• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog Kaldıraçlı tokenların neden reverse split _ters bölünme_ yapması gerekiyor?

Kaldıraçlı tokenların neden reverse split _ters bölünme_ yapması gerekiyor?

30 March 11:33


Kripto kaldıraçlı token piyasaları 7/24 işlem görür ve piyasadaki büyük dalgalanmalardan etkilenebilir.
Tipik olarak, kaldıraçlı tokenlar için fiyat çok düştüğünde, Gate.io, fiyatı daha "alım-satıma uygun" bir seviyeye getirmek ve likiditeyi artırmak için reversesplit ilan edebilir.

Reverse token split, mevcut verilen token sayısını, orantılı olarak daha değerli ancak daha az sayıda tokena çeviren bir süreçtir.
Özellikle, kaldıraçlı token fiyatı çok düşük olduğunda, kullanıcıların al-sat deneyimi üzerinde herhangi bir olumsuz etki yaratmasını önlemek için Gate.io, kaldıraçlı token üzerinde bir reverse split gerçekleştirecektir.Reversesplit'i tetikleyen tam fiyat, piyasa durumuna bağlı olarak değişebilir.

Bir örnek göstermek gerekirse, DASH3L'nin 100'e 1 reverse split oranına bağlı olarak, DASH3L'nin fiyatı 0,005 USDT ise ve bir kullanıcı reverseplit'ten önce 1000 DASH3L'ye sahipse, reversesplit'ten sonra kullanıcı 10 DASH3L e sahip olacak ve 1 DASH3L 0.5 USDT olacaktır. Kullanıcı tarafından tutulan DASH3L'nin toplam değeri değişmeyecek ve reversesplit'ten önce veya sonra 5 USDT olarak kalacaktır.



Gate.io'da her reverse split'te resmi bir duyuru yapılacaktır. Reverse split'ten önce, Gate.io kaldıraçlı token alım satım hizmetini geçici olarak askıya alacak ve eğer bekleyen emirler varsa hepsini iptal edecektir. Yatırımcılar, kaldıraçlı token reverse splitlerinin ayrıntıları için duyurulara bakabilirler. Reverse split tamamlandıktan sonra, Gate.io bu kaldıraçlı tokenın alım satım hizmetine devam edecek. Lütfen fiyatın, bölünmeden sonra yeni birim değeri civarında dalgalanacağını unutmayın.Bu nedenle yatırımcıların emir verirken dikkatli olması gerekmektedir. Reverse split'ten sonra, mum grafiğinde bir sıçrama olur ve daha düzgün bir grafik elde etmek için bölmeye göre ayarlanmış işlevleri kullanabilirsiniz.
Eğer portföyünüzde ters bölünme ilan eden kaldıraçlı bir token varsa, pozisyonlarınızın toplam değerini ve portföy yatırım stratejinizi nasıl etkileyeceğini anlamak için matematiksel olarak gelişmenize yardımcı olur.

Herhangi bir kaldıraçlı token ticareti veya satın alma işlemi yapmadan önce, tokenın geçmişine geri dönüp reverse split olup olmadığını görmek isteyebilirsiniz. Bölünme, kaldıraçlı bir token satın almanız veya almamanız için zorunlu bir neden değildir, ancak değer analizi yaparken tokenin kendisi hakkında size fazladan bir bilgi verir.
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.