EML nedir? EML Protokolü Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Orta SeviyeFeb 18, 2024
EML Protokolü, kullanıcıların günlük olarak ihtiyaç duyduğu hizmetlerden oluşan bir ekosistem sağlayarak küresel çapta benimsenmesini amaçlayan güvenli, şeffaf, merkezi olmayan bir blok zinciridir.
EML nedir? EML Protokolü Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

EML Protokolü nedir?

EML Protokolü, kullanıcıların günlük olarak ihtiyaç duyduğu hizmetlerden oluşan bir ekosistem sağlayarak küresel çapta benimsenmesini amaçlayan güvenli, şeffaf, merkezi olmayan bir blok zinciridir. Proje, tüm komplikasyonlarıyla birlikte merkezsizleştirilmiş olsa da, tasarımı kullanıcılarına kolay ve rahat bir yaşam sağlamaya odaklanıyor.

EML Protokolü, şeffaflığını, güvenliğini ve verimliliğini artırmak için gelişmiş bir Hyperledger Fabric protokolü kullanır. Tedarik zinciri yönetimi, finans, sağlık hizmetleri ve daha fazlası gibi çeşitli sektörlerde çeşitli kullanım durumları için kullanılmasına olanak tanır. EML blok zinciri esnek, ölçeklenebilir etkileşimler sunarken, 10.000 TPS'ye kadar kapasiteye sahip merkezi varlıklara olan ihtiyacı ortadan kaldırır.

EML Protokolünün Tarihçesi

EML ekibi, 2023 yılında whitepaper'ının yayınlanması ve EML protokolü blok zincirindeki ilk ödeme sistemi ile kurulmuştur.

Konsept tasarımının ardından EML ekibi, küresel ortaklıklar ve LBank Exchange gibi kripto borsalarında listeleme yoluyla topluluğu ve ekosistemi küresel olarak genişletmeye odaklandı. EML Protokolü test edildi ve EML platformu tasarlanarak blok zincirine entegre edildi.

Proje, 2024'ün ilk çeyreğinde TrustTravelX için blok zincirini ve platformu piyasaya sürmeye ve sorunsuz çalışmasını sağlamaya odaklanıyor. Daha sonra proje, TrustMarketX hizmeti için blok zincirini ve platformu piyasaya sürecek ve başlatacaktır.

EML Protokolünün Temel Bileşenleri

Hyperledger Fabric

Hyperledger fabric, onaylı kullanıcıların özel izinli EML blok zincirinde uçtan uca ödeme işlemlerine katılmasına olanak tanıyan EML protokolünün temelidir. EML protokolü ödeme ve sosyal odaklı bir blok zinciri olsa da, Ethereum Virtual Machine (EVM) bytecode akıllı sözleşmelerini destekleyen Hyperledger Fabric 1.3'ün tanıtılması, geliştiricilerin Solidity veya Vyper gibi dillerde uygulamalar yazmasına olanak tanıyor. Bu, EML blok zincirinin EVM uyumluluğuna ulaşmasına izin verdi.

Hyperledger Fabric, geliştiricilerin mutabakat mekanizması, ortam ve hizmetler gibi tasarımlarına uygun bileşenleri değiştirmelerine olanak tanıyan modüler bir mimariye sahip uygulamalar geliştirmek için kullanılır.

Hyperledger çerçevesi, merkezi varlıklara ihtiyaç duymadan tüccarları kullanıcılara bağlamak için EML'nin protokolünün akıllı sözleşmelerini kullanır. Hızlı ve uygun maliyetli hizmetler sağlamak için proje, işlemlerin onaylanması ve işlenmesinden sorumlu Üyelik Hizmetleri Sağlayıcısı (MSP) adı verilen ayrı bir hizmet sağlayıcı kullanmaktadır.

Çerçeve, gizliliği desteklerken ölçeklenebilirliği artırmak için inşa edilmiştir ve özel veya hassas verilerin yalnızca yetkili taraflarla paylaşılmak üzere toplanmasını sağlar. Çerçevenin doğal esnekliği, EML protokolünün kanal tabanlı bir mimari uygulamasına olanak tanır. Bu, bir sosyal ağdaki belirli kullanıcılar arasında özel iletişim sağlar.

EML Protokol Mimarisi

EML mimarisi üç ana bileşenden oluşur: istemciler, eşler ve sipariş verenler.

İstemciler, EML protokolünü kullanan, işlemleri çağırmak, defter durumunu sorgulamak ve ağ olaylarını izlemek için onunla etkileşime giren uygulamalardır. Eşler bileşenleri, EML ekosistemi içindeki farklı kuruluşlara ait düğümlerdir.

Bu düğümler veya eşler, akıllı sözleşme çağrılarını ve ilgili kuruluşlarının gerçekleştirdiği işlemleri alır ve yürütür. Düğümler ayrıca şeffaflık amacıyla onaylanmış işlemlerin kopyalarını defterde tutmaktan sorumludur.

Sipariş verenler, onaylanmış düğümlerden veya eşlerden verileri alır ve bunları blok zincirinde düzenler. Bunlar blok zinciri defterinin tutarlılığını sağlayan bir güvenlik katmanıdır.

EML Ekosisteminin Özellikleri: TrustBridgeX, TrustTravelX ve TrustMarketX

TrustBridgeX

Kaynak: ELM Protokol Dokümanı

TrustBridgeX platformu, emanet özelliklerini ve otomatik işlemleri destekleyen kişiden kişiye bir kripto para birimi işlem platformudur. Platform, kullanıcıların kayıt yaptırmasına ve token satmasına olanak tanıyor; bu tokenlar, alıcı ödeme yaptığında otomatik olarak TrustbridgeX emanetine yatırılacak.

Emanet özelliği, alıcılara varlıklar için ödeme yaparken bir güvenlik ölçüsü sağlar ve satıcılar, kullanıcı girdileri gerektirmeyen otomatik işlemlerin rahatlığını hisseder.

Platform, kullanıcıların fiat para birimleri için kripto para ticareti, ikili tokenizasyon ve mevcut finansal borsalara benzer şekilde çalışan diğerleri gibi sınırsız olarak şımartabilecekleri güvenli, hızlı ve güvenilir işlemlere öncelik verir.

Web3'ü herkes için erişilebilir kılma hedefine ulaşmak için platformun kullanıcı arayüzü, dijital araçları ve ticaret seçeneklerini destekleyen sezgisel ve kullanımı kolay olacak şekilde tasarlanmıştır.

TrustTravelX

Kaynak: ELM Protokol Dokümanı

TrustTravelX, sosyal medya platformlarına benzer bir iletişim platformudur ve gezginlerin iletişim kurmalarına ve seyahatlerini planlamalarına olanak tanır.

Platform, platformda gerçekleşen iletişimlerin onaylı kullanıcılarla gerçek olmasını sağlamak için bir kimlik doğrulama sistemi ile oluşturulmuş GPS tabanlı bir sosyal medya hizmetidir. Bu, EML topluluğu üyelerinin yeni deneyimler keşfetmesine, yeni insanlarla tanışmasına ve kişisel seyahat deneyimlerini paylaşmasına olanak tanır.

TrustMarketX

Kaynak: ELM Protokol Dokümanı

EML ekosistemindeki TrustMarketX platformu, kullanıcıların NFT'ler, yardımcı programlar, tokenler ve hizmetler gibi dijital varlıkları veya hizmetleri alıp satmalarına olanak tanır.

Kullanıcıların listeleme ve ticaret yapmalarına olanak tanıyan bir platform olarak TrustMarketX, kullanıcıların hayal güçlerinin yaratabileceği her şeyi işlemeleri için güvenli ve istikrarlı bir ortam sağlamaya öncelik verir.

Satıcılar, EML jetonlarını diğer faaliyet ve fırsatların yanı sıra ürünlerini listelemek veya reklamını yapmak için kullanabilirler.

EML Token nedir?

Kaynak: ELM Protokol Dokümanı

EML belirteci, EML protokolünün Blockchain'inin yerel belirteci ve Ethereum tabanlı bir yardımcı program belirtecidir. EML ana ağının 2024'ün ilk çeyreğinde başlatılması planlanıyor. Uçtan uca bir ödeme blok zinciri olan EML protokolü, ekosistemdeki TrustMarketX ve TrustTravelX platformları gibi çoklu platformlarında işlem yapmak için EML token'ını kullanır. Token ayrıca hizmetler için ödeme yapmak ve ekosistemdeki EML Ticaret Platformu, DeFi Platformu ve NFT D-Spider Platformunda indirimli fiyatlardan yararlanmak için de kullanılabilir

EML tokenı toplam 2 milyar token arzına sahip olacak ve şu anda sadece 39,7 milyonu (yaklaşık %2) dolaşımda olacak. Toplam kaynağın %30'u ekosisteme, işletme giderlerine, ortaklıklara ve danışmanlık ekibine ayrılmıştır. Öte yandan, arzın %10'u pazarlama çalışmaları, %5'i protokol geliştirme ve %25'i de EML hazinesi için ayrılmıştır.

EML Token, EML Blockchain Protokolü için küresel benimseme hedefini teşvik etmek ve başarmak için hayati önem taşırken, aynı zamanda kesintisiz ve verimli bir değer değişimi aracı sağlar.

Risk analizi

Avantaj

EML protokolü, geleneksel finansal işlemlerde yaygın olan aracılara ve bekçilere güvenme ihtiyacını ortadan kaldırırken kesintisiz, şeffaf işlemler sunmak için blok zinciri teknolojisini kullanır.

Hyperledger Fabric çerçevesini kullanan esnek, ölçeklenebilir tasarımının yanı sıra, kullanıcılar için günlük aktiviteler ve seyahat maceraları için çeşitli kullanım durumlarını %30 indirimle sunarak token sahiplerini önemli katılımları için ödüllendiriyor.

Ayrıca, kullanıcıları ekosistem geliştikçe gelecekteki faydalar için token satın almaya ve tutmaya teşvik eder.

Dezavantajlar

Kaynak CoinMarketCap Web Sitesi

EML protokolü, kavramsal çerçevesi 2023'ün başına kadar uzanan yeni bir projedir. Bu durum, sektördeki kötü oyuncuların güvenlik saldırılarına karşı kapasitesinin sorgulanmasına neden olmaktadır.

Ayrıca, blok zinciri teknolojisi hakkında çok az bilgisi olan veya merkezi olmayan protokollerle etkileşime giren kullanıcılar için bazı zorluklar yaratabilecek karmaşık bir sistemdir. Protokol ayrıca kripto alanındaki genel dalgalanma ile sınırlıdır ve sözleşme sahibi token akıllı sözleşmesini değiştirebilir.

Zorluklar

EML protokolünün arkasındaki temel amaç, kullanıcıların günlük yaşamlarında ihtiyaç duydukları hizmetleri ve etkileşimleri sağlamak ve bu sayede küresel olarak benimsenmesini kolaylaştırmaktır. Yine de kötü niyetli oyuncuların değişkenliği, karmaşıklığı ve olasılığı web2 kullanıcılarını zorlayacaktır. Bu, kullanıcıları işe alırken EML'yi daha az çekici hale getirecektir.

Yeni bir proje olarak, daha köklü blok zinciri platformlarıyla rekabet etmekte zorlanacak ve kripto alanını çevreleyen düzenleyici belirsizlik nedeniyle işler zorlaşacaktır.

Rekabet Analizi

EML Protokolü, özel bir blok zinciri ağı, bir ödeme sistemi ve bir makine öğrenimi motorunu bir araya getirmesi bakımından benzersizdir. Ancak bir ödeme altyapısı olarak Stellar Blockchain potansiyel bir rakiptir.

EML protokolü, yalnızca yetkili katılımcılarla özel bir ağ oluşturarak güvenliğe odaklanan Hyperledger Fabric'i kullanırken, Stellar Blockchain hız ve güvenli yürütmeye odaklanan Stellar Consensus Protokolünü kullanır.

Bu, EML Protokolünün çeviklik ve günlük kullanım için güvenli dahili çözümler için oluşturulmuş kurumsal sınıf uygulamaların temeli olacak şekilde tasarlandığı anlamına gelir. Stellar blok zinciri öncelikle hızlı sınır ötesi uygulamalar ve hızlı küresel işlemler için yapılan uygulamalara odaklanmaktadır.

EML Token İyi Bir Yatırım mı?

EML Protokolü için ana değer önerisi, sahip olunan yerel EML tokenlerinin sayısına ve EML blok zincirindeki belirli platform tarafından sağlanan hizmetlere bağlı olarak indirimli oranlar ve kullanım kolaylığıdır.

EML token sahiplerinin platformdaki maliyetin %30'u oranında ürün satın almasına veya hizmetlerden yararlanmasına izin verilir ve EML tokeninin sürekli harcanması, kullanıcının indirimden yararlanmaya devam etmeyi amaçlaması durumunda tokenlerin satın alınmasını veya EML ödüllerinin kazanılmasını gerektirecektir. Bu, EML token fiyatının dengelenmesine veya yükselmesine olanak tanıyacak döngüsel bir ekosistem oluşturarak tokenı ilk benimseyenlere ve yatırımcılara değer kazandırır.

EML projesinin yol haritası, platforma daha fazla kullanım durumu getirecek gelecekteki gelişmeleri göstermektedir. Bu da nihayetinde aynı değerleri paylaşan kullanıcı ve kuruluşlardan oluşan küresel bir ekosistemin oluşmasına ve uzun vadede sağlam bir topluluk kurulmasına yol açacaktır.

EML'ye Nasıl Sahip Olabilirsiniz?

EML tokenlerine sahip olmak ve EML ekosisteminin bir parçası olmak için kullanıcılar basit bir süreci takip edebilir:

Bir Cüzdan Kurun

EML tokenlerine sahip olmanın bir yolu, bunları bir borsa aracılığıyla satın almaktır. Bunun için kullanıcının bir Gate.io hesabı oluşturması, KYC sürecini tamamlaması ve token satın almak için hesaba para eklemesi gerekir.

EML Belirteçlerini Kullanın

Kullanıcılar EML tokenlerini edindikten sonra, pasif ödüller kazanmak için ödeme mutabakatlarına, varlık ticaretine ve emanet hizmetlerine katılarak EML Protokolü ekosistemini keşfedebilirler.

EML Protokolü için Harekete Geçin

Kullanıcılar EML tokenini buradan takas edebilir.

Auteur : Bravo
Traduction effectuée par : Piper
Examinateur(s): Matheus、KOWEI、Ashley
* Les informations ne sont pas destinées à être et ne constituent pas des conseils financiers ou toute autre recommandation de toute sorte offerte ou approuvée par Gate.io.
* Cet article ne peut être reproduit, transmis ou copié sans faire référence à Gate.io. Toute contravention constitue une violation de la loi sur le droit d'auteur et peut faire l'objet d'une action en justice.

EML nedir? EML Protokolü Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Orta SeviyeFeb 18, 2024
EML Protokolü, kullanıcıların günlük olarak ihtiyaç duyduğu hizmetlerden oluşan bir ekosistem sağlayarak küresel çapta benimsenmesini amaçlayan güvenli, şeffaf, merkezi olmayan bir blok zinciridir.
EML nedir? EML Protokolü Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

EML Protokolü nedir?

EML Protokolü, kullanıcıların günlük olarak ihtiyaç duyduğu hizmetlerden oluşan bir ekosistem sağlayarak küresel çapta benimsenmesini amaçlayan güvenli, şeffaf, merkezi olmayan bir blok zinciridir. Proje, tüm komplikasyonlarıyla birlikte merkezsizleştirilmiş olsa da, tasarımı kullanıcılarına kolay ve rahat bir yaşam sağlamaya odaklanıyor.

EML Protokolü, şeffaflığını, güvenliğini ve verimliliğini artırmak için gelişmiş bir Hyperledger Fabric protokolü kullanır. Tedarik zinciri yönetimi, finans, sağlık hizmetleri ve daha fazlası gibi çeşitli sektörlerde çeşitli kullanım durumları için kullanılmasına olanak tanır. EML blok zinciri esnek, ölçeklenebilir etkileşimler sunarken, 10.000 TPS'ye kadar kapasiteye sahip merkezi varlıklara olan ihtiyacı ortadan kaldırır.

EML Protokolünün Tarihçesi

EML ekibi, 2023 yılında whitepaper'ının yayınlanması ve EML protokolü blok zincirindeki ilk ödeme sistemi ile kurulmuştur.

Konsept tasarımının ardından EML ekibi, küresel ortaklıklar ve LBank Exchange gibi kripto borsalarında listeleme yoluyla topluluğu ve ekosistemi küresel olarak genişletmeye odaklandı. EML Protokolü test edildi ve EML platformu tasarlanarak blok zincirine entegre edildi.

Proje, 2024'ün ilk çeyreğinde TrustTravelX için blok zincirini ve platformu piyasaya sürmeye ve sorunsuz çalışmasını sağlamaya odaklanıyor. Daha sonra proje, TrustMarketX hizmeti için blok zincirini ve platformu piyasaya sürecek ve başlatacaktır.

EML Protokolünün Temel Bileşenleri

Hyperledger Fabric

Hyperledger fabric, onaylı kullanıcıların özel izinli EML blok zincirinde uçtan uca ödeme işlemlerine katılmasına olanak tanıyan EML protokolünün temelidir. EML protokolü ödeme ve sosyal odaklı bir blok zinciri olsa da, Ethereum Virtual Machine (EVM) bytecode akıllı sözleşmelerini destekleyen Hyperledger Fabric 1.3'ün tanıtılması, geliştiricilerin Solidity veya Vyper gibi dillerde uygulamalar yazmasına olanak tanıyor. Bu, EML blok zincirinin EVM uyumluluğuna ulaşmasına izin verdi.

Hyperledger Fabric, geliştiricilerin mutabakat mekanizması, ortam ve hizmetler gibi tasarımlarına uygun bileşenleri değiştirmelerine olanak tanıyan modüler bir mimariye sahip uygulamalar geliştirmek için kullanılır.

Hyperledger çerçevesi, merkezi varlıklara ihtiyaç duymadan tüccarları kullanıcılara bağlamak için EML'nin protokolünün akıllı sözleşmelerini kullanır. Hızlı ve uygun maliyetli hizmetler sağlamak için proje, işlemlerin onaylanması ve işlenmesinden sorumlu Üyelik Hizmetleri Sağlayıcısı (MSP) adı verilen ayrı bir hizmet sağlayıcı kullanmaktadır.

Çerçeve, gizliliği desteklerken ölçeklenebilirliği artırmak için inşa edilmiştir ve özel veya hassas verilerin yalnızca yetkili taraflarla paylaşılmak üzere toplanmasını sağlar. Çerçevenin doğal esnekliği, EML protokolünün kanal tabanlı bir mimari uygulamasına olanak tanır. Bu, bir sosyal ağdaki belirli kullanıcılar arasında özel iletişim sağlar.

EML Protokol Mimarisi

EML mimarisi üç ana bileşenden oluşur: istemciler, eşler ve sipariş verenler.

İstemciler, EML protokolünü kullanan, işlemleri çağırmak, defter durumunu sorgulamak ve ağ olaylarını izlemek için onunla etkileşime giren uygulamalardır. Eşler bileşenleri, EML ekosistemi içindeki farklı kuruluşlara ait düğümlerdir.

Bu düğümler veya eşler, akıllı sözleşme çağrılarını ve ilgili kuruluşlarının gerçekleştirdiği işlemleri alır ve yürütür. Düğümler ayrıca şeffaflık amacıyla onaylanmış işlemlerin kopyalarını defterde tutmaktan sorumludur.

Sipariş verenler, onaylanmış düğümlerden veya eşlerden verileri alır ve bunları blok zincirinde düzenler. Bunlar blok zinciri defterinin tutarlılığını sağlayan bir güvenlik katmanıdır.

EML Ekosisteminin Özellikleri: TrustBridgeX, TrustTravelX ve TrustMarketX

TrustBridgeX

Kaynak: ELM Protokol Dokümanı

TrustBridgeX platformu, emanet özelliklerini ve otomatik işlemleri destekleyen kişiden kişiye bir kripto para birimi işlem platformudur. Platform, kullanıcıların kayıt yaptırmasına ve token satmasına olanak tanıyor; bu tokenlar, alıcı ödeme yaptığında otomatik olarak TrustbridgeX emanetine yatırılacak.

Emanet özelliği, alıcılara varlıklar için ödeme yaparken bir güvenlik ölçüsü sağlar ve satıcılar, kullanıcı girdileri gerektirmeyen otomatik işlemlerin rahatlığını hisseder.

Platform, kullanıcıların fiat para birimleri için kripto para ticareti, ikili tokenizasyon ve mevcut finansal borsalara benzer şekilde çalışan diğerleri gibi sınırsız olarak şımartabilecekleri güvenli, hızlı ve güvenilir işlemlere öncelik verir.

Web3'ü herkes için erişilebilir kılma hedefine ulaşmak için platformun kullanıcı arayüzü, dijital araçları ve ticaret seçeneklerini destekleyen sezgisel ve kullanımı kolay olacak şekilde tasarlanmıştır.

TrustTravelX

Kaynak: ELM Protokol Dokümanı

TrustTravelX, sosyal medya platformlarına benzer bir iletişim platformudur ve gezginlerin iletişim kurmalarına ve seyahatlerini planlamalarına olanak tanır.

Platform, platformda gerçekleşen iletişimlerin onaylı kullanıcılarla gerçek olmasını sağlamak için bir kimlik doğrulama sistemi ile oluşturulmuş GPS tabanlı bir sosyal medya hizmetidir. Bu, EML topluluğu üyelerinin yeni deneyimler keşfetmesine, yeni insanlarla tanışmasına ve kişisel seyahat deneyimlerini paylaşmasına olanak tanır.

TrustMarketX

Kaynak: ELM Protokol Dokümanı

EML ekosistemindeki TrustMarketX platformu, kullanıcıların NFT'ler, yardımcı programlar, tokenler ve hizmetler gibi dijital varlıkları veya hizmetleri alıp satmalarına olanak tanır.

Kullanıcıların listeleme ve ticaret yapmalarına olanak tanıyan bir platform olarak TrustMarketX, kullanıcıların hayal güçlerinin yaratabileceği her şeyi işlemeleri için güvenli ve istikrarlı bir ortam sağlamaya öncelik verir.

Satıcılar, EML jetonlarını diğer faaliyet ve fırsatların yanı sıra ürünlerini listelemek veya reklamını yapmak için kullanabilirler.

EML Token nedir?

Kaynak: ELM Protokol Dokümanı

EML belirteci, EML protokolünün Blockchain'inin yerel belirteci ve Ethereum tabanlı bir yardımcı program belirtecidir. EML ana ağının 2024'ün ilk çeyreğinde başlatılması planlanıyor. Uçtan uca bir ödeme blok zinciri olan EML protokolü, ekosistemdeki TrustMarketX ve TrustTravelX platformları gibi çoklu platformlarında işlem yapmak için EML token'ını kullanır. Token ayrıca hizmetler için ödeme yapmak ve ekosistemdeki EML Ticaret Platformu, DeFi Platformu ve NFT D-Spider Platformunda indirimli fiyatlardan yararlanmak için de kullanılabilir

EML tokenı toplam 2 milyar token arzına sahip olacak ve şu anda sadece 39,7 milyonu (yaklaşık %2) dolaşımda olacak. Toplam kaynağın %30'u ekosisteme, işletme giderlerine, ortaklıklara ve danışmanlık ekibine ayrılmıştır. Öte yandan, arzın %10'u pazarlama çalışmaları, %5'i protokol geliştirme ve %25'i de EML hazinesi için ayrılmıştır.

EML Token, EML Blockchain Protokolü için küresel benimseme hedefini teşvik etmek ve başarmak için hayati önem taşırken, aynı zamanda kesintisiz ve verimli bir değer değişimi aracı sağlar.

Risk analizi

Avantaj

EML protokolü, geleneksel finansal işlemlerde yaygın olan aracılara ve bekçilere güvenme ihtiyacını ortadan kaldırırken kesintisiz, şeffaf işlemler sunmak için blok zinciri teknolojisini kullanır.

Hyperledger Fabric çerçevesini kullanan esnek, ölçeklenebilir tasarımının yanı sıra, kullanıcılar için günlük aktiviteler ve seyahat maceraları için çeşitli kullanım durumlarını %30 indirimle sunarak token sahiplerini önemli katılımları için ödüllendiriyor.

Ayrıca, kullanıcıları ekosistem geliştikçe gelecekteki faydalar için token satın almaya ve tutmaya teşvik eder.

Dezavantajlar

Kaynak CoinMarketCap Web Sitesi

EML protokolü, kavramsal çerçevesi 2023'ün başına kadar uzanan yeni bir projedir. Bu durum, sektördeki kötü oyuncuların güvenlik saldırılarına karşı kapasitesinin sorgulanmasına neden olmaktadır.

Ayrıca, blok zinciri teknolojisi hakkında çok az bilgisi olan veya merkezi olmayan protokollerle etkileşime giren kullanıcılar için bazı zorluklar yaratabilecek karmaşık bir sistemdir. Protokol ayrıca kripto alanındaki genel dalgalanma ile sınırlıdır ve sözleşme sahibi token akıllı sözleşmesini değiştirebilir.

Zorluklar

EML protokolünün arkasındaki temel amaç, kullanıcıların günlük yaşamlarında ihtiyaç duydukları hizmetleri ve etkileşimleri sağlamak ve bu sayede küresel olarak benimsenmesini kolaylaştırmaktır. Yine de kötü niyetli oyuncuların değişkenliği, karmaşıklığı ve olasılığı web2 kullanıcılarını zorlayacaktır. Bu, kullanıcıları işe alırken EML'yi daha az çekici hale getirecektir.

Yeni bir proje olarak, daha köklü blok zinciri platformlarıyla rekabet etmekte zorlanacak ve kripto alanını çevreleyen düzenleyici belirsizlik nedeniyle işler zorlaşacaktır.

Rekabet Analizi

EML Protokolü, özel bir blok zinciri ağı, bir ödeme sistemi ve bir makine öğrenimi motorunu bir araya getirmesi bakımından benzersizdir. Ancak bir ödeme altyapısı olarak Stellar Blockchain potansiyel bir rakiptir.

EML protokolü, yalnızca yetkili katılımcılarla özel bir ağ oluşturarak güvenliğe odaklanan Hyperledger Fabric'i kullanırken, Stellar Blockchain hız ve güvenli yürütmeye odaklanan Stellar Consensus Protokolünü kullanır.

Bu, EML Protokolünün çeviklik ve günlük kullanım için güvenli dahili çözümler için oluşturulmuş kurumsal sınıf uygulamaların temeli olacak şekilde tasarlandığı anlamına gelir. Stellar blok zinciri öncelikle hızlı sınır ötesi uygulamalar ve hızlı küresel işlemler için yapılan uygulamalara odaklanmaktadır.

EML Token İyi Bir Yatırım mı?

EML Protokolü için ana değer önerisi, sahip olunan yerel EML tokenlerinin sayısına ve EML blok zincirindeki belirli platform tarafından sağlanan hizmetlere bağlı olarak indirimli oranlar ve kullanım kolaylığıdır.

EML token sahiplerinin platformdaki maliyetin %30'u oranında ürün satın almasına veya hizmetlerden yararlanmasına izin verilir ve EML tokeninin sürekli harcanması, kullanıcının indirimden yararlanmaya devam etmeyi amaçlaması durumunda tokenlerin satın alınmasını veya EML ödüllerinin kazanılmasını gerektirecektir. Bu, EML token fiyatının dengelenmesine veya yükselmesine olanak tanıyacak döngüsel bir ekosistem oluşturarak tokenı ilk benimseyenlere ve yatırımcılara değer kazandırır.

EML projesinin yol haritası, platforma daha fazla kullanım durumu getirecek gelecekteki gelişmeleri göstermektedir. Bu da nihayetinde aynı değerleri paylaşan kullanıcı ve kuruluşlardan oluşan küresel bir ekosistemin oluşmasına ve uzun vadede sağlam bir topluluk kurulmasına yol açacaktır.

EML'ye Nasıl Sahip Olabilirsiniz?

EML tokenlerine sahip olmak ve EML ekosisteminin bir parçası olmak için kullanıcılar basit bir süreci takip edebilir:

Bir Cüzdan Kurun

EML tokenlerine sahip olmanın bir yolu, bunları bir borsa aracılığıyla satın almaktır. Bunun için kullanıcının bir Gate.io hesabı oluşturması, KYC sürecini tamamlaması ve token satın almak için hesaba para eklemesi gerekir.

EML Belirteçlerini Kullanın

Kullanıcılar EML tokenlerini edindikten sonra, pasif ödüller kazanmak için ödeme mutabakatlarına, varlık ticaretine ve emanet hizmetlerine katılarak EML Protokolü ekosistemini keşfedebilirler.

EML Protokolü için Harekete Geçin

Kullanıcılar EML tokenini buradan takas edebilir.

Auteur : Bravo
Traduction effectuée par : Piper
Examinateur(s): Matheus、KOWEI、Ashley
* Les informations ne sont pas destinées à être et ne constituent pas des conseils financiers ou toute autre recommandation de toute sorte offerte ou approuvée par Gate.io.
* Cet article ne peut être reproduit, transmis ou copié sans faire référence à Gate.io. Toute contravention constitue une violation de la loi sur le droit d'auteur et peut faire l'objet d'une action en justice.
Lancez-vous
Inscrivez-vous et obtenez un bon de
100$
!