Gate Araştırma: Haftalık Piyasa İncelemesi ve Görünümü 06.29-07.05

İleri SeviyeJul 05, 2024
Gate Research'in Haftalık Piyasa İncelemesi ve Görünümü, Bitcoin ve altcoin trendleri, makro likidite, zincir üzerindeki göstergeler, sıcak proje güncellemeleri, token kilitleme bilgileri ve ana endüstri etkinlikleri hakkında kapsamlı analiz ve tahminler sunarak kripto para piyasası için kapsamlı bir inceleme sunmaktadır.
Gate Araştırma: Haftalık Piyasa İncelemesi ve Görünümü 06.29-07.05

Özetle; uzun lafın kısası

  • Bitcoin (BTC), Perşembe günü momentum kaybetti ve 60.000 doların altına düşerek 58.000 doları buldu ve aylık düşük seviyeleri test etti. Çoğu altcoin, büyük fiyat düşüşleri yaşayan aşağı yönlü trendi takip etti.
  • Kripto para ETF'lerine girişler son haftalarda yavaşladı ve hatta hafif bir şekilde negatife döndü. Stabilcoin'lerin toplam arzı azaldı, bu da riskten kaçınan varlıklara olan talebin azaldığını gösteriyor. Birçok alternatif koin için ticaret hacmi yakın vadeli düşük seviyelere düştü, bu da piyasa likiditesinin azaldığını gösteriyor.
  • Ethereum ağı gaz ücretleri bu hafta en düşük seviyesine ulaştı, yaklaşık 1 gwei civarında. Birden fazla on-chain gösterge, piyasa sermayesinin önemli bir kısmının bekleyip görmeye modunda olduğunu gösteriyor, yatırımcılar dikkatli kalmaya devam ediyor. Piyasa şu anda 'oldukça düşük' bir konumda.
  • ENA, XAI, DYDX ve Aptos dahil birkaç önemli 100 jetonun gelecek hafta önemli jeton kilidini açması planlanıyor. Özellikle XAI'nin dolaşımdaki arzının %70'in üzerinde kilidini açması bekleniyor.
  • Bu hafta Polkadot ekosistemi önemli gelişmeler yaşadı. Gelecek hafta EthCC[7] düzenlenecek ve ABD'den beklenen Haziran TÜFE verileri de açıklanacak.

Piyasa Analizi

İnceleme ve Görüşler

  • Geçen hafta düşüş eğilimi gösterdikten sonra BTC geçen hafta sonu hafifçe toparlandı, ancak haftanın ortasında geri çekildi. Geçen haftanın düşük seviyesini kırdı ve 57.000 dolar seviyesine düştü, ardından 58.000 dolara çıkarak toparlandı. Şu anda 2 Mayıs aylık fiyat testinin düşük seviyesine yakın bir şekilde hareket ediyor. Eğer aşağı yönlü bir kırılma olursa, yeni bir düşüş trendini tetikleyebilir.
  • ETH bu hafta BTC'yi yakından takip etti, geçen hafta sonu 3500 doları gördükten sonra geri çekildi ve Perşembe günü 3200 doların altına düştü. Hala 2900 dolarlık fiyat destek çizgisinden uzak bir mesafede.
  • Meme para birimleri, hafta sonu piyasa toparlanmasında öne çıkan alternatif coin'ler arasındaydı. WIF ve BONK %20'nin üzerinde sıçradı. Bununla birlikte, geniş piyasanın etkisi altında alternatif coin'lerin tamamı düştü.
  • TON son zamanlarda önemli fiyat ve TVL büyümesi gördü. Bir halk zinciri olarak, popüler oyunlardan faydalanarak ekosistine yeni kullanıcılar ve likidite getirdi.
  • Haftanın başında ETF fonlarında küçük bir giriş olsa da, haftanın ortasında çıkışlar yaşandı. Stabilcoin boyutu da azaldı ve makro finansman durumu iyimser değil.
  • Ahr999 endeksine ve mevcut on-chain etkinliğe göre, piyasa 'oldukça düşük' bir konumda. Fonlar bekle-gör modunda ve ticaret aktif değil.

Haftalık Odak

29 Haziran'da Polkadot 2024 H1 mali raporu yayınlandı ve projenin yılın ilk yarısında 87 milyon dolar harcadığını ve hazinesine sadece iki yıl yetecek kadar fon bıraktığını ortaya koydu. Bu, projenin sürdürülebilirliği konusunda endişeleri artırdı. 2 Temmuz'da Polkadot resmi kuruluşu tarafından düzenlenen bir Twitter Space'te, topluluk üyeleri bu endişeleri tartıştı ve düşük getirili faaliyetlerden ziyade kritik altyapı ve geliştirici desteğine stratejik harcama yapılması gerektiğini vurguladı. [1] Artan ilginin bir sonucu olarak, Polkadot ekosistemindeki DOT ve bazı tokenlerin işlem hacmi artmıştır. Örneğin, 5 Temmuz'da Coinglass verileri, DOT ve Polkadot ekosistemindeki bazı tokenlerin işlem hacminde yaklaşık %40'lık bir artış yaşadığını gösterdi. [2]

Veri kaynağı: Coinglass, 2024-07-05 17:30 itibariyle



Alman hükümeti, Haziran 2024'ten bu yana BTC'yi kademeli olarak borsa adreslerine aktarıyor, bu da kripto piyasasında oynaklığı tetikleyebilecek ve Bitcoin fiyatları üzerinde aşağı yönlü baskı uygulayabilecek bir hareket. 4 Temmuz'da 08:25 UTC'de "Alman Hükümeti" etiketli bir adres, Kraken, Bitstamp ve Coinbase'e yaklaşık 75,53 milyon dolar değerinde toplam 1.300 BTC aktardı. [3] Alman hükümetinin Bitcoin transferleri ve potansiyel satışları, Bitcoin'in günlük işlem hacminin küçük bir bölümünü temsil etse de, olayın piyasa duyarlılığı üzerinde önemli bir etkisi oldu. Arkham ve blockchain tarayıcı verilerine göre, Alman hükümeti şu anda 2,3 milyar doların üzerinde değere sahip 40.000'den fazla BTC'ye sahip.

Veri kaynağı: Arkham, 2024-07-05 16:00 itibarıyla



Alman hükümetinin BTC satışları dışında, Mt. Gox ödeme ilerlemesi de piyasa endişelerine neden oluyor. Mt. Gox'un vekili daha önce Bitcoin (BTC) ve Bitcoin Cash (BCH) tazminatlarını temmuz ayının başında alacaklılara dağıtmaya başlayacağını duyurdu. 4 Temmuz'da Mt. Gox'a ait olduğu belirlenen adresler test işlemleri başlattı ve geniş çapta piyasa dikkatini çekti. Bu işlemler henüz küçük çaplı olsa da, piyasa duygusunu olumsuz etkilemeye başlamıştır. Arkham Intelligence'a göre, Mt. Gox tazminatları piyasaya yaklaşık 142.000 Bitcoin getirebilir. Tazminat süreci ilerledikçe, bu Bitcoin'ler piyasaya gradüel olarak girebilir ve satış baskısını artırabilir. Uzun vadede, piyasanın bu satış baskısını absorbe etmek ve yeni arz ve talep dinamiklerinde dengeyi sağlamak için zaman gerekecektir.

Veri kaynağı: Arkham, 2024-07-05 16:00 itibarıyla

Haftalık Öne Çıkanlar

Daha geniş kripto para piyasası aylık bazda fiyat düşüşü yaşarken, TON zincirinin TVL'si (Toplam Kilitli Değer) önemli bir büyümeye tanık oldu. Bu artış, TON ekosisteminin popülaritesini artıran ve benzer oyunların istikrarlı bir akışını çeken Not Coin gibi "tıkla ve kazan" mini oyunlarının son zamanlardaki patlamasına bağlanıyor.

Hamster Kombat, TON ekosistemi içinde dikkate değer bir fenomen olarak öne çıkıyor. Projenin resmi web sitesine göre, proje 200 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıya sahip olmuş, Telegram'da 48 milyondan fazla takipçi toplamış, YouTube'da 31,5 milyondan fazla aboneye sahip olmuş ve X (Twitter) üzerinde 11 milyondan fazla takipçiye ulaşmıştır.[4] Oyunun temel oynanışı, hamsterlara tıklayarak puan biriktirme etrafında dönüyor. Oyuncular ayrıca özel kartlar satın alarak, günlük check-in'ler, sosyal medya etkileşimleri ve yeni arkadaşlara yönlendirerek ek ödüller kazanabilirler. Hamster Kombat ekibinin token airdrop vaadi, oyuncu katılımını daha da artırmıştır.

Coingecko'nun verilerine göre, TON'un piyasa değeri 17.7 milyar doları aşarak kripto para piyasa değer lider tablosunda dokuzuncu sıraya yükseldi. Bu başarı, piyasanın TON ekosistemine olan büyük ilgisini ve güvenini vurgulamaktadır. Ayrıca, Gate.io, Hamster Kombat (HMSTR) için ön ticareti başlattı ve token ekonomik modelini açıkladı. Platform, yatırımcılara resmi listeleme ve ticaret öncesinde HMSTR alım satımı fırsatı sunacak, böylece token'in açık piyasaya girmesinden önce beklentilerine dayalı istedikleri ticaret fiyatlarını belirleyerek ticaret esnekliğini artıracaktır.

Veri kaynağı: Gate.io, 2024-07-04 16:00 itibarıyla

Genel piyasa düşüşünden etkilenen çeşitli sektörler farklı derecelerde düşüş yaşadı. Bununla birlikte, makroekonomik faktörlerin etkisiyle altın fiyatları arttı ve ilgili tokenize varlıkların hafif bir %1,3'lük pozitif büyüme yaşamasına neden oldu. Katman 0 kavramları daha küçük bir düşüş sergiledi, bu durum özellikle bu hafta halka arz olan ve genel kavramın büyümesini artıran ZRO'nun güçlü performansının sonucudur. Genel piyasa ve likidite tarafından etkilenen diğer altcoin kavramları farklı derecelerde düşüş yaşadı. Bu hafta altcoin fiyatlarındaki önemli volatilite, hafta sonunun toparlanmasından hafta ortasındaki düşüşe kadar genel piyasanın altcoinler üzerindeki etkisini vurgulamaktadır.

Veri kaynağı: CoinGecko, 2024-07-04 16:00 itibariyle

En İyiler

CoinGecko verilerine göre, bu haftanın başında etkileyici kazançlar elde eden iki top-100 proje ENS ve BEAM'di. Yakın zamanda başlatılan airdrop tokenları ZRO ve ZK da önemli pazar dikkatini çekti.

  • ENSETHCC [7] 'de tanınmış bir Ethereum alan hizmeti sağlayıcısıdır. ENS ekibi, katılımcılara yaklaşan yeniden markalaşmalarını tanıtacakları Temmuz 8'de Avrupa'da EthCC [7]'de yer alacak. Aynı zamanda, ENS V2'nin başlatılma aşamasında olduğu ve piyasanın projeye olumlu beklentileri olduğu, son fiyat artışına katkıda bulunabileceği.

  • BEAMBeam, başlangıçta Merit Circle olarak bilinen oyun ekosisteminin yönetişim tokenidir. Temel işi oyun loncalarını içerir. Yeniden markalaşma sürecinin ardından Beam, giderek kapsamlı bir oyun ekosistemine dönüşmüştür. Haziran ayında Beam, yapay zeka, altyapı ve oyunlara genişlemesini duyurdu. 1 Temmuz'da Beam, Beam ekosistemindeki tüm katılımcıların sınırlı bir zaman dilimi içinde ödüller talep etmesine olanak tanıyan bir $BEAM dağıtım etkinliği başlattı.

  • KatmanSıfırHafif mesajlaşma için özel olarak tasarlanmış olan , çapraz zincir etkileşim protokolüdür. Yapılandırılabilir güvensizlik özellikleriyle güvenli ve doğrulanabilir mesajlaşma sağlar. ZRO Tokenomics'e göre, token'ın neredeyse %40'ı topluluğa tahsis edilecek. Son günlerde, token fiyatı 2,5 dolardan 4 dolara yükseldi.

  • zkSyncMatter Labs tarafından geliştirilen bir Katman 2 ölçeklendirme çözümü olan, altta yatan blockchain'in güvenliğini korumak için son nesil sıfır bilgi kanıtlarını kullanan . Gate’te listelendikten sonra, token $0.2241'e ralli yaptıktan sonra $0.1575'e geri çekildi. Şimdiki fiyat trendi, BTC'nin trendiyle güçlü bir korelasyon sergiliyor.

Veri Özeti

Makro Fonlar

4 Temmuz itibariyle BTC ETF'lerinin toplam işlem hacmi 912,85 milyon doları buldu; BTC ETF'lerinin toplam piyasa değeri 54,34 milyar dolar, toplam AUM (varlık yönetimi) ise 50,97 milyar dolar oldu. Net sermaye girişlerinin ardından beş gün boyunca BTC ETF'leri bu hafta iki gün net sermaye çıkışı yaşadı, bu da kripto para yatırımlarına olan dışarıdan gelen ilginin zayıfladığına işaret ediyor.[7]

Veri kaynağı: CoinGlass, 2024-07-04 16:00 itibariyle



BTC ETF net girişlerindeki düşüşle aynı zamana denk gelen, stabilcoin piyasa değeri %0,27 oranında azalarak 160.952 milyar dolara geriledi, bu da off-chain fonların girişini yavaşlattı. Bu fenomen, ABD faiz artışları etrafındaki belirsizlik ve kripto olmayan yatırımcıların kripto para birimleri gibi yüksek riskli varlıklara olan ilgisinin azalmasına atfedilebilir.

Veri kaynağı: DefiLlama, 2024-07-04 16:00 itibarıyla

Ethereum Gaz Ücreti

Ethereum Gaz Ücreti, bu hafta boyunca tek haneli aralıkta kalarak, düşük zincir aktivitesini yansıttı. [9] En üst 5 Gaz tüketicisi arasında, Telegram ticaret botu Banana Gun, tanınmış DeFi protokollerini önemli ölçüde aştı ve dördüncü sırada yer aldı. [10] Dune tarafından oluşturulan bir grafik'e göre@whale_hunter[11], Muz Tüfeği üzerindeki en yüksek işlem hacmine sahip işlem çiftleri RCH-WETH, SOL-SLERF, USDC-WETH, PEW-WETH ve USDT-WETH.

Veri kaynağı: Etherscan, Ultra Sound para birimi, 2024-07-04 16:00 itibariyle

Bitcoin Ahr999 Endeksi

Ahr999 Endeksi, aynı zamanda "Hodling Göstergesi" olarak da bilinen, geçtiğimiz hafta boyunca 0,8 seviyesi civarında sabit kalmıştır. Bu, Bitcoin fiyatının gerçekleşen değerine veya tüm zamanların en düşük seviyelerine göre adil bir değerleme aralığında olduğunu ima eder. [12] Ahr999 Endeksi'ne göre, bu dolar maliyet ortalaması (DCA) stratejileri için uygun bir zaman olabilir.

Veri kaynağı: CoinGlass, 2024-07-04 16:00 itibariyle


Ahr999 Endeksi, Bitcoin'in yatırım çekiciliğini ölçmek için kullanılan bir 'Hodling Göstergesi'dir; yatırımcıların potansiyel satın alma ve biriktirme fırsatlarını belirlemelerine yardımcı olurken, piyasanın aşırı ısınması sırasında yatırımlardan kaçınmalarına yardımcı olur.
Ahr999 < 0.45: Piyasa aşırı satılmış durumda olabilir, alım için uygun olabilir;
0.45-1.2 arasında Ahr999: Piyasa normal değer aralığındadır, dolar maliyeti ortalama yapılması önerilir;
Ahr999 > 1.2: Piyasa aşırı ısınmış olabilir ve gösterge işletme tavsiyesi sağlamaz.

Piyasa Fırsatları

Proje Airdrops

Bu hafta izlemek için sıcak bir airdrop ekosistemi: Bitcoin Katman 2 projesi Bitlayer

Genel Bakış:
Bitlayer, Bitcoin için inşa edilen BitVM paradigması üzerinde inşa edilen ilk Katman 2 çözümüdür ve Bitcoin düzeyinde güvenlik ve Turing eksiksizliği sunmaktadır. Proje, Mart ayında tohum fonlamasında 5 milyon dolar topladı ve yatırımcılar arasında Gate Labs bulunmaktadır. Projelerin web sitesine göre, Bitlayer'ın mevcut TVL'si 495 milyon doları bulmaktadır ve Bitcoin ekosistemi içinde ikinci büyük olarak görülmektedir.

Airdrop Fırsatları:

Mayıs ayında, Bitlayer ekosistemi içindeki projelerle işbirliği yaparak ilk 'Madencilik Gala Etkinliği'ne ev sahipliği yaptı ve yedi önemli proje toplamda 24 milyon dolar değerinde varlık airdrop etti. Haziran'da üç günlük Madencilik Gala Sezon 2 düzenlendi ve yaklaşık 1.2 milyon dolar değerinde varlık airdrop edildi. Projenin resmi sosyal medya kanallarına göre, ekosistem içindeki çeşitli projeler benzer airdrop etkinlikleri düzenlemeye devam ediyor. Ayrıca, Madencilik Gala Sezon 3'ün yakında başlaması bekleniyor, bu da Bitlayer'ı izlemek için umut verici bir ekosistem haline getiriyor.

Veri kaynağı: Bitlyer, 2024-07-04 tarihi itibariyle

Haftalık Bağış Raporu

Bu hafta, çeşitli yenilikçi projeler ve start-up'lar kapsamında birçok proje başarılı bir şekilde ana finansman turunu tamamladı. RootData'ya göre, 28 Haziran ve 4 Temmuz arasında toplam 28 proje finansman turunu duyurdu, 7 proje 10 milyon doların üzerinde finansman sağladı. Özellikle, en üst 7 finansman turunun 4'ü tohum turuydu. İşte en üst üç fon toplama projesinin ayrıntıları:

  • Iris Energy:Bu Avustralyalı kripto madencilik şirketi, Mayıs ortasından bu yana özkaynak teklifleri aracılığıyla 413,4 milyon dolar topladı. Fonlar genişleme planları için kullanılacak.
  • Bilinçli:Bu açık kaynaklı yapay zeka geliştirme platformu, birkaç kripto VC'den 85 milyon dolarlık bir tohum turunda güvence altına alındı. Proje, topluluk katkılarıyla yönlendirilen açık kaynaklı yapay zeka modelleri oluşturmayı amaçlıyor ve doğrudan OpenAI ile rekabet ediyor.
  • Lombard: Bu Bitcoin DeFi protokolü, 16 milyon dolarlık fon topladı. Lombard, bu fonları Bitcoin yeniden bahis ekosistemini genişletmek ve Bitcoin yeniden bahis protokolü Babylon ile işbirliği yapmak için kullanacak. [13] raporlara göre.

Gelecek Hafta Ne İzleyeceğiz

Token Kilidi Açma

Token Açılışları'na göre, birkaç proje 6 Temmuz'dan itibaren önemli miktarda token açılışı yaşayacak. Bunlar arasında, Xai'nin ekibinden ve yatırımcılardan önemli miktarda açılış baskısıyla karşılaşması bekleniyor. Tahmini açılış miktarı yaklaşık 80 milyon dolar olup, mevcut dolaşımdaki arzın yaklaşık %71.59'unu temsil etmektedir. Yatırımcılar, bu durumun potansiyel satış baskısına dikkat etmelidir.[14]

Kripto Takvimi

=nil; Foundation, EOS ve birkaç diğer proje önümüzdeki hafta için yükseltmeler ve yeni özellik sürümleri planladı. EthCC [7], Avrupa'nın en büyük yıllık Ethereum etkinliği, 8 Temmuz'da gerçekleşecek ve yatırımcıları, kripto meraklılarını, geliştiricileri ve girişimcileri bir araya getirecek.[15]

Makro düzeyde, gelecek hafta birkaç önemli makroekonomik veri noktası açıklanacak. Kripto para birimleri için en önemlilerinden biri 11 Temmuz'da açıklanacak olan ABD TÜFE verileridir. Beklenenden yüksek bir TÜFE rakamı, yatırımcı beklentilerini Fed faiz artırımları için artırabilir, bu da kripto para birimleri için olumsuz olabilir.[16]

Referanslar

  1. Polkadot X Space, https://x.com/Polkadot/status/1808154832131281280
  2. CoinGlass, https://www.coinglass.com/view/polkadot-ekosistemi
  3. Arkham, https://platform.arkhamintelligence.com/explorer/entity/germany
  4. HamsterKombat, https://hamsterkombat.io/
  5. CoinGecko,https://www.coingecko.com/en/coins/toncoin
  6. CoinGecko,https://www.coingecko.com/tr/categories
  7. CoinGlass, https://www.coinglass.com/bitcoin-etf
  8. DefiLlama, https://defillama.com/stablecoins
  9. Etherscan, https://etherscan.io/
  10. Ultrason,https://ultrasound.money/
  11. Dune, https://dune.com/whale_hunter/banana-gun-bot
  12. CoinGlass, https://www.coinglass.com/pro/i/ahr999
  13. RootData, https://www.rootdata.com/zh/Fundraising
  14. Token Kilidi Açhttps://token.unlocks.app/
  15. PanewsLab, https://www.panewslab.com/zh/calendar/index.html
  16. Jin 10, https://www.jin10.com/

Gate Research, derinlemesine içerik sunan kapsamlı bir blockchain ve kripto araştırma platformudur. Bu, teknik analizler, sıcak konu iç görüleri, piyasa incelemeleri, endüstri araştırmaları, trend tahminleri ve makroekonomik politika analizlerini içerir.

Tıkla buradaziyaret etmek →

Açıklama

Kripto para piyasasına yatırım yapmak yüksek risk içerir ve kullanıcıların herhangi bir yatırım kararı vermeden önce bağımsız araştırma yapmaları ve satın aldıkları varlıkların ve ürünlerin doğasını tam olarak anlamaları önerilir.Gate.io bu tür yatırım kararlarından kaynaklanan herhangi bir zarardan sorumlu değildir.

Autor: Addie、Edward、Wayne

Gate Araştırma: Haftalık Piyasa İncelemesi ve Görünümü 06.29-07.05

İleri SeviyeJul 05, 2024
Gate Research'in Haftalık Piyasa İncelemesi ve Görünümü, Bitcoin ve altcoin trendleri, makro likidite, zincir üzerindeki göstergeler, sıcak proje güncellemeleri, token kilitleme bilgileri ve ana endüstri etkinlikleri hakkında kapsamlı analiz ve tahminler sunarak kripto para piyasası için kapsamlı bir inceleme sunmaktadır.
Gate Araştırma: Haftalık Piyasa İncelemesi ve Görünümü 06.29-07.05

Özetle; uzun lafın kısası

  • Bitcoin (BTC), Perşembe günü momentum kaybetti ve 60.000 doların altına düşerek 58.000 doları buldu ve aylık düşük seviyeleri test etti. Çoğu altcoin, büyük fiyat düşüşleri yaşayan aşağı yönlü trendi takip etti.
  • Kripto para ETF'lerine girişler son haftalarda yavaşladı ve hatta hafif bir şekilde negatife döndü. Stabilcoin'lerin toplam arzı azaldı, bu da riskten kaçınan varlıklara olan talebin azaldığını gösteriyor. Birçok alternatif koin için ticaret hacmi yakın vadeli düşük seviyelere düştü, bu da piyasa likiditesinin azaldığını gösteriyor.
  • Ethereum ağı gaz ücretleri bu hafta en düşük seviyesine ulaştı, yaklaşık 1 gwei civarında. Birden fazla on-chain gösterge, piyasa sermayesinin önemli bir kısmının bekleyip görmeye modunda olduğunu gösteriyor, yatırımcılar dikkatli kalmaya devam ediyor. Piyasa şu anda 'oldukça düşük' bir konumda.
  • ENA, XAI, DYDX ve Aptos dahil birkaç önemli 100 jetonun gelecek hafta önemli jeton kilidini açması planlanıyor. Özellikle XAI'nin dolaşımdaki arzının %70'in üzerinde kilidini açması bekleniyor.
  • Bu hafta Polkadot ekosistemi önemli gelişmeler yaşadı. Gelecek hafta EthCC[7] düzenlenecek ve ABD'den beklenen Haziran TÜFE verileri de açıklanacak.

Piyasa Analizi

İnceleme ve Görüşler

  • Geçen hafta düşüş eğilimi gösterdikten sonra BTC geçen hafta sonu hafifçe toparlandı, ancak haftanın ortasında geri çekildi. Geçen haftanın düşük seviyesini kırdı ve 57.000 dolar seviyesine düştü, ardından 58.000 dolara çıkarak toparlandı. Şu anda 2 Mayıs aylık fiyat testinin düşük seviyesine yakın bir şekilde hareket ediyor. Eğer aşağı yönlü bir kırılma olursa, yeni bir düşüş trendini tetikleyebilir.
  • ETH bu hafta BTC'yi yakından takip etti, geçen hafta sonu 3500 doları gördükten sonra geri çekildi ve Perşembe günü 3200 doların altına düştü. Hala 2900 dolarlık fiyat destek çizgisinden uzak bir mesafede.
  • Meme para birimleri, hafta sonu piyasa toparlanmasında öne çıkan alternatif coin'ler arasındaydı. WIF ve BONK %20'nin üzerinde sıçradı. Bununla birlikte, geniş piyasanın etkisi altında alternatif coin'lerin tamamı düştü.
  • TON son zamanlarda önemli fiyat ve TVL büyümesi gördü. Bir halk zinciri olarak, popüler oyunlardan faydalanarak ekosistine yeni kullanıcılar ve likidite getirdi.
  • Haftanın başında ETF fonlarında küçük bir giriş olsa da, haftanın ortasında çıkışlar yaşandı. Stabilcoin boyutu da azaldı ve makro finansman durumu iyimser değil.
  • Ahr999 endeksine ve mevcut on-chain etkinliğe göre, piyasa 'oldukça düşük' bir konumda. Fonlar bekle-gör modunda ve ticaret aktif değil.

Haftalık Odak

29 Haziran'da Polkadot 2024 H1 mali raporu yayınlandı ve projenin yılın ilk yarısında 87 milyon dolar harcadığını ve hazinesine sadece iki yıl yetecek kadar fon bıraktığını ortaya koydu. Bu, projenin sürdürülebilirliği konusunda endişeleri artırdı. 2 Temmuz'da Polkadot resmi kuruluşu tarafından düzenlenen bir Twitter Space'te, topluluk üyeleri bu endişeleri tartıştı ve düşük getirili faaliyetlerden ziyade kritik altyapı ve geliştirici desteğine stratejik harcama yapılması gerektiğini vurguladı. [1] Artan ilginin bir sonucu olarak, Polkadot ekosistemindeki DOT ve bazı tokenlerin işlem hacmi artmıştır. Örneğin, 5 Temmuz'da Coinglass verileri, DOT ve Polkadot ekosistemindeki bazı tokenlerin işlem hacminde yaklaşık %40'lık bir artış yaşadığını gösterdi. [2]

Veri kaynağı: Coinglass, 2024-07-05 17:30 itibariyle



Alman hükümeti, Haziran 2024'ten bu yana BTC'yi kademeli olarak borsa adreslerine aktarıyor, bu da kripto piyasasında oynaklığı tetikleyebilecek ve Bitcoin fiyatları üzerinde aşağı yönlü baskı uygulayabilecek bir hareket. 4 Temmuz'da 08:25 UTC'de "Alman Hükümeti" etiketli bir adres, Kraken, Bitstamp ve Coinbase'e yaklaşık 75,53 milyon dolar değerinde toplam 1.300 BTC aktardı. [3] Alman hükümetinin Bitcoin transferleri ve potansiyel satışları, Bitcoin'in günlük işlem hacminin küçük bir bölümünü temsil etse de, olayın piyasa duyarlılığı üzerinde önemli bir etkisi oldu. Arkham ve blockchain tarayıcı verilerine göre, Alman hükümeti şu anda 2,3 milyar doların üzerinde değere sahip 40.000'den fazla BTC'ye sahip.

Veri kaynağı: Arkham, 2024-07-05 16:00 itibarıyla



Alman hükümetinin BTC satışları dışında, Mt. Gox ödeme ilerlemesi de piyasa endişelerine neden oluyor. Mt. Gox'un vekili daha önce Bitcoin (BTC) ve Bitcoin Cash (BCH) tazminatlarını temmuz ayının başında alacaklılara dağıtmaya başlayacağını duyurdu. 4 Temmuz'da Mt. Gox'a ait olduğu belirlenen adresler test işlemleri başlattı ve geniş çapta piyasa dikkatini çekti. Bu işlemler henüz küçük çaplı olsa da, piyasa duygusunu olumsuz etkilemeye başlamıştır. Arkham Intelligence'a göre, Mt. Gox tazminatları piyasaya yaklaşık 142.000 Bitcoin getirebilir. Tazminat süreci ilerledikçe, bu Bitcoin'ler piyasaya gradüel olarak girebilir ve satış baskısını artırabilir. Uzun vadede, piyasanın bu satış baskısını absorbe etmek ve yeni arz ve talep dinamiklerinde dengeyi sağlamak için zaman gerekecektir.

Veri kaynağı: Arkham, 2024-07-05 16:00 itibarıyla

Haftalık Öne Çıkanlar

Daha geniş kripto para piyasası aylık bazda fiyat düşüşü yaşarken, TON zincirinin TVL'si (Toplam Kilitli Değer) önemli bir büyümeye tanık oldu. Bu artış, TON ekosisteminin popülaritesini artıran ve benzer oyunların istikrarlı bir akışını çeken Not Coin gibi "tıkla ve kazan" mini oyunlarının son zamanlardaki patlamasına bağlanıyor.

Hamster Kombat, TON ekosistemi içinde dikkate değer bir fenomen olarak öne çıkıyor. Projenin resmi web sitesine göre, proje 200 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıya sahip olmuş, Telegram'da 48 milyondan fazla takipçi toplamış, YouTube'da 31,5 milyondan fazla aboneye sahip olmuş ve X (Twitter) üzerinde 11 milyondan fazla takipçiye ulaşmıştır.[4] Oyunun temel oynanışı, hamsterlara tıklayarak puan biriktirme etrafında dönüyor. Oyuncular ayrıca özel kartlar satın alarak, günlük check-in'ler, sosyal medya etkileşimleri ve yeni arkadaşlara yönlendirerek ek ödüller kazanabilirler. Hamster Kombat ekibinin token airdrop vaadi, oyuncu katılımını daha da artırmıştır.

Coingecko'nun verilerine göre, TON'un piyasa değeri 17.7 milyar doları aşarak kripto para piyasa değer lider tablosunda dokuzuncu sıraya yükseldi. Bu başarı, piyasanın TON ekosistemine olan büyük ilgisini ve güvenini vurgulamaktadır. Ayrıca, Gate.io, Hamster Kombat (HMSTR) için ön ticareti başlattı ve token ekonomik modelini açıkladı. Platform, yatırımcılara resmi listeleme ve ticaret öncesinde HMSTR alım satımı fırsatı sunacak, böylece token'in açık piyasaya girmesinden önce beklentilerine dayalı istedikleri ticaret fiyatlarını belirleyerek ticaret esnekliğini artıracaktır.

Veri kaynağı: Gate.io, 2024-07-04 16:00 itibarıyla

Genel piyasa düşüşünden etkilenen çeşitli sektörler farklı derecelerde düşüş yaşadı. Bununla birlikte, makroekonomik faktörlerin etkisiyle altın fiyatları arttı ve ilgili tokenize varlıkların hafif bir %1,3'lük pozitif büyüme yaşamasına neden oldu. Katman 0 kavramları daha küçük bir düşüş sergiledi, bu durum özellikle bu hafta halka arz olan ve genel kavramın büyümesini artıran ZRO'nun güçlü performansının sonucudur. Genel piyasa ve likidite tarafından etkilenen diğer altcoin kavramları farklı derecelerde düşüş yaşadı. Bu hafta altcoin fiyatlarındaki önemli volatilite, hafta sonunun toparlanmasından hafta ortasındaki düşüşe kadar genel piyasanın altcoinler üzerindeki etkisini vurgulamaktadır.

Veri kaynağı: CoinGecko, 2024-07-04 16:00 itibariyle

En İyiler

CoinGecko verilerine göre, bu haftanın başında etkileyici kazançlar elde eden iki top-100 proje ENS ve BEAM'di. Yakın zamanda başlatılan airdrop tokenları ZRO ve ZK da önemli pazar dikkatini çekti.

  • ENSETHCC [7] 'de tanınmış bir Ethereum alan hizmeti sağlayıcısıdır. ENS ekibi, katılımcılara yaklaşan yeniden markalaşmalarını tanıtacakları Temmuz 8'de Avrupa'da EthCC [7]'de yer alacak. Aynı zamanda, ENS V2'nin başlatılma aşamasında olduğu ve piyasanın projeye olumlu beklentileri olduğu, son fiyat artışına katkıda bulunabileceği.

  • BEAMBeam, başlangıçta Merit Circle olarak bilinen oyun ekosisteminin yönetişim tokenidir. Temel işi oyun loncalarını içerir. Yeniden markalaşma sürecinin ardından Beam, giderek kapsamlı bir oyun ekosistemine dönüşmüştür. Haziran ayında Beam, yapay zeka, altyapı ve oyunlara genişlemesini duyurdu. 1 Temmuz'da Beam, Beam ekosistemindeki tüm katılımcıların sınırlı bir zaman dilimi içinde ödüller talep etmesine olanak tanıyan bir $BEAM dağıtım etkinliği başlattı.

  • KatmanSıfırHafif mesajlaşma için özel olarak tasarlanmış olan , çapraz zincir etkileşim protokolüdür. Yapılandırılabilir güvensizlik özellikleriyle güvenli ve doğrulanabilir mesajlaşma sağlar. ZRO Tokenomics'e göre, token'ın neredeyse %40'ı topluluğa tahsis edilecek. Son günlerde, token fiyatı 2,5 dolardan 4 dolara yükseldi.

  • zkSyncMatter Labs tarafından geliştirilen bir Katman 2 ölçeklendirme çözümü olan, altta yatan blockchain'in güvenliğini korumak için son nesil sıfır bilgi kanıtlarını kullanan . Gate’te listelendikten sonra, token $0.2241'e ralli yaptıktan sonra $0.1575'e geri çekildi. Şimdiki fiyat trendi, BTC'nin trendiyle güçlü bir korelasyon sergiliyor.

Veri Özeti

Makro Fonlar

4 Temmuz itibariyle BTC ETF'lerinin toplam işlem hacmi 912,85 milyon doları buldu; BTC ETF'lerinin toplam piyasa değeri 54,34 milyar dolar, toplam AUM (varlık yönetimi) ise 50,97 milyar dolar oldu. Net sermaye girişlerinin ardından beş gün boyunca BTC ETF'leri bu hafta iki gün net sermaye çıkışı yaşadı, bu da kripto para yatırımlarına olan dışarıdan gelen ilginin zayıfladığına işaret ediyor.[7]

Veri kaynağı: CoinGlass, 2024-07-04 16:00 itibariyle



BTC ETF net girişlerindeki düşüşle aynı zamana denk gelen, stabilcoin piyasa değeri %0,27 oranında azalarak 160.952 milyar dolara geriledi, bu da off-chain fonların girişini yavaşlattı. Bu fenomen, ABD faiz artışları etrafındaki belirsizlik ve kripto olmayan yatırımcıların kripto para birimleri gibi yüksek riskli varlıklara olan ilgisinin azalmasına atfedilebilir.

Veri kaynağı: DefiLlama, 2024-07-04 16:00 itibarıyla

Ethereum Gaz Ücreti

Ethereum Gaz Ücreti, bu hafta boyunca tek haneli aralıkta kalarak, düşük zincir aktivitesini yansıttı. [9] En üst 5 Gaz tüketicisi arasında, Telegram ticaret botu Banana Gun, tanınmış DeFi protokollerini önemli ölçüde aştı ve dördüncü sırada yer aldı. [10] Dune tarafından oluşturulan bir grafik'e göre@whale_hunter[11], Muz Tüfeği üzerindeki en yüksek işlem hacmine sahip işlem çiftleri RCH-WETH, SOL-SLERF, USDC-WETH, PEW-WETH ve USDT-WETH.

Veri kaynağı: Etherscan, Ultra Sound para birimi, 2024-07-04 16:00 itibariyle

Bitcoin Ahr999 Endeksi

Ahr999 Endeksi, aynı zamanda "Hodling Göstergesi" olarak da bilinen, geçtiğimiz hafta boyunca 0,8 seviyesi civarında sabit kalmıştır. Bu, Bitcoin fiyatının gerçekleşen değerine veya tüm zamanların en düşük seviyelerine göre adil bir değerleme aralığında olduğunu ima eder. [12] Ahr999 Endeksi'ne göre, bu dolar maliyet ortalaması (DCA) stratejileri için uygun bir zaman olabilir.

Veri kaynağı: CoinGlass, 2024-07-04 16:00 itibariyle


Ahr999 Endeksi, Bitcoin'in yatırım çekiciliğini ölçmek için kullanılan bir 'Hodling Göstergesi'dir; yatırımcıların potansiyel satın alma ve biriktirme fırsatlarını belirlemelerine yardımcı olurken, piyasanın aşırı ısınması sırasında yatırımlardan kaçınmalarına yardımcı olur.
Ahr999 < 0.45: Piyasa aşırı satılmış durumda olabilir, alım için uygun olabilir;
0.45-1.2 arasında Ahr999: Piyasa normal değer aralığındadır, dolar maliyeti ortalama yapılması önerilir;
Ahr999 > 1.2: Piyasa aşırı ısınmış olabilir ve gösterge işletme tavsiyesi sağlamaz.

Piyasa Fırsatları

Proje Airdrops

Bu hafta izlemek için sıcak bir airdrop ekosistemi: Bitcoin Katman 2 projesi Bitlayer

Genel Bakış:
Bitlayer, Bitcoin için inşa edilen BitVM paradigması üzerinde inşa edilen ilk Katman 2 çözümüdür ve Bitcoin düzeyinde güvenlik ve Turing eksiksizliği sunmaktadır. Proje, Mart ayında tohum fonlamasında 5 milyon dolar topladı ve yatırımcılar arasında Gate Labs bulunmaktadır. Projelerin web sitesine göre, Bitlayer'ın mevcut TVL'si 495 milyon doları bulmaktadır ve Bitcoin ekosistemi içinde ikinci büyük olarak görülmektedir.

Airdrop Fırsatları:

Mayıs ayında, Bitlayer ekosistemi içindeki projelerle işbirliği yaparak ilk 'Madencilik Gala Etkinliği'ne ev sahipliği yaptı ve yedi önemli proje toplamda 24 milyon dolar değerinde varlık airdrop etti. Haziran'da üç günlük Madencilik Gala Sezon 2 düzenlendi ve yaklaşık 1.2 milyon dolar değerinde varlık airdrop edildi. Projenin resmi sosyal medya kanallarına göre, ekosistem içindeki çeşitli projeler benzer airdrop etkinlikleri düzenlemeye devam ediyor. Ayrıca, Madencilik Gala Sezon 3'ün yakında başlaması bekleniyor, bu da Bitlayer'ı izlemek için umut verici bir ekosistem haline getiriyor.

Veri kaynağı: Bitlyer, 2024-07-04 tarihi itibariyle

Haftalık Bağış Raporu

Bu hafta, çeşitli yenilikçi projeler ve start-up'lar kapsamında birçok proje başarılı bir şekilde ana finansman turunu tamamladı. RootData'ya göre, 28 Haziran ve 4 Temmuz arasında toplam 28 proje finansman turunu duyurdu, 7 proje 10 milyon doların üzerinde finansman sağladı. Özellikle, en üst 7 finansman turunun 4'ü tohum turuydu. İşte en üst üç fon toplama projesinin ayrıntıları:

  • Iris Energy:Bu Avustralyalı kripto madencilik şirketi, Mayıs ortasından bu yana özkaynak teklifleri aracılığıyla 413,4 milyon dolar topladı. Fonlar genişleme planları için kullanılacak.
  • Bilinçli:Bu açık kaynaklı yapay zeka geliştirme platformu, birkaç kripto VC'den 85 milyon dolarlık bir tohum turunda güvence altına alındı. Proje, topluluk katkılarıyla yönlendirilen açık kaynaklı yapay zeka modelleri oluşturmayı amaçlıyor ve doğrudan OpenAI ile rekabet ediyor.
  • Lombard: Bu Bitcoin DeFi protokolü, 16 milyon dolarlık fon topladı. Lombard, bu fonları Bitcoin yeniden bahis ekosistemini genişletmek ve Bitcoin yeniden bahis protokolü Babylon ile işbirliği yapmak için kullanacak. [13] raporlara göre.

Gelecek Hafta Ne İzleyeceğiz

Token Kilidi Açma

Token Açılışları'na göre, birkaç proje 6 Temmuz'dan itibaren önemli miktarda token açılışı yaşayacak. Bunlar arasında, Xai'nin ekibinden ve yatırımcılardan önemli miktarda açılış baskısıyla karşılaşması bekleniyor. Tahmini açılış miktarı yaklaşık 80 milyon dolar olup, mevcut dolaşımdaki arzın yaklaşık %71.59'unu temsil etmektedir. Yatırımcılar, bu durumun potansiyel satış baskısına dikkat etmelidir.[14]

Kripto Takvimi

=nil; Foundation, EOS ve birkaç diğer proje önümüzdeki hafta için yükseltmeler ve yeni özellik sürümleri planladı. EthCC [7], Avrupa'nın en büyük yıllık Ethereum etkinliği, 8 Temmuz'da gerçekleşecek ve yatırımcıları, kripto meraklılarını, geliştiricileri ve girişimcileri bir araya getirecek.[15]

Makro düzeyde, gelecek hafta birkaç önemli makroekonomik veri noktası açıklanacak. Kripto para birimleri için en önemlilerinden biri 11 Temmuz'da açıklanacak olan ABD TÜFE verileridir. Beklenenden yüksek bir TÜFE rakamı, yatırımcı beklentilerini Fed faiz artırımları için artırabilir, bu da kripto para birimleri için olumsuz olabilir.[16]

Referanslar

  1. Polkadot X Space, https://x.com/Polkadot/status/1808154832131281280
  2. CoinGlass, https://www.coinglass.com/view/polkadot-ekosistemi
  3. Arkham, https://platform.arkhamintelligence.com/explorer/entity/germany
  4. HamsterKombat, https://hamsterkombat.io/
  5. CoinGecko,https://www.coingecko.com/en/coins/toncoin
  6. CoinGecko,https://www.coingecko.com/tr/categories
  7. CoinGlass, https://www.coinglass.com/bitcoin-etf
  8. DefiLlama, https://defillama.com/stablecoins
  9. Etherscan, https://etherscan.io/
  10. Ultrason,https://ultrasound.money/
  11. Dune, https://dune.com/whale_hunter/banana-gun-bot
  12. CoinGlass, https://www.coinglass.com/pro/i/ahr999
  13. RootData, https://www.rootdata.com/zh/Fundraising
  14. Token Kilidi Açhttps://token.unlocks.app/
  15. PanewsLab, https://www.panewslab.com/zh/calendar/index.html
  16. Jin 10, https://www.jin10.com/

Gate Research, derinlemesine içerik sunan kapsamlı bir blockchain ve kripto araştırma platformudur. Bu, teknik analizler, sıcak konu iç görüleri, piyasa incelemeleri, endüstri araştırmaları, trend tahminleri ve makroekonomik politika analizlerini içerir.

Tıkla buradaziyaret etmek →

Açıklama

Kripto para piyasasına yatırım yapmak yüksek risk içerir ve kullanıcıların herhangi bir yatırım kararı vermeden önce bağımsız araştırma yapmaları ve satın aldıkları varlıkların ve ürünlerin doğasını tam olarak anlamaları önerilir.Gate.io bu tür yatırım kararlarından kaynaklanan herhangi bir zarardan sorumlu değildir.

Autor: Addie、Edward、Wayne
Empieza ahora
¡Regístrate y recibe un bono de
$100
!