• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog Somnium Uzayı

Somnium Uzayı

04 March 13:30



[TL;DR]



1. Somnium Space, Ethereum ve Solana blok zincirinde bir Sanal Gerçeklik dünyasıdır.
2. Somnium Space ekonomisi, Somnium (CUBE) belirteci, Land (PARCEL'ler) ve (AVATAR'lar) dahil olmak üzere üç farklı belirteç varlığına sahiptir.

3. Somnium oyun içi mekaniği, "çapraz platformlar, özelleştirilebilir PC istemcileri, blok zinciri teknolojisi, sanal arazi mülkiyeti, komut dosyası oluşturulabilir dünya, kalıcı sosyal VR dünyası" içerir - bunların tümü, kullanıcıların Alanlarından para kazanmalarına ve AI'larını kullanarak sonsuza kadar yaşamalarına olanak tanır. avatar

4. Somnium alanı, Katılımlar, Derecelendirmeler, inşaat faaliyetleri ve halkın katılımına dayalı olarak kazanılabilen bir ödül olan Karma Seviyelerinden oluşur.

Ancak bu kılavuz, Somnium Uzayının doğru anlaşılması ve navigasyonu için gereken tüm temel bilgileri sağlar.


5 ödül puanı almak için formu doldurun→




Somnium Uzayı Tam Olarak Nedir?



Somnium Space, kullanıcıların Sanal Gerçeklik çoklu evreninde dijital arazi, ev, bina ve diğer değerli oyun içi varlıkları edinmelerini sağlayan açık kaynaklı bir platform olarak hizmet veren Ethereum ve Solana blok zinciri tabanlı bir Sanal Gerçeklik platformudur. Somnium Space'in sürükleyici dinamikleri, oyuncuların diğer oyuncuların kreasyonlarını keşfederken VR dünyalarını yaratmalarına, özelleştirmelerine ve para kazanmalarına olanak tanır. Somnium, tüm dünyadaki Bireyler için sosyal bir buluşma yeri olarak hizmet eder.


Kullanıcıları alt sunuculara ve aynalı odalara ayıran geleneksel VR oyunlarından farklı olarak Somnium Space, her oyuncuyu tek bir dünyada bir araya getiriyor. Kullanıcılar ayrıca, tüm VR evreninde bağımsız VR deneyimleri sağlayan, tamamen programlanabilir ve özelleştirilebilir Somnium Space ortamları geliştirebilir. Ancak, Somnium Space kullanıcılarının benzersiz deneyimler, ortamlar ve varlıklar yaratma olanakları neredeyse sonsuzdur.



Somnium Uzayının Elementi



Somnium Space teklifinin dört temel unsuru vardır:

1. Varlıkların ve avatarların oluşturulmasını ve özelleştirilmesini sağlayan SDK. Kullanıcıların deneyimlerini özelleştirmek için animasyonları, komut dosyalarını ve ortamları değiştirmelerine olanak tanır.
2. Sanal gerçeklik deneyimleri, yani ortamlar ve yapılar oluşturmak için bir oluşturucu birim
3. Ticaret için Somnium NFT pazarı
4. Somnium Space, oyuncuların merkezi olmayan ekosistemler üzerinden NFT tabanlı varlıkları Somnium Space'e getirmesine olanak tanıyan NFT teknolojisini içeriyordu.



Somnium Space'in temel özellikleri



• Somnium Space, blok zinciri tabanlı bir sanal gerçeklik evrenidir.
• Kullanıcıların avatarları ve komut dosyalarını kullanmalarını, eserler oluşturmalarını veya içe aktarmalarını, arazi satın almalarını ve deneyimlerinden para kazanmalarını sağlar.
• Somnium, Sanal Gerçeklik başlıklarından, akıllı telefon uygulamalarından, sanal masaüstü gerçekliğinden vb. her şeyi destekleyen bir çapraz platform ekosistemidir.
• Somnium alanı, daldırma özelliğini geliştiren Parmak izleme özelliğine de sahiptir.
• Somnium Space'de çok sensörlü maskeler/fanlar beklenen özelliklerdir.


Tokenomik, Somnium Uzayıdır



Somnium Space Somnium Space'i oyuncular tarafından yaratılan değerden ayıran arazi parselleri, avatarlar, koleksiyonlar vb. gibi oyun içi varlıklarını tokenleştirmelerine izin vererek esasen oyunculara fayda sağlayan tokenizasyondan yararlanır. Tüm kripto ve token ekonomisi genelinde meta veri deposunda yaratılan değer.

Somnium Space ekonomisi, üç farklı türde token varlığını kapsar:

1. Somnium Uzay Küp Simgesi (KÜP):
Somnium Cube (CUBE), Somnium Space platformu için yerel yardımcı program simgesi olan bir ERC-20 simgesidir. CUBE, sanal varlıklar satın almak, metaverse mal ve hizmetler için ödeme yapmak (örneğin, arazi kiralamak, oyunlar ve etkinlikler için ödeme yapmak) ve oyuncuları "Karma" ile ödüllendirmek için kullanılabilir. CUBE kripto para birimi, oyuncuların oyunun sanal gerçekliği içinde çeşitli deneyimler için oyun içi satın alma ve alışveriş yapmalarına da olanak tanır. Ancak oyuncular CUBE tokenlerini bir Cryptocurrency cüzdanında saklayabilirler.


2. Somnium Uzay Kara Parselleri (PARSEL):
Somnium Space'deki tüm arazi parselleri, Ethereum ve Solana blok zinciri üzerine inşa edilmiş ve kullanıcılara tam mülkiyet ve tam özelleştirme sağlayan, değiştirilemez belirteçlerdir (NFT'ler). Bununla birlikte, Somnium Space, işlemler için blok zinciri ağını kullanırken, kullanıcıların sanal meta veri tabanındaki belirli arazi parselleri için teklif vermelerini sağlayan sanal bir dijital müzayede olan İlk Arazi Tekliflerini (ILO'lar) yürütür.


Bir parselin maliyeti, büyüklüğüne, özelliklerine ve arzu edilen unsurlara yakınlığına bağlı olarak değişir. "Somnium Uzay haritası, 3 farklı boyutta mevcut 5.026 satın alınabilir arazi parselinden oluşuyor." Alıcılar, bir sayfa açmak için Somnium haritasını kullanabilir veya doğrudan İkincil Pazar, OpenSea'den satın alabilir.

3. Somnium Uzay Avatarları (AVATAR'lar):
2020'de Somnium Space ekibi, oyuncuların CUBE jetonunu kullanarak kendi tam vücut VR avatarlarını blok zincirine basmasına olanak tanıyan (AVATAR) jetonlaştırmayı tanıtarak CUBE jetonunun faydasını artırmaya yönelik bir adım daha attı. Oyuncular, envanterlerinin bir parçası haline gelen bu tokenizasyona katılmak için CUBE kullanarak bir avatar satın alırlar. Bu avatarlar benzersizdir ve sanal dünyalardaki büyük dijital platformlarda kullanılabilir.


CUBE jetonu ayrıca oyuncuların başka bir oyuncunun avatarını NFT olarak satın almalarını sağlar. İŞLEM SIRASINDA, alıcının kripto cüzdanındaki CUBE jetonu, satıcının cüzdanındaki NFT ile değiştirilir. Somnium meta veri tabanında avatar oluşturma yeteneği, CUBE belirteçlerinin genişleyen uygulamalarını gösterir.


"Bugünkü canlı Somnium Space Cubes fiyatı 6,72$ ve 24 saatlik 250,072 USD işlem hacmi. Somnium Space Cubes son 24 saatte %1.94 düştü. Mevcut CoinMarketCap sıralaması 440. sırada ve canlı piyasa değeri 84.049.560$. Ayrıca 12.500.000 CUBE coin dolaşım arzına ve maks. 100.000.000 KÜP madeni para arzı."
— CoinMarketCap


Somnium Uzayında Karma Düzeyleri Nasıl Çalışır



Genel olarak Somnium Space Karma seviyesi, sanal gerçeklik kullanıcılarının birbirlerini nasıl algıladıklarını temsil eder.


Somnium, bir oyuncunun Karma seviyesini aşağıdaki temel ölçütleri kullanarak değerlendirir:

1. Katılım, her oyuncunun ekonomik faaliyetinin, oyun oynamak için harcanan zamanın, arazi mülkiyetinin ve dünya keşif oranının değeridir. Bir kullanıcı oyun oynamak ve diğer oyuncularla etkileşim kurmak için ne kadar çok zaman harcarsa, karma seviyesi o kadar fazla olur.

2. Derecelendirmeler, diğer sanal kullanıcıların, alandaki etkileşimlerine dayalı olarak bir oyuncuyu nasıl algıladıklarıdır. Dünya keşif oranını artırmak, Somnium Uzayında daha fazla karma kazanmaya da yardımcı olur.

3. Bina faaliyeti, halkın katılımı ve etkinlik organizasyonu da parametrelerdir.
Bir oyuncunun karma seviyesini arttırması için gerekli olan .


Sonuç



Somnium, kullanıcıların VR deneyimlerinden para kazanmalarını sağlamak ve birincil yaratıcılar ve değer alıcıları oldukları bir dünya yaratmalarını sağlamak için blok zinciri teknolojisini kullanır. Somnium Space'deki oyun sanal olsa da, ademi merkeziyetçilik ilkelerine uygun kalarak fiziksel dünyanın sınırlarını aşan bir ekonomi kurmayı amaçlıyor.



Yazar:Gate.io Araştırmacı: M. Olatunji
Sorumluluk Reddi:
* Bu yazı sadece gözlemcilerin görüşlerini yansıtmakta olup herhangi bir yatırım önerisi niteliği taşımamaktadır.
*Gate.io bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Diğer tüm durumlarda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.