MEV'yi Yok Etmek: Pyth Network'ün Yeni Ürünü, Express Rölesi

Orta SeviyeJul 30, 2024
Bu makale, Express Relay'in çalışma mekanizmasını ve off-chain sipariş akışı açık artırmaları aracılığıyla MEV'yi nasıl azalttığını, işlem verimliliğini ve maliyet etkinliğini artırdığını tanıtıyor. Ayrıca, Pyth Network'ün orak hizmetlerinden MEV çözümlerine genişlemesinin nedenleri ve potansiyel başarısı tartışılıyor.
MEV'yi Yok Etmek: Pyth Network'ün Yeni Ürünü, Express Rölesi

11 Temmuz'da ETHCC sırasında Pyth ağı, kripto dünyasındaki zor ve sıkıntılı MEV sorununu ele alan yeni bir ürün olan Countdown Mystery-Express Relay'i ortaya çıkardı.

“geri kazanılan kontrol” defi projeleri ve kullanıcıların mev tarafından alınan değeri geri kazanması anlamına gelir. Kripto endüstrisinde mev tarafından neden olan maliyet artışı tanıdık bir zorluktur.

ancak bir oracle projesi, mev tarafından ortaya konan sorunları nasıl ele alabilir?

Daha önce, PYTH'nin temel işlevi defi faaliyetlerinin başlamasından önce fiyat beslemeleriydi. MEV'ye yönelik hedef, PYTH'nin ticaret ve takas gibi defi'nin operasyonel aşamalarına hizmetlerini genişlettiğini gösteriyor.

Express Röle teknik olarak bu geçişi nasıl başarıyor, DeFi protokol veri kaynaklarını geliştirmekten operasyonel verimliliği artırmaya? Pyth Network'ün görünüşte tuhaf genişlemesi için başarı şansları nedir?

bu makalede, bu soruları yanıtlamak için express röleye derinlemesine dalacağız.

kaçınılmaz karanlık orman: mev tarafından kuşatılmış defi

Express röle anlamak için, öncelikle bugünün defi projelerinin karşılaştığı zorluklara bakmamız gerekiyor. Kripto karanlık ormanda, defi projeleri sürekli olarak MEV tarafından avlanan savunmasızdır. Bu acımasız avlanma, defi projelerinin ve kullanıcıların ek maliyetlerle karşılaşmasına neden olur.

MEV'nin detaylı bir açıklaması yerine, defi operasyonlarından daha ilişkilendirilebilir bir örnek olan likidasyonu düşünelim.

likidasyon süreci:

  1. başlatma:defi protokolleri (örneğin, borç verme platformları), kullanıcılar iflas edince teminat tasfiye sürecini tetikler.
  2. arama yapanlar: Arama uzmanları, likidasyon işlemlerini bulma ve gerçekleştirme konusunda uzmanlaşmış kişilerdir. Genellikle protokol ücretlerinden veya doğrudan likidasyon ödüllerinden gelen ödüllerle teşvik edilirler.
  3. madenciler ve MEV:madenciler (veya doğrulayıcılar) işlem sıralamasını kontrol eder. İşlemlerinin önceliklendirilmesini sağlamak için arayanların daha yüksek ücretler ödemesi gerekir, böylece madenciler daha fazla değer çıkarabilir.
  4. sonuç:MEV sorunu ortaya çıkar, madenciler araştırmacılara veya protokol kullanıcılarına yönelik olan ödüllerin çoğunu alır.

bu, biraz yüksek fiyatla yemek siparişi vermek gibi. yemeğin taban fiyatı değişmese bile, platform ve teslimat hizmetleri bir kesinti yapar, sonuçta siparişinizin maliyetini arttırır.

defi projeleri için, mev sorunları likidasyon ödülleri için aşırı ödeme durumuna neden olur, bu da likidasyonların daha pahalı olmasına yol açar. mev ile uğraşırken zamanında likidasyonları sağlamak için kredi protokolleri araştırmacıları çekmek için yüksek ödüller sunmalıdır. bu yüksek likidasyon ödülleri, daha fazla fonun protokolün verimliliğini ve getirisini iyileştirmek yerine bu ücretlere harcanmasına neden olur.

Halka açık veriler, Ethereum'daki Aave ve Compound'un tarihinde neredeyse 2.5 milyar dolarlık teminatı tasfiye ettiğini göstermektedir. Bu tutarın 1.5 milyar doları araştırmacı ödüllerine gitmektedir ve bunların çoğu madencilere ulaşmaktadır. Standart emir derinliklerine kıyasla %4-5 oranında bir tasfiye primi oldukça fazladır. Fazla ödenen tasfiye ödülleri sonunda kullanıcılar için daha yüksek faiz oranları veya diğer ücretlere yol açar.

Yüksek maliyetlerin ötesinde, yükselen defi protokolleri güvenilir likidatörler bulmakta da zorlanıyor. Likidasyon, farklı arayüzlerle parçalanmış protokoller arasında parçalanmış durumda, bu da her protokol için yeterli likidatör eksikliğine neden oluyor. Bu parçalanma, potansiyel arayanların tereddüt etmesine neden olarak düşük protokol erişilebilirliğine ve arayanların çeşitliliğine yol açıyor.

Bu nedenle, güvenilir ve maliyet etkin bir likidasyon ağı kurmak, yeni defi protokolleri için zaman alıcı ve pahalıdır. Geliştiriciler, araştırmacıları kendi protokollerine entegre olmaya ve MEV sorunlarıyla uğraşmaya ikna etmek için önemli bir zaman ve kaynak harcamalıdır.

özetle, son kullanıcıların algılaması zor olan karanlık orman ortamında, likidasyon ve diğer defi işlemleri için birleşik, açık ve kullanıcı dostu bir endüstri standardı eksikliği yaşamaktayız:

  • MEV tarafından kaybedilen yönlendirme değerini Defi protokollerine, kullanıcılara ve araştırmacılara geri yönlendirin.
  • güvenilir likidasyon için yüksek kaliteli bir arama ağına defi protokollerini bağlayın.

bu, pyth express röle için başlangıç noktasıdır.

express relay: verimli sipariş akışı açık artırmaları, kaybedilen değeri geri kazanma

bir oracle sadece bir oracle değildir.

Pyth ağının arkasındaki Douro Labs ekibi, düşük gecikmeli veri orakül protokollerini geliştirme konusundaki deneyimini kullanarak, defi likidasyonunu daha maliyet etkin hale getirmeyi ve MEV'nin etkisini en aza indirmeyi amaçlayan bir çözüm üzerinde deney yapmıştır. Bu çözümü şimdi Pyth Express Relay (ER) olarak biliyoruz.

Er'nin etkisini hızlıca kavramak için, şu şekilde özetlenebilir: MEV kaçınılmaz değildir; herkes kazanan olabilir.

pyth express röle (per) kullanmanın faydaları:

protokoller ve kullanıcılar: madenciler/doğrulayıcılar tarafından önceden ele geçirilen değeri daha iyi geri kazanın.

geliştiriciler: uygulamaları daha hızlı bir şekilde dağıtın.

Arama yapın: Kendi ve diğerleri için daha kolay likidasyon ve diğer süreçlere katılın.

nasıl per çalışır:

per, belirli işlemleri dışarı zincirli sipariş akışı açık artırmaları yoluyla izole etmek için tasarlanmıştır. Bu, defi protokollerini doğrudan özel bir araştırma ağına bağlar ve araştırmacıların işlem önceliği için teklif vermesine olanak tanır. Bu işlemler, madenci kontrolünden bağımsız bir açık artırmayla sıralanır ve madencilerin mev değerini çıkarmalarını önler.

esasında, işlemler madencilere ulaşmadan önce ön filtrelenir, sıralanır, optimize edilir ve paketlenir. işlemler madenci sıralaması için sunulduğunda, değerleri zaten verimli bir şekilde tahsis edilmiş olur.

ana avantajlar:

Defi protokollerine bu kritik işlemlerin önceliğini açık artırmaya izin vererek, Express Röle, arama yapanların işlem değeri için daha aktif bir şekilde rekabet etmelerini teşvik eder. Doğrudan bir fayda, defi protokollerinin likidasyon ödülleri ve benzeri faaliyetler için fonları daha etkili bir şekilde harcayabilmesidir, bu tasarrufları protokol kullanıcılarına ve diğer paydaşlara aktarır.

hala net değilseniz, aşağıdaki resim tüm teknik detayları ortadan kaldırarak express rölesi kullanmanın farkını gösterir.

  • sol taraf:protokol tarafından oluşturulan değerin blok madencilerine sızdırıldığı geleneksel işlem akışı.
  • sağ taraf:Express röle, araştırmacıların tarama fırsatlarından değer çıkarmalarını engelleyerek, defi protokolünün çoğu değeri yakalamasını sağlar.

basit bir ifadeyle, işlemlerin değer akışı artık madencilere gitmiyor.

gerçek bir iş akışını kullanarak, express röle'nin değeri nasıl koruduğunu daha iyi anlayabiliriz.

ilgili roller

ana roller:

  1. protokol:defi protokolü, işlem fırsatlarını (ör. potansiyel arbitraj veya likidasyon fırsatları) açık artırma sunucusuna gönderir.
  2. müzayede sunucusu:müzayede sunucusu, protokolden işlem fırsatlarını alır ve bunları arayanlara açığa çıkarır, onlar da bu fırsatlara teklif verirler. en yüksek teklif veren kazanır ve onların işlemleri protokole geri gönderilir.
  3. aramacılar:Araştırmacılar işlem fırsatlarını analiz eder ve teklif verir. Kazanan araştırmacı işlemini açık artırmaya sunar, ardından açık artırma sunucusu bunu protokole ileterek işlemi gerçekleştirir.

detaylı adımlar:

  1. işlem fırsatlarını gönderprotokol işlem fırsatlarını belirler ve bunları açık artırma sunucusuna gönderir.
  2. teklif süreci:müzayede sunucusu bu fırsatları tüm arayanlara gösterir. Arayanlar bunları analiz eder ve teklif fiyatlarını gönderirler.
  3. select winner:müzayede sunucusu en yüksek teklifi seçer. Kazanan arayan, işlemlerini müzayede sunucusuna gönderir.
  4. işlemleri gönder:müzayede sunucusu kazanan işlemleri protokole gönderir, protokol bunları paketler ve blokzincir ağına gönderir.

Bu izole edilmiş off-chain öncelikli açık artırma tasarımı, defi protokollerini doğrudan araştırmacılarla güvenli açık artırmalar aracılığıyla bağlar ve piyasa verimli işlemleri geliştirmek için kullanır. Express röle sonunda madencileri/doğrulayıcıları MEV tedarik zincirinden çıkarır ve protokollere kendi işlem önceliğini yönetme anahtarlarını verir, kontrolü geri kazanır.

anında kullanım, sıfırdan başlatmaya gerek yok

Express Röle'in, önceden bahsettiğimiz ilk sorunla başa çıktığı görünüyor: defi protokollerinin temizlenmesinin yüksek maliyetleri.

başka bir sorun, ortaya çıkan defi protokollerinin güvenilir takas acenteleri bulmakta zorlanmasıdır. Express Röle'nin çözümü "anında kullanım"dır.

Erken aşama protokoller için, express relay hızlandırılmış bir dağıtım çözümü sunar. Express relay olmadan, geliştiriciler kendi takas ağlarını inşa etmek zorunda kalır ve arama motorlarını protokollerine entegre etmeye ikna etmelidir. Express relay ile, yeni protokoller, takas ihtiyaçlarını başlatmak için önde gelen arama motorları ağına sorunsuz bir şekilde bağlanabilir.

protokoller, hatta herhangi bir kağıt sözleşme imzalama sürecinden geçmek zorunda değiller. sadece pyth express röle sözleşmesini çağırabilir ve hızla kendi takas ağlarını kurabilirler.

Aynı zamanda, arayıcılar için Express Röle, birden fazla defi protokolünün ve diğer değerli ticaret fırsatlarının tek bir yerde temizlenmesini sağlar. Arayıcılar, her protokol arayüzü için özel kod yazmaya gerek kalmadan tüm bu fırsatlar için rekabet edebilir. Entegrasyon maliyetlerini azaltarak, Express Röle, arayıcıların daha verimli bir şekilde faaliyet göstermelerini sağlar ve temizleme acentelerini bulma sorununu çözer.

Belki sorarsınız, bu kurulumla protokoller daha uygun hale gelir, ancak madenciler/doğrulayıcılar eskiden kullandıkları mev değerini alamazlarsa ve katılmayı reddederlerse ne olur?

Eğer daha fazla ve daha fazla defi protokolü ve araştırmacı hızlı röle'yi benimserse, bu teknoloji kademeli olarak endüstri standardı haline gelecektir. Benimseme oranları arttıkça, madenciler bu yeni işlem modeline adapte olmak zorunda kalacak çünkü çoğu yüksek değerli işlem hızlı röle veya benzer teknolojiler aracılığıyla gerçekleşecek.

Ayrıca, PYTH ağındaki geniş Oracle bağlantıları dikkate alındığında, Express Röle, bu teknolojiyi ortaklaşa tanıtmak, benimsemesini ve etkisini artırmak için bir araya gelerek birçok büyük Defi protokolüyle işbirliği yapabilir.

sonuçta, kim hazır kullanıma hazır, faydalı bir çözüm istemez ki?

görünüşte çeşitlilik gösterirken aslında daha da güçleniyor

Pyth ağı, insanların zihninde hala oracle'larla yakından ilişkilidir. Bu nedenle, MEV'e (Maksimum Çıkarılabilir Değer) girmenin temel görevlerinden bir dikkat dağıtıcı olup olmadığını sorgulamak kolaydır. Birden fazla rolü etkili bir şekilde yönetebilirler mi?

durum tam tersi.

Önceden bahsedilen geniş ağ, hızlı rölede değerini zaten kanıtlamıştır. Mevcut oracle işi temel oluşturarak, arz ve talep taraflarında önemli ve transfer edilebilir bir ağ etkisi yaratır.

arz tarafından bakıldığında, örneğin express rölesi tarafından oluşturulan arama ağı alınabilir. pyth ile daha önce işbirliği yapan en iyi piyasa yapıcıları, yeni ürün için arama yapma taahhüdünde bulunmuşlardır. resmi bilgilere göre, wintermute, flow traders, flowdesk, auros, caladan, tokka labs ve swaap finance olmak üzere yedi piyasa yapıcı hızla arama yapıcı haline gelmiş, defi protokolleriyle takas operasyonlarında yardımcı olmuşlardır.

Pyth ağı, oracle alanındaki geniş ağı ve bağlantılarını kullanarak sadece genişlemekle kalmıyor, aynı zamanda defi ekosistemindeki konumunu güçlendiriyor. MEV'ye katılımları ve express röle'nin oluşturulması, kurulmuş ilişkilerini kullanarak daha entegre ve verimli bir takas çözümü oluşturduklarını gösteriyor ve böylece endüstri içindeki konumlarını daha da sağlamlaştırıyor.

Bu, PYTH'in hızlı rölesinin soğuk başlatma sorunuyla fazla ilgilenmesine gerek olmadığı anlamına gelir. Birkaç üst düzey piyasa yapıcı doğal olarak bu yeni kurulan arama ağına kendi fonlarını getirerek öncü olurlar. Bu yeni bir MEV ile ilgili proje için eşsiz bir avantajdır.

Talep tarafında, mevcut oracle işi ile hizmet verilen çoğu proje, defi'nin kredi verme ve sürekli sözleşmeler (perps) sektörlerinde bulunmaktadır. Bu projeler, fiyat beslemeleri ve takas ağı desteğine ihtiyaç duyar. Eğer her iki ihtiyaç da PYTH tarafından sunulan farklı ürünlerle karşılanabilirse, neden bundan faydalanmayalım?

bu, web2'deki trafiği para kazanmaya benzeyen bir şeye çok benziyor. bir kez trafiğiniz olduğunda, kullanıcı tabanınıza güvenebilir ve daha fazla işletmeye genişleyebilirsiniz. pyth için, önceki oracle işi zaten meşru, kapsamlı ve sıkı bir iş temeli biriktirmiştir. 100'den fazla veri yayıncısı, 500+'den fazla fiyat besleme veri noktası, 300+'den fazla entegre dapp ve 60 zincire destek ile altın küre etkisi sadece airdrop alanında değil, aynı zamanda iş genişlemesinde ve göçünde de açıkça görülmektedir ve bir katalizör olarak hareket etmektedir.

Çok yetenekli bir yıldızın geleceği

eğlence endüstrisinde, oyuncuların mesleklerinde başarılı olduklarında şarkıcılığa yönelmeleri yaygındır. Benzer şekilde, pyth network, oracle'lardan mev'ye genişleyen çok yetenekli bir varlık haline geliyor. Kullanıcıların fark etmeyebileceği ancak projeler için önemli olan birden çok kritik, perde arkası ihtiyacı ele alıyor.

Bir proje, kripto dünyasında kapsamlı bir koordinatör haline geldiğinde, defi protokollerine daha verimli ve maliyet etkin hizmetler sağlayarak, akışkanlaştırılmış arka plandaki çalışma, ön sahne oyuncularının daha iyi performans sergilemesini sağlar ve izleyiciler daha iyi bir deneyim yaşar. Daha iyi Web3, bireysel proje kahramanlığı ile ilgili değildir, ancak kulis çalışanlarının çabaları takdir edilmeyi hak eder.

daha fazla bilgi için pyth express röle ziyaret edinresmi express röle web sitesi.

beyanat:

  1. bu makale [den alınmıştırTechFlow], telif hakkı orijinal yazara aittir [techflow], eğer yeniden basım konusunda herhangi bir itirazınız varsa, lütfen iletişime geçin, Gate öğrenekip, ve ekip ilgili prosedürlere göre en kısa sürede bununla ilgilenecektir.

  2. feragatname: bu makalede yer alan görüşler ve düşünceler yalnızca yazarın kişisel görüşlerini temsil etmektedir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmemektedir.

  3. diğer dil sürümleri Gate öğrenme ekibi tarafından çevrilir ve bahsedilmezGate.ioçevrilmiş makale, çoğaltılamaz, dağıtılamaz veya kopyalanamaz.

MEV'yi Yok Etmek: Pyth Network'ün Yeni Ürünü, Express Rölesi

Orta SeviyeJul 30, 2024
Bu makale, Express Relay'in çalışma mekanizmasını ve off-chain sipariş akışı açık artırmaları aracılığıyla MEV'yi nasıl azalttığını, işlem verimliliğini ve maliyet etkinliğini artırdığını tanıtıyor. Ayrıca, Pyth Network'ün orak hizmetlerinden MEV çözümlerine genişlemesinin nedenleri ve potansiyel başarısı tartışılıyor.
MEV'yi Yok Etmek: Pyth Network'ün Yeni Ürünü, Express Rölesi

11 Temmuz'da ETHCC sırasında Pyth ağı, kripto dünyasındaki zor ve sıkıntılı MEV sorununu ele alan yeni bir ürün olan Countdown Mystery-Express Relay'i ortaya çıkardı.

“geri kazanılan kontrol” defi projeleri ve kullanıcıların mev tarafından alınan değeri geri kazanması anlamına gelir. Kripto endüstrisinde mev tarafından neden olan maliyet artışı tanıdık bir zorluktur.

ancak bir oracle projesi, mev tarafından ortaya konan sorunları nasıl ele alabilir?

Daha önce, PYTH'nin temel işlevi defi faaliyetlerinin başlamasından önce fiyat beslemeleriydi. MEV'ye yönelik hedef, PYTH'nin ticaret ve takas gibi defi'nin operasyonel aşamalarına hizmetlerini genişlettiğini gösteriyor.

Express Röle teknik olarak bu geçişi nasıl başarıyor, DeFi protokol veri kaynaklarını geliştirmekten operasyonel verimliliği artırmaya? Pyth Network'ün görünüşte tuhaf genişlemesi için başarı şansları nedir?

bu makalede, bu soruları yanıtlamak için express röleye derinlemesine dalacağız.

kaçınılmaz karanlık orman: mev tarafından kuşatılmış defi

Express röle anlamak için, öncelikle bugünün defi projelerinin karşılaştığı zorluklara bakmamız gerekiyor. Kripto karanlık ormanda, defi projeleri sürekli olarak MEV tarafından avlanan savunmasızdır. Bu acımasız avlanma, defi projelerinin ve kullanıcıların ek maliyetlerle karşılaşmasına neden olur.

MEV'nin detaylı bir açıklaması yerine, defi operasyonlarından daha ilişkilendirilebilir bir örnek olan likidasyonu düşünelim.

likidasyon süreci:

  1. başlatma:defi protokolleri (örneğin, borç verme platformları), kullanıcılar iflas edince teminat tasfiye sürecini tetikler.
  2. arama yapanlar: Arama uzmanları, likidasyon işlemlerini bulma ve gerçekleştirme konusunda uzmanlaşmış kişilerdir. Genellikle protokol ücretlerinden veya doğrudan likidasyon ödüllerinden gelen ödüllerle teşvik edilirler.
  3. madenciler ve MEV:madenciler (veya doğrulayıcılar) işlem sıralamasını kontrol eder. İşlemlerinin önceliklendirilmesini sağlamak için arayanların daha yüksek ücretler ödemesi gerekir, böylece madenciler daha fazla değer çıkarabilir.
  4. sonuç:MEV sorunu ortaya çıkar, madenciler araştırmacılara veya protokol kullanıcılarına yönelik olan ödüllerin çoğunu alır.

bu, biraz yüksek fiyatla yemek siparişi vermek gibi. yemeğin taban fiyatı değişmese bile, platform ve teslimat hizmetleri bir kesinti yapar, sonuçta siparişinizin maliyetini arttırır.

defi projeleri için, mev sorunları likidasyon ödülleri için aşırı ödeme durumuna neden olur, bu da likidasyonların daha pahalı olmasına yol açar. mev ile uğraşırken zamanında likidasyonları sağlamak için kredi protokolleri araştırmacıları çekmek için yüksek ödüller sunmalıdır. bu yüksek likidasyon ödülleri, daha fazla fonun protokolün verimliliğini ve getirisini iyileştirmek yerine bu ücretlere harcanmasına neden olur.

Halka açık veriler, Ethereum'daki Aave ve Compound'un tarihinde neredeyse 2.5 milyar dolarlık teminatı tasfiye ettiğini göstermektedir. Bu tutarın 1.5 milyar doları araştırmacı ödüllerine gitmektedir ve bunların çoğu madencilere ulaşmaktadır. Standart emir derinliklerine kıyasla %4-5 oranında bir tasfiye primi oldukça fazladır. Fazla ödenen tasfiye ödülleri sonunda kullanıcılar için daha yüksek faiz oranları veya diğer ücretlere yol açar.

Yüksek maliyetlerin ötesinde, yükselen defi protokolleri güvenilir likidatörler bulmakta da zorlanıyor. Likidasyon, farklı arayüzlerle parçalanmış protokoller arasında parçalanmış durumda, bu da her protokol için yeterli likidatör eksikliğine neden oluyor. Bu parçalanma, potansiyel arayanların tereddüt etmesine neden olarak düşük protokol erişilebilirliğine ve arayanların çeşitliliğine yol açıyor.

Bu nedenle, güvenilir ve maliyet etkin bir likidasyon ağı kurmak, yeni defi protokolleri için zaman alıcı ve pahalıdır. Geliştiriciler, araştırmacıları kendi protokollerine entegre olmaya ve MEV sorunlarıyla uğraşmaya ikna etmek için önemli bir zaman ve kaynak harcamalıdır.

özetle, son kullanıcıların algılaması zor olan karanlık orman ortamında, likidasyon ve diğer defi işlemleri için birleşik, açık ve kullanıcı dostu bir endüstri standardı eksikliği yaşamaktayız:

  • MEV tarafından kaybedilen yönlendirme değerini Defi protokollerine, kullanıcılara ve araştırmacılara geri yönlendirin.
  • güvenilir likidasyon için yüksek kaliteli bir arama ağına defi protokollerini bağlayın.

bu, pyth express röle için başlangıç noktasıdır.

express relay: verimli sipariş akışı açık artırmaları, kaybedilen değeri geri kazanma

bir oracle sadece bir oracle değildir.

Pyth ağının arkasındaki Douro Labs ekibi, düşük gecikmeli veri orakül protokollerini geliştirme konusundaki deneyimini kullanarak, defi likidasyonunu daha maliyet etkin hale getirmeyi ve MEV'nin etkisini en aza indirmeyi amaçlayan bir çözüm üzerinde deney yapmıştır. Bu çözümü şimdi Pyth Express Relay (ER) olarak biliyoruz.

Er'nin etkisini hızlıca kavramak için, şu şekilde özetlenebilir: MEV kaçınılmaz değildir; herkes kazanan olabilir.

pyth express röle (per) kullanmanın faydaları:

protokoller ve kullanıcılar: madenciler/doğrulayıcılar tarafından önceden ele geçirilen değeri daha iyi geri kazanın.

geliştiriciler: uygulamaları daha hızlı bir şekilde dağıtın.

Arama yapın: Kendi ve diğerleri için daha kolay likidasyon ve diğer süreçlere katılın.

nasıl per çalışır:

per, belirli işlemleri dışarı zincirli sipariş akışı açık artırmaları yoluyla izole etmek için tasarlanmıştır. Bu, defi protokollerini doğrudan özel bir araştırma ağına bağlar ve araştırmacıların işlem önceliği için teklif vermesine olanak tanır. Bu işlemler, madenci kontrolünden bağımsız bir açık artırmayla sıralanır ve madencilerin mev değerini çıkarmalarını önler.

esasında, işlemler madencilere ulaşmadan önce ön filtrelenir, sıralanır, optimize edilir ve paketlenir. işlemler madenci sıralaması için sunulduğunda, değerleri zaten verimli bir şekilde tahsis edilmiş olur.

ana avantajlar:

Defi protokollerine bu kritik işlemlerin önceliğini açık artırmaya izin vererek, Express Röle, arama yapanların işlem değeri için daha aktif bir şekilde rekabet etmelerini teşvik eder. Doğrudan bir fayda, defi protokollerinin likidasyon ödülleri ve benzeri faaliyetler için fonları daha etkili bir şekilde harcayabilmesidir, bu tasarrufları protokol kullanıcılarına ve diğer paydaşlara aktarır.

hala net değilseniz, aşağıdaki resim tüm teknik detayları ortadan kaldırarak express rölesi kullanmanın farkını gösterir.

  • sol taraf:protokol tarafından oluşturulan değerin blok madencilerine sızdırıldığı geleneksel işlem akışı.
  • sağ taraf:Express röle, araştırmacıların tarama fırsatlarından değer çıkarmalarını engelleyerek, defi protokolünün çoğu değeri yakalamasını sağlar.

basit bir ifadeyle, işlemlerin değer akışı artık madencilere gitmiyor.

gerçek bir iş akışını kullanarak, express röle'nin değeri nasıl koruduğunu daha iyi anlayabiliriz.

ilgili roller

ana roller:

  1. protokol:defi protokolü, işlem fırsatlarını (ör. potansiyel arbitraj veya likidasyon fırsatları) açık artırma sunucusuna gönderir.
  2. müzayede sunucusu:müzayede sunucusu, protokolden işlem fırsatlarını alır ve bunları arayanlara açığa çıkarır, onlar da bu fırsatlara teklif verirler. en yüksek teklif veren kazanır ve onların işlemleri protokole geri gönderilir.
  3. aramacılar:Araştırmacılar işlem fırsatlarını analiz eder ve teklif verir. Kazanan araştırmacı işlemini açık artırmaya sunar, ardından açık artırma sunucusu bunu protokole ileterek işlemi gerçekleştirir.

detaylı adımlar:

  1. işlem fırsatlarını gönderprotokol işlem fırsatlarını belirler ve bunları açık artırma sunucusuna gönderir.
  2. teklif süreci:müzayede sunucusu bu fırsatları tüm arayanlara gösterir. Arayanlar bunları analiz eder ve teklif fiyatlarını gönderirler.
  3. select winner:müzayede sunucusu en yüksek teklifi seçer. Kazanan arayan, işlemlerini müzayede sunucusuna gönderir.
  4. işlemleri gönder:müzayede sunucusu kazanan işlemleri protokole gönderir, protokol bunları paketler ve blokzincir ağına gönderir.

Bu izole edilmiş off-chain öncelikli açık artırma tasarımı, defi protokollerini doğrudan araştırmacılarla güvenli açık artırmalar aracılığıyla bağlar ve piyasa verimli işlemleri geliştirmek için kullanır. Express röle sonunda madencileri/doğrulayıcıları MEV tedarik zincirinden çıkarır ve protokollere kendi işlem önceliğini yönetme anahtarlarını verir, kontrolü geri kazanır.

anında kullanım, sıfırdan başlatmaya gerek yok

Express Röle'in, önceden bahsettiğimiz ilk sorunla başa çıktığı görünüyor: defi protokollerinin temizlenmesinin yüksek maliyetleri.

başka bir sorun, ortaya çıkan defi protokollerinin güvenilir takas acenteleri bulmakta zorlanmasıdır. Express Röle'nin çözümü "anında kullanım"dır.

Erken aşama protokoller için, express relay hızlandırılmış bir dağıtım çözümü sunar. Express relay olmadan, geliştiriciler kendi takas ağlarını inşa etmek zorunda kalır ve arama motorlarını protokollerine entegre etmeye ikna etmelidir. Express relay ile, yeni protokoller, takas ihtiyaçlarını başlatmak için önde gelen arama motorları ağına sorunsuz bir şekilde bağlanabilir.

protokoller, hatta herhangi bir kağıt sözleşme imzalama sürecinden geçmek zorunda değiller. sadece pyth express röle sözleşmesini çağırabilir ve hızla kendi takas ağlarını kurabilirler.

Aynı zamanda, arayıcılar için Express Röle, birden fazla defi protokolünün ve diğer değerli ticaret fırsatlarının tek bir yerde temizlenmesini sağlar. Arayıcılar, her protokol arayüzü için özel kod yazmaya gerek kalmadan tüm bu fırsatlar için rekabet edebilir. Entegrasyon maliyetlerini azaltarak, Express Röle, arayıcıların daha verimli bir şekilde faaliyet göstermelerini sağlar ve temizleme acentelerini bulma sorununu çözer.

Belki sorarsınız, bu kurulumla protokoller daha uygun hale gelir, ancak madenciler/doğrulayıcılar eskiden kullandıkları mev değerini alamazlarsa ve katılmayı reddederlerse ne olur?

Eğer daha fazla ve daha fazla defi protokolü ve araştırmacı hızlı röle'yi benimserse, bu teknoloji kademeli olarak endüstri standardı haline gelecektir. Benimseme oranları arttıkça, madenciler bu yeni işlem modeline adapte olmak zorunda kalacak çünkü çoğu yüksek değerli işlem hızlı röle veya benzer teknolojiler aracılığıyla gerçekleşecek.

Ayrıca, PYTH ağındaki geniş Oracle bağlantıları dikkate alındığında, Express Röle, bu teknolojiyi ortaklaşa tanıtmak, benimsemesini ve etkisini artırmak için bir araya gelerek birçok büyük Defi protokolüyle işbirliği yapabilir.

sonuçta, kim hazır kullanıma hazır, faydalı bir çözüm istemez ki?

görünüşte çeşitlilik gösterirken aslında daha da güçleniyor

Pyth ağı, insanların zihninde hala oracle'larla yakından ilişkilidir. Bu nedenle, MEV'e (Maksimum Çıkarılabilir Değer) girmenin temel görevlerinden bir dikkat dağıtıcı olup olmadığını sorgulamak kolaydır. Birden fazla rolü etkili bir şekilde yönetebilirler mi?

durum tam tersi.

Önceden bahsedilen geniş ağ, hızlı rölede değerini zaten kanıtlamıştır. Mevcut oracle işi temel oluşturarak, arz ve talep taraflarında önemli ve transfer edilebilir bir ağ etkisi yaratır.

arz tarafından bakıldığında, örneğin express rölesi tarafından oluşturulan arama ağı alınabilir. pyth ile daha önce işbirliği yapan en iyi piyasa yapıcıları, yeni ürün için arama yapma taahhüdünde bulunmuşlardır. resmi bilgilere göre, wintermute, flow traders, flowdesk, auros, caladan, tokka labs ve swaap finance olmak üzere yedi piyasa yapıcı hızla arama yapıcı haline gelmiş, defi protokolleriyle takas operasyonlarında yardımcı olmuşlardır.

Pyth ağı, oracle alanındaki geniş ağı ve bağlantılarını kullanarak sadece genişlemekle kalmıyor, aynı zamanda defi ekosistemindeki konumunu güçlendiriyor. MEV'ye katılımları ve express röle'nin oluşturulması, kurulmuş ilişkilerini kullanarak daha entegre ve verimli bir takas çözümü oluşturduklarını gösteriyor ve böylece endüstri içindeki konumlarını daha da sağlamlaştırıyor.

Bu, PYTH'in hızlı rölesinin soğuk başlatma sorunuyla fazla ilgilenmesine gerek olmadığı anlamına gelir. Birkaç üst düzey piyasa yapıcı doğal olarak bu yeni kurulan arama ağına kendi fonlarını getirerek öncü olurlar. Bu yeni bir MEV ile ilgili proje için eşsiz bir avantajdır.

Talep tarafında, mevcut oracle işi ile hizmet verilen çoğu proje, defi'nin kredi verme ve sürekli sözleşmeler (perps) sektörlerinde bulunmaktadır. Bu projeler, fiyat beslemeleri ve takas ağı desteğine ihtiyaç duyar. Eğer her iki ihtiyaç da PYTH tarafından sunulan farklı ürünlerle karşılanabilirse, neden bundan faydalanmayalım?

bu, web2'deki trafiği para kazanmaya benzeyen bir şeye çok benziyor. bir kez trafiğiniz olduğunda, kullanıcı tabanınıza güvenebilir ve daha fazla işletmeye genişleyebilirsiniz. pyth için, önceki oracle işi zaten meşru, kapsamlı ve sıkı bir iş temeli biriktirmiştir. 100'den fazla veri yayıncısı, 500+'den fazla fiyat besleme veri noktası, 300+'den fazla entegre dapp ve 60 zincire destek ile altın küre etkisi sadece airdrop alanında değil, aynı zamanda iş genişlemesinde ve göçünde de açıkça görülmektedir ve bir katalizör olarak hareket etmektedir.

Çok yetenekli bir yıldızın geleceği

eğlence endüstrisinde, oyuncuların mesleklerinde başarılı olduklarında şarkıcılığa yönelmeleri yaygındır. Benzer şekilde, pyth network, oracle'lardan mev'ye genişleyen çok yetenekli bir varlık haline geliyor. Kullanıcıların fark etmeyebileceği ancak projeler için önemli olan birden çok kritik, perde arkası ihtiyacı ele alıyor.

Bir proje, kripto dünyasında kapsamlı bir koordinatör haline geldiğinde, defi protokollerine daha verimli ve maliyet etkin hizmetler sağlayarak, akışkanlaştırılmış arka plandaki çalışma, ön sahne oyuncularının daha iyi performans sergilemesini sağlar ve izleyiciler daha iyi bir deneyim yaşar. Daha iyi Web3, bireysel proje kahramanlığı ile ilgili değildir, ancak kulis çalışanlarının çabaları takdir edilmeyi hak eder.

daha fazla bilgi için pyth express röle ziyaret edinresmi express röle web sitesi.

beyanat:

  1. bu makale [den alınmıştırTechFlow], telif hakkı orijinal yazara aittir [techflow], eğer yeniden basım konusunda herhangi bir itirazınız varsa, lütfen iletişime geçin, Gate öğrenekip, ve ekip ilgili prosedürlere göre en kısa sürede bununla ilgilenecektir.

  2. feragatname: bu makalede yer alan görüşler ve düşünceler yalnızca yazarın kişisel görüşlerini temsil etmektedir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmemektedir.

  3. diğer dil sürümleri Gate öğrenme ekibi tarafından çevrilir ve bahsedilmezGate.ioçevrilmiş makale, çoğaltılamaz, dağıtılamaz veya kopyalanamaz.

Mulai Sekarang
Daftar dan dapatkan Voucher
$100
!