Birinci Sınıf Araştırma Raporu: Mathcastles tarafından Terraforms

Orta SeviyeFeb 19, 2024
Bu makale, Mathcastles tarafından oluşturulan ASCII karakterlerinden oluşan ve değişiklikler, darbeler ve gizli nitelikler gibi ilginç ayarlara sahip bir dizi NFT görüntüsü olan Terraforms projesini tanıtmaktadır. Şu anda proje, yaklaşık 20 bin ETH piyasa değeri ile sanat NFT projeleri arasında piyasa değeri açısından 4. sırada yer almaktadır. Genel olarak konuşursak, sanat ve yenilikçilik sanat tipi NFT'ler için hendeklerdir ve Terraforms projesinin kendisi güçlü ürün yeteneklerine ve iyi bir topluluk atmosferine sahiptir. Mükemmel piyasa performansı ve ürünleri ile sanat tipi bir NFT olarak kabul edilebilir.
Birinci Sınıf Araştırma Raporu: Mathcastles tarafından Terraforms

Projeye Genel Bakış

Terraforms, Mathcastles tarafından oluşturulan, Aralık 2021'de piyasaya sürülen ve toplam 11.104 parçadan oluşan bir NFT serisidir. Proje iki anonim yaratıcı tarafından geliştirildi ve dış finansman gerektirmedi. NFT'nin 2022'deki satışından toplamda yaklaşık 6 milyon ABD doları elde edilecektir. Projenin mevcut piyasa değeri yaklaşık 20 bin ETH'dir ve işlem hacmi 30 bin ETH'yi aşarak sanat NFT projeleri arasında 4. sırada yer almaktadır.

Projenin sloganı "En iyi sanal dünyalar hayal edilir, simüle edilmez"。Terraform esasen renk, değişim, döngü ve diğer bilgileri içeren bir veri kümesidir. GIF animasyonları, 3D resimler vb. bazı görselleştirme araçları aracılığıyla sunulabilir. Verileri tamamen Ethereum blok zincirinde saklanır ve oyuncular da akıllı sözleşmeler aracılığıyla bunları oluşturabilir ve değiştirebilir.

Projenin başlıca avantajları şunlardır: \
1) Ürün güçlüdür, animasyonlu grafikler yapmak için ASCII karakterlerini derlemek için C dilini kullanır ve Daydream, Pulse, Keystone, vb. gibi gizli özellikler yenilikçi ve ilginçtir; \
2) İyi bir topluluk atmosferine sahiptir ve meraklılar tarafından geliştirilen birçok araç Terraforms'un oynanabilirliğini de artırmıştır.

Ancak bazı riskler de söz konusudur: \
1) Sanatsal NFT'nin izleyici kitlesi küçüktür ve anlatı nispeten basittir. Oyunların ve metaverse'in verdiği güçten yoksundur. Gelecekte başka bir oyun ve vurgu olmazsa, kullanıcılar kaybedilebilir; \
2) Kısa vadede, NFT piyasası genellikle işlem hacminin toparlandığı ancak fiyatların düştüğü bir durumdadır ve bu da daha büyük riskler oluşturmaktadır.

Genel olarak konuşursak, sanat ve yenilikçilik sanat tipi NFT'ler için hendeklerdir ve Terraforms projesinin kendisi güçlü ürün yeteneklerine ve iyi bir topluluk atmosferine sahiptir. Mükemmel piyasa performansı ve ürünleri ile sanat tipi bir NFT olarak kabul edilebilir.

Özetle, proje ilgiyi hak ediyor.

Not: Birinci sınıf depo için [Takip Et]/[Takip Etme] nihai değerlendirmesi, proje belirtecinin gelecekteki fiyat artışı veya düşüşüne ilişkin bir tahminden ziyade, birinci sınıf depo projesi değerlendirme çerçevesine uygun olarak projenin mevcut temellerinin kapsamlı bir analizinin sonucudur. Tokenların fiyatını etkileyen birçok faktör vardır ve proje temelleri tek faktör değildir. Dolayısıyla, araştırma raporunun [dikkat edilmemiş] olarak değerlendirilmesi, proje fiyatının kesinlikle düşeceği anlamına gelmez. Buna ek olarak, blok zinciri projelerinin gelişimi dinamiktir. Tarafımızca "endişeli değil" olarak değerlendirilen bir projenin temellerinde önemli olumlu değişiklikler olması halinde, bu projeyi "endişeli" olarak değiştirebiliriz. Aynı şekilde, tarafımızdan "ilgili değil" olarak değerlendirilen bir proje [Takip Et] olan bir proje büyük kötü huylu değişikliklere uğrarsa, tüm üyeleri uyaracağız ve [Takip Etme] olarak ayarlayabiliriz. \

1. Temel profil

1.1 Proje Tanıtımı

Terraforms, Mathcastles tarafından oluşturulan, Aralık 2021'de piyasaya sürülen ve toplam 11.104 parçadan oluşan bir NFT serisidir. Projenin sloganı "En iyi sanal dünyalar hayal edilir, simüle edilmez"。Terraform esasen renk, değişim, döngü ve diğer bilgileri içeren bir veri kümesidir. GIF animasyonları, 3D resimler vb. bazı görselleştirme araçları aracılığıyla sunulabilir. Verileri tamamen Ethereum blok zincirinde saklanır ve oyuncular da akıllı sözleşmeler aracılığıyla bunları oluşturabilir ve değiştirebilir.

1.2Temel bilgiler

2. Proje detayları

2.1Ekip

Terraform, iki anonim geliştiriciden oluşan Mathcastles ekibi tarafından geliştirilmiştir: xaltgeist ve 0x113d. Bu iki geliştirici hakkında kamuya açık daha az bilgi bulunmaktadır. Şu anda tek bilgi 0x113d'nin bir sanatçı olduğunu gösteriyor.

2.2 Fonlar

Terraforms dış finansman sağlamamıştır. Ekip, Aralık 2021'de 0,16 ETH birim fiyattan 9.800 NFT sattı ve toplamda 1.568 ETH, yani o zamanki fiyattan ABD dolarına çevrildiğinde yaklaşık 6 milyon ABD doları elde etti.

2.3 Ürünler

Terraforms, Mathcastles ekibi tarafından oluşturulan bir NFT çalışmaları koleksiyonudur. 11.104 Terraform'un tamamı, aşağıdaki resimde gösterildiği gibi 20 katmanlı kurgusal bir yapı - "Hypercastle" oluşturmaktadır. Hypercastle oyuncular tarafından genellikle "kale" veya "matematiksel kale" olarak adlandırılır. Dinamik, değişen, üç boyutlu üç boyutlu bir yapıdır ve bileşenlerinin her birine parsel denir (her parsel aynı zamanda bir Terraform'dur).

Şekil 2-1 Hypercastle

Parseller yapı taşları gibi Hypercastle'ı oluşturur. Terraforms'un üç konum özelliği olan Level, X ve Y, bu parselin Hypercastle'daki konumunu temsil etmektedir. Seviye, 20 katman arasında belirli bir katmanı ifade eder; katmandaki 2D düzlem koordinatları. Ayrıca Terraforms'un Biome, Chrome ve Mode olmak üzere 5 özelliği bulunmaktadır.

Tablo 2-1 Terraformların Özellikleri

Her Terraform aslında Terraform'un her özelliğini içeren bir veri kümesidir. En yaygın web sayfalarında veya ikincil pazarlarda, Terraform genellikle aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi düz bir GIF görüntüsü şeklinde görüntülenir (sol alt köşe mevcut Terraform kat planıdır). Konumsal özelliklere ek olarak, Terraform'un diğer bazı özellikleri de görüntülediği görüntüleri belirler. Tüm Terraformlar bazı ASCII karakterlerinden oluşan görüntülerdir. Bölge ve Biyom özellikleri, aşağıdaki şekilde kırmızı kutuda gösterildiği gibi, sırasıyla bu Terraform tarafından kullanılan renk ve karakter grubunu belirler (karakterler ve renkler aynı anda görüntülenir); ve Chroma ve ? ? Özellikler, Terraform animasyon olarak kullanıldığında renk değişiminin hızını ve karakterlerin döngü hızını belirler.

Bu özellikler arasında bazı özellikler, az sayıda olmaları nedeniyle belirli bir kıtlık derecesine sahiptir. Ancak miktarın yanı sıra Seviye, Terraform'un yüksekliğini de gösterir. Resmi ayar, en yüksek 3 katın ve en düşük 3 katın nispeten az olduğu ve en yüksek 3 katın en düşük 3 kattan daha iyi olduğu yönündedir.

Şekil 2-2 Terraformlar görsel bilgi

Terraformlar için bir diğer önemli özellik de Mod'dur. Toplamda 5 mod vardır: Terrain, Daydream, Terraform, Origin Daydream ve Origin Terraform. Arazi aşağıdaki şekilde solda gösterilmiştir. Plan görünümünden, aynı zamanda Terraform'un başlangıç durumu olan bazı rastgele arazi haritalarıdır. Daydream ise bu arazileri temizler ve aşağıdaki orta resimde gösterildiği gibi aynı sembole dönüştürür. Şu anda, oyuncular resmi serbestçe düzenleyebilir ve üzerine çizim yapabilir. Terraform (Mod'a atıfta bulunarak), aşağıdaki şeklin sağ tarafında gösterildiği gibi, Daydream'den sonra sabitlenen (ve herhangi bir zamanda Daydream'e geri döndürülebilen) bir NFT'dir. Origin Daydream, orijinal olarak Daydream modunda olan bir Terraform'dur (NFT'ye atıfta bulunur). Düzenleme ve kaydetme işleminden sonra Modu Origin Terraform olacaktır.

Şekil 2-3 Soldaki Mod Arazi, ortadaki Daydream ve sağdaki Terraform'dur (Terraform Moduna atıfta bulunur)

İlk halinde, Terraforms ilk yayınlandığında, sadece iki Terraforms vardı: Terrain ve Origin Daydream. Bu Modlar arasındaki dönüşüm ilişkisi aşağıdaki şekilde gösterilmiştir. Terrain Daydream'e dönüştürülebilir, ancak bu dönüşüm tek yönlüdür, yani Daydream tekrar Terrain'e dönüştürülemez; Daydream ve Terraform birbirlerine dönüştürülebilir. Origin Daydream ve Origin Terraform arasındaki dönüşüm ilişkisi tıpkı Daydream ve Terraform gibi birbirine dönüştürülebilir; aradaki fark Origin Daydream Modunun Terraform tarafından değiştirilmek yerine en başından beri var olmasıdır. Terraformları diğerlerinden ayıran nadir bir özellik olarak anlaşılabilir,Origin Daydream tarafından dönüştürülen Mod, Origin Terraform olarak adlandırılır.

Şekil 2-4 Mod dönüştürme ilişkisi

Terrain'i Daydream'e dönüştürdükten sonra, Terraform birleşik bir karakter haline gelecektir (Daydream genellikle projede boş olarak tanımlanır). Şu anda, oyuncular Terraform'un Biyom karakter grubundaki karakterlerle yaratabilir ve Terraform'un Meta Verilerini de değiştirir; Terraform (NFT'ye atıfta bulunarak) şu anda kilitliyse, veriler zincire kaydedilecek ve NFT'nin Modu Daydream'den Terraform'a (Modlardan birine atıfta bulunarak) değiştirilecektir. Oyuncular ayrıca Daydream'i kaydedemez veya değiştiremez ve NFT'nin Modu her zaman Daydream olarak ifade edilecek ve boş (aynı karakter) şeklinde görüntülenecektir.

Origin Daydream ve Daydream görünüş olarak çok farklı değildir. Origin Daydream esas olarak orijinal kıtlığından kaynaklanmaktadır. Teoride, yalnızca Origin Daydream, yalnızca 165 ile Terraform'un nadir bir NFT'si olarak kabul edilir.

Ayrıca, farklı görselleştirme efektleri nedeniyle Terraform'un aşağıdaki tabloda gösterildiği gibi bazı gizli öznitelikleri de vardır:

Tablo 2-2 Gizli nitelikler

Terraform'un kaynak kodunda bir SEED parametresi bulunmaktadır. Origin's SEED>9000 veya Origin's olmayan SEED>9970 kullanıldığında, özel bir darbe efekti üretilebilir. Bu SEED'lere X SEED adı verilir. X SEED ile 14 Origin Terraform ve 34 Terrain vardır ve bu NFT'ler darbe etkisini en net şekilde görebilir. Peki belirli gereklilikleri karşılayan başka SEED'ler var mı? ? ? Özellikler bazı nabız efektleri de üretecektir. Topluluk bu türü SEED X SEED II olarak adlandırmaktadır. Bu NFT'lerden yaklaşık 5.000 tane bulunmaktadır.

Elevation'ın gizli özelliği görsel olarak belirgin değildir. Bunun yerine, bir yükseklik değeri döndürmek için Token ID'sini Etherscan'ın tokenSupplementalData işlevine girmeniz gerekir. Topluluk, -4 ile +4 arasında değişen bu değeri Seviyenin yanı sıra başka bir değer olarak kabul eder. Bir konum özelliği. Bir Terraform 20. Seviyede +4 yükseklik değerine sahipse, bu Terraform Hiperkale'de en yüksek "mutlak değere" sahip NFT olarak kabul edilebilir.

Anahtar taşları Terraform'un en ilginç gizli özelliğidir. Bu gizli özelliğe sahip NFT, Terraform'un bulunduğu seviyenin mini bir haritası gibi görünür. Proje ekibi bu tür 50 ila 100 NFT olduğunu ve şimdiye kadar 68 tanesinin keşfedildiğini söyledi. Temel olarak, her Seviyede 2 ila 4. Bu Terraformların Modları temelde Arazidir, sadece iki Daydream, bir Origin Daydream ve bir Terraform (Mod'a atıfta bulunarak) vardır.

Mathcastles ve topluluk, NFT'nin kendisine ek olarak, görsel oluşturma araçları, kullanıcıların Daydream'de çizim yapmalarına yardımcı olacak araçlar, zincir üzerindeki verileri yorumlamak için araçlar ve yaklaşık 10 diğer araç gibi Terraforms ile ilgili bazı araçlar da sağlar. Bu tür araçlar Terraforms'un oynanabilirliğini bir ölçüde artırmıştır, ancak Terraforms diğer NFT projeleri gibi daha büyük bir ekosistem geliştirmemiş, sadece kendi çalışmalarını geliştirmiştir.

Şekil 2-5 Topluluk tarafından sağlanan bazı araçlar

Özet: Terraformlar, karakterler, renkler, değişiklikler ve diğer niteliklere sahip veriler de dahil olmak üzere Ethereum zincirinde depolanan verilerdir. ASCII karakterlerinden oluşan dinamik görüntüler olan düz görüntüler olarak görüntülenirler. Proje, Daydream, X SEED, Keystone gibi ilginç ayarlara sahip ve güçlü ürün gücü ve yeniliğe sahip. Proje ekibinin sadece iki anonim yaratıcısı var ve NFT'nin 2022'deki satışından yaklaşık 6 milyon ABD doları alacaklar. Aksi takdirde dış finansman söz konusu değildir.

3.Geliştirmek

3.1 Tarihçe

Tablo 3-1 Terraform ana olayları

Terraforms sanatsal bir NFT'dir. Çalışmaları temelde yayınlandıktan sonra bakım gerektirmez ve ekibin bir ekoloji geliştirme fikri yoktur. Bu nedenle, sonraki ekip ve topluluk Terraforms'un oynanabilirliğini artırmak için bazı araçlar başlattı.

3.2 Mevcut durum

Şu anda (27 Mart 2023), Terraforms'un toplam işlem hacmi 30 bin ETH'yi aşıyor ve taban fiyatı 1,8 ETH. Nansen'in proje için piyasa değeri tahmini 17,7 bin ETH, NFT GO'nun proje için piyasa değeri tahmini ise 21,2 bin ETH'dir. Terraforms, piyasa değeri açısından tüm NFT projeleri arasında yaklaşık 50. sırada, sanat NFT projeleri arasında ise 4. sırada yer almaktadır.

Şekil 3-1 İşlem hacmi ve fiyat verileri, kaynak: Nansen

İşlem hacmi verilerine bakılırsa, proje ilk yayınlandığında yüksek işlem popülerliğine ek olarak, işlem hacmi 2022'nin çoğunda düşük olacaktır. Ekim 2022'ye gelindiğinde Terraforms'un işlem hacmi artmıştı, ancak sadece bir süreliğine. Daha sonra, Aralık 2022'den bu yılın Ocak ayına kadar, Terraforms daha büyük bir artış gösterdi. NFT piyasasının tamamı Şubat 2023 ortasında yükselmeye başlamış ve Mart ayında hafif bir düşüş göstermiştir. Terraforms'un işlem hacmi de benzerdi. Genel olarak, piyasa bu yıl geçen yılın ikinci yarısına göre daha sıcak.

Yukarıdaki grafikten de görebileceğiniz gibi, geçen yılın sonundan bu yılın Ocak ayına kadar olan işlem hacmi bu yılın Şubat ayındaki işlem hacmine benzerdi, ancak Şubat ayındaki ortalama fiyat önemli ölçüde düştü. Aşağıdaki şekilden de görülebileceği gibi, Ocak ayındaki işlem sayısı Şubat ayındakinden çok daha düşüktü, ancak işlem hacmi ikisi arasında benzerdi, bu nedenle ortalama fiyatta büyük bir fark vardı.

Şekil 3-2 İşlem numarası verileri, kaynak: Nansen

Taban fiyat ve ortalama fiyata bakılırsa, Terraforms temelde geçen yılın Ekim ayından bu yana yaklaşık 0,5 ETH'den 1,8 ETH'ye kadar önemli bir fiyat artışı yaşadı. Daha sonra, Aralık ortasında, hem hacim hem de fiyat büyük bir artış yaşadı ve en yüksek taban Fiyat 4,5 ETH'dir. Bununla birlikte, Şubat ortasından sonuna kadar fiyatlar bir miktar düşmüş olsa da, genel olarak hala geçen yıla göre daha yüksektir.

Şekil 3-3 İşlem fiyatı ve taban fiyat verileri, kaynak: NFT GO

Dev Balina'nın işlem bilgilerine bakılırsa (aşağıdaki resimdeki yeşil daire Dev Balina'nın satın alınması ve turuncu daire Dev Balina'nın satılmasıdır), proje yayınlandığında Dev Balina daha fazla satın almış ve daha az satmıştır. Daha sonra, Şubat 2022'de Dev Balina daha fazla satın aldı ve daha az sattı. Balinalar taban fiyattan ve ortalama fiyattan daha yüksek fiyatlara satıldı ve Mayıs ayından Haziran ayına kadar dev balinalar taban fiyata ve ortalama fiyata yakın fiyatlardan alım yaptı. Aynı zamanda, Haziran ayında dev balinalar taban fiyatın ve ortalama fiyatın önemli ölçüde üzerinde fiyatlarla satıldı. Çok sayıda ortalama fiyat ve taban fiyattan satış yapın. Ardından Ekim 2022'de proje pazarı daha popüler hale geldi, dev balinaların alım satım hacmi arttı ve aynı zamanda alım satım fiyatları da belirli ölçüde yükseldi. Ancak Kasım ayında fiyatlar düştüğü için balinalar daha fazla satış yaptı ve alım yapmadı. Aralık ayında, Terraforms'un ticaret popülaritesi tekrar arttı, balinalar da bu sırada işlemlerde göründü ve fiyat da buna göre yükseldi. Ancak bu yılın Mart ayında, fiyat düştükçe ve pazar daha az popüler hale geldikçe, bazı dev balinalar satın almaya başladı.

Şekil 3-4 Balina işlemleri, kaynak: NFT GO

Top Sales (tarihteki en yüksek işlem fiyatına sahip NFT) verilerine bakılırsa, ilk on Terraform'un işlem fiyatları 18 ETH ile 319 ETH arasında değişen geniş bir yelpazeye yayılıyor. Ancak 319 ETH'lik Terraform işlemi Ocak 2022'de gerçekleşmiştir. Yani, proje ilk piyasaya sürüldüğünde, o zamanki piyasa değerlemesi rasyonel olmayabilir. Bu Terraform'u hariç tutarsanız, o dönemde yalnızca bir başka Terraform'un işlem gördüğünü ve işlem fiyatının 53 ETH olduğunu görebilirsiniz. Buna ek olarak, Terraform'ların geri kalanı 2022 sonu ile 2023 başı arasında işlem gördü ve işlem fiyatı 18 ETH ile 135 ETH arasında değişti.

Şekil 3-5 En Çok Satılanlar, kaynak: NFT GO

Sahipler açısından bakıldığında, NFT GO verilerine göre toplamda 1.917 sahip bulunmaktadır. Benzersiz Sahiplerin oranı daha düşüktür - sadece %19. Bunların arasında, NFT'lerin %12,29'unu (1.218 adet) elinde bulunduran ve %1,51'ini oluşturan 29 dev balina ve NFT'lerin %38,18'ini (3.784 adet) elinde bulunduran ve %29,79'unu oluşturan 571 mavi çip sahibi (Blue Chip Holders) bulunmaktadır. Değişikliklere bakılırsa, en yüksek sahip sayısına kıyasla yaklaşık %20'lik bir düşüşle Terraforms sahiplerinin sayısı sürekli azalmaktadır. Balinaların ve mavi çip sahiplerinin durumuna bakıldığında, bazı zaman dilimlerinde verilerin eksik olduğu, ancak genel olarak mavi çip sahiplerinin nispeten istikrarlı olduğu, balinaların ise geçen yıl Kasım ayında azaldığı görülmektedir.

Şekil 3-6 Tutucu verileri, kaynak: NFT GO

Elde tutma süresi verilerine bakılırsa, Terraforms sahipleri temelde uzun süre elinde tutuyor ve daha az sayıda yeni oyuncu giriyor. Geçen yılın sonunda sadece az sayıda yeni oyuncu katıldı. Bu yılın Şubat ayında, 3 aydan 1 yıla kadar elinde tutan oyuncu sayısı azalırken, 1 aydan 3 aya kadar ve 1 yıldan fazla elinde tutan oyuncu sayısı artmıştır.

Şekil 3-7 Bekletme süresi verileri, kaynak: NFT GO

Elde tutma sayısına bakılırsa, çoğu Terraforms oyuncusu hala az sayıda NFT'ye sahip, ancak toplam Terraforms sahibi sayısı 2.000'den az, bu nedenle az sayıda elde tutan bu oyuncular da daha küçük bir oranda NFT'ye sahip. . Dev balinalar ve mavi çip sahiplerinin durumuna bakıldığında, az sayıda Terraforms kullanıcısı NFT'lerin çoğunu elinde tutmaktadır ve Benzersiz Sahiplerin oranı daha düşüktür.

Şekil 3-8 Holding miktar verileri, kaynak: NFT GO

Aşağıdaki resim büyük yatırımcıların pozisyonlarını göstermektedir. Genel olarak, birkaç büyük yatırımcının pozisyonları sürekli artmaktadır. Geçen yılın Ağustos, Ekim ve bu yılın Ocak aylarında holdingleri önemli ölçüde artmıştır. İlk beş büyük yatırımcı toplamda yaklaşık 1.200 Terraform'a sahiptir ve bu da yaklaşık %10'luk bir paya sahiptir.

Şekil 3-9 Büyük yatırımcıların pozisyonları, kaynak: Nansen

Ancak, Akıllı Para'nın pozisyonları büyük yatırımcılarınkinin tam tersidir. Genel olarak, Akıllı Para'nın pozisyonları azalmıştır. Bazı Akıllı Para pozisyonları geçen yılın sonunda ve bu yılın başında belirli ölçüde artmıştır. Ancak, bu yılın Şubat ayına gelindiğinde, Akıllı Para pozisyonlarının çoğu ortadan kalkmıştı. varlıklarını azaltıyorlar.

Şekil 3-10 Akıllı Para pozisyonları, kaynak: Nansen

3.3 Gelecek

Mathcastles ekibinin net bir yol haritası veya planı yoktur ve gelecekte GIF görüntüleri ve 3D görsel oluşturma için bazı ilgili araçları piyasaya sürmeye devam edebilir. Ayrıca proje ZIELCHAIN ve FINILIAR gibi projelerle de işbirliği yapmıştır ve gelecekte airdrop ve beyaz liste gibi kar fırsatları olabilir.

Terraforms'tan esinlenen topluluk, kod sanatı oynamak için Little Block Machines ve Terraflows gibi birçok yeni yol da geliştirdi. Mathcastles etrafında iyi bir atmosfere sahip bir topluluk oluşmuştur ve ekip ve topluluk gelecekte yeni kod sanatı çalışmaları başlatabilir.

Şekil 3-11 Terraflows açıklaması

Özet: Terraforms, ürün konumlandırma açısından bir sanat NFT'sidir. Projenin odak noktası, temelde tek seferlik bir teslimat olan üründür. Bu nedenle, ekip IP ve ekolojisini genişletmemiştir. Proje çevrimiçi olduktan sonra toplulukta iyi bir atmosfer oluştu ve bazı meraklılar da kendiliğinden ilgili araçları geliştirdi. Sahipler açısından bakıldığında, Dev Balina ve Akıllı Para'nın Terraformlarda daha fazla NFT'ye sahip olduğu, Benzersiz Sahiplerin ise daha düşük bir orana sahip olduğu dikkat çekmektedir. Mevcut piyasa popülaritesi azalmış olsa da, Terraforms'un mevcut taban fiyatı hala orijinal lansman fiyatından on kat daha yüksek.

4. ekonomik model

Ne Terraforms'un ne de geliştirme ekibi Mathcastles'ın tokenları vardır ve şu anda token çıkarma planları yoktur.

5.Rekabet

5.1 Sektöre Genel Bakış

NFT parkurunun başındaki yaklaşık 10 proje ve parkur analizinin mevcut birinci sınıf deposundaki NFT ile ilgili diğer birkaç araştırma raporu temel olarak ele alınmıştır ve çoğu projenin temelleri değişmemiştir, bu nedenle bu makale analiz için mevcut duruma daha önyargılı olacaktır. Gerekirse, First Class Warehouse'daki diğer NFT projelerine ilişkin araştırma raporlarına başvurabilirsiniz.

Şekil 4-1 NFT pazar verileri, kaynak: NFT GO

NFT piyasası ve tüm kripto para birimi alanı geçen yılın Mayıs ayından bu yana nispeten durgun seyrediyor. Eğilimleri temelde aynıdır. Bununla birlikte, şifreleme piyasası bu yılın Ocak ayında işlem hacmi ve piyasa büyüklüğü açısından toparlanırken, NFT piyasası hala nispeten soğuk ve trendle eşleşmedi. Piyasa senkronize durumda. NFT piyasasının işlem hacmi bu yılın Şubat ayı ortasında önemli ölçüde arttı, ancak çoğu NFT'nin fiyatları yükselmedi, özellikle mavi çip endeksi bunun yerine düştü.

Şekil 4-2 Mavi çip endeksi, kaynak: NFT GO

Aşağıdaki şekilden daha sezgisel olarak görebileceğiniz gibi, Blur geçen yılın sonundan bu yana piyasa işlem hacmine çok fazla katkıda bulundu ve işlem hacmi bu yıl daha da arttı. Genel olarak, son aylarda NFT piyasası işlem hacmi büyük ölçüde Blur'dan geldi.

Şekil 4-3 NFT piyasası işlem hacmi verileri, kaynak: Nansen

Aşağıdaki grafikten de görebileceğiniz gibi, Akıllı Para işlemleri Şubat ortasından bu yana daha büyük alım ve satım hacmi ile daha sık hale geldi, ancak net fonlarda belirgin bir değişiklik belirtisi yok.

Şekil 4-4 Akıllı Para operasyonu, kaynak: Nansen

NFT pazarını daha da bölümlere ayırdığımızda, PFP'nin hala pazarın ana akımı olduğunu ve diğer koleksiyonların, oyunların ve sanatın piyasa değerinin ve işlem hacminin yüksek olmadığını görebiliriz. Şu anda, art NFT piyasa değerinin yaklaşık %9'unu ve geçtiğimiz aydaki işlem hacmi yaklaşık %7'sini oluşturmaktadır. PFP ile karşılaştırıldığında, arada hala büyük bir fark vardır.

Aşağıdaki resim çeşitli Nansen NFT endekslerinin durumunu göstermektedir (1 Ocak 2022'de endeks fonunu 1.000 ABD Doları karşılığında satın almanın değer verileri). Bu dönemde genel pazarın nispeten durgun olduğu görülebilir. Bugün itibariyle (27 Mart 2023) tüm endeks getirileri negatiftir. Geçen yılın sonundan bu yılın ilk çeyreğine kadar, sanat NFT endeksinin geliri diğer endekslerden daha yüksekti. Ancak Mart ayından sonra piyasa tekrar düşüşe geçti. Şu anda, oyun endeksi en büyük kayba sahiptir ve diğer endeksler nispeten benzer kayıplara sahiptir.

Şekil 4-6 NFT endeksi, kaynak: Nansen

Son duruma bakılırsa, Blur'un ortaya çıkışı NFT piyasasına bir miktar hareketlilik getirdi, ancak işlem hacmindeki artışa çoğu projenin fiyat verilerindeki düşüş de eşlik etti. Gelecekte piyasa coşkusu azalırsa, fiyatların nasıl korunacağı bir sorun olacaktır. Genel olarak, mevcut NFT pazarındaki fırsatlar ve riskler bir arada bulunmaktadır.

5.2 Rakip ürünlerin karşılaştırılması

Terraformlar kodla görselleştirilmiş sanat eserleridir ve hem OpenSea hem de NFT GO bunları sanatsal NFT'ler olarak sınıflandırmaktadır. OpenSea sanat NFT'lerini sınıflandırırken, bazı sanat NFT platformları (Art Blocks vb.), PFP türevi NFT'ler ve sosyal NFT'ler de sanat kategorisinde sınıflandırılmaktadır ki bu doğru değildir. NFT GO, sanat NFT'lerini sınıflandırırken müzik ve fotoğraf gibi NFT'leri hariç tutuyor ve temelde kapsamı düz görüntülerle daraltıyor, ancak bazı sanat NFT platformlarını da içeriyor.

Şekil 4-7 En iyi on sanat NFT projesi, kaynak: NFT GO

Pazar verilerine bakıldığında, NFT sanatının genel pazar büyüklüğü büyük değildir ve PFP'nin pazar büyüklüğünden çok daha düşüktür. Yukarıdaki resimden de görebileceğiniz gibi, bir Art Blocks projesi 300 bin ETH piyasa değerine sahiptir ve tüm sanat piyasası değerinin %37'sini oluşturmaktadır. Ama aslında Art Blocks bir sanat NFT projesi değil, bir sanat NFT platformudur ve ilk on arasında yer alan Foudation, SuperRare, BEEPLE ve MakersPlace aslında birer sanat NFT platformudur.

Birkaç sanat platformu hariç tutulduğunda, NFT GO verilerine göre Terraforms, CyberBrokers, Deafbeef, Friendship Bracelets by Alexis André ve Karafuru piyasa değerine göre ilk 10 sanat projesi arasında yer almaya devam ediyor.

Tablo 4-1 Rakip ürünlerin karşılaştırılması

Art NFT ile PFP arasındaki ayrım nispeten bulanıktır. CyberBrokers ve Karafuru aslında PFP projeleridir. Ürünleri ve geliştirme rotaları BAYC gibi PFP projelerine çok benzemektedir. Alexis André'nin Dostluk Bilezikleri aslında bir sanat NFT'si değil, bir üyelik NFT'sidir. Bu projeler hariç tutulduğunda, Deafbeef sanat NFT'leri için daha yüksek piyasa değerine sahip tek projedir.

5.3 Rekabet analizi

5.3.1Sanat vs PFP

Şu anda birçok NFT sınıflandırması vardır, ancak aslında NFT kategorileri, özellikle de PFP ve sanat kategorileri arasındaki farklar açık değildir. Baştaki birkaç PFP projesine bakılırsa, hepsinde bazı sanatçıların az ya da çok desteği var ve ürünleri de sanatsal çalışmalarla ilgili. Örneğin CloneX, Takashi Murakami ve Jeff Staples gibi sanatçıların desteğine sahiptir; Doodles'ın kurucusunun kendisi de tanınmış bir illüstratördür.

Aynı zamanda, tam da bu tanınmış sanatçıların kutsaması nedeniyle birçok proje piyasada daha yüksek değerlere ve primlere sahip olacaktır. Önde gelen BAYC ve CryptoPunks'ın piyasa değeri 800 bin ETH civarındayken; mavi çipli NFT'nin piyasa değeri bu aşamada düşmüş olsa da hala 100 bin ETH civarında. Bu projelerle karşılaştırıldığında, Terraforms işlem hacmi ve piyasa değeri açısından büyük bir farka sahiptir ve bu fark temelde bu projelerden türetilen NFT projelerinin piyasa değeri ile aynıdır. Ancak, Jaylen Bear gibi "mal getirmek" için tamamen ünlülere bel bağlayan bazı projeler de var. Bu tür ürünler güçlü değildir ve abartılmayı tercih ederler ve sonraki dönemdeki piyasa performansları da zayıftır.

5.3.2İşletim model

PFP ile sanat tipi NFT arasındaki en büyük fark, geliştirme rotası veya işletim modelidir. PFP daha ticaridir ve genellikle sürekli bir kâr modeline sahiptir. Bu da PFP projelerini anlatı açısından daha iddialı hale getirmektedir. Çoğu metaverse, oyunlar ve diğer alanlarla ilgileniyor ve hepsinin zengin bir dizi türev NFT'si var. Önde gelen NFT projelerinin iyi bir pazar performansı elde etmesinin nedeni büyük ölçüde proje taraflarının operasyonel yeteneklerinden kaynaklanmaktadır.

Birçok Web3.0 kullanıcısı için cryptopunk ruhu bir yöndür ve yatırım özellikleri de daha önemlidir. BAYC gibi başlıca projeler, erken aşamalarda güçlü katma değer yeteneklerine sahiptir ve türev NFT serileri yayınlamaya ve kullanıcılara başka potansiyel faydalar sağlamaya devam etmektedir. Terraforms gibi sanatsal NFT'ler daha çok tek seferlik bir anlaşma gibidir ve kullanıcılar için daha az kâr alanı vardır (ancak ilk kullanıcılar da iyi kârlar elde edebilir). Temelde başka türev NFT'ler yoktur ve ekip bunları nadiren günceller. proje. Bu geliştirme modeli, oyuncuların tamamen yatırımdan ziyade tüketim için ödeme yaptığı, güçlü ürün kabiliyetlerine sahip projeler için daha uygundur.

5.3.3 Sanat ve yenilikçilik

Yaratıcı teknikler veya ifadeler açısından, PFP projeleri genellikle çok sayıda grafiti veya karikatür tarzı avatar oluşturmak için rastgele kombinasyon kullanır. Bu yöntem, projenin aynı stili korumasını ve seri üretimi kolaylaştırmasını sağlar. Parlak renklere ve basit desenlere sahip PFP'yi kabul etmek de çoğu insan için daha kolaydır. Ancak bu yöntem aynı zamanda proje yaratma eşiğini düşük tutmakta ve piyasa rekabetini teşvik etmektedir. Bu nedenle, sanatçılar, işletme modelleri vb. açılardan başlamak gerekir.

PFP ile karşılaştırıldığında, sanat projeleri sanat ve yenilikçiliğe daha fazla önem vermektedir. Terraforms ve Deafbeef'in inovasyon konusunda daha iyi olduğu açık. Bunlardan biri çizim yapmak için ASCII karakterlerini kullanırken, diğeri ses ve video yazmak için C dilini kullanıyor ve ürün içeriği daha ilginç. Terraforms ve Deafbeef gibi projeler daha tanınabilir ve benzersizdir, bu da bu tür çalışmaların taklit edilmesini zorlaştırır. Bu da çalışmalarını hedef kitle açısından daha küçük, ancak hedef kullanıcılar açısından daha cazip hale getiriyor.

Aradaki fark, toplam NFT miktarı dikkate alındığında, Deafbeef ve Elemental by Fang Lijun'un toplam miktarının büyük olmamasıdır. Deafbeef'in mevcut toplam miktarı 200 parçadan azdır ve Fang Lijun'un Elemental'inin toplam miktarı 2022 parçadır. Deafbeef'in pazar performansı özellikle olağanüstüdür. Toplam arzı yalnızca 164, ancak 16 bin ETH'lik bir piyasa değeri ve yaklaşık 6 bin ETH'lik bir işlem hacmi yarattı. Yalnızca 100 sahip vardır ve Benzersiz Sahip oranı %44'tür. Deafbeef, yetersiz arz nedeniyle yüksek bir fiyatı koruyor (Deafbeef'in mevcut taban fiyatı yaklaşık 70 ETH), ancak bu aynı zamanda kullanıcılar için giriş eşiğini daha yüksek hale getiriyor.

Şekil 4-8 Deafbeef resmi web sitesi

Bununla birlikte, diğer sanat türü NFT'lere ve hatta PFP türü NFT'lere kıyasla, Terraforms'un en büyük ürün farkı, oyunculara özgürce yaratma alanı sağlayan Daydream modudur. Terraforms'tan önce hiçbir NFT benzer işlevlere sahip değildi. Oyuncular NFT'nin kültürel sembollerini ve ruhani çağrışımlarını sadece pasif bir şekilde kabul edebilirlerdi, ancak Daydream oynamak için yeni bir yol sunuyor.

Özet: Mevcut NFT piyasası işlem hacmi toparlandı, ancak fiyatlar düşmeye devam ediyor ve fırsatlar ile riskler bir arada bulunuyor. PFP hala NFT piyasasının ana akımıdır ve piyasa değeri ve işlem hacmi diğer NFT türlerinden çok daha yüksektir. Terraforms'un piyasa verileri sanat NFT projeleri arasında 4. sırada yer almaktadır, ancak NFT platform projeleri hariç tutulduğunda, piyasa değeri sıralaması sanat NFT projeleri arasında 1. olmalıdır. PFP projeleri ile karşılaştırıldığında, Terraforms gibi sanat projeleri, aynı zamanda hendekleri olan sanatsallığa ve yeniliğe daha fazla önem vermektedir. Projeler temelde tek seferde teslim edilir ve güçlü ürün kabiliyetlerine sahip projeler aynı zamanda iyi bir pazar performansına sahiptir. Sanat projeleri arasında güçlü ürün kabiliyetlerine ve küçük bir toplam hacme sahip olan Deafbeef de iyi bir pazar performansına sahiptir.

Sorumluluk Reddi:

  1. Bu makale [First Class Blockchain Research Institute] adresinden yeniden basılmıştır. Tüm telif hakları orijinal yazara aittir. Bu baskıya itirazınız varsa, lütfen Gate Learn ekibiyle iletişime geçin, onlar bu konuyu derhal ele alacaklardır.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüş ve fikirler yalnızca yazara aittir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin diğer dillere çevirisi Gate Learn ekibi tarafından yapılmaktadır. Belirtilmediği sürece, çevrilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya intihal edilmesi yasaktır.

Birinci Sınıf Araştırma Raporu: Mathcastles tarafından Terraforms

Orta SeviyeFeb 19, 2024
Bu makale, Mathcastles tarafından oluşturulan ASCII karakterlerinden oluşan ve değişiklikler, darbeler ve gizli nitelikler gibi ilginç ayarlara sahip bir dizi NFT görüntüsü olan Terraforms projesini tanıtmaktadır. Şu anda proje, yaklaşık 20 bin ETH piyasa değeri ile sanat NFT projeleri arasında piyasa değeri açısından 4. sırada yer almaktadır. Genel olarak konuşursak, sanat ve yenilikçilik sanat tipi NFT'ler için hendeklerdir ve Terraforms projesinin kendisi güçlü ürün yeteneklerine ve iyi bir topluluk atmosferine sahiptir. Mükemmel piyasa performansı ve ürünleri ile sanat tipi bir NFT olarak kabul edilebilir.
Birinci Sınıf Araştırma Raporu: Mathcastles tarafından Terraforms

Projeye Genel Bakış

Terraforms, Mathcastles tarafından oluşturulan, Aralık 2021'de piyasaya sürülen ve toplam 11.104 parçadan oluşan bir NFT serisidir. Proje iki anonim yaratıcı tarafından geliştirildi ve dış finansman gerektirmedi. NFT'nin 2022'deki satışından toplamda yaklaşık 6 milyon ABD doları elde edilecektir. Projenin mevcut piyasa değeri yaklaşık 20 bin ETH'dir ve işlem hacmi 30 bin ETH'yi aşarak sanat NFT projeleri arasında 4. sırada yer almaktadır.

Projenin sloganı "En iyi sanal dünyalar hayal edilir, simüle edilmez"。Terraform esasen renk, değişim, döngü ve diğer bilgileri içeren bir veri kümesidir. GIF animasyonları, 3D resimler vb. bazı görselleştirme araçları aracılığıyla sunulabilir. Verileri tamamen Ethereum blok zincirinde saklanır ve oyuncular da akıllı sözleşmeler aracılığıyla bunları oluşturabilir ve değiştirebilir.

Projenin başlıca avantajları şunlardır: \
1) Ürün güçlüdür, animasyonlu grafikler yapmak için ASCII karakterlerini derlemek için C dilini kullanır ve Daydream, Pulse, Keystone, vb. gibi gizli özellikler yenilikçi ve ilginçtir; \
2) İyi bir topluluk atmosferine sahiptir ve meraklılar tarafından geliştirilen birçok araç Terraforms'un oynanabilirliğini de artırmıştır.

Ancak bazı riskler de söz konusudur: \
1) Sanatsal NFT'nin izleyici kitlesi küçüktür ve anlatı nispeten basittir. Oyunların ve metaverse'in verdiği güçten yoksundur. Gelecekte başka bir oyun ve vurgu olmazsa, kullanıcılar kaybedilebilir; \
2) Kısa vadede, NFT piyasası genellikle işlem hacminin toparlandığı ancak fiyatların düştüğü bir durumdadır ve bu da daha büyük riskler oluşturmaktadır.

Genel olarak konuşursak, sanat ve yenilikçilik sanat tipi NFT'ler için hendeklerdir ve Terraforms projesinin kendisi güçlü ürün yeteneklerine ve iyi bir topluluk atmosferine sahiptir. Mükemmel piyasa performansı ve ürünleri ile sanat tipi bir NFT olarak kabul edilebilir.

Özetle, proje ilgiyi hak ediyor.

Not: Birinci sınıf depo için [Takip Et]/[Takip Etme] nihai değerlendirmesi, proje belirtecinin gelecekteki fiyat artışı veya düşüşüne ilişkin bir tahminden ziyade, birinci sınıf depo projesi değerlendirme çerçevesine uygun olarak projenin mevcut temellerinin kapsamlı bir analizinin sonucudur. Tokenların fiyatını etkileyen birçok faktör vardır ve proje temelleri tek faktör değildir. Dolayısıyla, araştırma raporunun [dikkat edilmemiş] olarak değerlendirilmesi, proje fiyatının kesinlikle düşeceği anlamına gelmez. Buna ek olarak, blok zinciri projelerinin gelişimi dinamiktir. Tarafımızca "endişeli değil" olarak değerlendirilen bir projenin temellerinde önemli olumlu değişiklikler olması halinde, bu projeyi "endişeli" olarak değiştirebiliriz. Aynı şekilde, tarafımızdan "ilgili değil" olarak değerlendirilen bir proje [Takip Et] olan bir proje büyük kötü huylu değişikliklere uğrarsa, tüm üyeleri uyaracağız ve [Takip Etme] olarak ayarlayabiliriz. \

1. Temel profil

1.1 Proje Tanıtımı

Terraforms, Mathcastles tarafından oluşturulan, Aralık 2021'de piyasaya sürülen ve toplam 11.104 parçadan oluşan bir NFT serisidir. Projenin sloganı "En iyi sanal dünyalar hayal edilir, simüle edilmez"。Terraform esasen renk, değişim, döngü ve diğer bilgileri içeren bir veri kümesidir. GIF animasyonları, 3D resimler vb. bazı görselleştirme araçları aracılığıyla sunulabilir. Verileri tamamen Ethereum blok zincirinde saklanır ve oyuncular da akıllı sözleşmeler aracılığıyla bunları oluşturabilir ve değiştirebilir.

1.2Temel bilgiler

2. Proje detayları

2.1Ekip

Terraform, iki anonim geliştiriciden oluşan Mathcastles ekibi tarafından geliştirilmiştir: xaltgeist ve 0x113d. Bu iki geliştirici hakkında kamuya açık daha az bilgi bulunmaktadır. Şu anda tek bilgi 0x113d'nin bir sanatçı olduğunu gösteriyor.

2.2 Fonlar

Terraforms dış finansman sağlamamıştır. Ekip, Aralık 2021'de 0,16 ETH birim fiyattan 9.800 NFT sattı ve toplamda 1.568 ETH, yani o zamanki fiyattan ABD dolarına çevrildiğinde yaklaşık 6 milyon ABD doları elde etti.

2.3 Ürünler

Terraforms, Mathcastles ekibi tarafından oluşturulan bir NFT çalışmaları koleksiyonudur. 11.104 Terraform'un tamamı, aşağıdaki resimde gösterildiği gibi 20 katmanlı kurgusal bir yapı - "Hypercastle" oluşturmaktadır. Hypercastle oyuncular tarafından genellikle "kale" veya "matematiksel kale" olarak adlandırılır. Dinamik, değişen, üç boyutlu üç boyutlu bir yapıdır ve bileşenlerinin her birine parsel denir (her parsel aynı zamanda bir Terraform'dur).

Şekil 2-1 Hypercastle

Parseller yapı taşları gibi Hypercastle'ı oluşturur. Terraforms'un üç konum özelliği olan Level, X ve Y, bu parselin Hypercastle'daki konumunu temsil etmektedir. Seviye, 20 katman arasında belirli bir katmanı ifade eder; katmandaki 2D düzlem koordinatları. Ayrıca Terraforms'un Biome, Chrome ve Mode olmak üzere 5 özelliği bulunmaktadır.

Tablo 2-1 Terraformların Özellikleri

Her Terraform aslında Terraform'un her özelliğini içeren bir veri kümesidir. En yaygın web sayfalarında veya ikincil pazarlarda, Terraform genellikle aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi düz bir GIF görüntüsü şeklinde görüntülenir (sol alt köşe mevcut Terraform kat planıdır). Konumsal özelliklere ek olarak, Terraform'un diğer bazı özellikleri de görüntülediği görüntüleri belirler. Tüm Terraformlar bazı ASCII karakterlerinden oluşan görüntülerdir. Bölge ve Biyom özellikleri, aşağıdaki şekilde kırmızı kutuda gösterildiği gibi, sırasıyla bu Terraform tarafından kullanılan renk ve karakter grubunu belirler (karakterler ve renkler aynı anda görüntülenir); ve Chroma ve ? ? Özellikler, Terraform animasyon olarak kullanıldığında renk değişiminin hızını ve karakterlerin döngü hızını belirler.

Bu özellikler arasında bazı özellikler, az sayıda olmaları nedeniyle belirli bir kıtlık derecesine sahiptir. Ancak miktarın yanı sıra Seviye, Terraform'un yüksekliğini de gösterir. Resmi ayar, en yüksek 3 katın ve en düşük 3 katın nispeten az olduğu ve en yüksek 3 katın en düşük 3 kattan daha iyi olduğu yönündedir.

Şekil 2-2 Terraformlar görsel bilgi

Terraformlar için bir diğer önemli özellik de Mod'dur. Toplamda 5 mod vardır: Terrain, Daydream, Terraform, Origin Daydream ve Origin Terraform. Arazi aşağıdaki şekilde solda gösterilmiştir. Plan görünümünden, aynı zamanda Terraform'un başlangıç durumu olan bazı rastgele arazi haritalarıdır. Daydream ise bu arazileri temizler ve aşağıdaki orta resimde gösterildiği gibi aynı sembole dönüştürür. Şu anda, oyuncular resmi serbestçe düzenleyebilir ve üzerine çizim yapabilir. Terraform (Mod'a atıfta bulunarak), aşağıdaki şeklin sağ tarafında gösterildiği gibi, Daydream'den sonra sabitlenen (ve herhangi bir zamanda Daydream'e geri döndürülebilen) bir NFT'dir. Origin Daydream, orijinal olarak Daydream modunda olan bir Terraform'dur (NFT'ye atıfta bulunur). Düzenleme ve kaydetme işleminden sonra Modu Origin Terraform olacaktır.

Şekil 2-3 Soldaki Mod Arazi, ortadaki Daydream ve sağdaki Terraform'dur (Terraform Moduna atıfta bulunur)

İlk halinde, Terraforms ilk yayınlandığında, sadece iki Terraforms vardı: Terrain ve Origin Daydream. Bu Modlar arasındaki dönüşüm ilişkisi aşağıdaki şekilde gösterilmiştir. Terrain Daydream'e dönüştürülebilir, ancak bu dönüşüm tek yönlüdür, yani Daydream tekrar Terrain'e dönüştürülemez; Daydream ve Terraform birbirlerine dönüştürülebilir. Origin Daydream ve Origin Terraform arasındaki dönüşüm ilişkisi tıpkı Daydream ve Terraform gibi birbirine dönüştürülebilir; aradaki fark Origin Daydream Modunun Terraform tarafından değiştirilmek yerine en başından beri var olmasıdır. Terraformları diğerlerinden ayıran nadir bir özellik olarak anlaşılabilir,Origin Daydream tarafından dönüştürülen Mod, Origin Terraform olarak adlandırılır.

Şekil 2-4 Mod dönüştürme ilişkisi

Terrain'i Daydream'e dönüştürdükten sonra, Terraform birleşik bir karakter haline gelecektir (Daydream genellikle projede boş olarak tanımlanır). Şu anda, oyuncular Terraform'un Biyom karakter grubundaki karakterlerle yaratabilir ve Terraform'un Meta Verilerini de değiştirir; Terraform (NFT'ye atıfta bulunarak) şu anda kilitliyse, veriler zincire kaydedilecek ve NFT'nin Modu Daydream'den Terraform'a (Modlardan birine atıfta bulunarak) değiştirilecektir. Oyuncular ayrıca Daydream'i kaydedemez veya değiştiremez ve NFT'nin Modu her zaman Daydream olarak ifade edilecek ve boş (aynı karakter) şeklinde görüntülenecektir.

Origin Daydream ve Daydream görünüş olarak çok farklı değildir. Origin Daydream esas olarak orijinal kıtlığından kaynaklanmaktadır. Teoride, yalnızca Origin Daydream, yalnızca 165 ile Terraform'un nadir bir NFT'si olarak kabul edilir.

Ayrıca, farklı görselleştirme efektleri nedeniyle Terraform'un aşağıdaki tabloda gösterildiği gibi bazı gizli öznitelikleri de vardır:

Tablo 2-2 Gizli nitelikler

Terraform'un kaynak kodunda bir SEED parametresi bulunmaktadır. Origin's SEED>9000 veya Origin's olmayan SEED>9970 kullanıldığında, özel bir darbe efekti üretilebilir. Bu SEED'lere X SEED adı verilir. X SEED ile 14 Origin Terraform ve 34 Terrain vardır ve bu NFT'ler darbe etkisini en net şekilde görebilir. Peki belirli gereklilikleri karşılayan başka SEED'ler var mı? ? ? Özellikler bazı nabız efektleri de üretecektir. Topluluk bu türü SEED X SEED II olarak adlandırmaktadır. Bu NFT'lerden yaklaşık 5.000 tane bulunmaktadır.

Elevation'ın gizli özelliği görsel olarak belirgin değildir. Bunun yerine, bir yükseklik değeri döndürmek için Token ID'sini Etherscan'ın tokenSupplementalData işlevine girmeniz gerekir. Topluluk, -4 ile +4 arasında değişen bu değeri Seviyenin yanı sıra başka bir değer olarak kabul eder. Bir konum özelliği. Bir Terraform 20. Seviyede +4 yükseklik değerine sahipse, bu Terraform Hiperkale'de en yüksek "mutlak değere" sahip NFT olarak kabul edilebilir.

Anahtar taşları Terraform'un en ilginç gizli özelliğidir. Bu gizli özelliğe sahip NFT, Terraform'un bulunduğu seviyenin mini bir haritası gibi görünür. Proje ekibi bu tür 50 ila 100 NFT olduğunu ve şimdiye kadar 68 tanesinin keşfedildiğini söyledi. Temel olarak, her Seviyede 2 ila 4. Bu Terraformların Modları temelde Arazidir, sadece iki Daydream, bir Origin Daydream ve bir Terraform (Mod'a atıfta bulunarak) vardır.

Mathcastles ve topluluk, NFT'nin kendisine ek olarak, görsel oluşturma araçları, kullanıcıların Daydream'de çizim yapmalarına yardımcı olacak araçlar, zincir üzerindeki verileri yorumlamak için araçlar ve yaklaşık 10 diğer araç gibi Terraforms ile ilgili bazı araçlar da sağlar. Bu tür araçlar Terraforms'un oynanabilirliğini bir ölçüde artırmıştır, ancak Terraforms diğer NFT projeleri gibi daha büyük bir ekosistem geliştirmemiş, sadece kendi çalışmalarını geliştirmiştir.

Şekil 2-5 Topluluk tarafından sağlanan bazı araçlar

Özet: Terraformlar, karakterler, renkler, değişiklikler ve diğer niteliklere sahip veriler de dahil olmak üzere Ethereum zincirinde depolanan verilerdir. ASCII karakterlerinden oluşan dinamik görüntüler olan düz görüntüler olarak görüntülenirler. Proje, Daydream, X SEED, Keystone gibi ilginç ayarlara sahip ve güçlü ürün gücü ve yeniliğe sahip. Proje ekibinin sadece iki anonim yaratıcısı var ve NFT'nin 2022'deki satışından yaklaşık 6 milyon ABD doları alacaklar. Aksi takdirde dış finansman söz konusu değildir.

3.Geliştirmek

3.1 Tarihçe

Tablo 3-1 Terraform ana olayları

Terraforms sanatsal bir NFT'dir. Çalışmaları temelde yayınlandıktan sonra bakım gerektirmez ve ekibin bir ekoloji geliştirme fikri yoktur. Bu nedenle, sonraki ekip ve topluluk Terraforms'un oynanabilirliğini artırmak için bazı araçlar başlattı.

3.2 Mevcut durum

Şu anda (27 Mart 2023), Terraforms'un toplam işlem hacmi 30 bin ETH'yi aşıyor ve taban fiyatı 1,8 ETH. Nansen'in proje için piyasa değeri tahmini 17,7 bin ETH, NFT GO'nun proje için piyasa değeri tahmini ise 21,2 bin ETH'dir. Terraforms, piyasa değeri açısından tüm NFT projeleri arasında yaklaşık 50. sırada, sanat NFT projeleri arasında ise 4. sırada yer almaktadır.

Şekil 3-1 İşlem hacmi ve fiyat verileri, kaynak: Nansen

İşlem hacmi verilerine bakılırsa, proje ilk yayınlandığında yüksek işlem popülerliğine ek olarak, işlem hacmi 2022'nin çoğunda düşük olacaktır. Ekim 2022'ye gelindiğinde Terraforms'un işlem hacmi artmıştı, ancak sadece bir süreliğine. Daha sonra, Aralık 2022'den bu yılın Ocak ayına kadar, Terraforms daha büyük bir artış gösterdi. NFT piyasasının tamamı Şubat 2023 ortasında yükselmeye başlamış ve Mart ayında hafif bir düşüş göstermiştir. Terraforms'un işlem hacmi de benzerdi. Genel olarak, piyasa bu yıl geçen yılın ikinci yarısına göre daha sıcak.

Yukarıdaki grafikten de görebileceğiniz gibi, geçen yılın sonundan bu yılın Ocak ayına kadar olan işlem hacmi bu yılın Şubat ayındaki işlem hacmine benzerdi, ancak Şubat ayındaki ortalama fiyat önemli ölçüde düştü. Aşağıdaki şekilden de görülebileceği gibi, Ocak ayındaki işlem sayısı Şubat ayındakinden çok daha düşüktü, ancak işlem hacmi ikisi arasında benzerdi, bu nedenle ortalama fiyatta büyük bir fark vardı.

Şekil 3-2 İşlem numarası verileri, kaynak: Nansen

Taban fiyat ve ortalama fiyata bakılırsa, Terraforms temelde geçen yılın Ekim ayından bu yana yaklaşık 0,5 ETH'den 1,8 ETH'ye kadar önemli bir fiyat artışı yaşadı. Daha sonra, Aralık ortasında, hem hacim hem de fiyat büyük bir artış yaşadı ve en yüksek taban Fiyat 4,5 ETH'dir. Bununla birlikte, Şubat ortasından sonuna kadar fiyatlar bir miktar düşmüş olsa da, genel olarak hala geçen yıla göre daha yüksektir.

Şekil 3-3 İşlem fiyatı ve taban fiyat verileri, kaynak: NFT GO

Dev Balina'nın işlem bilgilerine bakılırsa (aşağıdaki resimdeki yeşil daire Dev Balina'nın satın alınması ve turuncu daire Dev Balina'nın satılmasıdır), proje yayınlandığında Dev Balina daha fazla satın almış ve daha az satmıştır. Daha sonra, Şubat 2022'de Dev Balina daha fazla satın aldı ve daha az sattı. Balinalar taban fiyattan ve ortalama fiyattan daha yüksek fiyatlara satıldı ve Mayıs ayından Haziran ayına kadar dev balinalar taban fiyata ve ortalama fiyata yakın fiyatlardan alım yaptı. Aynı zamanda, Haziran ayında dev balinalar taban fiyatın ve ortalama fiyatın önemli ölçüde üzerinde fiyatlarla satıldı. Çok sayıda ortalama fiyat ve taban fiyattan satış yapın. Ardından Ekim 2022'de proje pazarı daha popüler hale geldi, dev balinaların alım satım hacmi arttı ve aynı zamanda alım satım fiyatları da belirli ölçüde yükseldi. Ancak Kasım ayında fiyatlar düştüğü için balinalar daha fazla satış yaptı ve alım yapmadı. Aralık ayında, Terraforms'un ticaret popülaritesi tekrar arttı, balinalar da bu sırada işlemlerde göründü ve fiyat da buna göre yükseldi. Ancak bu yılın Mart ayında, fiyat düştükçe ve pazar daha az popüler hale geldikçe, bazı dev balinalar satın almaya başladı.

Şekil 3-4 Balina işlemleri, kaynak: NFT GO

Top Sales (tarihteki en yüksek işlem fiyatına sahip NFT) verilerine bakılırsa, ilk on Terraform'un işlem fiyatları 18 ETH ile 319 ETH arasında değişen geniş bir yelpazeye yayılıyor. Ancak 319 ETH'lik Terraform işlemi Ocak 2022'de gerçekleşmiştir. Yani, proje ilk piyasaya sürüldüğünde, o zamanki piyasa değerlemesi rasyonel olmayabilir. Bu Terraform'u hariç tutarsanız, o dönemde yalnızca bir başka Terraform'un işlem gördüğünü ve işlem fiyatının 53 ETH olduğunu görebilirsiniz. Buna ek olarak, Terraform'ların geri kalanı 2022 sonu ile 2023 başı arasında işlem gördü ve işlem fiyatı 18 ETH ile 135 ETH arasında değişti.

Şekil 3-5 En Çok Satılanlar, kaynak: NFT GO

Sahipler açısından bakıldığında, NFT GO verilerine göre toplamda 1.917 sahip bulunmaktadır. Benzersiz Sahiplerin oranı daha düşüktür - sadece %19. Bunların arasında, NFT'lerin %12,29'unu (1.218 adet) elinde bulunduran ve %1,51'ini oluşturan 29 dev balina ve NFT'lerin %38,18'ini (3.784 adet) elinde bulunduran ve %29,79'unu oluşturan 571 mavi çip sahibi (Blue Chip Holders) bulunmaktadır. Değişikliklere bakılırsa, en yüksek sahip sayısına kıyasla yaklaşık %20'lik bir düşüşle Terraforms sahiplerinin sayısı sürekli azalmaktadır. Balinaların ve mavi çip sahiplerinin durumuna bakıldığında, bazı zaman dilimlerinde verilerin eksik olduğu, ancak genel olarak mavi çip sahiplerinin nispeten istikrarlı olduğu, balinaların ise geçen yıl Kasım ayında azaldığı görülmektedir.

Şekil 3-6 Tutucu verileri, kaynak: NFT GO

Elde tutma süresi verilerine bakılırsa, Terraforms sahipleri temelde uzun süre elinde tutuyor ve daha az sayıda yeni oyuncu giriyor. Geçen yılın sonunda sadece az sayıda yeni oyuncu katıldı. Bu yılın Şubat ayında, 3 aydan 1 yıla kadar elinde tutan oyuncu sayısı azalırken, 1 aydan 3 aya kadar ve 1 yıldan fazla elinde tutan oyuncu sayısı artmıştır.

Şekil 3-7 Bekletme süresi verileri, kaynak: NFT GO

Elde tutma sayısına bakılırsa, çoğu Terraforms oyuncusu hala az sayıda NFT'ye sahip, ancak toplam Terraforms sahibi sayısı 2.000'den az, bu nedenle az sayıda elde tutan bu oyuncular da daha küçük bir oranda NFT'ye sahip. . Dev balinalar ve mavi çip sahiplerinin durumuna bakıldığında, az sayıda Terraforms kullanıcısı NFT'lerin çoğunu elinde tutmaktadır ve Benzersiz Sahiplerin oranı daha düşüktür.

Şekil 3-8 Holding miktar verileri, kaynak: NFT GO

Aşağıdaki resim büyük yatırımcıların pozisyonlarını göstermektedir. Genel olarak, birkaç büyük yatırımcının pozisyonları sürekli artmaktadır. Geçen yılın Ağustos, Ekim ve bu yılın Ocak aylarında holdingleri önemli ölçüde artmıştır. İlk beş büyük yatırımcı toplamda yaklaşık 1.200 Terraform'a sahiptir ve bu da yaklaşık %10'luk bir paya sahiptir.

Şekil 3-9 Büyük yatırımcıların pozisyonları, kaynak: Nansen

Ancak, Akıllı Para'nın pozisyonları büyük yatırımcılarınkinin tam tersidir. Genel olarak, Akıllı Para'nın pozisyonları azalmıştır. Bazı Akıllı Para pozisyonları geçen yılın sonunda ve bu yılın başında belirli ölçüde artmıştır. Ancak, bu yılın Şubat ayına gelindiğinde, Akıllı Para pozisyonlarının çoğu ortadan kalkmıştı. varlıklarını azaltıyorlar.

Şekil 3-10 Akıllı Para pozisyonları, kaynak: Nansen

3.3 Gelecek

Mathcastles ekibinin net bir yol haritası veya planı yoktur ve gelecekte GIF görüntüleri ve 3D görsel oluşturma için bazı ilgili araçları piyasaya sürmeye devam edebilir. Ayrıca proje ZIELCHAIN ve FINILIAR gibi projelerle de işbirliği yapmıştır ve gelecekte airdrop ve beyaz liste gibi kar fırsatları olabilir.

Terraforms'tan esinlenen topluluk, kod sanatı oynamak için Little Block Machines ve Terraflows gibi birçok yeni yol da geliştirdi. Mathcastles etrafında iyi bir atmosfere sahip bir topluluk oluşmuştur ve ekip ve topluluk gelecekte yeni kod sanatı çalışmaları başlatabilir.

Şekil 3-11 Terraflows açıklaması

Özet: Terraforms, ürün konumlandırma açısından bir sanat NFT'sidir. Projenin odak noktası, temelde tek seferlik bir teslimat olan üründür. Bu nedenle, ekip IP ve ekolojisini genişletmemiştir. Proje çevrimiçi olduktan sonra toplulukta iyi bir atmosfer oluştu ve bazı meraklılar da kendiliğinden ilgili araçları geliştirdi. Sahipler açısından bakıldığında, Dev Balina ve Akıllı Para'nın Terraformlarda daha fazla NFT'ye sahip olduğu, Benzersiz Sahiplerin ise daha düşük bir orana sahip olduğu dikkat çekmektedir. Mevcut piyasa popülaritesi azalmış olsa da, Terraforms'un mevcut taban fiyatı hala orijinal lansman fiyatından on kat daha yüksek.

4. ekonomik model

Ne Terraforms'un ne de geliştirme ekibi Mathcastles'ın tokenları vardır ve şu anda token çıkarma planları yoktur.

5.Rekabet

5.1 Sektöre Genel Bakış

NFT parkurunun başındaki yaklaşık 10 proje ve parkur analizinin mevcut birinci sınıf deposundaki NFT ile ilgili diğer birkaç araştırma raporu temel olarak ele alınmıştır ve çoğu projenin temelleri değişmemiştir, bu nedenle bu makale analiz için mevcut duruma daha önyargılı olacaktır. Gerekirse, First Class Warehouse'daki diğer NFT projelerine ilişkin araştırma raporlarına başvurabilirsiniz.

Şekil 4-1 NFT pazar verileri, kaynak: NFT GO

NFT piyasası ve tüm kripto para birimi alanı geçen yılın Mayıs ayından bu yana nispeten durgun seyrediyor. Eğilimleri temelde aynıdır. Bununla birlikte, şifreleme piyasası bu yılın Ocak ayında işlem hacmi ve piyasa büyüklüğü açısından toparlanırken, NFT piyasası hala nispeten soğuk ve trendle eşleşmedi. Piyasa senkronize durumda. NFT piyasasının işlem hacmi bu yılın Şubat ayı ortasında önemli ölçüde arttı, ancak çoğu NFT'nin fiyatları yükselmedi, özellikle mavi çip endeksi bunun yerine düştü.

Şekil 4-2 Mavi çip endeksi, kaynak: NFT GO

Aşağıdaki şekilden daha sezgisel olarak görebileceğiniz gibi, Blur geçen yılın sonundan bu yana piyasa işlem hacmine çok fazla katkıda bulundu ve işlem hacmi bu yıl daha da arttı. Genel olarak, son aylarda NFT piyasası işlem hacmi büyük ölçüde Blur'dan geldi.

Şekil 4-3 NFT piyasası işlem hacmi verileri, kaynak: Nansen

Aşağıdaki grafikten de görebileceğiniz gibi, Akıllı Para işlemleri Şubat ortasından bu yana daha büyük alım ve satım hacmi ile daha sık hale geldi, ancak net fonlarda belirgin bir değişiklik belirtisi yok.

Şekil 4-4 Akıllı Para operasyonu, kaynak: Nansen

NFT pazarını daha da bölümlere ayırdığımızda, PFP'nin hala pazarın ana akımı olduğunu ve diğer koleksiyonların, oyunların ve sanatın piyasa değerinin ve işlem hacminin yüksek olmadığını görebiliriz. Şu anda, art NFT piyasa değerinin yaklaşık %9'unu ve geçtiğimiz aydaki işlem hacmi yaklaşık %7'sini oluşturmaktadır. PFP ile karşılaştırıldığında, arada hala büyük bir fark vardır.

Aşağıdaki resim çeşitli Nansen NFT endekslerinin durumunu göstermektedir (1 Ocak 2022'de endeks fonunu 1.000 ABD Doları karşılığında satın almanın değer verileri). Bu dönemde genel pazarın nispeten durgun olduğu görülebilir. Bugün itibariyle (27 Mart 2023) tüm endeks getirileri negatiftir. Geçen yılın sonundan bu yılın ilk çeyreğine kadar, sanat NFT endeksinin geliri diğer endekslerden daha yüksekti. Ancak Mart ayından sonra piyasa tekrar düşüşe geçti. Şu anda, oyun endeksi en büyük kayba sahiptir ve diğer endeksler nispeten benzer kayıplara sahiptir.

Şekil 4-6 NFT endeksi, kaynak: Nansen

Son duruma bakılırsa, Blur'un ortaya çıkışı NFT piyasasına bir miktar hareketlilik getirdi, ancak işlem hacmindeki artışa çoğu projenin fiyat verilerindeki düşüş de eşlik etti. Gelecekte piyasa coşkusu azalırsa, fiyatların nasıl korunacağı bir sorun olacaktır. Genel olarak, mevcut NFT pazarındaki fırsatlar ve riskler bir arada bulunmaktadır.

5.2 Rakip ürünlerin karşılaştırılması

Terraformlar kodla görselleştirilmiş sanat eserleridir ve hem OpenSea hem de NFT GO bunları sanatsal NFT'ler olarak sınıflandırmaktadır. OpenSea sanat NFT'lerini sınıflandırırken, bazı sanat NFT platformları (Art Blocks vb.), PFP türevi NFT'ler ve sosyal NFT'ler de sanat kategorisinde sınıflandırılmaktadır ki bu doğru değildir. NFT GO, sanat NFT'lerini sınıflandırırken müzik ve fotoğraf gibi NFT'leri hariç tutuyor ve temelde kapsamı düz görüntülerle daraltıyor, ancak bazı sanat NFT platformlarını da içeriyor.

Şekil 4-7 En iyi on sanat NFT projesi, kaynak: NFT GO

Pazar verilerine bakıldığında, NFT sanatının genel pazar büyüklüğü büyük değildir ve PFP'nin pazar büyüklüğünden çok daha düşüktür. Yukarıdaki resimden de görebileceğiniz gibi, bir Art Blocks projesi 300 bin ETH piyasa değerine sahiptir ve tüm sanat piyasası değerinin %37'sini oluşturmaktadır. Ama aslında Art Blocks bir sanat NFT projesi değil, bir sanat NFT platformudur ve ilk on arasında yer alan Foudation, SuperRare, BEEPLE ve MakersPlace aslında birer sanat NFT platformudur.

Birkaç sanat platformu hariç tutulduğunda, NFT GO verilerine göre Terraforms, CyberBrokers, Deafbeef, Friendship Bracelets by Alexis André ve Karafuru piyasa değerine göre ilk 10 sanat projesi arasında yer almaya devam ediyor.

Tablo 4-1 Rakip ürünlerin karşılaştırılması

Art NFT ile PFP arasındaki ayrım nispeten bulanıktır. CyberBrokers ve Karafuru aslında PFP projeleridir. Ürünleri ve geliştirme rotaları BAYC gibi PFP projelerine çok benzemektedir. Alexis André'nin Dostluk Bilezikleri aslında bir sanat NFT'si değil, bir üyelik NFT'sidir. Bu projeler hariç tutulduğunda, Deafbeef sanat NFT'leri için daha yüksek piyasa değerine sahip tek projedir.

5.3 Rekabet analizi

5.3.1Sanat vs PFP

Şu anda birçok NFT sınıflandırması vardır, ancak aslında NFT kategorileri, özellikle de PFP ve sanat kategorileri arasındaki farklar açık değildir. Baştaki birkaç PFP projesine bakılırsa, hepsinde bazı sanatçıların az ya da çok desteği var ve ürünleri de sanatsal çalışmalarla ilgili. Örneğin CloneX, Takashi Murakami ve Jeff Staples gibi sanatçıların desteğine sahiptir; Doodles'ın kurucusunun kendisi de tanınmış bir illüstratördür.

Aynı zamanda, tam da bu tanınmış sanatçıların kutsaması nedeniyle birçok proje piyasada daha yüksek değerlere ve primlere sahip olacaktır. Önde gelen BAYC ve CryptoPunks'ın piyasa değeri 800 bin ETH civarındayken; mavi çipli NFT'nin piyasa değeri bu aşamada düşmüş olsa da hala 100 bin ETH civarında. Bu projelerle karşılaştırıldığında, Terraforms işlem hacmi ve piyasa değeri açısından büyük bir farka sahiptir ve bu fark temelde bu projelerden türetilen NFT projelerinin piyasa değeri ile aynıdır. Ancak, Jaylen Bear gibi "mal getirmek" için tamamen ünlülere bel bağlayan bazı projeler de var. Bu tür ürünler güçlü değildir ve abartılmayı tercih ederler ve sonraki dönemdeki piyasa performansları da zayıftır.

5.3.2İşletim model

PFP ile sanat tipi NFT arasındaki en büyük fark, geliştirme rotası veya işletim modelidir. PFP daha ticaridir ve genellikle sürekli bir kâr modeline sahiptir. Bu da PFP projelerini anlatı açısından daha iddialı hale getirmektedir. Çoğu metaverse, oyunlar ve diğer alanlarla ilgileniyor ve hepsinin zengin bir dizi türev NFT'si var. Önde gelen NFT projelerinin iyi bir pazar performansı elde etmesinin nedeni büyük ölçüde proje taraflarının operasyonel yeteneklerinden kaynaklanmaktadır.

Birçok Web3.0 kullanıcısı için cryptopunk ruhu bir yöndür ve yatırım özellikleri de daha önemlidir. BAYC gibi başlıca projeler, erken aşamalarda güçlü katma değer yeteneklerine sahiptir ve türev NFT serileri yayınlamaya ve kullanıcılara başka potansiyel faydalar sağlamaya devam etmektedir. Terraforms gibi sanatsal NFT'ler daha çok tek seferlik bir anlaşma gibidir ve kullanıcılar için daha az kâr alanı vardır (ancak ilk kullanıcılar da iyi kârlar elde edebilir). Temelde başka türev NFT'ler yoktur ve ekip bunları nadiren günceller. proje. Bu geliştirme modeli, oyuncuların tamamen yatırımdan ziyade tüketim için ödeme yaptığı, güçlü ürün kabiliyetlerine sahip projeler için daha uygundur.

5.3.3 Sanat ve yenilikçilik

Yaratıcı teknikler veya ifadeler açısından, PFP projeleri genellikle çok sayıda grafiti veya karikatür tarzı avatar oluşturmak için rastgele kombinasyon kullanır. Bu yöntem, projenin aynı stili korumasını ve seri üretimi kolaylaştırmasını sağlar. Parlak renklere ve basit desenlere sahip PFP'yi kabul etmek de çoğu insan için daha kolaydır. Ancak bu yöntem aynı zamanda proje yaratma eşiğini düşük tutmakta ve piyasa rekabetini teşvik etmektedir. Bu nedenle, sanatçılar, işletme modelleri vb. açılardan başlamak gerekir.

PFP ile karşılaştırıldığında, sanat projeleri sanat ve yenilikçiliğe daha fazla önem vermektedir. Terraforms ve Deafbeef'in inovasyon konusunda daha iyi olduğu açık. Bunlardan biri çizim yapmak için ASCII karakterlerini kullanırken, diğeri ses ve video yazmak için C dilini kullanıyor ve ürün içeriği daha ilginç. Terraforms ve Deafbeef gibi projeler daha tanınabilir ve benzersizdir, bu da bu tür çalışmaların taklit edilmesini zorlaştırır. Bu da çalışmalarını hedef kitle açısından daha küçük, ancak hedef kullanıcılar açısından daha cazip hale getiriyor.

Aradaki fark, toplam NFT miktarı dikkate alındığında, Deafbeef ve Elemental by Fang Lijun'un toplam miktarının büyük olmamasıdır. Deafbeef'in mevcut toplam miktarı 200 parçadan azdır ve Fang Lijun'un Elemental'inin toplam miktarı 2022 parçadır. Deafbeef'in pazar performansı özellikle olağanüstüdür. Toplam arzı yalnızca 164, ancak 16 bin ETH'lik bir piyasa değeri ve yaklaşık 6 bin ETH'lik bir işlem hacmi yarattı. Yalnızca 100 sahip vardır ve Benzersiz Sahip oranı %44'tür. Deafbeef, yetersiz arz nedeniyle yüksek bir fiyatı koruyor (Deafbeef'in mevcut taban fiyatı yaklaşık 70 ETH), ancak bu aynı zamanda kullanıcılar için giriş eşiğini daha yüksek hale getiriyor.

Şekil 4-8 Deafbeef resmi web sitesi

Bununla birlikte, diğer sanat türü NFT'lere ve hatta PFP türü NFT'lere kıyasla, Terraforms'un en büyük ürün farkı, oyunculara özgürce yaratma alanı sağlayan Daydream modudur. Terraforms'tan önce hiçbir NFT benzer işlevlere sahip değildi. Oyuncular NFT'nin kültürel sembollerini ve ruhani çağrışımlarını sadece pasif bir şekilde kabul edebilirlerdi, ancak Daydream oynamak için yeni bir yol sunuyor.

Özet: Mevcut NFT piyasası işlem hacmi toparlandı, ancak fiyatlar düşmeye devam ediyor ve fırsatlar ile riskler bir arada bulunuyor. PFP hala NFT piyasasının ana akımıdır ve piyasa değeri ve işlem hacmi diğer NFT türlerinden çok daha yüksektir. Terraforms'un piyasa verileri sanat NFT projeleri arasında 4. sırada yer almaktadır, ancak NFT platform projeleri hariç tutulduğunda, piyasa değeri sıralaması sanat NFT projeleri arasında 1. olmalıdır. PFP projeleri ile karşılaştırıldığında, Terraforms gibi sanat projeleri, aynı zamanda hendekleri olan sanatsallığa ve yeniliğe daha fazla önem vermektedir. Projeler temelde tek seferde teslim edilir ve güçlü ürün kabiliyetlerine sahip projeler aynı zamanda iyi bir pazar performansına sahiptir. Sanat projeleri arasında güçlü ürün kabiliyetlerine ve küçük bir toplam hacme sahip olan Deafbeef de iyi bir pazar performansına sahiptir.

Sorumluluk Reddi:

  1. Bu makale [First Class Blockchain Research Institute] adresinden yeniden basılmıştır. Tüm telif hakları orijinal yazara aittir. Bu baskıya itirazınız varsa, lütfen Gate Learn ekibiyle iletişime geçin, onlar bu konuyu derhal ele alacaklardır.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüş ve fikirler yalnızca yazara aittir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin diğer dillere çevirisi Gate Learn ekibi tarafından yapılmaktadır. Belirtilmediği sürece, çevrilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya intihal edilmesi yasaktır.
Empieza ahora
¡Regístrate y recibe un bono de
$100
!