En İyi 10 P2P Ticaret Platformu

Yeni BaşlayanMar 09, 2024
Eşler arası ticaret platformlarının kripto ekosistemindeki önemi fazla vurgulanamaz. İşte bilmeniz gereken en iyi 10 P2P kripto platformu.
En İyi 10 P2P Ticaret Platformu

Kripto varlıkların popülaritesi son zamanlarda arttı ve birçok kişi bu varlıkların değerini enflasyona karşı bir koruma olarak kabul etti. Bu dijital varlıkların alıcı ve satıcılarındaki bu akın, eşler arası (P2P) ticaret platformlarının doğmasına yol açtı. Zaman içinde, kripto endüstrisindeki P2P ticaret platformlarının sayısında bir artış olmuştur. Neredeyse tüm P2P ticaret platformları, hızlı, uygun maliyetli, merkezi olmayan kripto ticaret işlemlerini kolaylaştırma ortak hedefini paylaşmaktadır.

P2P (Peer-to-Peer) Kripto Platformu Nedir?

Eşler arası (P2P) kripto ticaret platformu, kripto para alıcılarını ve satıcılarını birbirine bağlayan çevrimiçi bir pazardır. En saf anlamıyla, eşler arası ticaret, iki kullanıcının bir aracı olmadan işlem yapmasını içerir. Bu, finansal işlemlerin iki taraf arasında bir finansal kurumu dahil etmeden gerçekleşebileceği anlamına gelir.

Ancak, P2P işlemleri için bu ideal durum pek mümkün değildir. Gizliliği korurken, iki tarafın birbirine güvenmesini gerektirir. Güven sorununu çözmek için, birkaç kripto platformu P2P pazarının değiştirilmiş bir versiyonunu oluşturmuştur.

Çoğu P2P pazaryeri "güven sorununu" çözmek için bir emanet kullanır. Bu nedenle, tipik kripto işlemleri bir kripto varlığı için sipariş vermeyi, ödeme yapmayı ve ödeme doğrulandıktan sonra kripto para birimini almayı içerir. Bu nedenle Gate.io gibi P2P platformları, alıcılar ve satıcılar üzerlerine düşeni yapana kadar hem fon hem de token için bir emanet kullanarak dolandırıcılık nedeniyle fon kaybı riskini azaltmaktadır.

P2P Platformları Nasıl Çalışır?

Tüm P2P platformları benzer şekilde çalışsa da, farklı değişim adımlarında küçük farklılıklar olabilir. İşte P2P platformlarının nasıl çalıştığına dair birkaç genel adım.

Bir Hesap Oluşturun ve Cüzdanınıza Para Yatırın

Neredeyse tüm P2P platformlarının hizmetlerini kullanmak için, kullanıcıların önce bir hesap oluşturması ve dijital bir cüzdan kurması gerekir. Bu cüzdan, kripto para birimlerini satın almak için kullanacakları fonları tutacaktır.

İlan Oluşturma veya İlanlara Göz Atma

Bir kullanıcı bir hesap oluşturduktan sonra, bir sonraki şey kripto para birimi satın almak veya varlıklarını satışa sunmak için platform listelerinden geçmektir. Bir alıcı olarak, bu listeleri inceleyebilir ve şartları sizin için en uygun olan satıcıyı bulabilirsiniz. Bir satıcı olarak, borsa kuralları ve yönetmelikleriyle çelişmediği sürece tercih ettiğiniz şartları belirleyebilirsiniz.

Bir Ticaret Başlatın

İlanlara göz attıktan sonra, bir alıcı veya satıcı ile işlem başlatabilirsiniz. Genellikle, alıcıların ve satıcıların şartları platformda vurgulanır. Ayrıca, her iki taraf da işleme devam etmeden önce iletişim kurabilir ve müzakere edebilir.

Emanetler ve Anlaşmazlıklar

P2P pazarındaki bir emanet, işlemlerin koşulları yerine getirilene kadar fonları geçici olarak tutar. Taraflardan biri veya her ikisi de anlaşmaya uymaz ve şartlardan cayarsa, işlem feshedilir.

Ancak bazı durumlarda emanetçinin müdahale etmesi gerekebilir. Örneğin, bir alıcının 100 dolarlık bir sipariş oluşturduğunu ancak yalnızca 90 dolar ödediğini varsayalım, satıcı kripto para birimini serbest bırakmamayı seçebilir. Alıcı "ödendi" düğmesine tıklarsa, satıcı anlaşmazlığı çözmek için platformun emanetini dahil etmeye karar verebilir.

İddialarını savunmak için hem alıcıdan hem de satıcıdan kanıtlar istenecektir. Bu nedenle, ticaret platformundan alınan emanet, anlaşmazlıkların çözümünde bir yargıç görevi görür. Yukarıda belirtilene benzer bir senaryoda, alıcı işlemi tamamlamak için fazladan 10$ ödeme yapmaya teşvik edilebilir veya satıcı 90$'ı iade etmeye ve işlemi iptal etmeye teşvik edilebilir.

Ödeme Onayı

Alıcı ödemeyi yaptıktan sonra, satıcının hesabına doğru miktarda para geldiğini teyit etmesi gerekecektir. Satıcı ödemeyi aldığında, P2P platformundaki işlemi doğrulaması gerekir.

Kripto Para Birimi Yayını

Satıcı, P2P platformundaki işlemi onayladıktan sonra, platform, emanet edilen kripto jetonu alıcının cüzdanına göndererek işlemi otomatik olarak gerçekleştirir ve böylece ticareti sonuçlandırır.

2024'te En İyi 10 Eşler Arası (P2P) Platform

Kripto endüstrisinde çeşitli P2P ticaret platformları vardır, ancak bazıları olağanüstü hizmet kaliteleri nedeniyle seçilmiştir. Bu platformlar sektörün en iyi 10 P2P ticaret borsasını oluşturmaktadır: Gate.io, Binance borsası, OKX, Paxful, Hodl Hodl, Bisq, Kucoin, Bybit, WazirX ve Remitano.

Gate.io

Kaynak: Gate.io

Gate.io, takas, likidite madenciliği, varlık kredisi, slot açık artırmaları, bulut madenciliği ve dijital varlıkların alım satımı dahil olmak üzere çok sayıda hizmet sunan gelişmiş bir kripto borsasıdır. Platform arayüzü, kripto para birimleri hakkında önceden çok az bilgisi olan veya hiç bilgisi olmayan uzmanları ve kripto acemilerini tam olarak barındıracak şekilde oluşturulmuştur.

Gate.io'nun P2P ticaret sistemi güvenli, müşteri dostu ve uygun maliyetlidir. Gate.io, müşterilerinin çıkarlarını korumak için P2P satıcıları için mavi rozet doğrulama etiketi kullanmaktadır. Bu rozete sahip satıcılar iyi bir ticaret geçmişine sahiptir ve kullanıcılara kaliteli hizmet sağlama konusunda iyi bir itibar kazanmışlardır.

Platform şu anda P2P alıcı ve satıcılarının 36 fiat para biriminde ödeme yapmasını veya almasını sağlıyor. Kullanıcılar ayrıca PayPal, TransferWise ve ADVCash gibi popüler ödeme sağlayıcıları aracılığıyla para gönderip alabilirler. Ayrıca, Gate.io P2P ticaret platformu günün her saati aktiftir.

Gate.io'nun eşler arası platformunun en büyük avantajlarından biri, borsanın tüccarların özel trafik desteğinden yararlanmasını sağlamasıdır. Premium satıcılar, pazaryerindeki reklamları için daha fazla görünürlük elde edebilirler.

Paxful

Kaynak Paxful.com

Paxful, kullanıcıların Tether, Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paraları kolayca alıp satmasını sağlayan eşler arası bir borsadır. Platform şu anda çeşitli ülkelerde 12 milyon kullanıcıya sahip.

Ayrıca kullanıcı dostu bir arayüze ve çok çeşitli ödeme yöntemlerine sahiptir. Bu P2P ticaret platformu ayrıca akıllı sözleşme emanet sisteminden yararlanarak alıcıları ve satıcıları korur. Bu şekilde, dolandırıcılık ve fon kaybı riski en düşük minimum seviyelere indirilir.

Özellikle Paxful, kurucu ortağı tarafından açılan bir dava nedeniyle ortaya çıkan bazı güvenlik endişeleriyle karşılaştıktan sonra Nisan 2023'te ilk olarak kapatıldı. Ancak bir ay sonra platform, faaliyetlerine yeniden başladığını ve P2P ticaret platformunun tekrar yoluna girdiğini duyurdu.

Hodl Hodl

Kaynak: Hodl Hodl.com

Hodl Hodl, dünya çapında 100.000'den fazla kullanıcısı olan merkezi olmayan bir Bitcoin alım satım ve borç verme borsasıdır. Bu platformdaki P2P, fonları platformda tutmadan güvence altına almasını sağlayan son teknoloji ürünü bir çoklu imza emanet sistemi kullanmaktadır. Ayrıca, Hodl Hodl sektördeki en düşük işlem ücretlerinden birine sahiptir ve işlem başına yalnızca %0,3 ücret almaktadır.

Ayrıca, Hodl Hodl'da küresel bir P2P borç verme platformu olan Lend aracılığıyla bir P2P borç verme hizmeti de sunuyorlar.

Bisq

Kaynak Bisq.network

Bisq, hizmetlerini kullanmak için kullanıcı kaydını zorunlu tutmayarak kullanıcıların kimliklerini korumaktan gurur duyan merkezi olmayan bir eşler arası Bitcoin borsasıdır. Dolayısıyla bu anonimlik, kullanıcıları, kullanıcıların kişisel bilgilerini sunucularında saklayan merkezi borsalarda yaygın olan siber saldırılardan korur.

Ancak Bisq, diğer borsalara kıyasla hakemler kullanır ve işlem yalnızca ilgili üç taraf, yani hakem, alıcı ve satıcı, işlemi imzaladığında gerçekleştirilir. Bisq'in bariz bir dezavantajı, platformun mobil uyumlu olmamasıdır. Arayüz öncelikle PC kullanıcıları için geliştirilmiştir ve Bisq'in bir mobil uygulaması olmasına rağmen, uygulamanın sınırlı işlevleri vardır.

Kucoin

Kaynak Kucoin.com

Kucoin, Bitcoin ve Ethereum dahil olmak üzere 700'den fazla kripto para biriminin ticaretini kolaylaştıran bir kripto para borsasıdır. Platform ayrıca yatırımcıların spot ticaret, ticaret botları ve kaldıraçlı tokenler aracılığıyla kârlarını en üst düzeye çıkarmalarına yardımcı olur. Kucoin ayrıca sektör lideri bir şifreleme depolama sistemi kullanarak kullanıcılarının hesaplarını ve fonlarını korumak için sıkı önlemler almıştır.

Kucoin P2P ticaret platformu, kullanıcıların Ethereum gibi kripto varlıklarını USD, NGN ve MYR dahil olmak üzere 30'dan fazla fiat para birimiyle satın almalarını sağlar. Ayrıca, çeşitli ödeme yöntemleriyle uyumludur ve kullanıcıların kendilerine en uygun yöntemi seçmelerine olanak tanır.

Bybit Borsası

Kaynak Bybit.com

Bybit, Ben Zhou tarafından kurulan ve 2018 yılında piyasaya sürülen bir kripto para borsasıdır. Kaldıraçlı ticaret, kripto kredileri, fiat para çekme işlemleri ve NFT pazarları dahil olmak üzere birçok hizmet sunarlar. Borsadaki P2P ticaret platformu, USD ve GBP gibi 20'den fazla fiat para birimini desteklemektedir. Platform ayrıca kullanıcı dostu, güvenli ve işlemler için uygun maliyetlidir.

Binance Borsası


Kaynak Binance.com

Changpeng Zhao tarafından 2017 yılında kurulan Binance, şu anda işlem hacmi açısından sektördeki en büyük kripto borsası konumunda. Nispeten düşük işlem ücretleriyle kripto varlıkları ödünç verme, satın alma ve satma dahil olmak üzere çeşitli hizmetler sunarlar.

Binance ayrıca 400'den fazla varlık ile alım satım için geniş bir kripto para yelpazesine sahiptir. Binance, Singapur ve Amerika Birleşik Devletleri gibi dünyanın bazı bölgelerinde sınırlı alım satım seçeneklerine sahip olsa da, P2P hizmeti oldukça iyidir. Kullanım kolaylığı ve düşük yayılımı, onu kripto endüstrisinde en çok kullanılan P2P platformlarından biri haline getirmiştir.

OKX

Kaynak OKX.com

OKX borsası, bir hesabı olan herkesin nispeten düşük ücretlerle kripto varlıkları alıp satmasına olanak tanıyan mükemmel ticaret hizmetleri sunar. Buna ek olarak, kullanıcılar tokenlarını platformdaki stake etme ve kaydetme seçeneği aracılığıyla işe koyarak büyük kazançlar elde edebilirler. OKX'in P2P sistemi, güvenliği artırmak için akıllı sözleşmeler ve gelişmiş yapay zeka kullanır.

OKX eşler arası pazaryeri de nispeten yüksek bir işlem hacmine sahiptir. OKX çeşitli ülkelerdeki kullanıcılar için mevcut olsa da, Amerika Birleşik Devletleri kullanıcıları için mevcut değildir.

WazirX


Kaynak Wazirx.com

WazirX, kripto endüstrisi hakkında önceden çok az bilgisi olan veya hiç bilgisi olmayan kripto acemileri için en iyi kripto borsalarından biri olarak kabul edilir. Kullanıcı dostu bir arayüze ve geri bildirimde bulunmak veya soru sormak isteyen tüm kullanıcılar için 7/24 canlı sohbet desteğine sahiptir.

WazirX P2P platformu ayrıca alıcıları ve satıcıları aracılar olmadan işlem yapmaları için sorunsuz bir şekilde birbirine bağlar. Buna ek olarak, platformdaki ticaret hizmetleri, hizmetlerini sunmak için hazır olan günün her saati tüccarları nedeniyle her zaman erişilebilir durumdadır.

Remitano


Kaynak Remitano.com

Remintano, alıcıları ve satıcıları bir emanet sistemi yardımıyla doğrudan birbirleriyle kolayca ticaret yapmaları için birbirine bağlayan bir Bitcoin eşler arası pazar yeri olarak başlayan bir kripto borsasıdır. Ancak, sonunda başka hizmet biçimleri eklediler ve diğer kripto para birimlerinin ticaretine izin vermeye başladılar.

Platform şu anda 20'den fazla kripto varlığını destekliyor ve Hindistan ve Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere 58 ülkede mevcut. Remitano ayrıca, platformlarında ticaret yapmak veya diğer hizmet türlerini kullanmak için yardıma ihtiyaç duyan müşterilerin ihtiyaçlarına katıldıkları 7/24 müşteri desteği canlı sohbetine sahiptir.

Sonuç

Eşler arası ticaret platformları, geleneksel pazarlarda yaygın olan varlık alım satım stresini ortadan kaldırdıkları için kripto endüstrisinde çok önemlidir. Sektörde birçok P2P platformu olsa da, bazıları olağanüstü hizmetleri, kullanıcı dostu olmaları ve nispeten düşük işlem ücretleri nedeniyle öne çıkmıştır. Bunların arasında Gate.io da var, Paxful ve WazirX.

Penulis: bravo
Penerjemah: Cedar
Pengulas: Piccolo、Matheus、Ashley
* Informasi ini tidak bermaksud untuk menjadi dan bukan merupakan nasihat keuangan atau rekomendasi lain apa pun yang ditawarkan atau didukung oleh Gate.io.
* Artikel ini tidak boleh di reproduksi, di kirim, atau disalin tanpa referensi Gate.io. Pelanggaran adalah pelanggaran Undang-Undang Hak Cipta dan dapat dikenakan tindakan hukum.

En İyi 10 P2P Ticaret Platformu

Yeni BaşlayanMar 09, 2024
Eşler arası ticaret platformlarının kripto ekosistemindeki önemi fazla vurgulanamaz. İşte bilmeniz gereken en iyi 10 P2P kripto platformu.
En İyi 10 P2P Ticaret Platformu

Kripto varlıkların popülaritesi son zamanlarda arttı ve birçok kişi bu varlıkların değerini enflasyona karşı bir koruma olarak kabul etti. Bu dijital varlıkların alıcı ve satıcılarındaki bu akın, eşler arası (P2P) ticaret platformlarının doğmasına yol açtı. Zaman içinde, kripto endüstrisindeki P2P ticaret platformlarının sayısında bir artış olmuştur. Neredeyse tüm P2P ticaret platformları, hızlı, uygun maliyetli, merkezi olmayan kripto ticaret işlemlerini kolaylaştırma ortak hedefini paylaşmaktadır.

P2P (Peer-to-Peer) Kripto Platformu Nedir?

Eşler arası (P2P) kripto ticaret platformu, kripto para alıcılarını ve satıcılarını birbirine bağlayan çevrimiçi bir pazardır. En saf anlamıyla, eşler arası ticaret, iki kullanıcının bir aracı olmadan işlem yapmasını içerir. Bu, finansal işlemlerin iki taraf arasında bir finansal kurumu dahil etmeden gerçekleşebileceği anlamına gelir.

Ancak, P2P işlemleri için bu ideal durum pek mümkün değildir. Gizliliği korurken, iki tarafın birbirine güvenmesini gerektirir. Güven sorununu çözmek için, birkaç kripto platformu P2P pazarının değiştirilmiş bir versiyonunu oluşturmuştur.

Çoğu P2P pazaryeri "güven sorununu" çözmek için bir emanet kullanır. Bu nedenle, tipik kripto işlemleri bir kripto varlığı için sipariş vermeyi, ödeme yapmayı ve ödeme doğrulandıktan sonra kripto para birimini almayı içerir. Bu nedenle Gate.io gibi P2P platformları, alıcılar ve satıcılar üzerlerine düşeni yapana kadar hem fon hem de token için bir emanet kullanarak dolandırıcılık nedeniyle fon kaybı riskini azaltmaktadır.

P2P Platformları Nasıl Çalışır?

Tüm P2P platformları benzer şekilde çalışsa da, farklı değişim adımlarında küçük farklılıklar olabilir. İşte P2P platformlarının nasıl çalıştığına dair birkaç genel adım.

Bir Hesap Oluşturun ve Cüzdanınıza Para Yatırın

Neredeyse tüm P2P platformlarının hizmetlerini kullanmak için, kullanıcıların önce bir hesap oluşturması ve dijital bir cüzdan kurması gerekir. Bu cüzdan, kripto para birimlerini satın almak için kullanacakları fonları tutacaktır.

İlan Oluşturma veya İlanlara Göz Atma

Bir kullanıcı bir hesap oluşturduktan sonra, bir sonraki şey kripto para birimi satın almak veya varlıklarını satışa sunmak için platform listelerinden geçmektir. Bir alıcı olarak, bu listeleri inceleyebilir ve şartları sizin için en uygun olan satıcıyı bulabilirsiniz. Bir satıcı olarak, borsa kuralları ve yönetmelikleriyle çelişmediği sürece tercih ettiğiniz şartları belirleyebilirsiniz.

Bir Ticaret Başlatın

İlanlara göz attıktan sonra, bir alıcı veya satıcı ile işlem başlatabilirsiniz. Genellikle, alıcıların ve satıcıların şartları platformda vurgulanır. Ayrıca, her iki taraf da işleme devam etmeden önce iletişim kurabilir ve müzakere edebilir.

Emanetler ve Anlaşmazlıklar

P2P pazarındaki bir emanet, işlemlerin koşulları yerine getirilene kadar fonları geçici olarak tutar. Taraflardan biri veya her ikisi de anlaşmaya uymaz ve şartlardan cayarsa, işlem feshedilir.

Ancak bazı durumlarda emanetçinin müdahale etmesi gerekebilir. Örneğin, bir alıcının 100 dolarlık bir sipariş oluşturduğunu ancak yalnızca 90 dolar ödediğini varsayalım, satıcı kripto para birimini serbest bırakmamayı seçebilir. Alıcı "ödendi" düğmesine tıklarsa, satıcı anlaşmazlığı çözmek için platformun emanetini dahil etmeye karar verebilir.

İddialarını savunmak için hem alıcıdan hem de satıcıdan kanıtlar istenecektir. Bu nedenle, ticaret platformundan alınan emanet, anlaşmazlıkların çözümünde bir yargıç görevi görür. Yukarıda belirtilene benzer bir senaryoda, alıcı işlemi tamamlamak için fazladan 10$ ödeme yapmaya teşvik edilebilir veya satıcı 90$'ı iade etmeye ve işlemi iptal etmeye teşvik edilebilir.

Ödeme Onayı

Alıcı ödemeyi yaptıktan sonra, satıcının hesabına doğru miktarda para geldiğini teyit etmesi gerekecektir. Satıcı ödemeyi aldığında, P2P platformundaki işlemi doğrulaması gerekir.

Kripto Para Birimi Yayını

Satıcı, P2P platformundaki işlemi onayladıktan sonra, platform, emanet edilen kripto jetonu alıcının cüzdanına göndererek işlemi otomatik olarak gerçekleştirir ve böylece ticareti sonuçlandırır.

2024'te En İyi 10 Eşler Arası (P2P) Platform

Kripto endüstrisinde çeşitli P2P ticaret platformları vardır, ancak bazıları olağanüstü hizmet kaliteleri nedeniyle seçilmiştir. Bu platformlar sektörün en iyi 10 P2P ticaret borsasını oluşturmaktadır: Gate.io, Binance borsası, OKX, Paxful, Hodl Hodl, Bisq, Kucoin, Bybit, WazirX ve Remitano.

Gate.io

Kaynak: Gate.io

Gate.io, takas, likidite madenciliği, varlık kredisi, slot açık artırmaları, bulut madenciliği ve dijital varlıkların alım satımı dahil olmak üzere çok sayıda hizmet sunan gelişmiş bir kripto borsasıdır. Platform arayüzü, kripto para birimleri hakkında önceden çok az bilgisi olan veya hiç bilgisi olmayan uzmanları ve kripto acemilerini tam olarak barındıracak şekilde oluşturulmuştur.

Gate.io'nun P2P ticaret sistemi güvenli, müşteri dostu ve uygun maliyetlidir. Gate.io, müşterilerinin çıkarlarını korumak için P2P satıcıları için mavi rozet doğrulama etiketi kullanmaktadır. Bu rozete sahip satıcılar iyi bir ticaret geçmişine sahiptir ve kullanıcılara kaliteli hizmet sağlama konusunda iyi bir itibar kazanmışlardır.

Platform şu anda P2P alıcı ve satıcılarının 36 fiat para biriminde ödeme yapmasını veya almasını sağlıyor. Kullanıcılar ayrıca PayPal, TransferWise ve ADVCash gibi popüler ödeme sağlayıcıları aracılığıyla para gönderip alabilirler. Ayrıca, Gate.io P2P ticaret platformu günün her saati aktiftir.

Gate.io'nun eşler arası platformunun en büyük avantajlarından biri, borsanın tüccarların özel trafik desteğinden yararlanmasını sağlamasıdır. Premium satıcılar, pazaryerindeki reklamları için daha fazla görünürlük elde edebilirler.

Paxful

Kaynak Paxful.com

Paxful, kullanıcıların Tether, Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paraları kolayca alıp satmasını sağlayan eşler arası bir borsadır. Platform şu anda çeşitli ülkelerde 12 milyon kullanıcıya sahip.

Ayrıca kullanıcı dostu bir arayüze ve çok çeşitli ödeme yöntemlerine sahiptir. Bu P2P ticaret platformu ayrıca akıllı sözleşme emanet sisteminden yararlanarak alıcıları ve satıcıları korur. Bu şekilde, dolandırıcılık ve fon kaybı riski en düşük minimum seviyelere indirilir.

Özellikle Paxful, kurucu ortağı tarafından açılan bir dava nedeniyle ortaya çıkan bazı güvenlik endişeleriyle karşılaştıktan sonra Nisan 2023'te ilk olarak kapatıldı. Ancak bir ay sonra platform, faaliyetlerine yeniden başladığını ve P2P ticaret platformunun tekrar yoluna girdiğini duyurdu.

Hodl Hodl

Kaynak: Hodl Hodl.com

Hodl Hodl, dünya çapında 100.000'den fazla kullanıcısı olan merkezi olmayan bir Bitcoin alım satım ve borç verme borsasıdır. Bu platformdaki P2P, fonları platformda tutmadan güvence altına almasını sağlayan son teknoloji ürünü bir çoklu imza emanet sistemi kullanmaktadır. Ayrıca, Hodl Hodl sektördeki en düşük işlem ücretlerinden birine sahiptir ve işlem başına yalnızca %0,3 ücret almaktadır.

Ayrıca, Hodl Hodl'da küresel bir P2P borç verme platformu olan Lend aracılığıyla bir P2P borç verme hizmeti de sunuyorlar.

Bisq

Kaynak Bisq.network

Bisq, hizmetlerini kullanmak için kullanıcı kaydını zorunlu tutmayarak kullanıcıların kimliklerini korumaktan gurur duyan merkezi olmayan bir eşler arası Bitcoin borsasıdır. Dolayısıyla bu anonimlik, kullanıcıları, kullanıcıların kişisel bilgilerini sunucularında saklayan merkezi borsalarda yaygın olan siber saldırılardan korur.

Ancak Bisq, diğer borsalara kıyasla hakemler kullanır ve işlem yalnızca ilgili üç taraf, yani hakem, alıcı ve satıcı, işlemi imzaladığında gerçekleştirilir. Bisq'in bariz bir dezavantajı, platformun mobil uyumlu olmamasıdır. Arayüz öncelikle PC kullanıcıları için geliştirilmiştir ve Bisq'in bir mobil uygulaması olmasına rağmen, uygulamanın sınırlı işlevleri vardır.

Kucoin

Kaynak Kucoin.com

Kucoin, Bitcoin ve Ethereum dahil olmak üzere 700'den fazla kripto para biriminin ticaretini kolaylaştıran bir kripto para borsasıdır. Platform ayrıca yatırımcıların spot ticaret, ticaret botları ve kaldıraçlı tokenler aracılığıyla kârlarını en üst düzeye çıkarmalarına yardımcı olur. Kucoin ayrıca sektör lideri bir şifreleme depolama sistemi kullanarak kullanıcılarının hesaplarını ve fonlarını korumak için sıkı önlemler almıştır.

Kucoin P2P ticaret platformu, kullanıcıların Ethereum gibi kripto varlıklarını USD, NGN ve MYR dahil olmak üzere 30'dan fazla fiat para birimiyle satın almalarını sağlar. Ayrıca, çeşitli ödeme yöntemleriyle uyumludur ve kullanıcıların kendilerine en uygun yöntemi seçmelerine olanak tanır.

Bybit Borsası

Kaynak Bybit.com

Bybit, Ben Zhou tarafından kurulan ve 2018 yılında piyasaya sürülen bir kripto para borsasıdır. Kaldıraçlı ticaret, kripto kredileri, fiat para çekme işlemleri ve NFT pazarları dahil olmak üzere birçok hizmet sunarlar. Borsadaki P2P ticaret platformu, USD ve GBP gibi 20'den fazla fiat para birimini desteklemektedir. Platform ayrıca kullanıcı dostu, güvenli ve işlemler için uygun maliyetlidir.

Binance Borsası


Kaynak Binance.com

Changpeng Zhao tarafından 2017 yılında kurulan Binance, şu anda işlem hacmi açısından sektördeki en büyük kripto borsası konumunda. Nispeten düşük işlem ücretleriyle kripto varlıkları ödünç verme, satın alma ve satma dahil olmak üzere çeşitli hizmetler sunarlar.

Binance ayrıca 400'den fazla varlık ile alım satım için geniş bir kripto para yelpazesine sahiptir. Binance, Singapur ve Amerika Birleşik Devletleri gibi dünyanın bazı bölgelerinde sınırlı alım satım seçeneklerine sahip olsa da, P2P hizmeti oldukça iyidir. Kullanım kolaylığı ve düşük yayılımı, onu kripto endüstrisinde en çok kullanılan P2P platformlarından biri haline getirmiştir.

OKX

Kaynak OKX.com

OKX borsası, bir hesabı olan herkesin nispeten düşük ücretlerle kripto varlıkları alıp satmasına olanak tanıyan mükemmel ticaret hizmetleri sunar. Buna ek olarak, kullanıcılar tokenlarını platformdaki stake etme ve kaydetme seçeneği aracılığıyla işe koyarak büyük kazançlar elde edebilirler. OKX'in P2P sistemi, güvenliği artırmak için akıllı sözleşmeler ve gelişmiş yapay zeka kullanır.

OKX eşler arası pazaryeri de nispeten yüksek bir işlem hacmine sahiptir. OKX çeşitli ülkelerdeki kullanıcılar için mevcut olsa da, Amerika Birleşik Devletleri kullanıcıları için mevcut değildir.

WazirX


Kaynak Wazirx.com

WazirX, kripto endüstrisi hakkında önceden çok az bilgisi olan veya hiç bilgisi olmayan kripto acemileri için en iyi kripto borsalarından biri olarak kabul edilir. Kullanıcı dostu bir arayüze ve geri bildirimde bulunmak veya soru sormak isteyen tüm kullanıcılar için 7/24 canlı sohbet desteğine sahiptir.

WazirX P2P platformu ayrıca alıcıları ve satıcıları aracılar olmadan işlem yapmaları için sorunsuz bir şekilde birbirine bağlar. Buna ek olarak, platformdaki ticaret hizmetleri, hizmetlerini sunmak için hazır olan günün her saati tüccarları nedeniyle her zaman erişilebilir durumdadır.

Remitano


Kaynak Remitano.com

Remintano, alıcıları ve satıcıları bir emanet sistemi yardımıyla doğrudan birbirleriyle kolayca ticaret yapmaları için birbirine bağlayan bir Bitcoin eşler arası pazar yeri olarak başlayan bir kripto borsasıdır. Ancak, sonunda başka hizmet biçimleri eklediler ve diğer kripto para birimlerinin ticaretine izin vermeye başladılar.

Platform şu anda 20'den fazla kripto varlığını destekliyor ve Hindistan ve Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere 58 ülkede mevcut. Remitano ayrıca, platformlarında ticaret yapmak veya diğer hizmet türlerini kullanmak için yardıma ihtiyaç duyan müşterilerin ihtiyaçlarına katıldıkları 7/24 müşteri desteği canlı sohbetine sahiptir.

Sonuç

Eşler arası ticaret platformları, geleneksel pazarlarda yaygın olan varlık alım satım stresini ortadan kaldırdıkları için kripto endüstrisinde çok önemlidir. Sektörde birçok P2P platformu olsa da, bazıları olağanüstü hizmetleri, kullanıcı dostu olmaları ve nispeten düşük işlem ücretleri nedeniyle öne çıkmıştır. Bunların arasında Gate.io da var, Paxful ve WazirX.

Penulis: bravo
Penerjemah: Cedar
Pengulas: Piccolo、Matheus、Ashley
* Informasi ini tidak bermaksud untuk menjadi dan bukan merupakan nasihat keuangan atau rekomendasi lain apa pun yang ditawarkan atau didukung oleh Gate.io.
* Artikel ini tidak boleh di reproduksi, di kirim, atau disalin tanpa referensi Gate.io. Pelanggaran adalah pelanggaran Undang-Undang Hak Cipta dan dapat dikenakan tindakan hukum.
Mulai Sekarang
Daftar dan dapatkan Voucher
$100
!