• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog Adobe'nin Metaverse Planları

Adobe'nin Metaverse Planları

18 April 17:06


Adobe, grafik, fotoğraf, çizim, animasyon, multimedya/video, hareketli görüntüler ve baskı gibi çeşitli içerikleri oluşturmak ve yayınlamak için farklı yazılımlarda uzmanlaşan, dünya çapında tanınan çok uluslu bir şirkettir.

Adobe yazılımı Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe Acrobat Reader vb. ve Adobe Creative Cloud ve Adobe Experience Cloud adlı iki SaaS içerir.

Adobe Summit 2022 sırasında şirket, bir teknik inceleme aracılığıyla Metaverse alanına gireceklerini duyurdu.

Metaverse, tıpkı gerçek dünyada olduğu gibi başkalarıyla etkileşime girebileceğiniz bir 3B dijital alandır.

Adobe, Metaverse görevlerinde onlara yardımcı olmak için 3 noktalı bir plan belirlemiştir: 3B içerik oluşturma; AR/VR aracılığıyla sanal ticareti geliştirmek; sanal kişiliklerin taşınabilirliği.

Şüphesiz, Metaverse internetin yeni nesil gelişmelerinden biridir. VR (sanal gerçeklik) ile kripto ve NFT gibi blok zinciri teknolojisinin özelliklerini birleştirir.

Metaverse sanal bir dünyayla ilgilendiğinden, konsepti birçokları için uzak veya daha iyisi soyut görünebilir.

Bu amaçla, Metaverse'in neleri içerdiğine bakalım.


Metaverse nedir?


Metaverse, dijital bir varlığa sahip olabileceğiniz internetin 3B versiyonuna benzeyen sanal bir alan olarak tanımlanabilir.

Burada diğer insanlarla etkileşime geçebilir, arkadaşlarla tanışabilir, oyun oynayabilir, iş yapabilir vb. Genel olarak Metaverse, sosyal bağlantı için sanal bir ortam sağlar.

Yaklaşık 30 yıldır üzerinde çalıştığı gibi yeni bir kavram olmasa da, gerçekte Metaverse, internetin bir sonraki henüz gelişmiş versiyonudur, sadece bu sefer sanaldır. Bu nedenle, Artırılmış Gerçeklik (AR), Sanal Gerçeklik (VR), makine öğrenimi, blok zincir teknolojisi ve yapay zeka gibi birkaç yeni nesil teknolojiyi birleştirir.

Anlaşılır bir şekilde, her teknoloji şirketi bu sonraki seviye dijital pastadan bir parça almak istiyor ve bunun nedeni dijital alanda önemli bir değişimi ifade edebilmesidir.


Adobe nedir?


Adobe Inc., bir Amerikan çok uluslu yazılım şirketidir. Grafik, fotoğraf, çizim, animasyon, multimedya/video, hareketli görüntüler ve baskı gibi çeşitli içerikleri oluşturması ve yayınlamasıyla ünlüdür.

Adobe, görsel-işitsel içerik oluşturma, düzenleme ve yayınlama işlemlerini gerçekleştiren çeşitli yazılımlara sahiptir. Bunlar;

Adobe Photoshop - Görüntüleri düzenlemek için.
Adobe Illustrator - Vektör grafikleri (noktalar, çizgiler, eğriler) görüntüleri düzenlemek için.
Adobe Acrobat - PDF dosyalarını görüntülemek, oluşturmak ve revize etmek için.
Adobe Flash - Animasyonlar, videolar, mobil oyunlar ve uygulamalar üretmek için.
Adobe Premiere Pro - Videoları düzenlemek için.
Adobe Connect - e-Öğrenmeye yardımcı olmak için.
Adobe Creative Cloud - Abonelerin erişebileceği grafik tasarım, video düzenleme, fotoğrafçılık ve mobil uygulamalar için bir SaaS.

Adobe, genel olarak dünya çapında seçkin bir yazılım şirketidir. Yaklaşık 40 yıl önce kurulmuş, lider yazılım düzenleme şirketi haline gelmiştir. Dünya çapında farklı şehirlerde 20.000'den fazla çalışanı ve 12 milyar USD'den fazla brüt geliri vardır.

Ancak bu yeterli değil, en azından günümüzün ileri görüşlü ekosisteminde.

Her kişi ve şirket teknolojinin geleceğine yöneliyor. Ve çok az şey buna Metaverse'den daha fazla işaret ediyor.

Bu nedenle, Adobe'nin Metaverse'e girmesi.


Adobe'nin Metaverse Planı Nedir?


Adobe, yıllık Adobe Zirvesini 15-17 Mart 2022 tarihleri arasında gerçekleştirdi. Ve bu yıl, son iki yılda olduğu gibi, devam eden pandemi nedeniyle çevrimiçi bir etkinlikti. İçinde, müşterilerin bir 3D sanal alanda oluşturmalarını sağlamak için planlarını detaylandıran "Adobe Metaverse Tanıtım Belgesini" yayınladılar.

Adobe, Adobe Creative Cloud ve Adobe Experience Cloud gibi desteklediği mevcut teknoloji platformlarını geliştirirken dijital olarak daha fazla ilerleme kaydetmeyi amaçlıyor.

İlki, yaratıcı çabaları için abonelerin kullanabileceği bir yazılım barındıran bir SaaS'dir. Aynı zamanda, ikincisi, Amazon Web Servislerinde barındırılan bir reklam ürünleri koleksiyonunu içeren başka bir SaaS'dir.

Metaverse gündemlerini canlı bir şekilde açıklamak için 3 maddelik bir plan oluşturdular. Onlara bir göz atalım:

· 3D içerik oluşturma
Adobe, Substance 3D ve Aero gibi yazılımlarıyla günümüzde etkileşim, iş, eğitim, rahatlama vb. gibi birçok derin deneyimde lider bir rol oynamaktadır.

Substance 3D, çevrimdışı kaydetmek, çevrimiçi yaymak veya AR için üst düzey uygulamalar ve araçlar kullanarak 3D sanat oluşturmanıza, tasarlamanıza veya örneklemenize olanak tanır.

Aero, deneyimleri zahmetsizce ve hızlı bir şekilde oluşturmak ve paylaşmak için kullanılan güçlü bir AR aracıdır. Karmaşık bir beceri seti gerektirmez, sadece düzenlemeye yardımcı olabilecek yaratıcı bir zihniyet gerektirir.

Her ikisi de yeni nesil yazılımlardır ve oluşturdukları içeriği sofistike hale getireceklerdir.

· AR/VR aracılığıyla sanal ticareti geliştirmek
İster tasarım ister resim olsun, her şirket bir tür içerikle gelişir. Sonuç olarak Adobe, dijital ve e-ticaret yeteneklerini zenginleştirmek için birçok üst düzey şirketle iş yapıyor.

Adobe, Metaverse'e girmeleri için bir fırsat sağlamak ve kullanıcılarının sanal olarak ürün satın almalarını sağlayan mükemmel bir deneyim yaratmak için bu şirketlerle birlikte çalışır.

Yakın zamanda Coca-Cola, Metaverse'de sanal bir içecek olan "Zero Sugar Byte"ın piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Coca-cola, markasının tasarımları için Adobe Creative Cloud uygulamalarını kullanıyor.

Ayrıca Amazon, ürünlerinin müşterilerine tek seferlik önizlemesi için Adobe Substance 3D teknolojisini kullanır.

· Sanal kişiliklerin taşınabilirliği
Adobe, markaların gerçek dünyadaki müşterilerine ürünler aracılığıyla kişiselleştirilmiş dijital deneyimler sunmasına olanak tanır. Ayrıca bu varlıkları sanal dünyada ihraç etmelerine izin veriyorlar.

Ayrıca Adobe, Metaverse'deki kullanıcıların farklı dijital kişiliklerini tasarlamalarına izin vermek için çalışıyor.

Örneğin, Adobe'nin Behance sosyal ağı, müşterilerin ilgili NFT'leri daha zahmetsizce gösterebilmesi için Polygon kripto para birimi platformu için destek başlatıyor.

Bu sayede sanatçılar, basılmış NFT'lerini OpenSea'ya koymak için Polygon'u kullanabilirler.
, Behance'de ilgili görselleri gösterir ve olası kitleleri satın almaya yönlendirir.


Sonuç


Adobe, yaratıcı topluluğun bir direğidir ve haklı olarak, uzun ömürlülüğü ve mükemmelliği ile kanıtlanmıştır.

Şimdi Metaverse'e girerek yeni bir çığır açıyorlar. Yeni nesil araçlar yaratıyorlar, Coca-Cola, Amazon, Fortnite vb. önde gelen işletmelerle ortaklık kuruyorlar ve kullanıcıları için sanal kimlikler oluşturuyorlar.

Adobe, her seferinde bir ürün olmak üzere bir kez daha oyunu yaratıcılıkla değiştiriyor.



Yazar: Valentine A. , Gate.io Araştırmacısı
Bu yazı sadece araştırmacının görüşlerini yansıtmakta olup herhangi bir yatırım önerisi niteliği taşımamaktadır.
Gate.io bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Her durumda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.
BTC/USDT + 4.39%
ETH/USDT + 5.57%
GT/USDT + 2.47%
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.