• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog StockX, NFT'leri benimseyerek pazarını genişletiyor

StockX, NFT'leri benimseyerek pazarını genişletiyor

18 March 10:30


StockX NFT'ler, gerçek spor ayakkabıların sahipliğini temsil eder.

StockX sokak giyimi, saat, koleksiyon, spor ayakkabı ve diğer ürünlerin alıcılarını ve satıcılarını birbirine bağlar.

StockX NFT sahipleri, jetonları istedikleri zaman gerçek spor ayakkabılarla değiştirebilir.

StockX'in NFT'leri için bir pazarı var.


5 ödül puanı almak için formu doldurun→


Çevrimiçi bir spor ayakkabı ve sokak giyim satıcısı olan StockX, NFT'lere girişti. Amacı, müşterilerinin spor ayakkabılarını temsil eden NFT'leri alıp satmalarını sağlamaktır. StockX'e spor ayakkabı tedarik eden spor markalarından bazıları Adidas ve Nike'dir.


NFT'ler fiziksel spor ayakkabılarını temsil eder



StockX'in sattığı NFT'ler fiziksel ürünlere, yani spor ayakkabılara karşılık gelir. Bu nedenle, bir kişinin satın aldığı NFT, gelecekte talep edebileceği belirli bir spor ayakkabı türünün mülkiyetinin kanıtıdır. Bu nedenle, NFT'nin sahibi istediği zaman satabilir veya başka bir kişiye devredebilir. Bu durumda kargo ücreti alınmaz.

Sahipler NFT'lerini gerçek spor ayakkabılarla değiştirebildikleri için, insanların gerçek spor ayakkabılarını hisse senetlerini hareket ettirmeden takas edebilmelerinin basit bir yoludur. Bu, Amazon veya Etsy gibi ünlü e-ticaret sitelerinde malları çeviren insanlara benzer. İnsanlar bu NFT'leri takas ederken, gerçek spor ayakkabılar dünya çapındaki StockX depolama tesislerinde kalacak.


vaultNFT'ler nasıl çalışır



Öncelikle StockX, fiziksel bir mal için bireysel belirtecin alıcıya aktarıldığı ve ürünün sahibi onu toplamaya hazır olana kadar Kasada kaldığı vaultNFT'leri kullanır. NFT'lerin başka bir kişiye devredilmesinin, gerçek ürünün de bir işlemi yansıtarak el değiştirdiği anlamına geldiğini anlamak önemlidir.

İlginç olan şu ki, gönderilmesi uzun sürebilen fiziksel ürünlerin ters çevrilmesinin aksine, ilgili NFT'lerde alım satım, ödemeyi yaptıktan hemen sonra aldığınız için daha hızlıdır. Düşük işlem ücretleri olduğu için kar etme olasılığı yüksektir. Buna ek olarak, StockX'te flipping yaparsanız, daha yüksek getiri olasılığı ile daha yüksek bir ciroya sahip olmanız olasıdır.

Fiziksel spor ayakkabılarını karşılık gelen NFT'lerle değiştirme olasılığı olmasına rağmen, gerçekte bu neredeyse imkansızdır çünkü ilgili NFT'lerin fiyatları genellikle spor ayakkabılardan daha yüksektir. Bu nedenle, spor ayakkabı için NFT'lerin değiştirilmesi büyük olasılıkla bir kayıpla sonuçlanacaktır. StockX'in NFT kullanmasının nedeni, platformda sahte ürün satışından kaçınmak, ürünleriyle çok sayıda kişiye ulaşmak ve daha canlı ve sürdürülebilir bir pazar yaratmaktır.


StockX nedir?



StockX, spor ayakkabı, sokak giyimi, elektronik, koleksiyon, saat ve çanta gibi çeşitli ürünler için çevrimiçi bir pazar yeri olarak 2016 yılında piyasaya sürüldü. Aslında satış öncesi ürünleri stoklayan ve doğrulayan bir aracıdır. Alıcılar malları doğrudan satıcılardan satın alabilirler.


NFT Pazar Yeri



En başta, insanlar sadece kendi pazarında StockX NFT'leri satın alabilirler. Ancak beklenti, OpenSea gibi diğer NFT pazaryerlerinin yakın gelecekte bunları satabilecek olmasıdır. Ancak OpenSea gibi bağımsız pazar yerleri, insanların NFT alıp satabileceği tek platform değil. Gate.io gibi yerleşik kripto para borsaları, insanların NFT alıp satabilecekleri diğer platformlardır. Aslında, Gate.io'da insanlar kendi NFT'lerini ücretsiz olarak basma şansına sahiptir.

Kaynak: Pixabay

Gate.io'da NFT'lerin basımı, alım ve satımı NFT Magic Box'ta gerçekleşir. NFT'leri satın almak veya satmak isteyip istemediğinizi platformda gezinmek çok basittir. NFT'lere göz atmanın yanı sıra, trend olan NFT'leri de görebilirsiniz. Ayrıca onu kullanıcı dostu yapan şey, arayüzüdür. Listeleri ve fiyatları görüntülemenin yanı sıra, NFT Magic Box, NFT'lerin kısa açıklamalarını verir.


Sonuç



StockX, gerçek ürünlere bağlı NFT'yi basar ve satar. İnsanlar, istedikleri zaman StockX NFT'yi takas edebilir veya spor ayakkabılarla değiştirebilirler. Bu NFT'leri kullanmak, insanların spor ayakkabılarını takas etmesini ve teslimat süresinin yanı sıra nakliye maliyetlerini düşürmesini çok kolaylaştırır. StockX, insanların NFT'leri alıp satabilecekleri kendi pazarına sahiptir.



Yazar: Mashell C. , Gate.io Araştırmacısı
Bu yazı sadece araştırmacının görüşlerini yansıtmakta olup herhangi bir yatırım önerisi niteliği taşımamaktadır.
Gate.io, bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Her durumda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.



Gate.io Öne Çıkan Makaleler

PUMA Metaverse'e Atlıyor
Walmart Metaverse'e girmeye hazırlanıyor
Microsoft, Activision Blizzard'ı Satın Almaya Başladı
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.