Alchemix nedir?

Yeni BaşlayanNov 18, 2023
Alchemix, kullanıcılara kendi kendini geri ödeyen teminatlı krediler sağlayan, Ethereum platformu üzerine kurulmuş bir DeFi projesidir.
Alchemix nedir?

De-fi kredileri, Merkezi Olmayan Finans alanının büyümeye devam eden ve kullanıcılara daha fazla teşvik ve avantaj sağlayan bir yönüdür. Sürekli büyüme, yatırım getirisi kazançları yoluyla kredileri otomatik olarak ödeyen bir sistem olan Kendi kendini geri ödeyen kredilerin doğuşuna yol açtı. Bunun için iyi bilinen bir protokol Alchemix Finance'tir. Bu yazıda Alchemix'in (ALCX) ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve protokolün kullanıcılar için neler sakladığını analiz edeceğiz.

Alchemix (ALCX) nedir?

Kaynak: https://alchemix.fi/

Alchemix, kendi kendini geri ödeyen krediler aracılığıyla teminatlı borçlanmaya alternatif sunan öncü bir De-Fi platformudur. Kendi kendini geri ödeyen krediler, yatırımlardan veya işletmelerden elde edilen getiri kazançları kullanılarak otomatik olarak kapatılır. Blockchain üzerindeki akıllı sözleşmeler kendi kendini geri ödeyen kredilere güç veriyor. Akıllı sözleşme, protokolün oranına bağlı olarak, geri ödeme tutarı tamamen ödenene kadar teminattan otomatik olarak düşer. Geri ödeme tamamlandıktan sonra teminat kullanıcıya iade edilir.

Alchemix, kullanıcıların Alchemix sistemindeki teminatları kilitleme karşılığında elde ettikleri getiri destekli sentetik tokenlar oluşturmaya yönelik bir protokoldür. Ethereum ağı üzerine inşa edilen Alchemix, kullanıcılara, kazanılan getiriler kullanılarak belirli bir süre içinde otomatik olarak geri ödenen sentetik tokenlar biçiminde anında kredi alma fırsatı sunuyor.

Alchemix, kullanıcılara kendi kendini geri ödeyen krediler sağlayan ve kullanıcıların tasfiye riski olmadan çeşitli tokenlerden yararlanmasına olanak tanıyan bir finansal platformdur. Yatırılan tokenler teminat görevi görerek kullanıcıların getiri üzerinden anında avans kazanmalarına olanak tanıyor. Platform, teminatın sentetik token versiyonlarını basarak kullanıcının tasfiye edilme riskini minimuma indiriyor.

Alchemix'in Tarihi

Alchemix protokolü ve sonuçta ortaya çıkan ALCX kriptosu, Şubat 2021'de Scoopy Trooples takma adı tarafından yönetilen bir grup takma adlı geliştirici tarafından kuruldu. Protokolün başlangıcında kabul edilebilir tek token, sentetik alUSD tokenlerini basmak için kullanılan ve minimum %200 teminatlandırma oranına sahip olan DAi idi. Ekip daha sonra kullanıcıların minimum %400 teminat oranıyla ETH yatırmasına ve alETH tokenleri basmasına olanak tanıyan yeni bir kasa oluşturdu.

ETH kasası serbest bırakıldıktan sonra meydana gelen bir kaza, kullanıcıların kredilerini geri ödemeden teminat çekmelerine olanak tanıdı ve bu da protokolün 2.200 +ETH kaybetmesine yol açtı. Kaybedilen ETH'nin bir kısmını kazanmak için Alchemix ekibi, kullanıcıları özel NFT'ler ve ALCX ödülleri karşılığında aldıkları ETH'yi iade etmeye teşvik eden bir kampanya düzenledi. Bu strateji, ekibin kaybedilen fonların yarısından fazlasını geri kazanmasına yardımcı oldu.

Alchemix Nasıl Çalışır?

Çeşitli blok zincirlerde çeşitli borç verme dApp'leri vardır. Kalabalığın arasından sıyrılmak amacıyla Alchemix, klasik faiz oranı modellerinden farklı, otomatik geri ödemeli bir kredi sistemi benimsemiştir.

Alchemix, merkezi olmayan akıllı sözleşmelerin kullanımı yoluyla, kullanıcıların sentetik bir stablecoin olan alUSD'yi basmak için DAI'ye para yatırmasına olanak tanıyor ve bu daha sonra zaman içinde getiri elde etmek için kullanılıyor. Alchemix daha sonra kullanıcılara aralarından seçim yapabilecekleri çeşitli getiri stratejileri sunar. alUSD, DAI ile 1:1 oranında işlem görebilir veya borsalarda alınıp satılabilir.

Alchemix, maksimum getiri elde etmek için birkaç protokolü üst üste istifler. Kullanıcılar kredilerini fiat satın alımları için devredebilir veya ek getiri elde etmek için bunları stake edebilir. Protokolden yararlanmak isteyen kullanıcılar şu basit süreci takip edebilir:

  • Tercih ettikleri cüzdanlarını DAI tokenlarını içermesi gereken Alchemix platformuna bağlayın.
  • Tokenlarını kasa sayfası aracılığıyla Alchemix'e yerleştirin/yatırın.
  • Alchemix daha sonra yvDAI kazanmak için DAI tokenlerini Yearn kasasına yatırır.
  • Kullanıcı daha sonra önceden yatırılan teminatın %50'sine kadar alUSD tutarında borç alır.
  • YvDAI'ye tahakkuk eden getiri, mevduat sahiplerinin borçlarını ödemek için periyodik olarak toplanır.

Kredi geri ödendiğinde, kullanıcı ilk depozitosunu ve tahakkuk eden getirisini açabilir. Bu kusursuz ve kullanıcı dostu süreç, Alchemix'i, teminat yönetimiyle uğraşmadan getirilerini en üst düzeye çıkarmak isteyen DeFi meraklıları için iyi bir seçim haline getiriyor.

Alchemix'in Ana Özellikleri: Teminatsız Krediler, Sentetik Varlıklar, Alchemix Vault ve daha fazlası

DeFi borç verme alanı büyüyen bir pazardır ve bu pazarın zirveye çıkmasını kolaylaştırmak için protokol, DeFi alanındaki hızlı başarısına katkıda bulunan belirli özelliklerle donatılmıştır. Bu özelliklerden bazıları şunlardır:

Teminatsız Krediler

Bu özellik Alchemix için oyunun kurallarını değiştirecek niteliktedir. Bunun nedeni, kripto piyasasının doğası gereği çok riskli olan, kilitli varlıklar şeklinde teminat gerektiren geleneksel DeFi borç verme platformlarının aksine, teminat gerektirmeden kredi sağlamasıdır. Alchemix'in teminatsız kredileri daha güvenlidir ve sonuç olarak DeFi kredilerini daha geniş bir kitle için daha erişilebilir hale getirir.

Sentetik Varlıklar

Sentetik varlıklar, başka bir varlığın değerini yansıtan tokenleştirilmiş türevlerdir. Ne olduklarını tam olarak anlamak için ilk adım türevlerin ne olduğunu bilmektir. Türevler, değerini dayanak varlıktan veya endeksten alan varlıklardır.

Alchemix kullanıcıları, otomatik olarak geri ödenen, kazanılan getiriyle desteklenen sentetik varlıkları ödünç alıyor. Kullanıcılar alUSD basmak için DAI tokenlerini Alchemix'e yatırırlar.

Otomatik Geri Ödeme Mekanizması

Alchemix'in en büyük kısmı, borçlanma sürecinin sorunsuz ve kullanıcı dostu olmasını sağlayarak kripto alanından borç alma riskini azaltan, kendi kendini geri ödeyen kredi mekanizmasıdır. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, manuel geri ödemeler veya ani tasfiye endişesi olmadan borç alabilirler; ikincisi, borç veren toplulukta büyük bir endişe kaynağıdır.

Getiri Optimizasyon Stratejileri

Alchemix, kullanıcıların ödünç aldıkları alUSD'lerini çeşitli getiri sağlayan stratejilerde kullanmalarına olanak tanır. Bu, kullanıcılara, yatırım hedeflerine ve ne kadar risk içerdiğine bağlı olarak getirilerini oluşturma konusunda büyük ölçüde güç verir. Bu özellik, Alchemix'i bir borç verme protokolünden daha fazlasına, aynı zamanda bir getiri optimizasyon platformuna dönüştürür.

Kimyamik Kasası

Vault, yatırımcıların bir pasif gelir biçimi olarak getiri elde etmelerine olanak tanıyan protokolün önemli bir parçasıdır. Bu temel araç, DAI'yi teminat tokeni olarak kabul eder ve onu Alchemix Vault'a yatırır; bu da yatırımcıların mevduatlarının %50'ye kadarını alUSD cinsinden basmasına olanak tanır.

Bu, Alchemix'in yatırımcının DAI'sini Yearn Finance yDAI kasasına yatırması nedeniyle mümkündür. Yearn kasasından daha fazla getiri elde edildikçe Alchemix'in DAI havuzu otomatik olarak artıyor, böylece kredilerin zamanında ödenmesi sağlanıyor.

Alchemix Bileşenleri

Platformun düzgün çalışmasını sağlamak için dört ana bileşen el ele çalışır. Bu Dört bileşen Simyacılar, Dönüştürücüler, alAssets ve AMO İksirleridir.

Simyacı

Alchemist, verim ve verim artışı sağlamak için akıllı sözleşme merkezi olarak hizmet ediyor. MakerDAO ve AAVE gibi teminatlı borç verme platformlarına benzer özelliklere sahiptirler. Platform şu anda her strateji için ilgili getiri sağlayan tokenlar dahil olmak üzere ETH, DAI, USDC, USDT ve FRAX biçiminde teminat kabul etmektedir.

Kullanıcılar sentetik alAssets şeklinde kredi alıyor ve Alchemix, hizmet ücreti olarak elde edilen tüm getirilerin %10'unu alıyor. Oluşturulan hizmet ücreti daha sonra Alchemix DAO hazinesine gönderilir.

Dönüştürücü

Alchemix, tüm sentetik tokenlar için birincil sabitleme sistemini takip eden bir Transmuter kullanır. Transmuter, alUSD tokenleri ve DAI mevduatları arasında istikrarlı bir 1:1 sabitleme sağlar. DAI mevduatları alUSD oluşturur, dolayısıyla Transmuter'ın görevi iki jetonu eşit tutmaktır.

alAssets

alAssets, kullanıcının gelecekteki getirisini temsil etmek için kullanılan sentetik borç varlıklarıdır. Kullanıcıların alAssets'i zincir üstü ve gerçek dünyadaki alımlarda kullanabilmeleri için önce satmaları gerekiyor. Kullanıcılar ayrıca kredilerini erken ödemek için alAssets satın alabilir veya temel fazla mesaiyi Transmuter aracılığıyla dönüştürmeyi seçebilirler.

İksir AMO

Transmuter, temel teminata dönüştürülebilecek sınırlı miktarda alAssets'e sahiptir. Bu, dönüştürücünün aşırı miktarda varlık arzına sahip olabileceği anlamına gelir. Bu fazlalık meydana geldiğinde, karşılık gelen alAsset'lere likidite sağlamak için kullanılırlar. DAO kontrollü İksir AMO'nun devreye girdiği yer burasıdır. İksir, alAssets'in fiyatını artırır ve likidite havuzlarına yatırılarak getiri elde edilir. Yaratılan bu likidite, Transmuter'ın etkilerini kopyalamak için alAssets olarak tek taraflı olarak çekilebilir.

Alchemix DAO

Alchemix DAO, Alchemix Protokolünden gelir elde eder. Hazine, protokolü büyütmek ve sürdürmek için geliştiricilere ve diğer kalıcı personele ödeme yapıyor. Ayrıca, protokolün denetimlerinin ve ortaya çıkacak diğer ürünlerin bedelinin karşılanması için hazine fonlarından yararlanılacak.

Alchemix DAO, Alchemix protokolü üzerinde geliştirilen veya uygulamalarında Alchemist sentetik tokenlarını kullanan projeleri finanse edecek. DAO şu anda Snapshot uygulaması aracılığıyla sinyal veren bir geliştirici çoklu imzası aracılığıyla çalıştırılıyor. Protokolün yönetimine ALCX token sahipleri tarafından karar verilir. Bu basit süreci takip eder:

  • Teklif, minimum 50 ALCX tutarında “Ekosistem Geliştirme” etiketli bir token sahibi tarafından sunulur.
  • Diğer kullanıcıların teklife oy vermek için 3 günleri vardır ve yalnızca Olumlu, Karşı veya Çekimser oy verebilirler.
  • Çekimser olmayan puanın %50'si teklifin lehine ise ve toplam 5K ALCX oyu karşılanırsa, teklif daha sonra AIP (Alchemix İyileştirme Teklifi) olarak resmi Alchemix Teklifi Anlık Görüntüsüne taşınır.
  • Resmi AIP'lerin 35 bin ALCX yeter sayısı vardır. Bu karşılanırsa, oylama parametreleri tarafından aksi emredilmedikçe, en popüler oylama seçeneğini yürütmek için çoklu imza gönderilecektir.

Alchemix V2 Yeniden Yapımı

2022'nin ilk dönemlerinde Alchemix yükseltme yaptı ve bu yükseltme borçlulara daha fazla esneklik kazandırdı. Borçlular artık getiri stratejilerini ve token teminat türünü seçebilecek. Bu, kullanıcıların farklı stratejileri farklı teminat türleriyle birleştirerek kendi getiri toplayıcılarını oluşturmalarına olanak tanır.

Alchemix ayrıca Yearn Finance kasalarının yanı sıra Vesper ve Aave kasalarını da entegre etti. Akıllı sözleşmelerin diğer platformlarla birleştirilmesi, eklenen her yeni bileşen yeni bir ürün oluşturduğundan, Şekillendirilebilirlik adı verilen benzersiz bir DeFi özelliğidir. Alchemix'in durumunda, yeni getiri sağlayan stratejiler.

ALCX Tokenı Nedir?

Bu, Alchemix platformunun yerel tokenidir ve doğası gereği tokenlar gibi, ALCX de kullanıcılara protokolün işlerinde söz hakkı verir. ALCX tokenını elinde tutmak, kripto kullanıcılarına ürün sunumları, yeni proje uygulaması, tasfiye, hazine yönetimi ve çok daha fazlası gibi protokolü etkileyen kararlarda oy kullanma hakkı verir.

Alchemix v2'nin piyasaya sürülmesiyle stakerlar protokolün ürettiği getiriden pay aldı. Buna karşılık, ALCX stakerları bir hackleme durumunda hisselerinin bir kısmını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalıyor. Bu, bir kayıp meydana geldikten sonra bile protokolün tekrar bütün olmasını sağlar.

Tokenomik

ALCX tokeninin maksimum arzı 1.562.945 token ile sınırlıdır ve dolaşımda 960.356 ALCX token arzı bulunmaktadır. Token, kullanıcılara ve diğer paydaşlara aşağıdaki şekilde dağıtılacaktı:

  • Arzın %20'si ALCX DAO'ya tahsis edilmiştir. Bunun %15'i topluluk tarafından kontrol edilecek, geri kalan %5'i ise hata ödüllerine ayrılacak.
  • Verim Tarımı Katılımcılara toplam arzın %60'ı tahsis edilir.
  • Toplam tedarikin %20'si geliştirme ekibine tahsis edilir.

Token, ilk hafta 22.344 ALCX tokeni dağıtımıyla piyasaya sürüldü ve sonraki üç yıl boyunca haftalık olarak 130 ALCX tokenı eklendi. Üç yıl dolduktan sonra, haftalık olarak 2200 ALCX tokeninin sabit bir emisyonu piyasaya sürülecek ve bu, ekosistemdeki kullanıcı etkileşiminin ödüllendirilmesine yönelik süregelen ihtiyacı destekleyecektir.

Alchemix ALCX İyi Bir Yatırım mı?

Alchemix, krediler sağlayarak ve kullanıcılara, başta kredi geri ödemesi olmak üzere teminat konusunda endişelenmeden varlıklarını yeni fırsatlara dönüştürme olanağı sağlayarak DeFi kredilendirme sektörünün en iyi projelerinden biri olmaya hazırlanıyor. DeFi ortamı gelişmeye devam ederken bu, dikkat edilmesi gereken bir projedir. Her ne kadar geniş bir potansiyele sahip olsa da herhangi bir karar vermeden önce araştırmanızı yapmanız önemlidir.

ALCX Nereden Alınır?

ALCX birkaç kripto para borsasında mevcut. Gate.io gibi borsalarda mevcuttur. Ticarete başlamak için kullanıcıların platforma kaydolması, birgate.io hesabı oluşturması, Müşterinizi Tanıyın (KYC) prosedürünü tamamlaması ve hesaplarına fon sağlandıktan sonra tokenı nasıl satın alacağını gözden geçirmesi gerekir.

Harekete geç

ALCX'in fiyatını bugün öğrenin ve favori kripto para birimlerinizle işlem yapmaya başlayın.

Auteur : Tamilore
Traduction effectuée par : Cedar
Examinateur(s): Matheus、Ashley、Ashley He
* Les informations ne sont pas destinées à être et ne constituent pas des conseils financiers ou toute autre recommandation de toute sorte offerte ou approuvée par Gate.io.
* Cet article ne peut être reproduit, transmis ou copié sans faire référence à Gate.io. Toute contravention constitue une violation de la loi sur le droit d'auteur et peut faire l'objet d'une action en justice.

Alchemix nedir?

Yeni BaşlayanNov 18, 2023
Alchemix, kullanıcılara kendi kendini geri ödeyen teminatlı krediler sağlayan, Ethereum platformu üzerine kurulmuş bir DeFi projesidir.
Alchemix nedir?

De-fi kredileri, Merkezi Olmayan Finans alanının büyümeye devam eden ve kullanıcılara daha fazla teşvik ve avantaj sağlayan bir yönüdür. Sürekli büyüme, yatırım getirisi kazançları yoluyla kredileri otomatik olarak ödeyen bir sistem olan Kendi kendini geri ödeyen kredilerin doğuşuna yol açtı. Bunun için iyi bilinen bir protokol Alchemix Finance'tir. Bu yazıda Alchemix'in (ALCX) ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve protokolün kullanıcılar için neler sakladığını analiz edeceğiz.

Alchemix (ALCX) nedir?

Kaynak: https://alchemix.fi/

Alchemix, kendi kendini geri ödeyen krediler aracılığıyla teminatlı borçlanmaya alternatif sunan öncü bir De-Fi platformudur. Kendi kendini geri ödeyen krediler, yatırımlardan veya işletmelerden elde edilen getiri kazançları kullanılarak otomatik olarak kapatılır. Blockchain üzerindeki akıllı sözleşmeler kendi kendini geri ödeyen kredilere güç veriyor. Akıllı sözleşme, protokolün oranına bağlı olarak, geri ödeme tutarı tamamen ödenene kadar teminattan otomatik olarak düşer. Geri ödeme tamamlandıktan sonra teminat kullanıcıya iade edilir.

Alchemix, kullanıcıların Alchemix sistemindeki teminatları kilitleme karşılığında elde ettikleri getiri destekli sentetik tokenlar oluşturmaya yönelik bir protokoldür. Ethereum ağı üzerine inşa edilen Alchemix, kullanıcılara, kazanılan getiriler kullanılarak belirli bir süre içinde otomatik olarak geri ödenen sentetik tokenlar biçiminde anında kredi alma fırsatı sunuyor.

Alchemix, kullanıcılara kendi kendini geri ödeyen krediler sağlayan ve kullanıcıların tasfiye riski olmadan çeşitli tokenlerden yararlanmasına olanak tanıyan bir finansal platformdur. Yatırılan tokenler teminat görevi görerek kullanıcıların getiri üzerinden anında avans kazanmalarına olanak tanıyor. Platform, teminatın sentetik token versiyonlarını basarak kullanıcının tasfiye edilme riskini minimuma indiriyor.

Alchemix'in Tarihi

Alchemix protokolü ve sonuçta ortaya çıkan ALCX kriptosu, Şubat 2021'de Scoopy Trooples takma adı tarafından yönetilen bir grup takma adlı geliştirici tarafından kuruldu. Protokolün başlangıcında kabul edilebilir tek token, sentetik alUSD tokenlerini basmak için kullanılan ve minimum %200 teminatlandırma oranına sahip olan DAi idi. Ekip daha sonra kullanıcıların minimum %400 teminat oranıyla ETH yatırmasına ve alETH tokenleri basmasına olanak tanıyan yeni bir kasa oluşturdu.

ETH kasası serbest bırakıldıktan sonra meydana gelen bir kaza, kullanıcıların kredilerini geri ödemeden teminat çekmelerine olanak tanıdı ve bu da protokolün 2.200 +ETH kaybetmesine yol açtı. Kaybedilen ETH'nin bir kısmını kazanmak için Alchemix ekibi, kullanıcıları özel NFT'ler ve ALCX ödülleri karşılığında aldıkları ETH'yi iade etmeye teşvik eden bir kampanya düzenledi. Bu strateji, ekibin kaybedilen fonların yarısından fazlasını geri kazanmasına yardımcı oldu.

Alchemix Nasıl Çalışır?

Çeşitli blok zincirlerde çeşitli borç verme dApp'leri vardır. Kalabalığın arasından sıyrılmak amacıyla Alchemix, klasik faiz oranı modellerinden farklı, otomatik geri ödemeli bir kredi sistemi benimsemiştir.

Alchemix, merkezi olmayan akıllı sözleşmelerin kullanımı yoluyla, kullanıcıların sentetik bir stablecoin olan alUSD'yi basmak için DAI'ye para yatırmasına olanak tanıyor ve bu daha sonra zaman içinde getiri elde etmek için kullanılıyor. Alchemix daha sonra kullanıcılara aralarından seçim yapabilecekleri çeşitli getiri stratejileri sunar. alUSD, DAI ile 1:1 oranında işlem görebilir veya borsalarda alınıp satılabilir.

Alchemix, maksimum getiri elde etmek için birkaç protokolü üst üste istifler. Kullanıcılar kredilerini fiat satın alımları için devredebilir veya ek getiri elde etmek için bunları stake edebilir. Protokolden yararlanmak isteyen kullanıcılar şu basit süreci takip edebilir:

  • Tercih ettikleri cüzdanlarını DAI tokenlarını içermesi gereken Alchemix platformuna bağlayın.
  • Tokenlarını kasa sayfası aracılığıyla Alchemix'e yerleştirin/yatırın.
  • Alchemix daha sonra yvDAI kazanmak için DAI tokenlerini Yearn kasasına yatırır.
  • Kullanıcı daha sonra önceden yatırılan teminatın %50'sine kadar alUSD tutarında borç alır.
  • YvDAI'ye tahakkuk eden getiri, mevduat sahiplerinin borçlarını ödemek için periyodik olarak toplanır.

Kredi geri ödendiğinde, kullanıcı ilk depozitosunu ve tahakkuk eden getirisini açabilir. Bu kusursuz ve kullanıcı dostu süreç, Alchemix'i, teminat yönetimiyle uğraşmadan getirilerini en üst düzeye çıkarmak isteyen DeFi meraklıları için iyi bir seçim haline getiriyor.

Alchemix'in Ana Özellikleri: Teminatsız Krediler, Sentetik Varlıklar, Alchemix Vault ve daha fazlası

DeFi borç verme alanı büyüyen bir pazardır ve bu pazarın zirveye çıkmasını kolaylaştırmak için protokol, DeFi alanındaki hızlı başarısına katkıda bulunan belirli özelliklerle donatılmıştır. Bu özelliklerden bazıları şunlardır:

Teminatsız Krediler

Bu özellik Alchemix için oyunun kurallarını değiştirecek niteliktedir. Bunun nedeni, kripto piyasasının doğası gereği çok riskli olan, kilitli varlıklar şeklinde teminat gerektiren geleneksel DeFi borç verme platformlarının aksine, teminat gerektirmeden kredi sağlamasıdır. Alchemix'in teminatsız kredileri daha güvenlidir ve sonuç olarak DeFi kredilerini daha geniş bir kitle için daha erişilebilir hale getirir.

Sentetik Varlıklar

Sentetik varlıklar, başka bir varlığın değerini yansıtan tokenleştirilmiş türevlerdir. Ne olduklarını tam olarak anlamak için ilk adım türevlerin ne olduğunu bilmektir. Türevler, değerini dayanak varlıktan veya endeksten alan varlıklardır.

Alchemix kullanıcıları, otomatik olarak geri ödenen, kazanılan getiriyle desteklenen sentetik varlıkları ödünç alıyor. Kullanıcılar alUSD basmak için DAI tokenlerini Alchemix'e yatırırlar.

Otomatik Geri Ödeme Mekanizması

Alchemix'in en büyük kısmı, borçlanma sürecinin sorunsuz ve kullanıcı dostu olmasını sağlayarak kripto alanından borç alma riskini azaltan, kendi kendini geri ödeyen kredi mekanizmasıdır. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, manuel geri ödemeler veya ani tasfiye endişesi olmadan borç alabilirler; ikincisi, borç veren toplulukta büyük bir endişe kaynağıdır.

Getiri Optimizasyon Stratejileri

Alchemix, kullanıcıların ödünç aldıkları alUSD'lerini çeşitli getiri sağlayan stratejilerde kullanmalarına olanak tanır. Bu, kullanıcılara, yatırım hedeflerine ve ne kadar risk içerdiğine bağlı olarak getirilerini oluşturma konusunda büyük ölçüde güç verir. Bu özellik, Alchemix'i bir borç verme protokolünden daha fazlasına, aynı zamanda bir getiri optimizasyon platformuna dönüştürür.

Kimyamik Kasası

Vault, yatırımcıların bir pasif gelir biçimi olarak getiri elde etmelerine olanak tanıyan protokolün önemli bir parçasıdır. Bu temel araç, DAI'yi teminat tokeni olarak kabul eder ve onu Alchemix Vault'a yatırır; bu da yatırımcıların mevduatlarının %50'ye kadarını alUSD cinsinden basmasına olanak tanır.

Bu, Alchemix'in yatırımcının DAI'sini Yearn Finance yDAI kasasına yatırması nedeniyle mümkündür. Yearn kasasından daha fazla getiri elde edildikçe Alchemix'in DAI havuzu otomatik olarak artıyor, böylece kredilerin zamanında ödenmesi sağlanıyor.

Alchemix Bileşenleri

Platformun düzgün çalışmasını sağlamak için dört ana bileşen el ele çalışır. Bu Dört bileşen Simyacılar, Dönüştürücüler, alAssets ve AMO İksirleridir.

Simyacı

Alchemist, verim ve verim artışı sağlamak için akıllı sözleşme merkezi olarak hizmet ediyor. MakerDAO ve AAVE gibi teminatlı borç verme platformlarına benzer özelliklere sahiptirler. Platform şu anda her strateji için ilgili getiri sağlayan tokenlar dahil olmak üzere ETH, DAI, USDC, USDT ve FRAX biçiminde teminat kabul etmektedir.

Kullanıcılar sentetik alAssets şeklinde kredi alıyor ve Alchemix, hizmet ücreti olarak elde edilen tüm getirilerin %10'unu alıyor. Oluşturulan hizmet ücreti daha sonra Alchemix DAO hazinesine gönderilir.

Dönüştürücü

Alchemix, tüm sentetik tokenlar için birincil sabitleme sistemini takip eden bir Transmuter kullanır. Transmuter, alUSD tokenleri ve DAI mevduatları arasında istikrarlı bir 1:1 sabitleme sağlar. DAI mevduatları alUSD oluşturur, dolayısıyla Transmuter'ın görevi iki jetonu eşit tutmaktır.

alAssets

alAssets, kullanıcının gelecekteki getirisini temsil etmek için kullanılan sentetik borç varlıklarıdır. Kullanıcıların alAssets'i zincir üstü ve gerçek dünyadaki alımlarda kullanabilmeleri için önce satmaları gerekiyor. Kullanıcılar ayrıca kredilerini erken ödemek için alAssets satın alabilir veya temel fazla mesaiyi Transmuter aracılığıyla dönüştürmeyi seçebilirler.

İksir AMO

Transmuter, temel teminata dönüştürülebilecek sınırlı miktarda alAssets'e sahiptir. Bu, dönüştürücünün aşırı miktarda varlık arzına sahip olabileceği anlamına gelir. Bu fazlalık meydana geldiğinde, karşılık gelen alAsset'lere likidite sağlamak için kullanılırlar. DAO kontrollü İksir AMO'nun devreye girdiği yer burasıdır. İksir, alAssets'in fiyatını artırır ve likidite havuzlarına yatırılarak getiri elde edilir. Yaratılan bu likidite, Transmuter'ın etkilerini kopyalamak için alAssets olarak tek taraflı olarak çekilebilir.

Alchemix DAO

Alchemix DAO, Alchemix Protokolünden gelir elde eder. Hazine, protokolü büyütmek ve sürdürmek için geliştiricilere ve diğer kalıcı personele ödeme yapıyor. Ayrıca, protokolün denetimlerinin ve ortaya çıkacak diğer ürünlerin bedelinin karşılanması için hazine fonlarından yararlanılacak.

Alchemix DAO, Alchemix protokolü üzerinde geliştirilen veya uygulamalarında Alchemist sentetik tokenlarını kullanan projeleri finanse edecek. DAO şu anda Snapshot uygulaması aracılığıyla sinyal veren bir geliştirici çoklu imzası aracılığıyla çalıştırılıyor. Protokolün yönetimine ALCX token sahipleri tarafından karar verilir. Bu basit süreci takip eder:

  • Teklif, minimum 50 ALCX tutarında “Ekosistem Geliştirme” etiketli bir token sahibi tarafından sunulur.
  • Diğer kullanıcıların teklife oy vermek için 3 günleri vardır ve yalnızca Olumlu, Karşı veya Çekimser oy verebilirler.
  • Çekimser olmayan puanın %50'si teklifin lehine ise ve toplam 5K ALCX oyu karşılanırsa, teklif daha sonra AIP (Alchemix İyileştirme Teklifi) olarak resmi Alchemix Teklifi Anlık Görüntüsüne taşınır.
  • Resmi AIP'lerin 35 bin ALCX yeter sayısı vardır. Bu karşılanırsa, oylama parametreleri tarafından aksi emredilmedikçe, en popüler oylama seçeneğini yürütmek için çoklu imza gönderilecektir.

Alchemix V2 Yeniden Yapımı

2022'nin ilk dönemlerinde Alchemix yükseltme yaptı ve bu yükseltme borçlulara daha fazla esneklik kazandırdı. Borçlular artık getiri stratejilerini ve token teminat türünü seçebilecek. Bu, kullanıcıların farklı stratejileri farklı teminat türleriyle birleştirerek kendi getiri toplayıcılarını oluşturmalarına olanak tanır.

Alchemix ayrıca Yearn Finance kasalarının yanı sıra Vesper ve Aave kasalarını da entegre etti. Akıllı sözleşmelerin diğer platformlarla birleştirilmesi, eklenen her yeni bileşen yeni bir ürün oluşturduğundan, Şekillendirilebilirlik adı verilen benzersiz bir DeFi özelliğidir. Alchemix'in durumunda, yeni getiri sağlayan stratejiler.

ALCX Tokenı Nedir?

Bu, Alchemix platformunun yerel tokenidir ve doğası gereği tokenlar gibi, ALCX de kullanıcılara protokolün işlerinde söz hakkı verir. ALCX tokenını elinde tutmak, kripto kullanıcılarına ürün sunumları, yeni proje uygulaması, tasfiye, hazine yönetimi ve çok daha fazlası gibi protokolü etkileyen kararlarda oy kullanma hakkı verir.

Alchemix v2'nin piyasaya sürülmesiyle stakerlar protokolün ürettiği getiriden pay aldı. Buna karşılık, ALCX stakerları bir hackleme durumunda hisselerinin bir kısmını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalıyor. Bu, bir kayıp meydana geldikten sonra bile protokolün tekrar bütün olmasını sağlar.

Tokenomik

ALCX tokeninin maksimum arzı 1.562.945 token ile sınırlıdır ve dolaşımda 960.356 ALCX token arzı bulunmaktadır. Token, kullanıcılara ve diğer paydaşlara aşağıdaki şekilde dağıtılacaktı:

  • Arzın %20'si ALCX DAO'ya tahsis edilmiştir. Bunun %15'i topluluk tarafından kontrol edilecek, geri kalan %5'i ise hata ödüllerine ayrılacak.
  • Verim Tarımı Katılımcılara toplam arzın %60'ı tahsis edilir.
  • Toplam tedarikin %20'si geliştirme ekibine tahsis edilir.

Token, ilk hafta 22.344 ALCX tokeni dağıtımıyla piyasaya sürüldü ve sonraki üç yıl boyunca haftalık olarak 130 ALCX tokenı eklendi. Üç yıl dolduktan sonra, haftalık olarak 2200 ALCX tokeninin sabit bir emisyonu piyasaya sürülecek ve bu, ekosistemdeki kullanıcı etkileşiminin ödüllendirilmesine yönelik süregelen ihtiyacı destekleyecektir.

Alchemix ALCX İyi Bir Yatırım mı?

Alchemix, krediler sağlayarak ve kullanıcılara, başta kredi geri ödemesi olmak üzere teminat konusunda endişelenmeden varlıklarını yeni fırsatlara dönüştürme olanağı sağlayarak DeFi kredilendirme sektörünün en iyi projelerinden biri olmaya hazırlanıyor. DeFi ortamı gelişmeye devam ederken bu, dikkat edilmesi gereken bir projedir. Her ne kadar geniş bir potansiyele sahip olsa da herhangi bir karar vermeden önce araştırmanızı yapmanız önemlidir.

ALCX Nereden Alınır?

ALCX birkaç kripto para borsasında mevcut. Gate.io gibi borsalarda mevcuttur. Ticarete başlamak için kullanıcıların platforma kaydolması, birgate.io hesabı oluşturması, Müşterinizi Tanıyın (KYC) prosedürünü tamamlaması ve hesaplarına fon sağlandıktan sonra tokenı nasıl satın alacağını gözden geçirmesi gerekir.

Harekete geç

ALCX'in fiyatını bugün öğrenin ve favori kripto para birimlerinizle işlem yapmaya başlayın.

Auteur : Tamilore
Traduction effectuée par : Cedar
Examinateur(s): Matheus、Ashley、Ashley He
* Les informations ne sont pas destinées à être et ne constituent pas des conseils financiers ou toute autre recommandation de toute sorte offerte ou approuvée par Gate.io.
* Cet article ne peut être reproduit, transmis ou copié sans faire référence à Gate.io. Toute contravention constitue une violation de la loi sur le droit d'auteur et peut faire l'objet d'une action en justice.
Lancez-vous
Inscrivez-vous et obtenez un bon de
100$
!