• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog BAYC TARAFINDAN 450 MİLYON DOLARLIK NFT METAVERSE

BAYC TARAFINDAN 450 MİLYON DOLARLIK NFT METAVERSE

12 April 11:02

Bored Ape Yacht Club'ın (BAYC) öncüleri olan YugaLabs, Larva laboratuvarlarından Cryptopunks ve Meebits gibi önde gelen Non-fungible token (NFT) koleksiyonlarını satın aldıktan sonra 'Otherside' adlı bir Metaverse yaratıyor. Metaverse şimdiye kadar Animoca Brands, Coinbase ve Moonpay gibi katkıda bulunanlardan 450 milyon dolara varan fonlarla güçlü bir şekilde başladı… Makalenin tamamını okuyarak daha fazla bilgi edinin.


Kaynak: Twitter

BAYC kurucuları, Mutant Ape Yacht Club (MAYC), Bored Ape Yacht Club (BAYC) ve Bored Ape Kennel Club (BAKC) sahipliklerine ek olarak yaratıcılar Larva Labs'tan Cryptopunks ve Meebits NFT koleksiyonlarını satın aldı. 'Otherside' olarak adlandırdıkları bir MMORPG Metaverse oluşturmak için.

Proje, sanal alanda en büyük NFT koleksiyonlarının sahiplerini birbirine bağlayan oyun için birlikte çalışabilir bir dünya anlamına geliyor. Ne zaman faaliyete geçeceği konusunda bir tarih açıklanmasa da yatırımcılar ilgi göstermeye başladı.

Bir tweet'te, projenin öncüleri, NFT'lerin oyun deneyimlerini iyileştirme fırsatı sağlayan yeni bir birleştirilebilirlik ve sahiplik çağı ile geldiğine inandıklarını belirterek, NFT metaverse hakkında görüşlerini bildirdiler. NFT'ler, ister Metaverse'de ister fiziksel dünyada olsun, varlıkları elde etmeyi ve bu varlıkların verilerini kaydetmeyi çok daha kolay hale getirir ve Yugalabs, NFT'lerin sağlanmasıyla oyun oynamayı nasıl geliştireceğini bilir. Öte yandan YugaLabs, NFT Metaverse ve tüm YugaLabs holdingleri için birincil para birimi olarak hizmet etmek üzere ApeCoin adlı bir para birimini de piyasaya sürdü.

Coinbase, Opensea ve diğer birçok web3 projesinin finansmanının arkasındaki büyük bir firma olan Andreessen Horowitz'in kurucu ortağı Andreessen Marc da NFT metaversenin mevcut 450 milyon dolarlık finansmanında yer alıyor. Meta'nın yönetim kurulu üyesi olan Marc, insanların sadece yakınlaştırma toplantıları ve selamlaşmalarla bir dünyaya dahil olmadıkları ve sosyalleşmedikleri için Meta'nın Metaevrenin geleceği olabileceği fikrine inanmadığını şu cümle ile dile getirdi; “Meta'nın bu tür baskın dijital deneyim sağlayıcısı olduğu ve tüm para ve kontrolün o şirkete gittiği distopik bir gelecek var.”

Pek çok insan Meta'nın Metaverse rüyasını gerçekleştirmek için en iyi araç olduğuna inanmadığından, Yugalabs ve diğer web3 şirketlerinin NFT'lerle oyun endüstrisinin gelişmesi yoluyla Metaverse rüyasını küresel olarak başlatacak olanlar olma şansı var. Çünkü uygun bir oyun planı sunmuyor.

Yugalabs'ın kurucularından biri olan Greg Solano, insanların yalnızca hayatta kalmak için birbirlerine güvenmeleri gerektiğinde tanıştıklarını ve oyun dünyasının burada önemli bir rol oynadığını belirtti; "İnsanlar, hiçbir şeyin olmadığı ortak bir sanal alanda birlikte vakit geçirmekten bağ kurmayacaklar. Bunun yerine, işbirliği yapmak zorunda oldukları konumlarda olmaktan bağ kuruyorlar.

Sadece insanlarla oynuyor ve arkadaş ediniyorsunuz çünkü kıçınıza tekmeyi basıyorsunuz, ''Temelde, derin sosyal deneyimin esasen bir Zoom sohbetinden ve 'merhaba' diyerek etrafta dolaşmaktan geldiğini düşünmüyoruz.

YugaLabs, bir NFT metaverse planlarını ilerletiyor ve Larva Labs'ın kurucu ortakları Matt Hall ve John Watkinson'a takdirlerini ifade ederek, kriptopunklara yaptıkları çalışmalara hayran olduklarını ve kriptopunklara ve Meebits markalarına karşı onur duyduklarını ifade etmeye devam etti. NFT metaverselerine.

423 Cryptopunk ve yaklaşık 1 milyar dolar değerinde 1171 Meebit içeren NFT koleksiyonunu edinme sürecinde, BAYC yaratıcıları, satın alınan NFT'lerin yaratıcılarına Larva Labs'ı çalıştırmaya ve web3 için projeler oluşturmaya devam etmeleri için izin verdi. Kurucuların YugaLabs'a katılması zorunlu değildir ve şirketin BAYC'den bağımsız olarak çalışmasını sürdürme haklarını saklı tutarlar. Uzun vadede şirket, Cryptopunks ve Meebits sahiplerine, bu NFT'leri web3 değerleriyle daha da uyumlu hale getirmek için BAYC, MAYC ve BAKC üyelerinin sahip olduğu aynı ticari hakları vermeyi planlıyor.

YugaLabs, bu koleksiyonları BAYC gibi kulüp modeline sokmaya ilgisiz görünüyor, ancak kulüp modelleri yarattıkları evrenin merkezi olduğu için onları tarihi bir koleksiyon olarak korumayı umuyor. NFT'lerin kültürle ilgili olduğuna inandıkları için topluluğun planlama aşamalarına ve kararlara dahil olacağını açıkladılar, bu nedenle çevrelerindeki topluluk büyüme için işbirliği yapmalı. Metaverse potansiyel kurucuları planlarını web sitelerinde açıkladılar.



KAPANIŞ DÜŞÜNCELERİ




BAYC'nin kurucuları, oyun deneyimlerini geliştirerek oyun sistemini büyük ölçüde etkileyecek çok cüretkar bir projeye başlıyorlar. Mülk sahibi olma yeteneği, bir oyunu oyuncular için daha çekici hale getirir. NFT metaverse, NFT sahiplerinin tercih ettikleri ortamı yaratmaları için bir fırsattır.




Yazar: Gate.io Gözlemci: M. Olatunji

Sorumluluk Reddi:

* Bu yazı sadece gözlemcilerin görüşlerini yansıtmakta olup herhangi bir yatırım önerisi niteliği taşımamaktadır.

*Gate.io bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Diğer tüm durumlarda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.

BTC/USDT + 6.03%
ETH/USDT + 6.84%
GT/USDT + 2.82%
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.