksek kutuplaşmış iki partili bir sistemde partizan olmanın tek konu politika hedefinize ulaşmak için zararlı olduğudur.

Kopyacı

ABD'deki kripto seçmenleri basit ama derin bir kripto yanlısı yasayı geçirebilirse, bu büyük ölçüde duyurulacaktır. Sonuç olarak, küçük, sesli ve odaklanmış bir azınlık oylama bloğunun yasal sonuçlar elde edebileceği diğer yargı alanlarındaki kripto sahiplerini siyasi olarak harekete geçirecektir.

Hong Kong ve Londra Borsalarının, ABD'nin bir ETF listelemesinin ardından Bitcoin spot Borsa Yatırım Fonları'nı (ETF) ne kadar hızlı bir şekilde başlattığını veya planladığını görün. Ulus-devlet rekabeti bizim dostumuzdur. ABD'de kripto lejisleşmesine yönelik bu eşsiz anı tarihte dönüşümcü, basit ve etkili bir yasa tasarısıyla geçirmek için ciddi bir çaba olduğunu farz edelim; bu durumda, Amerikalı olmayanların da bu amaç için yardım etmesi gerekir.

Desteklemek, kripto-kapitalistlik kokan yasama öneren bireyleri ve şirketleri kınamak anlamına gelir. Desteklemek, ciddi önerileri analiz etmek ve geri bildirimde bulunmak anlamına gelir. Desteklemek, ABD'de kripto politikasını savunanların seçimlere oy verilmeden önce boş lafları kabul etmemesini, somut eylem talep etmesini gerektirir. Ve son olarak, desteklemek, temsilci demokrasisine sahip, aşırı kutuplaşmış siyasi partilere sahip olan ülkenizde benzer bir çaba başlatmayı gerektirir.

Fikirler Önemlidir

Bir yıldan fazla bir süre önce, uzun Bitcoin ve kısa sürekli takaslar kullanarak sentetik bir dolar yaratma hakkında bir makale yazdım. Ethena bu makaleyi ilham kaynağı olarak aldı, fikre yeteneklerini ekledi ve şimdiye kadarki en hızlı büyüyen stablecoin'i inşa etti. Zor işi yaptılar; Kolay değildi. Ve o kadar başarılılar ki, gelen kutum bir sonraki "Ethena katilini" tanıtan kurucularla dolu.

Bu makalede sunulan fikirlerin gerçekten orijinal olduğuna inanmıyorum. Ancak, bu makaleyi sunarak, endüstride birçok kişi tarafından okunacağını umuyorum ve motive ve akıllı siyasi operatörleri harekete geçirmesi için teşvik edeceğim. Bu fırsatı boşa harcamayın. Çünkü eğer yapmazlarsa, partiye katılan seksi kız başka bir adama gidecek. Ve 6 Kasım'da gelecek.Lütfen geçerli bir kaynak dil belirtin.Sadakatli olanlar sırtlarını duvara dayayacak, dünyanın yanından geçmesini izleyecekler.

Uyarı:

  1. Bu makale [den tekrar basıldıKriptohayes]. Tüm telif hakları orijinal yazarına aittir [ Arthur Hayes]. If there are objections to this reprint, please contact theGate Öğrenekibi ve hızlı bir şekilde ele alacaklar.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüş ve görüşler yalnızca yazara aittir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin diğer dillere çevirileri, Gate Learn ekibi tarafından yapılmaktadır. Belirtilmedikçe, çevrilen makaleleri kopyalamak, dağıtmak veya çalmak yasaktır.

Politik Platformların Kripto Paraya Etkisi

İleri SeviyeAug 04, 2024
Bu makale, Malcolm X'in 1964 konuşmasına dayanarak, kripto para birimi sahiplerinin kripto dostu yasama için birleşmeleri gerektiğini savunuyor.
Politik Platformların Kripto Paraya Etkisi

Geçen yaz, İbiza'da doosh doosh (house müziğin) mekkasına seyahat ettim. Kendim ve üç arkadaşımın oluştuğu özel bir misyondum. Gezi organizatörü, üniversiteden bir arkadaşımdı ve mezun olduktan sonra Londra'da yaşamaktadır. Avrupa yazı için yaşıyor ve harika bir gezinin organizasyonunu yaptı.

İlk gecemizde oğlum bizi adada bir villada düzenlenen lüks bir özel partiye davet etti. Chiltern'deki müşteri kitlesini Balear Adaları'na taşıyın. İki arkadaşım Londra'da yaşıyor ve partiye davetiye alabildi; benim eski Hong Kong'lu ev arkadaşım ve ben hiç kimseyi tanımıyorduk. İkimiz barda yerimizi aldık ve eğlenceye başladık.

Birkaç saat sonra, Carlita'nın sıcak ateş yaktığı sıcak, sıkışık odaya gittik. Biz melodilere eşlik ederken, Leonardo DiCaprio uzun bacaklı bir kötü adam tarafından yönetildi. Gerçekten çok komik bir şeye tanık olduk. Yani, Leo'nun civcivi onu neden eve götürmesi gerektiği konusunda ona adım atıyordu. Konuşmanın parçalarına kulak misafiri olabiliyorduk ve oldukça eğlenceliydi. Bir film yıldızı olma arayışında başarılı oldu mu bilmiyorum ama elinden gelenin en iyisini yaptı.

Bu hikaye, bir kripto para hikayesiyle ilgili çünkü Pax Americana'nın potansiyel imparatoru olan Turuncu Adam Trump, aniden kripto paraya önem veriyor. Michigan, Pennsylvania ve Florida gibi önemli salıncak eyaletlerinde birkaç bin seçmen, ABD başkanlık seçimini belirleyecek. Genç, siyasi aktif ve yeni zengin kripto topluluğunu etkilemek, Trump'a seçimi kazandırabilir. Sonuç olarak, Trump, doğru şeyleri söyleyerek kripto para yanında olduğunu vurguluyor. Bir örnek, Silk Road ticaret platformunun eski başı Ross Ulbricht'i affedeceğini ilan etmesiydi. Ross şu anda Bitcoin'i ana ödeme şekli olarak kullanan bir çevrimiçi pazarı işletmekten ömür boyu hapis cezası çekiyor.

Maalesef, bu yeni siyasi ilgi, endüstrimizdeki birçok kişinin başını döndürdü. Siyasi ateşli hatunlar bizi eve götürmeye çalışıyor, tersi değil. Bu hisler yanlış yerde. Kripto adamlar ve kızlar film yıldızı değildir, sadece partinin dışında duran aptallardır.

Çok sayıda kripto uzmanının, Trump kampanyası için şık bağış toplama etkinlikleri düzenlediğini görmek beni üzüyor. Doğru bildikleri halde, Trump'ın samimi olduğuna inanıyorlar ve yeterince bağış yaparlarsa, Operation Chokehold Crypto ortadan kaybolacak sanıyorlar. Bu saçmalık. Trump zeki bir politikacıdır ve yeniden seçilmek için herkese her şeyi söyler. Görevdeyken, kripto ile ilgili her şey unutulacak.

Amerikalı pro-kripto seçmenler, Demokrat ekibi ve Cumhuriyetçi ekibin salıncak oylarına ihtiyacını nasıl değerlendirebilir? Kripto tutan yaklaşık 50 milyon Amerikalı yetişkinin tek bir konuda oy veren bir topluluk haline gelmesi mümkün mü? Seçimden ÖNCE olumlu bir kripto yasasının yürürlüğe girmesini sağlayan, ancak hiçbir kampanya katkısı gerektirmeyen bir strateji var mı? Kesinlikle var. Ama kolay olmayacak.

Stratejik fikrimi anlatmadan önce, okuyucuların Malcolm X'in kehanetvari konuşmasını analiz etmelerini istiyorum. Bu konuşmayı, Amerikalı kripto sahiplerinin/seçmenlerinin parçalanmış siyasi ortam nedeniyle hedeflerine nasıl ulaşabileceklerini göstermek için bir kılıç olarak kullanacağım.

Brother Malcolm'i dinledikten sonra, kripto seçmenlerin seçtikleri siyasi temsilcilerinin seçim gününden önce yasalaştırmalarını gerektirdiği basit bir yasa hakkında konuşmak istiyorum. Kripto aydınlarının pro-kripto siyasetçileri desteklemek için gösterdiği bu çabanın hepsinin, bu siyasetçilerin Coinbase ve Blackrock etrafında düzenleyici bir hendek inşa etmekten başka bir şey yapmayacak olması oldukça üzücü. Eğer seçmenler pro-kripto seçmenleri olacaklarsa, isimleriyle yasalaşan yasa, aslında endüstriye genel olarak fayda sağlamalı ve kripto işleri ve fırsatları Pax Americana'ya getirmelidir. Kurumsal haksız kazanç menüde olmamalı.

Son olarak, sayılara dalacağım ve tek konu kripto para yanlısı seçmenlerin, Temsilciler Meclisi, Senato ve en önemlisi başkanlık üzerinde kimin kontrolü sağlayacağına matematiksel olarak nasıl karar verebileceğini göstereceğim.

İşlere girmeden önce, neden paranın devletten ayrılmasının, hangi diğer baskın konuların hangi oy kullanılacaklarına karar vermede belirleyici olabileceğine bakılmaksızın, her seçmen için bir numaralı konu olması gerektiğini açıklamak istiyorum. Devlet ve yönetim organları, vergi toplamak için düzenli olarak halka başvurmak zorunda kaldıklarında, görevden alınmamak için istedikleri şey konusunda dikkatli olacaklardır. Devletin sorunlarının birçoğu, aşırı aktif bir hükümetin gereğinden fazlasını yapmak için enflasyon vergisini kullanmasından kaynaklanmaktadır. Örneğin, mevcut küresel askeri harcama seviyesinin, çatışmaya neden olmaktadır ve eğer hükümet bunun için doğrudan vergi kullansaydı sürdürülemez olacağına hiçbir şekilde inanılmaz. Ne istiyorsun: ücretsiz sağlık hizmeti mi yoksa daha fazla AK-47 mi? Ücretsiz üniversite eğitimi mi yoksa bir filo F-16 mı? Uygun toplu taşıma mı yoksa başka bir nükleer füzeyle donatılmış denizaltı mı? Vergi mükellefi karar verdiğinde, farklı tipte kamu malları üretilir ve birçok insanın daha iyi bir yaşam kalitesine sahip olmasına neden olur.

Yavaş Joe Biden'ı Demokrat Parti'nin muhtemel adayı olarak anacağım. Ancak onun felaketle sonuçlanan tartışma performansından sonra sonunda parti başkan adayı olacağına inanmıyorum. Joe-ver, ancak onun yerine kimin geçeceği konusunda speküle etmek yerine, basitlik açısından aday olduğunu varsayacağım.

Oylama veya Mermi

Benimle 1960'ların Amerika'sına geri dönün. Zenciler huzursuz oluyor ve siyasi değişim talep ediyorlardı. Statükoyu değiştirmek için bastıran böyle bir ateşli lider Malcolm X'ti. başlıklı bir konuşma yaptı.Oy veya Mermi3 Nisan 1964'te Cleveland, Ohio'da düzenlendi. Konu, Siyah topluluğunun bir oy bloğu olarak güçlerini nasıl kullanabileceği ve bağlılıkları karşılığında bir sonraki başkanın kim olacağını ve ne alacaklarını belirlemede nasıl bir güç kazanabileceğiydi. O dönemin başkanı olan Demokrat Lyndon B. Johnson, Cumhuriyetçi Barry Goldwater'a karşı yarışıyordu ve Johnson yeniden seçildi.

Bu tartışmayla ilgili birkaç alıntı yapacağım. Kayıtlar için, Malcolm X'in söylediği veya yaptığı her şeyle aynı fikirde değilim. Yine de, gözlemleri politik olarak baskı altında olan azınlıklar ve siyasi kazanç elde etmek isteyen kripto para tutkunları için keskin ve ilgili.

Malcolm, siyah insanların farklılıklarını bir kenara bırakıp bir araya gelerek herkesin faydasına olan siyasi hedefleri gerçekleştirmeleri gerektiği konusunda sahneyi kurarak başlıyor.

"Hala Müslüman olmama rağmen, bu gece dinimi tartışmak için burada değilim. Dininizi değiştirmeye çalışmak için burada değilim. Farklı olduğumuz herhangi bir şeyi tartışmak veya tartışmak için burada değilim çünkü farklılıklarımızı bastırmak ve önce aynı sorunu, ortak bir sorunu, sizi Baptist, Metodist, Müslüman veya milliyetçi olmanızı fark etmemizi sağlamanın zamanı geldi. Eğitimli veya cahil olmanıza, bulvar üzerinde ya da arka sokakta yaşamanıza bakılmaksızın, benim yakalayacağım gibi sizin de aynı cehennemi yakalayacaksınız. Hepimiz aynı gemideyiz ve aynı adamdan aynı cehennemi yakalayacağız. Sadece beyaz bir adam olması tesadüf. Hepimiz bu ülkede siyasi baskılar, ekonomik sömürü ve sosyal aşağılanma yaşadık, beyaz adamın elinden."

Kriptoda, Bitcoin, Ether, Solana vb. olsanız da, maxi önemsizdir. Aslında, Cardano'ya sahipseniz, gidin ;) kendinizi becerin. En önemlisi, ister Coinbase'in merkezi bir borsa hissedarı olun, ister sıradan bir hodler olun, bu farklılıklar üzerinde durmanıza gerek yok. "İnsan" ya da bu durumda devlet, Lord Satoshi'nin öğrencisi olan herkes için buna sahiptir.

1964 ve 2024 seçimleri arasındaki paralellikler nelerdir?

"1964, Amerika'nın şimdiye kadar tanık olduğu en patlayıcı yıl olma tehdidinde bulunuyor. En patlayıcı yıl. Neden? Aynı zamanda siyasi bir yıl. Bu, tüm beyaz politikacıların sözde zenci topluluğuna geri döneceği, sizi ve beni biraz oy için kandıracağı yıl. Tüm beyaz siyasi sahtekarların sahte vaatleriyle, hileleri ve ihanetleriyle, tutmayı düşünmedikleri sahte vaatleriyle hayal kırıklığı umutlarımızı artırarak, sizin ve topluluğumun hemen geri döneceği yıl."

2024, Pax Americana'da önemli bir seçim yılı. Pax Americana bir dönüm noktasında. Çok kutuplu bir dünya düzenini kabul etmeli, topuklarını kazmalı ve meydan okuyanlarla ekonomik ve askeri olarak savaşmalı mı? Bir sonraki imparator, Amerika'nın bu değişen dünya düzenini nasıl yöneteceği konusunda önemli bir söz sahibi olacak. Birkaç bin oyun bir avuç eyalette seçimi belirleyeceği göz önüne alındığında, Trump ve Cumhuriyetçi parti kripto hakkında hoş sözler söylüyor. Tıpkı 1964'teki Malcolm gibi ben de Trump'ın samimiyetinden şüpheliyim. Seçilmeyi önemsiyor ve oyunuzu almak için ne gerekiyorsa söyleyecektir. Biden ve Demokratlar kripto yanlısı olsaydı, Trump kripto karşıtı olurdu. Bu sadece iyi bir politika.

Malcolm daha sonra neden ve nasıl dışlanmış bir azınlığın büyük bir siyasi güce sahip olduğunu tartışıyor.

"Bu 22 milyon kurban uyanıyor. Gözleri açılıyor. Eskiden sadece baktıklarını görmeye başlıyorlar. Politik olarak olgunlaşıyorlar. Sahilden sahile yeni siyasi trendlerin farkına varıyorlar. Bu yeni siyasi trendleri gördükçe, her seçimde yarışmaların o kadar yakın olduğunu görebilirler ki tekrar saymak zorunda kalırlar. Massachusetts'te kimin vali olacağını görmek için tekrar saymak zorunda kaldılar, o kadar yakındı. Rhode Island, Minnesota ve ülkenin birçok başka bölgesinde de aynı şekildeydi. Aynı şey Kennedy ve Nixon'un başkan adayı olduklarında da geçerliydi. O kadar yakındı ki her şeyi tekrar saymak zorunda kaldılar. Peki, bu ne anlama geliyor? Bu, beyaz insanlar eşit olarak bölündüğünde ve siyah insanlar kendi blok oylarına sahip olduklarında, Beyaz Saray'da kimin oturacağını ve kimin zindan[veya hapishane hücresi]de olacağını belirlemek onlara kalıyor."

Coinbase'ye göre, Amerikalıların %20'si (50 milyon insan) kripto para sahibi. Eğer bu grup birlikte oy kullanırsa, hangi palyaçonun tahta çıkacağına kolayca karar verebilirler. Ülkenin Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasındaki eşit bölünmüşlüğü, önemli siyasi tavizler elde etmek için benzersiz bir fırsat sunuyor. Önemli olan, politik parti üyeliğini Lord Satoshi'nin üzerinde tutmanın sadece başarısızlığa yol açacağını fark etmektir.

Malcolm, tokenizm konusunda sert eleştirilerde bulunur. Bu uyarıya dikkat etmeliyiz. Amerikalı kripto sahipleri, birkaç anlamsız Biden ya da Trump yönetimi hükümet pozisyonu için razı olmamalıdır. Kabul edilebilir tek şey, yasalaşan pro-kripto yasalarıdır.

"Tüm zenci oylarını alıyorlar ve aldıktan sonra zenciler karşılığında hiçbir şey almıyorlar. Washington'a vardıklarında yaptıkları tek şey birkaç büyük zenciye büyük işler vermekti. Bu büyük zencilerin büyük işlere ihtiyacı yoktu, zaten işleri vardı. Bu kamuflajdır, bu hiledir, bu ihanettir, vitrin süsüdür."

Okuyuculara tüm konuşmayı sindirmelerini şiddetle tavsiye ederim. Malcolm X'in konuştuğu zamanın ırk, ekonomi ve siyasi bağlamını hatırlamanız yeterlidir. Siyahlarla beyazlar arasındaki retoriğini noktalama işareti olarak kullanıyorum ve Amerika'daki on milyonlarca kripto saklayıcısının, istedikleri takdirde, politikacıların tekrar seçilmek istemesinden dolayı devletten olumlu politikalar elde edebileceğim noktasını açıklamak için kullanıyorum.

Hemen kayda değer bir ilerleme elde etmenin çok uzun süreceğini veya çok zor olacağını düşünenler için, Amerikalı politikacıların Hamas'a karşı savaşında İsrail'i finanse etmeye devam etmek için şu anda yaşadıkları ahlaki jimnastiği hatırlayın. Bombacı Bibi "Bedevi Kasabı" Netanyahu, savunmasız Filistinli sivillere karşı dünyanın gerçek zamanlı olarak tanık olduğu bir soykırım kampanyası yürütüyor çünkü Hamas'ın ideolojisini ve İsrail devletinin yeminli düşmanları olan birkaç bin savaşçısını ortadan kaldırmak istiyor. Kişisel görüşleri ne olursa olsun, hiçbir Amerikalı politikacı, ezici mali kaynakları nedeniyle olumsuz reklam üstüne olumsuz reklam yayınlayabilen ve bir politikacının yeniden seçilme şansını azaltan güçlü İsrail lobisini kızdırmak anlamına geliyorsa, insan hayatı için ayağa kalkmaya istekli değildir. Herhangi bir politikacının kapsayıcı hedefi yeniden seçilmektir ve bu kendini koruma dürtüsü, bir Kongre Üyesi veya Senatör olarak uzun bir görev süresinin ardından gelen muazzam zenginlikler nedeniyle imparatorluğun başkentinde daha da artmaktadır.

Düşünün ki Temsilciler Meclisi üyesi Nancy Pelosi. ChatGPT kullanarak, onun net değerine dair resmi kamu açıklamalarına erişim sağlayan ChatGPT kullanarak aşağıdakileri öğrendim. 1987 yılında Kongre'ye katıldığında, Pelosi tahmini net değerini 3.64 milyon dolar olarak açıkladı. 2023 yılına gelindiğinde, tahmini açıklanan net değerinin üst sınırı 97.7 milyon dolar veya neredeyse 27 kat artış oldu. ChatGPT'ye göre, Pelosi 37 yıllık görev süresi boyunca kongre üyesi olarak 5.7 milyon dolar maaş aldı. Servetinin çoğu, hisse senedi ve gayrimenkul piyasalarına yaptığı akıllı yatırımlardan kaynaklanmaktadır. Temsilciler Meclisi ve Senato üyelerinin içeriden ticaret yapmalarına izin verildiği göz önüne alındığında, Stevie Cohen'den daha iyi ticaret yapabilmesi şaşırtıcı değildir.

Pelosi, ofis sahipleri için Amerikan siyasi rüyasının canlı örneğidir. Bir kamu hizmetkârı olarak, nesillik servet biriktirmiştir. Ofiste kalabilmek için sizi memnun etmek için herhangi bir şey söyleyen bir politikacının ne kadar şaşırtıcı olduğunu düşünmek zorunda mısınız?

Malcolm X, kripto sahiplerinin, bölünmüş bir seçim ortamında siyasi azınlık olarak sahip oldukları güce atıfta bulundu, peki biz ne konuda ajite olmalıyız?

Para nedir?

Para kirli fiat, ağır altın veya görkemli Bitcoin olabilir, ancak temel varlığı nedir? Paranın amacı, enerjiyi zaman ve mekan üzerinden iletmek için fiziksel veya dijital bir iletişim şekli aracılığıyla kullanmaktır. Lynn Alden'ın defter teorisi para hakkında düşünmenin harika bir yoludur.

İlk prensiplerden bir blok zincirini anlamak, bu kavramı hayata geçirir. Bir blok zinciri, kriptografik olarak karmaşalanmış ve sıralı olarak birbirine zincirlenmiş mesajların sadece halk tarafından okunabilir bir defterdeki bir dizi olduğunu.

İşte bu kavramın bir başka örneği, birçok okuyucunun çok iyi anladığı terimlerle. TikTok, Instagram, Facebook vb. hepsi, merkezi veritabanlarına okuma ve yazma izni veren hizmetlerdir ve bu veritabanları sizin ve diğer kullanıcıların mesajlarını içerir. Bu mesajlar video ve/veya metin içeriği şeklinde olabilir. Bu platformlar dijital konuşmayı sağlar.

Çoğu liberal demokratik toplumda, hükümet sosyal medya platformlarında yayınlanan ve tüketilen bilgileri korunan bir konuşma olarak kabul eder. Ardından, kullanıcıların hükümet müdahalesi olmadan özgürce düşüncelerini ifade edebilecekleri ve gerçekliğin bu olduğu takip eder. Ayrıca, bu hizmetleri sunan şirketler platformlarında söylenenlerden sorumlu tutulmaz.

2016 ABD başkanlık seçimleri sırasında Facebook örneğini ele alalım. Demokrat Takım, kötü Rus Diktatörü Putin'in, insanları kendilerine göre küçük bir tiran olan Donald Trump'a oy vermeleri için etkilemek için Facebook'u kullanarak "Demokrasiyi" engellediğini iddia ediyor. Facebook'un ihanet davranışına izin verdiği ve CEO'sunun platformundaki yabancı devletlerin eylemlerinden cezai olarak sorumlu tutulması gerektiği sonucuna varılmıştır. Ancak bu olmadı; Facebook ve üst düzey yöneticileri, ifade özgürlüğü yasaları nedeniyle herhangi bir sonuç yaşamadı.

Eğer internet ve içinde bulunan bilgi korunan bir konuşma ise, neden Bitcoin ve blok zinciri ile güçlendirilmiş herhangi bir kripto veya token farklı şekilde muamele görüyor? Her ikisi de hizmet sağlamak için konuşma kullanıyor. Bitcoin'in bir para aracı olması, onu hükümet müdahalesinden anayasal korumadan geçersiz kılmaz.

Bu, buhar motorunun yeni bir teknoloji olduğu iki yüzyıl önce yazılmış bir belgenin yorumlanmasıdır. Ancak Amerika'da, anayasa bu şekilde analiz edilir. 2. Değişiklik, silah taşıma hakkına sahip olduğunuzu söyler. 18. yüzyılda, en gelişmiş silah kıvrımlı bir kilitli tüfekti. Çağdaş zamanlarda, Amerika'da silah lobisi ve birçok Yüksek Mahkeme kararı, bunun otomatik saldırı tüfekleri taşıma hakkına sahip olduğunuz anlamına geldiğini iddia etti. Absürtlük, özgür ülkenin adıdır.

Bir basit ifade ileri sürmeme izin verin ki bu, kripto politikalarının özgür konuşma ilkelerine uyumunu yeniden düzenlemelidir:

“Bir blok zincirinde bulunan veya blok zinciri tarafından desteklenen kripto para birimleri ve jetonlar, korunan bir konuşma biçimidir. Serbest konuşmanın korunmasına ilişkin uygulanabilir olan tüm yasalar, kripto kullanıcılarına veya aracılarına da uygulanır. Bir bireyin veya yasal olarak kurulmuş bir kuruluşun kripto tutma veya transfer etme yeteneğini kısıtlayan herhangi bir yasa veya düzenleme uygulanamaz.”

Kripto para düzenleyici durumunu tamamen açıklığa kavuşturmamız gereken tek şey bu. Böyle bir yasa çıkarılırsa pratik sonuçlarına daha derinlemesine bakalım.

Kripto Netlik

Bu basit yasa yürürlüğe girdiğinde, çeşitli düzenleyici kurumlar tarafından kriptonun nasıl ele alınacağı üzerinde derin etkileri olacaktır. Bu veya şu alfabenin hangi ajansının kripto ile ilgili davranışlar üzerinde yargı yetkisi olduğu konusundaki sorular artacaktır. Sınırları netleştirmenin tek yolu, çekişmeli halk mahkeme davaları yoluyla elde edilen hukuki örnekler aracılığıyla olacaktır. İşte bu nasıl olmalı. Seçilmiş temsilciler tarafından çıkarılan yasaları yargılamak için atanan hakimler, kriptoya tanınan konuşma özgürlüğünün kapsamını belirleyecektir.

Ancak bu gerçekleşirken, Pax Americana en uygun "kripto" yapma yeri haline gelecekti. Kripto yapmak, kendi borsanızı açmak, yeni bir DeFi protokolü oluşturmak, merkezsiz altyapı inşa etmek veya yatırım yapmak veya ticaret yapmak için fonları birleştirmek anlamına gelebilir. Bu, izinsiz yenilik demektir. Pax Americana hayranlarının nostalji yaptığı türde bir yenilik. John D. Rockefeller, Andrew Carnegie veya Henry Ford, petrol, çelik veya otomobil endüstrisini devrim yapmak için hükümet yetkililerine yalvarıp yakardı mı? Kesinlikle hayır, sadece işi hallettiler, tüm endüstrileri ve endüstriyel süreçleri inşa ettiler ve tarımsal Amerika'yı imparatorluk olma yoluna koydular.

Bunun gerçekleşmesi için oy kullanan politikacılar için, yüksek ücretli iş yaratma için kredi almak anlamına geliyor. Bu, halka açık kripto borsalarının ve madencilerin hisse senetlerini herkesten önce satın almak için alt komitelerdeki ayrıcalıklı konumlarını kullanmak ve böylece Kongre Üyesi Pelosi gibi yuvalarını yumuşatmak anlamına geliyor. İçeriden öğrenenlerin ticaretini yapmak istiyorlarsa, en azından bunu kripto işletmelerinin patlamasıyla birlikte yapabilirler.

Kripto para hodlerları ve politikacılar için mutlu günler gibi görünüyor. Bu gelişmelerden kimse rahatsız olur mu?

The Opposition - Korkunç TradFi

TradFi, kripto para korunan bir ifade olarak kabul edilirken, fiat para birimleri değilse rahatsız olurdu. Lobileri, böyle bir kripto özgür ifade yasasını batırmak için yoğun bir şekilde mücadele ederdi. Bu nedenle, onları bu yolculuğa katılmaya davet ediyorum.

Birkaç on yıl boyunca yürürlüğe konan finansal düzenlemeler, tüketicileri korumak için değil, farklı kurtarma paketlerinin sürekli olarak finansal sektöre verilmesine karşı politikacıları aklamak için hizmet eder. Her patlama sonrası, siyasetçilerin bir şeyler yapar gibi görünmeleri ve TradFi kuruluşlarına daha fazla anlamsız kurallar ve düzenlemeler getirmeleri gerekmektedir.

Fiat para, dolar banknotları gibi, ve emtia para, altın gibi, aynı şekilde konuşma olarak kabul edilmeli ve bu nedenle korunmalıdır. Bahsedildiği gibi, bunlar zaman ve mekan içinde kimin ne kadar enerji tuttuğunu ileten para türleridir. Tüm para türleri arasında eşit ve adil bir oyun alanı olmalıdır.

Önerilen yasa tasarısını biraz değiştirelim:

Hükümet tarafından ihraç edilen para birimleri, altın ve gümüş gibi değerli metaller ve bir blok zincirinde yer alan veya tarafından güçlendirilen kripto para birimleri ve jetonlar gibi kripto para birimleri olarak tanımlanan herhangi bir para biçimi, korunan bir konuşma biçimidir. Özgür konuşmanın korunmasına ilişkin geçerli olan tüm yasalar, kripto kullanıcıları veya aracılarına uygulanır. Bir bireyin veya resmi olarak kurulmuş bir kuruluşun kripto para birimi tutma veya transfer etme yeteneğini kısıtlayan herhangi bir yasa veya düzenleme uygulanmaz.

Tek bir tuzak var. Çünkü çoğu finansal düzenleyici mekanizma geçersiz hale gelecektir, kısmi rezerv bankaları ve diğer yüksek kaldıraçlı TradFi aracılar riskli faaliyetlere girebilir. Tüm finansal hükümet kurtarma planları kamu maliyetini azaltmak için kaldırılmalıdır.

Hadi yasayı tekrar değiştirelim:

"Hükümet tarafından çıkarılan para birimleri, altın ve gümüş gibi değerli metaller ve bir blok zinciri üzerinde bulunan veya onun tarafından desteklenen kripto para birimleri ve jetonlar olarak tanımlanan her türlü para, korunan bir konuşma biçimidir. Serbest konuşma korumasına ilişkin tüm yasalar, kripto kullanıcıları veya aracılarına uygulanır. Bireyin veya resmi olarak oluşturulmuş bir varlığın kripto para birimi tutma veya transfer etme yeteneğini kısıtlayan herhangi bir yasa veya düzenleme uygulanmaz."

Hiçbir kamu parası, herhangi bir şekilde, herhangi bir finansal kuruluşun kurtarılması için kullanılamaz. Hiçbir kamu finansal kuruluşu, [ilgili tüm kuruluşlar için kapsamlı bir liste] federal hükümetten herhangi bir finansman alamaz.

Hükümet, herhangi bir bankacılık mevduatını garanti etmemeli. Bunun yerine, bankaların üçlü giriş muhasebesini mümkün kılmak için fiat para birimlerini kamuya açık bir blok zincire koymasını zorunlu kılmalıdır. Eğer tüm fiat para birimleri kamuya açık bir kriptografik defterde seyahat ederse, olası bir mevduat sahibi herhangi bir finansal kurumun sağlık durumunu gerçek zamanlı olarak doğrulayabilir.

Merkez bankaları ve Fannie Mae, Ginnie Mae ve Freddie Mac gibi konut ipotek politikası bankaları da dahil olmak üzere herhangi bir kamu finansal kuruluşunun, merkezi hükümetten herhangi bir finansman almasına izin verilmez. Merkez bankası istediği kadar para basabilir, ancak zararları özsermaye sermayesini yok ederse, merkez bankası başarısız olur. Bu, fiat para birimine olan kamu güvenini azaltabilir, ancak amaç, kamu veya özel olsun, tüm finansal kuruluşların sorumluluk almasını ve sorunlarla karşılaştıklarında halkın cebine dokunamamasını sağlamaktır.

Muhalefet - Kripto Para Arkadaşlık Sermayeciliği

Diğer bir muhalefet kaynağı ise içeriden gelecektir. Önemli özel kripto iş çıkarlarına sahip birçok ABD firması ve birey, işletmeleri için düzenleyici hendekler oluşturacak yasaları geçirmek için bu fırsatı kullanmayı çok isteyecektir. Bu Uncle Tom'lar, böyle pazarlıklara girdikleri görüldüğünde müşterileri tarafından halka açık olarak kınanmalıdır. Kimse kolektif finansal özgürlüğün maliyetine tek başına zenginleşmek için siyasi süreci kullanan herhangi bir kripto işletmesini desteklememelidir.

Herhangi Bir Kural Var Mı?

Tabii ki var. Eğer çalıyorsanız veya dolandırıcılık yapıyorsanız, kanunun hedefi olacaksınız. İnternet üzerinde yanıltmak amacıyla sahte beyanlar yayınlarsanız, cezalandırılırsınız. Aynı şey kripto para için de geçerlidir. Endüstrinin zaten yasadışı davranışları cezalandırmak için yeni yasalara ihtiyacı yok.

Yapılmış Oluyor

Beton sonuçlara ulaşmanın en iyi zamanı Kasım seçimlerinden önce olacaktır. Önerdiğim tasarı 113 kelime uzunluğundadır. Bunun bir sebebi var; anlaşılması kolaydır, herkes birkaç dakikada okuyabilir. Bu, her seçilmiş temsilcinin tasarının içeriğini hemen anlayabileceği anlamına gelir ve yüksek ücretli lobiciler için aracı olan yardımcılar tarafından kaçırılma olasılığı daha düşüktür.

Fatura, tartışma ve sonuçta oylama için ilgili katlara getirmek için kongre ve senato sponsorlarına ihtiyaç duyuyor. Kripto lobisi, sıkı yeniden seçim kampanyaları yürüten her odada birkaç politikacı seçebilir. Mesaj şudur: Bu faturayı sponsor yapın ve bölgenizdeki kripto seçmenleri sizi destekleyecektir.

Fatura canlı olduğunda, Demokratlar ve Cumhuriyetçileri desteklemeye zorlama zamanı gelir. Aynı havuç ve sopa geçerlidir: Bu yasa tasarısını destekleyin ve seçim bölgenizdeki kripto para birimi seçmenleri sizin için oy verecek; desteklemiyorsanız, rakibiniz için oy verecekler.

Sonunda, Büyükbaba Yavaş Joe'nun, Temsilciler Meclisi'nde ve Senato'da geçmesi durumunda yasayı imzalaması gerekir. Amerikan seçmenleri, milletvekilleri, senatörler ve başkanlar için oy kullanırken bir parti içinde kalmak zorunda değiller. Bu nedenle bir seçmen, bölgesindeki yasayı destekleyen bir Cumhuriyetçi milletvekili veya senatör için oy verebilir ve Biden'a başkan olarak oy verebilir, hatta Biden bir Demokrat olsa bile.

Bu, Trump'ın çeşitli kripto politika teklifleri hakkında sözünü tutmasını ummaktan daha etkilidir çünkü bu yasa birkaç hafta içinde yasalaşabilir. Bakın, Ukrayna ve İsrail için daha fazla silahı onaylama zamanı geldiğinde yasama organları ne kadar hızlı hareket ediyor. Savunma endüstrisi stok portföyleri anlamına gelen kendi çıkarları tarafından motive olduklarında, şeyler sihirli bir hızla gerçekleşir.

Seçimden sonra, pro-kripto seçmenlerin tüm kaldıraçları kaybolur. Bir sonraki seçim iki yıl uzakta ve çoğunlukla iki yıllık süreler için seçilen kongre üyelerini ilgilendirir. Biden veya Trump, doğrudan yeniden seçim şanslarını veya kendi partilerindeki seçilmiş yetkililerin çoğunluğunu etkilemediği için kripto politikalarını desteklemek için aynı siyasi sermayeyi harcamayacaklar.

Seçimden sonra savaş tamtamlarının yoğunlaşacağını unutmayın. İran ve Rusya'nın ABD ve NATO tarafından daha doğrudan hedef alınmamasının tek nedeni, Biden'ın seçim gününden önce petrol fiyatlarının yükselmesini istememesidir. Trump, Devrim Muhafızları'nın önde gelen generali Kasım Süleymani'yi ilk döneminde öldürdü. İsrail'in emriyle İran'ı bombalamaktan çekinmeyecektir. Tüm bunlar, bombalar uçmaya başladığında kripto para özgürlüğü ile ilgili konunun hızla unutulacağı anlamına geliyor.

Seçim Matematiği

Hayal kurmak harika, ama bu gerçeğe dönüşme şansı var mı? ChatGPT kullanarak, tek konu destekçisi kripto para seçmenlerinin kongre, senato ve başkanlık seçimlerini belirleme yeteneğini analiz etmek için bir model oluşturdum.

Varsayımlar:

  1. En büyük varsayım, kripto para birimini elinde tutan 50 milyon yetişkinin her birinin oy kaydının yapılmış olduğu ve tek konu kripto para için oy kullanan bir seçmen olduğudur.
  2. Kripto paraları tutan seçmenler arasındaki Demokratlar ve Cumhuriyetçilerin bölünmesi 50/50'dir.
  3. 2024 seçmen katılım oranı, %69,40 olarak 2020 seçmen katılım oranına eşit. Son başkanlık seçimi yılı olduğu için 2020'yi kullandım.
  4. Coinbase her eyalet için kripto sahiplerinin sayısı konusunda ayrıntılı veri sağlamadığı için, 2020 başkanlık seçiminde kayıtlı seçmen sayısına orantılı olarak her eyalet için seçmenler tahsis edeceğim.
  5. Son olarak, bir önceki seçimde seçmenin parti çizgisine göre oy kullandığını varsayıyorum. Bu, benim sadece 2024 seçiminde parti çizgilerini aşan seçmenlerle ilgilendiğim anlamına gelir. Örneğin, 2022'de bir Demokrat, bir Cumhuriyetçi karşısında bir Kongre yarışını 1.000 oy farkıyla kazandıysa, 2024'te seçimi değiştirmek için sadece kayıtlı kripto sahibi Demokratların Cumhuriyetçi'ye oy vermesi benim için önemli.

Strateji

Demokratlar Başkanlık ve Senato'yu kontrol ediyor. Açıkça Başkanlık kontrolünü sürdürmek için gereken her şeyi yapmak istiyorlar, bu da ABD hükümetinin çeşitli organları üzerinde geniş kontrol sağlıyor. Parti liderliğine iletilen mesaj basit: bu pro-kripto yasayı yürürlüğe koyun, aksi takdirde pro-kripto lobisi Cumhuriyetçileri hükümetin üç kolu üzerinde kontrol altına alacak. Eğer Demokratlar işbirliği yaparsa, pro-kripto lobisi hükümetin üç kolunu da Demokratlara teslim edebilir.

Demokratlar Temsilciler Meclisini kontrol etmedikleri için, risk altındaki birkaç Cumhuriyetçi üye, parti çizgisini aşmak için oy vermezlerse kovulmakla tehdit edilmelidir.

Bu matematiksel olarak mümkün mü? Evet, sayıları inceleyelim.

Kongre Yarışları

ChatGPT, her kongre yarışının 2022 sonuçlarını verdi. Her bölge için kazanan ve ikinci olan adayların aldığı oy sayısını ve ilgili siyasi partilerini hesapladım.

Eğer bu yarışlarda her Cumhuriyetçi kripto sahibi parti çizgisini geçerse, Cumhuriyetçilerin elindeki 48 koltuk Demokratlara geçebilir. Bu durumda Temsilciler Meclisi Demokratlar lehine dönebilir.

Senato Seçimleri

Senatörler altı yıllık dönemler için seçilirler, milletvekillerinin dönemleriyle karşılaştırıldığında. Bu nedenle, 2018 Senato yarışları için ChatGPT'den sonuçları sağlamasını istedim. 2018'de seçilen bir kişi bu yıl yeniden seçim için aday olmalıdır.

Cumhuriyetçiler tarafından dokuz koltuk tutuluyor, bu koltukların her bir Cumhuriyetçi kripto para sahibinin parti çizgilerini geçmesi varsayılarak Demokratlara geçirilebilir. Bu, Demokratların şu anda elinde bulundurduğu Senato çoğunluğunu genişletebilir.

Başkanlık Yarışı

ChatGPT, bana 2020 sonuçlarını eyalet bazında verdi. Her eyaletin belirli sayıda seçmen kurulu oyu var ve bir başkan adayı kazanmak için 270'e ihtiyacı var.

Belirli birkaç eyaletteki her Cumhuriyetçi kripto sahibi parti çizgisini aşarsa, 115 seçmen kurulu oyu Demokrat adaya verilebilir. Bu, Biden'ın kazanmasını sağlar.

Eğer modelim ve destek verilerime ilgi duyuyorsanız, lütfen benimle iletişime geçin; size sağlamaktan mutluluk duyarım.

Zorlu Çalışma

Zengin Amerikalı kripto sahiplerinden para toplamak zahmetli bir iş değildir. Hiçbir kuruş politik bir kampanyaya bağışlanmamalıdır. Zor olan, kripto sahiplerinin büyük çoğunluğunu tek konu seçmenler haline getirmek ve oy kullanmaya gitmelerini ikna etmektir. Bu, çeşitli pro-kripto lobiler tarafından toplanan milyonlarca doların harcanması gereken şeydir.

Eğer Brian ArmstrongKripto para yasaları lehine bir savunucu olmak konusunda ciddi ise, politik aktivizmi hakkında birçok övgü dolu makalede anlatıldığı gibi, o zaman önerilen yasaya destek veren Coinbase'ın Amerikalı kullanıcılarından dijital imza toplamalı. Böylece politikacılar, kripto sahiplerinin düzenli bir şekilde değişim yapma isteklerinin ciddi olduğunu bilirler.

Tarif ettiğim şey kolay değil ve daha da önemlisi, kampanya bağışı dolarlarının bir kuantumundan bahsetmiyoruz. Bu, kripto sahiplerini seçilmiş temsilcilerinin anlamlı değişiklikler yapmaları için sorumlu tutmaya teşvik etmekle ilgilidir. Zor şeyi yapmak, Washington D.C. şeker vagonuna girmek isteyen herhangi bir politikacının kripto'yu geçmemesi gerektiği anlamına gelir, çünkü kripto insanlarının oy vermek için cüzdanlarını çıkardıklarını biliyorlar.

Tarafsız

Bazı okuyucular bu makalenin pro-kripto Trump destekçilerinin zihinlerini zehirlemek için ince bir şekilde tasarlanmış bir girişim olduğunu düşünebilirler. Ben herhangi bir siyasi partinin üyesi değilim ve ABD Başkanlık seçimini kimin kazandığı benim için önemli değil. İktidardaki parti güçlerini korumak için herhangi bir şey yapacak güce sahiptir. Bu özellikle eğer iktidardaki parti muhalefeti engellemek için şüpheli şeyler yapmışsa daha da doğrudur. Bu nedenle Demokratik partiyle çalışmak daha etkilidir. Durum tersine olsaydı, Cumhuriyetçileri desteklemeyi önerirdim. Önemli olan, yüksek kutuplaşmış iki partili bir sistemde partizan olmanın tek konu politika hedefinize ulaşmak için zararlı olduğudur.

Kopyacı

ABD'deki kripto seçmenleri basit ama derin bir kripto yanlısı yasayı geçirebilirse, bu büyük ölçüde duyurulacaktır. Sonuç olarak, küçük, sesli ve odaklanmış bir azınlık oylama bloğunun yasal sonuçlar elde edebileceği diğer yargı alanlarındaki kripto sahiplerini siyasi olarak harekete geçirecektir.

Hong Kong ve Londra Borsalarının, ABD'nin bir ETF listelemesinin ardından Bitcoin spot Borsa Yatırım Fonları'nı (ETF) ne kadar hızlı bir şekilde başlattığını veya planladığını görün. Ulus-devlet rekabeti bizim dostumuzdur. ABD'de kripto lejisleşmesine yönelik bu eşsiz anı tarihte dönüşümcü, basit ve etkili bir yasa tasarısıyla geçirmek için ciddi bir çaba olduğunu farz edelim; bu durumda, Amerikalı olmayanların da bu amaç için yardım etmesi gerekir.

Desteklemek, kripto-kapitalistlik kokan yasama öneren bireyleri ve şirketleri kınamak anlamına gelir. Desteklemek, ciddi önerileri analiz etmek ve geri bildirimde bulunmak anlamına gelir. Desteklemek, ABD'de kripto politikasını savunanların seçimlere oy verilmeden önce boş lafları kabul etmemesini, somut eylem talep etmesini gerektirir. Ve son olarak, desteklemek, temsilci demokrasisine sahip, aşırı kutuplaşmış siyasi partilere sahip olan ülkenizde benzer bir çaba başlatmayı gerektirir.

Fikirler Önemlidir

Bir yıldan fazla bir süre önce, uzun Bitcoin ve kısa sürekli takaslar kullanarak sentetik bir dolar yaratma hakkında bir makale yazdım. Ethena bu makaleyi ilham kaynağı olarak aldı, fikre yeteneklerini ekledi ve şimdiye kadarki en hızlı büyüyen stablecoin'i inşa etti. Zor işi yaptılar; Kolay değildi. Ve o kadar başarılılar ki, gelen kutum bir sonraki "Ethena katilini" tanıtan kurucularla dolu.

Bu makalede sunulan fikirlerin gerçekten orijinal olduğuna inanmıyorum. Ancak, bu makaleyi sunarak, endüstride birçok kişi tarafından okunacağını umuyorum ve motive ve akıllı siyasi operatörleri harekete geçirmesi için teşvik edeceğim. Bu fırsatı boşa harcamayın. Çünkü eğer yapmazlarsa, partiye katılan seksi kız başka bir adama gidecek. Ve 6 Kasım'da gelecek.Lütfen geçerli bir kaynak dil belirtin.Sadakatli olanlar sırtlarını duvara dayayacak, dünyanın yanından geçmesini izleyecekler.

Uyarı:

  1. Bu makale [den tekrar basıldıKriptohayes]. Tüm telif hakları orijinal yazarına aittir [ Arthur Hayes]. If there are objections to this reprint, please contact theGate Öğrenekibi ve hızlı bir şekilde ele alacaklar.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüş ve görüşler yalnızca yazara aittir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin diğer dillere çevirileri, Gate Learn ekibi tarafından yapılmaktadır. Belirtilmedikçe, çevrilen makaleleri kopyalamak, dağıtmak veya çalmak yasaktır.
今すぐ始める
登録して、
$100
のボーナスを獲得しよう!