• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog Fedin Faiz Artış Döngüsünde Kripto _lıklara Yatırım Yapma Rehberi

Fedin Faiz Artış Döngüsünde Kripto _lıklara Yatırım Yapma Rehberi

24 March 18:27



1. Fed'in faiz artırımı kripto gibi riskli varlıkları nasıl etkileyecek?



Küresel ekonomi 2022'de birçok zorlukla karşı karşıya kalacak, pandeminin ekonomik toparlanmaya gölge düşürmeye devam etmesi, Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmanın şimdi savaşa dönüşmesi ve ABD enflasyonunun 40 yılın en yüksek seviyesine ulaşması gibi birçok faktör olabilir. Küresel ekonomiye engeller yaratır. ABD Federal Rezervi, Avrupa Merkez Bankası ve Kanada Bankası gibi merkez bankaları, gevşek para politikasını terk etti ve yüksek enflasyonu frenlemek için faiz oranlarını yükselterek ve ölçeği azaltarak likiditeyi sıkılaştıracak önlemler aldı.

Fed'in faiz oranı toplantı programına göre, bu yıl 2022'de altı hafta arayla ve piyasa koşullarına bağlı olarak muhtemelen ad hoc toplantılarla sekiz toplantı yapılacak. En son faiz kararı 17 Mart'ta açıklanacak.


(Veri kaynağı: FOMC genel bilgileri)


Fed'in 17 Mart'ta açıkladığı faiz kararı ve politika açıklamasına göre Fed, faiz oranını %0,25 artırdı. Powell'a göre, bu yıl kalan altı toplantının her birinde faiz oranları yükseltilecek ve bilanço, Mayıs ayı itibarıyla düşürülecek ve faiz oranlarının 2023'ün başında %2,0 ile %2,5 arasında kalması bekleniyor.


Geçen yılın Aralık ayında, Federal Rezerv, çoğu finansal olmak üzere faiz oranlarını artırarak oynak dönem boyunca piyasaya rehberlik etmeye çalışıyor. Bu yılın başından bu yana, bitcoin en yüksek noktasından %17,22 düştü, Nasdaq Bileşik Endeksi %18,22 düştü ve dünyadaki diğer pazarların hepsinde düşüş kaydedildi.


(Veri kaynağı: Google Finans)


Küresel finans piyasasının faiz oranlarını yükseltme olasılığı altında dalgalandığı ve küresel borsa ile kripto varlıkları gibi diğer varlık piyasalarının genel olarak düştüğü açık. Federal Rezerv, faiz oranlarını artırmaya ve aynı zamanda bilançosunu düşürme planına resmen karar verdiğine göre, bunun özellikle kripto için piyasada ne gibi bir etkisi olacağı yatırımcılar için büyük bir endişe konusu.

Birincisi, yüksek faiz oranlı piyasaların ve sıkılaştırma politikalarının riskli varlıklar için çok kötü olduğu yaygın bir ekonomik teoridir. Düşük bir faiz oranı ortamında, yatırımcılar nispeten çok düşük maliyetle fon elde edecek ve daha yüksek riskli getiriler elde etmek için daha düşük bir bedel karşılığında kaldıracı artıracak ve böylece riskli varlıkların fiyatını yükseltecektir. Faiz oranları arttıkça ve piyasa likiditesi çekildikçe, daha önce kaldıraç tarafından itilen varlık balonları patlayacak ve yatırımcıların riskten daha fazla kaçınmasına ve fonların daha az değişken varlıklara akmasına neden olacaktır. Bu nedenle, kripto gibi gelişmekte olan varlıklar, özellikle bu pazarın çok az gözetim ve düzenlemeye sahip olması nedeniyle ciddi şekilde etkilenebilir.

Fed'in 17 Mart'taki ilk faiz artırımıyla birlikte, 2 yıl boyunca 6-7'lik uzun bir döngü olan ve nihai faiz oranları %2,5-%3 arasında olan uzun döngünün yeni başladığına ve buna daha da fazlasının eşlik ettiğine inanılıyor. paniğe kapılan bilanço küçültme süreci.

Aracılık platformu Tradier'in CEO'su Dan Raju'ya göre, "Fed'in birden fazla faiz artırımına işaret etmesi, bir yıl boyunca volatilitenin devam ettiği anlamına geliyor".

High Tide Capital'in kurucusu Zhang Lei'nin Value adlı kitabında belirttiği gibi, "her piyasa boğa piyasası, likiditenin gevşemesinden kaynaklanır ve likiditenin daralmasıyla sona erer". Kripto varlık alım satım piyasasının, kısa vadeli yatırımcıların göz ardı edilemeyecek risklerle karşı karşıya kalması ve uzun vadeli yatırımcıların daha iyi bir giriş noktası için beklemek için daha fazla zamana ihtiyacı olması nedeniyle, önümüzdeki yıl veya daha uzun süre boyunca şokların düşüş eğilimini sürdüreceği öngörülebilir. .

İkincisi, bitcoin ödül sisteminde bir sonraki yarılanma döngüsüne yaklaşıyor. bitcoin yaratıldığından beri, halihazırda 3 halving geçirdi: ilk halving: 28 Kasım 2012, ikinci halving: 10 Temmuz 2016 ve üçüncü halving: 12 Mayıs 2020. kripto piyasasında döngüsel bir dip ve tepe değişimi eşlik eder. Kripto piyasasında 3 kez tekrarlanan trendler artık piyasadaki en yaygın fikir birliği haline geldi. Tarih sadece kendini tekrar etmez, ancak her yarılanmadan altı ay ila bir yıl önce yarıya indirgeme temasıyla ilgili piyasa yutturmaca, piyasa duyarlılığı yükselir, ticaret faaliyeti yükselir ve piyasa yavaş yavaş bir boğa piyasasına kalabalıklaşır. Yarılanma sona erdiğinde, özellikle ikinci 2-3 yılda, piyasa kademeli olarak ayı piyasasına girecek ve BTC piyasa değeri en yüksek seviyesinden yaklaşık %80 oranında düşecek.

(Veri Kaynağı: https://bitcoinblockhalf.com/ )


(Veri Kaynağı: Coinmarketcap)


Yükselen küresel faiz oranlarının ve sıkılaşan likiditenin dışsallıkları, BTC yarılanma noktasındaki döngüsel boğa-ayı geçişi ve teknik düşüş ile birleştiğinde, önümüzdeki 1-2 yıl yatırımcıların sabrı ve bilgeliği için bir test zamanı olabilir. Tabii ki, bu mevcut döngü sırasında, metaverse, NFT, web 3.0 vb. Gibi birçok yeni uygulama oluşturuldu, bu nedenle tarihin kendini tekrar edip etmeyeceğini veya süper döngünün ortaya çıkıp çıkmadığını göreceğiz.


2. Faiz oranı artış döngüsü kapsamında kripto piyasasında uygun bir yatırım aracı nasıl seçilir



Yatırım araçlarını açıklamaya başlamadan önce kısaca mantığı sıralayalım. Tüm pazar sürekli değişiyor ve ekonomi döngüsel bir toparlanma, canlanma, çöküş ve durgunluk döngüsü izliyor. Sadece mevcut aşamayı anlayarak ve yatırım araçlarının özelliklerine aşina olarak, istikrarlı ve karlı yatırım sağlamak için belirli başa çıkma stratejilerine sahip olabiliriz.


İçinde bulunduğumuz aşamayı anlamayı kolaylaştırmak için önce bir konsept tanıtalım - Merrill Lynch Saati. Merrill Lynch Saati, Merrill Lynch tarafından öne sürülen ve esas olarak farklı ekonomik döngülerde karşılık gelen yatırım stratejilerini tanımlayan bir dizi varlık tahsisi teorisidir. Yani yatırımcılara “şu anda hangi aşamada olduklarını ve bu aşamada varlıklarını nasıl tahsis edeceklerini” söyler.

Ekonomik büyüme oranına (GSYİH) ve enflasyon oranına (TÜFE) göre, Merrill Lynch saati ekonomik döngüyü dört aşamaya ayırır: toparlanma, aşırı ısınma, stagflasyon ve durgunluk. Ekonomi 4 aşamadan geçerken, varlık tahsislerinin karışımı da değişir.

BOCOM International Genel Müdürü ve Araştırma Başkanı Hong Hao'ya göre, "Fed'in %0,25 baz puanlık faiz artırımı, ABD'de yüksek enflasyon için kovada bir düşüş ve ABD ekonomisinin bir hedefe doğru ilerlediğini gösteren veriler var. stagflasyon evresi". Bu aşama, ekonomik büyümede bir düşüşün başlamasıyla karakterize edilir, ancak fiyat seviyeleri yüksek kalır. Yatırım tahsisi şu şekilde önceliklendirilir: nakit > emtia > tahvil > hisse senedi. Basit bir ifadeyle, risk varlıkları bu aşamada keskin bir şekilde düştü ve nakit tutmak veya kısa vadeli varlıkları elde tutmak ağırlıklı olarak önemlidir.

Kripto pazarındaki yaygın yatırım ürünleri, spot, kaldıraç ve sözleşmelerin ürün özellikleri, risk iştahı ve en uygun senaryolar hakkında daha derin bir anlayışa sahip olmak için daha iyi yatırım kararları vermenize yardımcı olacak basit bir karşılaştırma yaptık. Detaylar aşağıdaki gibidir:

Şekil 1: Spot Ticaret - Sözleşmeli Alım Satım


Şekil 2: Sözleşmeli alım satım ve Kaldıraçlı Alım Satım


Her iki ürünün yukarıdaki analizi, hem sözleşmeli alım satımın hem de kaldıraçlı alım satımın, ayı piyasalarının kısa devre yapma ve değeri koruma ihtiyaçlarını karşılayabileceğini ve her ikisinin de kaldıraç yoluyla sermaye kullanımının verimliliğini artırabileceğini göstermektedir. Bununla birlikte, sözleşme ticareti, ödünç alma ve iade adımlarının olmaması, ürün türlerinin seçimi U tabanlı kalıcı sözleşmeler, madeni para tabanlı kalıcı sözleşmeler ve teslimat sözleşmeleri ve daha basit işlem süreci gibi ürün deneyimi açısından kripto varlık yatırımcıları arasında daha popülerdir..


3. Gate.io Sözleşmeleri - Platform, ApeCoin'in piyasaya sürülmesinden itibaren kullanıcıları nasıl kazandı?


ApeCoin Nedir?

ApeCoin şu anda en popüler kripto varlığıdır. ApeCoin'i anlamak için Yuga Labs ile başlamalıyız. Yuga Labs, "The Boring Ape" (BAYC) NFT projesinin ana şirketidir. Geçen yıl Nisan ayındaki lansmanından bu yana, BAYC hızla NFT pazarındaki en değerli NFT projesi haline geldi. 10.000 "sıkıcı maymun" NFT'lerinin en ucuzu yaklaşık 240.000 dolara satılıyor. Başlangıç, 5 milyar dolar değerinde ve yeni bir finansman turu arıyor.

ApeCoin” tokenleri, NFT projeleriyle ilişkili konsey üyelerinden oluşan ApeCoin DAO adlı bir kuruluş tarafından verilir. Üyeler arasında Reddit'in kurucu ortağı Alexis Ohanian, FTX'ten Amy Wu, Sound Ventures'tan Maaria Bajwa, Animoca'dan Siu'dan Yat Dean Steinbeck ve Horizen Labs yer alıyor.

ApeCoin, şüphesiz şu anda en popüler projedir ve yatırımcıları NFT hakkında daha fazla hayal kırıklığına uğratmaktadır. Jetonları, düşük noktadan bu yana %150'ye varan bir artışla ikincil piyasada da şaşırtıcı bir performans sergiledi ve dolaşımdaki piyasa değeri 2 milyar ABD doları kadar yüksek.

ApeCoin'in gate.io sözleşmesini başlatmasıyla platform kullanıcıları nasıl kazanıyor?

Öncelikle yatırımcıların talebini karşılamak için yüksek kaliteli trend projeler en kısa sürede hayata geçirilmektedir. Kripto pazarında, platformların yüksek kaliteli popüler projeleri başlatması ve listelemesi hayati önem taşımaktadır.

Yüksek kaliteli projeleri ilk keşfeden kişi, yeni kullanıcılar bulma fırsatları yaratabilir ve yatırımlarından daha düşük bir fiyata daha fazla getiri elde etme avantajına sahip olabilir. Tıpkı risk sermayesi gibi, tek boynuzlu at şirketlerine yatırım yapan melek yatırımcılar, şirket halka açıldığında A ve B serisindeki yatırımcılardan daha fazla para kazanmak zorundadır. Gate.io'nun proje taramasında ve online olarak biriktirdiği kullanıcının kulaktan kulağa konuşması da sektörde hayati önem taşıyor ve gate.io sözleşmesi bu konudaki avantajlarını hala sürdürüyor. ApeCoin'in fiyatı, sözleşme platformunda piyasaya sürüldüğünde sadece 6U idi. 18 Mart saat 16:26 itibariyle, mevcut fiyat %146.7 artışla 14.8U oldu. Platformun erken yatırım kullanıcılarına büyük getiriler getirdi.

İkincisi, düşük sipariş spreadleri, güçlü derinlik, yüksek likidite ve slippage yok. Kripto varlık sözleşmelerinin kullanıcıları, işlemin hızının, bundan yararlanma fırsatının ve kayma kaybının bir fonksiyonu olduğu için platformdaki ticaret çiftlerinin likiditesi konusunda son derece kritiktir. Gate.io sözleşme ekibi sayesinde, toplama motoru, minimum 5 milisaniyelik gecikmeyle saniyede 100.000'e kadar işlem geliştirdi. Dünyanın en büyük 10 piyasa yapıcısının çoğu, platform kullanıcıları için likidite koruması sağlayan gate.io ile ortaklıklar kurmuştur.

Ve sektördeki dokuz yıllık deneyim ile güvenlik ve istikrar her zaman tutarlı olmuştur. Sektördeki en eski kripto varlık ticaret platformlarından biri olan gate.io, dokuz yıldır sektörle derinden ilgilenmektedir ve her zaman kullanıcılarının varlıklarını korumak için güvenlik ve istikrarın yanı sıra ihtiyaçları karşılamak için profesyonel hizmetler sağlamıştır. kripto varlık meraklıları.

Fed'in faiz artırımıyla birlikte bilançonun küçülmesi de gündemde. Sonunda kripto pazarını ne kadar etkileyecek? Sadece biraz sağduyuya dayalı ileriye dönük tahminler yapabiliriz, ancak piyasanın gerçekten nereye gideceğini gerçekten bilmiyoruz. Bununla birlikte, temel yatırım teorisine ve yatırım ürünlerine ilişkin derinlemesine araştırmaya dayalı bir varlık tahsisi, öngörülemeyen piyasada size her zaman daha iyi bir kazanma şansı verecektir ve gerçekten iyi ve güvenilir bir platform ve araçlar, karar vermek için en iyi araçlardır. Market.



Feragatname:

Sadece bilgi amaçlıdır, burada verilen bu tür bilgiler herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez ve yapabileceğiniz herhangi bir yatırımdan sorumlu değildir. Teknik analiz, piyasa değerlendirmesi, ticaret ipuçları, tüccar paylaşımı ve diğer içerikler potansiyel riskler, yatırım değişkenleri ve belirsizlikler içerebilir ve bu makale herhangi bir garantili getiri fırsatı sağlamaz veya ima etmez.


Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.