• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog Ron Yönetim Simgesi

Ron Yönetim Simgesi

21 March 11:53


[TL;DR]



Oynamak için kazanılan oyun olan Axie Infinity, Ronin ağı için RON Governance Token'ı piyasaya sürüyor. Duyuruyu Axie Infinity'nin yaratıcısı Sky Mavis yaptı.

RON jetonunun oluşturulması, Ronin kullanıcılarının blok zincirindeki işlemler için ödeme yapmasına izin vermektir; Ronin ağındaki blok doğrulayıcılar tarafından stake edildiğinde ödül olacak.


5 ödül puanı almak için formu doldurun→


Arka Plan Bilgisi



Ronin, popüler blok zinciri oyunu Axie Infinity tarafından, Ethereum'un orijinal Katman 1 ağıyla ilişkili tıkanıklığı ve yüksek gaz ücretlerini azaltmak için oluşturuldu. Şubat 2021'e kadar Ronin cüzdanı 2 milyon etkileyici indirme sayısına ulaştı. Blok zinciri, Proof-of-Stake'den daha az doğrulayıcı gerektiren Yetki Kanıtı'nı kullanır. Ronin ağının oluşturulmasından bu yana, işlemler artık sorunsuz ve daha hızlı olduğu için Axie kullanıcılarının deneyiminde genel bir gelişme oldu.

RON'un ana karakterlerinden biri, bir yönetişim belirteci olmasıdır ve bir yönetişim belirteci nedir?


Yönetim Simgesi nedir?



Bir yönetişim belirteci, kullanıcılara paydaşlık hakları veren bir kripto para birimi belirtecidir. Kullanıcıların gelecekteki yönü belirlemesine ve bir blok zinciri ağında değişiklik yapmasına izin veren belirteçlerdir. Kullanıcıların bir blok zinciri protokolü ile ilgili kararları etkilemesine izin veren belirteçlerdir. Kullanıcılar yeni özellikler önerebilir ve hatta blok zinciri mimarisindeki önemli değişiklikleri oylayabilir. Bu belirteçleri geliştirmekten en sorumlu kuruluşlara Merkezi Olmayan Otonom Kuruluşlar (DAO) denir. Bunlar, kullanıcılara geliştirme süreçleri üzerinde kontrol sağlayan kuruluşlardır.

En popüler iki blok zinciri, Bitcoin ve Ethereum, bir tür yönetişim kullanır. Her iki blok zincirinde de önemli olaylara yol açtı.

Bir hacker 55 milyon dolar değerinde ETH çaldıktan sonra, Ethereum yatırımcıları blok zincirinin alacağı yöne karar vermek için oy kullandı. Yatırımcılar fonlarını geri çekmelerine izin verecek bir "hard fork" için oy verirken, yaratıcılar protokolün değişmez bırakılmasını ve böylece çalınan miktarın dondurulmasını destekliyorlardı. Bu olay, orijinal blok zincirine dayanan Ethereum Classic'in (ETC) yaratılmasına neden oldu ve Ethereum farklı bir yön aldı. Ethereum şu anda en değerli 2. kripto para birimi olduğu için yatırımcılar için sonunda iyi sonuç verdi.

Bu hikaye, yönetişim sistemlerinin klasik bir pozitif örneğidir. Yatırımcılardan gelen davalarla bitene kadar gelişimi durdurmak zorunda kalan bir yönetim belirteci olan Tezos gibi olumsuz örnekler de var.

Ethereum ve Bitcoin gibi blok zincirlerin ademi merkeziyetçiliğe izin veren yönetişim sistemleri olmasına rağmen, uzmanlar hala merkezi olmayan finans (Defi) ağlarının yönetişim belirteçleri kullanarak çalışması gerektiğini savunuyorlar. Bazıları, daha küçük kripto para birimleri için yararlı olmayabileceğini savunuyor. Kripto para araştırmacısı Philipp Hacker, araştırma çalışmalarından birinde, "Kripto para birimleri, özellikle daha küçük olanlar, şu anda yönetim sistemlerini garanti altına alacak kadar sistematik olarak önemli değil" dedi.

Yönetim belirteçleriyle ilgili güzel bir şey, topluluk üyelerine bir sahiplik duygusu vermesidir. Örneğin, Nimbus, tıpkı halka açık bir şirketin hissedarları gibi, token sahiplerine temettü verir. Yönetişim belirteçleri, aynı zamanda değer açısından hızlı bir şekilde takdir edilmesiyle de ünlüdür. Kullanıcıların projede paydaş olmaları ve kripto para birimlerinin merkezi olmayan olmaya bağlı kalmasıyla bağlantılı olabilir. Örneğin, UNISWAP Eylül 2020'de 3 dolardan piyasaya sürüldü ve bu makalenin yazıldığı sırada 11 dolardı; Mayıs 2021'de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 45 dolara ulaştı.


Bir RON Tokenin Değeri Ne Kadardır?



RON, 27 Ocak'ta 3.56 dolardan işlem görmeye başladı. Bu makaleyi yazarken 2,45$'dan işlem görüyordu (2 Şubat 2021, UTC 10:00).

CoinMarketCap'e göre, RON'un kendi bildirdiği piyasa değeri 365,103.668 dolar. RON'un oldukça kısa bir süredir piyasada olduğu göz önüne alındığında, dolaşımdaki RON miktarını belirlemek için yeterli veri bulunmamaktadır. Şu anda mevcut olan veriler kendi kendine bildirilmektedir.

RON tokeni hakkında mevcut olan bazı ilginç veriler aşağıdaki çizelgelerde görülebilir.



RON Fiyat Tablosu 2 Şubat 2022
Kaynak: CoinMarke tCap

Ronin projesine göre, bu makalenin yazıldığı tarih itibariyle şu anda dolaşımda yaklaşık 148.339.298 RON bulunmaktadır.

Öte yandan, Axie Infinity kullanıcıları RON'un piyasaya sürülmesinde karamsarlıklarını dile getirdiler. Şikayetler çoğunlukla SLP (Smooth Love Potion) gibi 9 Cent'e kadar düşen bazı varlıkların değeriyle ilgiliydi. SLP'ler, kullanıcılara ağdaki görevleri tamamlama karşılığında ödül olarak verilen kripto varlıklardır. Ancak, Axie Infinity, dolaşımdaki ilk 185 milyonun 70 milyon RON'unu Ronin topluluğu üyelerine vermeyi taahhüt ettiğinden, yatırımcılar için bir erteleme var.

RON belirteci, NFT sektöründe pazar lideri olma konusunda inanılmaz bir potansiyele sahiptir. Bunun nedeni, Ronin'in tüm zamanların NFT satış hacmi açısından yalnızca Ethereum'dan sonra ikinci olması ve RON'un Ronin ekosisteminin simgesi olmasıdır. Ronin'den gelen bilgiler, dolaşımdaki RON jetonunun tavanının 1 milyar RON olduğunu ve paylaşım formülünün bir dökümü olduğunu gösteriyor.

Mevcut tüm RON jetonlarının %30'u Sky Mavis'e tahsis edilecektir.
Axie Infinity Topluluğuna %30 (300,000,0000 RON) tahsis edilecektir.
%25 (250.000.000 RON) Stake Ödülü olarak verilecektir
Son %15'i (150.000.000 RON) Ronin ekosistemi için fon olarak sunulacak.


RON'u nasıl alabilirim?



Kaynak: Twitter

Belirteç Gate.io'da listelenir. RON/USDT çifti artık yayında.

Şu anda Ronin ağının kullanıcıları için ödül olarak mevcutturlar.

Kullanıcılara taahhütlerini yerine getirirken, 3 Şubat'tan itibaren Axie Infinity coin (AXS) ve SLP varlıklarına sahip kullanıcılar tarafından Katana platformunda RON talep edilebilir. RON/ETH havuzu, 28 Ocak 2022'den 3 Şubat 2022'ye kadar her gün 500,00 RON alacak.

3 Şubat'tan itibaren, kullanıcılar LP (Liquidity Pool) jetonlarını kullanarak RON'u toplayabilirler. Havuzlar için ödül yapıları aşağıda görüldüğü gibidir.

AXS/ETH havuzu: 24,169,18 RON/gün
SLP/ETH havuzu: 132.930,51 RON/gün
RON/ETH havuzu: 84.592,15 RON/gün

Axie Infinity oyuncusuna platformda günde 20 ücretsiz işlem hakkı verilecek. Ronin'e göre bu, "yeni bir çağ başlatmaktır". RON'u farklı adreslere aktarmak için Scatter adlı yeni bir uygulama da kullanılabilir.



Yazar: Gate.io Gözlemci: M. Olatunji
Sorumluluk Reddi:
* Bu yazı sadece gözlemcilerin görüşlerini yansıtmakta olup herhangi bir yatırım önerisi niteliği taşımamaktadır.
*Gate.io bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Diğer tüm durumlarda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.



Gate.io Öne Çıkan Makaleler

Somnium Uzayı
Olympus DAO nedir?
THORChain Nedir? Yerel Takaslarla Umut Veren Proje

Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.