• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog Bir BAYC Sahibi Opensea'ya 1 Milyon Dolar Dava Açtı

Bir BAYC Sahibi Opensea'ya 1 Milyon Dolar Dava Açtı

21 March 11:38


<img src="Million_web.jpg" Million_web.jpg"="" alt="" style="font-family: "PingFang SC", din, -apple-system, BlinkMacSystemFont, "Microsoft YaHei", 微软雅黑, "Segoe UI", "Hiragino Sans GB", "Helvetica Neue", Helvetica, Arial, sans-serif, "Apple Color Emoji", "Segoe UI Emoji", "Segoe UI Symbol";">
<img src="Milyon_web.jpg" milyon_web.jpg"="" alt="">
<img src="Milyon_web.jpg" milyon_web.jpg"="" alt="">

[TL;DR]



Timothy McKimmy, Bored Ape NFT'sinin piyasa fiyatının küçük bir kısmı olan 0.01 ETH'ye satılmasının ardından Opensea'ya 1 milyon dolarlık dava açıyor. Davacıya göre, Opensea platformundaki bir hata, etkin olmayan listelerin satılmasına izin verdi. NFT, Bored Ape #3475'in iadesini ve 1 milyon dolarlık tazminat istiyor.

Söz konusu NFT şu anda Opensea platformunda 225 ETH karşılığında satışta. McKimmy'ye göre, NFT ilk yüzde 14'lük dilimdeydi ve 1 milyon dolarlık bölgede değere sahipti.


5 ödül puanı almak için formu doldurun→


McKimmy'nin ABD Teksas Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi, Houston Bölümü'nde açtığı dava, OpenSea'nin platformlarındaki güvenlik açıklarından haberdar olduğunu iddia ediyor. McKimmy, güvenlik sorunları hakkında tam bilgiye sahip olmasına rağmen Opensea'nin kullanıcılarını bilgilendirmediğini veya güvenlik önlemleri almadığını iddia ediyor. Davacı, Bored Ape Yacht Club'daki en düşük satış NFT'sinin 98 ETH'ye gittiğini iddia ediyor.



Davanın Arkasındaki Gerçekler



İşte, Teksas Güney Bölgesi, Houston Bölümü için ABD Bölge Mahkemesi'nde açılan davanın arkasındaki bazı gerçekler

• Davacı, Teksas'ta ikamet eden Bay Timothy McKimmy'dir.
• Davadaki davalı Opensea'dir. Ancak Opensea'nin hizmet süresine göre Opensea'nın yasal kimliği Ozone Networks Inc'dir.
• Davacı, Andrew Dao ve Ash Tadghighi adında iki avukat tuttu.
• The Bored Ape Yacht Club (BAYC) 10.000 benzersiz NFT'den oluşur. Koleksiyon sahiplerinin özel Ape Club üyeliği garantilidir.
• Opensea, dört yıldan biraz fazla bir süre içinde 11 milyar doların üzerinde satış gerçekleştirdi.
• Davacıya göre, 7 Şubat'ta davacının mülkiyetindeki Bored Ape #3475 Opensea'da "çalınmış, listelenmiş ve başka bir kişiye satılmıştır".
• Davacının iddiası, onun Bored Ape'i Opensea'de satılık olarak listelemediğini ve bir güvenlik ihlalinin bir bilgisayar korsanının Opensea'nin arka ucuna erişmesine ve (davacının) NFT cüzdanına girmesine izin verdiğini belirtiyor. Bilgisayar korsanı daha sonra Bored Ape'i 0.01 ETH, yaklaşık 26 $ karşılığında sattı.
• NFT 0.01 ETH karşılığında alındıktan/satıldıktan sonra, dolandırıcılar onu Opensea platformunda hemen 99 ETH'ye sattılar.
• McKimmy, satışı @boredapebot adlı bir Twitter hesabı üzerinden "Bored Ape #3475 0.01 WETH'e satın alındı" tweetiyle keşfettiğini belirtti.
• McKimmy, davayı açmadan önce sorunu Opensea ile çözmeye çalıştığını iddia ediyor; ancak NFT platformu onu görmezden geldi ve işlemi tersine çeviremediler.
• Davacı ayrıca davayı NFT'nin şu anki sahibiyle çözmeye çalıştığını iddia ediyor. Ancak şahıs iade edemedi.
• Davacıya göre, Justin Bieber'ın 500 ETH (1.3 milyon $) karşılığında satın aldığı Bored Ape #3001'in nadirlik puanı 53.66 ve nadirlik derecesi #9777'ydi. Ancak, söz konusu NFT, Bored Ape #3475, 138.52 nadirlik puanına ve #1392 sıralamasına sahipti. Bu rakam, NFT'yi ilk %14 nadirlik yüzdesine yerleştirdi.
• Davacıya göre dava, Opensea'nın güvenlik önlemleri almasını ve sistemlerindeki ihlalleri düzeltmesini sağlayarak dünya çapındaki Opensea kullanıcılarını korumayı amaçlıyor.

Davacının meşru bir davası olabilir; ancak avukatları davada delikler açar. Avukatlar, davalı için yanlış isim ve adresle (Opensea) dava açtı.


Opensea Tartışma



NFT'ler için dünyanın lider pazarı olan Opensea, tartışmalardan payını alıyor. Bir Tech Crunch raporuna göre, bu tür olaylardan biri Eylül 2021'de Ürün Başkanlarının platformlarında farklı NFT'lerin satışında içeriden öğrenenlerin ticareti yapmakla suçlanmasıydı. Raporda, Opensea'nın kendi platformlarında içeriden öğrenenlerin ticareti yapan çalışanları ile ilgili herhangi bir düzenlemesi olmadığı belirtildi.

Timothy McKimmy, bu konuyu Opensea aleyhindeki davasında, davanın olgusal geçmişinin bir parçası olarak kaydetti.

Opensea'yı vuran bir diğer tartışma, platformlarında yükselen NFT hırsızlığı vakası. NFT dünyasındaki intihal ve hırsızlık vakalarını belgeleyen bir Twitter kullanıcısı @NFTtheft bunu bir tweet'te söylüyor.

"OpenSea dolandırıcıları koruyor ve sanatçılardan gelen meşru DMCA yayından kaldırma isteklerini reddediyor, bu nedenle sanatçılar sanatlarını başarılı bir şekilde kaldırmak için doğrudan OpenSea'nin barındırma sağlayıcısına gidiyor. OpenSea'nin çalışmalarınızı çalmasına izin vermeyin!"

Opensea'nın savunmasında, platformdaki günlük faaliyetler nedeniyle çalıntı NFT sorununu ortadan kaldıracakları şüpheli. Ancak, birçok sanatçı Opensea'nın yayından kaldırma taleplerine yavaş yanıt vermesiyle ilgili gözlemlerini kaydettiği için, konuyla ilgili adımlarını hızlandırabilirler. Petapixel tarafından hazırlanan bu raporda, Opensea'nın yeterli önlem almadığı farklı NFT hırsızlık vakalarına ilişkin raporlar vardı.



Sonuç



Sonuç olarak, Timothy McKimmy Opensea'ya karşı türünün ilk örneği. Davanın sonucu, Opensea'nin düzenleyici çerçevesinde önemli bir faktör olacaktır. Hırsızlığa karşı platformlarında ellerini daha hızlı hareket etmeye zorlayabilir.



Yazar: Gate.io Gözlemci: M. Olatunji
Sorumluluk Reddi:
* Bu yazı sadece gözlemcilerin görüşlerini yansıtmakta olup herhangi bir yatırım önerisi niteliği taşımamaktadır.
*Gate.io bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Diğer tüm durumlarda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.



Gate.io Öne Çıkan Makaleler

NFT'ler yapmak için Lamborghini Huracan'ı havaya uçuran sanatçı
Öğrencinin özçekimleri NFT şeklinde 1 milyon dolara fırladı
Müzik NFT Platformu: Kripto Alanında Bir Sonraki Hotspot
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.