• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog Çekirdek Blok Zinciri

Çekirdek Blok Zinciri

17 March 15:32


Blockchain teknolojisi, bir dizi uygulama geliştirmenize ve başlatmanıza olanak tanır.

Çok amaçlı ve çok yönlü olan bu blockchain platformlarından biri “Quorum”.

Quorum, özel ve güvenli bir blok zinciri ağında kullanabileceğiniz bir blok zinciri protokolüdür.

Quorum, kısıtlı bir protokol işletir ve her düğümün izin vermesini gerektirir.

Veri gizliliği ve verilerin saklanması ve aktarılması sırasında şifrelenmesi Quorum'a özgüdür.

Quorum blok zincirini bankacılık ve finans, sağlık, tedarik zinciri vb. dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde kullanabilirsiniz.


5 ödül puanı almak için formu doldurun→


Eğer biri birkaç on yıl önce merkezi bir uygulama geliştirici teknolojisinin çevrimiçi alana hakim olacağını tahmin etseydi, çok sayıda insan buna itiraz ederdi.

Günümüzde blockchain teknolojisi, farklı sektörlerde birden fazla amaca hizmet edebilme kabiliyeti nedeniyle kısa sürede popülerlik kazanmıştır.

Yıllar geçtikçe geliştiriciler, çeşitli platformlar oluşturmak için blok zincir teknolojisinden yararlanmaya devam etti.

Bu blok zinciri platformları, fikir birliği mekanizmaları ve şifreleme yöntemleri ile gelişmiştir.

Yaygın olarak kabul edilen (son zamanlarda) blockchain platformlarından biri Quorum'dur.

Quorum ile ilgili tüm detayları inceleyelim mi? Başlayalım.


Çekirdek Nedir?




Quorum, kurumsal Blockchain ağlarına uyarlanmış Ethereum'un uygulanmasını sağlayan bir blockchain platformu ve açık kaynaklı bir projedir.

Quorum'u diğer blockchain protokolleri arasında öne çıkaran benzersiz özelliği, özel işlem tanımlayıcısıdır ve bu özellik, işlemler ve değiş tokuşlar sırasında veri gizliliğini sağlar.

Çekirdek, Geth istemcisini değiştirerek Ethereum'dan türetilir. Ethereum blok zincirinin bir çatalına dayanan özel ve güvenli bir blok zinciri ağıdır. Quorum, özel ve güvenli bir blok zinciri ağında kullanılmak üzere tasarlanmış bir blok zinciri protokolüdür. Tüm düğümlerin tek bir üyeye ait olduğu Quorum'u kullanabilirsiniz.

Başka bir durumda, bir konsorsiyum blok zinciri ağında Quorum protokolünü kullanabilirsiniz. Yani, birden fazla üyenin bir ağ oluşturmak için bir araya geldiği ve her birinin bir paya sahip olduğu yer.

Quorum'da fikir birliğine ulaşmak, QuorumChain adı verilen çoğunluk oylama protokolüne bağlıdır.

Quorum, çeşitli endüstriler ve tedarik zincirleri arasında tost olmaya devam etti. Blockchain protokolünün kurumsal Ethereum ile birlikte sürekli büyümesi ve güncellenmesi, onu birkaç sektör için güvenli ve kısıtlı bir platform haline getiriyor. Bu endüstriler;


Nisap Bazı Sanayi Kullanım Örnekleri



Aşağıdaki endüstriler, faaliyetlerinde Quorum blok zincirini kullanır;

Bankacılık ve Finans Sektörleri
Finans ve bankacılık kurumu, çekirdek blok zincirini kullanmak için en umut verici sektördür. Quorum protokolü, finansal hizmetlerde blok zincirinin kullanımını geliştirir.

Nisap sistemi, finansal sistem denetimleri için bir defter uygulaması veya sistemi geliştirmeye yardımcı olur. Örneğin, blok defter, finans sektöründe Quorum'un bir kullanım durumudur.

Blok defteri, blok zinciri (BaaS) yaklaşımı aracılığıyla çekirdek protokolünden yararlanan merkezi olmayan bir muhasebe defteri platformudur.

Blok defter, hesapları uzlaştırmaya, şeffaflığı iyileştirmeye, e-faturalandırmaya yardımcı olur, kredi ve risk puanlaması için yardımcı olur.

Sağlık sektörü
Quorum ve diğer blockchain teknolojisini sağlık sektöründe kullanmanın en önemli avantajı, aktarım ve depolama sırasında veri güvenliğinin sağlanmasıdır.

Sağlık sektöründeki merkezi nisap tabanlı sistem Synaptic Health Alliance'dır. Synaptic Health Alliance'ın odak noktası, sağlık hizmeti sağlayıcıları için sağlam bir veri tabanı oluşturmak ve uygun veri yönetimini sağlamaktır.

Synaptic Health Alliance'da çekirdek blok zincirinin kullanılması, veri kalitesini iyileştirmeye ve idari maliyetleri düşürmeye yardımcı olur.

Bilgisayar korsanlarının sağlık kayıtlarını ihlal etme oranı endişe verici. HIPAA Dergisi'ne göre, 2020'de sağlık sektöründe yaklaşık 1.531.855 kayıt ele geçirildi.

Bu nedenle, blok zinciri teknolojisi ağı, güvenli depolama ve bu kayıtların sorunsuz aktarımını sağlamak için en iyi alternatiftir.

Sigorta Sektörü
Sigorta sektöründe çekirdek blok zincirinin işlevselliğinden yararlandığınızda, sigorta talebinin yerine getirilmesine yardımcı olur.

Bu blockchain sigorta tazminatı rücu ağı, otomatik sigorta tazminatı ödemesini destekler ve hızlandırır.

Sigorta sektöründe yaygın olarak kullanılan bir nisap platformu State Farm'dır. Sigortacılıkta kullanılan bir durum olarak, State Farm genellikle çekirdek blok zincirinin işlevlerinden yararlanır ve önde gelen bir sigortacı olan USAA ile işbirliği yapar.

Quorum gibi blockchain uygulamalarının sigorta sektöründe kullanılmasının sayısız faydası vardır. İki kurum arasındaki diğer kağıt tabanlı süreçlerin yanı sıra çek alışverişi hacminin azaltılmasına yardımcı olabilir.

Sigortacılıkta Quorum blockchain teknolojisi kullanımı, bir zamanlar sektörü karakterize eden manuel süreçlerin güvenli bir şekilde iyileştirilmesini ve otomasyonunu sağlar.

Tedarik zinciri
Tedarik zinciri yönetiminde blockchain uygulamalarının kullanımı her geçen gün artmaya devam ediyor.

Quorum blok zinciri, otomatik envanterleri ve sevkiyat takibini izleyerek tedarik zinciri yönetimini destekler.

Quorum blockchain platformu, lüks malların gerçekliğinin doğrulanmasına odaklanır.

Tedarik zinciri yönetimine yardımcı olan önde gelen bir blockchain uygulaması Eximchain'dir. Eximchain, farklı tedarik zinciri uygulamalarında gizliliği sağlamak için tasarlanmış bir blok zinciri protokolüdür.

Tedarik zinciri yönetiminde Quorum kullanan bazı önemli markalar arasında Starbucks yer alıyor. Starbucks, kahve üretimini izlemek için çekirdek platformunu ve Microsoft'un Azure Blok Zinciri Hizmetini uygular.


Sonuç



Blok zinciri teknolojisi platformlarının kullanımı, çeşitli sektörleri kapsıyor. Bu sistemlerin ve protokollerin geliştiricileri, bu blockchain destekli uygulamaların maksimum güvenlik ve sorunsuz veri aktarımı sağladığını biliyor.

Önde gelen blockchain platformlarından biri olan Quorum'un temel özelliği, özel işlemlerde verilere ve kayıtlara yetkisiz erişimi engellemek için kriptografi kullanmasıdır.

Quorum açık kaynak protokolü katmanından yararlanabilir ve sektör veya işletme türü ne olursa olsun iş operasyon sistemlerinizi entegre edebilirsiniz.

Quorum'u kullanan kayda değer kuruluşlar arasında Microsoft, JP Morgan Chase, Novartis, Cargill, HSBC ve bir dizi diğerleri yer alıyor.



Yazar: Valentine A. , Gate.io Araştırmacısı
Bu yazı sadece araştırmacının görüşlerini yansıtmakta olup herhangi bir yatırım önerisi niteliği taşımamaktadır.
Gate.io, bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Her durumda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.



Gate.io Öne Çıkan Makaleler

Somnium Uzayı
Olympus DAO nedir?
THORChain Nedir? Yerel Takaslarla Umut Veren Proje

Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.