• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog Gate.io Podcast | Ruble Kazası, Kripto Savaşı, AB Bitcoin Yasaklanmadı

Gate.io Podcast | Ruble Kazası, Kripto Savaşı, AB Bitcoin Yasaklanmadı

14 March 15:53



Giriş:



Gate.io Podcast'lerine tekrar hoş geldiniz. Ben Peter, bu, DeFi, Metaverse, NFT'ler ve Big Tech'deki en son manşetlerden bazılarına tarafsız bir bakış açısı kazandıran program. Bugünkü bölüm Astar Network sponsorluğunda ve güncel olaylar hakkında tarafsız bir duruş sergileyen merkezi bir borsa olan Gate.io tarafından size sunuluyor.

İçeri girmeden önce, bu podcast'te sunulan bilgiler, kripto alanındaki en son gelişmelerden haberdar olmanıza yardımcı olmak içindir ve burada sunulan hiçbir şey finansal tavsiye değildir. Bu podcast'te yer verdiğim haberlerin orijinal kaynağı sizin takdirinize bağlı olacaktır. Size nasıl uyanık kalacağınızı ve kendi araştırmanızı nasıl yapacağınızı öğretirken bu podcast'e bağlı kalın.

Ancak, katılmadan önce, bu podcast veya youtube kanalına abone olduğunuzdan emin olun ve kripto alanı hakkında hiçbir bilgiyi kaçırmamak için bildirim zilini açmayı unutmayın!

Şimdi, daha fazla uzatmadan.


Bugünün manşetlerinde



- Bitcoin Rus Rublesini Geçti: Dünya Çapında En Büyük Para Birimi Olarak 14. Sırayı Kazandı.
- ALFA ROMEO F1 Takımı ile FLOKI INU Ortaklığı.
- Güney Kore Kendi Metaverse'ini İnşa Etmek İçin 187 Milyon Dolar Yatırım Yaptı.
- Hillary Clinton, Kripto Borsalarının Rus Adreslerini Engellemeyi Reddetmesine Karşı.
- “ Bitcoin Yasağı” Artık AB'nin Kripto Düzenleme Planlarında Yok.
- Rusya-Ukrayna Çatışmasında Yeni Bir Savaş Silahı Olarak Kripto.


Haber Güncellemesi:




Bitcoin Rus Rublesini Geçti: Dünya Çapında En Büyük Para Birimi Olarak 14. Sırayı Aldı



Bitcoin , 1 Mart'ta 44.000 $ değerine ulaştı.
28 Şubat Pazartesi günü Bitcoin , ertesi gün 44.000 $ eşiğini geçmeden önce 41.000 $'a ulaşan dikkate değer bir büyüme yaşadı.

Rublenin yaşadığı pompa ve enflasyon sonucunda, dünyanın en ünlü kripto para birimi CoinMarketCap sıralamasında 14. sıraya yükseldi .

Pazartesi günü, BTC, Wall Street borsasının açılışından sonra başlayan ilk hareketlerle beklenmedik bir ralli yaşamaya başladı. Muhtemelen Rusya'ya uygulanan yaptırımlarla ve dolayısıyla Rus para biriminin artan enflasyonuyla bağlantılı hareketlerle ilgili bir Pompa.

Aslında, geçen hafta, Duma'nın Ekonomi Politikası Komitesi Başkan Yardımcısı Nikolai Arefiev, ekonomik bir çöküş durumunda Rusya'nın vatandaşlarının rublelerine el koyacağını açıkladı.

Bu açıklamanın ardından, daha Şubat ayının son hafta sonu boyunca, Rus ATM'lerinde insanların birikimlerini güvence altına almaya çalıştığı devasa kuyruklar kaydedildi.

BTC fiyatındaki artışın, kendi ülkelerinin ekonomisine gelecekteki yansımalarından korkan Ukraynalılar ve Rusların dijital para birimlerine olan sürekli talebinden kaynaklandığı göz ardı edilemez.

Bitcoin , 800 Milyar Doların Üzerinde Bir Piyasa Değerine Ulaştı.
Ve Mart ayının ilk haftasının hemen başında BTC, daha doğrusu ayın ilk gününde 852 Milyar Dolar değerinde bir piyasa değeri kazanmayı başardı.

Düşen Rusya'nın ulusal para birimi Ruble'de ise bunun tersi oldu ve BTC'yi fiat para birimleriyle karşılaştıran CoinMarketCap sıralamasında 17. sıraya yerleşti.

Rusya, 1 Mart'ta, Meksika Pezosu'ndan önce 632 Milyar Dolarlık bir piyasa değerine sahipti.

Görünüşe göre BTC önemli bir büyüme yaşadı. Aslında ralli, toplam değeri 300 milyon doları aşan kısa pozisyonların tasfiyesinin ardından başladı.

Belirsizlik Hala Ortalıkta.
Kripto para biriminin beklenmedik büyümesi hakkında hala birçok belirsizlik var, aslında birkaç analist, Doğu Avrupa'yı rahatsız eden riskli durum göz önüne alındığında, önümüzdeki günlerde Bitcoin'in performansı konusunda temkinli olduklarını iddia ediyor.

Kaynak:
https://blockworks.co/market-wrap-bitcoin-eth-see-massive-pump-as-russian-ruble-crumbles/
https://cointelegraph.com/news/bitcoin-climbs-to-41k-and-flippens-the-russian-ruble


ALFA ROMEO F1 Team ile FLOKI INU Ortaklığı



Floki Inu, F1 Sürüş Yarışmasına Katılıyor.
Dogecoin ve Shiba Inu'nun en popüler meme-coin'lerinden ve doğrudan rakibi olan Floki Inu, Alfa Romeo F1 Team Orlen ile bir ortaklık anlaşması imzaladı.

24 Şubat'ta Floki Inu'nun Twitter Resmi Hesabı, iki şirket arasındaki stratejik anlaşmayı duyurdu.

Floki Inu'nun da belirttiği gibi, şirketin amacı sadece yarış dünyasında marka bilinirliğini yaymak değil, aynı zamanda ilk Çinli Formula 1 sürücüsü Guanyu Zhou'nun ilk çıkışını desteklemek ve aynı zamanda takım arkadaşı Valtteri Bottas'ı ve takım arkadaşı Valtteri Bottas'ı desteklemek. bütün takım.

Floki Inu'nun Pazarlama Stratejisi.
Buna ek olarak, meme jetonu, sürüş yarışmasının popülaritesi ve başarısı göz önüne alındığında, şirkete kayda değer bir genişlemeyi garanti edeceği için yarış dünyasına katılmak istediğini belirtti.

Floki Inu, yarışmanın 170'den fazla ülkede, ortalama 87 milyon TV izleyicisi ile yayınlandığını göz önünde bulundurarak, projenin 1,5 milyar kişilik bir izleyici kitlesine ulaşmasını sağlayacağı için bunun büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

Formula 1'in dünyanın en önemli sporlarından biri olduğu gerçeği göz önüne alındığında hafife alınmaması gereken rakamlar.

Kesinlikle, ana hedef Çin pazarı olmaya devam ediyor, aslında meme-coin, Guanyu Zhou'nun ilk çıkışını şirketin pazarlama stratejisinde temel bir unsur olarak görüyor ve bunu Çinli izleyicilere daha kolay ulaşmak için bir fırsat olarak görüyor. ülkedeki mevcut kripto para birimleri kısıtlamaları.

Aslında, Eylül 2021'de Çin Halk Bankası, ülkedeki tüm kripto para birimi işlemlerini yasakladı. Çin merkez bankası, kripto para birimlerini yüksek volatil operasyonları teşvik ederek Çin'in para sistemini riske atan bir mali suç olarak görüyor. Bunun yanı sıra Çin, madencilik faaliyetlerinin yüksek enerji tüketimi nedeniyle kripto para birimlerini çevre için bir tehdit olarak görüyor. Bunlar, şu anda ülkede kripto hizmetlerini tanıtmanın zor olmasının nedenleri.

Birinciliği Kim Alacak?
Tabii ki, pazarlama stratejisinin büyük karlar getirebileceğini ve Floki-Inu'nun marka bilinirliğini kripto para birimi dünyasının dışındaki bir kitleye daha da yayabileceğini inkar etmek mümkün değil. Elbette, takım olumlu sonuçlar alırsa, bu meme-madalyonun popülaritesini daha da etkileyecektir.

Gelecekte diğer kripto projelerinin Formula 1'e katıldığını ve neden olmasın, ilk etapta rakip dogecoin, Shiba Inu ve Floki Inu'yu görebileceğimizi de göz ardı etmemek gerekiyor.

Kaynak:
Floki Inu Twitter Hesabı.
https://www.weforum.org/agenda/2022/01/what-s-behind-china-s-cryptocurrency-ban/


Güney Kore Kendi Metaverse İnşa Etmek İçin 186 Milyon Dolarlık Yatırım Yapıyor



Güney Kore'nin Metaverse Girişimi.
Güney Kore'nin teknolojiye yatırım yapması ve alanın gelişimini ve büyümesini açıkça desteklemesi kesinlikle yeni değil.

Asya ulusunun hükümeti, kripto para birimleri dünyasına ve daha doğrusu Metaverse alanına katılmaya karar verdi: sanal alanı ulusal işletmelerin bir ekosistem olarak kullanma hedefiyle dijital dünyasının gelişimini finanse etmek için yaklaşık 186 milyon dolar yatırım yapmaya karar verdi. gelişebilir.

27 Şubat'ta, Ülkenin BİT, Bilim ve Gelecek Planlama Bakanlığı, ana hedefi şirketlerin büyümesini desteklemek ve dijital içerik geliştirmeye katkıda bulunmak olan ulusal bir Metaverse inşa etmek için 223,7 milyar KRW (yaklaşık 186 milyon $) yatırım yapacağını söyledi. .

Bu karar, ülkenin dijital büyümesine katkıda bulunmayı amaçlayan bir dizi politika olan Digital New Deal'de yer alan bir geliştirme stratejisidir: Metaverse girişimlerini ve yapay zekayı finanse etmek.

Güney Kore Metaverse'nin Fırsatları.
Aslında, "Genişletilmiş Sanal Dünya" olarak adlandırılan ekosistemi karakterize edecek birkaç ana hedef var. Dünya, kendisini şehirlerin sanal endüstriyel gelişimini garanti eden, eğitim ve medya büyümesini artıran bir platform olarak sunuyor.

İletişim ve Politika Bakanı Park Yuangyu, girişimin 1,5 milyon iş yaratmayı ve Metaverse için 40.000'den fazla uzman hazırlamayı hedeflediğini söyledi.

Güney Kore'nin 2026 Hedefi.
Güney Kore hükümetinin amacı, vatandaşların gerçek hayata benzer bir hayat yaşayabilecekleri dijital bir dünya yaratmaktır: kullanıcılara seyahat etme, birbirleriyle tanışma, çalışma ve öğrenme fırsatı sunmak.

Kullanıcıları projeye katılmaya teşvik etmek için Bakanlık, topluluk oluşturmaya yönelik yaratıcı faaliyetleri destekleyeceğini ve 2026 yılına kadar en büyük ülke olmayı umarak sanal dünya geliştiricileri için bir yarışma düzenleyeceğini duyurdu. Metaverse'deki dünyada.

Kaynak:
https://blockworks.co/south-korea-to-pour-187m-into-world-class-metaverse-ecosystem/


Hillary Clinton Kripto Borsalarının Rus Adreslerini Engellemeyi Reddetmesine Karşı



Ukrayna'nın kripto borsalarına talebi
Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov, 27 Şubat'ta Twitter'da dünyanın en büyük kripto borsalarına yönelik bir talep paylaştı. Teklifi, yalnızca politikacıları değil, aynı zamanda normal kullanıcıları da hedef alarak tüm Rus ve Belarusluların adreslerini engellemekti, bu da iki ülkenin ekonomilerine daha fazla stres katabilir.

Hillary Clinton, Kripto Borsasının Kararıyla Hayal kırıklığına uğradı
Hemen, birkaç tartışma patlak verdi, bazı kripto borsaları girişime katıldı, bazıları ise teklifin siyasi kararların dışındaki insanlara da zarar vereceğini iddia ederek reddetti. Birçok kişi bu açıklamadan rahatsız oldu, bunlardan biri, Rus hesaplarını engellemeyi reddeden bazı kripto borsaları tarafından hayal kırıklığına uğradığını söyleyen eski ABD başkan adayı Hillary Clinton, bunun da dijital varlıkların düzenlenmesinin nedenlerinden biri olduğunu da sözlerine ekledi. oylanmalıdır.

Hillary Clinton, Biden yönetimini ve Avrupa hükümet kurumlarını, kripto borsasının Rus işlemlerini durdurma kararına karşı kendilerini empoze etmemekle eleştirdi ve şirketleri, Rusya'yı ekonomik olarak izole etmenin bir yolunu bulmaya çalışmak yerine özgürlükçü güdüleri bahane olarak kullanmakla suçladı. dünyanın geri kalanı.

Ayrıca düzenleyicilere başvurarak, Rusya'nın kripto para piyasasından bir çıkış yolu bulmasını engellemenin bir yolunu bulmalarını tavsiye ederek, hem hükümet açısından hem de ülke dışında veya içinde gerçekleşen özel işlemler açısından sert yaptırımlar getirdi.

Clinton'un kripto para birimleri konusundaki tutumu kesinlikle yeni değil. Geçen Kasım ayında, dijital para birimlerinin benimsenmesinin ülke ekonomisini istikrarsızlaştırabileceğini ve zarar verebileceğini söyledi.

ABD ve AB, Kripto Düzenleyicilerini Çağırıyor.
Kripto para birimlerini ulusal bir sorun olarak gören tek kişi o değil. Avrupa'da, durum daha hızlı ilerliyor gibi görünüyor, burada sadece Christine Lagarde kripto para birimlerini düzenlemek için önlemler talep etmiyor, aynı zamanda İtalya, Almanya ve İspanya gibi ülkeler de.

Kaynak:
https://cryptopotato.com/hillary-clinton-is-disappointed-that-some-crypto-exchanges-refused-to-stop-servicing-russians/
https://news.bitcoin.com/hillary-clinton-urges-biden-administration-to-pressure-crypto-exchanges-to-block-russian-users/


Bitcoin Yasağı” Artık AB'nin Kripto Düzenleme Planlarında Yok



Bitcoin Ban” dili AB milletvekilleri tarafından kaldırıldı.
Bildiğiniz gibi, birkaç gün önce, daha doğrusu 28 Şubat Pazartesi günü, Avrupa Parlamentosu, Bitcoin madenciliği ve PoW'a dayanan tüm kripto para birimlerinin yasaklanmasının ne olabileceği konusunda bir ilk oylama yapmalıydı.

Ancak oylama ertelendi çünkü Avrupa Parlamentosu Üyesi Stefan Berger, PoW'un ne olduğu, çevreye olası zararlar hakkında hala çok fazla şüphe olduğunu ve bunun yanı sıra ortaya çıkabilecek yanlış anlamaların açıklığa kavuşturulması gerektiğini savundu. Meclis'te teklif edilen tasarı.

AB'nin kripto düzenlemeleri önerisi üzerindeki yanlış anlamalar.
Aslında, ana şüpheler belirli bir paragrafla ilgiliydi: Paragraf 61 (9C), tamamen kaldırılmış ve bunun sonucunda başka bir oylama oturumu oluşturma ihtiyacı doğmuştur.

Bu karar, kripto destekçilerinin 2025 yılından itibaren PoW konsensüs mekanizmasına dayalı herhangi bir dijital varlık geliştiremeyeceklerini, satamayacaklarını veya ticaretini yapamayacaklarını belirten paragrafta yazılan bazı cümlelere ilişkin endişelerinin ardından verildi. .

Paragraf ayrıca yasağı önlemek isteyen kripto para birimlerinin emisyonların minimum çevresel sürdürülebilirlik standartlarına uyması için madencilik maliyetlerini düşürmesi gerektiğini belirtti.

Bu cümlelerden, özellikle teklifi Avrupa genelinde Bitcoin ve Ethereum madencilik operasyonlarının tamamen yasaklanması ve ayrıca enerji yoğun madencilik mekanizmasına dayalı kripto para birimlerinin kullanımının yasaklanması olarak anlayan kripto destekçilerinden birçok şüphe ve endişe ortaya çıktı.

Böylece yanlış anlaşılmalara son vermek için dil tamamen ortadan kaldırılmıştır.

Dili ortadan kaldırmak, PoW'un çevresel etkisine son vermek anlamına gelmez.
Kripto para birimlerinin çevreye verdiği zararlar, Avrupa Birliği için en önemli endişelerden biri olmaya devam ediyor, ancak AB yasasında önerilen bir düzenleme olan MiCA (The Markets in Crypto-Assets çerçevesi) aracılığıyla kripto para birimleri hakkında her şeyi netleştirmeyi hedefliyor. ve dijital varlıklar. ABD'nin yıllardır kurmaya ve teşvik etmeye çalıştığı, ancak şu anda umduğu sonuçları alamamış bir düzenleme türü.

Kaynak:
https://decrypt.co/94157/eu-lawmakers-drop-bitcoin-ban-draft-crypto-regulations


Sponsor Özeti



Kriptonun savaş için nasıl yeni bir zemin haline geldiğine derin bir dalışla devam etmeden önce, size bugünün sponsoru Alephium'dan bahsetmeliyim .

Ölçeklenebilirlik konusu, kripto para birimi alanında büyük önem taşımaktadır.

Alephium, teknik tasarımından arayüzlerine kadar günümüzde merkezi olmayan uygulamaların karşılaştığı erişilebilirlik, ölçeklenebilirlik ve güvenlik zorluklarını ele almak için oluşturulmuştur.

Kriptografi ve dağıtılmış bilgi işlem alanında uzman olan Cheng Wang, güvenilir ve güçlü bir DeFi çözümü ile “ölçeklenebilir bir Bitcoin ” sunma fikriyle 2018 yılında Alepium'u oluşturmaya başladı.

2015 yılında ilk lineer zamanlı asenkron Bizans konsensüs algoritmasını önerdi ve daha sonra Alepium platformu tarafından kullanılan BlockFlow parçalama algoritmasını da tasarladı.

Hafif BlockFlow algoritması, Alepium blok zincirinin kalbinde yer alır, iyi bilinen blok zinciri teknolojisinin bir iyileştirmesidir. BlockFlow'un en benzersiz yönü, sistem verimini önemli ölçüde artıran tek adımlı çapraz parça işlemleri desteğidir. BlockFlow ile geleneksel blok zinciri algoritmalarına kıyasla işlem hacminin bin katını yönetmek mümkündür.

Ayrıca, Sharding + PoW'nin ölçeklenebilir bir blok zinciri oluşturmanın en sağlam ve merkezi olmayan yolu olduğuna inanmakla birlikte, Alephium'un fikir birliği algoritması, daha az enerji ayak izi sağlayan “Daha Az Çalışma Kanıtı” olarak adlandırılan fiziksel çalışma ve belirteç ekonomisinin akıllı bir kombinasyonudur. standart PoW protokolleriyle karşılaştırıldığında. Aynı ağ koşulları göz önüne alındığında, Alepium, Bitcoin'e kıyasla enerjinin yalnızca ⅛'sini kullanır.

Bu nedenle, Alephium ünlü blok zinciri üçlemesini zarif bir şekilde çözüyor: Proof of Less Work sayesinde, merkezi olmayan ve enerji açısından verimli; ve durum bilgisi olan UTXO ve parçalama sayesinde programlanabilir, güvenli ve ölçeklenebilirdir.

Alephium, 8 Kasım 2021'den beri canlı ve tamamen işlevseldir. Etrafında cüzdanlar, madencilik havuzları ve yazılımlar, kaşifler ve dApp'lerden oluşan gelişen bir ekosistemin yaşadığı ana ağı hızla olgunlaşıyor. Önümüzdeki birkaç ayın odak noktası köprüler, DeFi ve NFT'nin ilkelleri olacak ve geliştiriciler, madenciler ve kullanıcılardan oluşan topluluğunu genişletecek.

12 Ocak 2022'de Gate.io, Alepium'un tokenini listeleyen ilk borsa oldu: ALPH. Şu anda 0,33 dolardan işlem görüyor. Alepium'daki token arzı 1 milyar (HardCap) ile sınırlıdır ve ilk arz miktarı 140 milyon jetondur (HardCap'in %14'ü).

15 Şubat 2022'de Gate.io, İngilizce Telegram gruplarında Alephium ile bir AMA'ya ev sahipliği yaptı. Bu etkinliğin dökümü, kendi araştırmanızı yapmanıza yardımcı olmak için açıklamada bulunabilir.


Derin Dalış




Rusya-Ukrayna Çatışmasında Yeni Bir Savaş Silahı Olarak Kripto



Giriş: Kripto Para Birimleri Yeni Modern Savaş Silahı mı?
Son birkaç günde, kripto para birimleri giderek daha fazla popülerlik kazanmaya ve Ukrayna-Rusya çatışmasında merkezi hale gelmeye başladı, bunun nedeni ülkelerin yavaş yavaş dijital para biriminin insanlara ve insanlara ne kadar çok fırsat sunması gerektiğini anlamalarıdır. bir ülkenin istikrarı: sınırsız ve izinsiz olarak.

Birçoğu Ukrayna-Rusya çatışmasını dünyadaki ilk kripto savaşı olarak değerlendiren makaleler oldu.

Ancak bu savaşa benzer bir isim vermek doğru mu, yoksa insanlar bir kripto para biriminin özelliklerini tam olarak şimdi mi anlıyor?

Bir kripto para birimi ve bir silah her iki taraf tarafından da kullanılabilir. Kendilerini ekonomik olarak korumak için kullanılabilirler: silah tedarikini finanse ederek, savaştan kaçmak için araç satın alarak, uluslararası yaptırımlardan kaçınarak, hayır kurumlarına yardım ederek ve daha fazlasıyla.

Bu nedenle, insanların bir çatışma içinde net bir taraf almalarına izin vermek.

Bunlar, son zamanlarda kripto para birimlerinin popülaritesini körükleyen birçok korku ve tatminin olmasının nedenlerinden bazıları.

Ana: Ülkeler Çatışma Sırasında Kripto Para Birimlerini Nasıl Kullanıyor?
Ukrayna milyonlarca dolarlık kripto bağışı alırken Rusya, savaşın patlak vermesinin ardından uluslararası kuruluşlar tarafından uygulanan yaptırımlardan kaçmanın bir yolu olarak dijital para birimlerine bakıyor gibi görünüyor.

Avrupa Birliği'nin ve özellikle dijital para madenciliğini sınırlamak için önlemler alınması çağrısında bulunan Christine Lagarde'ın endişeleri göz önüne alındığında, bu durumun gerçekleşmesi çok muhtemeldir: Rusya'nın ekonomisini korumasını engellemeye çalışmak.

Başka bir örnek, kripto borsalarından kendi ülkelerinin ekonomisine dolaylı olarak saldırmak için Rus ve Belarus kullanıcılarının tüm adreslerini engellemelerini isteyen Ukrayna Başbakan Yardımcısıdır.

Bazı borsalar, masum insanlara zarar vereceklerini ve bu eylemin kripto para birimlerinin icat edildiği ilkelere aykırı olacağını iddia ederek hesapları dondurmayı reddetti: merkezi olmayan, izinsiz, sınırsız.

Her durumda, çatışmadaki gerçek kripto etkisi belirsizliğini koruyor.
Bir yandan Ukrayna'ya yapılan bağışlar iyilikten başka bir şey yapamıyorsa, yine de Rusya'nın kripto para birimleri kullanarak yaptırımlardan kaçınabileceğinden emin olamazsınız.

Bazı analistler, Putin'in ülkesinin kripto para birimi aracılığıyla yaptırımlardan kaçınamadığını, çünkü büyük işlemler için bir alıcı bulma ihtiyacına ek olarak kurumların doğrudan sahibini bularak cüzdanları izlemesine izin veren yöntemler olduğunu savunuyor.

Diğerleri ise bunun tam tersini savunuyor: Rusya'ya yönelik uluslararası yaptırımların gereksiz olduğunu düşünmek, çünkü Ledger teknolojilerine karşı koyma ve durdurma şansı yok.

Sonuç: Bir Neden İçin Savaşmak: Kripto Tarafsızlığı.
Aslında, kripto para işlemlerini engelleme kararına karşı çıkan kullanıcılar ve teklifi destekleyen diğer kullanıcılarla birlikte şu anda yaşadığımız durum, Bitcoin gibi bir kripto para biriminin neden böyle bir kripto para birimine dönüştürüldüğüne dair nedenler hakkında hala birçok şüphe ve yanlış anlama olduğunu vurguluyor gibi görünüyor. gelişmiş.

Kripto para, iyiyi ve kötüyü tanımlamanın bir aracı olarak kullanılmamalı ve bireylerin eylemlerini haklı çıkarmak veya suçlamak için bahane olarak hizmet etmemelidir.

Aslında, hükümetin eylemlerine bağlı olan ve ekonomik ve politik istikrara dayanan geleneksel bir ulusal para biriminden farklı olarak, Bitcoin gibi bir para birimi, bir kurumun değil, bireyin kararlarına dayanan bir para birimidir.

Bu nedenle, dijital para birimleri siyasi amaçlarla kullanılabilse ve birçok devlet kurumu kullanımlarını kısıtlamaya veya tamamen yasaklamaya çalışsa bile, yıllardır olduğu gibi tarafsız orta statülerini sağlamak ve savunmak için savaşmaya devam etmeliyiz. internetin tam kontrolünü ele geçirmek isteyenlerle rekabet ediyor. Sonuç olarak, Vitalik Buterin'in “Ethereum tarafsız ama ben değilim” sözünün altını çizmek istiyorum.

Kaynak:
https://decrypt.co/93898/ukraine-bitcoin-war
https://www.aljazeera.com/economy/2022/3/1/crypto-will-not-save-russia-from


Tüm bölümü dinleyin:
1: Ruble Kazası, Kripto Savaşı, AB Bitcoin Yasağı Tepkisi
2: Ruble Kazası, Kripto Savaşı, AB Bitcoin Yasağı Tepkisi



Öne çıkan makaleler:

Gate.io Podcast'i | Haftalık Altcoin Haberleri | Ternoa'nın sponsorluğunda
Gate.io Podcast |Rusya-Ukrayna Savaşı|AB Kripto Oylaması|SpaceX Starlink
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.