Zincirler arası stake etmeye odaklanan türev protokolü

Orta SeviyeFeb 01, 2024
Bu makale sizi Staking'e odaklanan türev projelerine yönlendirecek ve bunların çoklu zincirli gelecekte Staking ekonomik senaryosunu nasıl oluşturduklarını keşfedecek.
Zincirler arası stake etmeye odaklanan türev protokolü

Ethereum Merge'in başarısıyla Ethereum resmi olarak POW'dan POS'a geçti. POS ağında Staking kaçınılması mümkün olmayan bir konudur. Kullanıcılar, ağın güvenliğini sağlamak için ağdaki tokenleri stake ederek stake etme avantajları elde edebilirler ancak stake etmedeki varlıklar belirli bir kilitleme süresi içerisinde kullanılamaz. Staking türevleri, Staking varlıklarının likiditesini serbest bırakabilir ve varlıkların kullanımını iyileştirebilir. Bu makale sizi Staking'e odaklanan türev projelerine yönlendirecek ve bunların çoklu zincirli gelecekte Staking ekonomik senaryosunu nasıl oluşturduklarını keşfedecek.

Zincirler arası likiditenin temeli

Zincirler arası likidite, mevcut kripto para piyasasında büyük endişe duyulan bir konudur. PoS mutabakatı kapsamında DeFi geliri ile Staking geliri arasındaki çatışmayı, zincirler arası maliyetleri ve PoS mutabakatı kapsamında güvenlik ile likidite arasındaki dengeyi içerir. Bu sorunları çözmek için Staking türevleri ortaya çıktı.

Staking türevleri esas olarak Staking'e katılan yerel tokenlara karşılık gelen sertifikalar verir. Sertifikalara sahip olmak Staking geliri elde edebilir. Staking döngüsü sona erdikten sonra sertifika, katı bir şekilde yerel tokena geri dönüştürülebilir. Böyle bir tasarım, PoS mutabakatı kapsamında DeFi geliri ile Staking geliri arasındaki çatışma sorununu çözebilir. Kullanıcılar, Staking gelirini alınıp satılabilir türevlere dönüştürerek DeFi'de ticaret yapabilir ve böylece Staking tokenlarının likiditesine ve gelirine aynı anda ulaşabilirler.

Eş zamanlı olarak Staking türevleri zincirler arası maliyetler sorununu çözebilir. Geleneksel zincirler arası işlemler, kullanıcı deneyimini azaltabilecek belirli ücretler ve zaman maliyetleri içerir. Kullanıcılar, tokenleri çapraz zincir varlıklarına dönüştürerek ve bunları tek bir çapraz zincir türevine bağlayarak, yüksek zincirler arası ücretlere ve bekleme sürelerine maruz kalmadan bu türevlerin farklı blok zincirler arasında doğrudan ticaretini yapabilirler.

Ayrıca Staking türevleri, Proof-of-Stake (PoS) mutabakatı kapsamında güvenlik ve likidite arasındaki çatışmayı çözebilir. PoS fikir birliğinde, ağ güvenliğini sağlamak için kullanıcıları Staking'de tokenleri kilitlemeye teşvik etmek çok önemlidir. Ancak bu aynı zamanda token likiditesini de azaltarak kullanıcıların bunları başka amaçlarla kullanmasını zorlaştırıyor. Kullanıcılar, tokenları zincirler arası türevlere dönüştürerek tokenlarını stake edebilir ve karşılık gelen ödülleri kazanabilir, aynı zamanda bunları gerektiğinde DeFi işlemlerinde kullanılabilecek türevlere dönüştürerek güvenlik ve likidite arasında bir denge sağlayabilir.

Kaynak: Dune

Türevlerde Değer Yakalama

Staking türevleri söz konusu olduğunda bu alanın hem temel zincirlerden hem de üst katman uygulamalardan değer elde ederek vazgeçilmez bir altyapı haline geleceğine inanıyoruz. PoS ağları geliştikçe Staking protokollerinin değeri de artmaya devam edecek. Ethereum 2.0'ın en büyüğü olan Lido'nun başarısı, Ethereum'un başarılı bir şekilde birleşmesiyle yeni bir piyasa değeri elde etmesi dikkate değer bir örnektir.

Kullanıcılar için Staking türevleri, türevlerle arbitraj fırsatları gibi yeni DeFi oynanışı getiriyor. Türev ürünlerde bir indirim yaşanırsa, uzun vadeli sahipler doğrudan spot varlık satın almak yerine türev ürünleri satın alarak daha fazla kar elde edebilirler. Kullanıcıların yalnızca türevleri satın alması ve ardından yerel varlıkları 1:1 oranında kullanması gerekir. Bu indirim aralığı esasen düşük riskli, yüksek ödüllü bir arbitraj alanı haline gelir. Dolayısıyla türevlerin mekaniğini anlayan kullanıcılar ekosistemde daha yüksek getiri elde etme fırsatına sahip oluyor.

DeFi'nin halka açık zincir ekosistemindeki genel gelişiminde Staking türevleri ekosisteme getiri avantajı getiriyor. Layer1 ekosistemlerinin geleceği, DeFi'ye ulaşmak için türevleri benimserse, projelerin sübvansiyonları dikkate alındığında, temel Staking getirilerinin Staking türevlerinden elde edilen DeFi getirileriyle birleşik getirisi, sıradan DeFi getirisinden daha yüksek olacaktır. Örneğin, Ethereum'daki önde gelen DeFi projeleri şu anda uzun vadede %5'i aşabilecek istikrarlı getirilere sahip. Bununla birlikte, DeFi'yi Staking türevleriyle birleştirerek %5 faiz oranı artı %15 Staking getirisi, yıllık %20 istikrarlı getiri sağlayan bir DeFi ürünüyle sonuçlanır ve böylece ekosisteme daha fazla kullanıcı çeker. Şu anda ana akım zincirler arası stake protokolleri şunları içerir:

  • Bifrost, staking için zincirler arası likidite sağlayan bir Web 3.0 altyapısıdır. Zincirler arası iletişim protokolü (XCMP) aracılığıyla birden fazla zincir için merkezi olmayan, zincirler arası Liquid Staking hizmetleri sağlar. Bifrost'un misyonu, PoS konsensüs zincirinin staking likiditesinin %80'inden fazlasını zincirler arası türevler aracılığıyla toplamak ve Polkadot aktarma zincirleri, parachain'ler ve Polkadot ile köprü oluşturan heterojen halka açık zincirler için standartlaştırılmış zincirler arası faiz getirisi sağlamaktır. Türevler, kullanıcı stake eşiklerini düşürebilir, çok zincirli stake oranlarını artırabilir, ekolojik uygulamaların gelir tabanını iyileştirebilir ve kullanıcıları, çoklu zincirleri ve ekolojik uygulamaları güçlendiren ve pozitif bir döngü yaratan bir StakeFi ekosistemi oluşturabilir.
  • StaFi, adaylık bazlı hisse kanıtı (NPoS) mekanizması, token kilitleme ve artırılmış likidite gibi yeniliklere sahip, zincirler arası bir staking çözümüdür. NPoS, DPoS'tan türetilmiş, DPoS'un eğilim sorununu çözebilen, adaleti ve güvenliği artırabilen bir mekanizmadır. Token kilitleme mekanizması, StaFi kullanıcılarının tokenlarını protokolde kilitlemelerine ve Staking avantajları elde etmelerine olanak tanır. Aynı zamanda StaFi, kilitli tokenleri herhangi bir zamanda alınıp satılabilen eşdeğer rTokenlara dönüştürmek için likidite çözümleri de sunmaktadır. StaFi, çoklu zincir, çapraz zincir ve varlık tokenizasyonunu uygulayarak likiditeyi ve esnekliği artırır, ana akım halka açık zincirleri ve DeFi ekosistemlerini destekler ve kullanıcılara gelir elde etmenin güvenli ve güvenilir bir yolunu sunar.
  • Kine Protokolü, verimli, düşük maliyetli merkezi olmayan ticaret çözümleri sağlamak için tasarlanmış zincirler arası bir türev ticaret platformudur. Kine Protokolü, staking, basım, imha, ödüller ve likidite madenciliği gibi işlevleri destekler ve birden fazla halka açık zincirle zincirler arası işlemleri destekler. Kine Protokolünün ana özelliği, hızlı ve verimli fiyat oracle'larını uygulamak için Kine Oracle gibi teknolojileri kullanmak ve borç verme, sentetik varlıklar ve opsiyonlar gibi herhangi bir varlık arasında türev işlemleri gerçekleştirebilmektir. Ayrıca Kine Protokolü, yatırımcıların ticaret yöntemlerini daha esnek bir şekilde seçmesine olanak tanıyan AMM+Limitli Emir ticaret mekanizmasını benimser. Kine Protokolü ayrıca platforma katılmaya daha fazla kullanıcı çekmek için LP ödülleri, likidite madenciliği ödülleri ve KineDAO ödülleri gibi çeşitli ödül mekanizmaları da sağlar.

Kaynak: Bing Ventures

Çapraz zincir stake etme yolunun geleceği

Şekillendirilebilirlik ve birlikte çalışabilirlik açısından bakıldığında, bazı mevcut ana akım halka açık zincirlerin DeFi alanında büyük bir genişleme ve potansiyel alanı vardır. Ethereum ile karşılaştırıldığında, bu halka açık zincirler daha çeşitli tasarımlara sahiptir ve bu da onların çapraz zincir varlıklarının şekillendirilebilirliği ve birlikte çalışabilirliği açısından daha esnek seçenekler sunmalarına olanak tanır. Staking türevlerinin yükselişiyle birlikte bu halka açık zincirlerdeki DeFi projeleri daha aktif hale gelecek. Bu projeler, likiditeyi artırarak ve katılımcı sayısını artırarak rekabet güçlerini artırmaya devam edecek. Bu amaçla, bu projelerin gelişimini desteklemek için daha fazla likiditeye de ihtiyaç duyulmaktadır.

Ayrıca, zincirler arası varlıkların şekillendirilebilirliği ve birlikte çalışabilirliği açısından, merkezi finansal ürünler, birleşik bir değer standardının tanınmasından kaynaklanan çok çeşitli biçimler sergilemektedir. Çoklu zincirler teknolojik sınırlamaların üstesinden geldiğinde, büyük blockchainler arasındaki değer konsensüsü daha çok merkezi olmayan öze doğru eğilecektir. Bu öncül kapsamında, zincirler arası varlıkların stratejileri ve uygulamaları yalnızca proje ekipleri veya halka açık zincirler tarafından belirlenmeyecek; Kullanıcılar, çeşitli akıllı sözleşmeler ve fikir birliği mekanizmaları genelinde zincirler arası varlıkları kullanırken daha yüksek esnekliğe, operasyonel güce ve daha fazla bağımsızlığa sahip olacak.

Bu nedenle çapraz zincirler stake etme yolunun geleceği çok açık. Kullanıcılara ve topluluğa ait olan ve gerçek “Web3”ü gerçekleştiren çok zincirli bir gelecek olacak. Bu gelecek, kullanıcılara daha fazla bağımsız seçenek ve daha fazla çalışma alanı sunacak, aynı zamanda tüm DeFi ekosisteminin gelişimini teşvik edecek ve ekosistemin refahına daha büyük katkılar sağlayacak. Bu gelecekte Staking türevleri, temel zincirden ve üst katmandaki diğer uygulamalardan değer yakalayan ve kullanıcı kârlılığını sürekli olarak artırarak daha fazla kullanıcının katılımını sağlayan vazgeçilmez bir ara yazılım olarak var olacak.

Kaynak: DefiLlama

Özet

Çapraz zincir staking türevleri, sermaye verimliliğini ve likiditeyi artırmayı ve kullanıcılara DeFi uygulamalarında daha geniş fırsatlar sağlamayı amaçlayan yeni bir PoS ağ çözümünü temsil ediyor. Ancak bu yenilikçi araç aynı zamanda proje ekiplerinin piyasa likiditesini güçlendirmek, güvenliği artırmak, algoritmik adaleti sağlamak ve kullanıcı deneyimini optimize etmek için önlemler almasını gerektiren potansiyel riskleri de beraberinde getiriyor.

Yetersiz piyasa likiditesi, önemli fiyat dalgalanmalarına ve yüksek işlem maliyetlerine neden olabilir. Bu sorunu çözmek için proje ekipleri pazar farkındalığını artırabilir, daha fazla kullanıcı ve sermaye çekebilir, böylece projenin itibarını ve marka değerini artırabilir. Ek olarak, çoklu imza kimlik doğrulaması, sıcak ve soğuk cüzdanların ayrılması ve düzenli güvenlik denetimleri gibi kullanıcı varlık güvenliğini korumak için önlemler uygulanmalıdır.

Eş zamanlı olarak, zincirler arası staking türevlerindeki algoritmik adaletsizlik ve optimal olmayan kullanıcı deneyimi, kullanıcı katılımını ve sadakatini etkileyebilir. Bunu azaltmak için proje ekipleri, kullanıcı dostu bir arayüz tasarlamanın yanı sıra verimli ticaret yürütme ve düşük maliyetli işlem ücretleri sağlayan adil algoritmik tasarımlar ve kolaylaştırılmış operasyonel süreçler benimsemelidir. DeFi ve PoS blok zincirleri gelişmeye devam ettikçe zincirler arası staking türevleri daha yaygın olarak kullanılan bir araç haline gelmeye hazırlanıyor. Kullanıcı güvenliğini sağlamaya ve kullanıcı deneyimini geliştirmeye odaklanan bu yenilikçi çözüm, DeFi alanında yaygın olarak benimsenen bir pasif tasarruf aracı olma potansiyeline sahiptir.

Yasal Uyarı:

  1. Bu makale [Bing Ventures]'tan yeniden basılmıştır. Tüm telif hakları orijinal yazara [Kyle Liu] aittir. Bu yeniden basıma itirazlarınız varsa lütfen Gate Learn ekibiyle iletişime geçin; onlar konuyu hemen halledeceklerdir.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüş ve görüşler yalnızca yazara aittir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin diğer dillere çevirileri Gate Learn ekibi tarafından yapılır. Aksi belirtilmedikçe tercüme edilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya intihal edilmesi yasaktır.

Zincirler arası stake etmeye odaklanan türev protokolü

Orta SeviyeFeb 01, 2024
Bu makale sizi Staking'e odaklanan türev projelerine yönlendirecek ve bunların çoklu zincirli gelecekte Staking ekonomik senaryosunu nasıl oluşturduklarını keşfedecek.
Zincirler arası stake etmeye odaklanan türev protokolü

Ethereum Merge'in başarısıyla Ethereum resmi olarak POW'dan POS'a geçti. POS ağında Staking kaçınılması mümkün olmayan bir konudur. Kullanıcılar, ağın güvenliğini sağlamak için ağdaki tokenleri stake ederek stake etme avantajları elde edebilirler ancak stake etmedeki varlıklar belirli bir kilitleme süresi içerisinde kullanılamaz. Staking türevleri, Staking varlıklarının likiditesini serbest bırakabilir ve varlıkların kullanımını iyileştirebilir. Bu makale sizi Staking'e odaklanan türev projelerine yönlendirecek ve bunların çoklu zincirli gelecekte Staking ekonomik senaryosunu nasıl oluşturduklarını keşfedecek.

Zincirler arası likiditenin temeli

Zincirler arası likidite, mevcut kripto para piyasasında büyük endişe duyulan bir konudur. PoS mutabakatı kapsamında DeFi geliri ile Staking geliri arasındaki çatışmayı, zincirler arası maliyetleri ve PoS mutabakatı kapsamında güvenlik ile likidite arasındaki dengeyi içerir. Bu sorunları çözmek için Staking türevleri ortaya çıktı.

Staking türevleri esas olarak Staking'e katılan yerel tokenlara karşılık gelen sertifikalar verir. Sertifikalara sahip olmak Staking geliri elde edebilir. Staking döngüsü sona erdikten sonra sertifika, katı bir şekilde yerel tokena geri dönüştürülebilir. Böyle bir tasarım, PoS mutabakatı kapsamında DeFi geliri ile Staking geliri arasındaki çatışma sorununu çözebilir. Kullanıcılar, Staking gelirini alınıp satılabilir türevlere dönüştürerek DeFi'de ticaret yapabilir ve böylece Staking tokenlarının likiditesine ve gelirine aynı anda ulaşabilirler.

Eş zamanlı olarak Staking türevleri zincirler arası maliyetler sorununu çözebilir. Geleneksel zincirler arası işlemler, kullanıcı deneyimini azaltabilecek belirli ücretler ve zaman maliyetleri içerir. Kullanıcılar, tokenleri çapraz zincir varlıklarına dönüştürerek ve bunları tek bir çapraz zincir türevine bağlayarak, yüksek zincirler arası ücretlere ve bekleme sürelerine maruz kalmadan bu türevlerin farklı blok zincirler arasında doğrudan ticaretini yapabilirler.

Ayrıca Staking türevleri, Proof-of-Stake (PoS) mutabakatı kapsamında güvenlik ve likidite arasındaki çatışmayı çözebilir. PoS fikir birliğinde, ağ güvenliğini sağlamak için kullanıcıları Staking'de tokenleri kilitlemeye teşvik etmek çok önemlidir. Ancak bu aynı zamanda token likiditesini de azaltarak kullanıcıların bunları başka amaçlarla kullanmasını zorlaştırıyor. Kullanıcılar, tokenları zincirler arası türevlere dönüştürerek tokenlarını stake edebilir ve karşılık gelen ödülleri kazanabilir, aynı zamanda bunları gerektiğinde DeFi işlemlerinde kullanılabilecek türevlere dönüştürerek güvenlik ve likidite arasında bir denge sağlayabilir.

Kaynak: Dune

Türevlerde Değer Yakalama

Staking türevleri söz konusu olduğunda bu alanın hem temel zincirlerden hem de üst katman uygulamalardan değer elde ederek vazgeçilmez bir altyapı haline geleceğine inanıyoruz. PoS ağları geliştikçe Staking protokollerinin değeri de artmaya devam edecek. Ethereum 2.0'ın en büyüğü olan Lido'nun başarısı, Ethereum'un başarılı bir şekilde birleşmesiyle yeni bir piyasa değeri elde etmesi dikkate değer bir örnektir.

Kullanıcılar için Staking türevleri, türevlerle arbitraj fırsatları gibi yeni DeFi oynanışı getiriyor. Türev ürünlerde bir indirim yaşanırsa, uzun vadeli sahipler doğrudan spot varlık satın almak yerine türev ürünleri satın alarak daha fazla kar elde edebilirler. Kullanıcıların yalnızca türevleri satın alması ve ardından yerel varlıkları 1:1 oranında kullanması gerekir. Bu indirim aralığı esasen düşük riskli, yüksek ödüllü bir arbitraj alanı haline gelir. Dolayısıyla türevlerin mekaniğini anlayan kullanıcılar ekosistemde daha yüksek getiri elde etme fırsatına sahip oluyor.

DeFi'nin halka açık zincir ekosistemindeki genel gelişiminde Staking türevleri ekosisteme getiri avantajı getiriyor. Layer1 ekosistemlerinin geleceği, DeFi'ye ulaşmak için türevleri benimserse, projelerin sübvansiyonları dikkate alındığında, temel Staking getirilerinin Staking türevlerinden elde edilen DeFi getirileriyle birleşik getirisi, sıradan DeFi getirisinden daha yüksek olacaktır. Örneğin, Ethereum'daki önde gelen DeFi projeleri şu anda uzun vadede %5'i aşabilecek istikrarlı getirilere sahip. Bununla birlikte, DeFi'yi Staking türevleriyle birleştirerek %5 faiz oranı artı %15 Staking getirisi, yıllık %20 istikrarlı getiri sağlayan bir DeFi ürünüyle sonuçlanır ve böylece ekosisteme daha fazla kullanıcı çeker. Şu anda ana akım zincirler arası stake protokolleri şunları içerir:

  • Bifrost, staking için zincirler arası likidite sağlayan bir Web 3.0 altyapısıdır. Zincirler arası iletişim protokolü (XCMP) aracılığıyla birden fazla zincir için merkezi olmayan, zincirler arası Liquid Staking hizmetleri sağlar. Bifrost'un misyonu, PoS konsensüs zincirinin staking likiditesinin %80'inden fazlasını zincirler arası türevler aracılığıyla toplamak ve Polkadot aktarma zincirleri, parachain'ler ve Polkadot ile köprü oluşturan heterojen halka açık zincirler için standartlaştırılmış zincirler arası faiz getirisi sağlamaktır. Türevler, kullanıcı stake eşiklerini düşürebilir, çok zincirli stake oranlarını artırabilir, ekolojik uygulamaların gelir tabanını iyileştirebilir ve kullanıcıları, çoklu zincirleri ve ekolojik uygulamaları güçlendiren ve pozitif bir döngü yaratan bir StakeFi ekosistemi oluşturabilir.
  • StaFi, adaylık bazlı hisse kanıtı (NPoS) mekanizması, token kilitleme ve artırılmış likidite gibi yeniliklere sahip, zincirler arası bir staking çözümüdür. NPoS, DPoS'tan türetilmiş, DPoS'un eğilim sorununu çözebilen, adaleti ve güvenliği artırabilen bir mekanizmadır. Token kilitleme mekanizması, StaFi kullanıcılarının tokenlarını protokolde kilitlemelerine ve Staking avantajları elde etmelerine olanak tanır. Aynı zamanda StaFi, kilitli tokenleri herhangi bir zamanda alınıp satılabilen eşdeğer rTokenlara dönüştürmek için likidite çözümleri de sunmaktadır. StaFi, çoklu zincir, çapraz zincir ve varlık tokenizasyonunu uygulayarak likiditeyi ve esnekliği artırır, ana akım halka açık zincirleri ve DeFi ekosistemlerini destekler ve kullanıcılara gelir elde etmenin güvenli ve güvenilir bir yolunu sunar.
  • Kine Protokolü, verimli, düşük maliyetli merkezi olmayan ticaret çözümleri sağlamak için tasarlanmış zincirler arası bir türev ticaret platformudur. Kine Protokolü, staking, basım, imha, ödüller ve likidite madenciliği gibi işlevleri destekler ve birden fazla halka açık zincirle zincirler arası işlemleri destekler. Kine Protokolünün ana özelliği, hızlı ve verimli fiyat oracle'larını uygulamak için Kine Oracle gibi teknolojileri kullanmak ve borç verme, sentetik varlıklar ve opsiyonlar gibi herhangi bir varlık arasında türev işlemleri gerçekleştirebilmektir. Ayrıca Kine Protokolü, yatırımcıların ticaret yöntemlerini daha esnek bir şekilde seçmesine olanak tanıyan AMM+Limitli Emir ticaret mekanizmasını benimser. Kine Protokolü ayrıca platforma katılmaya daha fazla kullanıcı çekmek için LP ödülleri, likidite madenciliği ödülleri ve KineDAO ödülleri gibi çeşitli ödül mekanizmaları da sağlar.

Kaynak: Bing Ventures

Çapraz zincir stake etme yolunun geleceği

Şekillendirilebilirlik ve birlikte çalışabilirlik açısından bakıldığında, bazı mevcut ana akım halka açık zincirlerin DeFi alanında büyük bir genişleme ve potansiyel alanı vardır. Ethereum ile karşılaştırıldığında, bu halka açık zincirler daha çeşitli tasarımlara sahiptir ve bu da onların çapraz zincir varlıklarının şekillendirilebilirliği ve birlikte çalışabilirliği açısından daha esnek seçenekler sunmalarına olanak tanır. Staking türevlerinin yükselişiyle birlikte bu halka açık zincirlerdeki DeFi projeleri daha aktif hale gelecek. Bu projeler, likiditeyi artırarak ve katılımcı sayısını artırarak rekabet güçlerini artırmaya devam edecek. Bu amaçla, bu projelerin gelişimini desteklemek için daha fazla likiditeye de ihtiyaç duyulmaktadır.

Ayrıca, zincirler arası varlıkların şekillendirilebilirliği ve birlikte çalışabilirliği açısından, merkezi finansal ürünler, birleşik bir değer standardının tanınmasından kaynaklanan çok çeşitli biçimler sergilemektedir. Çoklu zincirler teknolojik sınırlamaların üstesinden geldiğinde, büyük blockchainler arasındaki değer konsensüsü daha çok merkezi olmayan öze doğru eğilecektir. Bu öncül kapsamında, zincirler arası varlıkların stratejileri ve uygulamaları yalnızca proje ekipleri veya halka açık zincirler tarafından belirlenmeyecek; Kullanıcılar, çeşitli akıllı sözleşmeler ve fikir birliği mekanizmaları genelinde zincirler arası varlıkları kullanırken daha yüksek esnekliğe, operasyonel güce ve daha fazla bağımsızlığa sahip olacak.

Bu nedenle çapraz zincirler stake etme yolunun geleceği çok açık. Kullanıcılara ve topluluğa ait olan ve gerçek “Web3”ü gerçekleştiren çok zincirli bir gelecek olacak. Bu gelecek, kullanıcılara daha fazla bağımsız seçenek ve daha fazla çalışma alanı sunacak, aynı zamanda tüm DeFi ekosisteminin gelişimini teşvik edecek ve ekosistemin refahına daha büyük katkılar sağlayacak. Bu gelecekte Staking türevleri, temel zincirden ve üst katmandaki diğer uygulamalardan değer yakalayan ve kullanıcı kârlılığını sürekli olarak artırarak daha fazla kullanıcının katılımını sağlayan vazgeçilmez bir ara yazılım olarak var olacak.

Kaynak: DefiLlama

Özet

Çapraz zincir staking türevleri, sermaye verimliliğini ve likiditeyi artırmayı ve kullanıcılara DeFi uygulamalarında daha geniş fırsatlar sağlamayı amaçlayan yeni bir PoS ağ çözümünü temsil ediyor. Ancak bu yenilikçi araç aynı zamanda proje ekiplerinin piyasa likiditesini güçlendirmek, güvenliği artırmak, algoritmik adaleti sağlamak ve kullanıcı deneyimini optimize etmek için önlemler almasını gerektiren potansiyel riskleri de beraberinde getiriyor.

Yetersiz piyasa likiditesi, önemli fiyat dalgalanmalarına ve yüksek işlem maliyetlerine neden olabilir. Bu sorunu çözmek için proje ekipleri pazar farkındalığını artırabilir, daha fazla kullanıcı ve sermaye çekebilir, böylece projenin itibarını ve marka değerini artırabilir. Ek olarak, çoklu imza kimlik doğrulaması, sıcak ve soğuk cüzdanların ayrılması ve düzenli güvenlik denetimleri gibi kullanıcı varlık güvenliğini korumak için önlemler uygulanmalıdır.

Eş zamanlı olarak, zincirler arası staking türevlerindeki algoritmik adaletsizlik ve optimal olmayan kullanıcı deneyimi, kullanıcı katılımını ve sadakatini etkileyebilir. Bunu azaltmak için proje ekipleri, kullanıcı dostu bir arayüz tasarlamanın yanı sıra verimli ticaret yürütme ve düşük maliyetli işlem ücretleri sağlayan adil algoritmik tasarımlar ve kolaylaştırılmış operasyonel süreçler benimsemelidir. DeFi ve PoS blok zincirleri gelişmeye devam ettikçe zincirler arası staking türevleri daha yaygın olarak kullanılan bir araç haline gelmeye hazırlanıyor. Kullanıcı güvenliğini sağlamaya ve kullanıcı deneyimini geliştirmeye odaklanan bu yenilikçi çözüm, DeFi alanında yaygın olarak benimsenen bir pasif tasarruf aracı olma potansiyeline sahiptir.

Yasal Uyarı:

  1. Bu makale [Bing Ventures]'tan yeniden basılmıştır. Tüm telif hakları orijinal yazara [Kyle Liu] aittir. Bu yeniden basıma itirazlarınız varsa lütfen Gate Learn ekibiyle iletişime geçin; onlar konuyu hemen halledeceklerdir.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüş ve görüşler yalnızca yazara aittir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin diğer dillere çevirileri Gate Learn ekibi tarafından yapılır. Aksi belirtilmedikçe tercüme edilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya intihal edilmesi yasaktır.
Mulai Sekarang
Daftar dan dapatkan Voucher
$100
!