• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog Adobe Behance ve Solana

Adobe Behance ve Solana

08 April 10:02


NFT pazarı, son birkaç yılda üstel bir büyümeye ve himayeye tanık oldu.

Fungible olmayan jeton (NFT), sanat eserlerinizin dijital formata basılması ve çevrimiçi olarak sunulmasıdır.

NFT alıcılarının ve satıcılarının buluştuğu bir çevrimiçi pazar yeri Adobe Behance'dir.

Adobe Behance, dijital sanatlar için en büyük pazarlardan biridir.

Matias Corea ve Scott Belsky ilk olarak bu pazarı Kasım 2005'te kurdular.

Adobe, Aralık 2012'de Behance'i satın aldı ve ana geliştiricisi oldu.

Gaz ücretlerini ve enerji tüketimini azaltmak için Behance ve Solana arasındaki ortaklık gerekliydi.

Fungible olmayan belirteç (NFT) pazarı, son birkaç yılda benzeri görülmemiş bir büyümeye tanık oldu ve bu gelişme birkaç NFT pazarını beraberinde getirdi.

Alıcıların, satıcıların, yatırımcıların ve NFT meraklılarının tek bir platformda bir araya geldiği pazar yerlerinden biri de Adobe Behance.

Adobe Behance'in ne olduğunu ve kullanımını inceleyelim.


Adobe Behance nedir?



Behance, Adobe'nin (yan) uygulamalarından biridir. Behance'de dijital sanat yaratıcıları, basılmış NFT'lerini görüntüleyebilir ve bunları belirli bir Ethereum (ETH) değerinde işlem yapabilir.

Matias Corea ve Scott Belsky, Behance'i ilk olarak Kasım 2005'te kurdu. Aralık 2012'de Adobe, dijital pazarı satın aldı.

2018 itibariyle, Adobe Behance dünya çapında 10 milyondan fazla üye topladı.

Yaratıcı becerinizden bağımsız olarak Adobe Behance'te içerik oluşturucu olarak kaydolabilirsiniz. Darp edilmiş işlerinizi profilinizde sergileyebilir, ilgilenen alıcılar ve meraklılarla tanışabilirsiniz.

Behance, Facebook, Linkedin gibi sosyal medya sayfalarınızı ve harici bir portföy bağlantısını bağlamanıza olanak tanır. Diğer kişisel bilgilerinizi Behance sayfanıza eklemenizi kolaylaştırır.

Behance, NFT'ler için dijital bir pazar yeri görevi görürken, portföyünüzü oluşturmak için platformu da kullanabilirsiniz. Becerilerinizi sergilemek için kaydolabilir ve Behance sayfanızı tasarlayabilirsiniz.

Bir yaratıcı olarak, iyi düzenlenmiş ve ayrıntılı bir portföye sahip olmak çok önemlidir. Portföyünüzü oluşturmak için Adobe Behance'i kullanmak, portföy bağlantılarınızı zanaatınızla ilgilenebilecek kişilerle paylaşmanıza olanak tanır.

Dijital sanatlarınızı Adobe Behance'te satışa sunmaya veya geçmiş ve şimdiki çalışmalarınızın korunması için kullanmaya karar verebilirsiniz.

Ethereum (ETH), Adobe Behance'deki işlemler için resmi dijital para birimiydi. Bir alıcı, basılmış NFT'niz için teklif verirse, size ETH ödenir.

Ancak kripto endüstrisi oyuncuları, Ethereum'un NFT işlemi başına aldığı gaz ücretinin çok fazla olduğunu ve ETH'ye alternatif bir ödeme yöntemi olması gerektiğini düşünüyor.

Adobe Başkan Yardımcısı William Allen, birçok Behance kullanıcısının Ethereum'un yüksek enerji kullanımına ve gaz maliyetlerine karşı olduğunu vurguladı. Ethereum blok zinciri ile ilişkilerini kesmek istiyorlar.

Adobe'nin bu yatırımcıları kaybetmemesi için Adobe Behance ve Solana arasındaki ortaklık kaçınılmazdı.

Bu kavşakta Solana'nın ne olduğunu ve onu diğer blockchain uygulamaları arasında Ethereum'a daha iyi bir alternatif yapan şeyi inceleyeceğiz.


Solana Nedir?



Solana, Proof of Work (PoW) ve Proof of History (PoH) protokolünü kullanan merkezi olmayan ve açık kaynaklı bir blok zinciridir.
SOL belirteci ile işlem yapar ve değiş tokuş yapar.

Solana, işlem yapmanızı ve değerini bir cüzdandan diğerine aktarmanızı sağlayan bir blok zinciri uygulamasıdır.

Solana, DeFi (Merkezi olmayan finans kurumu) pazarına girdi ve düşük gaz ücreti ve hızlı işlem hızı nedeniyle birçok kişinin gözdesi oldu.

2021 itibariyle Solana (SOL) 66 milyar doların üzerinde bir piyasa değerine sahip. Dijital varlık, saniyede etkileyici 650.000 teorik işleme sahiptir.

Yüksek performanslı blok zinciri uygulaması, blok zinciri defteri bu tür işlemleri doğrulamadan önce işlemlerini doğrulamak için doğrulayıcıları kullanır.

Solana, yüksek gaz ücretleri ile Ethereum'a yakın bir ikame olarak hareket etmeye devam etti. Özellikle DeFi ve NFT alanlarında.


Adobe Behance ve Solana (SOL) Arasındaki Ortaklık



Solana blok zincirini ve kripto pazarındaki kullanımını açıklamaya geçmeden önce, Adobe Behance'de Ethereum'un olası alternatiflerine baktık.

Adobe Behance, Solana ile ortaklığa girdiklerini duyurdu. Artık bu ortaklıkla Phantom cüzdanınızı Behance hesabınıza bağlayabilirsiniz.

Hayalet cüzdan, Solana jetonunu tutmak, SOL ile ödeme yapmak ve almak için oluşturulmuştur.

Ethereum'un işlem başına aldığı yüksek gaz ücreti, Solana'nın benimsenmesini gerektirdi.

Örneğin, bir Behance kullanıcısı olarak, Ethereum blok zincirini kullanarak bir NFT basıyorsanız, 10$ gibi yüksek bir ödeme yapmanız gerekebilir. Aynı NFT'yi Solana blok zincirini kullanarak basmak size 0,0025 ABD dolarına mal olabilir.

Ethereum en verimli blockchain uygulaması Minting NFT olsa da, yatırımcılar ve paydaşlar yüksek enerji kullanımı konusunda endişeliler.

Solana, Proof of Stake ve Proof of History protokolünü kullandığı için Proof of Work protokolünü kullanan Ethereum'dan daha az enerji tüketir.

Uzmanlar, Solana'nın iki Google aramasıyla aynı enerjiyi kullandığına ve bunun "bir kuruşun küçük bir kısmına" mal olduğuna inanıyor.


Sonuç



Behance'in ana geliştiricisi Adobe, birkaç blok zinciri uygulaması ve dijital pazar yeri ile ortaklık kurmuştur. Ortaklık, Opensea, KnowOrigin, SuperRare ve diğerleri ile işbirliğini içerir.

Bir geliştirici olarak, her zaman pazarın zirvesinde kalmanız ve sizi daha fazlasını yapmaya zorlayacak markalarla işbirliği yapmanız gerekir.

Adobe Behance ve Solana arasındaki ortaklık, Behance'deki işlemlerde katlanarak artışa neden oldu. Solana cüzdanı Phantom artık daha fazla token tutuyor çünkü NFT yatırımcıları artık işlemleri için kullanmayı tercih ediyor.

Adobe Behance ve Solana arasındaki ortaklık, yatırımcılar, paydaşlar, alıcılar ve satıcılar dahil tüm tarafların yararlandığı bir kazan-kazan durumudur.



Yazar: Valentine A. , Gate.io Araştırmacısı
Bu yazı sadece araştırmacının görüşlerini yansıtmakta olup herhangi bir yatırım önerisi niteliği taşımamaktadır.
Gate.io bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Her durumda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.
SOL/USDT + 3.50%
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.