• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog Güney Kore Ulusal Metaverse Yaratacak

Güney Kore Ulusal Metaverse Yaratacak

17 March 14:27


[TL;DR]



28 Şubat'ta Güney Kore hükümeti, Bilim ve ICT Bakanlığı aracılığıyla ulusal bir metaverse geliştirmeye destek ve taahhüt verdi. Bakan Hyesuk Lim bunu 2022 Dijital İçerik Entegrasyonu İş Brifingi'nde açıkladı.

Bakana göre, hükümet ulusal Metaverse'i geliştirmek için 223,7 milyar Won veya 187 milyon dolar taahhüt ediyor. Bakanlık tarafından tercüme edilen bir açıklamada , hükümet "genişletilmiş sanal dünyanın geliştirilmesine, sanal dünyada çekirdek teknolojilerin geliştirilmesine ve dijital büyüme şirketlerinin büyümesine" yatırım yapıyordu.


5 ödül puanı almak için formu doldurun→


Bakanlık, ulusal metaverse projesi ile tüm hedeflerinin dökümünü verdi. Metaverse planlarının bir kısmı, sanal/artırılmış gerçeklik cihazlarının çekirdek teknolojisinin geliştirilmesini içerir. Hologram teknolojisinin geliştirilmesi ve sanal dünya için bir hukuk sistemi de Güney Kore'nin ulusal Metaverse planlarının önemli parçalarıdır.


Güney Kore Ulusal Metaverse Önce



Facebook, 2021'in sonlarında şirketlerinin adını Meta olarak değiştirdiğini duyurduğunda Metaverse terimi arama popülaritesini artırdı. Ancak, "metaverse" terimi, Neal Stephenson'ın 1992 tarihli "Snow Crash" adlı romanından uyarlanmıştır. Dünya çapında farklı şirketler sanal dünya hizmetleri sundu ve oyuncular Facebook'un duyurusundan önce terime ve konsepte zaten aşinaydı. Facebook'un yeniden markalaşmasından önce, Güney Kore "Generation MZ" tarafından yönetilen Güney Koreliler sanal dünyanın olanaklarını araştırırken zaten bir metaverse devrimi yaşıyordu.

Güney Kore, dünyanın dördüncü en büyük oyun pazarı ve 2026 yılına kadar en büyük 5. metaverse pazarı olmayı planlıyor. Güney Kore'nin en büyük ihracatlarından biri, 2020 itibariyle 7,5 milyar doları aşan geliriyle oyun pazarı. Ocak 2021'de Bilim ve ICT Bakanlığı, meta veri tabanı ve bulut hizmetleri de dahil olmak üzere dijital teknolojiler için 7,5 milyar dolarlık bir fon açıkladı. Ancak, farklı Güney Koreli şirketler, hükümetin kararından önce Metaverse'i araştırdı. Birçok genç Güney Koreli, fiziksel deneyimlerinden ayrı bir gerçeklik yaratabilecekleri sanal bir dünya fikrine aşık.

Güney Kore'nin teknoloji devlerinden Naver Z, 2018'de Zepeto adlı bir metaverse başlattı. Metaverse platformu, bu raporu doldururken 300 milyon kullanıcıya ulaştı ve Güney Kore 15 milyon kullanıcıyı hesaba kattı. Zepeto'nun başarısı, Christian Dior, Gucci, Nike ve Ralph Lauren ile olan işbirliklerine bağlanabilir. Güney Kore'deki metaverse kültürüne paralel olarak, önde gelen Koreli oyun şirketi Nexon Co., Minecraft'a benzer çok oyunculu çevrimiçi rol yapma oyunlarını (MMORPG) piyasaya süreceklerini duyurdu. Başka bir oyun şirketi Netmarble, bir sanal gerçeklik platformu ve metaverse ile ilgili içerik sunmak için Metaverse Entertainment'ın piyasaya sürüldüğünü duyurdu .


K-Pop endüstrisi bile metaverse devrimine ısınıyor. Popüler K-Pop kız gruplarından biri olan Vespa, Metaverse'deki benzersiz alter ego yaratımlarıyla çok ses getirdi. Dünya çapındaki K-Pop hissi BTS, 2020'de Fortnite'da hit single'ları "Dynamite"ı piyasaya sürdüklerinde Metaverse'i de keşfetti. Ekim 2020'de YG Entertainment ve Big Hit Entertainment, Zepeto'ya 10.4 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını duyurdu.

Fortnite'ta BTS 'Dynamite' Müzik Videosu - YouTube

Büyük Güney Koreli teknoloji şirketi de ulusal metaverse devrimine giriyor. 2021 yılının ortalarında, önde gelen telekomünikasyon şirketlerinden SK Telecom, "Ifland" adlı bir Metaverse platformunun lansmanını duyurdu. Şirketin açıklamasına göre, "kullanıcıların Metaverse'de yeni kariyerler inşa etmeleri için yeni fırsatlar yaratmayı" planlıyorlar.

Güney Kore'nin en büyük ihracatlarından biri olan Samsung, şirketin VR cihazları yaratma konusundaki aradan geri dönmeyi planladığını da ima etti. CEO Han Jong-hee'ye göre, metaverse ile ilgili cihazlar artık göz ardı edemeyecekleri bir trend haline geldi. Dev üretici, başlangıçta Occulus VR ile iş yapıyordu ve Samsung'un Gear VR kulaklık serisini geliştirdi. 2019 dolaylarında, Facebook ortaklığı durdurdu.

Kurumsal organların yanı sıra, Güney Kore'deki hükümetler de adım atıyor. Kasım 2021'de Seul Büyükşehir Hükümeti, Metaverse Seoul olarak adlandırılacak bir metaverse geliştirme planlarını açıkladı. Sanal dünya, şehri küresel bir lider yapmak için Seul Vizyon 2030 planının bir parçasıdır. Bir habere göre (https://www.euronews.com/next/2021/11/10/seoul-to-become-the-first-city-to-enter-the-metaverse-what-will-it- gibi görünmek), Seul, 2023'te Metaverse'de Seul Fener Festivali'ne ev sahipliği yapmayı planlıyor. Başka bir eyalet olan Kuzey Gyeongsang Eyaleti, 2026 yılına kadar 10 milyon insan için bir eyalet metaverse planlarını açıkladı. Bölge valisi ayrıca 50 şirket ve 40 üniversiteden oluşan bir Metaverse ittifakının kurulduğunu duyurdu.

Kore hükümetinin Dijital Yeni Anlaşma planı doğrultusunda, Metaverse ekosistemini kurmayı amaçlayan Metaverse ittifakına 500 Koreli firma katıldı. Dijital Yeni Anlaşmadaki planların bir parçası olarak, Bilim ve ICT Bakanlığı, Güney Kore'nin ulusal Metaverse'ini oluşturmak için 223,7 milyar KRW harcayacaklarını açıkladı.


Güney Kore'de Teknoloji Var mı?



Bilim ve BİT Bakanı tarafından metaverse ekosistemi oluşturmak için vurgulanan adımların bir kısmı, 4,6 milyar KRW'lik bir sanal dünya akademisinin kurulmasıdır. Akademide Metaverse için teknik yeteneklere sahip genç geliştiriciler ve yaratıcılar için eğitimler verilecek. Teknoloji aynı zamanda ülkenin en büyük şirketlerinden bazıları olan Samsung, Hyundai ve LG gibi üretim devleri ile Güney Kore'nin en büyük ihracatlarından biri oldu.

5G teknolojisinde dünya liderlerinden biri olan Güney Kore, sanal gerçeklikte dünya lideri olmayı hedefliyor. Projeye yapılan yatırım miktarı ve Güney Kore'nin teknolojik geçmişi ile ülkenin kapasiteye sahip olduğunu söylemek güvenli. Metaverse ekosisteminin yanı sıra hükümet, 2022'nin sonundan önce Dijital Yeni Anlaşma için yaklaşık 11 milyar dolar harcayacak.



Yazar: Gate.io Gözlemci: M. Olatunji
Sorumluluk Reddi:
* Bu yazı sadece gözlemcilerin görüşlerini yansıtmakta olup herhangi bir yatırım önerisi niteliği taşımamaktadır.
*Gate.io bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Diğer tüm durumlarda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.



Gate.io Öne Çıkan Makaleler

Nintendo'nun Metaverse'deki Potansiyeli
Metaverse trilyon dolarlık bir endüstri mi?JPMorgan Metaverse Raporunun bir özeti
NFT'nin Yıllık İncelemesi(Bölüm Ⅱ): Metaverse'e Doğru Hareket
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.