• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog MasterCard Kripto Pazarında Yeni Bir Zemin Keşfetiyor

MasterCard Kripto Pazarında Yeni Bir Zemin Keşfetiyor

23 March 12:27



[TL;DR]



Finans sektörü her geçen gün genişlemeye devam ediyor.

Yatırım ve takas için blok zinciri teknolojisinin geniş kabul edilebilirliği, finansal hizmetleri büyütmeye devam etti.

Blockchain platformlarının diğer finansal hizmetlere göre avantajı, onu bir tost haline getiriyor.

Diğer finansal hizmet sağlayıcılar ve blok zinciri platformları arasında çeşitli Ortaklıklar ve işbirlikleri ortaya çıkmaya devam etti.

Bu önde gelen ortaklıklardan biri, MasterCard'ın kripto pazarında yeni zeminler keşfetmeye çalışmasıdır.

MasterCard'ın bankacılık bölümü yoktur; çoğunlukla bankalar, havayolları, oteller ve perakendeciler ile ortaktırlar.

Son zamanlarda MasterCard, Bakkt ve Consensys ile ortaklık kurdu.


Finans sektörü ve sektör oyuncuları, yatırım, finansal değişim, borç verme ve borçlanma, para ve diğer varlıkların yönetimini iyileştirmenin yollarını keşfetmeye devam ediyor.

Blockchain'in finansal bir hizmet olarak tanıtılması ve genel kabul görmesi, sektöre umut verici bir gelecek verdi.

Blockchain teknolojisi, daha hızlı alışveriş, otomatik işlemler ve gelişmiş güvenlik için bir yol olarak algılandı.

Tüm bu teşvikler, finansal hizmet devlerini kripto piyasasına girmeye teşvik etti. MasterCard, blok zinciri ağı ve finansal hizmet sağlayıcılar arasındaki bu ortaklığın ön saflarında yer almaktadır.


MasterCard'ın Kripto Pazarına Yolculuğu Nasıl Başladı




MasterCard CEO'su Micheal Miebach, şirketinin kripto para birimleri, sabit paralar ve merkez bankası dijital para birimleri (CBDC'ler) etrafında ürün ve hizmetler geliştirmesini istediğini söyledi. Ayrıca MasterCard'ın üç dijital varlığı da oynamasını istediğini vurguladı.

Açıklama kapsamlıydı ve MasterCard'ın, bireylerin kripto para cüzdanlarını bir ağ geçidi aracılığıyla MasterCard ağına bağlamasını sağlayacak ürünler ve hizmetler tasarladığına dair bir ipucu verdi. Önerilen ağ geçidi, kriptonun fiat'a dönüştürülmesini kolaylaştıracak.

İşbirliğinin kripto uygulamaları ve hizmetleri üretmesi bekleniyor. Bu uygulamalar ve hizmetler, müşterilerin kripto cüzdanlarına erişmelerini ve MasterCard kullanarak işlem yapmalarını kolaylaştıracak.

MasterCard'ın kripto pazarında yeni zeminler keşfetmek için attığı işbirlikleri ve diğer adımları incelemeden önce, MasterCard'ın ne olduğunu ve neyi başarmak istediklerini belirlemek yerinde olacaktır.


MasterCard Nedir?



Resim: CNBC

MasterCard, dünya genelinde 120'den fazla ülkede kapsama alanı bulunan bir finansal hizmet şirketidir. MasterCard, finans kurumları, tüccar bankaları ve kart veren bankalar arasındaki ödemeleri işlemekle ünlü çok uluslu bir şirkettir.

MasterCard, finans sektöründeki kredi birimlerinin ve alıcıların müşterilerine marka bankamatik, kredi ve ön ödemeli kartlar vermelerine olanak tanır. 2006'dan beri MasterCards, diğer finansal hizmetlerin yanı sıra satın alınmak üzere kartlar vermeye devam etti.

MasterCard'ın tarihi oldukça kapsamlıdır. 1966 ve 1979'da bankalararası kart derneği olarak başladı; MasterCard'a dönüştü.

Yıllar geçtikçe, küresel finans kurumu terminolojisini değiştirmeye devam etti. İlk olarak 1966'dan 1969'a kadar "Interbank" olarak biliniyordu ve 1969'da "Master Charge" olarak değişti ve 1979'a kadar adını aldı.

MasterCard, Rusya ve Çin hariç tüm dünyada kapsama alanına sahiptir. 2021 itibariyle gelirinin 18,88 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. 2020'de finansal hizmet, 6,3 trilyon dolar değerinde brüt dolar hacmi bildirdi. Bu tutar, MasterCard'ın çeşitli sektörlerde ve ödeme platformlarında kullanıldığı işlem sayısını gösterir.

MasterCard'ın bir ödeme ağı işlemcisi olduğunu bilmelisiniz. MasterCard'ın finansal hizmeti, MasterCard ödemesi veren ve buna izin veren finans kurumlarıyla ortaktır.

MasterCard markasının kabul edildiği her yerde Kart'ı işlemler için kullanabilirsiniz. Global kapsama sahip diğer büyük kart işlemcileri arasında Visa, American Express ve Discover bulunur.

MasterCard'ın bankacılık bölümü yoktur; çoğunlukla bankalar, havayolları, oteller ve perakendeciler ile ortaktırlar. Bu ortaklar, bir kart sahibinin hak kazanacağı koşulları ve faydaları belirleyen düzenleyicilerdir.


MasterCard Kripto Pazarında Yeni Zeminleri Nasıl Keşfetti



Resim: Forbes

MasterCard Başkan Yardımcısı (dijital ortaklıklar) Sherri Haymond, bir röportaj verdi ve “İş ortaklarımız, bankalar, fintech veya tüccarlar, müşterilerine bir entegrasyon yoluyla kripto para birimi satın alma, satma ve tutma olanağı sunabilir. "Bakt platformu."

Uzmanlar, bu açıklamanın dünya genelindeki Amerikalıların ve MasterCard kullanıcılarının kripto para birimlerini kazanma ve harcama şeklini genişleteceğine inanıyor.

Dünya çapında 2,8 milyardan fazla MasterCard kullanıcısı olan Bakkt ile ortaklık, hisselerde %234'lük bir artışa tanık oldu. Bakkt, ortaklıktan bir hafta önce halka açık bir şirket olarak ticarete başladı.

Sherri Haymond'a göre ortaklık, MasterCard'ın bankalar için kripto cüzdanları ve kartları sağlamasına izin verecek. Cüzdan ve Kart, sahibinin kripto cüzdanından doğrudan Kartla işlem yapmasına izin verecektir.

Kriptodan fiat'a geçmek yerine, doğrudan MasterCard ödemesini destekleyen herhangi bir mağazada finansal işlemler yapabileceksiniz.

Bakkt CEO'su Gavin Micheal, MasterCards ile ortaklığın tüccarların, perakendecilerin ve restoranların Bitcoin'de ödüller sunmasını sağlayacağını da sözlerine ekledi. Ayrıca, mevcut ödeme noktaları, genel kabul görmüş bir oranda kriptoya dönüştürülecektir.

Mastercard'ın kripto pazarını keşfetmek için genişletilmesi, otel ve havayolu kullanıcıları için faydalı olacaktır. Bir havayolunu kullanarak veya bir otelde kalarak birkaç seyahatten sonra kazandığınız puanları ve ödülleri Bitcoin veya blok zincirindeki diğer kabul edilebilir dijital para birimlerine dönüştürebileceksiniz.

Kripto pazarında yeni bir zemin keşfetmeye yönelik bir başka işbirliği, MasterCard ve Consensys arasındaki ortaklıktır.

Consensys, Ethereum'u desteklemek için altyapı ve hizmetler sağlayan blok zinciri alanında bir yazılım mühendisliği firmasıdır. Consensys, mevcut bir açık kaynaklı protokol katmanı ve geliştiriciler için erişim noktasıdır.

Finansal hizmetlerin blok zincirine kayması, bir blok zinciri protokolü olan Consensys ile küresel bir ödeme hizmeti olan MasterCard arasındaki ortaklığı gerektirdi.


Sonuç



MasterCard'ın kripto piyasasına girmesinin, dijital varlıkların ve kripto para birimlerinin MasterCard ağı üzerinden hareket edeceği anlamına gelmediğini bilmek önemlidir.

Ortaklık, yalnızca MasterCard'ınızı kullanarak cüzdanınızdan kripto para birimlerinin ödeme ve transferini kolaylaştıracaktır.

Ek olarak MasterCard, tüccarları ve perakendecileri kripto para birimlerini doğrudan kabul etmeleri için destekleyecek ve işlemler sırasında kriptodan fiat'a dönüşümü ortadan kaldıracak.

Tüm bu işbirlikleri ve ortaklıklarda MasterCard, müşteri korumasını, uyumluluğunu ve tüketici bilgilerinin gizliliğini ön planda tutar.



Yazar: Valentine A. , Gate.io Araştırmacısı
Bu yazı sadece araştırmacının görüşlerini yansıtmakta olup herhangi bir yatırım önerisi niteliği taşımamaktadır.
Gate.io bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Her durumda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.