Dune Analytics: Nedir ve Nasıl Çalışır?

Orta SeviyeMar 03, 2024
Dune Analytics, topluluk katılımını teşvik eden bir blok zinciri analiz platformudur. SQL bilgisine sahip kullanıcılar blok zinciri verileriyle ilgili özel sorgular oluşturabilir.
Dune Analytics: Nedir ve Nasıl Çalışır?

Analitik, piyasa trendleri hakkında içgörüler sağlayarak yatırımcıların veriye dayalı, bilinçli kararlar almasına yardımcı olur. Bu nedenle, analitik kullanan yatırımcılar rekabet avantajına sahiptir ve fırsatları hızla değerlendirebilirler. Dune analitiği, yatırımcıların blok zincirinden gelen verileri analiz etmelerine ve fırsatlardan yararlanmalarına yardımcı olabilecek güçlü bir araçtır.

Dune Analytics nedir?

Dune Analytics, yatırımcıların ücretsiz olarak zincir içi veriler ve kapsamlı analizler hakkında benzersiz bilgiler elde etmek için kullanabilecekleri bir veri platformudur. Çeşitli blok zinciri ağlarından zincir üzerindeki verileri analiz etmek için bir araçtır ve kullanıcılara blok zinciri işlemleri, akıllı sözleşme etkileşimleri ve daha fazlası hakkında içgörü sağlar. Dune Analytics, blockchain ve kripto para meraklılarının araştırma yapması için özel olarak tasarlanmıştır.

Dune, kullanıcılara NFT'ler ve DeFi platformları gibi projeler hakkında gerçek zamanlı ve geçmişe dönük veriler sunar. Bu veriler, özelleştirilebilir gösterge tabloları ve sorgular aracılığıyla analiz edilebilir ve görselleştirilebilir. Böylece kullanıcılar blok zinciri verilerindeki kalıpları, eğilimleri ve anormallikleri not edebilirler.

Dune herkes tarafından kullanılabilir ve erişilebilir. Herkes verileri sorgulayabilir, oluşturabilir, erişebilir, yayınlayabilir ve görselleştirmeler oluşturabilir. Blok zinciri verilerine erişmek için bir hesap oluşturmanız gerekmeyebilir. Ancak gösterge tabloları ve sorgular oluşturmak, başkalarıyla paylaşmak ve hatta web sitenizde yayınlamak için bir hesap oluşturmanız gerekir.

Dune Analytics Nasıl Çalışır?

SQL sorguları yazmayı biliyorsanız, düzenli olarak görselleştirmeler ve panolar paylaşan topluluk katılımcılarına atıfta bulunmak için kullanılan bir terim olan 'sihirbaz' olabilirsiniz. Diğerleri de kendileri için gösterge tabloları ve sorgular oluşturmak üzere sihirbazlardan ücretli hizmetler talep edebilir.

Karmaşık veri kümelerinde gezinmek ve özel analizler oluşturmak kolaydır, çünkü kullanıcılar bilgi çıkarmak için basit SQL sorguları kullanarak verileri analiz edebilir veya topluluk tarafından oluşturulan önceden oluşturulmuş gösterge tablolarını keşfedebilir.

İşte Dune analitiğine genel bir bakış:

Veri Kaynakları ve Entegrasyon

Dune, halka açık düğümler ve API'ler aracılığıyla başta Ethereum olmak üzere doğrudan blok zinciri ağlarından bilgi toplar. Bu özellik, kullanıcılara sunulan verilerin güncel ve doğru olmasını sağlar.

Sorgulama ve Görselleştirme

Kullanıcılar blok zincirinden belirli veri setlerini almak için SQL sorguları yazabilir. Bu sorgular, işlemler ve akıllı sözleşmeler gibi blok zinciri faaliyetlerinden elde edilen verileri analiz edebilir. Kullanıcıların ortak sorguları DeFi protokolleri, token transferleri ve likidite havuzları gibi konularda olabilir.

Örneğin, bir kullanıcı zaman içinde belirli bir DeFi protokolünde kilitlenen toplam değeri (TVL) analiz etmek veya belirli bir tokenin işlem hacmini izlemek için bir sorgu yazabilir. Sorgulanan veri sonuçları sütunlara ayrılmış tablolar halinde sunularak anlaşılması kolaylaştırılmıştır.

Özelleştirme ve Görselleştirme

Dune, sorgulanan verileri görselleştirmek için özelleştirme seçenekleri sunar. Kullanıcılar verileri daha iyi anlamak ve yorumlamak için gösterge tabloları, çizelgeler ve grafikler oluşturabilir. Bu görselleştirmeler topluluktaki diğer kişilerle paylaşılabilir.

Özünde Dune, blok zincirinden kamuya açık verileri toplamak için SQL komutlarını kullanır. Bu veriler, platform kullanıcılarının paylaşabileceği çizelge ve grafiklere dönüştürülebilir.

Dune Analytics ile Başlarken

Hesap Oluşturma

Kaynak: dune.com

Dune'a kaydolmak için bir kullanıcı adı, e-posta adresi ve şifre seçerek bir hesap oluşturun. E-posta adresinizi doğrulamak için e-postanıza bir onay kodu gönderilecektir.

Platformda Gezinme

Gösterge Tabloları

Bir hesap oluşturduktan sonra, aşağıda gösterildiği gibi 'Keşfet' sekmesinde bulunan popüler panolardan herhangi birini kullanabilirsiniz:

Kaynak: dune.com

Belirli verileri çekerek aramanızı kolaylaştırmak istiyorsanız, arama çubuğunu kullanabilirsiniz. Örneğin, arama çubuğuna Solana yazabilirsiniz ve platform aşağıda gösterildiği gibi Solana ile ilgili verileri içeren gösterge tablolarını getirecektir;

Kaynak: dune.com

Gösterge tablolarından herhangi biriyle ilgili bilgileri görüntülemek için, gösterge tablosuna tıklayın. Aşağıda gösterildiği gibi, seçilen panodaki verileri görselleştiren grafik ve çizelgeleri görüntüleyebilirsiniz;

Kaynak: dune.com

Örneğin, yukarıdaki grafik ve tablo, son 30 gün içinde Solana'daki standart DeFi protokolleri ve programları için benzersiz hesap adreslerini göstermektedir. Günlük aktif kullanıcı sayısını gösterir ve kullanıcıların en aktif olduğu günlerin yoğunluğunu gösterir. Bu grafikler, kripto tüccarlarının ve yatırımcılarının finansal fırsatlardan nasıl yararlanacaklarını belirlemelerine yardımcı olabilir.

Sorgular

Üst menü çubuğundan da sorguları arayabilirsiniz. Kullanmak istediğiniz bir sorgu bulursanız, onu seçebilir, düzenleyebilir ve çatallayabilirsiniz. Başkaları tarafından oluşturulan popüler sorguları görüntülemek için 'Sorgular'a tıklayın.

Kaynak: dune.com

İlginizi çeken bir sorgu bulamazsanız, yeni bir sorgu oluşturabilirsiniz. 'Oluştur'u seçin ve 'yeni sorgu'yu seçin.

Kaynak: dune.com

Halihazırda mevcut olan en popüler veri setleri, ham blok zinciri verileri ve topluluk tarafından sağlanan veriler gibi seçenekler arasından yeni bir sorgu oluşturabilirsiniz. Başarılı bir sorgu oluşturmak için en azından temel SQL ve blok zinciri bilgisine ihtiyacınız olacaktır.

Örneğin, Solana'daki 'ham blok zinciri verilerinden' bir sorgu oluşturmak istiyorsanız, 'ham blok zinciri verileri'ne tıklayın ve aşağıdaki açılır menüdeki seçeneklerden 'Solana'yı seçin.

Kaynak: dune.com

Solana'daki hesap etkinliğini görüntülemek istediğinizi varsayalım. Bu durumda, 'hesap etkinliği'ne (1) tıklayın ve tabloda mevcut sütunları gösterecektir. (2) öğesini seçmek için çift oka tıklayın ve aşağıda gösterildiği gibi çalıştır (3) öğesine tıklayın.

Kaynak: dune.com

Sonuçları getirdikten sonra 'Kaydet'e tıklayın ve sorgulanan sonuçlara bir isim verin.

Kaynak: dune.com

Kayıtlı sorgunuzu görüntülemek için menü sekmesinden 'kütüphane'ye gidin. Burada, oluşturduğunuz tüm sorguları ve gösterge tablolarını bulacaksınız.

Kaynak: dune.com

Herkes Dune'da yeni sorgular ve gösterge tabloları oluşturabilse de, kendiniz bir tane oluşturmayı zor buluyorsanız, başkaları tarafından oluşturulan gösterge tablolarını kullanmayı daha kolay bulabilirsiniz. Bununla birlikte, gelişmiş sorguların nasıl oluşturulacağını öğrenmek istiyorsanız, Dune'un YouTube platformundan öğrenebilirsiniz.

Dune'un Fiyatlandırma Planları

Dune, sınırlama olmaksızın gelişmiş sorgulara ihtiyaç duyan kullanıcılara pro hesaplar sunar. Örneğin, ücretsiz bir hesaba sahip kullanıcılar tarafından oluşturulan gösterge tabloları ve sorgular topluluktaki herkesin erişimine açıktır. Bununla birlikte, profesyonel hesaplara sahip kullanıcılar gösterge tablolarını gizli hale getirebilir, grafik ve çizelgelerden filigranları kaldırabilir ve verileri CSV'ye aktarabilir.

Ücretsiz hesabın birçok avantajı vardır, ancak profesyonel hesaplar (Dune Plus ve Dune Premium) daha az kısıtlamaya sahiptir ve ekipler için önerilir. Aşağıdaki resim fiyatlandırma planlarını ve Dune'un her plan için neler sunduğunu göstermektedir.


Kaynak: dune.com

Dune Analytics Kullanmanın Faydaları

Erişilebilirlik ve Açıklık

Dune'a internet bağlantısı olan herkes erişebilir. Teknik bilgi olmadan temel blok zinciri verilerini analiz etmek kolaydır. Ayrıca, platform açık kaynaklıdır. Kullanıcılar katkıda bulunabilir ve kendi ihtiyaçlarına göre özelleştirebilirler.

Gerçek Zamanlı Veri Güncellemeleri

Dune, blok zinciri verileri üzerinde gerçek zamanlı güncellemeler sağlayarak kullanıcıların güncel bilgilere erişebilmelerini sağlar. Böylece kullanıcılar piyasa trendlerini, protokol faaliyetlerini ve diğer gerçek zamanlı veri ölçümlerini analiz edebilirler.

Daha Geniş Veri Kapsamı

Birçok kripto ve blok zinciri veri platformu vardır. Ancak, Dune analitiğinden elde edilebilecek verilerin özelleştirilebilir olması Dune'u benzersiz kılmaktadır. Dolayısıyla, olasılıklar neredeyse sınırsızdır.

İlgili Dune Analytics Gösterge Tabloları

Dune gösterge panelleri, çeşitli blok zinciri ağlarından zincir üzerindeki verileri görselleştirmeye ve analiz etmeye yönelik araçlardır. Bu gösterge tabloları içgörü sağlayabilir, özelleştirilebilir ve ticaret stratejilerine kolayca entegre edilebilir.

Gösterge tabloları 'favoriler', 'trendler' ve 'yeni' olarak sıralanır. Çoğu kullanıcının etkileşimde bulunduğu gösterge tablolarını görüntülemek istiyorsanız 'trend' seçeneğini belirleyebilirsiniz. Aramanızı daraltmak için 'popüler pano etiketlerini' de kullanabilirsiniz.

Bu arama girişlerinden hiçbiri ihtiyaçlarınızı karşılamıyorsa, aramanızı daha da daraltabilirsiniz. Örneğin, en iyi 20 NFT koleksiyonunu araştırmak istiyorsanız, aşağıda gösterildiği gibi arama çubuğunu kullanarak aramanızla ilgili panoları bulabilirsiniz;

Kaynak: dune.com

Bu girişteki bazı ilgili gösterge tabloları Whale Watcher, Smart Money ve OpenSea Top Traders'tır. Örneğin, Whale Watcher kontrol paneli, OpenSea'deki çoğu tüccar tarafından yaygın olarak satın alınan NFT koleksiyonlarının bulunmasına ilişkin raporlar içerir. Gösterge tablosunda ek ayrıntılar sağlayan yararlı bağlantılar da bulabilirsiniz.

Kaynak: dune.com

Bazı gösterge tabloları grafiksel görselleştirmeler de sağlar. Örneğin, Bitcoin ölçümleri hakkında bilgi bulmak istiyorsanız, Bitcoin'i aramak için arama çubuğunu kullanabilirsiniz.

Kaynak: dune.com

Gösterge paneli, Bitcoin hakkındaki bilgilerin grafiksel bir gösterimini içerir. Örneğin, aşağıdaki resim Aralık 2008'den Ocak 2024'e kadar madencilerin ödüllerini (grafik 1) içeren blok analizini göstermektedir. Görseldeki ikinci grafik Aralık 2008'den Ocak 2024'e kadar olan darphane ödüllerini göstermektedir.

Kaynak: dune.com

Gösterge tablosunda ayrıca ilk 1000 adresin sorgu sonuçları ve Bitcoin'lerin toplam değeri de yer almaktadır. Sorguyu çatallamak, paylaşmak veya çalıştırmak için sorgu sonucuna da tıklayabilirsiniz.

Kaynak: dune.com

Etkin Kullanım için İpuçları

İşte Dune Analytics'i etkili bir şekilde kullanmak için bazı ipuçları:

  1. Basit sorgularla başlayın: Dune Analytics veya SQL sorguları konusunda yeniyseniz, platforma aşina olmak için basit sorgularla başlayın. Verilerin nasıl yapılandırıldığı ve sunulduğu hakkında fikir edinmek için temel ölçümleri sorgulayarak veya önceden oluşturulmuş gösterge tablolarını inceleyerek başlayın.
  2. Belgeleri ve öğreticileri kullanın: Dune, platformun özellikleri, sorguları ve daha fazlası hakkında daha fazla bilgi edinmenize yardımcı olacak belgeler ve öğreticiler sağlar.
  3. İşbirliği yapın ve geri bildirim isteyin: Sorgular ve analizler hakkında geri bildirim almak için diğer kullanıcılarla işbirliği yapmaktan çekinmeyin. Dune'un discord platformu, toplulukla hızlı bir şekilde işbirliği yapmanın bir yolu olabilir. Toplulukla etkileşime geçmek SQL sorgulama becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olabilir.

Sonuç

Dune'un kullanıcı dostu arayüzü ve özellikleri sayesinde kullanıcılar zincir üzerindeki verileri analiz edebilir ve özel gösterge tabloları oluşturarak bilinçli kararlar almalarına yardımcı olabilir. Bu özellikler Dune'u blockchain ve kripto para araştırmalarıyla ilgilenen herkes için güçlü bir araç haline getiriyor.

Özelleştirilebilir grafikler ve çizelgeler kullanan Dune, kullanıcıların platformu ve blok zinciri analizini tanımalarına yardımcı olmak için erişilebilirlik, gerçek zamanlı güncellemeler ve destekleyici bir topluluk sunar.

Penulis: bravo
Penerjemah: Binyu Wang
Pengulas: Edward、Matheus、Ashley
* Informasi ini tidak bermaksud untuk menjadi dan bukan merupakan nasihat keuangan atau rekomendasi lain apa pun yang ditawarkan atau didukung oleh Gate.io.
* Artikel ini tidak boleh di reproduksi, di kirim, atau disalin tanpa referensi Gate.io. Pelanggaran adalah pelanggaran Undang-Undang Hak Cipta dan dapat dikenakan tindakan hukum.

Dune Analytics: Nedir ve Nasıl Çalışır?

Orta SeviyeMar 03, 2024
Dune Analytics, topluluk katılımını teşvik eden bir blok zinciri analiz platformudur. SQL bilgisine sahip kullanıcılar blok zinciri verileriyle ilgili özel sorgular oluşturabilir.
Dune Analytics: Nedir ve Nasıl Çalışır?

Analitik, piyasa trendleri hakkında içgörüler sağlayarak yatırımcıların veriye dayalı, bilinçli kararlar almasına yardımcı olur. Bu nedenle, analitik kullanan yatırımcılar rekabet avantajına sahiptir ve fırsatları hızla değerlendirebilirler. Dune analitiği, yatırımcıların blok zincirinden gelen verileri analiz etmelerine ve fırsatlardan yararlanmalarına yardımcı olabilecek güçlü bir araçtır.

Dune Analytics nedir?

Dune Analytics, yatırımcıların ücretsiz olarak zincir içi veriler ve kapsamlı analizler hakkında benzersiz bilgiler elde etmek için kullanabilecekleri bir veri platformudur. Çeşitli blok zinciri ağlarından zincir üzerindeki verileri analiz etmek için bir araçtır ve kullanıcılara blok zinciri işlemleri, akıllı sözleşme etkileşimleri ve daha fazlası hakkında içgörü sağlar. Dune Analytics, blockchain ve kripto para meraklılarının araştırma yapması için özel olarak tasarlanmıştır.

Dune, kullanıcılara NFT'ler ve DeFi platformları gibi projeler hakkında gerçek zamanlı ve geçmişe dönük veriler sunar. Bu veriler, özelleştirilebilir gösterge tabloları ve sorgular aracılığıyla analiz edilebilir ve görselleştirilebilir. Böylece kullanıcılar blok zinciri verilerindeki kalıpları, eğilimleri ve anormallikleri not edebilirler.

Dune herkes tarafından kullanılabilir ve erişilebilir. Herkes verileri sorgulayabilir, oluşturabilir, erişebilir, yayınlayabilir ve görselleştirmeler oluşturabilir. Blok zinciri verilerine erişmek için bir hesap oluşturmanız gerekmeyebilir. Ancak gösterge tabloları ve sorgular oluşturmak, başkalarıyla paylaşmak ve hatta web sitenizde yayınlamak için bir hesap oluşturmanız gerekir.

Dune Analytics Nasıl Çalışır?

SQL sorguları yazmayı biliyorsanız, düzenli olarak görselleştirmeler ve panolar paylaşan topluluk katılımcılarına atıfta bulunmak için kullanılan bir terim olan 'sihirbaz' olabilirsiniz. Diğerleri de kendileri için gösterge tabloları ve sorgular oluşturmak üzere sihirbazlardan ücretli hizmetler talep edebilir.

Karmaşık veri kümelerinde gezinmek ve özel analizler oluşturmak kolaydır, çünkü kullanıcılar bilgi çıkarmak için basit SQL sorguları kullanarak verileri analiz edebilir veya topluluk tarafından oluşturulan önceden oluşturulmuş gösterge tablolarını keşfedebilir.

İşte Dune analitiğine genel bir bakış:

Veri Kaynakları ve Entegrasyon

Dune, halka açık düğümler ve API'ler aracılığıyla başta Ethereum olmak üzere doğrudan blok zinciri ağlarından bilgi toplar. Bu özellik, kullanıcılara sunulan verilerin güncel ve doğru olmasını sağlar.

Sorgulama ve Görselleştirme

Kullanıcılar blok zincirinden belirli veri setlerini almak için SQL sorguları yazabilir. Bu sorgular, işlemler ve akıllı sözleşmeler gibi blok zinciri faaliyetlerinden elde edilen verileri analiz edebilir. Kullanıcıların ortak sorguları DeFi protokolleri, token transferleri ve likidite havuzları gibi konularda olabilir.

Örneğin, bir kullanıcı zaman içinde belirli bir DeFi protokolünde kilitlenen toplam değeri (TVL) analiz etmek veya belirli bir tokenin işlem hacmini izlemek için bir sorgu yazabilir. Sorgulanan veri sonuçları sütunlara ayrılmış tablolar halinde sunularak anlaşılması kolaylaştırılmıştır.

Özelleştirme ve Görselleştirme

Dune, sorgulanan verileri görselleştirmek için özelleştirme seçenekleri sunar. Kullanıcılar verileri daha iyi anlamak ve yorumlamak için gösterge tabloları, çizelgeler ve grafikler oluşturabilir. Bu görselleştirmeler topluluktaki diğer kişilerle paylaşılabilir.

Özünde Dune, blok zincirinden kamuya açık verileri toplamak için SQL komutlarını kullanır. Bu veriler, platform kullanıcılarının paylaşabileceği çizelge ve grafiklere dönüştürülebilir.

Dune Analytics ile Başlarken

Hesap Oluşturma

Kaynak: dune.com

Dune'a kaydolmak için bir kullanıcı adı, e-posta adresi ve şifre seçerek bir hesap oluşturun. E-posta adresinizi doğrulamak için e-postanıza bir onay kodu gönderilecektir.

Platformda Gezinme

Gösterge Tabloları

Bir hesap oluşturduktan sonra, aşağıda gösterildiği gibi 'Keşfet' sekmesinde bulunan popüler panolardan herhangi birini kullanabilirsiniz:

Kaynak: dune.com

Belirli verileri çekerek aramanızı kolaylaştırmak istiyorsanız, arama çubuğunu kullanabilirsiniz. Örneğin, arama çubuğuna Solana yazabilirsiniz ve platform aşağıda gösterildiği gibi Solana ile ilgili verileri içeren gösterge tablolarını getirecektir;

Kaynak: dune.com

Gösterge tablolarından herhangi biriyle ilgili bilgileri görüntülemek için, gösterge tablosuna tıklayın. Aşağıda gösterildiği gibi, seçilen panodaki verileri görselleştiren grafik ve çizelgeleri görüntüleyebilirsiniz;

Kaynak: dune.com

Örneğin, yukarıdaki grafik ve tablo, son 30 gün içinde Solana'daki standart DeFi protokolleri ve programları için benzersiz hesap adreslerini göstermektedir. Günlük aktif kullanıcı sayısını gösterir ve kullanıcıların en aktif olduğu günlerin yoğunluğunu gösterir. Bu grafikler, kripto tüccarlarının ve yatırımcılarının finansal fırsatlardan nasıl yararlanacaklarını belirlemelerine yardımcı olabilir.

Sorgular

Üst menü çubuğundan da sorguları arayabilirsiniz. Kullanmak istediğiniz bir sorgu bulursanız, onu seçebilir, düzenleyebilir ve çatallayabilirsiniz. Başkaları tarafından oluşturulan popüler sorguları görüntülemek için 'Sorgular'a tıklayın.

Kaynak: dune.com

İlginizi çeken bir sorgu bulamazsanız, yeni bir sorgu oluşturabilirsiniz. 'Oluştur'u seçin ve 'yeni sorgu'yu seçin.

Kaynak: dune.com

Halihazırda mevcut olan en popüler veri setleri, ham blok zinciri verileri ve topluluk tarafından sağlanan veriler gibi seçenekler arasından yeni bir sorgu oluşturabilirsiniz. Başarılı bir sorgu oluşturmak için en azından temel SQL ve blok zinciri bilgisine ihtiyacınız olacaktır.

Örneğin, Solana'daki 'ham blok zinciri verilerinden' bir sorgu oluşturmak istiyorsanız, 'ham blok zinciri verileri'ne tıklayın ve aşağıdaki açılır menüdeki seçeneklerden 'Solana'yı seçin.

Kaynak: dune.com

Solana'daki hesap etkinliğini görüntülemek istediğinizi varsayalım. Bu durumda, 'hesap etkinliği'ne (1) tıklayın ve tabloda mevcut sütunları gösterecektir. (2) öğesini seçmek için çift oka tıklayın ve aşağıda gösterildiği gibi çalıştır (3) öğesine tıklayın.

Kaynak: dune.com

Sonuçları getirdikten sonra 'Kaydet'e tıklayın ve sorgulanan sonuçlara bir isim verin.

Kaynak: dune.com

Kayıtlı sorgunuzu görüntülemek için menü sekmesinden 'kütüphane'ye gidin. Burada, oluşturduğunuz tüm sorguları ve gösterge tablolarını bulacaksınız.

Kaynak: dune.com

Herkes Dune'da yeni sorgular ve gösterge tabloları oluşturabilse de, kendiniz bir tane oluşturmayı zor buluyorsanız, başkaları tarafından oluşturulan gösterge tablolarını kullanmayı daha kolay bulabilirsiniz. Bununla birlikte, gelişmiş sorguların nasıl oluşturulacağını öğrenmek istiyorsanız, Dune'un YouTube platformundan öğrenebilirsiniz.

Dune'un Fiyatlandırma Planları

Dune, sınırlama olmaksızın gelişmiş sorgulara ihtiyaç duyan kullanıcılara pro hesaplar sunar. Örneğin, ücretsiz bir hesaba sahip kullanıcılar tarafından oluşturulan gösterge tabloları ve sorgular topluluktaki herkesin erişimine açıktır. Bununla birlikte, profesyonel hesaplara sahip kullanıcılar gösterge tablolarını gizli hale getirebilir, grafik ve çizelgelerden filigranları kaldırabilir ve verileri CSV'ye aktarabilir.

Ücretsiz hesabın birçok avantajı vardır, ancak profesyonel hesaplar (Dune Plus ve Dune Premium) daha az kısıtlamaya sahiptir ve ekipler için önerilir. Aşağıdaki resim fiyatlandırma planlarını ve Dune'un her plan için neler sunduğunu göstermektedir.


Kaynak: dune.com

Dune Analytics Kullanmanın Faydaları

Erişilebilirlik ve Açıklık

Dune'a internet bağlantısı olan herkes erişebilir. Teknik bilgi olmadan temel blok zinciri verilerini analiz etmek kolaydır. Ayrıca, platform açık kaynaklıdır. Kullanıcılar katkıda bulunabilir ve kendi ihtiyaçlarına göre özelleştirebilirler.

Gerçek Zamanlı Veri Güncellemeleri

Dune, blok zinciri verileri üzerinde gerçek zamanlı güncellemeler sağlayarak kullanıcıların güncel bilgilere erişebilmelerini sağlar. Böylece kullanıcılar piyasa trendlerini, protokol faaliyetlerini ve diğer gerçek zamanlı veri ölçümlerini analiz edebilirler.

Daha Geniş Veri Kapsamı

Birçok kripto ve blok zinciri veri platformu vardır. Ancak, Dune analitiğinden elde edilebilecek verilerin özelleştirilebilir olması Dune'u benzersiz kılmaktadır. Dolayısıyla, olasılıklar neredeyse sınırsızdır.

İlgili Dune Analytics Gösterge Tabloları

Dune gösterge panelleri, çeşitli blok zinciri ağlarından zincir üzerindeki verileri görselleştirmeye ve analiz etmeye yönelik araçlardır. Bu gösterge tabloları içgörü sağlayabilir, özelleştirilebilir ve ticaret stratejilerine kolayca entegre edilebilir.

Gösterge tabloları 'favoriler', 'trendler' ve 'yeni' olarak sıralanır. Çoğu kullanıcının etkileşimde bulunduğu gösterge tablolarını görüntülemek istiyorsanız 'trend' seçeneğini belirleyebilirsiniz. Aramanızı daraltmak için 'popüler pano etiketlerini' de kullanabilirsiniz.

Bu arama girişlerinden hiçbiri ihtiyaçlarınızı karşılamıyorsa, aramanızı daha da daraltabilirsiniz. Örneğin, en iyi 20 NFT koleksiyonunu araştırmak istiyorsanız, aşağıda gösterildiği gibi arama çubuğunu kullanarak aramanızla ilgili panoları bulabilirsiniz;

Kaynak: dune.com

Bu girişteki bazı ilgili gösterge tabloları Whale Watcher, Smart Money ve OpenSea Top Traders'tır. Örneğin, Whale Watcher kontrol paneli, OpenSea'deki çoğu tüccar tarafından yaygın olarak satın alınan NFT koleksiyonlarının bulunmasına ilişkin raporlar içerir. Gösterge tablosunda ek ayrıntılar sağlayan yararlı bağlantılar da bulabilirsiniz.

Kaynak: dune.com

Bazı gösterge tabloları grafiksel görselleştirmeler de sağlar. Örneğin, Bitcoin ölçümleri hakkında bilgi bulmak istiyorsanız, Bitcoin'i aramak için arama çubuğunu kullanabilirsiniz.

Kaynak: dune.com

Gösterge paneli, Bitcoin hakkındaki bilgilerin grafiksel bir gösterimini içerir. Örneğin, aşağıdaki resim Aralık 2008'den Ocak 2024'e kadar madencilerin ödüllerini (grafik 1) içeren blok analizini göstermektedir. Görseldeki ikinci grafik Aralık 2008'den Ocak 2024'e kadar olan darphane ödüllerini göstermektedir.

Kaynak: dune.com

Gösterge tablosunda ayrıca ilk 1000 adresin sorgu sonuçları ve Bitcoin'lerin toplam değeri de yer almaktadır. Sorguyu çatallamak, paylaşmak veya çalıştırmak için sorgu sonucuna da tıklayabilirsiniz.

Kaynak: dune.com

Etkin Kullanım için İpuçları

İşte Dune Analytics'i etkili bir şekilde kullanmak için bazı ipuçları:

  1. Basit sorgularla başlayın: Dune Analytics veya SQL sorguları konusunda yeniyseniz, platforma aşina olmak için basit sorgularla başlayın. Verilerin nasıl yapılandırıldığı ve sunulduğu hakkında fikir edinmek için temel ölçümleri sorgulayarak veya önceden oluşturulmuş gösterge tablolarını inceleyerek başlayın.
  2. Belgeleri ve öğreticileri kullanın: Dune, platformun özellikleri, sorguları ve daha fazlası hakkında daha fazla bilgi edinmenize yardımcı olacak belgeler ve öğreticiler sağlar.
  3. İşbirliği yapın ve geri bildirim isteyin: Sorgular ve analizler hakkında geri bildirim almak için diğer kullanıcılarla işbirliği yapmaktan çekinmeyin. Dune'un discord platformu, toplulukla hızlı bir şekilde işbirliği yapmanın bir yolu olabilir. Toplulukla etkileşime geçmek SQL sorgulama becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olabilir.

Sonuç

Dune'un kullanıcı dostu arayüzü ve özellikleri sayesinde kullanıcılar zincir üzerindeki verileri analiz edebilir ve özel gösterge tabloları oluşturarak bilinçli kararlar almalarına yardımcı olabilir. Bu özellikler Dune'u blockchain ve kripto para araştırmalarıyla ilgilenen herkes için güçlü bir araç haline getiriyor.

Özelleştirilebilir grafikler ve çizelgeler kullanan Dune, kullanıcıların platformu ve blok zinciri analizini tanımalarına yardımcı olmak için erişilebilirlik, gerçek zamanlı güncellemeler ve destekleyici bir topluluk sunar.

Penulis: bravo
Penerjemah: Binyu Wang
Pengulas: Edward、Matheus、Ashley
* Informasi ini tidak bermaksud untuk menjadi dan bukan merupakan nasihat keuangan atau rekomendasi lain apa pun yang ditawarkan atau didukung oleh Gate.io.
* Artikel ini tidak boleh di reproduksi, di kirim, atau disalin tanpa referensi Gate.io. Pelanggaran adalah pelanggaran Undang-Undang Hak Cipta dan dapat dikenakan tindakan hukum.
Mulai Sekarang
Daftar dan dapatkan Voucher
$100
!