Allora White Paper: Kendi Kendini Geliştiren Merkezi Olmayan Bir Yapay Zeka Ağı

Orta SeviyeJun 19, 2024
Allora Network'ün amacı, merkezi olmayan AI ağındaki düğümlerin daha iyi bir teşvik yapısı aracılığıyla daha iyi işbirliği yapmasını sağlamaktır; aynı zamanda, makine öğrenimi modellerinin etkinliğini artırmak için bağlamsal ayrıntıları belirlemenin daha akıllı yollarını sunar, böylece daha verimli sonuçlar elde eder Verimli akıllı akıl yürütme ve muhakemenin temel özellikleri, durum farkındalığı ve farklılaştırılmış teşvik yapılarında yatmaktadır. Bu yenilikler, ağın her ortamda en iyi çıkarım sonuçlarını sunmasını sağlarken, her katılımcının benzersiz katkısı için adil eşitlik sağlar. Ödülü.
Allora White Paper: Kendi Kendini Geliştiren Merkezi Olmayan Bir Yapay Zeka Ağı

'解读 Allora 白皮书:自我改进的去中心化 AI 网络' orijinal başlığını iletin

Meme şu anda piyasada yaygın ve AI parkuru short bir dinlenme dönemine girdi.

Bununla birlikte, Nvidia'nın performansının yükselmesi ve yılın ikinci yarısında daha fazla yapay zeka endüstrisi etkinliğinin gelmesiyle birlikte, şifreli yapay zeka projeleri hala dikkate değer.

yükseliş yeni bir trend var —-zkML (sıfır bilgi makine öğrenimi) ve AI aracılarının kombinasyonu. İlki, gizlilik ve güvenliği sağlarken AI hesaplama sonuçlarının doğruluğunu doğrular; İkincisi, akıllı sözleşmeler ve merkezi olmayan ağlar aracılığıyla otomatik görev yürütme ve karar verme gerçekleştirir.

Bazı eski şifreleme projeleri, yeni döngüde daha fazla değer elde etmek amacıyla iş yönlerini ayarlamak için bu yeni trendden yararlanacak.

Allora Network bunlardan biri.

Dün, AlloraKendisini "kendi kendini geliştiren merkezi olmayan bir yapay zeka ağı" olarak konumlandıran en son teknik teknik incelemesini resmi olarak duyurdu, aynı zamanda proje işinin anlatı sıcak noktalarına yaklaştığı anlamına geliyor.

Aynı zamanda proje, Mayıs ayında hem saç severlerin hem de Alfa avcılarının büyük ilgisini çeken puan teşvik planını da açıkladı.

AI pisti zaten kalabalık olduğundan, Allora'yı benzersiz kılan nedir? Teknik teknik incelemesinin nispeten karmaşık olduğunu göz önünde bulundurarak, onu yorumladık ve analiz ettik ve temel değer noktalarını ve proje tanıtımını size daha popüler bir şekilde sunduk.

Yapay zeka kaynak tekelinin eski sorunu

Allora teknik incelemesine bakılırsa, proje esas olarak mevcut yapay zeka alanındaki eski sorunlara yöneliktir: bilgi işlem gücü, algoritmalar ve veriler birkaç devin elinde yoğunlaşmıştır ve kaynak tekeli, makine öğreniminin (ML) optimal durumuna elverişli değildir.

Allora, optimum makine zekası oluşturmanın anahtarının, ağdaki bağlantı sayısını en üst düzeye çıkarmak ve en alakalı içgörüleri elde etmek için farklı veri kümelerinin ve algoritmaların ağda serbestçe birleştirilmesine izin vermek olduğuna inanıyor.

Bu nedenle, büyük veri kümelerini ve çıkarım algoritmalarını birbirine bağlayabilen bir sürü zekasına ihtiyacımız var.

short, mevcut şifreli yapay zeka projelerinde, farklı modeller arasındaki işbirliği yeterince iyi değildir ve teşvik yöntemleriyle ilgili sorunlar da vardır. Modeller ya izole edilmiştir ya da yeterince yakından bağlantılı ve etkili değildir, bu da tatmin edici olmayan nihai akıl yürütme sonuçlarına neden olur.

Vitalik ayrıca daha önce "Yapay zekanın oyuncu olarak katılabilmesi için farklı yapay zekaların performansını değerlendirmek için daha üst düzey bir mekanizmaya ihtiyaç var" demişti.

Allora'nın amacı, merkezi olmayan AI ağındaki düğümlerin daha iyi bir teşvik yapısı aracılığıyla daha iyi işbirliği yapmasını sağlamaktır; aynı zamanda, makine öğrenimi modellerinin etkinliğini artırmak için bağlamsal ayrıntıları tanımlamanın daha akıllı yollarını sunmak, böylece daha verimli istihbarat Akıl yürütme ve yargılama elde etmektir.

Allora: Model performansını iyileştirmek için bağlam farkındalığı ve farklılaştırılmış teşviklerin tanıtılması

Özellikle, Allora "daha iyi bir merkezi olmayan yapay zeka ağına" nasıl ulaşır?

En önemli vurgu şudur:Bağlama duyarlı ve farklılaştırılmış teşvik yapıları. Bu yenilikler, ağın her ortamda en uygun çıkarım sonuçlarını sunmasını sağlarken, her katılımcının benzersiz katkıları için adil ödüller sağlar.

Ama bu iki kelime kulağa biraz gizemli geliyor. Önce Allora ağının katılımcılarına bir göz atabiliriz.

Allora ağındaki katılımcılar arasında çalışanlar, değerlendiriciler ve tüketiciler bulunur, her rolün kendine özgü sorumlulukları ve rolleri vardır:

  1. Çalışanlar: Yapay zeka çıkarım sonuçları sağlayın ve diğer çalışanların çıkarım sonuçlarının kayıp değerini tahmin edin.
  2. İtibarcılar: Çıkarım sonuçlarının kalitesini ve çalışanlar tarafından sağlanan tahmini kayıp değerlerini değerlendirin.
  3. Tüketiciler: Ağdan sonuç çıkarmak için talepte bulunur ve ödeme yaparlar.

bir koordinatör (Konu Koordinatörü) aracılığıyla bir ağ etkileşimi:

  • consumerAğdan çıkarım sonuçlarını talep edin ve bunları almak için bir ücret ödeyin.
  • workerDiğer çalışanların çıkarım sonuçlarını tahmin etmek için çıkarım sonuçları ve bir kayıp değeri sağlar. Koordinatör, daha doğru çıkarım sonuçları elde etmek için bu bilgileri sentezler.
  • değerlendiriciÇalışanlar tarafından sağlanan çıkarım sonuçlarına ve tahmin edilen kayıp değerlerine dayanarak, değerlendirmenin adilliğini sağlamak için gerçek veriler kullanılarak değerlendirmeler yapılır ve diğer değerlendiricilerle fikir birliğine dayalı olarak ödüllendirilir.

Bu üç rolün tasarımı sayesinde, kaynak kullanımını optimize etme ve çıkarım doğruluğunu artırma hedefine ulaşılan verimli bir merkezi olmayan makine zekası ağı elde edilir. Esasen, rol paylaşımı ve teşvik mekanizmaları aracılığıyla kendini geliştirme ve adil ödüller elde eden bir sistemdir. tasarım.

Bu üç tür rolü anladıktan sonra, Allora'nın bağlam farkındalığına ve farklılaştırılmış teşvik tasarımına bakmak daha kolay olacaktır.

Sentez mekanizmasını çıkarın

Allora'nın çıkarım sentez mekanizması, merkezi olmayan makine zekasını gerçekleştirmesinin anahtarıdır. Aşağıdaki adımlarla elde edilir:

  1. Çıkarım Görevi: Her çalışan kendi veri kümesini ve modelini kullanarak çıkarım sonuçları üretir.
  2. Tahmin Görevi: Her çalışan, diğer çalışanların çıkarım sonuçlarının kayıp değerini tahmin eder. Bu tahmin edilen kayıp değerleri, çalışanın mevcut koşullar altında beklenen performansını temsil eder.
  3. Bağlama Duyarlı Çıkarım: Ağ, ağırlıklı ortalama aracılığıyla bağlama duyarlı bir tahmin çıkarım sonucu oluşturmak için çalışan tarafından sağlanan tahmin kaybı değerini kullanır. Bu ağırlıklı ortalamalar, geçmişe ve bağlama bağlı hesap doğruluğu dikkate alır.
  4. Ağ Çıkarımı: Nihai ağ çıkarımı, çalışanın çıkarım sonuçlarının bağlama duyarlı tahmin edilen çıkarım sonuçlarıyla birleştirilmesiyle oluşturulur.

Bu mekanizmanın anahtarı, diğer kripto projeleri gibi yalnızca modelin tarihsel doğruluğunu değerlendirmekle kalmayıp, aynı zamanda mevcut bağlamı hesap alarak en iyi çıkarım kombinasyonunu elde etmesi ve genel ağın zekasını geliştirmesidir.

Farklılaştırılmış ödül mekanizması

Aynı zamanda Allora, her katılımcının katkısının adil bir şekilde tanınmasını sağlamak için farklılaştırılmış bir ödül mekanizması sunar:

  1. çalışan ödülleri: Çıkarım ve tahmin görevlerine katkılarına göre atanır ve onları yüksek kaliteli veriler ve tahminler sağlamaya teşvik eder.
  2. Hakem ödülleri: Ödülleri, değerlendirmenin doğruluğunu ve adaletini sağlamak için fikir birliğine ve sahip olunan paylara yakınlığına göre tahsis edin.
  3. Genel ödül dağıtımı: Ödül mekanizması yalnızca katılımcıların olumlu katkılarını teşvik etmekle kalmaz, aynı zamanda merkezi olmayan tasarım yoluyla tek bir katılımcının aşırı konsantrasyonunu da önler.

Allora'da şu anda kullanımda olan bazı çözümler:

  • AI Fiyat Tahmini: Gelişmiş finansal ilkeller için kritik olan kesin, gerçek zamanlı varlık fiyatı bilgileri sağlar.
  • Yapay zeka destekli Apps Kasası: Geliştiricilerin gelişmiş DeFi stratejileri uygulamasına ve kazanç potansiyelini artırmasına olanak tanıyın.
  • Yapay Zeka Risk Modellemesi: Protokollerin dış risklerle başa çıkmak için daha güvenli sistemler oluşturmasına olanak tanır.
  • AnyML: Herhangi bir makine öğrenimi modelinin kolay entegrasyonunu sağlar, böylece herkes (yalnızca makine öğrenimi mühendisleri değil) merkezi olmayan yapay zeka kullanarak daha güçlü ürünler oluşturabilir.

Token ekonomi

Allora ağı, ağ katılımcıları arasında değer borsa kolaylaştırmak için yerel tokeni ALLO'yu kullanır. ALLO belirteçlerinin belirli kullanımları şunları içerir:

  1. Çıkarım sonuçlarını satın alın: Kullanıcılar, ağ tarafından oluşturulan çıkarım sonuçlarını satın almak için ALLO token'leri kullanabilir. Allora, kullanıcıların çıkarım için ödenecek ALLO ücretine bağımsız olarak karar vermelerine olanak tanıyan bir "ne ödemek istiyorsunuz" (PWYW) modelini benimser.
  2. Katılım ücretini ödeyin: ALLO token'ler, konu oluşturmak veya ağa katılmak (çalışan, değerlendirici veya ağ doğrulayıcısı olarak) için ödeme yapmak için kullanılabilir. Katılım ücretleri değişkendir.
  3. rehin: Değerlendiriciler ve ağ doğrulayıcılar, stake etmek için ALLO token'leri kullanabilir ve diğer token sahipleri de token'lerini değerlendiricilere veya ağ doğrulayıcılar devredebilir. Staking değerlendiricileri, doğrulayıcıları ve delegatörleri ALLO ödüllerini alacaktır.
  4. Teşvik ödemesi: Ağ, katılımcılara ödül ödemek için ALLO token'leri kullanır. Çalışanlar için bu ödüller, ağın doğruluğuna yaptıkları benzersiz katkıyla orantılıdır. Değerlendiriciler ve ağ doğrulayıcılar için bu ödüller, Stake ve fikir birliği ile orantılıdır.

Token değeri

Allora ağındaki token ekonomisi, tokenlerin gerçek değerini ve istikrarını sağlamak için tasarlanmıştır:

  1. ücret geliri: Ağ tarafından toplanan tüm ücretler, ödül üretim için ödeme yapmak üzere ağ hazinesine eklenecektir. Bu, pratikte Network Depot'un basit bir üstel bozulmadan daha yavaş bozulacağı ve geri dönüşüm Token yüksek bir APY'yi koruyacağı anlamına gelir
  2. : Ağ kullanımından toplanan ücretler, yeni tokenler basılmadan önce ödülleri öder. Bu, piyasa dinamiklerine bağlı olarak, dolaşımdaki ALLO arzının artabileceği (enflasyona karşılık gelen) veya azalabileceği (deflasyona karşılık gelebileceği) anlamına gelirSorunsuz
  3. üretim mekanizması: Üstel bir hareketli ortalama uygulanarak token üretimi yumuşatılır, böylece ana tokenin kilidi açıldığında APY'de keskin bir düşüş önlenir ve token sahiplerinin tokenlerini Stake devam etmesi sağlanır.

Ancak teknik inceleme, tokenin çıkış tarihinden ve ayrıntılarından bahsetmedi. Daha fazla bilgi için sosyal medya trendlerine dikkat etmeniz gerekiyor.

Allora'nın arkasındaki kaynaklar

Yukarıdaki içerik aslında makalenin başında bahsedilen zkML teknolojisinden bahsetmiyor. Görünüşe göre Allora'nın bu teknolojiyle hiçbir ilgisi yok.

Ancak Allora'nın arkasında, eski proje Upshot, Allora'nın geliştirilmesine temel bir katkıda bulunuyor.

Upshot, 400 milyondan fazla varlık için yapay zeka odaklı fiyat bilgisi sağlayan amiral gemisi fiyat tahmin modelini ağda dağıtarak Allora'nın yeteneklerini geliştirir. Modelden elde edilen en doğru tahminler, tarihsel olarak %95-99 güven seviyeleri göstermiştir.

Ek olarak, modelin çıktısına zkPredictor aracılığıyla erişilebilir (Bugüne kadarki en büyük on-chain zkML uygulaması), uygulamaların çıktıyı kriptografik olarak doğrulanabilir bir şekilde tüketmesini sağlamak için sağlanır.

Aynı zamanda Upshot, 2022'de Polychain, Framework, CoinFund ve Blok Zinciri Capital liderliğinde 22 milyon ABD doları finansman aldı. O zamanki yön, gerçek zamanlı NFT varlık değerlendirmesi yapmak için teknolojiyi kullanmaktı. Şimdi yapay zekanın yükseliş ile pist de değişti. , ancak daha önce biriken teknoloji yeni Allora'ya da uygulandı.

Yol haritası ve testnet teşvikleri

Allora'nın resmi blogundaki önceki bilgilere bakılırsa, projenin lansmanı üç aşamaya ayrılmıştır:

  • Testnet 1. Aşama: Şubat 2024 Ortası
  • Testnet 2. Aşama: Mart 2024 Ortası
  • Ana Ağ: 2024'ün 2. çeyreğinin başı

Bu noktada, proje ilerlemesi gecikmiş gibi görünüyor, ancak hala ana ağ başlatılmadan önceki aşamada.

Allora, ivme kazanmak ve daha fazla insanın kullanmasına izin vermek emir, 17 Mayıs'ta test ağı teşvik planının ilk aşamasını da başlattı. Gelecekte daha fazla airdrop beklentisi kazanmak için on-chain ve off-chain etkinliklerine katılarak da puan kazanabilirsiniz.

Puan kazanabilecek belirli etkinlikler şunları içerir:

Zincir üstü faaliyetler

  1. Konular oluşturun: Ağ içindeki belirli sorunları veya ilgi alanlarını belirleyin ve tanımlayın, çözümler geliştirmek ve sunmak için diğer aktörleri dahil edin.
  2. Makine öğrenimi modellerini tanıtın: Başkalarının kullanması için ağa makine öğrenimi modelleri ekleyin.
  3. Allora Powered Apps'i kullanın: Allora'nın makine zekası özelliklerinden yararlanan uygulamalara ve hizmetlere katılın

Zincir dışı faaliyetler

  1. Topluluk katılımı: Allora'yı Twitter'da takip edin ve Discord ve Telegram gruplarına katılın.
  2. Topluluğa katılın: Allora ağını destek için belirli topluluk etkinliklerine ve etkinliklerine katılın.

Şu anda, sıradan kullanıcıların katılması kolay olan etkinlikler Galxe etkinlik sayfasında bulunabilir. İlgilenen oyuncular şunları yapabilirKatılmak için buraya tıklayın

Genel olarak konuşursak, Allora belirli teknolojik yeniliklere, arka plan kaynaklarına ve yeteneklerin yeniden kullanımına sahip şifreleme bir projedir. Yapay zeka etkin noktalarının dönüşümündeki eğilimi takip edebilir ve yeni iş yönlerini genişletmek için yeteneklerinin kullanımını en üst düzeye çıkarabilir. En azından yeni bir ilgi çekmesini sağlayabilir. Bir savaşta asla geride kalmayın.

Üst sınırın ne kadar yüksek olduğuna gelince, birincisi, AI rüzgarının tekrar esmesini beklemeye bağlıdır ve ikincisi, projenin gelecekte daha operasyonel yöntemlerine bağlıdır.

Yasal Uyarı:

  1. Bu makale [Techflow] adresinden yeniden basılmıştır. Orijinal başlık '解读 Allora 白皮书:自我改进的去中心化 AI 网络' olarak iletin. Tüm telif hakları orijinal yazara aittir [TechFlow]. Bu yeniden baskıya itirazlar varsa, lütfen Gate Learn ekibiyle iletişime geçin, derhal ilgileneceklerdir.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüş ve görüşler yalnızca yazara aittir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin diğer dillere çevirileri Gate Learn ekibi tarafından yapılır. Bahsedilmediği sürece, tercüme edilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya intihal edilmesi yasaktır.

Allora White Paper: Kendi Kendini Geliştiren Merkezi Olmayan Bir Yapay Zeka Ağı

Orta SeviyeJun 19, 2024
Allora Network'ün amacı, merkezi olmayan AI ağındaki düğümlerin daha iyi bir teşvik yapısı aracılığıyla daha iyi işbirliği yapmasını sağlamaktır; aynı zamanda, makine öğrenimi modellerinin etkinliğini artırmak için bağlamsal ayrıntıları belirlemenin daha akıllı yollarını sunar, böylece daha verimli sonuçlar elde eder Verimli akıllı akıl yürütme ve muhakemenin temel özellikleri, durum farkındalığı ve farklılaştırılmış teşvik yapılarında yatmaktadır. Bu yenilikler, ağın her ortamda en iyi çıkarım sonuçlarını sunmasını sağlarken, her katılımcının benzersiz katkısı için adil eşitlik sağlar. Ödülü.
Allora White Paper: Kendi Kendini Geliştiren Merkezi Olmayan Bir Yapay Zeka Ağı

'解读 Allora 白皮书:自我改进的去中心化 AI 网络' orijinal başlığını iletin

Meme şu anda piyasada yaygın ve AI parkuru short bir dinlenme dönemine girdi.

Bununla birlikte, Nvidia'nın performansının yükselmesi ve yılın ikinci yarısında daha fazla yapay zeka endüstrisi etkinliğinin gelmesiyle birlikte, şifreli yapay zeka projeleri hala dikkate değer.

yükseliş yeni bir trend var —-zkML (sıfır bilgi makine öğrenimi) ve AI aracılarının kombinasyonu. İlki, gizlilik ve güvenliği sağlarken AI hesaplama sonuçlarının doğruluğunu doğrular; İkincisi, akıllı sözleşmeler ve merkezi olmayan ağlar aracılığıyla otomatik görev yürütme ve karar verme gerçekleştirir.

Bazı eski şifreleme projeleri, yeni döngüde daha fazla değer elde etmek amacıyla iş yönlerini ayarlamak için bu yeni trendden yararlanacak.

Allora Network bunlardan biri.

Dün, AlloraKendisini "kendi kendini geliştiren merkezi olmayan bir yapay zeka ağı" olarak konumlandıran en son teknik teknik incelemesini resmi olarak duyurdu, aynı zamanda proje işinin anlatı sıcak noktalarına yaklaştığı anlamına geliyor.

Aynı zamanda proje, Mayıs ayında hem saç severlerin hem de Alfa avcılarının büyük ilgisini çeken puan teşvik planını da açıkladı.

AI pisti zaten kalabalık olduğundan, Allora'yı benzersiz kılan nedir? Teknik teknik incelemesinin nispeten karmaşık olduğunu göz önünde bulundurarak, onu yorumladık ve analiz ettik ve temel değer noktalarını ve proje tanıtımını size daha popüler bir şekilde sunduk.

Yapay zeka kaynak tekelinin eski sorunu

Allora teknik incelemesine bakılırsa, proje esas olarak mevcut yapay zeka alanındaki eski sorunlara yöneliktir: bilgi işlem gücü, algoritmalar ve veriler birkaç devin elinde yoğunlaşmıştır ve kaynak tekeli, makine öğreniminin (ML) optimal durumuna elverişli değildir.

Allora, optimum makine zekası oluşturmanın anahtarının, ağdaki bağlantı sayısını en üst düzeye çıkarmak ve en alakalı içgörüleri elde etmek için farklı veri kümelerinin ve algoritmaların ağda serbestçe birleştirilmesine izin vermek olduğuna inanıyor.

Bu nedenle, büyük veri kümelerini ve çıkarım algoritmalarını birbirine bağlayabilen bir sürü zekasına ihtiyacımız var.

short, mevcut şifreli yapay zeka projelerinde, farklı modeller arasındaki işbirliği yeterince iyi değildir ve teşvik yöntemleriyle ilgili sorunlar da vardır. Modeller ya izole edilmiştir ya da yeterince yakından bağlantılı ve etkili değildir, bu da tatmin edici olmayan nihai akıl yürütme sonuçlarına neden olur.

Vitalik ayrıca daha önce "Yapay zekanın oyuncu olarak katılabilmesi için farklı yapay zekaların performansını değerlendirmek için daha üst düzey bir mekanizmaya ihtiyaç var" demişti.

Allora'nın amacı, merkezi olmayan AI ağındaki düğümlerin daha iyi bir teşvik yapısı aracılığıyla daha iyi işbirliği yapmasını sağlamaktır; aynı zamanda, makine öğrenimi modellerinin etkinliğini artırmak için bağlamsal ayrıntıları tanımlamanın daha akıllı yollarını sunmak, böylece daha verimli istihbarat Akıl yürütme ve yargılama elde etmektir.

Allora: Model performansını iyileştirmek için bağlam farkındalığı ve farklılaştırılmış teşviklerin tanıtılması

Özellikle, Allora "daha iyi bir merkezi olmayan yapay zeka ağına" nasıl ulaşır?

En önemli vurgu şudur:Bağlama duyarlı ve farklılaştırılmış teşvik yapıları. Bu yenilikler, ağın her ortamda en uygun çıkarım sonuçlarını sunmasını sağlarken, her katılımcının benzersiz katkıları için adil ödüller sağlar.

Ama bu iki kelime kulağa biraz gizemli geliyor. Önce Allora ağının katılımcılarına bir göz atabiliriz.

Allora ağındaki katılımcılar arasında çalışanlar, değerlendiriciler ve tüketiciler bulunur, her rolün kendine özgü sorumlulukları ve rolleri vardır:

  1. Çalışanlar: Yapay zeka çıkarım sonuçları sağlayın ve diğer çalışanların çıkarım sonuçlarının kayıp değerini tahmin edin.
  2. İtibarcılar: Çıkarım sonuçlarının kalitesini ve çalışanlar tarafından sağlanan tahmini kayıp değerlerini değerlendirin.
  3. Tüketiciler: Ağdan sonuç çıkarmak için talepte bulunur ve ödeme yaparlar.

bir koordinatör (Konu Koordinatörü) aracılığıyla bir ağ etkileşimi:

  • consumerAğdan çıkarım sonuçlarını talep edin ve bunları almak için bir ücret ödeyin.
  • workerDiğer çalışanların çıkarım sonuçlarını tahmin etmek için çıkarım sonuçları ve bir kayıp değeri sağlar. Koordinatör, daha doğru çıkarım sonuçları elde etmek için bu bilgileri sentezler.
  • değerlendiriciÇalışanlar tarafından sağlanan çıkarım sonuçlarına ve tahmin edilen kayıp değerlerine dayanarak, değerlendirmenin adilliğini sağlamak için gerçek veriler kullanılarak değerlendirmeler yapılır ve diğer değerlendiricilerle fikir birliğine dayalı olarak ödüllendirilir.

Bu üç rolün tasarımı sayesinde, kaynak kullanımını optimize etme ve çıkarım doğruluğunu artırma hedefine ulaşılan verimli bir merkezi olmayan makine zekası ağı elde edilir. Esasen, rol paylaşımı ve teşvik mekanizmaları aracılığıyla kendini geliştirme ve adil ödüller elde eden bir sistemdir. tasarım.

Bu üç tür rolü anladıktan sonra, Allora'nın bağlam farkındalığına ve farklılaştırılmış teşvik tasarımına bakmak daha kolay olacaktır.

Sentez mekanizmasını çıkarın

Allora'nın çıkarım sentez mekanizması, merkezi olmayan makine zekasını gerçekleştirmesinin anahtarıdır. Aşağıdaki adımlarla elde edilir:

  1. Çıkarım Görevi: Her çalışan kendi veri kümesini ve modelini kullanarak çıkarım sonuçları üretir.
  2. Tahmin Görevi: Her çalışan, diğer çalışanların çıkarım sonuçlarının kayıp değerini tahmin eder. Bu tahmin edilen kayıp değerleri, çalışanın mevcut koşullar altında beklenen performansını temsil eder.
  3. Bağlama Duyarlı Çıkarım: Ağ, ağırlıklı ortalama aracılığıyla bağlama duyarlı bir tahmin çıkarım sonucu oluşturmak için çalışan tarafından sağlanan tahmin kaybı değerini kullanır. Bu ağırlıklı ortalamalar, geçmişe ve bağlama bağlı hesap doğruluğu dikkate alır.
  4. Ağ Çıkarımı: Nihai ağ çıkarımı, çalışanın çıkarım sonuçlarının bağlama duyarlı tahmin edilen çıkarım sonuçlarıyla birleştirilmesiyle oluşturulur.

Bu mekanizmanın anahtarı, diğer kripto projeleri gibi yalnızca modelin tarihsel doğruluğunu değerlendirmekle kalmayıp, aynı zamanda mevcut bağlamı hesap alarak en iyi çıkarım kombinasyonunu elde etmesi ve genel ağın zekasını geliştirmesidir.

Farklılaştırılmış ödül mekanizması

Aynı zamanda Allora, her katılımcının katkısının adil bir şekilde tanınmasını sağlamak için farklılaştırılmış bir ödül mekanizması sunar:

  1. çalışan ödülleri: Çıkarım ve tahmin görevlerine katkılarına göre atanır ve onları yüksek kaliteli veriler ve tahminler sağlamaya teşvik eder.
  2. Hakem ödülleri: Ödülleri, değerlendirmenin doğruluğunu ve adaletini sağlamak için fikir birliğine ve sahip olunan paylara yakınlığına göre tahsis edin.
  3. Genel ödül dağıtımı: Ödül mekanizması yalnızca katılımcıların olumlu katkılarını teşvik etmekle kalmaz, aynı zamanda merkezi olmayan tasarım yoluyla tek bir katılımcının aşırı konsantrasyonunu da önler.

Allora'da şu anda kullanımda olan bazı çözümler:

  • AI Fiyat Tahmini: Gelişmiş finansal ilkeller için kritik olan kesin, gerçek zamanlı varlık fiyatı bilgileri sağlar.
  • Yapay zeka destekli Apps Kasası: Geliştiricilerin gelişmiş DeFi stratejileri uygulamasına ve kazanç potansiyelini artırmasına olanak tanıyın.
  • Yapay Zeka Risk Modellemesi: Protokollerin dış risklerle başa çıkmak için daha güvenli sistemler oluşturmasına olanak tanır.
  • AnyML: Herhangi bir makine öğrenimi modelinin kolay entegrasyonunu sağlar, böylece herkes (yalnızca makine öğrenimi mühendisleri değil) merkezi olmayan yapay zeka kullanarak daha güçlü ürünler oluşturabilir.

Token ekonomi

Allora ağı, ağ katılımcıları arasında değer borsa kolaylaştırmak için yerel tokeni ALLO'yu kullanır. ALLO belirteçlerinin belirli kullanımları şunları içerir:

  1. Çıkarım sonuçlarını satın alın: Kullanıcılar, ağ tarafından oluşturulan çıkarım sonuçlarını satın almak için ALLO token'leri kullanabilir. Allora, kullanıcıların çıkarım için ödenecek ALLO ücretine bağımsız olarak karar vermelerine olanak tanıyan bir "ne ödemek istiyorsunuz" (PWYW) modelini benimser.
  2. Katılım ücretini ödeyin: ALLO token'ler, konu oluşturmak veya ağa katılmak (çalışan, değerlendirici veya ağ doğrulayıcısı olarak) için ödeme yapmak için kullanılabilir. Katılım ücretleri değişkendir.
  3. rehin: Değerlendiriciler ve ağ doğrulayıcılar, stake etmek için ALLO token'leri kullanabilir ve diğer token sahipleri de token'lerini değerlendiricilere veya ağ doğrulayıcılar devredebilir. Staking değerlendiricileri, doğrulayıcıları ve delegatörleri ALLO ödüllerini alacaktır.
  4. Teşvik ödemesi: Ağ, katılımcılara ödül ödemek için ALLO token'leri kullanır. Çalışanlar için bu ödüller, ağın doğruluğuna yaptıkları benzersiz katkıyla orantılıdır. Değerlendiriciler ve ağ doğrulayıcılar için bu ödüller, Stake ve fikir birliği ile orantılıdır.

Token değeri

Allora ağındaki token ekonomisi, tokenlerin gerçek değerini ve istikrarını sağlamak için tasarlanmıştır:

  1. ücret geliri: Ağ tarafından toplanan tüm ücretler, ödül üretim için ödeme yapmak üzere ağ hazinesine eklenecektir. Bu, pratikte Network Depot'un basit bir üstel bozulmadan daha yavaş bozulacağı ve geri dönüşüm Token yüksek bir APY'yi koruyacağı anlamına gelir
  2. : Ağ kullanımından toplanan ücretler, yeni tokenler basılmadan önce ödülleri öder. Bu, piyasa dinamiklerine bağlı olarak, dolaşımdaki ALLO arzının artabileceği (enflasyona karşılık gelen) veya azalabileceği (deflasyona karşılık gelebileceği) anlamına gelirSorunsuz
  3. üretim mekanizması: Üstel bir hareketli ortalama uygulanarak token üretimi yumuşatılır, böylece ana tokenin kilidi açıldığında APY'de keskin bir düşüş önlenir ve token sahiplerinin tokenlerini Stake devam etmesi sağlanır.

Ancak teknik inceleme, tokenin çıkış tarihinden ve ayrıntılarından bahsetmedi. Daha fazla bilgi için sosyal medya trendlerine dikkat etmeniz gerekiyor.

Allora'nın arkasındaki kaynaklar

Yukarıdaki içerik aslında makalenin başında bahsedilen zkML teknolojisinden bahsetmiyor. Görünüşe göre Allora'nın bu teknolojiyle hiçbir ilgisi yok.

Ancak Allora'nın arkasında, eski proje Upshot, Allora'nın geliştirilmesine temel bir katkıda bulunuyor.

Upshot, 400 milyondan fazla varlık için yapay zeka odaklı fiyat bilgisi sağlayan amiral gemisi fiyat tahmin modelini ağda dağıtarak Allora'nın yeteneklerini geliştirir. Modelden elde edilen en doğru tahminler, tarihsel olarak %95-99 güven seviyeleri göstermiştir.

Ek olarak, modelin çıktısına zkPredictor aracılığıyla erişilebilir (Bugüne kadarki en büyük on-chain zkML uygulaması), uygulamaların çıktıyı kriptografik olarak doğrulanabilir bir şekilde tüketmesini sağlamak için sağlanır.

Aynı zamanda Upshot, 2022'de Polychain, Framework, CoinFund ve Blok Zinciri Capital liderliğinde 22 milyon ABD doları finansman aldı. O zamanki yön, gerçek zamanlı NFT varlık değerlendirmesi yapmak için teknolojiyi kullanmaktı. Şimdi yapay zekanın yükseliş ile pist de değişti. , ancak daha önce biriken teknoloji yeni Allora'ya da uygulandı.

Yol haritası ve testnet teşvikleri

Allora'nın resmi blogundaki önceki bilgilere bakılırsa, projenin lansmanı üç aşamaya ayrılmıştır:

  • Testnet 1. Aşama: Şubat 2024 Ortası
  • Testnet 2. Aşama: Mart 2024 Ortası
  • Ana Ağ: 2024'ün 2. çeyreğinin başı

Bu noktada, proje ilerlemesi gecikmiş gibi görünüyor, ancak hala ana ağ başlatılmadan önceki aşamada.

Allora, ivme kazanmak ve daha fazla insanın kullanmasına izin vermek emir, 17 Mayıs'ta test ağı teşvik planının ilk aşamasını da başlattı. Gelecekte daha fazla airdrop beklentisi kazanmak için on-chain ve off-chain etkinliklerine katılarak da puan kazanabilirsiniz.

Puan kazanabilecek belirli etkinlikler şunları içerir:

Zincir üstü faaliyetler

  1. Konular oluşturun: Ağ içindeki belirli sorunları veya ilgi alanlarını belirleyin ve tanımlayın, çözümler geliştirmek ve sunmak için diğer aktörleri dahil edin.
  2. Makine öğrenimi modellerini tanıtın: Başkalarının kullanması için ağa makine öğrenimi modelleri ekleyin.
  3. Allora Powered Apps'i kullanın: Allora'nın makine zekası özelliklerinden yararlanan uygulamalara ve hizmetlere katılın

Zincir dışı faaliyetler

  1. Topluluk katılımı: Allora'yı Twitter'da takip edin ve Discord ve Telegram gruplarına katılın.
  2. Topluluğa katılın: Allora ağını destek için belirli topluluk etkinliklerine ve etkinliklerine katılın.

Şu anda, sıradan kullanıcıların katılması kolay olan etkinlikler Galxe etkinlik sayfasında bulunabilir. İlgilenen oyuncular şunları yapabilirKatılmak için buraya tıklayın

Genel olarak konuşursak, Allora belirli teknolojik yeniliklere, arka plan kaynaklarına ve yeteneklerin yeniden kullanımına sahip şifreleme bir projedir. Yapay zeka etkin noktalarının dönüşümündeki eğilimi takip edebilir ve yeni iş yönlerini genişletmek için yeteneklerinin kullanımını en üst düzeye çıkarabilir. En azından yeni bir ilgi çekmesini sağlayabilir. Bir savaşta asla geride kalmayın.

Üst sınırın ne kadar yüksek olduğuna gelince, birincisi, AI rüzgarının tekrar esmesini beklemeye bağlıdır ve ikincisi, projenin gelecekte daha operasyonel yöntemlerine bağlıdır.

Yasal Uyarı:

  1. Bu makale [Techflow] adresinden yeniden basılmıştır. Orijinal başlık '解读 Allora 白皮书:自我改进的去中心化 AI 网络' olarak iletin. Tüm telif hakları orijinal yazara aittir [TechFlow]. Bu yeniden baskıya itirazlar varsa, lütfen Gate Learn ekibiyle iletişime geçin, derhal ilgileneceklerdir.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüş ve görüşler yalnızca yazara aittir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin diğer dillere çevirileri Gate Learn ekibi tarafından yapılır. Bahsedilmediği sürece, tercüme edilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya intihal edilmesi yasaktır.
今すぐ始める
登録して、
$100
のボーナスを獲得しよう!