LRC-20 Tokenları Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Orta SeviyeJan 15, 2024
LRC-20 tokenleri, Bitcoin SV blok zincirindeki yazıt tokenlardır. 'Shrdlu2' takma adını taşıyan Pseudonymous geliştirici tarafından oluşturuldu.
LRC-20 Tokenları Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

LRC-20 tokenleri 2023 yılında blockchain ekosistemine tanıtıldı. Sıra sayılarının keşfi sayesinde Bitcoin zinciri, BSV zinciri, Avalanche zinciri ve benzeri blockchain ağları, tokenizasyon için yeni olanakların kilidini açtı.

Daha spesifik olarak LRC-20 tokenleri, BSV zincirinde (Bitcoin Satoshi Versiyonu) çalışan yazıt tokenlardır. İlk LRC-20 tokenı Kasım 2023'te piyasaya sürüldü. Proje deneysel olmasına rağmen kripto alanında bir fırtınaya neden oldu.

LRC-20 Tokenlarını Anlamak

LRC-20 tokenı, Bitcoin SV ekosisteminde yakın zamanda piyasaya sürülen bir yazıt standardıdır. Yazıt, metin, resim ve bilgisayar kodları gibi her türlü veriyi depolamak için kullanılabilen, bireysel satoshilere eklenen meta verilerdir. Blockchain üzerinde saklandıkları için değişmez ve kalıcıdırlar.

LRC-20 yeni ve deneysel bir token olmasına rağmen, yaratımı, Ordinallerin ve yazıtların kullanılmasına olanak tanıyan ve kullanıcıların basım sırasında tokenları benzersiz bir şekilde kilitlemelerini gerektiren BRC-20 ve BSV-20 token standartlarından ilham almıştır.

LRC-20 standardı, verileri blok zincirine yazarken her satoshiye benzersiz, kalıcı bir tanımlayıcı atayan bir numaralandırma şeması kullanır.

Standart, işlem ücreti olarak BTC ödemenin geleneksel yolu yerine varlıkları yazıt tokenlerini basmak için kilitleme özelliğinin yanı sıra BRC-20 tokenlerini örnek alarak modellendi. İlk LRC-20 tokeni, 21 milyon arz ve bir yıllık varlık kilitleme süresiyle dağıtılan HODL'dir.

LRC-20 Tokenlarının Kökeni

Kaynak: Hodlocker Web Sitesi

LRC-20 tokenı, Shrdlu2 olarak bilinen takma adlı bir geliştirici tarafından önerildi. Shrdlu2, BSV blok zincirindeki satoshi taahhütlerine kilitlenmiş içeriği taramak ve indekslemek için tasarlanmış bir arama motoru olan Hodlnet.sh'yi yarattı ve başlattı.

Shrdlu2, BSV'nin blok zincirinde yazıtlar ve Ordinaller kullanarak veri depolama konusundaki deneyimi nedeniyle, basım ve saklama teklifi ve spesifikasyonlarının yanı sıra GitHub'da LRC-20 tokenlerini başlattı.

İlk LRC-20 tokeni HODL, kısa bir süre sonra Bitcoin SV zincirinde piyasaya sürüldü. Tedarikin tamamen basılması için 21.000 dakika 0,021 BSV gerekti ve bu süreçte toplam 441 BSV kilitlendi.

Şu anda LRC-20 projesi, yalnızca BSV zincirinde uygulandığı için standart bir kullanıcı arayüzü (UI) ve token cüzdan desteğinden yoksundur. BRC-20 cüzdanları LRC-20 tokenlarını tutabilse de, LRC-20 tokenlerinin diğer token standartlarına benzer şekilde görünmesi ve çalışması için yeterli altyapı geliştirilinceye kadar JSON dosyaları olarak görünürler.

Shrdlu2, LRC-20 tokenlarının bir deneme olduğunu belirtti. Tüm LRC-20'lerin parasal değerinin olmayacağını varsaymak en iyisidir.

LRC-20 Tokenlarının Teknik Özellikleri

Kaynak: 1satordinals Web Sitesi

LRC-20 Protokolü

LRC-20 protokolü, LRC-20 tokenlerinin nasıl dağıtıldığını, basıldığını ve aktarıldığını tanımlayan temel işlevdir. Geçerli bir LRC-20 nane veya dağıtım işlemi, bir JSON nesnesinden ve bir uygulama/JSON içerik türünden oluşur.

Protokol, kullanıcının işlem türünü belirtmesini gerektirir: yani dağıtım, basım veya aktarma. Ayrıca, dağıtım sırasında öngörülen kilitleme miktarının madencinin cüzdanında mevcut olmasını sağlamak amacıyla, basım işlemleri için en az bir Satoshi kilitleme komut dosyası gerektirir.

Her protokol işlevinin bir onaylayıcısı, dört harfli bir tanımlayıcısı ve basılabilir toplam token miktarı, kilitleme miktarı ve her kullanıcının nane işlemi için mevcut tokenlerin limiti olan nane limiti olan bir maksimum kaynağı vardır.

Bilgilerin dizeler değil, pozitif sayılar veya tam sayılar olması gerekir ve mümkün olan maksimum kaynak, işaretsiz 64 bit tam sayı veri türünü veya birim64_max değerini aşamaz.

Protokol ayrıca geliştiricilerin dağıtım ve aktarımı birleştiren işlemleri gerçekleştirmesine de olanak tanır ve geçersiz bir işlem, işlemdeki diğer işlemleri otomatik olarak geçersiz kılmaz. Darphane işleminin diğer işlemlerden bağımsız olarak yürütülmesi gerekir.

Kilitleme Yoluyla Darphane

LRC-20 jetonlarını basmak için kullanıcıların genellikle LRC-20 dağıtım işlemi tarafından kontrol edilen bir adrese jeton göndermeleri gerekir. Kilitli varlıklar, basılan token için teminat görevi görür ve öngörülen bir süre boyunca tutulur.

LRC-20 tokenlarının basımına yönelik dağıtım işlemi özelleştirilebilir ve geliştiricilerin kilitlenecek token sayısını ve süresini seçmesine olanak tanır. Basılan her yazıt tokenı için daha fazla varlığa ihtiyaç duyulduğundan ve kilit süresi ne kadar uzun olursa, o kadar az token mevcut olduğundan, bu durum kıtlık kavramını ortaya çıkaracaktır; bu da potansiyel olarak talep nedeniyle değerlerini artıracaktır.

Üç işlem türü, yeni LRC-20'nin konuşlandırılmasını, basılmasını ve diğer kullanıcılara aktarılmasını (yeniden atamayı) içerir.

Sıra Sayıları ve Yazıtlar

Sıra sayıları her satoshi için benzersiz bir kimlik sağlamak amacıyla kullanılabilir. Satoshi, Bitcoin'in en küçük birimidir ve bireysel tokenların ve bunların kökenlerinin izlenmesini sağlayan bir seri numarası görevi görür. Yazıtlar, bu satoshilere token arzı, kilitlenme süresi ve hatta belirli tokenlara bağlantılar gibi bilgilerin saklanması için notların eklenmesine olanak tanır.

Ordinal ID ve yazıtlar, BSV ekosisteminin güvenliğiyle işbirliği içinde, kullanıcıların basım sürecini ve LRC-20 token etkinliğini takip etmek için ihtiyaç duyduğu şeffaflığı sağlıyor. Bir vitrin rafındaki cam kutu gibi Ordinaller de benzersiz etikettir ve yazılar LRC-20'nin istenildiği zaman görüntülenebilen ve doğrulanabilen verileri veya bilgileridir.

LRC-20 Tokenlarının Faydaları

LRC-20 standardı, blockchain ekosistemine yeni eklenen bir özellik olsa da, varlıkların fiyatını artırmak için arzı kilitlemek gibi bazı faydaları da var. Ayrıca DeFi, kimlik ve depolama için de kullanılabilir.

Merkezi Olmayan Finans (DeFi)

Bitcoin SV protokolünde merkezi olmayan finansın gelişimini teşvik etmek için, LRC-20 tokenleri, kullanıcıların işlemlerini yürütmek veya merkezi olmayan borç verme havuzlarını finanse etmek için LRC-20 tokenlerini basmak üzere yerel varlıklarını kilitledikleri teminatlandırılmış krediler sağlamak için kullanılabilir.

Ethereum blok zincirindeki fiziksel malların parçalı mülkiyet işlevselliğine benzer şekilde LRC-20 tokenleri, kullanıcıların blok zincirindeki fikri mülkiyetini temsil edebilir. Tokenlar aynı zamanda getiri çiftçiliği ve likidite havuzlarına katılan kullanıcılar için pasif bir gelir kaynağı da olabilir.

Kimlik ve İtibar

LRC-20 tokenleri Satoshi'de kimlik oluşturmak için Ordinal işlevini kullanır. Bu, yerel blok zincirindeki devredilemeyen dijital kimlikleri temsil edebilir. Bu, geliştiricilerin şeffaf ve güvenilir olurken aynı zamanda kendi kendine egemen veri sahipliğini teşvik etmelerine olanak tanır.

Ayrıca, LRC-20 token standardının özelleştirilebilir kurallarını ve kilitleme sürelerini kullanarak kullanıcının itibarını ve belirli etkinliklere veya merkezi olmayan topluluklara blockchain üzerindeki katılımını izlemek için de kullanılabilir.

Bu kimlik özelliği, projenin mekanizmalarına ve protokollerine göre kullanıcılara katılım ve oy verme hakları sağlayan oylama ve yönetim projeleri geliştirmek için kullanılabilir. Aynı zamanda oyun içi para birimleri için oyunlarda ve koleksiyon öğelerinde, belirli kullanıcılara veya etkinliklere atfedilen koleksiyon öğelerinde ve ağ içindeki seçkin oyunculara yönelik kapılı deneyimlerde de değerlidir.

Kimlik sistemi, kullanıcıların yanı sıra tedarik zinciri projelerini takip etmek, fiziksel ürünleri ve ürün tedarikini izlemek için de kullanılabilir. Merkezi olmayan tedarik zinciri yönetim sistemi, kullanıcıların paketi varış noktasına ulaşana kadar gerçek zamanlı olarak izlemesine olanak tanıyor.

Veri depolama

LRC-20 standardının Ordinal ve kayıt özellikleri, geliştiricilerin ve kullanıcıların, LRC-20 tokenlerini basmak için ekli mesaj veya belgelerle birlikte varlıkları belirli bir süre boyunca kilitlemelerine olanak tanır. Bu mesajlar veya belgeler, varlıkların kilidi açıldığında erişilebilecek, geçilemez bir blok zincirinde kilitlenecektir.

Ayrıca projelerin bir süreliğine korunması gereken hassas bilgiler için depolama kasaları gibi hareket etmesine de olanak tanır. Bu projeler, ağ üzerinde merkezi olmayan veri ticareti için veri pazarları olarak hizmet verebilir.

LRC-20 Tokenlarının Geleceği

LRC-20 tokenı yeni ve deneysel olduğundan standardın benimsenme oranını ölçmeyi zorlaştırıyor. Başlangıç aşaması, büyümeyi değerlendirmek için gerekli göstergeler olan işlem hacmi, piyasa değeri veya kullanıcı tabanı gibi LRC-20 token aktivitesine ilişkin sınırlı veri anlamına gelir.

Lansmanından bu yana, LRC-20 teklifi Bitcoin ve BSV meraklıları arasında ilgi uyandırdı ve tartışmalara yol açtı; bu da yüksek bir benimsenme potansiyeli olduğunu gösterdi.

LRC-20 tokenlerinin teknolojik potansiyeli, daha büyük kripto topluluğu içinde daha yenilikçi uygulamalara olanak tanır. Ordinallerin ve yazıtların kullanılması, projeyi yakın gelecekte büyümek ve gelişmek için uygun konuma yerleştirir.

Çözüm

Deneysel bir token standardı olarak, LRC-20 tokenlarının piyasaya sürülmesi, Ordinaller ve yazıtlar kullanılarak değiştirilebilir tokenların oluşturulmasına olanak tanır. Shrdlu2'nin teklifi, satoshilere tanımlayıcılar atamak için Ordinals'ı kullanıyor ve bu da Hodl projesinin başlatılmasına yol açtı. Darphane süreci, varlıkların belirli bir süre için teminat olarak kilitlenmesini içerir.

LRC-20 tokenleri, merkezi olmayan finans, kimlik ve itibar sistemleri ve veri depolama alanlarında bir dizi potansiyel kullanım örneği sunan BRC-20 standardından ilham alıyor. Proje ilk aşamalarında olmasına rağmen Bitcoin meraklılarının dikkatini çekerek gelecekteki büyüme potansiyelinin yüksek olduğunu gösterdi.

Auteur : Bravo
Traduction effectuée par : Cedar
Examinateur(s): KOWEI、Piccolo、Ashley He
* Les informations ne sont pas destinées à être et ne constituent pas des conseils financiers ou toute autre recommandation de toute sorte offerte ou approuvée par Gate.io.
* Cet article ne peut être reproduit, transmis ou copié sans faire référence à Gate.io. Toute contravention constitue une violation de la loi sur le droit d'auteur et peut faire l'objet d'une action en justice.

LRC-20 Tokenları Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Orta SeviyeJan 15, 2024
LRC-20 tokenleri, Bitcoin SV blok zincirindeki yazıt tokenlardır. 'Shrdlu2' takma adını taşıyan Pseudonymous geliştirici tarafından oluşturuldu.
LRC-20 Tokenları Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

LRC-20 tokenleri 2023 yılında blockchain ekosistemine tanıtıldı. Sıra sayılarının keşfi sayesinde Bitcoin zinciri, BSV zinciri, Avalanche zinciri ve benzeri blockchain ağları, tokenizasyon için yeni olanakların kilidini açtı.

Daha spesifik olarak LRC-20 tokenleri, BSV zincirinde (Bitcoin Satoshi Versiyonu) çalışan yazıt tokenlardır. İlk LRC-20 tokenı Kasım 2023'te piyasaya sürüldü. Proje deneysel olmasına rağmen kripto alanında bir fırtınaya neden oldu.

LRC-20 Tokenlarını Anlamak

LRC-20 tokenı, Bitcoin SV ekosisteminde yakın zamanda piyasaya sürülen bir yazıt standardıdır. Yazıt, metin, resim ve bilgisayar kodları gibi her türlü veriyi depolamak için kullanılabilen, bireysel satoshilere eklenen meta verilerdir. Blockchain üzerinde saklandıkları için değişmez ve kalıcıdırlar.

LRC-20 yeni ve deneysel bir token olmasına rağmen, yaratımı, Ordinallerin ve yazıtların kullanılmasına olanak tanıyan ve kullanıcıların basım sırasında tokenları benzersiz bir şekilde kilitlemelerini gerektiren BRC-20 ve BSV-20 token standartlarından ilham almıştır.

LRC-20 standardı, verileri blok zincirine yazarken her satoshiye benzersiz, kalıcı bir tanımlayıcı atayan bir numaralandırma şeması kullanır.

Standart, işlem ücreti olarak BTC ödemenin geleneksel yolu yerine varlıkları yazıt tokenlerini basmak için kilitleme özelliğinin yanı sıra BRC-20 tokenlerini örnek alarak modellendi. İlk LRC-20 tokeni, 21 milyon arz ve bir yıllık varlık kilitleme süresiyle dağıtılan HODL'dir.

LRC-20 Tokenlarının Kökeni

Kaynak: Hodlocker Web Sitesi

LRC-20 tokenı, Shrdlu2 olarak bilinen takma adlı bir geliştirici tarafından önerildi. Shrdlu2, BSV blok zincirindeki satoshi taahhütlerine kilitlenmiş içeriği taramak ve indekslemek için tasarlanmış bir arama motoru olan Hodlnet.sh'yi yarattı ve başlattı.

Shrdlu2, BSV'nin blok zincirinde yazıtlar ve Ordinaller kullanarak veri depolama konusundaki deneyimi nedeniyle, basım ve saklama teklifi ve spesifikasyonlarının yanı sıra GitHub'da LRC-20 tokenlerini başlattı.

İlk LRC-20 tokeni HODL, kısa bir süre sonra Bitcoin SV zincirinde piyasaya sürüldü. Tedarikin tamamen basılması için 21.000 dakika 0,021 BSV gerekti ve bu süreçte toplam 441 BSV kilitlendi.

Şu anda LRC-20 projesi, yalnızca BSV zincirinde uygulandığı için standart bir kullanıcı arayüzü (UI) ve token cüzdan desteğinden yoksundur. BRC-20 cüzdanları LRC-20 tokenlarını tutabilse de, LRC-20 tokenlerinin diğer token standartlarına benzer şekilde görünmesi ve çalışması için yeterli altyapı geliştirilinceye kadar JSON dosyaları olarak görünürler.

Shrdlu2, LRC-20 tokenlarının bir deneme olduğunu belirtti. Tüm LRC-20'lerin parasal değerinin olmayacağını varsaymak en iyisidir.

LRC-20 Tokenlarının Teknik Özellikleri

Kaynak: 1satordinals Web Sitesi

LRC-20 Protokolü

LRC-20 protokolü, LRC-20 tokenlerinin nasıl dağıtıldığını, basıldığını ve aktarıldığını tanımlayan temel işlevdir. Geçerli bir LRC-20 nane veya dağıtım işlemi, bir JSON nesnesinden ve bir uygulama/JSON içerik türünden oluşur.

Protokol, kullanıcının işlem türünü belirtmesini gerektirir: yani dağıtım, basım veya aktarma. Ayrıca, dağıtım sırasında öngörülen kilitleme miktarının madencinin cüzdanında mevcut olmasını sağlamak amacıyla, basım işlemleri için en az bir Satoshi kilitleme komut dosyası gerektirir.

Her protokol işlevinin bir onaylayıcısı, dört harfli bir tanımlayıcısı ve basılabilir toplam token miktarı, kilitleme miktarı ve her kullanıcının nane işlemi için mevcut tokenlerin limiti olan nane limiti olan bir maksimum kaynağı vardır.

Bilgilerin dizeler değil, pozitif sayılar veya tam sayılar olması gerekir ve mümkün olan maksimum kaynak, işaretsiz 64 bit tam sayı veri türünü veya birim64_max değerini aşamaz.

Protokol ayrıca geliştiricilerin dağıtım ve aktarımı birleştiren işlemleri gerçekleştirmesine de olanak tanır ve geçersiz bir işlem, işlemdeki diğer işlemleri otomatik olarak geçersiz kılmaz. Darphane işleminin diğer işlemlerden bağımsız olarak yürütülmesi gerekir.

Kilitleme Yoluyla Darphane

LRC-20 jetonlarını basmak için kullanıcıların genellikle LRC-20 dağıtım işlemi tarafından kontrol edilen bir adrese jeton göndermeleri gerekir. Kilitli varlıklar, basılan token için teminat görevi görür ve öngörülen bir süre boyunca tutulur.

LRC-20 tokenlarının basımına yönelik dağıtım işlemi özelleştirilebilir ve geliştiricilerin kilitlenecek token sayısını ve süresini seçmesine olanak tanır. Basılan her yazıt tokenı için daha fazla varlığa ihtiyaç duyulduğundan ve kilit süresi ne kadar uzun olursa, o kadar az token mevcut olduğundan, bu durum kıtlık kavramını ortaya çıkaracaktır; bu da potansiyel olarak talep nedeniyle değerlerini artıracaktır.

Üç işlem türü, yeni LRC-20'nin konuşlandırılmasını, basılmasını ve diğer kullanıcılara aktarılmasını (yeniden atamayı) içerir.

Sıra Sayıları ve Yazıtlar

Sıra sayıları her satoshi için benzersiz bir kimlik sağlamak amacıyla kullanılabilir. Satoshi, Bitcoin'in en küçük birimidir ve bireysel tokenların ve bunların kökenlerinin izlenmesini sağlayan bir seri numarası görevi görür. Yazıtlar, bu satoshilere token arzı, kilitlenme süresi ve hatta belirli tokenlara bağlantılar gibi bilgilerin saklanması için notların eklenmesine olanak tanır.

Ordinal ID ve yazıtlar, BSV ekosisteminin güvenliğiyle işbirliği içinde, kullanıcıların basım sürecini ve LRC-20 token etkinliğini takip etmek için ihtiyaç duyduğu şeffaflığı sağlıyor. Bir vitrin rafındaki cam kutu gibi Ordinaller de benzersiz etikettir ve yazılar LRC-20'nin istenildiği zaman görüntülenebilen ve doğrulanabilen verileri veya bilgileridir.

LRC-20 Tokenlarının Faydaları

LRC-20 standardı, blockchain ekosistemine yeni eklenen bir özellik olsa da, varlıkların fiyatını artırmak için arzı kilitlemek gibi bazı faydaları da var. Ayrıca DeFi, kimlik ve depolama için de kullanılabilir.

Merkezi Olmayan Finans (DeFi)

Bitcoin SV protokolünde merkezi olmayan finansın gelişimini teşvik etmek için, LRC-20 tokenleri, kullanıcıların işlemlerini yürütmek veya merkezi olmayan borç verme havuzlarını finanse etmek için LRC-20 tokenlerini basmak üzere yerel varlıklarını kilitledikleri teminatlandırılmış krediler sağlamak için kullanılabilir.

Ethereum blok zincirindeki fiziksel malların parçalı mülkiyet işlevselliğine benzer şekilde LRC-20 tokenleri, kullanıcıların blok zincirindeki fikri mülkiyetini temsil edebilir. Tokenlar aynı zamanda getiri çiftçiliği ve likidite havuzlarına katılan kullanıcılar için pasif bir gelir kaynağı da olabilir.

Kimlik ve İtibar

LRC-20 tokenleri Satoshi'de kimlik oluşturmak için Ordinal işlevini kullanır. Bu, yerel blok zincirindeki devredilemeyen dijital kimlikleri temsil edebilir. Bu, geliştiricilerin şeffaf ve güvenilir olurken aynı zamanda kendi kendine egemen veri sahipliğini teşvik etmelerine olanak tanır.

Ayrıca, LRC-20 token standardının özelleştirilebilir kurallarını ve kilitleme sürelerini kullanarak kullanıcının itibarını ve belirli etkinliklere veya merkezi olmayan topluluklara blockchain üzerindeki katılımını izlemek için de kullanılabilir.

Bu kimlik özelliği, projenin mekanizmalarına ve protokollerine göre kullanıcılara katılım ve oy verme hakları sağlayan oylama ve yönetim projeleri geliştirmek için kullanılabilir. Aynı zamanda oyun içi para birimleri için oyunlarda ve koleksiyon öğelerinde, belirli kullanıcılara veya etkinliklere atfedilen koleksiyon öğelerinde ve ağ içindeki seçkin oyunculara yönelik kapılı deneyimlerde de değerlidir.

Kimlik sistemi, kullanıcıların yanı sıra tedarik zinciri projelerini takip etmek, fiziksel ürünleri ve ürün tedarikini izlemek için de kullanılabilir. Merkezi olmayan tedarik zinciri yönetim sistemi, kullanıcıların paketi varış noktasına ulaşana kadar gerçek zamanlı olarak izlemesine olanak tanıyor.

Veri depolama

LRC-20 standardının Ordinal ve kayıt özellikleri, geliştiricilerin ve kullanıcıların, LRC-20 tokenlerini basmak için ekli mesaj veya belgelerle birlikte varlıkları belirli bir süre boyunca kilitlemelerine olanak tanır. Bu mesajlar veya belgeler, varlıkların kilidi açıldığında erişilebilecek, geçilemez bir blok zincirinde kilitlenecektir.

Ayrıca projelerin bir süreliğine korunması gereken hassas bilgiler için depolama kasaları gibi hareket etmesine de olanak tanır. Bu projeler, ağ üzerinde merkezi olmayan veri ticareti için veri pazarları olarak hizmet verebilir.

LRC-20 Tokenlarının Geleceği

LRC-20 tokenı yeni ve deneysel olduğundan standardın benimsenme oranını ölçmeyi zorlaştırıyor. Başlangıç aşaması, büyümeyi değerlendirmek için gerekli göstergeler olan işlem hacmi, piyasa değeri veya kullanıcı tabanı gibi LRC-20 token aktivitesine ilişkin sınırlı veri anlamına gelir.

Lansmanından bu yana, LRC-20 teklifi Bitcoin ve BSV meraklıları arasında ilgi uyandırdı ve tartışmalara yol açtı; bu da yüksek bir benimsenme potansiyeli olduğunu gösterdi.

LRC-20 tokenlerinin teknolojik potansiyeli, daha büyük kripto topluluğu içinde daha yenilikçi uygulamalara olanak tanır. Ordinallerin ve yazıtların kullanılması, projeyi yakın gelecekte büyümek ve gelişmek için uygun konuma yerleştirir.

Çözüm

Deneysel bir token standardı olarak, LRC-20 tokenlarının piyasaya sürülmesi, Ordinaller ve yazıtlar kullanılarak değiştirilebilir tokenların oluşturulmasına olanak tanır. Shrdlu2'nin teklifi, satoshilere tanımlayıcılar atamak için Ordinals'ı kullanıyor ve bu da Hodl projesinin başlatılmasına yol açtı. Darphane süreci, varlıkların belirli bir süre için teminat olarak kilitlenmesini içerir.

LRC-20 tokenleri, merkezi olmayan finans, kimlik ve itibar sistemleri ve veri depolama alanlarında bir dizi potansiyel kullanım örneği sunan BRC-20 standardından ilham alıyor. Proje ilk aşamalarında olmasına rağmen Bitcoin meraklılarının dikkatini çekerek gelecekteki büyüme potansiyelinin yüksek olduğunu gösterdi.

Auteur : Bravo
Traduction effectuée par : Cedar
Examinateur(s): KOWEI、Piccolo、Ashley He
* Les informations ne sont pas destinées à être et ne constituent pas des conseils financiers ou toute autre recommandation de toute sorte offerte ou approuvée par Gate.io.
* Cet article ne peut être reproduit, transmis ou copié sans faire référence à Gate.io. Toute contravention constitue une violation de la loi sur le droit d'auteur et peut faire l'objet d'une action en justice.
Lancez-vous
Inscrivez-vous et obtenez un bon de
100$
!