Bilmeniz Gereken Temel Kripto Göstergeleri

Yeni BaşlayanJul 29, 2024
Bu makale, kripto para yatırımcıları için bazı temel teknik analiz göstergelerini ve yöntemlerini sağlayarak, acemilerin hızlı bir şekilde başlamasına yardımcı olur. Göstergeler, duygusal işlemimizi azaltmak ve fiyat tahminlerinin doğruluğunu artırmak için objektif veriler sağlayabilir.
Bilmeniz Gereken Temel Kripto Göstergeleri

orijinal başlığı 'Kazanmadan önce bilmeniz gereken bazı temel göstergeleri' ileriye doğru

Aslında, daha önce teknik analizin bazı yönlerini ele aldık, ancak bunlar farklı makalelere dağılmıştı. Sistematik ve tam bir öğretici derlememiş (ve yapma planımız yok) olsak da, bu alanda bazı arkadaşlarımızın kafa karışıklığını dikkate alarak, bugün teknik analizin basit bir genel bakışını sunacağız. Yaygın olarak kullanılan bazı temel göstergeleri listeleyeceğiz ve bu temeller üzerine genişleyebilmeniz ve anlayışınızı geliştirebilmeniz için Google'ı kullanmanızı umuyoruz.

1. destek/direnç seviyesi

fiyatlar genellikle talep tarafından belirlenir. Piyasa talebi yoğunlaştığında, düşüş eğilimi nispeten sabit bir konumda istikrar kazanabilir. Eğer fiyat belirli bir seviyeden tekrar tekrar yükselirse, bu seviyeyi bir destek seviyesi olarak düşünebiliriz. Genellikle, swing ticareti yapıyorsanız, fiyatın destek seviyesine yaklaştığı zaman alım yapmayı düşünebilirsiniz, aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi.

Tersine, yükseliş trendinde fiyat yeni bir yüksek bulmaya çalışacaktır. Fiyat belirli bir seviyeye tekrar tekrar ulaşır ancak bunu aşamazsa, bu seviye direnç seviyesi olarak kabul edilir. Genellikle, swing ticareti yapıyorsanız, fiyat direnç seviyesine yaklaştığında satmayı düşünebilirsiniz.

Destek ve direnç seviyeleri görecelidir. Bazen, bir direnç seviyesi, etkili bir şekilde kırıldıktan sonra yeni bir destek seviyesi haline gelebilir. Benzer şekilde, bir destek seviyesi kırıldıktan sonra yeni bir direnç seviyesi haline gelebilir, aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi.

gerçek grafikte gördüğümüz şey daha çok destek/direnç seviyelerinden oluşan bir kutu veya bayrak deseni. aşağıda gösterildiği gibi.

Burada solu örnek olarak alarak basit bir gösterim yapacağız, aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi.

Farklı desenlere dayanarak, yukarı yönlü trendler, aşağı yönlü trendler ve yan hareket (trend olmayan durum) dahil olmak üzere karşılık gelen eğilimleri belirleyebiliriz. Aşağıda gösterildiği gibi.

2. ortak desenler

destek ve direnç seviyelerinden, kutu desenlerinden ve bayrak desenlerinin ötesinde, aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi çeşitli diğer desenler de geliştirebiliriz.

Burada, yukarıdaki şekillerden birkaç model alarak daha ayrıntılı olarak açıklayacağız:

baş ve omuzlar üst: iki omuzun oluşumu simetrik olmalıdır. hedef fiyat baştan boyun çizgisine bd olan dikey mesafedir. aşağı yönlü hedef f noktasından ≥cn olmalıdır, aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi.

baş ve omuzlar tabanı: iki omuzun süresi yaklaşık olarak eşit olmalıdır. fiyat boyun çizgisinin üzerine çıktığında, yukarı yönlü mesafe cn'den büyük olmalıdır, aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi.

Double Top (M Top olarak da adlandırılır): A ve C noktaları aynı seviyededir. AC çizgisine paralel B noktasından paralel bir çizgi çizin; Buna boyun çizgisi denir. Fiyat boyun çizgisini kırdığında, aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi aşağı yönlü bir hedef mesafesi FB olan bir düşüş trendi oluşur.

double dip (aynı zamanda w dip olarak da adlandırılır): a ve c noktaları aynı seviyede bulunur. b noktasından çizgi ac'ye paralel bir çizgi çizin; buna boyun çizgisi denir. fiyat boyun çizgisini kırarsa, aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi yukarı yönlü bir hedef mesafesi olan bir yukarı trend oluşur.

yükselen üçgen: yükseliş eğiliminde ortaya çıkar, yukarı yönlü hedef, aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi üçgenin genişliği olur.

inişli üçgen: düşüş eğiliminde meydana gelir ve aşağı yönlü hedef üçgenin genişliği kadar olur, aşağıdaki şekilde gösterilmiştir.

daha fazla desen için, daha detaylı bilgi bulmak için google'da ilgili isimleri arayabilirsiniz. Genel olarak, bu temel desenleri anlamak mum çubuğu grafiklerini okumanıza olanak sağlar.

3. ortak göstergeler

Grafiklerde çeşitli mum çubuğu desenlerinin yanı sıra, trendleri analiz etmek, giriş ve çıkış noktalarını belirlemek ve ticaret sırasında piyasa duygusunu ölçmek için çok faydalı olan birçok yardımcı gösterge bulunmaktadır. Duygusal ticareti azaltmak ve fiyat tahminlerinin doğruluğunu artırmak için objektif veriler sağlarlar, aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi.

burada, birkaç yaygın olarak kullanılan grafik göstergesini listeledik:

rsi (relative strength index): bu gösterge genellikle fiyat hareketlerinin hızını ve değişimini ölçmek için kullanılır. Tipik olarak, 70'in üzerinde bir rsi aşırı alım koşullarını gösterir (potansiyel satış), 30'un altında bir rsi ise aşırı satım koşullarını gösterir (potansiyel alım), aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi.

ma (hareketli ortalama): bu, fiyat verilerini yumuşatan, genellikle 50 günlük (kısa vadeli) ve 200 günlük (uzun vadeli) ma'ları kullanarak trendi takip eden bir göstergedir. Kısa vadeli ma, uzun vadeli ma'nın üzerine çıktığında boğa sinyali meydana gelirken, kısa vadeli ma, uzun vadeli ma'nın altına indiğinde ayı sinyali meydana gelir, aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi.

boll (bollinger bantları): bu gösterge, aşırı alım veya aşırı satım koşullarını belirlemek için volatilite hakkında bilgi sağlar. fiyat alt bandı dokunduğunda, potansiyel bir alımı gösterir. fiyat üst bandı dokunduğunda, potansiyel bir satışı gösterir, aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi.

daha fazla grafik göstergesi için, ayrıntılı bilgi bulmak için tradingview'da karşılık gelen isimleri arayabilirsiniz.

Ek olarak, çubuk grafikleri birden fazla zaman dilimi üzerinde analiz edilir. Örneğin, bir günde birden çok kez işlem yapmayı tercih ederseniz, kısa vadeli grafiklere (5 dakikalık veya 15 dakikalık grafikler gibi) bakmayı düşünebilirsiniz. Daha az sıklıkla işlem yapıyorsanız, 4 saatlik veya günlük grafiklere bakmayı düşünebilirsiniz.

özetle, eğer swing ticareti yapmaktan hoşlanıyorsanız, yukarıdaki teknik göstergeler oldukça yardımcı olabilir. işlemleri gerçekleştirirken, stop-loss ve take-profit seviyeleri belirlemeniz önerilir, örneğin satın alma destek seviyesinin altına stop-loss hedefi belirlemek ve aşırı hırsdan kaçınmak.

Ancak, uzun vadeli bir yatırımcıysanız, mum grafiklerine daha az dikkat etmenizi ve bunun yerine ahr999, gökkuşağı fiyat grafiği veya işlemleriniz için mvrv z-puanı gibi uzun vadeli göstergelere bakmanızı öneririm, aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi.

Bu makalenin sonunda, son birkaç günden dikkate değer bazı haberlere bir göz atalım:

3 Temmuz: Bittensor'un hacklendiği bildirildi, bu durum on-chain işlemlerin durmasına neden oldu. Bu olayın bir sonucu olarak, Tao tokeninin fiyatı da kısa vadeli olarak önemli ölçüde düştü, aşağıdaki şekilde gösterildi.

2 Temmuz: Circle, dünyanın ilk stabilcoin ihraççısı olarak MICA düzenlemelerine uyumlu hale gelen ilk EU MICA lisansını aldı. Bu, şirketin USD stabilcoin (USDC) ve EUR stabilcoin (EURC) 'un artık MICA kapsamındaki AB'nin yeni stabilcoin düzenlemelerine uygun olduğu anlamına geliyor. MICA, aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi AB'nin ve dünyanın ilk kripto para düzenleme mekanizmasıdır.

1 Temmuz: Veriler, Polkadot'un son altı ayda 11 milyon dot (86 milyon dolar değerinde) harcadığını, bunun 37 milyon dolarının tanıtıma (reklam veya etkileyicilere ödeme) harcandığını gösterdi. Bununla birlikte, Polkadot'un X ve diğer platformlarda az ilgi gördüğü görünüyor. Şu anda, Polkadot üç farklı zincirde toplam 245 milyon dolar (38 milyon dot) değerinde varlığı kontrol ediyor, bunun 188 milyon doları (29 milyon dot) likit varlıklardır. Bazı internet kullanıcıları, Polkadot'un mevcut yakma hızıyla, aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi, iki yıldan az bir sürede iflas edeceğini hesapladı.

1 Temmuz: Amber Japonya resmen kendini s.blox olarak yeniden adlandırdı, bu da Sony'nin Whalefin'i yeniden başlatmayı planladığını ve Japonya'da bir kripto para borsası başlatacağını gösteriyor. Sony'nin Quetta webi Amber Japonya'yı (Whalefin) 2023 Ağustos'unda satın aldı, aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi.

1 Temmuz: LookonChain'den alınan izleme verilerine göre, Alman hükümeti 1.500 Bitcoin (BTC) (yaklaşık 95 milyon dolar) transfer etti ve aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi hala 44.692 Bitcoin'i elinde tutuyor.

1 Temmuz: Gemini (bir dijital varlık ticareti ve saklama hizmetleri şirketi) Peter McCormack'in futbol kulübü ile 5 yıllık bir bitcoin sponsorluk anlaşması imzaladı, aşağıdaki şekilde gösterildi.

sorumluluk reddi:

  1. Bu makale [den yeniden basılmıştır话李话外]. orijinal başlığı '赚钱之前需要了解的一些基础指标' ileriye doğru taşıyın. Tüm telif hakları orijinal yazar [话李话外]'a aittir. eğer bu yeniden basım ile ilgili itirazlarınız varsa, lütfen iletişime geçin Gate öğrenekibi, ve bunu hızlı bir şekilde ele alacaklar.
  2. Sorumluluk reddi: Bu makalede yer alan görüşler yalnızca yazarına aittir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin çevirileri diğer dillerde Gate öğrenme ekibi tarafından yapılır. Belirtilmedikçe, çevrilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya kopyalanması yasaktır.

Bilmeniz Gereken Temel Kripto Göstergeleri

Yeni BaşlayanJul 29, 2024
Bu makale, kripto para yatırımcıları için bazı temel teknik analiz göstergelerini ve yöntemlerini sağlayarak, acemilerin hızlı bir şekilde başlamasına yardımcı olur. Göstergeler, duygusal işlemimizi azaltmak ve fiyat tahminlerinin doğruluğunu artırmak için objektif veriler sağlayabilir.
Bilmeniz Gereken Temel Kripto Göstergeleri

orijinal başlığı 'Kazanmadan önce bilmeniz gereken bazı temel göstergeleri' ileriye doğru

Aslında, daha önce teknik analizin bazı yönlerini ele aldık, ancak bunlar farklı makalelere dağılmıştı. Sistematik ve tam bir öğretici derlememiş (ve yapma planımız yok) olsak da, bu alanda bazı arkadaşlarımızın kafa karışıklığını dikkate alarak, bugün teknik analizin basit bir genel bakışını sunacağız. Yaygın olarak kullanılan bazı temel göstergeleri listeleyeceğiz ve bu temeller üzerine genişleyebilmeniz ve anlayışınızı geliştirebilmeniz için Google'ı kullanmanızı umuyoruz.

1. destek/direnç seviyesi

fiyatlar genellikle talep tarafından belirlenir. Piyasa talebi yoğunlaştığında, düşüş eğilimi nispeten sabit bir konumda istikrar kazanabilir. Eğer fiyat belirli bir seviyeden tekrar tekrar yükselirse, bu seviyeyi bir destek seviyesi olarak düşünebiliriz. Genellikle, swing ticareti yapıyorsanız, fiyatın destek seviyesine yaklaştığı zaman alım yapmayı düşünebilirsiniz, aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi.

Tersine, yükseliş trendinde fiyat yeni bir yüksek bulmaya çalışacaktır. Fiyat belirli bir seviyeye tekrar tekrar ulaşır ancak bunu aşamazsa, bu seviye direnç seviyesi olarak kabul edilir. Genellikle, swing ticareti yapıyorsanız, fiyat direnç seviyesine yaklaştığında satmayı düşünebilirsiniz.

Destek ve direnç seviyeleri görecelidir. Bazen, bir direnç seviyesi, etkili bir şekilde kırıldıktan sonra yeni bir destek seviyesi haline gelebilir. Benzer şekilde, bir destek seviyesi kırıldıktan sonra yeni bir direnç seviyesi haline gelebilir, aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi.

gerçek grafikte gördüğümüz şey daha çok destek/direnç seviyelerinden oluşan bir kutu veya bayrak deseni. aşağıda gösterildiği gibi.

Burada solu örnek olarak alarak basit bir gösterim yapacağız, aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi.

Farklı desenlere dayanarak, yukarı yönlü trendler, aşağı yönlü trendler ve yan hareket (trend olmayan durum) dahil olmak üzere karşılık gelen eğilimleri belirleyebiliriz. Aşağıda gösterildiği gibi.

2. ortak desenler

destek ve direnç seviyelerinden, kutu desenlerinden ve bayrak desenlerinin ötesinde, aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi çeşitli diğer desenler de geliştirebiliriz.

Burada, yukarıdaki şekillerden birkaç model alarak daha ayrıntılı olarak açıklayacağız:

baş ve omuzlar üst: iki omuzun oluşumu simetrik olmalıdır. hedef fiyat baştan boyun çizgisine bd olan dikey mesafedir. aşağı yönlü hedef f noktasından ≥cn olmalıdır, aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi.

baş ve omuzlar tabanı: iki omuzun süresi yaklaşık olarak eşit olmalıdır. fiyat boyun çizgisinin üzerine çıktığında, yukarı yönlü mesafe cn'den büyük olmalıdır, aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi.

Double Top (M Top olarak da adlandırılır): A ve C noktaları aynı seviyededir. AC çizgisine paralel B noktasından paralel bir çizgi çizin; Buna boyun çizgisi denir. Fiyat boyun çizgisini kırdığında, aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi aşağı yönlü bir hedef mesafesi FB olan bir düşüş trendi oluşur.

double dip (aynı zamanda w dip olarak da adlandırılır): a ve c noktaları aynı seviyede bulunur. b noktasından çizgi ac'ye paralel bir çizgi çizin; buna boyun çizgisi denir. fiyat boyun çizgisini kırarsa, aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi yukarı yönlü bir hedef mesafesi olan bir yukarı trend oluşur.

yükselen üçgen: yükseliş eğiliminde ortaya çıkar, yukarı yönlü hedef, aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi üçgenin genişliği olur.

inişli üçgen: düşüş eğiliminde meydana gelir ve aşağı yönlü hedef üçgenin genişliği kadar olur, aşağıdaki şekilde gösterilmiştir.

daha fazla desen için, daha detaylı bilgi bulmak için google'da ilgili isimleri arayabilirsiniz. Genel olarak, bu temel desenleri anlamak mum çubuğu grafiklerini okumanıza olanak sağlar.

3. ortak göstergeler

Grafiklerde çeşitli mum çubuğu desenlerinin yanı sıra, trendleri analiz etmek, giriş ve çıkış noktalarını belirlemek ve ticaret sırasında piyasa duygusunu ölçmek için çok faydalı olan birçok yardımcı gösterge bulunmaktadır. Duygusal ticareti azaltmak ve fiyat tahminlerinin doğruluğunu artırmak için objektif veriler sağlarlar, aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi.

burada, birkaç yaygın olarak kullanılan grafik göstergesini listeledik:

rsi (relative strength index): bu gösterge genellikle fiyat hareketlerinin hızını ve değişimini ölçmek için kullanılır. Tipik olarak, 70'in üzerinde bir rsi aşırı alım koşullarını gösterir (potansiyel satış), 30'un altında bir rsi ise aşırı satım koşullarını gösterir (potansiyel alım), aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi.

ma (hareketli ortalama): bu, fiyat verilerini yumuşatan, genellikle 50 günlük (kısa vadeli) ve 200 günlük (uzun vadeli) ma'ları kullanarak trendi takip eden bir göstergedir. Kısa vadeli ma, uzun vadeli ma'nın üzerine çıktığında boğa sinyali meydana gelirken, kısa vadeli ma, uzun vadeli ma'nın altına indiğinde ayı sinyali meydana gelir, aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi.

boll (bollinger bantları): bu gösterge, aşırı alım veya aşırı satım koşullarını belirlemek için volatilite hakkında bilgi sağlar. fiyat alt bandı dokunduğunda, potansiyel bir alımı gösterir. fiyat üst bandı dokunduğunda, potansiyel bir satışı gösterir, aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi.

daha fazla grafik göstergesi için, ayrıntılı bilgi bulmak için tradingview'da karşılık gelen isimleri arayabilirsiniz.

Ek olarak, çubuk grafikleri birden fazla zaman dilimi üzerinde analiz edilir. Örneğin, bir günde birden çok kez işlem yapmayı tercih ederseniz, kısa vadeli grafiklere (5 dakikalık veya 15 dakikalık grafikler gibi) bakmayı düşünebilirsiniz. Daha az sıklıkla işlem yapıyorsanız, 4 saatlik veya günlük grafiklere bakmayı düşünebilirsiniz.

özetle, eğer swing ticareti yapmaktan hoşlanıyorsanız, yukarıdaki teknik göstergeler oldukça yardımcı olabilir. işlemleri gerçekleştirirken, stop-loss ve take-profit seviyeleri belirlemeniz önerilir, örneğin satın alma destek seviyesinin altına stop-loss hedefi belirlemek ve aşırı hırsdan kaçınmak.

Ancak, uzun vadeli bir yatırımcıysanız, mum grafiklerine daha az dikkat etmenizi ve bunun yerine ahr999, gökkuşağı fiyat grafiği veya işlemleriniz için mvrv z-puanı gibi uzun vadeli göstergelere bakmanızı öneririm, aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi.

Bu makalenin sonunda, son birkaç günden dikkate değer bazı haberlere bir göz atalım:

3 Temmuz: Bittensor'un hacklendiği bildirildi, bu durum on-chain işlemlerin durmasına neden oldu. Bu olayın bir sonucu olarak, Tao tokeninin fiyatı da kısa vadeli olarak önemli ölçüde düştü, aşağıdaki şekilde gösterildi.

2 Temmuz: Circle, dünyanın ilk stabilcoin ihraççısı olarak MICA düzenlemelerine uyumlu hale gelen ilk EU MICA lisansını aldı. Bu, şirketin USD stabilcoin (USDC) ve EUR stabilcoin (EURC) 'un artık MICA kapsamındaki AB'nin yeni stabilcoin düzenlemelerine uygun olduğu anlamına geliyor. MICA, aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi AB'nin ve dünyanın ilk kripto para düzenleme mekanizmasıdır.

1 Temmuz: Veriler, Polkadot'un son altı ayda 11 milyon dot (86 milyon dolar değerinde) harcadığını, bunun 37 milyon dolarının tanıtıma (reklam veya etkileyicilere ödeme) harcandığını gösterdi. Bununla birlikte, Polkadot'un X ve diğer platformlarda az ilgi gördüğü görünüyor. Şu anda, Polkadot üç farklı zincirde toplam 245 milyon dolar (38 milyon dot) değerinde varlığı kontrol ediyor, bunun 188 milyon doları (29 milyon dot) likit varlıklardır. Bazı internet kullanıcıları, Polkadot'un mevcut yakma hızıyla, aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi, iki yıldan az bir sürede iflas edeceğini hesapladı.

1 Temmuz: Amber Japonya resmen kendini s.blox olarak yeniden adlandırdı, bu da Sony'nin Whalefin'i yeniden başlatmayı planladığını ve Japonya'da bir kripto para borsası başlatacağını gösteriyor. Sony'nin Quetta webi Amber Japonya'yı (Whalefin) 2023 Ağustos'unda satın aldı, aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi.

1 Temmuz: LookonChain'den alınan izleme verilerine göre, Alman hükümeti 1.500 Bitcoin (BTC) (yaklaşık 95 milyon dolar) transfer etti ve aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi hala 44.692 Bitcoin'i elinde tutuyor.

1 Temmuz: Gemini (bir dijital varlık ticareti ve saklama hizmetleri şirketi) Peter McCormack'in futbol kulübü ile 5 yıllık bir bitcoin sponsorluk anlaşması imzaladı, aşağıdaki şekilde gösterildi.

sorumluluk reddi:

  1. Bu makale [den yeniden basılmıştır话李话外]. orijinal başlığı '赚钱之前需要了解的一些基础指标' ileriye doğru taşıyın. Tüm telif hakları orijinal yazar [话李话外]'a aittir. eğer bu yeniden basım ile ilgili itirazlarınız varsa, lütfen iletişime geçin Gate öğrenekibi, ve bunu hızlı bir şekilde ele alacaklar.
  2. Sorumluluk reddi: Bu makalede yer alan görüşler yalnızca yazarına aittir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin çevirileri diğer dillerde Gate öğrenme ekibi tarafından yapılır. Belirtilmedikçe, çevrilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya kopyalanması yasaktır.
Lancez-vous
Inscrivez-vous et obtenez un bon de
100$
!