• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog Web 3.0 Şirketi Nasıl Kurulur

Web 3.0 Şirketi Nasıl Kurulur

25 March 11:00


Bunu her zaman görüyoruz - Web 3.0 ve metaverse teknolojisinden bahsedilmektedir. İster tweetler aracılığıyla isterse ana akım medyada olsun, Web 3.0 yeni bir teknolojik yenilik çağında kritik bir hareket haline geldi.

Dünya çapında ağdan (veya Web 1.0 veya Web 2.0) sonra Web 3.0, hem blok zincir teknolojisi hem de daha geniş internet ile etkileşim kurma şeklimizde devrim yaratmaya çalışıyor. Bununla birlikte, bu hareket gelişmeye başladıkça, bu alandaki girişimcilik fırsatlarını çevreleyen daha fazla ilgi artmaya başlıyor.


Web 3.0 nedir?



Web 3.0 (genellikle Web3 olarak kısaltılır), blockchain teknolojisini kapsayan dünya çapında ağın bir genişlemesidir. Özünde entegre blok zinciri ile önceki çerçeveyi temel alan Web 3.0, sıradan insanların internetle etkileşim kurma biçiminde devrim yaratmaya çalışıyor.

'Big Tech' şirketlerinin egemenliğine karşı mücadele etmek isteyen Web 3.0, ilk olarak Ethereum'un kurucu ortağı Gavin Wood tarafından internetin olası geleceğini tasvir etmenin bir yolu olarak ortaya çıktı. Ekosisteminin doğasında bulunan merkeziyetsizcilik ve kripto para tokenleri ile Web 3.0, güç blok zinciri kullanımları ile genel nüfus arasındaki engelleri azaltıyor.

İlk olarak 2021'de kripto para yatırımcıları bu konsepte ısındıkça gerçekten çekiş kazanan Web 3.0, o zamandan beri metaverse, kripto para birimi ve DeFi (merkezi olmayan finans) gibi teknolojilerle eş anlamlı hale geldi.


Bir Web 3.0 Girişimine Nasıl Başlayabilirim?



Büyüyen herhangi bir harekette olduğu gibi, birçok insan muhtemelen dahil olmak istiyor. Neyse ki, Web 3.0 teknolojisinin doğası gereği, trend olan bir girişime girmek karlı bir girişim olabilir. Kâr, bu tür herhangi bir girişimin ya hep ya da sonu olmasa da, Web 3.0 üzerine kurulu bir girişim kurmak, bireylerin 21. yüzyılın en önemli teknolojik hareketlerinden birinin parçası olmalarını sağlayabilir.

Kavramsallaştırma
Herhangi bir ticari girişimde olduğu gibi, birincil temel yaratıcı, yenilikçi bir konsept olmalıdır. Kripto para birimleri veya DeFi platformları oluşturmaya girişenlere benzer şekilde, teknolojik olarak bilinçli ve benzersiz bir satış noktası, bir Web 3.0 işinin formülasyonunun ayrılmaz bir parçasıdır. Yine de, Web 3.0 söz konusu olduğunda, blok zinciri sektörü ve bu teknolojinin engelleri nasıl aştığı konusunda bilgili olmak çok önemlidir. İster merkezi olmayan finansın temel kavramları olsun, isterse blok zincirinin metaverse veya Web 3.0 için nasıl bir temel sağladığı olsun, bu teknolojinin nasıl çalıştığını anlamak çok önemlidir.

Blockchain Nasıl Bir Rol Oynar?
Bunu takiben, blok zincirinin bu iş modeliyle nasıl etkileşime girebileceğini anlamak ayrılmaz bir bütündür. Örneğin, kullanıcıların dijital ürünleri NFT biçiminde satın alabilecekleri bir NFT satış platformu oluşturmak istediğinizi varsayalım. Bunun inandırıcı olması için, bu faaliyetin nasıl kolaylaştırılabileceğini anlamak çok önemlidir. Bu platform Solana ağı üzerinde kurulacaksa, Solana'nın bu işlemleri nasıl finanse edeceğini, kullanıcıların NFT'lerini nasıl depolayabileceklerini ve bu ağ üzerinden satın alınabilecekleri veya satılabilecekleri süreci anlamanız gerekecektir.

Ancak, işletmenizin amaçlanan işlevselliğine bağlı olarak, bu amaçlarla örtüşen bir blok zinciri seçmeniz gerekecektir. Bu ister Ethereum, Solana, Polygon veya diğer mevcut ağların kalabalığı olsun, bu ağların işletmenizle nasıl etkileşime gireceğini bilmek çok önemlidir. Sonuç olarak, hedeflediğiniz ağ hakkında bir karar vermek, ağın iş hedeflerinize ve misyonunuza ulaşmayı nasıl destekleyebileceğine bağlı olacaktır.

Geliştirme Aşamalarını Gözden Geçirme
Bir iş kurarken, geliştirme aşamaları, işin nasıl ilerlediği ve blockchain üzerinde nasıl uygulandığı konusunda hayati bir rol oynar. Kaçınılmaz olarak bir dizi farklı geliştirme aşaması olacak olsa da, tasarım, kurulum, kurulum, akıllı sözleşmeler vb. gibi aşamaların tümü, Web 3.0 kuruluşunuzun nasıl çalıştığı konusunda çok önemli olacaktır.

Nitelikli Yetenek Bulmak
Web 3.0 çabalarınıza tek başına başlamak imkansız olmasa da, bu sektörde yetenekli profesyoneller aramak faydalı olabilir. İster blok zinciri geliştiricileri, ister pazarlama uzmanları veya ürün uzmanları olsun, Web 3.0 vizyonunuzu gerçekleştirmede size destek olabilecek kişileri bulmak çok önemli olabilir.


Neden Birine Başlamalıyım?



Bir teknoloji fanatiği, blok zinciri meraklısı veya girişimci fikirli iseniz, bir Web 3.0 trend olan bir girişime girmek karlı bir girişim olabilir. En hevesle beklenen ve teknolojik olarak gelişmiş hareketlerden birine öncülük etmek, bu sektörde önemli değişiklikler yapmanız ve avantajlardan yararlanmanız için potansiyeli ortaya çıkarabilir.

Web 3.0, birçok iş liderinin ürünlerini ve vizyonunu bu yeni formata entegre etme sözü vermesiyle, dünya çapında çeşitli endüstrilerde ilgi uyandıran teknolojik bir harekettir. Bununla birlikte, artan teknolojik taleplere dayanacak şekilde inşa edildikleri için uyum sağlamaya ihtiyaç duymayan işletmeler, kendilerini bu yaklaşan teknolojik hareketin öncüleri olarak konumlandırıyorlar.

Herhangi bir işe başlamak heyecan verici bir girişim olabilir, ancak gelişmekte olan en önemli endüstrilerden birine girmek son derece heyecan verici ve yenilikçi bir deneyim olabilir. Web 3.0, blok zinciri ve teknoloji tutkularınız ise, o zaman bir Web 3.0 girişimi başlatmak hayatınızı değiştirebilir - Web 3.0 hareketi içindeki işletmelerin listesini de değiştirebilir.



Yazar:Matthew W-D, Gate.io Araştırmacısı
*Bu yazı sadece araştırmacının görüşlerini yansıtmakta olup herhangi bir yatırım önerisi niteliği taşımamaktadır.
*Gate.io bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Diğer tüm durumlarda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.



Gate.io Öne Çıkan Makaleler

DAO'larda iş bulmanın en iyi yolu
Web 3.0’da nasıl iş bulunur?
Web 3.0: Blockchain Tarafından Getirilen Değerin Mavi Okyanusu
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.