Kara NFT'lerine Sahip En İyi 10 Metaverse Sanal Dünyası

Yeni BaşlayanJan 26, 2024
Bu makalede, on Metaverse projesinin listesi kısaca tanıtılmaktadır.
Kara NFT'lerine Sahip En İyi 10 Metaverse Sanal Dünyası

Sonsuz olanaklara sahip devasa dünyaları keşfedin

En iyi meta veri sanal dünyalarını mı arıyorsunuz ve belki de karasal NFT'lere girmek mi istiyorsunuz? Başka yerde arama. Burada, kara NFT'lerine sahip en iyi 10 meta veri dünyasını listeliyoruz ve bunların her biri tonlarca özellik ve avantajla birlikte geliyor.

İçerik

En iyi meta veri sanal dünyaları nelerdir?

Web3'te karasal NFT'lere sahip en umut verici 10 metaveri sanal dünyasını belirli bir sıraya göre tanıyın.

1. Merkezsiz Bölge

Decentraland, kullanıcıların içerik ve uygulamalar oluşturmasına, deneyimlemesine ve bunlardan para kazanmasına olanak tanıyan, Ethereum blockchain tarafından desteklenen bir sanal gerçeklik platformudur.

)

MANA, Decentraland platformundaki tüm işlemlerin yerel tokenıdır. Bu sanal dünyada kullanıcılar daha sonra gezinebilecekleri, inşa edebilecekleri ve para kazanabilecekleri arazi parçaları satın alıyorlar.

Şubat 2020'de halka açıldığından bu yana kullanıcılar, LAND parsellerinde etkileşimli oyunlar, genişleyen 3D sahneler ve diğer çeşitli etkileşimli deneyimler dahil olmak üzere çok çeşitli deneyimler yarattılar.

Decentraland'ı oyna

2. Uyku Alanı

Somnium Space, blockchain tarafından desteklenen ve tamamen kullanıcıları tarafından şekillendirilen, kullanıcıların VR evler ve binalar inşa edebilecekleri dijital arazi satın almalarına olanak tanıyan açık kaynaklı bir sosyal sanal gerçeklik dünyasıdır.

)

Somnium 2.0 2020'nin başlarında geldi ve projeyi gerçek bir Ready Player One sanal deneyimine yaklaştırdı. Oyuncuların alt sunuculara ve yansıtılmış örnek odalara bölündüğü çoğu çok oyunculu VR oyununun aksine Somnium 2.0, tüm oyuncularını tek bir devasa dünyada barındırıyor.

Oyuncular sanal arazi satın alabilir ve üzerinde istediklerini inşa etmeye devam edebilirler. Bir gece kulübü, bir sanat galerisi, bir ev; olasılıklar gerçekten sonsuzdur ve bilgili kullanıcılar için ödüller de öyle. Somnium Space'e bilgisayarınızdan ve mobil cihazınızdan erişebilirsiniz.

Somnium'u Şimdi Ziyaret Edin

3. Voksel

Tüm sanal blockchain dünyaları arasında, daha önce Cryptovoxels olarak bilinen Voxels, başlaması ve inşa edilmesi en kolay olanlardan biridir. Eğer keşfetmek istiyorsanız, basit bir URL tıklaması sizi hiçbir süslü yazılıma veya özel donanıma gerek kalmadan doğrudan dünyaya yönlendirecektir.

)

Dahası, oyuncuların Voxel'leri ziyaret etmek ve keyfini çıkarmak için arazi sahibi olmalarına gerek yok. Satın almak isteyenler, her arazi parselinin bir NFT olduğunu, yani gerçek hayattaki fiziksel arazi gibi benzersiz olduğunu ve yeniden oluşturulamayacağını veya kopyalanamayacağını bilmelidir.

Her Voxels arazi jetonunun, Voxels haritasında belirli bir konumu temsil eden ayrı koordinatları vardır. Popüler alanlara yakınlık, bina yüksekliği ve merkeze yakınlık genellikle değerlerini belirler. Ayrıca Voxels'te arazi kiralayabilirsiniz.

Voxels'i keşfedin

4. Sandbox

Sandbox, oyuncuların Ethereum ve Polygon blok zincirleri üzerinde oyun deneyimlerini oluşturabilecekleri, sahiplenebilecekleri ve bunlardan para kazanabilecekleri sanal bir dünyadır.

Ekosistemin yerlisi, varlık kazanmak ve kullanıcıları ödüllendirmek için kullanılan SAND tokenidir. VoxEdit aracılığıyla kullanıcılar kendi oyun varlıklarını oluşturabilir ve bunları daha sonra GameMaker'da oyunlar, deneyimler veya etkinlikler oluşturmak için kullanabilirler. Ayrıca kullanıcılar, yarattıklarını resmi The Sandbox Marketplace aracılığıyla diğer oyunculara satabilirler.

Sandbox, teknik bilgisi olmayan kişilerin harika içerikler oluşturması için erişilebilir araçlar sağlarken sosyal ve oyun öğelerini birleştirir.

https://youtu.be/3H8DoAYwMaU

Korumalı Alan Verilerini Kontrol Edin

5. HİTOPYA

Eskiden NFT Worlds olarak bilinen HYTOPIA , 10.000 sanal dünyadan oluşan bir koleksiyona sahip, ortak çalışmaya dayalı bir video oyunudur. HYTOPIA'nın Kara NFT'leri, Ethereum blok zincirinde NFT'ler olarak bulunur; her biri, kullanıcının hayal edebileceği her şeye inşa edilebilecek sınırsız bir evrendir.

)

Microsoft'un platformunda NFT kullanımını durdurma kararının ardından oyun artık Minecraft üzerine kurulmuyor. Oyun geliştiricileri, Temmuz 2022'den bu yana oyunu kendi altyapıları üzerinde yeniden inşa ediyorlar ve 2023'te HYTOPIA olarak yeniden markalaşıyorlar.

HYTOPIA'da oyuncular yeni oyun modları ve deneyimler yaratabilirler. Örneğin topluluk, rol yapma oyunları, kule savaşı oyunları ve birinci şahıs nişancı oyunları oluşturabilir. Şu anda kullanıcılar HYTOPIA'nın beta aşamasına ön kayıt yaptırabilir ve ilk deneyenler arasında yer alabilirler.

HİTOPYA Hakkında Daha Fazla Bilgi

6. HELİS

HELIX , New York City'nin 1:1 rekreasyonu olan Parallel City'de yer alan yeni bir oyun meta veri platformudur. Kullanıcılar oyunda, oyuncunun operasyonlarının temelini oluşturan evler, apartman daireleri ve çatı katları satın alabilirler. Ağustos 2023'te Epic Games Store'da listelendi ve iki alfa sürecinden geçti.

)

İlk incelemeciler HELIX'i GTA serisiyle karşılaştırdılar. Silahlar, arabalar, polis, suçlular ve yerine getirilmesi gereken görevlerle dolu tamamen açık bir dünya. Aynı zamanda blockchain teknolojisinin sağladığı gerçek sahiplik de vardır, böylece insanlar dijital öğeleri ikincil pazarlarda alıp satabilirler.

HELIX açık beta aşamasına girdiğinde oynaması ücretsiz olacak ve hem sahip olan hem de olmayan en son güncellemeleri deneyebilecek.

HELIX'e göz atın

7. Dünya Çapında Webb

Worldwide Webb (W3), pikselli bir siberpunk sanal dünyasında geçen, blockchain tabanlı çok oyunculu, rol yapma oyunudur. Kullanıcıların gezinebileceği, işbirliği yapabileceği ve ekip oluşturabileceği bir evren.

)

Oyun içi avatarları, evcil hayvanları, toprakları, öğeleri ve görevleri canlandırmak için NFT'leri kullanır. Proje, CyberKongz, CryptoPunks, BAYC, Moon Cats ve diğerleri gibi yerleşik NFT projeleriyle ortak bir çabaya odaklandı.

Entegre NFT projeleri, her koleksiyon farklı şekilde entegre edildiğinden W3 içinde ek fayda sağlar. NFT sahipleri cüzdanlarıyla WorldWideWebb'e giriş yaptıklarında, NFT'ler oyuncu karakteri için benzersiz görsel özelleştirmenin kilidini açar. Diğerleri yoldaş, evcil hayvan, binek olarak hareket edebilir ve hatta bütün bir görevi başlatabilir. Web3 cüzdanınızı bağlayarak veya bir e-posta adresi kullanarak oyunu beta sürümünde deneyebilirsiniz.

W3 Land NFT'lerini görün

8.NetVRK

NetVRK, gelişmiş teknik bilgiye ihtiyaç duymadan sınırsız sayıda sanal dünya yaratılmasına olanak tanıyan, katılımları karşılığında ödüller yoluyla kullanıcıları teşvik edecek benzersiz bir VR ekosistemi sunmak üzere tasarlanmış bir projedir.

Daha ayrıntılı olarak NetVRK, yaratımları oluşturmak, paylaşmak, deneyimlemek ve bunlardan para kazanmak için güçlü oluşturma araçlarına ve altyapıya sahip bir metaveri platformudur. Sanal arazi ve varlıkların mülkiyeti etrafında inşa edilen, oyun, eğitim ve sanal işyerlerine odaklanan.

NetVRK'nın temel amacı, hem günlük hem de profesyonel kullanım için herhangi bir kullanıcı düzeyinde VR'nin oluşturulmasını, keşfedilmesini ve yeniden modellenmesini içeren, blok zincirine dayalı benzersiz bir ekosistem yaratmaktır. Birincil NetVRK belirteci , tüm NetVRK ekosistemi eylemleri için kullanılan bir yardımcı belirteç olan NTVRK'dır .

https://youtu.be/SF-Bwvm6_b8

NetVRK Verilerini Kontrol Edin

9. Ağaç Evreni

Treeverse , tarayıcı tabanlı bir MMORPG'dir. Treeverse, deneyimi oyunlaştırırken aynı zamanda NFT sohbeti için Discord, Clubhouse ve Twitter gibi sosyal platformları değiştirmeye çalışıyor

Oyun Endless Clouds tarafından geliştirildi ve Arboros kıtasında geçiyor. Oyuncular, fantastik bir manzaradaki oynanışa dalmadan önce yolculuklarına Elderwall şehrinden başlıyorlar.

Değerinizi kanıtlamak için ilkel enerjiyle silahlar üretebilir ve patronlarla savaşlar yapabilirsiniz. Yolunuz boyunca ilerledikçe eşyaları ve jetonları toplarsınız. Ve kazandığınız her şeye sahip olursunuz, dolayısıyla elde edilecek bir miktar kar bile vardır. Treeverse arazilerinin arazileri, oyun içi karakterler gibi OpenSea gibi platformlardan satın alınabilir. TreeVerse'in NFT avatarları aynı zamanda ekibin diğer Web3 oyunu Capsule Heroes ile de entegre edilmiştir.

https://youtu.be/pA31rxn3hYM

Treeverse'yi keşfedin

10. Piksel

Listemizin sonuncusu ama kesinlikle en önemlisi Pixels , Ethereum ve Polygon üzerinde çiftçilik ve keşiflerin yapıldığı açık uçlu bir MMORPG dünyasıdır. "Önce eğlence" perspektifiyle inşa edilen sanal dünyası, kullanıcıların oynaması ve sahip olması için 5.000 arazi NFT'sinden oluşuyor. Metaveri, canlı bir web3 ekonomisinde topluluk üyeleri tarafından oluşturulan ve 2023'te popülaritesi artan binlerce mini oyunu içeriyor.

Halihazırda sahip olduğunuz NFT'leri oyun oynamak için kullanmanıza olanak tanıyan bu MMORPG, 2023'te mobil ortama taşındı. Oyuncular Lands on Pixels'de çiftçilik yapmaya devam ederken, sadık topluluğu Pixels'in sanal dünyasında sosyalleşecek ve ödüller kazanırken bilgi yarışmalarına katılarak yeni deneyimler oluşturmaya yardımcı olacak.

Pikselleri Oynat

Metaverse projeleriyle neden tanışmalıyım?

Metaverse dijital dünyamızdaki bir sonraki büyük gelişme olabilir. 2021'in sonunda Metaverse ve ilgili Web3 projelerine yapılan yatırımlar zaten milyarlarca dolara ulaşmıştı. Artık Meta olarak bilinen Facebook, kendi Metaverse bölgesini oluşturmak için 10 milyar dolar sözü verdi. Ek olarak, bu makalede tartışılan çeşitli blockchain odaklı platformlardaki sanal mülkler milyonlarca dolara satıldı.

Dönüştürücü bir dijital alana dair içgörüler sunar ve geniş iş, sosyal ve eğlence fırsatlarına kapılar açar.

Nihai büyüklüğünün tahmin edilmesi spekülatif kalsa da, küresel markaların erken benimsemesi, blockchain teknolojisi ve büyüyen web3 oyun sektörünün esnekliği ile birleştiğinde, bu sanal evrenlerin gelecekteki manzaraya çok iyi hakim olabileceğine dair güçlü ipuçları veriyor.

Metaevren nedir?

Buraya kadar geldiyseniz ancak Metaevrenin tam olarak ne olduğu konusunda hala kafanız karıştıysa, bu konudaki makalemizin tamamını okumaktan keyif alacaksınız: Metaevren Nedir: Yeni Nesil Sanal Dünya.

Daha iyi bir görsel deneyim elde etmek için aşağıdaki videomuzu da izleyebilirsiniz.

https://youtu.be/G1r8q0tq1_0

Metaverse ve Sanal Dünyalar

Önemli bir şeyi anlamak çok önemlidir. Tek bir sanal dünya asla bir meta veri tabanı olamaz. Meta veri deposuyla, birden fazla sanal dünyanın aynı anda olmasa da birbirine bağlanmasından bahsediyoruz.

Metaveri internetten, blockchainden veya diğer teknolojilerden çok daha fazlasıdır. Herkesin diğer insanlarla etkileşime girebildiği, verileri ve değerleri izinsiz paylaşabildiği sanal bir evrendir.

Aslında onu bugün bildiğimiz dünyanın dijital versiyonu olarak düşünebilirsiniz. Kıtalar, ülkeler, şehirler, köyler ve bölgeler var. Her biri özerktir ancak her biri büyük resme katkıda bulunur.

Üstelik kullanıcılar arsa satın alarak, diğer oyuncular için deneyimler oluşturarak ve bu deneyimlerden para kazanarak daha derinlere inebilirler. Önceden belirlenmiş bir oynanış veya anlatım yoktur. Bunun yerine, oyuncuların görmek istediklerine karar verdikleri ve yarattıkları bir dünya.

NFT arazileri nereden satın alınır?

Metaverse sanal dünyalarında arazi satın alma süreci, projeye ve üzerine inşa edildikleri blockchain'e bağlı olarak değişmektedir. Tipik olarak, her Metaverse'nin, resmi ağlarında geniş çapta reklamı yapılan yeni NFT alanları için kendi pazarı veya basım süreci vardır.

Ancak duruma göre OpenSea ve Rarible gibi NFT pazaryerlerinde ikinci el satılık arsa bulmak da mümkün.

Çok dikkatli olmayı ve projenin gerçekten belirli ürünleri belirli bir yerde satışa sunup sunmadığını kontrol etmeyi hatırlamakta fayda var, aksi takdirde bu bir aldatmaca olabilir.

Uygun fiyatlı Metaverse arazileri var mı?

Metaverse topraklarına girmek mutlaka pahalı sanal araziler satın almak anlamına gelmez. Çoğu zaman Sandbox ve Decentraland'e alternatif olarak anılan, uygun fiyatlı birçok Metaverse dünyası vardır.

Ayrıca, dijital varlık piyasası değişkendir ve dikkatli olunması gerekmektedir. Talebe ve diğer bazı faktörlere bağlı olarak meta veri deposu NFT'lerinin değeri değişiklik gösterir. DappRadar'ın en son Blockchain Gaming raporu, metaverse ticaret hacimlerinin 8.329 arazi satışından 4,1 milyon dolar ile Ağustos 2023'te yılın en düşük seviyesine ulaştığını gösteriyor. Her sanal dünyanın değerini çılgına dönmeden analiz etmenin zamanı geldi.

Metaverse sanal dünyalarını uygun bir bütçeyle deneyimlemek istiyorsanız En İyi Alternatif Sanal Dünyalar makalemizi okumayı düşünün. Genesis World, TCG World ve Substrata'nın daha ucuz ve en ilginç seçeneklerden bazıları olduğunu göreceksiniz.

Trend olan meta veri dünyalarını keşfedin

Web3 oyun alanı fantastik metaverse sanal dünyaları geliştiriyor. Neyin trend olduğu konusunda size rehberlik edecek DappRadar sıralamasını kullanarak hangi projelerin öne çıktığına göz atın.

En Popüler Metaverse Oyunları

Yasal Uyarı:

  1. Bu makale [dappradar] adresinden yeniden basılmıştır. Tüm telif hakları orijinal yazara [dappradar] aittir. Bu yeniden basıma itirazlarınız varsa lütfen Gate Learn ekibiyle iletişime geçin; onlar konuyu hemen halledeceklerdir.
  2. Sorumluluk Reddi: Th
    Bu makalede ifade edilen görüş ve düşünceler yalnızca yazara ait olup, herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin diğer dillere çevirileri Gate Learn ekibi tarafından yapılır. Aksi belirtilmedikçe tercüme edilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya intihal edilmesi yasaktır.

Kara NFT'lerine Sahip En İyi 10 Metaverse Sanal Dünyası

Yeni BaşlayanJan 26, 2024
Bu makalede, on Metaverse projesinin listesi kısaca tanıtılmaktadır.
Kara NFT'lerine Sahip En İyi 10 Metaverse Sanal Dünyası

Sonsuz olanaklara sahip devasa dünyaları keşfedin

En iyi meta veri sanal dünyalarını mı arıyorsunuz ve belki de karasal NFT'lere girmek mi istiyorsunuz? Başka yerde arama. Burada, kara NFT'lerine sahip en iyi 10 meta veri dünyasını listeliyoruz ve bunların her biri tonlarca özellik ve avantajla birlikte geliyor.

İçerik

En iyi meta veri sanal dünyaları nelerdir?

Web3'te karasal NFT'lere sahip en umut verici 10 metaveri sanal dünyasını belirli bir sıraya göre tanıyın.

1. Merkezsiz Bölge

Decentraland, kullanıcıların içerik ve uygulamalar oluşturmasına, deneyimlemesine ve bunlardan para kazanmasına olanak tanıyan, Ethereum blockchain tarafından desteklenen bir sanal gerçeklik platformudur.

)

MANA, Decentraland platformundaki tüm işlemlerin yerel tokenıdır. Bu sanal dünyada kullanıcılar daha sonra gezinebilecekleri, inşa edebilecekleri ve para kazanabilecekleri arazi parçaları satın alıyorlar.

Şubat 2020'de halka açıldığından bu yana kullanıcılar, LAND parsellerinde etkileşimli oyunlar, genişleyen 3D sahneler ve diğer çeşitli etkileşimli deneyimler dahil olmak üzere çok çeşitli deneyimler yarattılar.

Decentraland'ı oyna

2. Uyku Alanı

Somnium Space, blockchain tarafından desteklenen ve tamamen kullanıcıları tarafından şekillendirilen, kullanıcıların VR evler ve binalar inşa edebilecekleri dijital arazi satın almalarına olanak tanıyan açık kaynaklı bir sosyal sanal gerçeklik dünyasıdır.

)

Somnium 2.0 2020'nin başlarında geldi ve projeyi gerçek bir Ready Player One sanal deneyimine yaklaştırdı. Oyuncuların alt sunuculara ve yansıtılmış örnek odalara bölündüğü çoğu çok oyunculu VR oyununun aksine Somnium 2.0, tüm oyuncularını tek bir devasa dünyada barındırıyor.

Oyuncular sanal arazi satın alabilir ve üzerinde istediklerini inşa etmeye devam edebilirler. Bir gece kulübü, bir sanat galerisi, bir ev; olasılıklar gerçekten sonsuzdur ve bilgili kullanıcılar için ödüller de öyle. Somnium Space'e bilgisayarınızdan ve mobil cihazınızdan erişebilirsiniz.

Somnium'u Şimdi Ziyaret Edin

3. Voksel

Tüm sanal blockchain dünyaları arasında, daha önce Cryptovoxels olarak bilinen Voxels, başlaması ve inşa edilmesi en kolay olanlardan biridir. Eğer keşfetmek istiyorsanız, basit bir URL tıklaması sizi hiçbir süslü yazılıma veya özel donanıma gerek kalmadan doğrudan dünyaya yönlendirecektir.

)

Dahası, oyuncuların Voxel'leri ziyaret etmek ve keyfini çıkarmak için arazi sahibi olmalarına gerek yok. Satın almak isteyenler, her arazi parselinin bir NFT olduğunu, yani gerçek hayattaki fiziksel arazi gibi benzersiz olduğunu ve yeniden oluşturulamayacağını veya kopyalanamayacağını bilmelidir.

Her Voxels arazi jetonunun, Voxels haritasında belirli bir konumu temsil eden ayrı koordinatları vardır. Popüler alanlara yakınlık, bina yüksekliği ve merkeze yakınlık genellikle değerlerini belirler. Ayrıca Voxels'te arazi kiralayabilirsiniz.

Voxels'i keşfedin

4. Sandbox

Sandbox, oyuncuların Ethereum ve Polygon blok zincirleri üzerinde oyun deneyimlerini oluşturabilecekleri, sahiplenebilecekleri ve bunlardan para kazanabilecekleri sanal bir dünyadır.

Ekosistemin yerlisi, varlık kazanmak ve kullanıcıları ödüllendirmek için kullanılan SAND tokenidir. VoxEdit aracılığıyla kullanıcılar kendi oyun varlıklarını oluşturabilir ve bunları daha sonra GameMaker'da oyunlar, deneyimler veya etkinlikler oluşturmak için kullanabilirler. Ayrıca kullanıcılar, yarattıklarını resmi The Sandbox Marketplace aracılığıyla diğer oyunculara satabilirler.

Sandbox, teknik bilgisi olmayan kişilerin harika içerikler oluşturması için erişilebilir araçlar sağlarken sosyal ve oyun öğelerini birleştirir.

https://youtu.be/3H8DoAYwMaU

Korumalı Alan Verilerini Kontrol Edin

5. HİTOPYA

Eskiden NFT Worlds olarak bilinen HYTOPIA , 10.000 sanal dünyadan oluşan bir koleksiyona sahip, ortak çalışmaya dayalı bir video oyunudur. HYTOPIA'nın Kara NFT'leri, Ethereum blok zincirinde NFT'ler olarak bulunur; her biri, kullanıcının hayal edebileceği her şeye inşa edilebilecek sınırsız bir evrendir.

)

Microsoft'un platformunda NFT kullanımını durdurma kararının ardından oyun artık Minecraft üzerine kurulmuyor. Oyun geliştiricileri, Temmuz 2022'den bu yana oyunu kendi altyapıları üzerinde yeniden inşa ediyorlar ve 2023'te HYTOPIA olarak yeniden markalaşıyorlar.

HYTOPIA'da oyuncular yeni oyun modları ve deneyimler yaratabilirler. Örneğin topluluk, rol yapma oyunları, kule savaşı oyunları ve birinci şahıs nişancı oyunları oluşturabilir. Şu anda kullanıcılar HYTOPIA'nın beta aşamasına ön kayıt yaptırabilir ve ilk deneyenler arasında yer alabilirler.

HİTOPYA Hakkında Daha Fazla Bilgi

6. HELİS

HELIX , New York City'nin 1:1 rekreasyonu olan Parallel City'de yer alan yeni bir oyun meta veri platformudur. Kullanıcılar oyunda, oyuncunun operasyonlarının temelini oluşturan evler, apartman daireleri ve çatı katları satın alabilirler. Ağustos 2023'te Epic Games Store'da listelendi ve iki alfa sürecinden geçti.

)

İlk incelemeciler HELIX'i GTA serisiyle karşılaştırdılar. Silahlar, arabalar, polis, suçlular ve yerine getirilmesi gereken görevlerle dolu tamamen açık bir dünya. Aynı zamanda blockchain teknolojisinin sağladığı gerçek sahiplik de vardır, böylece insanlar dijital öğeleri ikincil pazarlarda alıp satabilirler.

HELIX açık beta aşamasına girdiğinde oynaması ücretsiz olacak ve hem sahip olan hem de olmayan en son güncellemeleri deneyebilecek.

HELIX'e göz atın

7. Dünya Çapında Webb

Worldwide Webb (W3), pikselli bir siberpunk sanal dünyasında geçen, blockchain tabanlı çok oyunculu, rol yapma oyunudur. Kullanıcıların gezinebileceği, işbirliği yapabileceği ve ekip oluşturabileceği bir evren.

)

Oyun içi avatarları, evcil hayvanları, toprakları, öğeleri ve görevleri canlandırmak için NFT'leri kullanır. Proje, CyberKongz, CryptoPunks, BAYC, Moon Cats ve diğerleri gibi yerleşik NFT projeleriyle ortak bir çabaya odaklandı.

Entegre NFT projeleri, her koleksiyon farklı şekilde entegre edildiğinden W3 içinde ek fayda sağlar. NFT sahipleri cüzdanlarıyla WorldWideWebb'e giriş yaptıklarında, NFT'ler oyuncu karakteri için benzersiz görsel özelleştirmenin kilidini açar. Diğerleri yoldaş, evcil hayvan, binek olarak hareket edebilir ve hatta bütün bir görevi başlatabilir. Web3 cüzdanınızı bağlayarak veya bir e-posta adresi kullanarak oyunu beta sürümünde deneyebilirsiniz.

W3 Land NFT'lerini görün

8.NetVRK

NetVRK, gelişmiş teknik bilgiye ihtiyaç duymadan sınırsız sayıda sanal dünya yaratılmasına olanak tanıyan, katılımları karşılığında ödüller yoluyla kullanıcıları teşvik edecek benzersiz bir VR ekosistemi sunmak üzere tasarlanmış bir projedir.

Daha ayrıntılı olarak NetVRK, yaratımları oluşturmak, paylaşmak, deneyimlemek ve bunlardan para kazanmak için güçlü oluşturma araçlarına ve altyapıya sahip bir metaveri platformudur. Sanal arazi ve varlıkların mülkiyeti etrafında inşa edilen, oyun, eğitim ve sanal işyerlerine odaklanan.

NetVRK'nın temel amacı, hem günlük hem de profesyonel kullanım için herhangi bir kullanıcı düzeyinde VR'nin oluşturulmasını, keşfedilmesini ve yeniden modellenmesini içeren, blok zincirine dayalı benzersiz bir ekosistem yaratmaktır. Birincil NetVRK belirteci , tüm NetVRK ekosistemi eylemleri için kullanılan bir yardımcı belirteç olan NTVRK'dır .

https://youtu.be/SF-Bwvm6_b8

NetVRK Verilerini Kontrol Edin

9. Ağaç Evreni

Treeverse , tarayıcı tabanlı bir MMORPG'dir. Treeverse, deneyimi oyunlaştırırken aynı zamanda NFT sohbeti için Discord, Clubhouse ve Twitter gibi sosyal platformları değiştirmeye çalışıyor

Oyun Endless Clouds tarafından geliştirildi ve Arboros kıtasında geçiyor. Oyuncular, fantastik bir manzaradaki oynanışa dalmadan önce yolculuklarına Elderwall şehrinden başlıyorlar.

Değerinizi kanıtlamak için ilkel enerjiyle silahlar üretebilir ve patronlarla savaşlar yapabilirsiniz. Yolunuz boyunca ilerledikçe eşyaları ve jetonları toplarsınız. Ve kazandığınız her şeye sahip olursunuz, dolayısıyla elde edilecek bir miktar kar bile vardır. Treeverse arazilerinin arazileri, oyun içi karakterler gibi OpenSea gibi platformlardan satın alınabilir. TreeVerse'in NFT avatarları aynı zamanda ekibin diğer Web3 oyunu Capsule Heroes ile de entegre edilmiştir.

https://youtu.be/pA31rxn3hYM

Treeverse'yi keşfedin

10. Piksel

Listemizin sonuncusu ama kesinlikle en önemlisi Pixels , Ethereum ve Polygon üzerinde çiftçilik ve keşiflerin yapıldığı açık uçlu bir MMORPG dünyasıdır. "Önce eğlence" perspektifiyle inşa edilen sanal dünyası, kullanıcıların oynaması ve sahip olması için 5.000 arazi NFT'sinden oluşuyor. Metaveri, canlı bir web3 ekonomisinde topluluk üyeleri tarafından oluşturulan ve 2023'te popülaritesi artan binlerce mini oyunu içeriyor.

Halihazırda sahip olduğunuz NFT'leri oyun oynamak için kullanmanıza olanak tanıyan bu MMORPG, 2023'te mobil ortama taşındı. Oyuncular Lands on Pixels'de çiftçilik yapmaya devam ederken, sadık topluluğu Pixels'in sanal dünyasında sosyalleşecek ve ödüller kazanırken bilgi yarışmalarına katılarak yeni deneyimler oluşturmaya yardımcı olacak.

Pikselleri Oynat

Metaverse projeleriyle neden tanışmalıyım?

Metaverse dijital dünyamızdaki bir sonraki büyük gelişme olabilir. 2021'in sonunda Metaverse ve ilgili Web3 projelerine yapılan yatırımlar zaten milyarlarca dolara ulaşmıştı. Artık Meta olarak bilinen Facebook, kendi Metaverse bölgesini oluşturmak için 10 milyar dolar sözü verdi. Ek olarak, bu makalede tartışılan çeşitli blockchain odaklı platformlardaki sanal mülkler milyonlarca dolara satıldı.

Dönüştürücü bir dijital alana dair içgörüler sunar ve geniş iş, sosyal ve eğlence fırsatlarına kapılar açar.

Nihai büyüklüğünün tahmin edilmesi spekülatif kalsa da, küresel markaların erken benimsemesi, blockchain teknolojisi ve büyüyen web3 oyun sektörünün esnekliği ile birleştiğinde, bu sanal evrenlerin gelecekteki manzaraya çok iyi hakim olabileceğine dair güçlü ipuçları veriyor.

Metaevren nedir?

Buraya kadar geldiyseniz ancak Metaevrenin tam olarak ne olduğu konusunda hala kafanız karıştıysa, bu konudaki makalemizin tamamını okumaktan keyif alacaksınız: Metaevren Nedir: Yeni Nesil Sanal Dünya.

Daha iyi bir görsel deneyim elde etmek için aşağıdaki videomuzu da izleyebilirsiniz.

https://youtu.be/G1r8q0tq1_0

Metaverse ve Sanal Dünyalar

Önemli bir şeyi anlamak çok önemlidir. Tek bir sanal dünya asla bir meta veri tabanı olamaz. Meta veri deposuyla, birden fazla sanal dünyanın aynı anda olmasa da birbirine bağlanmasından bahsediyoruz.

Metaveri internetten, blockchainden veya diğer teknolojilerden çok daha fazlasıdır. Herkesin diğer insanlarla etkileşime girebildiği, verileri ve değerleri izinsiz paylaşabildiği sanal bir evrendir.

Aslında onu bugün bildiğimiz dünyanın dijital versiyonu olarak düşünebilirsiniz. Kıtalar, ülkeler, şehirler, köyler ve bölgeler var. Her biri özerktir ancak her biri büyük resme katkıda bulunur.

Üstelik kullanıcılar arsa satın alarak, diğer oyuncular için deneyimler oluşturarak ve bu deneyimlerden para kazanarak daha derinlere inebilirler. Önceden belirlenmiş bir oynanış veya anlatım yoktur. Bunun yerine, oyuncuların görmek istediklerine karar verdikleri ve yarattıkları bir dünya.

NFT arazileri nereden satın alınır?

Metaverse sanal dünyalarında arazi satın alma süreci, projeye ve üzerine inşa edildikleri blockchain'e bağlı olarak değişmektedir. Tipik olarak, her Metaverse'nin, resmi ağlarında geniş çapta reklamı yapılan yeni NFT alanları için kendi pazarı veya basım süreci vardır.

Ancak duruma göre OpenSea ve Rarible gibi NFT pazaryerlerinde ikinci el satılık arsa bulmak da mümkün.

Çok dikkatli olmayı ve projenin gerçekten belirli ürünleri belirli bir yerde satışa sunup sunmadığını kontrol etmeyi hatırlamakta fayda var, aksi takdirde bu bir aldatmaca olabilir.

Uygun fiyatlı Metaverse arazileri var mı?

Metaverse topraklarına girmek mutlaka pahalı sanal araziler satın almak anlamına gelmez. Çoğu zaman Sandbox ve Decentraland'e alternatif olarak anılan, uygun fiyatlı birçok Metaverse dünyası vardır.

Ayrıca, dijital varlık piyasası değişkendir ve dikkatli olunması gerekmektedir. Talebe ve diğer bazı faktörlere bağlı olarak meta veri deposu NFT'lerinin değeri değişiklik gösterir. DappRadar'ın en son Blockchain Gaming raporu, metaverse ticaret hacimlerinin 8.329 arazi satışından 4,1 milyon dolar ile Ağustos 2023'te yılın en düşük seviyesine ulaştığını gösteriyor. Her sanal dünyanın değerini çılgına dönmeden analiz etmenin zamanı geldi.

Metaverse sanal dünyalarını uygun bir bütçeyle deneyimlemek istiyorsanız En İyi Alternatif Sanal Dünyalar makalemizi okumayı düşünün. Genesis World, TCG World ve Substrata'nın daha ucuz ve en ilginç seçeneklerden bazıları olduğunu göreceksiniz.

Trend olan meta veri dünyalarını keşfedin

Web3 oyun alanı fantastik metaverse sanal dünyaları geliştiriyor. Neyin trend olduğu konusunda size rehberlik edecek DappRadar sıralamasını kullanarak hangi projelerin öne çıktığına göz atın.

En Popüler Metaverse Oyunları

Yasal Uyarı:

  1. Bu makale [dappradar] adresinden yeniden basılmıştır. Tüm telif hakları orijinal yazara [dappradar] aittir. Bu yeniden basıma itirazlarınız varsa lütfen Gate Learn ekibiyle iletişime geçin; onlar konuyu hemen halledeceklerdir.
  2. Sorumluluk Reddi: Th
    Bu makalede ifade edilen görüş ve düşünceler yalnızca yazara ait olup, herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin diğer dillere çevirileri Gate Learn ekibi tarafından yapılır. Aksi belirtilmedikçe tercüme edilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya intihal edilmesi yasaktır.
Mulai Sekarang
Daftar dan dapatkan Voucher
$100
!