DePIN projeleri, merkezi olmayan Fiziksel Ağı oluşturmak için Solana'dan nasıl yararlanıyor?

Yeni BaşlayanJan 08, 2024
Bu makale DePIN ve Solana arasındaki etkileşimli ilişkiyi tanıtmaktadır.
DePIN projeleri, merkezi olmayan Fiziksel Ağı oluşturmak için Solana'dan nasıl yararlanıyor?

DePIN nedir? 🤔

Merkezi Olmayan Fiziksel Altyapı Ağları (DePIN), toplulukları (şirketleri değil) sıfırdan fiziksel altyapı ağları (hareketlilik, elektrikli araç şarjı, telekomünikasyon vb.) oluşturmaya teşvik etmek için token kullanan blockchain ağlarının adıdır.

DePIN ve Blockchain Bağlantısını Keşfetmek ♾️

Büyük ölçekli altyapı dünyasında, DePIN'in ortaya çıkışıyla birlikte alışılagelmiş yukarıdan aşağıya yaklaşımdan bir değişime tanık oluyoruz. Merkezi bir otorite tarafından yönetilen geleneksel modelin aksine DePIN, daha fazla uyarlanabilirlik için karar alma sürecini ağ geneline yayarak ademi merkeziyetçiliği savunuyor.

Peki neden blockchaine bu kadar önem veriliyor? Blockchain teknolojisinin, şeffaflık ve değişmezlik yoluyla veri güvenliğini sağlayarak DePIN'i mükemmel bir şekilde tamamladığı ortaya çıktı. Akıllı sözleşmeler süreçleri otomatikleştirerek verimliliği artırır. Merkezileştirmeden bu ayrılma, ağı yalnızca daha kapsayıcı hale getirmekle kalmıyor, aynı zamanda güvenlik açıklarına karşı da koruma sağlıyor. Altyapı tasarımı, DePIN'i benimseyerek daha dayanıklı, merkezi olmayan ve otonom olarak uyumlu bir geleceğe doğru bir adım atıyor.

Bu modelin dezavantajı, hizmet sunumunu öncelikli olarak en yüksek mali kapasiteye sahip olanlara teşvik eden doğal teşvik yapısında yatmaktadır. Sonuç olarak, bu durum kaynakların ve güç dinamiklerinin yoğunlaşmasına neden oldu ve son kullanıcıların bir kesiminin genel programda yetersiz hizmet almasına ve dezavantajlı duruma düşmesine neden oldu.

Solana bu sorunu çözmeye nasıl yardımcı oluyor ⛓

DePIN projeleri, merkezi olmayan bir fiziksel ağ için Solana'dan yararlanıyor ve onun ölçeklenebilirliğinden ve düşük gas ücretlerinden yararlanıyor. Yerelleştirilmiş ücret piyasaları ve paralelleştirme gibi özelliklere sahip Solana'nın mimarisi, sağlamlığı ve ölçeklenebilirliği artırarak onu bu projeler için ideal bir seçim haline getiriyor.

DePIN, başkalarını katılmaya teşvik etmeyi, böylece iş yükünü paylaşmayı ve ölçeklenebilir işlevselliklere giden bir yol sağlamayı içeren bir strateji önermektedir. Bu yaklaşım, birçok izinsiz blok zincirinin temel yapısı olan P2P ağlarından ilham alıyor ve projelerin etkili bir şekilde ölçeklendirilmesi için sağlam bir çerçeve sunuyor.

Burada Solana, Helium Network ve Render Network'ün temel yapılarını ve kullanımlarını yan yana getirdiğimizde aralarındaki paralellikleri gözlemleyebilirsiniz.

Ölçeklendirme için temel altyapı olarak Solana'yı seçen bazı yenilikçi projeleri inceleyelim.

Işınlanma

Teleport , Uber'in açık kaynaklı ve merkezi olmayan bir versiyonudur. Şebeke operatörünü gerçek zamanlı olarak teşvik ederek dünya çapında bir sürücü ve yolcu ağı oluşturuyorlar.

Araç paylaşımını bir protokole dönüştürüyorlar ve merkezi araç paylaşımı hizmetlerinin çoğu zaman pazarın adil bir fiyat belirlemesine izin vermesi gerekiyor. Bunun yerine fiyatları kendileri belirliyor ve elde edebilecekleri değeri maksimuma çıkarıyorlar. Araç paylaşımının merkezi olmayan bir sistem olarak yeniden tasarlanması, sürücülere daha fazla paranın gitmesi, sürücülerin yolculuk başına daha az ödeme yapması ve yerel ekonomilerde daha fazla paranın kalması anlamına geliyor.

Temel fark, Teleport'un ağ operatörleri için merkezi olmayan yönetime ve gerçek zamanlı teşviklere olan bağlılığında yatmaktadır. Fiyatları özerk bir şekilde belirleyen merkezi muadillerinin aksine Teleport, piyasa dinamiklerinin adil fiyatlandırmayı belirlediği eşler arası bir sistemi güçlendirir. Bu benzersiz yaklaşım, doğrudan sürücülere daha fazla para akmasını, yolcuların yolculuk başına düşen maliyetlerden faydalanmasını ve yerel düzeyde önemli bir ekonomik etkinin gerçekleşmesini sağlar.

Helyum

Helyum , Solana ekosisteminde herkesin bildiği bir şeydir ve şu ana kadar Solana'da var olan en büyük DePIN projelerinden biridir.

Helium, akıllı cihazların birbirleriyle iletişim kurma biçimini merkezileştirmekten başka bir şey olmayan heyecan verici bir blockchain projesidir. Helyum, akıllı cihazlar arasındaki iletişim için Nesnelerin İnterneti (IoT) Ağı olarak başladı. Kapsama alanı, kablosuz erişim noktası ve madenci olarak da kullanılabilen Hotspot cihazları tarafından sağlanıyordu.

Helium Network, bu Hotspot cihazlarından yüzbinlercesini ölçeklendirerek ABD, Avrupa ve diğer birçok büyük kentsel alanda geniş kapsama alanı sağlamıştır. Uzun Menzilli Geniş Alan Ağı (LoRaWAN) endüstrisinde büyük bir oyuncudur.

Ekip bu yılın ikinci çeyreğinde başarıyla Solana'ya taşındı. Kısa bir süre sonra Nova Labs, ayda 5 dolara sınırsız metin, konuşma ve veri içeren cazip bir teklifle Helium Mobile sınırsız paketinin kullanıma sunulduğunu duyurdu. Şu anda yalnızca ABD'de mevcuttur.

Bu stratejik hamle, Solana'nın ölçeklenebilirliğinden, düşük işlem maliyetlerinden ve hızlı işlem hacmi ve enerji verimli fikir birliği mekanizması da dahil olmak üzere yüksek performans özelliklerinden yararlanmayı amaçlıyor.

Solana'ya geçiş, Helium Ağı için önemli avantajlar sunuyor: Nesnelerin İnterneti ve Mobil ağlarının daha da büyük bir ölçeği desteklemesine olanak tanıyor, daha karmaşık Kapsama Kanıtı algoritmalarını destekliyor ve ağın dayanıklılığını artırarak onu yüksek ağlar için daha da sağlam bir çözüm haline getiriyor. -talep uygulamaları

İşleme

Render Ağı, sanatçılara talep üzerine GPU işleme çalışmalarını dünya çapındaki yüksek performanslı GPU düğümlerine ölçeklendirme olanağı tanıyan ilk merkezi olmayan GPU işleme platformudur.

Render Ağı, temel işlemeden makine öğrenimi eğitimine ve karmaşık hesaplamalara kadar çok çeşitli hesaplama görevleri için, blockchain tabanlı eşler arası bir ağda hatasız veya gecikmesiz, hızlı ve verimli bir şekilde kolaylaştırılan bir platform sağlamak üzere oluşturulmuştur. mülkiyet haklarının güvence altına alınmasını sağlarken.

Render ekibi, topluluğun katılması ve kullanıcılara GPU'yu sağlayarak bazı ödüller kazanması için RENDER adlı yeni token'larını Solana'da dağıttı. 1,14 milyon RNDR tokeni, ETH'den Solana'ya geçiş yapmaları ve gas ücretlerini ödemeleri için katılımcılara verildi.

Render Ağı'nın kurucusu ve mimarı Jules Urbach, "Render'ın temel altyapısının Solana'ya taşınması, gerçek zamanlı akış ve dinamik NFT'ler gibi önemli yeni yeteneklerin kilidini açan bir dönüm noktasıdır" dedi.

"Solana'nın inanılmaz işlem hızları, düşük maliyetleri ve web ölçeğindeki mimarisine olan bağlılığı, biz ölçeklenebilir ve merkezi olmayan bir metaveri altyapısı oluşturmaya devam ederken onu Render Ağı için mükemmel bir uyum haline getiriyor."

Bu projeler, daha yüksek kullanılabilirlik, ölçeklenebilirlik, daha hızlı uygulama ve işlemlerde daha düşük gas ücretleri için özünde Solana'yı kullanıyor. Solana, hızı ve düşük yakıt ücretleri nedeniyle girişimcilerin her zaman ilk tercihi olmuştur.

Sonuç olarak, DePIN projeleri ile Solana arasındaki ilişki, merkezi olmayan altyapının dönüştürücü potansiyeline örnek teşkil ediyor. Merkezi olmayan yapıya olan bağlılıkları sayesinde Teleport, Helium ve Render Network, sürüş paylaşımı, IoT iletişimi ve GPU oluşturmada geleneksel modelleri yeniden tanımlamak için Solana'nın ölçeklenebilirliğinden ve verimliliğinden yararlanıyor.

Solana'nın hız, daha düşük işlem ücretleri ve web ölçekli mimari açısından katalizör rolü, onu merkezi olmayan geleceğe yön veren girişimcilerin ilk tercihi olarak konumlandırıyor. Bu projeler Solana ile sorunsuz bir şekilde bütünleştikçe, yalnızca merkezi sistemlerin sınırlamalarına değinmekle kalmıyor, aynı zamanda daha kapsayıcı, esnek ve dinamik merkezi olmayan bir fiziksel ağa doğru bir rota çiziyor.

Yasal Uyarı:

  1. Bu makale [<a href="https://medium.com/@rkweb3.00/how-depin-projects-are-leveraging-solana-to-build-the-decentralized-physical-network-c129db29db48" adresinden yeniden basılmıştır. >Orta ] Tüm telif hakları orijinal yazara [Rahul Kulkarni] aittir. Bu yeniden basıma itirazlarınız varsa lütfen Gate Learn ekibiyle iletişime geçin; onlar konuyu hemen halledeceklerdir.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüş ve görüşler yalnızca yazara aittir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin diğer dillere çevirileri Gate Learn ekibi tarafından yapılır. Aksi belirtilmedikçe tercüme edilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya intihal edilmesi yasaktır.

DePIN projeleri, merkezi olmayan Fiziksel Ağı oluşturmak için Solana&#39;dan nasıl yararlanıyor?

Yeni BaşlayanJan 08, 2024
Bu makale DePIN ve Solana arasındaki etkileşimli ilişkiyi tanıtmaktadır.
DePIN projeleri, merkezi olmayan Fiziksel Ağı oluşturmak için Solana&#39;dan nasıl yararlanıyor?

DePIN nedir? 🤔

Merkezi Olmayan Fiziksel Altyapı Ağları (DePIN), toplulukları (şirketleri değil) sıfırdan fiziksel altyapı ağları (hareketlilik, elektrikli araç şarjı, telekomünikasyon vb.) oluşturmaya teşvik etmek için token kullanan blockchain ağlarının adıdır.

DePIN ve Blockchain Bağlantısını Keşfetmek ♾️

Büyük ölçekli altyapı dünyasında, DePIN'in ortaya çıkışıyla birlikte alışılagelmiş yukarıdan aşağıya yaklaşımdan bir değişime tanık oluyoruz. Merkezi bir otorite tarafından yönetilen geleneksel modelin aksine DePIN, daha fazla uyarlanabilirlik için karar alma sürecini ağ geneline yayarak ademi merkeziyetçiliği savunuyor.

Peki neden blockchaine bu kadar önem veriliyor? Blockchain teknolojisinin, şeffaflık ve değişmezlik yoluyla veri güvenliğini sağlayarak DePIN'i mükemmel bir şekilde tamamladığı ortaya çıktı. Akıllı sözleşmeler süreçleri otomatikleştirerek verimliliği artırır. Merkezileştirmeden bu ayrılma, ağı yalnızca daha kapsayıcı hale getirmekle kalmıyor, aynı zamanda güvenlik açıklarına karşı da koruma sağlıyor. Altyapı tasarımı, DePIN'i benimseyerek daha dayanıklı, merkezi olmayan ve otonom olarak uyumlu bir geleceğe doğru bir adım atıyor.

Bu modelin dezavantajı, hizmet sunumunu öncelikli olarak en yüksek mali kapasiteye sahip olanlara teşvik eden doğal teşvik yapısında yatmaktadır. Sonuç olarak, bu durum kaynakların ve güç dinamiklerinin yoğunlaşmasına neden oldu ve son kullanıcıların bir kesiminin genel programda yetersiz hizmet almasına ve dezavantajlı duruma düşmesine neden oldu.

Solana bu sorunu çözmeye nasıl yardımcı oluyor ⛓

DePIN projeleri, merkezi olmayan bir fiziksel ağ için Solana'dan yararlanıyor ve onun ölçeklenebilirliğinden ve düşük gas ücretlerinden yararlanıyor. Yerelleştirilmiş ücret piyasaları ve paralelleştirme gibi özelliklere sahip Solana'nın mimarisi, sağlamlığı ve ölçeklenebilirliği artırarak onu bu projeler için ideal bir seçim haline getiriyor.

DePIN, başkalarını katılmaya teşvik etmeyi, böylece iş yükünü paylaşmayı ve ölçeklenebilir işlevselliklere giden bir yol sağlamayı içeren bir strateji önermektedir. Bu yaklaşım, birçok izinsiz blok zincirinin temel yapısı olan P2P ağlarından ilham alıyor ve projelerin etkili bir şekilde ölçeklendirilmesi için sağlam bir çerçeve sunuyor.

Burada Solana, Helium Network ve Render Network'ün temel yapılarını ve kullanımlarını yan yana getirdiğimizde aralarındaki paralellikleri gözlemleyebilirsiniz.

Ölçeklendirme için temel altyapı olarak Solana'yı seçen bazı yenilikçi projeleri inceleyelim.

Işınlanma

Teleport , Uber'in açık kaynaklı ve merkezi olmayan bir versiyonudur. Şebeke operatörünü gerçek zamanlı olarak teşvik ederek dünya çapında bir sürücü ve yolcu ağı oluşturuyorlar.

Araç paylaşımını bir protokole dönüştürüyorlar ve merkezi araç paylaşımı hizmetlerinin çoğu zaman pazarın adil bir fiyat belirlemesine izin vermesi gerekiyor. Bunun yerine fiyatları kendileri belirliyor ve elde edebilecekleri değeri maksimuma çıkarıyorlar. Araç paylaşımının merkezi olmayan bir sistem olarak yeniden tasarlanması, sürücülere daha fazla paranın gitmesi, sürücülerin yolculuk başına daha az ödeme yapması ve yerel ekonomilerde daha fazla paranın kalması anlamına geliyor.

Temel fark, Teleport'un ağ operatörleri için merkezi olmayan yönetime ve gerçek zamanlı teşviklere olan bağlılığında yatmaktadır. Fiyatları özerk bir şekilde belirleyen merkezi muadillerinin aksine Teleport, piyasa dinamiklerinin adil fiyatlandırmayı belirlediği eşler arası bir sistemi güçlendirir. Bu benzersiz yaklaşım, doğrudan sürücülere daha fazla para akmasını, yolcuların yolculuk başına düşen maliyetlerden faydalanmasını ve yerel düzeyde önemli bir ekonomik etkinin gerçekleşmesini sağlar.

Helyum

Helyum , Solana ekosisteminde herkesin bildiği bir şeydir ve şu ana kadar Solana'da var olan en büyük DePIN projelerinden biridir.

Helium, akıllı cihazların birbirleriyle iletişim kurma biçimini merkezileştirmekten başka bir şey olmayan heyecan verici bir blockchain projesidir. Helyum, akıllı cihazlar arasındaki iletişim için Nesnelerin İnterneti (IoT) Ağı olarak başladı. Kapsama alanı, kablosuz erişim noktası ve madenci olarak da kullanılabilen Hotspot cihazları tarafından sağlanıyordu.

Helium Network, bu Hotspot cihazlarından yüzbinlercesini ölçeklendirerek ABD, Avrupa ve diğer birçok büyük kentsel alanda geniş kapsama alanı sağlamıştır. Uzun Menzilli Geniş Alan Ağı (LoRaWAN) endüstrisinde büyük bir oyuncudur.

Ekip bu yılın ikinci çeyreğinde başarıyla Solana'ya taşındı. Kısa bir süre sonra Nova Labs, ayda 5 dolara sınırsız metin, konuşma ve veri içeren cazip bir teklifle Helium Mobile sınırsız paketinin kullanıma sunulduğunu duyurdu. Şu anda yalnızca ABD'de mevcuttur.

Bu stratejik hamle, Solana'nın ölçeklenebilirliğinden, düşük işlem maliyetlerinden ve hızlı işlem hacmi ve enerji verimli fikir birliği mekanizması da dahil olmak üzere yüksek performans özelliklerinden yararlanmayı amaçlıyor.

Solana'ya geçiş, Helium Ağı için önemli avantajlar sunuyor: Nesnelerin İnterneti ve Mobil ağlarının daha da büyük bir ölçeği desteklemesine olanak tanıyor, daha karmaşık Kapsama Kanıtı algoritmalarını destekliyor ve ağın dayanıklılığını artırarak onu yüksek ağlar için daha da sağlam bir çözüm haline getiriyor. -talep uygulamaları

İşleme

Render Ağı, sanatçılara talep üzerine GPU işleme çalışmalarını dünya çapındaki yüksek performanslı GPU düğümlerine ölçeklendirme olanağı tanıyan ilk merkezi olmayan GPU işleme platformudur.

Render Ağı, temel işlemeden makine öğrenimi eğitimine ve karmaşık hesaplamalara kadar çok çeşitli hesaplama görevleri için, blockchain tabanlı eşler arası bir ağda hatasız veya gecikmesiz, hızlı ve verimli bir şekilde kolaylaştırılan bir platform sağlamak üzere oluşturulmuştur. mülkiyet haklarının güvence altına alınmasını sağlarken.

Render ekibi, topluluğun katılması ve kullanıcılara GPU'yu sağlayarak bazı ödüller kazanması için RENDER adlı yeni token'larını Solana'da dağıttı. 1,14 milyon RNDR tokeni, ETH'den Solana'ya geçiş yapmaları ve gas ücretlerini ödemeleri için katılımcılara verildi.

Render Ağı'nın kurucusu ve mimarı Jules Urbach, "Render'ın temel altyapısının Solana'ya taşınması, gerçek zamanlı akış ve dinamik NFT'ler gibi önemli yeni yeteneklerin kilidini açan bir dönüm noktasıdır" dedi.

"Solana'nın inanılmaz işlem hızları, düşük maliyetleri ve web ölçeğindeki mimarisine olan bağlılığı, biz ölçeklenebilir ve merkezi olmayan bir metaveri altyapısı oluşturmaya devam ederken onu Render Ağı için mükemmel bir uyum haline getiriyor."

Bu projeler, daha yüksek kullanılabilirlik, ölçeklenebilirlik, daha hızlı uygulama ve işlemlerde daha düşük gas ücretleri için özünde Solana'yı kullanıyor. Solana, hızı ve düşük yakıt ücretleri nedeniyle girişimcilerin her zaman ilk tercihi olmuştur.

Sonuç olarak, DePIN projeleri ile Solana arasındaki ilişki, merkezi olmayan altyapının dönüştürücü potansiyeline örnek teşkil ediyor. Merkezi olmayan yapıya olan bağlılıkları sayesinde Teleport, Helium ve Render Network, sürüş paylaşımı, IoT iletişimi ve GPU oluşturmada geleneksel modelleri yeniden tanımlamak için Solana'nın ölçeklenebilirliğinden ve verimliliğinden yararlanıyor.

Solana'nın hız, daha düşük işlem ücretleri ve web ölçekli mimari açısından katalizör rolü, onu merkezi olmayan geleceğe yön veren girişimcilerin ilk tercihi olarak konumlandırıyor. Bu projeler Solana ile sorunsuz bir şekilde bütünleştikçe, yalnızca merkezi sistemlerin sınırlamalarına değinmekle kalmıyor, aynı zamanda daha kapsayıcı, esnek ve dinamik merkezi olmayan bir fiziksel ağa doğru bir rota çiziyor.

Yasal Uyarı:

  1. Bu makale [<a href="https://medium.com/@rkweb3.00/how-depin-projects-are-leveraging-solana-to-build-the-decentralized-physical-network-c129db29db48" adresinden yeniden basılmıştır. >Orta ] Tüm telif hakları orijinal yazara [Rahul Kulkarni] aittir. Bu yeniden basıma itirazlarınız varsa lütfen Gate Learn ekibiyle iletişime geçin; onlar konuyu hemen halledeceklerdir.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüş ve görüşler yalnızca yazara aittir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin diğer dillere çevirileri Gate Learn ekibi tarafından yapılır. Aksi belirtilmedikçe tercüme edilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya intihal edilmesi yasaktır.
今すぐ始める
登録して、
$100
のボーナスを獲得しよう!