• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog Gate.io AMA : Ters K-çizgi Modeli - Çift üst _M üst_

Gate.io AMA : Ters K-çizgi Modeli - Çift üst _M üst_

10 March 18:40
Ters K-çizgi Modelini inceleyelim - Çift üst (M üst)

Tanım :
İkili tepe, bir varlığın iki tepe arasında ılımlı bir düşüşle arka arkaya iki kez yüksek bir fiyata ulaşmasından sonra oluşan aşırı düşüş eğilimi gösteren bir teknik tersine dönüş formasyonudur. Varlığın fiyatı, önceki iki yüksek arasındaki en düşük seviyeye eşit bir destek seviyesinin altına düştüğünde onaylanır.

Aşağıdaki resimde gösterildiği gibi:



Çift tepenin teknik özellikleri
Yükseliş trendinde görünüyor
İki zirve aynı fiyat seviyesinde veya sağdaki yüksek fiyat biraz daha düşük. Sağ tepenin sol tepeden daha yüksek olduğu çok az çift tepe vardır.

Çoğu çift üst, sağ üstte soldan daha az hacme sahiptir
Çift tepenin boyun çizgisi genellikle ilk alçak noktadan geçen yatay çizgidir. Bazen morfolojik nedenlerden dolayı hafif eğimli olacaktır.

Çift tepenin teknik anlamı
Double top, trendin tersine çevrilmesinin teknik bir modelidir. Döviz fiyatı çift üst boyun çizgisinin altına düştüğünde, bu çok güvenilir bir satış sinyalidir.

BTC gerçek sipariş örneği


5-12BTC piyasasında, BTC zirvede kaldı ve çift tepe formundan çıktı ve ardından ağır hacim 58.000 dolarlık boyun çizgisinin altına düştü. Para biriminin fiyatı, 12 gün kadar bir düşüşle 58.000 $ 'dan minimum 29.000 $' a kadar keskin bir şekilde düşmeye başladı. %46.

Özel not

(1) Teknik anlam
A. Genellikle çift tepenin ikinci başı birinciden daha aşağıdadır ve nadiren birinciden daha yüksektir. İkinci kafa, birinci kafanın %3'ünden fazla üstünde veya altında olmadığı sürece, yine de çift tepe olarak kabul edilebilir.
Çift dip, çift tepeye benzer, ikinci dip genellikle birinciden biraz daha yüksektir. İlk dip seviyesinin üstündeki veya altındaki aralık, çift dip teknik modelinin oluşumunu etkilemeyen %3 içindedir.
B. Çift üst ve çift dip teknik grafik ölçüleridir. Boyun çizgisinin başlangıcından artı boyun çizgisinden yüksek veya alçak noktaya dikey yayılma, yani çift üst veya alttan minimum düşüş veya kazanç ölçülür.
C. Çift tepe ve diplerin oluşumu ne kadar uzun olursa, dönüş sinyali o kadar güvenilirdir ve tersine dönme eğiliminin uzun vadeli bir eğilim olması o kadar olasıdır; zaman ne kadar uzun olursa, orta vadeli eğilimin üst ve alt kısımları olma olasılığı o kadar yüksektir.

(2) İşlem hacmi açısından
A. İkili tepenin iki başının işlem hacmi önemli ölçüde genişleyecektir, ancak ikinci kafanın işlem hacmi genellikle ilk kafanınkinden önemli ölçüde düşüktür, bu da tüccarların yüksek seviyeyi takip etmeye devam etme güvenini yansıtmaktadır. ve satın alma zayıflar.
B. Çift dipteki iki dipteki işlem hacmi çok hafif ve ikinci dip daha seyrek, bu da hiçbir tüccarın chip satmaya devam etmek istemediğini gösteriyor.
C. Çift dip, boyun çizgisini kırdığında, işlem hacminin eş zamanlı genişlemesi ile işbirliği olmazsa, kırılma olasılığı nispeten yüksektir. Çift top boyun çizgisinin altına düştüğünde, hacmin büyütülmesi, kırılmanın etkinliğini etkilemeyecektir.

Sorumluluk Reddi:
Bu makale sadece referans içindir.
Gate.io tarafından sağlanan bu bilgiler herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez ve yatırımlarınızdan sorumlu değildir.
Teknik analiz, piyasa değerlendirmesi, ticaret becerileri, tüccar paylaşımı vb. ile ilgili olarak, potansiyel riskler, yatırım değişkenleri ve belirsizlikler içerebilir.
Bu makale, karları garanti etmek için herhangi bir fırsat sağlamaz veya ima etmez.

Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.