• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog Günlük Flaş | Rusya dijital varlıklara karşı tutumunu gevşetti;Borsadaki Bitcoin rezervi dört yılın en düşük seviyesi

Günlük Flaş | Rusya dijital varlıklara karşı tutumunu gevşetti;Borsadaki Bitcoin rezervi dört yılın en düşük seviyesi

22 April 12:18



Bugünün Konusu - Rusya, dijital varlıklar üzerindeki sert duruşunu gevşetmeyi düşünüyor

Perşembe günü, Rusya Merkez Bankası başkanı Elvira Nabiullina, yeniden seçildiğini açıklayan toplantıda, Rus merkez bankasının dijital varlıklar üzerinde aşırı sert bir pozisyon almış olabileceğini ve bu noktayı yeniden gözden geçirmesi gerektiğini söyledi.

"Bunun çok sıkı olup olmadığına bakmamız gerekiyor. Dijital finansal varlık projelerini deregüle etmemiz gerekiyor. Dijital finansal varlıkların fon çekmek için başka bir kanal olması bekleniyor” dedi.

Nabiullina, hükümetin Batı yaptırımlarıyla başa çıkma ve ekonomiyi sürdürme önlemlerinin bir parçası olarak, Rus merkez bankasının dijital finansal varlıkları etkin hale getirmeye çalıştığını söyledi. Rusya tarafından bir yıldan uzun bir süre önce geçirilen kripto ile ilgili yasa "dijital finansal varlıklar yasası"nın ülkenin çok fazla proje almasına yardımcı olmadığını vurguladı.

Nabiullina ayrıca, sorumlu olmayan bir tarafça özel olarak ihraç edilen kripto para birimleriyle karşılaştırıldığında, hükümetin esas olarak "projeden sorumlu taraf" tarafından yayınlanan dijital varlık projelerinin geliştirilmesini teşvik etmesi gerektiğini vurguladı. Nabiullina, toplantıda CBDC hakkında da konuştu ve Rusya merkez bankasının 2023'te ilk dijital ruble yerleşimini gerçekleştirmesinin beklendiğini söyledi.

Daha önce, Rusya Federasyonu hükümetinin, sıradan sakinlerin her yıl 7000 dolara kadar kripto para satın alabileceğini öngören kripto para vergisinin düzenlenmesine ilişkin bir yasa tasarısını parlamentoya sunduğu bildirilmişti.
Buna ek olarak, Rusya Federal Vergi Dairesi, ülkedeki şirketlerin kripto para biriminde ithalat ve ihracat işlemleri için ödeme yapmasına izin veren bir yasa önerdi.



Bugünün Grafiği - Borsanın Bitcoin rezervleri dört yıldan fazla bir sürenin en düşük seviyesine ulaştı


21 Nisan'da Bitcoin fiyatı 42000$'lık kritik seviyeyi aştı. Birkaç gün önce 40000$ seviyesinin altındaki desteği kısaca test ettikten sonra, Bitcoin yavaş yavaş direnç seviyesinin üzerine tırmanmaya devam etti.

Dışarı akan ve kripto para borsalarına giren fon miktarı, Bitcoin fiyatının değişimini belirleyen faktörlerden biridir. Son zamanlarda, Bitcoin bu değişim platformlarında büyük bir çıkış yaşadı.

14 Nisan'da Bitcoin'in beş hafta içinde en büyük döviz çıkışını yaşadığını belirtmekte fayda var. Sadece 24 saat içinde kripto borsalarından 25878 Bitcoin (1.04 milyar dolar değerinde) çıktı.

21 Nisan'da CryptoQuant tarafından yayınlanan verilere göre BTC rezerv spot borsası dört yıldan fazla bir sürenin en düşük seviyesine ulaştı.



Bugünün Influencer - Ripple CTO'su: Musk, ılımlılık ilkesinden yoksun ve Twitter'a sahip olmak için uygun değil

U.Today'in bildirdiğine göre, Ripple'ın baş teknoloji sorumlusu David Schwartz, Musk'ı Twitter'ı "sevdiği siyasi konuşmayı daha iyi ele almak" için kullanmakla suçladı. Ayrıca Schwartz'a göre Musk, sosyal medyanın ılımlılık ilkesi konusunda uzmanlığa sahip olmayabilir ve bu alanda hiç kimseyle konuşmamış olabilir.

Dogecoin kurucu ortağı Jackson Palmer da Twitter'a sahip olan son kişi olduğunu söyleyerek Musk'a destek vermedi. Daha önce Jackson Palmer, Musk'ın Twitter için yaptığı teklifin kötü niyetli bir satın alma olduğunu söylerken, Vitalik Buterin de Musk'ın Twitter'ı satın almasına karşı olmadığını, sadece kötü niyetli satın almaya karşı olduğunu söylemişti.

Daha önce Musk, Twitter için ihale teklifini başlatıp başlatmamayı araştırıyordu ve yaklaşık 46.5 milyar dolarlık finansman taahhüdü almıştı.



Dünkü sıcak olaylar - #Vitalik Buterin'in etkisi zayıfladı, perakende devi # Bitcoin ATM


Vitalik Bu
terin Ethereum üzerindeki etkisinin zayıfladığını itiraf ediyor



Tesla, 2021 yılının ilk çeyreğinden bu yana
kripto para birimi satın almamış veya satmamış



2021'de Amerika'nın kripto para getirisi
n idi. İngiliz yatırımcılardan altı kat daha fazla



Alman bankacılık devi - Commerzbank kripto para lisansı için başvuruyor



Avrupa'nın en büyük elektronik perakendecisi olacak Bitcoin ATM





Yazar: Gate.io Observer Byron B. ,Çevirmen: Joy Z.
* Bu makale yalnızca temsil etmektedir gözlemcilerin görüşleridir ve herhangi bir yatırım önerisi oluşturmaz.
*Gate.io bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Diğer tüm durumlarda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.


BTC/USDT + 3.76%
ETH/USDT + 5.18%
GT/USDT + 1.70%
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.