• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog Dünyadaki Kadın Kripto Etkileyenler

Dünyadaki Kadın Kripto Etkileyenler

07 March 15:32

[TL; DR]



Cryptocurrency, yeni teknolojiyi kullanan modern ve dijital bir para birimi türüdür.

Bildirildiğine göre dünya çapında 300 milyondan fazla insan tarafından kullanılıyor.

Dünyadaki toplam kripto kullanıcılarının yaklaşık %7'si kadındır.

Bu nispeten düşük sayı, dünyada daha fazla kadın kripto etkileyicisine yol açtı.

Dünyanın önde gelen kripto etkileyicilerinden bazıları Elizabeth Stark, Meltem Demirors, Perianne Boring, Caitlin Long, Galia Bernatzi, Tiffany Hayden, Pamela Morgan vb.


5 ödül puanı almak için formu doldurun→


Şu anda teknolojideki ve genel olarak dünyadaki en ilgi çekici ve yaygın gelişmelerden biri "kripto para birimi"dir. Bu konsept 2000'li yılların sonlarında doğmuş olmasına rağmen, 2010'larda hayat bulmuş ve zaman geçtikçe var olan ve ilerleyen bir bakış açısıyla 2020'lerde hala mevcuttur.

O zaman merak edebilirsiniz, kripto para birimi nedir?


Kripto Para Biriminin Anlamı



Kripto para birimi, dijital (bilgisayarlı) biçimde var olan bir para birimidir. İle birlikte geldiği için kripto denir;

• Kriptografik kodlar: Bu kod, doğrulanmamış kripto para oluşturulmasını önlemek için karmaşık algoritmalar kullanır.
• Kriptografik anahtarlar: İşlemlerin şifresini çözmek ve şifrelemek için kullanılan özel ve genel anahtarlardır.

Kripto para birimi, merkezi olmayan, özel, erişilebilir, güvenli ve eşler arası bir sistem aracılığıyla işlemler gerçekleştiren dijital bir format olan blok zinciri teknolojisi ile çalıştırılır. Blok zincirine, merkezi bir otorite olmadan bilgisayar sunucularının hayali ve sonsuz bağlantısı olarak bakabilirsiniz. Blok zinciri, üzerinde bulunduğu çerçeve olduğu için kripto para biriminin en ayrılmaz parçasıdır.

Dijital bir para biriminden daha fazlası olan kripto para birimi, çeşitli yerlerde farklı işlemlere güvenli ve verimli bir şekilde izin veren bir dijital ödeme sistemidir. En popüler kripto para türlerinden bazıları Bitcoin , Ether, Dogecoin, Litecoin , Cardano'dur.

Kripto ile geleneksel para (Euro, ABD Doları vb. gibi itibari paralar) yerine işlem, güvenlik ve tam sahiplik yapma kolaylığına sahipsiniz. Bununla birlikte, kripto, yüksek fiyat oynaklığına sahip nispeten yeni bir sistem olarak kaldığından, küresel olarak tam olarak bir ödeme aracı olarak kabul edilmemektedir.

Resim: trustetc.com

Crypto'nun faydaları, dezavantajlarından çok daha ağır basıyor. Kullanıcılarına daha önce hiç var olmayan finansal özgürlük sağlar. Bu, kripto para biriminin sahip olduğu sağlıklı sayılarda kanıtlanmıştır.


Kaç Kişi Kripto Para Kullanıyor?



Bitcoin , 2009 yılında ilk kripto para olarak çıktığından beri, kripto para birimi sıçramalar ve sınırlar içinde büyüdü.

Şu anda 300 milyondan fazla insan kripto kullanıyor, 6000'den fazla kripto para türü ve 200'den fazla kripto borsası - Gate.io en önde gelenlerinden biri.


Daha niş bir düzeyde, kripto ekosisteminde erkeklerin oranı kadınlardan daha yüksek. Bildirilen kripto para sahiplerinin %16'sı erkek, kadın sahipler ise %7 kategorisinde - erkek meslektaşlarının yarısından azı.

Bu düşük sayı, kripto dünyasında daha fazla kadına ilham veren şeydir. Artık daha fazla katılım ve görünürlüğü teşvik etmek için bu öncünün ön saflarında kadın etkileyiciler var.


Dünyanın En İyi Kripto Kadın Etkileyicisi



Bunlar, kripto para birimine daha fazla kadın merkezli ilgi ve katılımı savunan en iyi küresel kadın kripto etkileyicilerinden bazıları.

Elizabeth Stark
Üst düzey bir kripto politikası grubu olan Coin Center'da çalışan bir kişi, ileri görüşlü bir blok zinciri şirketi olan Chia'ya danışman olarak deneyime sahiptir. Bitcoin ağı içinde hız ve ölçeklenebilirliği artırmak için bir ekosistem olan Lightning Labs'ın kurucu ortağı ve CEO'su olarak görev yapıyor.

Kripto para biriminde daha fazla kadını savunuyor ve önde gelen bir blockchain girişimcisi, konuşmacı, eğitimci ve etkileyicidir.

Resim: coindesk.com

Meltem Demirörs
Daha önce avukat, danışman, yatırımcı, savunucu, geliştirme direktörü, kurucu olarak deneyime sahiptir ve şu anda milyarlarca dolarlık bir kripto finans grubu olan Coinshares'in CEO'su olarak görev yapmaktadır.

Kripto para birimiyle ilgili kısa videolar ve podcast'ler yapan, Twitter'da tanınmış, açık sözlü bir etkileyicidir.

Resim: coingeek.com

perianne sıkıcı
Bir blockchain ticaret birliği olan Dijital Ticaret Odası'nın kurucusudur. Şirketi aracılığıyla blok zinciri dünyasında birlikte çalışabilirliği ve ölçeklenebilirliği teşvik eden çok sayıda küresel çaba başlattı. Blockchain'e daha fazla kadın ilgisini teşvik etme konusunda tutkulu, profesör, konuşmacı, köşe yazarı ve eski televizyon sunucusu.


Caitlin Uzun
Caitlin Long, kurumsal finans, sigorta ve araştırma analizinde 20 yılı aşkın uzmanlığa ve deneyime sahip bir kripto para birimi uzmanıdır.

2017 yılında eyaleti Wyoming'de bir blok zinciri koalisyonu kurdu; 2018'de bir blockchain girişimi olan Symbiont'a başkanlık etti; 2019 yılına kadar Wyoming Blockchain Görev Gücü'nde valilik seçimi yaptı. 2020'de pandemi sırasında aktif bir konuşmacı ve eyaletteki kripto etkinliklerine katıldı.

Kripto merkezli bir banka olan Avanti Financial Group'un şu anki CEO'su olarak önden lider olarak blok zinciri teknolojisinin ilerici bir savunucusu olmaya devam ediyor.

Resim: orta.com

Galia Bernatzi
İsrailli olan Galia Bernatzi, uluslararası televizyonda (Bloomberg TV ve CNBC) ve küresel sempozyumlarda (Birleşmiş Milletler ve TEDx) yer alan bir kripto meraklısı ve kadınların güçlendirilmesinin sözcüsüdür.

Aynı zamanda, iki teknoloji girişimini satmış ve bırakmış olan seri bir iş kadınıdır; Miyopi ve Partikül Kodu. 2017 yılında bir kripto para birimi dönüştürme şirketi olan Bancor'u kurdu ve bir ICO aracılığıyla 150 milyon dolardan fazla para topladı.

Resim: gritdaily.com

Tiffany Hayden
Bitcoin ile ilgilenen kadınlar için çevrimiçi bir forum olan Bitcoin GNO'nun aktif bir parçası olduğu için kripto topluluğunun popüler bir üyesidir. Ayrıca, satıcılar ve tüccarlar için ücretsiz bir mobil ödeme işleme platformu olan Casheer'in kurucu ortağıdır.

Resim: orta.com

pamela morgan
O, deneyimli bir yazar, avukat, eğitimci, konuşmacı ve girişimcidir. Bireyler için kripto varlıklarının güvenliği ve erişilebilirliği konusunda uzmanlaşmış bir danışmanlık şirketi olan Third Key Solutions'ın kurucusudur.

Birçok beğenilen platformda yer aldı ve dünya çapında konferanslarda birçok sunum yaptı.

Resim: orta.com

Diğer kadın kripto etkileyicileri arasında Laura Shin, Kathleen Breitman, Marie Wick, Lyn Alden, Ruja Ignatova, Preethi Kasireddy, Emmanuelle Gane, Rachel Wolfson vb. bulunur ancak bunlarla sınırlı değildir.



Sonuç



İstatistiksel olarak konuşursak, kripto paraya aktif olarak sahip olan, tüccarlar, satıcılar veya yatırımcılardan daha az kadın katılıyor. Bu konuda yolu açan diğer kadınlardan daha az şey bir değişime ilham verecektir.

Bahsedilen bu kadın kripto etkileyicileri, gazeteciler, savunucular, köşe yazarları, konuşmacılar, yatırımcılar, öğretim görevlileri, analistler, podcast yayıncıları, TV sunucuları, yönetim kurulu üyeleri, yazarlar ve hatta CEO'lardan farklı roller oynamaktadır.

Engelleri yıkıyorlar, anlatıları değiştiriyorlar, daha fazla kadına kripto dünyasına girmeleri için ilham veriyor ve onları güçlendiriyorlar.



Yazar: Valentine. Bir Gate.io Araştırmacısı
Bu yazı sadece araştırmacının görüşlerini yansıtmakta olup herhangi bir yatırım önerisi niteliği taşımamaktadır.
Gate.io bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Her durumda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.



Gate.io Öne Çıkan Makaleler

Kripto piyasası, Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim arttıkça düşüyor
Putin Madencilik Operasyonlarına Destek Sözü Verdi
İran, Ulusal Kripto Para Birimi test eden ülkelerden biri
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.