• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog Gayrimenkulde Blockchain Kabulü

Gayrimenkulde Blockchain Kabulü

02 March 13:00


[TL;DR]



- Geleneksel olarak evrak kullanan gayrimenkul, blockchain teknolojisi ile küresel olarak genişlemeye başladı. Teknoloji, alıcıların ve satıcıların sorunsuz bir şekilde bağlantı kurmaları için yeni bir araç sunarak emlak sektörünü büyük ölçüde etkiledi.

- Gayrimenkule blok zinciri teknolojisinin dahil edilmesi, güveni artırdı ve emlak komisyoncularına olan güveni azaltırken, aynı zamanda maliyetleri düşürür, ev transferlerini hızlandırır ve en önemlisi müşteriler arasında ağ oluşturur. Sonuç olarak, birçok yatırımcı blok zincirinin gayrimenkulde nasıl kullanılabileceği hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyor. Ayrıntıları anlamak için okumaya devam edin!


5 ödül puanı almak için formu doldurun→


Blockchain gayrimenkulde nasıl çalışır?



Blockchain akıllı sözleşmeleri, emlak şirketlerinin arazi gibi somut mülkleri tokenleştirmesini mümkün kıldı. Bu mülkler tokenleştirildiğinde, mülkiyet devri ve mülkiyet kanıtı son derece şeffaf ve değişmez hale gelir. Bay A bir birim arazi satın aldığında, kayıtlar blok zincirinde güvenli ve canlı tutulduğu için sorunsuz bir şekilde sahibi olduğunu kanıtlayabilir.

Blok zincirindeki gayrimenkul varlıkları tokenize edilir ve adından da anlaşılacağı gibi tokenleştirme, bir mülkteki adil bir hisseyi bir jetona dönüştürme işlemidir. Bir belirteç tipik olarak bir değer deposu ve söz konusu adil menfaatin dijital bir temsilidir. Jetonlar, bir varlığın sahipliğini belgelemek, depolamak ve doğrulamak için kullanılır.

Gayrimenkul, "tokenize edildikten" sonra blok zinciri emlak platformları üzerinden kolayca takas edilebilir, satılabilir ve tasfiye edilebilir. Gayrimenkulün tokenleştirilmesi ve işlem yapmak için blok zincirinin kullanılması daha hızlıdır ve pahalı bir üçüncü taraf emanet işine olan ihtiyacı ortadan kaldırır.


Blockchain Gayrimenkulü Nasıl Değiştirdi



Blockchain gayrimenkul uygulamaları, tüm sektörü demokratikleştirebilir ve daha hızlı ve daha güvenli alışverişleri kolaylaştırırken herkesin kullanımına sunabilir.

Blockchain gayrimenkul sektörünü nasıl geliştirdi?

1. Çevrimiçi Pazaryerlerinin ve platformların mevcudiyeti
Blockchain gayrimenkul uygulamaları, daha fazla insanın kötü niyetli borsalardan korkmadan gayrimenkul sektörüne katılmasını sağlar. Gayrimenkul teknolojisi her zaman öncelikle listeler ve alıcılar ile satıcılar arasında bağlantı kurmakla ilgilendi. Yine de, blok zinciri teknolojisinin tanıtımı, gayrimenkul ticareti için yeni yollar sağlar ve ticaret platformlarının ve çevrimiçi pazar yerlerinin gayrimenkul işlemlerini daha güvenli ve kapsamlı bir şekilde desteklemesini sağlar.

2. Aracıların Muafiyeti
Aracılar, yani Brokerler, avukatlar ve bankalar uzun zamandır gayrimenkul ekosisteminin bir parçası olmuştur. Bununla birlikte, gayrimenkulde blok zincir teknolojisinin uygulanması, rollerinde bir değişime yol açar ve aracıları ortadan kaldırırken listeleme, ödeme ve yasal dokümantasyon işlevlerini üstlenir. komisyon ve ücretlerde aracılar genellikle ücret alır. Bu da aracılar arasında gidip gelmeyi ortadan kaldırarak süreci hızlandırır.

3. Gayrimenkul Varlıklarının Likiditesi
Gayrimenkul, satışların sonuçlanması zaman aldığından her zaman likit olmayan bir varlık olarak kabul edilmiştir. Bununla birlikte, kripto para birimleri ve jetonlar söz konusu olduğunda, bunları borsalar aracılığıyla fiat para birimleri için kolayca takas etmek teorik olarak mümkündür. Bu nedenle, Gayrimenkulde blok zincirinin uygulanması, blok zincirindeki dijital jetonlar bir mülkün mülkiyetini temsil ettiğinden varlıkların kolayca alınıp satılmasına izin verebilir. Sahipler ve yatırımcılar, tasfiye etmeden ve mülklerinden değer elde etmeden önce, tüm mülkü karşılayabilecek bir alıcı beklemek yerine, tokenize edilmiş varlıklarını kolayca nakite çevirir.

4. Kısmi Mülkiyet elde edebilme
Gayrimenkulün tokenleştirilmesi, yalnızca sahiplere ve yatırımcılara fonlara daha hızlı erişim sağlamakla kalmaz, aynı zamanda potansiyel sahipler ve yatırımcılar için giriş engelini de azaltır. Mülk elde etmek için çoğu girişim, önceden büyük miktarda para talep eder. Alternatif olarak, emlak jetonları, yatırımcıların fonlarını daha pahalı mülkler satın almak için bir araya getirmelerini sağlar. Artık tek bir yatırım için büyük miktarda para harcamanıza gerek yok. Bunun yerine, alıcıların kısmi mülkiyete girmelerine izin verilir.

5. Maliyetlerin düşürülmesi
Merkezi olmayan bir ağla ilişkili şeffaflık, gayrimenkul işlemlerinde maliyetlerin düşmesine yol açabilir. Blok zinciri üzerinden gerçekleştirilen herhangi bir işlem, emanet acentelerine veya profesyonel ücret ve komisyon ödemelerine, yani denetim maliyetleri, kayıt ücretleri, kredi ücretleri ve gayrimenkulle ilgili vergilere olan ihtiyacı ortadan kaldırarak maliyetleri düşürür. Gayrimenkul platformları blok zinciri süreçlerini otomatikleştirmeye ve onları sistemin bir parçası yapmaya devam ederse, maliyetler etkin bir şekilde azaltılabilir veya hatta ortadan kaldırılabilir.

6. Dijitalleştirilmiş kimlikler
Blok zinciri teknolojisi ve dijital tanımlamanın bir kombinasyonu, fiziksel kimlik doğrulama ile ilgili sorunları ortadan kaldırmanın yanı sıra, sigortalama, finansal değerlendirme ve ipotek taahhüdü alma gibi bazı işlem öncesi süreçleri hızlandırır.


Blockchain teknolojisini kullanan emlak şirketleri



1. ÇOKLUK
UBITQUITY, herhangi bir mülkün yaşam döngüsünü izlemek için blok zinciri tabanlı bir SaaS (Hizmet Olarak Yazılım) platformudur. Platformun oybirliği API'si, sahiplik, sahiplik geçmişi ve blok zinciri teknolojisini kullanan transfer kayıtları ile bağlantılı bilgilerin meşruiyetini doğrulamak için kullanılır. Bu, şeffaflığı artırırken blok zincirinin avantajlarından da yararlanır.

2. ATLANT
ATLANT, blok zinciri teknolojisini kullanarak gayrimenkul ve kiralık mülk işlemlerini kolaylaştıran bir platform oluşturdu. ATLANT, bir varlığın tokenleştirilmesine izin verirken, esasen onu bir hisse senediymiş gibi ele alır ve ardından bir jeton satışı yoluyla, yani, karşılığında mülkten yüzde pay alacak alıcılarla, itibari para birimleriyle takas ederek tasfiye eder. .

3. Propy Inc
Propy, uluslararası emlak işlemlerini yürütmek için akıllı sözleşmeler kullanan blok zinciri tabanlı, küresel bir emlak piyasasıdır. Platform, komisyoncuların, alıcıların ve satıcıların daha iyi işlemler sağlayan ve gayrimenkul sürecini hızlandırmaya yardımcı olan akıllı sözleşmelerin gücünü kullanmasını sağlar.

4. Mülk Kulübü
PropertyClub, kullanıcıların gayrimenkul işlemlerini dijital ve güvenli bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlamak için blok zincir teknolojisi ve akıllı sözleşmeler kullanan başka bir platformdur. Müşteri deneyimini iyileştirmek için Bitcoin veya PCC (PropertyClub Coin) gibi kripto para birimlerinin yanı sıra gayrimenkul varlıklarının tokenizasyonu (mülkün benzersiz güvenlik belirteçleri aracılığıyla) kullanılması.

5. Liman
Harbour, piyasa likiditesini ve şeffaflığı artırmak için bina mülkiyeti ve arazi gibi gayrimenkul varlıkları gibi özel menkul kıymetlerin tokenleştirilmesine izin veren bir blok zinciri gayrimenkul platformudur.

6. Alternatif mülk (ALT)
Alt. Estate, gayrimenkul tokenizasyonu ve tokenize edilmiş gayrimenkul varlık değişimi için blok zinciri tabanlı bir sistemdir. Kullanıcıların, düşük işlem ücretleri ile güvenli, hızlı ve sorunsuz bir şekilde tokenize edilmiş gayrimenkul varlıklarını satın almalarına ve satmalarına olanak tanır.


Gayrimenkulü destekleyen bazı Blockchain'ler:



1. Bitcoin (BTC)
Kriptodan kriptoya işlemleri kolaylaştırmak için blok zinciri teknolojisinin kullanılması, emlak piyasasında devrim yaratma potansiyeline sahiptir. Bir gayrimenkul işlemi, para birimi dönüştürmeye gerek kalmadan tamamen Bitcoin'de tamamlanabilir. Gayrimenkulde Bitcoin , kripto yatırımcılarının nakit akışından kar etmelerini sağlar.

2. Ethereum (ETH)
Ethereum, daha hızlı işlem süresine sahip olduğu ve işlem ücretlerini düşürdüğü için gayrimenkul satın almak için Bitcoin'den oldukça üstündür. Aynı zamanda gayrimenkul sektöründe birçok yeni fırsat sunan akıllı sözleşmeler özelliğine de sahiptir.

3. Algorand
Lofty AI, Algorand'ın blok zincirinde, düşük işlem ücretleri sunarken verimliliği, doğruluğu ve şeffaflığı garanti eden, yüksek düzeyde ölçeklenebilir, tokenize edilmiş bir emlak piyasası geliştirebilir. Algorand temel olarak gayrimenkul varlık sahipliğinin, varlıkla ilgili verilerin, kredi işlem kanıtının ve önemli kredi belgelerinin bir kaydı olarak hizmet eder.

4. Kardano
Gayrimenkul endüstrisinde Cardano'nun benimsenmesi, alıcıların Cardano jetonunu ($ADA) kullanarak mülk satın almalarına olanak tanır.
Son zamanlarda, bir emlak geliştiricisi olan Prometheus International, Portekiz'in Madeira adasında Cardano'da (ADA) ödenen toplam 4,1 milyon € (4,7 milyon $) karşılığında iki lüks konut sattı.


Sonuç



Gayrimenkulde blok zinciri teknolojisinin benimsenmesi, insanların, yatırımcılara günümüzün değişken iş ortamında ihtiyaç duydukları çeşitliliği sağlayan kısmi mülkiyet yatırım fırsatlarının faydalarını tanımalarını sağlamıştır. Ek olarak, blok zinciri tipik emlak işlemlerini önemli ölçüde hızlandırabilir, geleneksel emanet sürecini atlayabilir ve ilgili tüm taraflar için ek güvenlik katmanları sağlayabilir.



Yazar: Gate.io Gözlemci: Olatunji. M
Sorumluluk Reddi:
* Bu yazı sadece gözlemcilerin görüşlerini yansıtmakta olup herhangi bir yatırım önerisi içermemektedir.
*Gate.io bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Diğer tüm durumlarda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.



Gate.io Öne Çıkan Makaleler

Metaverse, Gelişen Dijital Mülk Piyasasını Besliyor: JJ Lin 120.000 dolara ne aldı?
NFT'ler nasıl nane yapılır
Oracles, Blok Zinciri _ ve Gerçek Dünyayı Bağlayarak Değer Yaratmak
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.