• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog Gate.io AMA - Haftalık Analiz,Mart.11th

Gate.io AMA - Haftalık Analiz,Mart.11th

24 March 12:24
Gate.io AMA - Weekly Analysis,Mar.11th

S: Merhaba, tekrar haftalık analiz zamanı.
A: Teşekkürler ve bir kontrol edelim.

Kayıt zamanı 10:00 BKK.

1.Büyük paralar


BTC

1M/1W/1D
  • Aşağıdaki resimlerden temel olarak düşüş trendi görülüyor.
  • Genel olarak ses seviyesi düşüyor, MACD gücü yeterli değil.


1B/8H/4H/1H
1B /8H/4H'den itibaren, bariz bir düşüş trendi.
1H/4H'den itibaren bir yan var.
Aşağıdaki üç desen düşük hacme sahiptir.


Özet:
  • Genel olarak Kısa vade için yataydır. Orta-uzun vade için kısa.
  • Sesin gücünün daha iyi olduğunu görene kadar yukarıdan tutun.

S: Bu hafta için bazı haberlere bakalım.
A:
1)Sanayi

  • ABD Başkanı Biden, Amerika'nın kripto para birimleriyle ilgili ilk kapsamlı yürütme emrini imzaladı (tam metin): Yetişkin Amerikalıların yaklaşık %16'sı (yaklaşık 40 milyon kişi) kripto para birimlerine yatırım yaptı, ticaret yaptı veya kullandı. Dijital varlıkların yükselişi, ABD'nin küresel finansal sistemdeki ve teknolojik sınırdaki liderliğini güçlendirme fırsatı yaratıyor, ancak aynı zamanda tüketicinin korunması, finansal istikrar, ulusal güvenlik ve iklim riski için de önemli etkileri var.
  • ABD Hazine Bakanlığı, tüm ABD kripto para borsalarının kurumun mali suçları uygulama ağı FinCEN'e kaydolması gerektiğini duyurdu. Her kripto para borsası ayrıca özel bir uyum şefi tutmalıdır.
  • ABD Senatosu Bankacılık Komitesi'nin 17 Mart'ta dijital varlıklar hakkında bir oturum düzenlemesi planlanıyor.
  • Dubai Çarşamba günü, kripto varlık düzenlemesinden sorumlu yeni bir ajansı açıkladı. Dubai Sanal Varlıklar Düzenleme Kurumu (VARA), Dubai Dünya Ticaret Merkezi'nin bir iştiraki olarak faaliyet gösterecek ve kripto varlık hizmet sağlayıcıları için uyum ve ifşaya odaklanacak. Şu anda Binance/Huobi/OKX gibi borsalar Dubai'de faaliyet gösteriyor.
  • ABD, Rus kullanıcıları için hem VISA hem de MASTERCARD'ı devre dışı bıraktığından, Tayland acil önlem olarak Rus turistlere kripto ödeme yöntemleri sunmayı düşünüyor. Artık yurtdışındaki Ruslar kripto para birimleri olmadan hayatta kalamazlar.

2) NFT
  • Twitter KOL'a göre, Stanford Üniversitesi'nin "Kripto Para ve Blok Zinciri Teknolojisi" dersini okuyup sınavı geçerek NFT alabilirsiniz. Bu NFT'nin OpenSea'deki taban fiyatı 9.9 ETH'dir. Şu ana kadar 97 kişinin NFT aldığı bildiriliyor.
  • 10 Mart'ta Güney Koreli teknoloji devi NAVER ve SoftBank'ın Japon yan kuruluşu Z Holdings, bu bahar dünya çapında 180 ülkede NFT pazaryerleri açmayı planlıyor ve fintech yan kuruluşu PayPay'in kullanıcı sayısını 90 milyona çıkarmak için büyük ölçekli yatırımlar yapıyor. .
  • Delphi Digital, en son raporunda Opensea'nın işlem hacmi değişikliklerini analiz ediyor. Daha yakın zamanlarda, Opensea'nin günlük işlem hacmi 250 milyon dolardan 70 milyon dolara %72 düştü. Tüm ağda “NFT” arama hacmi de Kasım ayı başlarındaki seviyeye düştü.
  • Sandbox, NFT'lere ve Metaverse'e daha fazla kadın ve düşünce çeşitliliği getirmek için World of Women Foundation'a 5 yıl boyunca 25 milyon dolar sağlayacak. Merkezi olmayan siber uzayda kadınların temsilini genişletmek. World of Women, Orta Doğulu sanatçı Yam Karkai tarafından tasarlanan kadın avatarlarının bir kombinasyonudur ve şu anda kadın NFT'lerinin önde gelen öğesidir.

3) Madeni Paralar
  • Glassnode Haftalık Raporu: Geçen hafta borsalara yatırılan net girişler günde yaklaşık 1 bin BTC idi. Temmuz 2021'den bu yana, Binance, Bittrex, Bitfinex ve FTX borsalarına toplam 207.000 BTC'lik BTC girişi. Net girişler hala nispeten küçük, bu da yatırımcıların spot BTC satmak yerine riskten korunmak için türevleri kullanmaya daha meyilli olduğunu gösteriyor.
  • CryptoQuant veri sitesi CEO'su Ki Young Ju, geçen yıl katılan yeni bitcoin alıcılarının uzun vadeli sahiplere dönüştüğünü ve 6 aydan fazla bir süredir tutulan BTC'nin piyasa değerinin şu anda %52'sini oluşturduğunu söyledi.
  • Luna Vakfı, şu anda yaklaşık 1,5 milyar dolar tutan hazineye 418 milyon dolar eklediğini söylüyor. Luna Vakfı daha önce, konseyin önümüzdeki 2 hafta içinde LFG hazinesinden 5 milyon Luna'yı UST (yaklaşık 450 milyon $) ile değiştirmek için oy kullandığını belirtmişti. LFG, UST'yi satacak ve satıştan elde edilen gelir, mevcut rezervi artırmak için BTC satın almak için kullanılacak.

Çözüm:
  • Panik indeksi 22, aşırı panik.
  • bitcoin : 1000'den fazla coin tutan bitcoin adreslerinin sayısı 11 ayın en yüksek seviyesine ulaştı ve gelecekte satış baskısı giderek küçülecek. Kısa vadede 37200'de destek ve basınçla dar bir aralıkta dalgalanmaya devam edecek.
  • ETH: Kısa vadeli destek 2550-2650$, kısa vadeli direnç 2850-2950$. Şu anda BTC dalgalanmasını takiben bağımsız bir yükselişten çıkmıyor.
  • LUNA, yakın zamanda güçlü bir yükseliş yaşadı ve tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 103.6$'a yaklaştı. Kısa vadede küçük bir düzeltme de olabilir. Ancak, yükseliş trendi değişmeden kalır ve düşük bir seviye bulursanız daha fazlasını yapmaya devam edebilirsiniz. Destek: 90; Direnç: 100. Temelde bitcoin düşüşünden etkilenmez, şu anda daha iyi bir altcoindir.

S: Bugünlük bu kadar, hadi soru oturumuna geçelim.
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.