Berachain nedir?

Yeni BaşlayanAug 22, 2024
Bu derinlemesine analiz, Bonng Bears NFT topluluğundan ilham alan devrim niteliğinde bir EVM-uyumlu blokzincir olan Berachain'e derinlemesine bir bakış sunuyor. İnovatif Birlikte Kanıt konsensüs mekanizmasını kullanıyor. Makale, Berachain'in üç token sistemini, Birlikte Kanıt mekanizmasını, yönetim modelini ve DeFi peyzajındaki uygulamalarını ve avantajlarını kapsamlı bir şekilde ele almaktadır. Berachain V2'deki önemli güncellemeleri tanıtıyor; BeaconKit çerçevesini entegre etme, teknik mimariye yönelik iyileştirmeler, üç token sistemini ve konsensüs mekanizmasını koruma, geliştirici deneyimine yönelik optimize edilmeler ve doğrulayıcı kurulumlarına ayarlamalar. Makale, Berachain'in gelişiminin arkasındaki itici gücü vurguluyor: topluluğunun gücü ve inovatif teknolojisi. Ayrıca, geliştirme ekibinin projenin başarısına olan kararlılığını da vurgulamaktadır.
Berachain nedir?

Önsöz

Kripto topluluğu, Blockchain teknolojisi tarafından güçlendirilen dijital bir topluluk etrafında büyüyen yeni bir dünyayla günümüzde çok ilgi görüyor. Bu devrim niteliğindeki harekete katılmak için dünya çapındaki hayranlar ve meraklılar, endüstrinin büyümesini destekleyen birkaç platform oluşturmuşlardır.

Berachain, bu hızla büyüyen topluluğa katılmak için geliştirilen yeni bir platformdur. Bu makalede, Berachain'in özelliklerini, nasıl çalıştığını ve son zamanlardaki popülaritesinin sırrını inceleyeceğiz.

Berachain nedir?

Berachain, Bonng Bears NFT topluluğunun bir fikriyle ortaya çıkan bir blok zinciridir. EVM uyumlu bir blok zinciri olan Berachain, kullanıcıların katman-1 istikrarlı coin varlıklarını ve güçlü finansal destek ve yatırım getirisi olan mavi yonga DeFi'yi (ev tokens) bağlantının doğrulayıcılarında stake yapmasını mümkün kılan yeni bir konsensüs mekanizması olan Proof-of-liquidity kullanır.

CosmosSDK üzerinde geliştirilen yeni bir DeFi protokolüdür. Tedermint'i, kendi yerel uzlaşma makinesini kullanır. Zincirin adı, geliştirme ekibinin Bong Bears adlı bir NFT proje topluluğu yaratmasından gelir.

Berachain, popüler meme paralarından farklı olarak, De-Fi dünyasında yeni bir sermaye verimliliği seviyesi yaratmayı planlamaktadır. Berachain'de, kullanıcılar diğer De-Fi platformlarında gerçekleştirebilecekleri günlük işlemleri yapabilirler, ancak bazı ek özellikler ve avantajlarla birlikte.

Berachain yalnızca bir meme zincirinden daha fazlasıdır. DeFi için yeni sermaye verimliliği seviyeleri oluşturmayı planlayarak masaya daha fazla getiriyor. Bu, geliştiricilerinin başarılı bir şekilde yeni bir üç token sistemine sahip bir blockchain oluşturması nedeniyle gerçekleşir. Ayrıca, diğer blockchain'lerin karşılaştığı önemli likidite sorunlarını çözmeyi iddia ederek kendisini diğerlerinden ayırır.

Berachain Kim Tarafından Oluşturuldu?

Berachain'in kökleri Bong Bears NFT'lerinin yaratıcılarına kadar uzanıyor. Başlangıçta bağımsız bir protokole dönüşen bir NFT projesi olan Berachain, Temmuz 2021 civarında başlatılan Bong Bears NFT koleksiyonuyla başladı. NFT koleksiyon projesi, planının bir sonraki aşamasını duyurmadan önce birçok aşamadan geçti.

Platform, Bond Bears, Baby Bears, Band Bears, Boo Bears ve Bit Bears gibi projelere yer verdi. Bu farklı projelerin Nisan 2022'de piyasaya sürülmesinden sonra, Bong Bear ekibi, yerli bir protokol oluşturma planlarını ortaya koyan bir makaleyi Medium'da yayınladı.

Şu anda, Berachain popüler meme coin'ler ile aynı özelliği gösteriyor DogecoinveShiba Inu, popüler meme jetonlarının popülerliğini kullanarak onu desteklemek için çok daha büyük bir topluluk oluşturmayı başardı.

Son zamanlardaki Berachain çılgınlığının ardında ne var?

Berachain son zamanlarda Olympus'un ilgisini çekti. DAO platformu, Berachain'in tohum turuna katılmayı ve stratejik bir ortak olarak Berachain vakfı ile yakın çalışmayı planlıyor. Olympus'un arkasındaki beyinler, hazinesinden yaklaşık 500.000 doları Berachain'e yatırmak istiyor.

Yatırım, Olympus'a ağın %1'ini sağlayacaktı. Bu da Berachain ile ortaklıkları için alacakları ekstra %1 ile birleşince, ağın %2'sine sahip olmalarına yol açacaktı.

Berachain Nasıl Çalışır?

Berachain şu anda kullanıyorCosmos-SDK, bir blok zincirleri oluşturmak için bir çerçeve. Ayrıca, pazarın en güvenilir ve yüksek performanslı uzlaşma çerçevelerinden biri olan yerli uzlaşma mekanizması Tendermint'ı da kullanır.

Tendermint, Cosmos-SDK ve Berachain'in Sıvılık İspiyon Direnç Mekanizması, Berachain'in işlemleri hızlı, düşük maliyetli ve belirleyici sonuçlu olarak gerçekleştirmesine olanak tanır. Tüm bu faktörler, farklı bilgi sistemleri arasında basit, etkileşimli bir katman oluştururken birlikte çalışır.

Bu yeni katman, uzlaşı teminatlı zincir-yerel sabitcoin konsensüsünü korumakla görevlendirilmiş, stake edilmiş sermayeyi daha verimli hale getirme ve en önemlisi, geleneksel proof of stake sistemine dayalı bir blokzincirinden daha az hacklenme olasılığı olan bir blokzincir yapma görevini üstlenmiştir.

Berachain'ı benzersiz kılan nedir?

Berachain, yaklaşan bir DeFi protokolüdür, ancak topluluğun alışkın olduğundan daha fazlası olduğunu iddia ediyor. Şimdiye kadar, NFT'leri platformunda başlatılan önceki projelerle toplanan bir topluluğun desteğine sahip, ancak şimdi ekosistemde gördüğümüz her günlük DeFi protokolünden farklı özellikler kurmuştur.

Berachain'ın en büyük çekiciliği, fraksiyonel likidite sorununu çözmek için yaptığı yenilikçi yaklaşımıdır. Fraksiyonel likidite, likiditenin birkaç varlığa bölündüğü durumlarda meydana gelir; likidite havuzu kurur ve likidite borcu haline gelir. Berachain'in buna yaklaşımı çok özeldir. Diğer blok zincirlerinin kullandığı normal yaklaşımı benimsemek yerine, Berachain iki temel parçadan oluşan yeni bir sistemle gitti.

  • Tri-Token Sistemi
  • Likitlik Kanıtı

Berachain'in Üç Jetonlu Sistemi

Ethereum ve Terra gibi popüler zincirlerin aksine, Berachain yerel tokenlarına alternatif bir yaklaşım benimsedi. Bunun yerine, üç farklı yerel tokena sahip olan Bir Token Sistemi'ni benimsedi.

Token'lar üçe bölünür ve her birinin belirli bir rolü vardır:

  1. $BERA

BERA, tipik bir Katman 1 yerli jetonun sahip olduğu özelliklere benzer özelliklere sahiptir. Temel işlevi gaz ücretleri ve blok ödülleri olarak kullanılmaktır. Toplandıktan sonra, BERA jetonları yakılır.

BERA’nın en dikkat çekici özelliği, geliştiricilere göre BGT kazanmanın tek yolunun stake etmek olduğu şeklindedir. Bera’yı stakelamak için iki seçenek bulunmaktadır; ilki yalnızca BERA’yı stakelemek iken diğeri diğer tokenları stakeleme yoluyla kazanılan BERA’yı stakelemektir.

BERA jetonlarının, piyasaya sürüldükten sonra gelecek yıllarda yıllık %10 enflasyon oranında ihraç edilmesi bekleniyor.

  1. $BGT

Berachain’in yönetim token’ı, platformun uzun vadeli kullanıcılarına verilen devredilemez bir NFT'dir. $BGT kazanmanın tek yolu, $BERA'yı staking yapmaktır. Bu, sahiplere zincirin karar sürecinde bir rol verir.

BERA gaz ücreti tokenidir, BGT ise yönetim tokenidir. Görevi basittir: her staking varlığı için blok ödülünü belirlemek ve hangi tokenlerin staking için eklenmesine karar vermek.

Gaz jetonunu ve yönetim jetonunu ayırarak, BERA sorumluluk kanıtı sorununu çözebiliyor.

  1. $HONEY

Berachain'ın yerel uzlaşı teminatlı stabil kripto parası, DeFi faaliyetleriyle ilgili ücretlerden staking yapılarak elde edilebilir. Kullanıcılar, diğer varlıkları teminat olarak kullanarak Berachain platformunda $HONEY oluşturabilir.

HONEY, Berachain'in ana para birimidir çünkü genellikle kullanıcılar tarafından bahis yapılmış diğer varlıklarla eşleştirilir ve likidite olarak da kullanılır. Ayrıca platformun perp borsasındaki finansman ücretlerinin ödenmesinde de kullanılır.

HONEY, sabitlenmesini kaybetmemek için belirli önlemler alır. İlk olarak, HONEY, sürekli bir talep görmekte ve sonsuz takas işlemlerinde finansman ücretlerini ödemekte kullanılmaktadır. Ayrıca, diğer staked varlıklarla HONEY bastığınızda, bastırma faiz oranı ortasında değiştirilebilir.

Tri-Token sistemi, her merkezi olmayan ekonominin başarısı için kritik olan üç ana parçadan oluştuğuna inancıyla desteklenmektedir. İlk parça, bir iş birimini fiyatlandırma ve bu işi akıllı sözleşme yürütme yoluyla yapma ihtiyacıdır. İkinci parça, demokratik olarak örgütlenme, uzlaşma sağlama ve ağın geleceği ile ilgili kararlar alma aracıdır. Üçüncü parça, genel bir stabilcoin aracılığıyla işlem yapma yoludur.

Berachain geliştiricileri, bir tokenin hem ücret hem de yönetim tokeni olarak hizmet ettiği bir sistemde en fazla işlem yapan en aktif kullanıcıların zamanla oy verme güçlerini kaybettiklerini tespit etti. Bu sorunun bir çözümü, ücret ve yönetim tokenlerini ayırmak ve kullanıcıların ağdaki farklı tokenları kullanarak yönetim tokenleri kazanabilecekleri adil ve farklı bir yol izin vermektir, böylece Berachain'in likidite kanıtı sistemine değer kazandırılır.

Berachain'in Likidite Kanıt Sistemi

Likitlik ispatı, Berachain'in geliştiricileri tarafından oluşturulan yeni bir sistemdir. Kullanıcıların ETH, TC ve diğer stabilcoin'leri bir doğrulayıcıya stakelemelerine izin verir. Berachain'in likitlik ispatı yeni birSybilkonsensüs kasa sistemini kullanarak doğrulayıcı oy ağırlıklarını hesaplamak ve blok ödüllerini dağıtmak için direnç mekanizması.

Sistem, kullanıcılara ve doğrulayıcı işletmecilerine çeşitli varlıkları uzlaşma kasasına yatırmalarına izin verir. Bu kullanıcılar veya doğrulayıcılar daha sonra tokenize edilmiş paylarla ödüllendirilir, yatırımlarının bir göstergesi. Normal koşullarda, staking protokolün kendi token'ıyla yapılır. Berachain'in Cosmos'u benimsemesi, farklı zincirlerden gelen token'ların birbirleriyle işlem yapmasına izin veren bir iletişim merkezi oluşturmayı kolaylaştırır.

Berachain'ın benzersiz sistemi, kullanıcıların çeşitli tokenlardan tokenları staking yapmalarına ve bu stakingleri DPoS'e katılmak üzere doğrulayıcılara atamalarına olanak tanır. Berachain, kendi yerli coin'lerinden (BERA, HONEY, BGT) herhangi birini staking yapmanızı gerektirmez; sadece likiditeniz olduğunu kanıtlamanız yeterlidir.

Berachain’in Yönetişim Modeli

Üçlü bir jeton sistemiyle birlikte, platformun Yönetim ve paydaşlık sistemlerinden farklı bir stil beklenir. Tamamen aynı olmasa da, Berachain geleneksel sistemi takip etmeye çalıştı. Üçlü jeton sisteminin içinde zincirin Yönetim jetonu, BGT, yer alıyor ve bu transfer edilemez bir NFT'dir.

BGT, yani Bera Yönetişim Tokeni, her yatırılmış varlık için blok ödülünü ve platformda hangi diğer varlıkların staking için kullanılacağını belirlemek için kullanılır. BGT sahipleri, Bera yerel protokollerinden üretilen ücretlerden kazanacaklar ve yerel token $HONEY ile ödüllendirilecekler.

Bu, $BERA yatırmanın kazançlı olacağı anlamına gelir çünkü $BERA & $BGT ve sonunda $HONEY kazanırsınız.

Berachain Ekosistemi

Lansmanı birkaç ay sonra yapılacak olan Berachain, şimdiden ağda başlatmayı planlayan projelerle ortaklıklar içeren bir gelişmekte olan bir ekosisteme sahip.

Bir ortaklık Crocswap ile kuruldu. Crocswap, Berachain'de yerel merkezi olmayan bir borsa (DEX) entegre etmeyi planlıyor. Önerilen DEX, tek bir akıllı sözleşme temeli ve çift likidite modeli gibi benzersiz özelliklere sahiptir. Crocswap'ın DEX'i, geleceğin nesli olmaya hazırlanıyor.AMM.

Berachain üzerinde başlatılacak başka bir proje de Synapse Protokolüdür, bu protokol Cosmos ve diğer zincirler için çapraz zincir altyapısı sağlayacak. Synapse protokolü ile Katman 1 DeFi protokolleri, Berachain'e geçiş yaparak Berachain'deki çeşitli staking stratejilerine erişebilir.

Diğer projeler, geniş kullanım alanlarına sahip olarak ana ağda piyasaya sürülecek diğer projeler arasında Gumball, Abacus ve Merkezi Olmayan Otonom OrganizasyonlarTemple DAO ve Olympus DAO gibi.

Berachain V2

13 Haziran 2024'te, Berachain, Berachain V2 için bir güncelleme duyurdu. Bu sürüm, daha iyi EVM akıllı sözleşme geliştirmek için BeaconKit çerçevesi ile mimari ve uzlaşıyı geliştirir, likiditeyi artırır ve ekonomik güvenliği artırır. V2, üçlü token modelini ve PoL teşvik mekanizmasını korur ve beklenen yüksek TVL'yi yönetmek için 100'den 256'ya doğrulayıcıyı artırır. Yeni modüler tasarım, paylaşılan likidite aracılığıyla tüm ekosistemde işbirliğini ve güvenliği artırır. Ayrıca, V1 mempool'un blok alanı talebi sorunlarını çözerek yürütme istemci çeşitliliğini artırır.

Anahtar Geliştirmeler

  1. BeaconKit Framework'un Tanıtımı: Berachain V2, mimarisini ve konsensüs mekanizmasını geliştiren BeaconKit çerçevesini tanıtıyor. Bu geliştirme, daha iyi bir EVM akıllı sözleşme geliştirme deneyimi sunmayı ve likidite ile ekonomik güvenliği artırmayı hedeflemektedir.
  2. Teknik Mimari İyileştirmeler: V2, önceki sürümün kısıtlamalarını artırarak yürütme istemcilerinin çeşitliliğini artırır ve bellek havuzunun blok alanı taleplerine yetişememe sorunlarını çözer. Bu iyileştirmeler, Berachain'in daha yüksek işlem hacmiyle başa çıkmasını ve genel performansını artırmasını sağlar.
  3. Üç Jetonlu Modelin Korunması: Berachain V2, önemli yükseltmelerine rağmen, çekirdek prensiplerin likidite hizalaması ve teşvikleri protokol düzeyinde korunduğundan üç jetonlu modelini korur.
  4. Konsensüs Mekanizması: Berachain V2'nin temeli olmaya devam eden Likidite Kanıtı (PoL) konsensüs mekanizması, likiditenin ve ekonomik güvenliğin büyümesini teşvik etmek için doğrulayıcılar ve ekosistem katılımcıları (kullanıcılar ve uygulamalar) arasındaki teşvikleri dengelemektedir.
  5. Geliştirici Deneyimi: V2 mimarisi, Reth, Geth veya Nethermind gibi herhangi bir yürütme istemcisini (örneğin) kullanarak geliştirici deneyimini iyileştirmek üzere tasarlanmıştır, Berachain'in EVM uyumluluk avantajını güçlendirmek.
  6. Doğrulayıcı Kurulum Ayarları: V2, beklenen yüksek Toplam Değer Kilitlenme (TVL) desteklemek için yeterli ekonomik destek sağlayarak doğrulayıcı kurulum sürecini en fazla 100'den 256'ya çıkaran ayarlamalar yapar.

Berachain V2, ağ güvenliğini ve verimliliğini artırmak için önemli ekonomik ve mekanik değişiklikler sunar. Önemli değişiklikler arasında, doğrulayıcı düğümler için stake gereksiniminin BGT'den daha yüksek miktarda BERA'ya yükseltilmesi, ağ güvenliğinin artırılması ve BERA'nın faydasının artırılması yer alıyor. Ayrıca V2, slashing mekanizmasını yalnızca doğrulayıcı düğümlerin BERA hissesini etkileyecek şekilde ayarlayarak BGT delegatörlerini yanlış davranışların sonuçlarından korur. Blok üretimi ile ilgili olarak V2, tüm doğrulayıcı düğümler için eşit blok üretim fırsatları sağlar. Blok ödüllerini, ayrılan BGT miktarına göre orantılı olarak dağıtarak daha adil bir ödül sistemini ve ağ katılımını teşvik eder. Berachain V2 ayrıca BGT'nin ekonomik rolünü güçlendirir, değer teklifini netleştirir ve yürütme istemcilerinin çeşitliliğini artırarak, Berachain ekosistemi için olumlu bir gelişme görünümüne işaret ederek ve kullanıcılar, geliştiriciler ve doğrulayıcı düğümler için daha optimize edilmiş bir deneyim sağlayarak V1'in teknik sınırlamalarını ele alır.

Sonuç

Berachain kurulumu, güçlü ve kararlı bir topluluk tarafından desteklenen güçlü ve verimli bir sistemi gösterir. Tüm bunlar, zincirin işleyişinin arkasındaki yenilikçi teknoloji (tri-token sistemi ve likidite kanıtı) ile desteklenmektedir. Zincirin planlarının ne kadarının tamamen işlevsel veya çalışır durumda olacağı imkansızdır. Kesin olan şey, geliştiricilerin projenin başarısını sağlamaya olan bağlılığıdır.

Berachain V2'nin piyasaya sürülmesiyle, güvenliği artırma, ağ performansını iyileştirme ve kullanıcı deneyimini optimize etme konusundaki kararlılıkta bir adım daha atıldığını gördük. Doğrulayıcı düğümler için paylaşım gerekliliklerini artırma, kesme mekanizmasını ayarlama ve daha adil blok üretimi ve ödül dağıtımını uygulama yoluyla V2, Berachain için önemli bir ilerleme kaydediyor. Ayrıca, BGT'nin ekonomik rolü netleştirilmiş, iBGT etrafında oluşturulan ekosistemi güçlendirirken, önceki sürümlerin teknik kısıtlamalarını ele alan yürütme istemci çeşitliliğinde de iyileştirmeler yapılmıştır.

Berachain'ın hedefleri ve vizyonu hala gelişmekte olsa da, geliştirme ekibinin kararlı çabaları ve topluluğun kararlı desteği, Berachain'in blok zinciri alanında ilerlemeye devam edeceğinden ve projenin başarısını ve sürekli büyümesini sağlayacaktır.

Penulis: Allen、Tamilore
Penerjemah: Sonia
Pengulas: Edward、KOWEI、Elisa、Ashley、Joyce
* Informasi ini tidak bermaksud untuk menjadi dan bukan merupakan nasihat keuangan atau rekomendasi lain apa pun yang ditawarkan atau didukung oleh Gate.io.
* Artikel ini tidak boleh di reproduksi, di kirim, atau disalin tanpa referensi Gate.io. Pelanggaran adalah pelanggaran Undang-Undang Hak Cipta dan dapat dikenakan tindakan hukum.

Berachain nedir?

Yeni BaşlayanAug 22, 2024
Bu derinlemesine analiz, Bonng Bears NFT topluluğundan ilham alan devrim niteliğinde bir EVM-uyumlu blokzincir olan Berachain'e derinlemesine bir bakış sunuyor. İnovatif Birlikte Kanıt konsensüs mekanizmasını kullanıyor. Makale, Berachain'in üç token sistemini, Birlikte Kanıt mekanizmasını, yönetim modelini ve DeFi peyzajındaki uygulamalarını ve avantajlarını kapsamlı bir şekilde ele almaktadır. Berachain V2'deki önemli güncellemeleri tanıtıyor; BeaconKit çerçevesini entegre etme, teknik mimariye yönelik iyileştirmeler, üç token sistemini ve konsensüs mekanizmasını koruma, geliştirici deneyimine yönelik optimize edilmeler ve doğrulayıcı kurulumlarına ayarlamalar. Makale, Berachain'in gelişiminin arkasındaki itici gücü vurguluyor: topluluğunun gücü ve inovatif teknolojisi. Ayrıca, geliştirme ekibinin projenin başarısına olan kararlılığını da vurgulamaktadır.
Berachain nedir?

Önsöz

Kripto topluluğu, Blockchain teknolojisi tarafından güçlendirilen dijital bir topluluk etrafında büyüyen yeni bir dünyayla günümüzde çok ilgi görüyor. Bu devrim niteliğindeki harekete katılmak için dünya çapındaki hayranlar ve meraklılar, endüstrinin büyümesini destekleyen birkaç platform oluşturmuşlardır.

Berachain, bu hızla büyüyen topluluğa katılmak için geliştirilen yeni bir platformdur. Bu makalede, Berachain'in özelliklerini, nasıl çalıştığını ve son zamanlardaki popülaritesinin sırrını inceleyeceğiz.

Berachain nedir?

Berachain, Bonng Bears NFT topluluğunun bir fikriyle ortaya çıkan bir blok zinciridir. EVM uyumlu bir blok zinciri olan Berachain, kullanıcıların katman-1 istikrarlı coin varlıklarını ve güçlü finansal destek ve yatırım getirisi olan mavi yonga DeFi'yi (ev tokens) bağlantının doğrulayıcılarında stake yapmasını mümkün kılan yeni bir konsensüs mekanizması olan Proof-of-liquidity kullanır.

CosmosSDK üzerinde geliştirilen yeni bir DeFi protokolüdür. Tedermint'i, kendi yerel uzlaşma makinesini kullanır. Zincirin adı, geliştirme ekibinin Bong Bears adlı bir NFT proje topluluğu yaratmasından gelir.

Berachain, popüler meme paralarından farklı olarak, De-Fi dünyasında yeni bir sermaye verimliliği seviyesi yaratmayı planlamaktadır. Berachain'de, kullanıcılar diğer De-Fi platformlarında gerçekleştirebilecekleri günlük işlemleri yapabilirler, ancak bazı ek özellikler ve avantajlarla birlikte.

Berachain yalnızca bir meme zincirinden daha fazlasıdır. DeFi için yeni sermaye verimliliği seviyeleri oluşturmayı planlayarak masaya daha fazla getiriyor. Bu, geliştiricilerinin başarılı bir şekilde yeni bir üç token sistemine sahip bir blockchain oluşturması nedeniyle gerçekleşir. Ayrıca, diğer blockchain'lerin karşılaştığı önemli likidite sorunlarını çözmeyi iddia ederek kendisini diğerlerinden ayırır.

Berachain Kim Tarafından Oluşturuldu?

Berachain'in kökleri Bong Bears NFT'lerinin yaratıcılarına kadar uzanıyor. Başlangıçta bağımsız bir protokole dönüşen bir NFT projesi olan Berachain, Temmuz 2021 civarında başlatılan Bong Bears NFT koleksiyonuyla başladı. NFT koleksiyon projesi, planının bir sonraki aşamasını duyurmadan önce birçok aşamadan geçti.

Platform, Bond Bears, Baby Bears, Band Bears, Boo Bears ve Bit Bears gibi projelere yer verdi. Bu farklı projelerin Nisan 2022'de piyasaya sürülmesinden sonra, Bong Bear ekibi, yerli bir protokol oluşturma planlarını ortaya koyan bir makaleyi Medium'da yayınladı.

Şu anda, Berachain popüler meme coin'ler ile aynı özelliği gösteriyor DogecoinveShiba Inu, popüler meme jetonlarının popülerliğini kullanarak onu desteklemek için çok daha büyük bir topluluk oluşturmayı başardı.

Son zamanlardaki Berachain çılgınlığının ardında ne var?

Berachain son zamanlarda Olympus'un ilgisini çekti. DAO platformu, Berachain'in tohum turuna katılmayı ve stratejik bir ortak olarak Berachain vakfı ile yakın çalışmayı planlıyor. Olympus'un arkasındaki beyinler, hazinesinden yaklaşık 500.000 doları Berachain'e yatırmak istiyor.

Yatırım, Olympus'a ağın %1'ini sağlayacaktı. Bu da Berachain ile ortaklıkları için alacakları ekstra %1 ile birleşince, ağın %2'sine sahip olmalarına yol açacaktı.

Berachain Nasıl Çalışır?

Berachain şu anda kullanıyorCosmos-SDK, bir blok zincirleri oluşturmak için bir çerçeve. Ayrıca, pazarın en güvenilir ve yüksek performanslı uzlaşma çerçevelerinden biri olan yerli uzlaşma mekanizması Tendermint'ı da kullanır.

Tendermint, Cosmos-SDK ve Berachain'in Sıvılık İspiyon Direnç Mekanizması, Berachain'in işlemleri hızlı, düşük maliyetli ve belirleyici sonuçlu olarak gerçekleştirmesine olanak tanır. Tüm bu faktörler, farklı bilgi sistemleri arasında basit, etkileşimli bir katman oluştururken birlikte çalışır.

Bu yeni katman, uzlaşı teminatlı zincir-yerel sabitcoin konsensüsünü korumakla görevlendirilmiş, stake edilmiş sermayeyi daha verimli hale getirme ve en önemlisi, geleneksel proof of stake sistemine dayalı bir blokzincirinden daha az hacklenme olasılığı olan bir blokzincir yapma görevini üstlenmiştir.

Berachain'ı benzersiz kılan nedir?

Berachain, yaklaşan bir DeFi protokolüdür, ancak topluluğun alışkın olduğundan daha fazlası olduğunu iddia ediyor. Şimdiye kadar, NFT'leri platformunda başlatılan önceki projelerle toplanan bir topluluğun desteğine sahip, ancak şimdi ekosistemde gördüğümüz her günlük DeFi protokolünden farklı özellikler kurmuştur.

Berachain'ın en büyük çekiciliği, fraksiyonel likidite sorununu çözmek için yaptığı yenilikçi yaklaşımıdır. Fraksiyonel likidite, likiditenin birkaç varlığa bölündüğü durumlarda meydana gelir; likidite havuzu kurur ve likidite borcu haline gelir. Berachain'in buna yaklaşımı çok özeldir. Diğer blok zincirlerinin kullandığı normal yaklaşımı benimsemek yerine, Berachain iki temel parçadan oluşan yeni bir sistemle gitti.

  • Tri-Token Sistemi
  • Likitlik Kanıtı

Berachain'in Üç Jetonlu Sistemi

Ethereum ve Terra gibi popüler zincirlerin aksine, Berachain yerel tokenlarına alternatif bir yaklaşım benimsedi. Bunun yerine, üç farklı yerel tokena sahip olan Bir Token Sistemi'ni benimsedi.

Token'lar üçe bölünür ve her birinin belirli bir rolü vardır:

  1. $BERA

BERA, tipik bir Katman 1 yerli jetonun sahip olduğu özelliklere benzer özelliklere sahiptir. Temel işlevi gaz ücretleri ve blok ödülleri olarak kullanılmaktır. Toplandıktan sonra, BERA jetonları yakılır.

BERA’nın en dikkat çekici özelliği, geliştiricilere göre BGT kazanmanın tek yolunun stake etmek olduğu şeklindedir. Bera’yı stakelamak için iki seçenek bulunmaktadır; ilki yalnızca BERA’yı stakelemek iken diğeri diğer tokenları stakeleme yoluyla kazanılan BERA’yı stakelemektir.

BERA jetonlarının, piyasaya sürüldükten sonra gelecek yıllarda yıllık %10 enflasyon oranında ihraç edilmesi bekleniyor.

  1. $BGT

Berachain’in yönetim token’ı, platformun uzun vadeli kullanıcılarına verilen devredilemez bir NFT'dir. $BGT kazanmanın tek yolu, $BERA'yı staking yapmaktır. Bu, sahiplere zincirin karar sürecinde bir rol verir.

BERA gaz ücreti tokenidir, BGT ise yönetim tokenidir. Görevi basittir: her staking varlığı için blok ödülünü belirlemek ve hangi tokenlerin staking için eklenmesine karar vermek.

Gaz jetonunu ve yönetim jetonunu ayırarak, BERA sorumluluk kanıtı sorununu çözebiliyor.

  1. $HONEY

Berachain'ın yerel uzlaşı teminatlı stabil kripto parası, DeFi faaliyetleriyle ilgili ücretlerden staking yapılarak elde edilebilir. Kullanıcılar, diğer varlıkları teminat olarak kullanarak Berachain platformunda $HONEY oluşturabilir.

HONEY, Berachain'in ana para birimidir çünkü genellikle kullanıcılar tarafından bahis yapılmış diğer varlıklarla eşleştirilir ve likidite olarak da kullanılır. Ayrıca platformun perp borsasındaki finansman ücretlerinin ödenmesinde de kullanılır.

HONEY, sabitlenmesini kaybetmemek için belirli önlemler alır. İlk olarak, HONEY, sürekli bir talep görmekte ve sonsuz takas işlemlerinde finansman ücretlerini ödemekte kullanılmaktadır. Ayrıca, diğer staked varlıklarla HONEY bastığınızda, bastırma faiz oranı ortasında değiştirilebilir.

Tri-Token sistemi, her merkezi olmayan ekonominin başarısı için kritik olan üç ana parçadan oluştuğuna inancıyla desteklenmektedir. İlk parça, bir iş birimini fiyatlandırma ve bu işi akıllı sözleşme yürütme yoluyla yapma ihtiyacıdır. İkinci parça, demokratik olarak örgütlenme, uzlaşma sağlama ve ağın geleceği ile ilgili kararlar alma aracıdır. Üçüncü parça, genel bir stabilcoin aracılığıyla işlem yapma yoludur.

Berachain geliştiricileri, bir tokenin hem ücret hem de yönetim tokeni olarak hizmet ettiği bir sistemde en fazla işlem yapan en aktif kullanıcıların zamanla oy verme güçlerini kaybettiklerini tespit etti. Bu sorunun bir çözümü, ücret ve yönetim tokenlerini ayırmak ve kullanıcıların ağdaki farklı tokenları kullanarak yönetim tokenleri kazanabilecekleri adil ve farklı bir yol izin vermektir, böylece Berachain'in likidite kanıtı sistemine değer kazandırılır.

Berachain'in Likidite Kanıt Sistemi

Likitlik ispatı, Berachain'in geliştiricileri tarafından oluşturulan yeni bir sistemdir. Kullanıcıların ETH, TC ve diğer stabilcoin'leri bir doğrulayıcıya stakelemelerine izin verir. Berachain'in likitlik ispatı yeni birSybilkonsensüs kasa sistemini kullanarak doğrulayıcı oy ağırlıklarını hesaplamak ve blok ödüllerini dağıtmak için direnç mekanizması.

Sistem, kullanıcılara ve doğrulayıcı işletmecilerine çeşitli varlıkları uzlaşma kasasına yatırmalarına izin verir. Bu kullanıcılar veya doğrulayıcılar daha sonra tokenize edilmiş paylarla ödüllendirilir, yatırımlarının bir göstergesi. Normal koşullarda, staking protokolün kendi token'ıyla yapılır. Berachain'in Cosmos'u benimsemesi, farklı zincirlerden gelen token'ların birbirleriyle işlem yapmasına izin veren bir iletişim merkezi oluşturmayı kolaylaştırır.

Berachain'ın benzersiz sistemi, kullanıcıların çeşitli tokenlardan tokenları staking yapmalarına ve bu stakingleri DPoS'e katılmak üzere doğrulayıcılara atamalarına olanak tanır. Berachain, kendi yerli coin'lerinden (BERA, HONEY, BGT) herhangi birini staking yapmanızı gerektirmez; sadece likiditeniz olduğunu kanıtlamanız yeterlidir.

Berachain’in Yönetişim Modeli

Üçlü bir jeton sistemiyle birlikte, platformun Yönetim ve paydaşlık sistemlerinden farklı bir stil beklenir. Tamamen aynı olmasa da, Berachain geleneksel sistemi takip etmeye çalıştı. Üçlü jeton sisteminin içinde zincirin Yönetim jetonu, BGT, yer alıyor ve bu transfer edilemez bir NFT'dir.

BGT, yani Bera Yönetişim Tokeni, her yatırılmış varlık için blok ödülünü ve platformda hangi diğer varlıkların staking için kullanılacağını belirlemek için kullanılır. BGT sahipleri, Bera yerel protokollerinden üretilen ücretlerden kazanacaklar ve yerel token $HONEY ile ödüllendirilecekler.

Bu, $BERA yatırmanın kazançlı olacağı anlamına gelir çünkü $BERA & $BGT ve sonunda $HONEY kazanırsınız.

Berachain Ekosistemi

Lansmanı birkaç ay sonra yapılacak olan Berachain, şimdiden ağda başlatmayı planlayan projelerle ortaklıklar içeren bir gelişmekte olan bir ekosisteme sahip.

Bir ortaklık Crocswap ile kuruldu. Crocswap, Berachain'de yerel merkezi olmayan bir borsa (DEX) entegre etmeyi planlıyor. Önerilen DEX, tek bir akıllı sözleşme temeli ve çift likidite modeli gibi benzersiz özelliklere sahiptir. Crocswap'ın DEX'i, geleceğin nesli olmaya hazırlanıyor.AMM.

Berachain üzerinde başlatılacak başka bir proje de Synapse Protokolüdür, bu protokol Cosmos ve diğer zincirler için çapraz zincir altyapısı sağlayacak. Synapse protokolü ile Katman 1 DeFi protokolleri, Berachain'e geçiş yaparak Berachain'deki çeşitli staking stratejilerine erişebilir.

Diğer projeler, geniş kullanım alanlarına sahip olarak ana ağda piyasaya sürülecek diğer projeler arasında Gumball, Abacus ve Merkezi Olmayan Otonom OrganizasyonlarTemple DAO ve Olympus DAO gibi.

Berachain V2

13 Haziran 2024'te, Berachain, Berachain V2 için bir güncelleme duyurdu. Bu sürüm, daha iyi EVM akıllı sözleşme geliştirmek için BeaconKit çerçevesi ile mimari ve uzlaşıyı geliştirir, likiditeyi artırır ve ekonomik güvenliği artırır. V2, üçlü token modelini ve PoL teşvik mekanizmasını korur ve beklenen yüksek TVL'yi yönetmek için 100'den 256'ya doğrulayıcıyı artırır. Yeni modüler tasarım, paylaşılan likidite aracılığıyla tüm ekosistemde işbirliğini ve güvenliği artırır. Ayrıca, V1 mempool'un blok alanı talebi sorunlarını çözerek yürütme istemci çeşitliliğini artırır.

Anahtar Geliştirmeler

  1. BeaconKit Framework'un Tanıtımı: Berachain V2, mimarisini ve konsensüs mekanizmasını geliştiren BeaconKit çerçevesini tanıtıyor. Bu geliştirme, daha iyi bir EVM akıllı sözleşme geliştirme deneyimi sunmayı ve likidite ile ekonomik güvenliği artırmayı hedeflemektedir.
  2. Teknik Mimari İyileştirmeler: V2, önceki sürümün kısıtlamalarını artırarak yürütme istemcilerinin çeşitliliğini artırır ve bellek havuzunun blok alanı taleplerine yetişememe sorunlarını çözer. Bu iyileştirmeler, Berachain'in daha yüksek işlem hacmiyle başa çıkmasını ve genel performansını artırmasını sağlar.
  3. Üç Jetonlu Modelin Korunması: Berachain V2, önemli yükseltmelerine rağmen, çekirdek prensiplerin likidite hizalaması ve teşvikleri protokol düzeyinde korunduğundan üç jetonlu modelini korur.
  4. Konsensüs Mekanizması: Berachain V2'nin temeli olmaya devam eden Likidite Kanıtı (PoL) konsensüs mekanizması, likiditenin ve ekonomik güvenliğin büyümesini teşvik etmek için doğrulayıcılar ve ekosistem katılımcıları (kullanıcılar ve uygulamalar) arasındaki teşvikleri dengelemektedir.
  5. Geliştirici Deneyimi: V2 mimarisi, Reth, Geth veya Nethermind gibi herhangi bir yürütme istemcisini (örneğin) kullanarak geliştirici deneyimini iyileştirmek üzere tasarlanmıştır, Berachain'in EVM uyumluluk avantajını güçlendirmek.
  6. Doğrulayıcı Kurulum Ayarları: V2, beklenen yüksek Toplam Değer Kilitlenme (TVL) desteklemek için yeterli ekonomik destek sağlayarak doğrulayıcı kurulum sürecini en fazla 100'den 256'ya çıkaran ayarlamalar yapar.

Berachain V2, ağ güvenliğini ve verimliliğini artırmak için önemli ekonomik ve mekanik değişiklikler sunar. Önemli değişiklikler arasında, doğrulayıcı düğümler için stake gereksiniminin BGT'den daha yüksek miktarda BERA'ya yükseltilmesi, ağ güvenliğinin artırılması ve BERA'nın faydasının artırılması yer alıyor. Ayrıca V2, slashing mekanizmasını yalnızca doğrulayıcı düğümlerin BERA hissesini etkileyecek şekilde ayarlayarak BGT delegatörlerini yanlış davranışların sonuçlarından korur. Blok üretimi ile ilgili olarak V2, tüm doğrulayıcı düğümler için eşit blok üretim fırsatları sağlar. Blok ödüllerini, ayrılan BGT miktarına göre orantılı olarak dağıtarak daha adil bir ödül sistemini ve ağ katılımını teşvik eder. Berachain V2 ayrıca BGT'nin ekonomik rolünü güçlendirir, değer teklifini netleştirir ve yürütme istemcilerinin çeşitliliğini artırarak, Berachain ekosistemi için olumlu bir gelişme görünümüne işaret ederek ve kullanıcılar, geliştiriciler ve doğrulayıcı düğümler için daha optimize edilmiş bir deneyim sağlayarak V1'in teknik sınırlamalarını ele alır.

Sonuç

Berachain kurulumu, güçlü ve kararlı bir topluluk tarafından desteklenen güçlü ve verimli bir sistemi gösterir. Tüm bunlar, zincirin işleyişinin arkasındaki yenilikçi teknoloji (tri-token sistemi ve likidite kanıtı) ile desteklenmektedir. Zincirin planlarının ne kadarının tamamen işlevsel veya çalışır durumda olacağı imkansızdır. Kesin olan şey, geliştiricilerin projenin başarısını sağlamaya olan bağlılığıdır.

Berachain V2'nin piyasaya sürülmesiyle, güvenliği artırma, ağ performansını iyileştirme ve kullanıcı deneyimini optimize etme konusundaki kararlılıkta bir adım daha atıldığını gördük. Doğrulayıcı düğümler için paylaşım gerekliliklerini artırma, kesme mekanizmasını ayarlama ve daha adil blok üretimi ve ödül dağıtımını uygulama yoluyla V2, Berachain için önemli bir ilerleme kaydediyor. Ayrıca, BGT'nin ekonomik rolü netleştirilmiş, iBGT etrafında oluşturulan ekosistemi güçlendirirken, önceki sürümlerin teknik kısıtlamalarını ele alan yürütme istemci çeşitliliğinde de iyileştirmeler yapılmıştır.

Berachain'ın hedefleri ve vizyonu hala gelişmekte olsa da, geliştirme ekibinin kararlı çabaları ve topluluğun kararlı desteği, Berachain'in blok zinciri alanında ilerlemeye devam edeceğinden ve projenin başarısını ve sürekli büyümesini sağlayacaktır.

Penulis: Allen、Tamilore
Penerjemah: Sonia
Pengulas: Edward、KOWEI、Elisa、Ashley、Joyce
* Informasi ini tidak bermaksud untuk menjadi dan bukan merupakan nasihat keuangan atau rekomendasi lain apa pun yang ditawarkan atau didukung oleh Gate.io.
* Artikel ini tidak boleh di reproduksi, di kirim, atau disalin tanpa referensi Gate.io. Pelanggaran adalah pelanggaran Undang-Undang Hak Cipta dan dapat dikenakan tindakan hukum.
Mulai Sekarang
Daftar dan dapatkan Voucher
$100
!