TurtSat: $MUBI'de 10 Kat Artış Sağlayan "BRC-20 Deneyi", Ordinal Ekosistemi Odaklı İDO Platformu Ne Kadar İleri Gidebilir?

Orta SeviyeJan 01, 2024
Bu makale BRC20 ekosistemi IDO platformunu ve proje geliştirme sürecini tanıtmaktadır.
 TurtSat: $MUBI'de 10 Kat Artış Sağlayan "BRC-20 Deneyi", Ordinal Ekosistemi Odaklı İDO Platformu Ne Kadar İleri Gidebilir?

TurtSat, Bitcoin'in tamamen merkezi olmayan idealizmi ve Ordinals'ın inek ruhuna uygun olarak TurtSat'ın hiçbir zaman herhangi bir risk sermayesini kabul etmeyeceğini söyledi.

Ordinals'ın bu yılın mayıs ayındaki ilk görünümüyle karşılaştırıldığında, Ordinals ekosisteminin zenginlik etkisi, son altı ayda kripto para alanında giderek bir "uzlaşı" haline geldi. Giderek daha fazla yatırımcı ve geliştirici Bitcoin Ordinals ekosistemine odaklanıyor ve iyi ekonomik getiriler elde ediyor. Dün fiyatı iki günde ikiye katlanan ORDI, Bitcoin Core geliştiricisi Luke Dashjr'ın yorumları nedeniyle değeri açısından sorgulandı ve yarım günde %30'dan fazla düşüş yaşadı. Ancak topluluğun dikkati üzerine toparlandı ve bir kez 70 dolara yaklaştı.

Ordinals ekosisteminin canlılığının göz ardı edilemeyeceği söylenebilir. ORDI'ye ek olarak, BTC ağını temel alan çapraz zincir protokolü Multibit de IDO'sunu 14 Kasım'da tamamladı ve tokeni MUBI, açılıştan sonra %1140 artış göstererek mevcut piyasa değeri 70 milyon doların üzerinde oldu. Bu yılın Mayıs ayında kurulan Stacks ağına dayalı bir Bitcoin DeFi platformu olan ALEX Labs, geçtiğimiz hafta tokeni ALEX'te %179'luk bir artış gördü.

Ön planda olan yeni anlaşmanın yanı sıra, bu projelerin kuluçkaya yatırıldığı ve erken geliştirilmesinde yer alan İDO platformları da dikkate alınmaya değer ve pazar şimdiden buna yanıt verdi. Son zamanlarda, merkezi olmayan açık artırma platformu Bounce Finance, bir Bitcoin zincirler arası DeFi protokolü olan BitStable'ın IDO'suna katıldı ve BSSB tokeninin beş günde beş kat artmasıyla, Bounce Finance'in Auction tokenı da günlük %50'nin üzerinde bir artış elde etti. Üç yıldır piyasada olan Bounce Finance gibi “geleneksel” IDO platformlarına ek olarak, yerli Bitcoin ekosisteminden yeni IDO platformları da sessizce ortaya çıktı.

Turtsat, misyonu Ordinals dünyasının Gitcoin'i olmak olan, topluluk odaklı bir Ordinals açık platformudur. Herkes Turtsat aracılığıyla Ordinals ekosistem protokolünü kurabilir, bağışta bulunabilir, Ordinals ekosisteminin inşasına katılabilir ve faydalanabilir. Turtsat, Multibit İDO'ya Bounce Finance ile katıldı. OKX verilerine göre Turtsat'ın platform tokeni TURT'un (BRC-20) fiyatı bir hafta önce 12 satoshi iken şu anda bir haftada %340 artışla 53 satoshi'ye ulaştı.

Bitcoin Ekoloji İDO Platformuna Odaklanın

TurtSat, bağış anlaşmaları, indeksleme hizmetleri ve Ordinals açık kaynak araç platformu dahil olmak üzere üç temel iş modülü oluşturmayı planlıyor. İDO hizmeti olarak da bilinen bağış sözleşmesi, TurtSat'ın projeler için başlangıç finansman yardımına başvurmasına ve etkisini artırmasına olanak tanıyor. Kullanıcılar, seçerek, oy vererek ve bağış yaparak Ordinal'in dünya çapındaki açık kaynak projelerini destekleyebilir ve erken proje geliştirmeye katılarak ödüller alabilirler.

Endeksleme Hizmeti ve Ordinaller Açık Kaynak Araç Platformu, TurtSat'ın Bitcoin ekosistemine odaklanmasının vücut bulmuş halidir. TurtSat, proje ilerlemesini hızlandırmaya yardımcı olmak amacıyla Ordinals inşaatçılarına özel olarak tasarlanmış kapsamlı bir araç seti ve teknik altyapı sağlar.

Bağış Sözleşmesi

'Kamu Bağış Anlaşması' yeni bir BRC-20 token ihraç protokolüdür. Mevcut ana akım BRC-20 Darphane İşlevi ile karşılaştırıldığında, yalnızca adaleti sağlamakla kalmaz, aynı zamanda darphaneyi bir araya getirerek ve ağ tıkanıklığını hafifleterek kullanıcıların GAS maliyetlerini de önemli ölçüde azaltır. Buna ek olarak, ihraççılar projenin gelecekteki gelişimini garanti altına almak için ihraçtan tasarruf edilen GAS'ı erken gelir olarak kullanmayı seçebilirler.

Kamu Bağış Sözleşmesinin oluşturulması PSBT protokolünün temel bağış mantığına dayanmaktadır. Bu, otomatik gravürün son işlemde tamamlanmasına olanak tanıyacak, Mint kullanıcısının gaz tüketimini azaltacak ve tek seferde birden fazla Mint işlemini destekleyerek yalnızca bir gaz ücreti ödeyecek. Ayrıca Turtsat, birden fazla olayı paketleyerek tüm ağdaki işlem sayısını azaltmayı ve bu sayede bilgi sıkışıklığını azaltmayı hedefliyor. Platform aynı zamanda yüksek kaliteli Ordinals uygulamalarının kullanıcı ve finansal destek kazanmasına yardımcı olmak için topluluk destekli hibe bağışları da sağlayacak.

Dizin Oluşturma Hizmeti, Sıra Sayıları Açık Kaynak Araç Platformu

ETH'den farklı olarak endeksleme hizmetleri Ordinals ekosisteminde çok önemlidir. Şu anda UniSat, BRC-20'nin gelişimini destekleyen ve yardımcı olan çok önemli indeksleme hizmetleri sunmaktadır. Bununla birlikte, uzun vadede, birden fazla hizmet sağlayıcının birleşik etiketleme kurallarına uyması, noktalama çakışması olmadığından emin olmak için birbirleriyle çapraz kontrol yapması ve ayrıca BRC-20'nin sağlıklı gelişimini sağlaması gerekir.

Ek olarak, Ordinals protokolü EVM geliştiricileri için girişte yüksek bir engel teşkil etmektedir. TurtSat, proje için explore, BRC20 ve indeksleme hizmetlerini içeren açık kaynaklı bir altyapı platformu oluşturuyor. Bu araçlar, geliştiricilerin Ordinals protokolü üzerinde tüm ekosisteme fayda sağlayan yenilikçi uygulamalar oluşturmasına ve oluşturmasına olanak tanıyacak. TurtSat, gelecekte ilgili hizmetleri ve araçları açarak geliştiricilerin Ordinals ekosistemine girme engelini azaltmayı planlıyor.

Token Ekonomisi

$TURT deneysel bir BRC-20 MEME'dir. BTC ve Ordinallerin değer konsensüsünü pekiştirmeyi, daha fazla insanın Ordinallerin ekolojik yapısını anlamasını ve buna katılmasını ve BTC ağına geri dönmesini sağlamayı amaçlamaktadır. Toplam $TURT arzı 1.000.000.000 olup, %7,5'i airdroplar için kullanılacaktır.

TurtSat, 20 Mayıs 2023'te toplam 30.444 uygun adresin yer aldığı bir airdrop anlık görüntüsü gerçekleştirdi. Airdrop, Ordinals ekosisteminin önde gelen varlık sahiplerine ve topluluk etkinliği katılımcılarına açıktı. Ordinals ekosisteminin sıcak varlıkları arasında ORDI, VMPX, Unisat OG Pass, BitcoinPunks, BitcoinForgs, PixelPepes, BitcoinWizards, DogePunks, Misprints ve JOMOHippo yer alıyor.

Kullanıcılar için seçilebilecek üç bağış rolü vardır ve her bağış rolü, bir bağış miktarına ve kâra karşılık gelir:

  • Küçük Kaplumbağa — 50.000 satoshi — 20.000 $TURT
  • Aktif Kaplumbağa — 500.000 satoshi — 200.000 $TURT
  • Altın Kaplumbağa — 5.000.000 satoshi — 2.000.000 $TURT

$TURT'un toplam piyasa değeri 500 BTC'ye ulaştığında topluluk, büyümelerine yardımcı olmak amacıyla organize ekosistem altyapı projelerine $TURT bağışlamak için oy hakkı kazanacak.

Rehin Sistemi: İDO'ya EGGS ile Katılımın Yeni Yolu

TurtSat, 6 Aralık'ta staking sistemi $TURT POOL'un lansmanını duyurdu. TurtSat'a göre bu, kullanıcıların TurtSat platformundaki projelere katılımının yeni bir yolu olacak, adalet ve verimliliği dengelerken, bağışlanan çok sayıda hissenin kaybına yol açabilecek robot komut dosyası saldırılarını da etkili bir şekilde önleyecek. Bu, $TURT sahiplerinin katılmasına ve hak ettikleri faydaları almalarına olanak tanıyacaktır.

Kullanıcılar, $TURT stake ederek TurtSat tarafından çıkarılan yeni bir varlık olan “YUMURTA”yı alacaklar. EGGS'nin kullanım durumları, proje lansmanları için oylamayı ve doğrudan ortaklık token paketlerinin takasını içerir ancak bunlarla sınırlı değildir.

Kullanıcı $TURT staking'i tamamladıktan sonra $TURT madencilik havuzu, ilgili adres için stake edilen token miktarını ve staking süresini (blok onay süresi/ağ onay süresi) anında kaydedecek ve EGGS'yi gerçek zamanlı olarak hesaplayıp yayınlayacaktır. Kâr formülü şu şekildedir:

Token miktarı staking dönemi likidite katsayısı (sabit bir değer değildir, platform tarafından dinamik olarak ayarlanır)

TURT madencilik havuzu hem BRC-20 hem de ERC-20'yi destekleyerek kullanıcıların farklı ağlardan cüzdanlara bağlanmasına ve TURT'u stake etmesine olanak tanır. Tek bir stake için minimum miktar 20.000 $TURT'tur. Kullanıcılar bahislerini istedikleri zaman serbest bırakabilirler. Ancak, sadakatsiz sahiplerin sayısını sınırlamak için, her bir stake etme işlemi için TURT cinsinden 5.000 ABD Doları tutarında bir hizmet ücreti gerekmektedir. BRC-20'deki yazıtlar ve ağ kısıtlamaları nedeniyle, stakelerin hesaba bırakılması 24 saat içinde tamamlanacakken, ERC-20'de zamanlama akıllı sözleşmenin uygulanmasına göre gerçekleşecek.

Başlangıçta EGGS yalnızca BRC20'de dolaşım ve kullanım için destekleniyordu. ERC-20 aracılığıyla elde edilen YUMURTALARIN kullanım için BRC-20'ye aktarılması gerekmektedir. EGGS, BRC-20 üzerindeki farklı adresler arasında da aktarılabilmektedir. Kötü niyetli spekülasyonları önlemek amacıyla EGGS transferlerinden hizmet bedeli alınacaktır.

Kullanıcılar, Hatching WL aracılığıyla belirli öğelere beyaz liste erişimi için EGGS'yi değiştirebilirler. Beyaz listeye giren adresler, TurtSat Lansmanı başlangıcında ilgili tokenlara abone olabilirler.

Turtsat'ta İDO projeleri

Turtsat Mayıs 2023'te kuruldu. Geçtiğimiz ay Ordinals ekosistemi topluluğun dikkatini çekene kadar Turtsat sık sık harekete geçmeye başladı. Şu ana kadar açıklanan beş İDO projesinden Chamcha hariç geri kalan dördü geçtiğimiz ay içinde açıklandı.

Çamça

Chamcha, ilk programlanabilir Ordinals varlık likidite geliştiricisidir. Chamcha'nın ana hedeflerinden biri, merkezi olmayan Ordinals finansal platformunu oluşturmak için Unisat'ın geliştirilmiş bir versiyonunu yükseltmek ve başlatmaktır. Chamcha ayrıca Ordinals varlıklarının likiditesini artırmak için daha fazla modül geliştirmeyi ve eklemeyi planlıyor. Geliştiriciler, Ordinals ekosisteminde yenilikçi türde havuzlar ve merkezi olmayan finans uygulamaları oluşturabilirler.

Chamcha'nın tokenı CHAX olup, toplam 2.100.000.000 arz ve geçen hafta %523 artış gösterdi. 6 Aralık'ta Chamcha bir likidite staking etkinliği başlattı. Şu an itibariyle toplam değeri yaklaşık 180.000 $ olan 40 milyondan fazla CHAX taahhüt edildi.

Çok bitli

Multibit, BRC20 varlıklarını EVM ağına bağlamak için bu yılın mayıs ayında ortaya çıkan ve kullanıcıların ETH zinciri, BNB zinciri ve BTC ağı arasında tokenleri sorunsuz bir şekilde aktarmalarına olanak tanıyan bir köprü protokolüdür. Multibit, İDO müzayedesini 12 Kasım'da açık artırma platformu Bounce Finance'te tamamladı ve 14 Kasım'da yine aynı birim fiyatla Bitcoin ağ bağış platformu TurtSat'ta İDO'yu tamamladı.

14 Kasım'da yüzde 1.140 artışla açılan MUBI, geçtiğimiz hafta yüzde 300'den fazla artış gösterdi. Şu anki piyasa değeri 70 milyon dolara yakın. 6.000'den fazla sahibi var.

NxHub

NxHub, Ordinallere dayanan bir toplama pazarıdır. Kullanıcılar, UniSat, OKX, MagicEden ve OrdinalsWallet gibi pazarlardan listeleme emri verilerini yakalayıp toplu bir şekilde görüntüleyerek, BRC20 tokenlerini ve NFT'leri birden çok kez satın alabilir ve çoklu platform listeleme emirlerini uygulayabilir.

NxHub, 24 Kasım'da TurtSat'ta bir İDO gerçekleştirdi. Token NHUB'ın fiyatı bir kez 7 gün içinde 10 kat artarak en yüksek seviyesine ulaştı ve şu anda 2 milyon dolarlık piyasa değeriyle 0,14 dolardan işlem görüyor.

Dova Likidite Protokolü

27 Kasım'da TurtSat yeni projesi Dova Likidite Protokolü'nü (@dova_protocol) duyurdu. Dova protokolü, BTC ağı ile EVM ağı arasındaki likiditeyi kolaylaştırmak için tasarlanmış Ethereum ağı üzerindeki bir LSD protokolüdür. Dova, MultiBit köprüsünü entegre eder. Kullanıcılar BRC-20 tokenlarını MultiBit çapraz zincir köprüsü üzerinden aktardıktan sonra, aktarılan BRC-20 tokenlarını ipotek kredileri için kullanmak üzere Ethereum ağındaki Dova protokolünü kullanabilirler.

Dova, İDO'sunu 1 Aralık'ta tamamladı. Tokeni DOVA'nın fiyatı, İDO gününden 5 Aralık'a kadar 6 kat arttı. Ancak halihazırda en yüksek noktasından yaklaşık %50 oranında geriledi. Mevcut fiyat 0,0083 ABD Doları, piyasa değeri ise 0,0083 ABD Dolarıdır. 4,26 milyon ABD dolarıdır ve yaklaşık 2920 sahibi vardır.

Tavşan oyunları

5 Aralık'ta TurtSat, 8 Aralık'ta İDO'ya sahip olacak yeni startup projesi Rabbitgames @Rait_io'yu duyurdu. Buna göre Rabbitgames, kullanıcılara güvenli, ölçeklenebilir ve üstün bir çevrimiçi oyun deneyimi sunmaya adanmış devrim niteliğinde bir Bitcoin ekosistemi oyun platformudur.

Bu yazının yazıldığı an itibarıyla Rabbitgames'in resmi Twitter hesabını 37.000'den fazla Twitter kullanıcısı takip ediyor, Telegram grubunun 10.000'den fazla üyesi var ve airdrop misyonu devam ediyor.

Çözüm

Genç bir İDO platformu olan TurtSat'ın gelişim süreci pek de sorunsuz olmadı. O gün NxHUb IDO'nun Beta aşamasında, bazı kişiler token paylaşımlarını almak için komut dosyaları kullandı ve bu da diğer birçok kullanıcının katılamamasına neden oldu. TurtSat buna yanıt olarak “Kaplumbağalara Mektup ” başlıklı bir makale yayınladı ve iyileştirmeler önerdi. .

Şu anda TurtSat'ın dahil olduğu projeler arasında yalnızca Multbit, Bitcoin ekolojik protokolü için popüler bir hedef haline geldi. Geçtiğimiz hafta IDO'sunu açıklayan Bitcoin DeFi protokolü BitStable, TurtSat'ı değil, Bounce Finance'i tercih etti.

6 Aralık'ta TurtSat, gelecekteki proje IDO'ları için beyaz liste gereksinimi olarak $EGGS miktarını kullanan $TURT POOL rehin sisteminin başlatıldığını duyurdu. Bu model geleneksel İDO platformlarının benimsediği ortak bir modeldir. “Bilim adamlarının ileri atlaması” sorununu bir ölçüde çözebilir. Ayrıca platform tokenlarını IDO projesinin değerine bağlayabilir. Kuluçkaladığı projeler ne kadar iyi gelişirse o kadar iyi olur. Kullanıcının “bir sonraki İDO projesi”ne yönelik beklentisi ne kadar büyük olursa, TURT tokeninin değeri de o kadar yüksek olur.

TurtSat, Bitcoin'in tam merkeziyetsizlik idealizmi ve Ordinals'ın geek ruhuna uygun olarak TurtSat'ın hiçbir zaman herhangi bir risk sermayesini kabul etmeyeceğini söyledi. Bitcoin ekosistemi yavaş yavaş gün yüzüne çıktıkça, TurtSat'ın vizyonunu tamamlamak için daha fazla topluluk gücü olacak, ancak aynı zamanda yüksek kaliteli projeler için "topluluk bağışlarına" dayanan TurtSat ile rekabet etmek için piyasaya daha fazla fon girecek. Ayrıca Bounce Finance, 1 Aralık'ta Bitcoin ekosistemi için tasarlanmış, Binance Bitcoin'i (BTCB) temel alan ve AUCTION tarafından desteklenen bir DeFi çözümü olan BounceBit'in lansmanını duyurdu.

TurtSat'ın geleceği henüz bilinmiyor.

Yasal Uyarı:

  1. Bu makale [theblockbeats]'ten yeniden basılmıştır. Tüm telif hakları orijinal yazara [Joyce] aittir. Bu yeniden basıma itirazlarınız varsa lütfen Gate Learn ekibiyle iletişime geçin; onlar konuyu hemen halledeceklerdir.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüş ve görüşler yalnızca yazara aittir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin diğer dillere çevirileri Gate Learn ekibi tarafından yapılır. Aksi belirtilmedikçe tercüme edilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya intihal edilmesi yasaktır.

TurtSat: $MUBI'de 10 Kat Artış Sağlayan "BRC-20 Deneyi", Ordinal Ekosistemi Odaklı İDO Platformu Ne Kadar İleri Gidebilir?

Orta SeviyeJan 01, 2024
Bu makale BRC20 ekosistemi IDO platformunu ve proje geliştirme sürecini tanıtmaktadır.
 TurtSat: $MUBI'de 10 Kat Artış Sağlayan "BRC-20 Deneyi", Ordinal Ekosistemi Odaklı İDO Platformu Ne Kadar İleri Gidebilir?

TurtSat, Bitcoin'in tamamen merkezi olmayan idealizmi ve Ordinals'ın inek ruhuna uygun olarak TurtSat'ın hiçbir zaman herhangi bir risk sermayesini kabul etmeyeceğini söyledi.

Ordinals'ın bu yılın mayıs ayındaki ilk görünümüyle karşılaştırıldığında, Ordinals ekosisteminin zenginlik etkisi, son altı ayda kripto para alanında giderek bir "uzlaşı" haline geldi. Giderek daha fazla yatırımcı ve geliştirici Bitcoin Ordinals ekosistemine odaklanıyor ve iyi ekonomik getiriler elde ediyor. Dün fiyatı iki günde ikiye katlanan ORDI, Bitcoin Core geliştiricisi Luke Dashjr'ın yorumları nedeniyle değeri açısından sorgulandı ve yarım günde %30'dan fazla düşüş yaşadı. Ancak topluluğun dikkati üzerine toparlandı ve bir kez 70 dolara yaklaştı.

Ordinals ekosisteminin canlılığının göz ardı edilemeyeceği söylenebilir. ORDI'ye ek olarak, BTC ağını temel alan çapraz zincir protokolü Multibit de IDO'sunu 14 Kasım'da tamamladı ve tokeni MUBI, açılıştan sonra %1140 artış göstererek mevcut piyasa değeri 70 milyon doların üzerinde oldu. Bu yılın Mayıs ayında kurulan Stacks ağına dayalı bir Bitcoin DeFi platformu olan ALEX Labs, geçtiğimiz hafta tokeni ALEX'te %179'luk bir artış gördü.

Ön planda olan yeni anlaşmanın yanı sıra, bu projelerin kuluçkaya yatırıldığı ve erken geliştirilmesinde yer alan İDO platformları da dikkate alınmaya değer ve pazar şimdiden buna yanıt verdi. Son zamanlarda, merkezi olmayan açık artırma platformu Bounce Finance, bir Bitcoin zincirler arası DeFi protokolü olan BitStable'ın IDO'suna katıldı ve BSSB tokeninin beş günde beş kat artmasıyla, Bounce Finance'in Auction tokenı da günlük %50'nin üzerinde bir artış elde etti. Üç yıldır piyasada olan Bounce Finance gibi “geleneksel” IDO platformlarına ek olarak, yerli Bitcoin ekosisteminden yeni IDO platformları da sessizce ortaya çıktı.

Turtsat, misyonu Ordinals dünyasının Gitcoin'i olmak olan, topluluk odaklı bir Ordinals açık platformudur. Herkes Turtsat aracılığıyla Ordinals ekosistem protokolünü kurabilir, bağışta bulunabilir, Ordinals ekosisteminin inşasına katılabilir ve faydalanabilir. Turtsat, Multibit İDO'ya Bounce Finance ile katıldı. OKX verilerine göre Turtsat'ın platform tokeni TURT'un (BRC-20) fiyatı bir hafta önce 12 satoshi iken şu anda bir haftada %340 artışla 53 satoshi'ye ulaştı.

Bitcoin Ekoloji İDO Platformuna Odaklanın

TurtSat, bağış anlaşmaları, indeksleme hizmetleri ve Ordinals açık kaynak araç platformu dahil olmak üzere üç temel iş modülü oluşturmayı planlıyor. İDO hizmeti olarak da bilinen bağış sözleşmesi, TurtSat'ın projeler için başlangıç finansman yardımına başvurmasına ve etkisini artırmasına olanak tanıyor. Kullanıcılar, seçerek, oy vererek ve bağış yaparak Ordinal'in dünya çapındaki açık kaynak projelerini destekleyebilir ve erken proje geliştirmeye katılarak ödüller alabilirler.

Endeksleme Hizmeti ve Ordinaller Açık Kaynak Araç Platformu, TurtSat'ın Bitcoin ekosistemine odaklanmasının vücut bulmuş halidir. TurtSat, proje ilerlemesini hızlandırmaya yardımcı olmak amacıyla Ordinals inşaatçılarına özel olarak tasarlanmış kapsamlı bir araç seti ve teknik altyapı sağlar.

Bağış Sözleşmesi

'Kamu Bağış Anlaşması' yeni bir BRC-20 token ihraç protokolüdür. Mevcut ana akım BRC-20 Darphane İşlevi ile karşılaştırıldığında, yalnızca adaleti sağlamakla kalmaz, aynı zamanda darphaneyi bir araya getirerek ve ağ tıkanıklığını hafifleterek kullanıcıların GAS maliyetlerini de önemli ölçüde azaltır. Buna ek olarak, ihraççılar projenin gelecekteki gelişimini garanti altına almak için ihraçtan tasarruf edilen GAS'ı erken gelir olarak kullanmayı seçebilirler.

Kamu Bağış Sözleşmesinin oluşturulması PSBT protokolünün temel bağış mantığına dayanmaktadır. Bu, otomatik gravürün son işlemde tamamlanmasına olanak tanıyacak, Mint kullanıcısının gaz tüketimini azaltacak ve tek seferde birden fazla Mint işlemini destekleyerek yalnızca bir gaz ücreti ödeyecek. Ayrıca Turtsat, birden fazla olayı paketleyerek tüm ağdaki işlem sayısını azaltmayı ve bu sayede bilgi sıkışıklığını azaltmayı hedefliyor. Platform aynı zamanda yüksek kaliteli Ordinals uygulamalarının kullanıcı ve finansal destek kazanmasına yardımcı olmak için topluluk destekli hibe bağışları da sağlayacak.

Dizin Oluşturma Hizmeti, Sıra Sayıları Açık Kaynak Araç Platformu

ETH'den farklı olarak endeksleme hizmetleri Ordinals ekosisteminde çok önemlidir. Şu anda UniSat, BRC-20'nin gelişimini destekleyen ve yardımcı olan çok önemli indeksleme hizmetleri sunmaktadır. Bununla birlikte, uzun vadede, birden fazla hizmet sağlayıcının birleşik etiketleme kurallarına uyması, noktalama çakışması olmadığından emin olmak için birbirleriyle çapraz kontrol yapması ve ayrıca BRC-20'nin sağlıklı gelişimini sağlaması gerekir.

Ek olarak, Ordinals protokolü EVM geliştiricileri için girişte yüksek bir engel teşkil etmektedir. TurtSat, proje için explore, BRC20 ve indeksleme hizmetlerini içeren açık kaynaklı bir altyapı platformu oluşturuyor. Bu araçlar, geliştiricilerin Ordinals protokolü üzerinde tüm ekosisteme fayda sağlayan yenilikçi uygulamalar oluşturmasına ve oluşturmasına olanak tanıyacak. TurtSat, gelecekte ilgili hizmetleri ve araçları açarak geliştiricilerin Ordinals ekosistemine girme engelini azaltmayı planlıyor.

Token Ekonomisi

$TURT deneysel bir BRC-20 MEME'dir. BTC ve Ordinallerin değer konsensüsünü pekiştirmeyi, daha fazla insanın Ordinallerin ekolojik yapısını anlamasını ve buna katılmasını ve BTC ağına geri dönmesini sağlamayı amaçlamaktadır. Toplam $TURT arzı 1.000.000.000 olup, %7,5'i airdroplar için kullanılacaktır.

TurtSat, 20 Mayıs 2023'te toplam 30.444 uygun adresin yer aldığı bir airdrop anlık görüntüsü gerçekleştirdi. Airdrop, Ordinals ekosisteminin önde gelen varlık sahiplerine ve topluluk etkinliği katılımcılarına açıktı. Ordinals ekosisteminin sıcak varlıkları arasında ORDI, VMPX, Unisat OG Pass, BitcoinPunks, BitcoinForgs, PixelPepes, BitcoinWizards, DogePunks, Misprints ve JOMOHippo yer alıyor.

Kullanıcılar için seçilebilecek üç bağış rolü vardır ve her bağış rolü, bir bağış miktarına ve kâra karşılık gelir:

  • Küçük Kaplumbağa — 50.000 satoshi — 20.000 $TURT
  • Aktif Kaplumbağa — 500.000 satoshi — 200.000 $TURT
  • Altın Kaplumbağa — 5.000.000 satoshi — 2.000.000 $TURT

$TURT'un toplam piyasa değeri 500 BTC'ye ulaştığında topluluk, büyümelerine yardımcı olmak amacıyla organize ekosistem altyapı projelerine $TURT bağışlamak için oy hakkı kazanacak.

Rehin Sistemi: İDO'ya EGGS ile Katılımın Yeni Yolu

TurtSat, 6 Aralık'ta staking sistemi $TURT POOL'un lansmanını duyurdu. TurtSat'a göre bu, kullanıcıların TurtSat platformundaki projelere katılımının yeni bir yolu olacak, adalet ve verimliliği dengelerken, bağışlanan çok sayıda hissenin kaybına yol açabilecek robot komut dosyası saldırılarını da etkili bir şekilde önleyecek. Bu, $TURT sahiplerinin katılmasına ve hak ettikleri faydaları almalarına olanak tanıyacaktır.

Kullanıcılar, $TURT stake ederek TurtSat tarafından çıkarılan yeni bir varlık olan “YUMURTA”yı alacaklar. EGGS'nin kullanım durumları, proje lansmanları için oylamayı ve doğrudan ortaklık token paketlerinin takasını içerir ancak bunlarla sınırlı değildir.

Kullanıcı $TURT staking'i tamamladıktan sonra $TURT madencilik havuzu, ilgili adres için stake edilen token miktarını ve staking süresini (blok onay süresi/ağ onay süresi) anında kaydedecek ve EGGS'yi gerçek zamanlı olarak hesaplayıp yayınlayacaktır. Kâr formülü şu şekildedir:

Token miktarı staking dönemi likidite katsayısı (sabit bir değer değildir, platform tarafından dinamik olarak ayarlanır)

TURT madencilik havuzu hem BRC-20 hem de ERC-20'yi destekleyerek kullanıcıların farklı ağlardan cüzdanlara bağlanmasına ve TURT'u stake etmesine olanak tanır. Tek bir stake için minimum miktar 20.000 $TURT'tur. Kullanıcılar bahislerini istedikleri zaman serbest bırakabilirler. Ancak, sadakatsiz sahiplerin sayısını sınırlamak için, her bir stake etme işlemi için TURT cinsinden 5.000 ABD Doları tutarında bir hizmet ücreti gerekmektedir. BRC-20'deki yazıtlar ve ağ kısıtlamaları nedeniyle, stakelerin hesaba bırakılması 24 saat içinde tamamlanacakken, ERC-20'de zamanlama akıllı sözleşmenin uygulanmasına göre gerçekleşecek.

Başlangıçta EGGS yalnızca BRC20'de dolaşım ve kullanım için destekleniyordu. ERC-20 aracılığıyla elde edilen YUMURTALARIN kullanım için BRC-20'ye aktarılması gerekmektedir. EGGS, BRC-20 üzerindeki farklı adresler arasında da aktarılabilmektedir. Kötü niyetli spekülasyonları önlemek amacıyla EGGS transferlerinden hizmet bedeli alınacaktır.

Kullanıcılar, Hatching WL aracılığıyla belirli öğelere beyaz liste erişimi için EGGS'yi değiştirebilirler. Beyaz listeye giren adresler, TurtSat Lansmanı başlangıcında ilgili tokenlara abone olabilirler.

Turtsat'ta İDO projeleri

Turtsat Mayıs 2023'te kuruldu. Geçtiğimiz ay Ordinals ekosistemi topluluğun dikkatini çekene kadar Turtsat sık sık harekete geçmeye başladı. Şu ana kadar açıklanan beş İDO projesinden Chamcha hariç geri kalan dördü geçtiğimiz ay içinde açıklandı.

Çamça

Chamcha, ilk programlanabilir Ordinals varlık likidite geliştiricisidir. Chamcha'nın ana hedeflerinden biri, merkezi olmayan Ordinals finansal platformunu oluşturmak için Unisat'ın geliştirilmiş bir versiyonunu yükseltmek ve başlatmaktır. Chamcha ayrıca Ordinals varlıklarının likiditesini artırmak için daha fazla modül geliştirmeyi ve eklemeyi planlıyor. Geliştiriciler, Ordinals ekosisteminde yenilikçi türde havuzlar ve merkezi olmayan finans uygulamaları oluşturabilirler.

Chamcha'nın tokenı CHAX olup, toplam 2.100.000.000 arz ve geçen hafta %523 artış gösterdi. 6 Aralık'ta Chamcha bir likidite staking etkinliği başlattı. Şu an itibariyle toplam değeri yaklaşık 180.000 $ olan 40 milyondan fazla CHAX taahhüt edildi.

Çok bitli

Multibit, BRC20 varlıklarını EVM ağına bağlamak için bu yılın mayıs ayında ortaya çıkan ve kullanıcıların ETH zinciri, BNB zinciri ve BTC ağı arasında tokenleri sorunsuz bir şekilde aktarmalarına olanak tanıyan bir köprü protokolüdür. Multibit, İDO müzayedesini 12 Kasım'da açık artırma platformu Bounce Finance'te tamamladı ve 14 Kasım'da yine aynı birim fiyatla Bitcoin ağ bağış platformu TurtSat'ta İDO'yu tamamladı.

14 Kasım'da yüzde 1.140 artışla açılan MUBI, geçtiğimiz hafta yüzde 300'den fazla artış gösterdi. Şu anki piyasa değeri 70 milyon dolara yakın. 6.000'den fazla sahibi var.

NxHub

NxHub, Ordinallere dayanan bir toplama pazarıdır. Kullanıcılar, UniSat, OKX, MagicEden ve OrdinalsWallet gibi pazarlardan listeleme emri verilerini yakalayıp toplu bir şekilde görüntüleyerek, BRC20 tokenlerini ve NFT'leri birden çok kez satın alabilir ve çoklu platform listeleme emirlerini uygulayabilir.

NxHub, 24 Kasım'da TurtSat'ta bir İDO gerçekleştirdi. Token NHUB'ın fiyatı bir kez 7 gün içinde 10 kat artarak en yüksek seviyesine ulaştı ve şu anda 2 milyon dolarlık piyasa değeriyle 0,14 dolardan işlem görüyor.

Dova Likidite Protokolü

27 Kasım'da TurtSat yeni projesi Dova Likidite Protokolü'nü (@dova_protocol) duyurdu. Dova protokolü, BTC ağı ile EVM ağı arasındaki likiditeyi kolaylaştırmak için tasarlanmış Ethereum ağı üzerindeki bir LSD protokolüdür. Dova, MultiBit köprüsünü entegre eder. Kullanıcılar BRC-20 tokenlarını MultiBit çapraz zincir köprüsü üzerinden aktardıktan sonra, aktarılan BRC-20 tokenlarını ipotek kredileri için kullanmak üzere Ethereum ağındaki Dova protokolünü kullanabilirler.

Dova, İDO'sunu 1 Aralık'ta tamamladı. Tokeni DOVA'nın fiyatı, İDO gününden 5 Aralık'a kadar 6 kat arttı. Ancak halihazırda en yüksek noktasından yaklaşık %50 oranında geriledi. Mevcut fiyat 0,0083 ABD Doları, piyasa değeri ise 0,0083 ABD Dolarıdır. 4,26 milyon ABD dolarıdır ve yaklaşık 2920 sahibi vardır.

Tavşan oyunları

5 Aralık'ta TurtSat, 8 Aralık'ta İDO'ya sahip olacak yeni startup projesi Rabbitgames @Rait_io'yu duyurdu. Buna göre Rabbitgames, kullanıcılara güvenli, ölçeklenebilir ve üstün bir çevrimiçi oyun deneyimi sunmaya adanmış devrim niteliğinde bir Bitcoin ekosistemi oyun platformudur.

Bu yazının yazıldığı an itibarıyla Rabbitgames'in resmi Twitter hesabını 37.000'den fazla Twitter kullanıcısı takip ediyor, Telegram grubunun 10.000'den fazla üyesi var ve airdrop misyonu devam ediyor.

Çözüm

Genç bir İDO platformu olan TurtSat'ın gelişim süreci pek de sorunsuz olmadı. O gün NxHUb IDO'nun Beta aşamasında, bazı kişiler token paylaşımlarını almak için komut dosyaları kullandı ve bu da diğer birçok kullanıcının katılamamasına neden oldu. TurtSat buna yanıt olarak “Kaplumbağalara Mektup ” başlıklı bir makale yayınladı ve iyileştirmeler önerdi. .

Şu anda TurtSat'ın dahil olduğu projeler arasında yalnızca Multbit, Bitcoin ekolojik protokolü için popüler bir hedef haline geldi. Geçtiğimiz hafta IDO'sunu açıklayan Bitcoin DeFi protokolü BitStable, TurtSat'ı değil, Bounce Finance'i tercih etti.

6 Aralık'ta TurtSat, gelecekteki proje IDO'ları için beyaz liste gereksinimi olarak $EGGS miktarını kullanan $TURT POOL rehin sisteminin başlatıldığını duyurdu. Bu model geleneksel İDO platformlarının benimsediği ortak bir modeldir. “Bilim adamlarının ileri atlaması” sorununu bir ölçüde çözebilir. Ayrıca platform tokenlarını IDO projesinin değerine bağlayabilir. Kuluçkaladığı projeler ne kadar iyi gelişirse o kadar iyi olur. Kullanıcının “bir sonraki İDO projesi”ne yönelik beklentisi ne kadar büyük olursa, TURT tokeninin değeri de o kadar yüksek olur.

TurtSat, Bitcoin'in tam merkeziyetsizlik idealizmi ve Ordinals'ın geek ruhuna uygun olarak TurtSat'ın hiçbir zaman herhangi bir risk sermayesini kabul etmeyeceğini söyledi. Bitcoin ekosistemi yavaş yavaş gün yüzüne çıktıkça, TurtSat'ın vizyonunu tamamlamak için daha fazla topluluk gücü olacak, ancak aynı zamanda yüksek kaliteli projeler için "topluluk bağışlarına" dayanan TurtSat ile rekabet etmek için piyasaya daha fazla fon girecek. Ayrıca Bounce Finance, 1 Aralık'ta Bitcoin ekosistemi için tasarlanmış, Binance Bitcoin'i (BTCB) temel alan ve AUCTION tarafından desteklenen bir DeFi çözümü olan BounceBit'in lansmanını duyurdu.

TurtSat'ın geleceği henüz bilinmiyor.

Yasal Uyarı:

  1. Bu makale [theblockbeats]'ten yeniden basılmıştır. Tüm telif hakları orijinal yazara [Joyce] aittir. Bu yeniden basıma itirazlarınız varsa lütfen Gate Learn ekibiyle iletişime geçin; onlar konuyu hemen halledeceklerdir.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüş ve görüşler yalnızca yazara aittir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin diğer dillere çevirileri Gate Learn ekibi tarafından yapılır. Aksi belirtilmedikçe tercüme edilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya intihal edilmesi yasaktır.
Mulai Sekarang
Daftar dan dapatkan Voucher
$100
!