• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog Chilz(CHZ)Fiyatı %150 Arttı

Chilz(CHZ)Fiyatı %150 Arttı

06 September 18:27



[TL; DR]


🔹 Chiliz, spor takımları ve taraftarları arasındaki etkileşimi kolaylaştıran bir blok zinciridir.

🔹 Chiliz tokeni (CHZ), Chiliz ve Socios ekosistemlerini yönetiyor.

🔹 Spor takımları, Chiliz blok zincirinde markalı Taraftar tokenlerini oluşturabilir.

🔹 Juventus, Socios'a ortak olan ve Taraftar Token'ını geliştiren ilk takım oldu.


Giriş




Uzun bir süre boyunca geleneksel spor sektörü, takımlar ve kulüpler için para toplamak için taraftarlara ve sponsorluklara güvendi. Milli takımlar ile hükümetler ve ulusal spor dernekleri finansal destek sağlar. Şimdi, takım sporu projelerine küresel yatırım getiren hayran kitlelerinin tokenizasyonu olan blok zincirine dayalı yeni bir finansman modeli piyasaya çıktı. Şu anda Chiliz, Socios aracılığıyla önde gelen spor ve eğlence blok zinciridir.

metin içeren bir resim
Açıklama otomatik olarak oluşturuldu




Chilz değeri %150 arttı



Spor ve eğlence platformu Socios'u destekleyen kripto para birimi Chiliz, bir ay içinde %150 arttı. Bu, ETH ve bitcoin gibi büyük kripto para birimlerinin düşük performansının aksine. Bu fiyat canlanması, tokenin kendisini piyasa değeri ile ilk 50 kripto para birimi arasında konumlandırmasına neden oldu.


Yazma sırasında Chiliz (CHZ) 0.221 dolardan işlem görüyor. Bununla birlikte, fiyatı iki hafta içinde sadece küçük bir farkla düştüğü için yukarı yönlü bir ivmeyi koruyor gibi görünüyor. Aşağıdaki grafik, 9 Eylül 2022 tarihinde Chiliz fiyat aralığını göstermektedir.


Kaynak: CoinMarketCap




Ralli Yapmasının Nedenleri



Balina aktivitesinde bir artış da dahil olmak üzere CHZ'nin ani yükselişinin birkaç nedeni var.

Balina aktivitesinde artış;

Santiment, Chiliz'de (CHZ) balina aktivitesinde bir artış olduğunu bildiriyor. Bu balina raporlama platformu, CHZ'nin fiyatını yükseltmeye yardımcı olan toplam 105 işlem olduğunu bildiriyor.

Buna göre CHZ, ilk 100 ethereum balinası arasında en çok işlem hacmine sahip kripto para birimleri arasında yer aldı. Aslında, 22 ve 23 Ağustos arasında CHZ ticaret cüzdanı adreslerinin sayısında dikkate değer bir artış oldu.

metin içeren bir resim
Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Kaynak: Santiment-twitter


Mart 2022'de, kripto para biriminin 100.000 doların üzerinde işlem yaptığı CHZ'nin aktivitesinde benzer bir yukarı yönlü fiyat momentumu ve dalgalanması vardı.



İş Ortağı Sayısının Artması



Chilz, Socios aracılığıyla, geniş hayran kitlesine sahip popüler spor takımlarıyla çeşitli ortaklıklar kurdu. Örneğin Juventus, Atletico de Madrid, Galatasaray, AS Roma, Paris-Saint Germain ve FC Barcelona ile ortaklıklar kurdu.


Ayrıca Manchester City, Arsenal, Everton, Leeds ve Aston Villa gibi birkaç İngiliz Premier Ligi takımıyla da çalışıyor. Buna ek olarak, diğer spor disiplinlerinin yanı sıra Formula 1, Ulusal Basket Birliği (NBA), büyük espor kulüpleri, Ultimate Fighting Championship (UFC) ve Ulusal Hokey Ligi (NHL) ile ortaklık kurdu.


Bu ortaklıklar CHZ'nin talebini artırıyor çünkü spor hayranları bunu favori spor takımları için Taraftar tokenleri satın almak için kullanıyor. Dahası, taraftarlar, takımlarının spor bahisleri gibi sağladığı diğer ürün ve hizmetleri satın almak için CHZ'yi kullanır.


Chiliz 2.0 protokolünün lansmanı



CHZ rallisi, Chiliz'in kurucusu Alexander Dreyfus'un 2. katman ölçeklendirme çözümü Chiliz Chain 2.0'ı başlatma planını açıklamasından kısa bir süre sonra geldi. Bu, spor ve eğlenceye odaklanan yarı merkezi olmayan bir blok zinciridir. Bu platform, spor takımlarının, takas edilemeyen tokenler ve Taraftar Tokenları gibi kendi dijital varlıklarını oluşturmalarını sağlayacaktır. CHZ tüm bu faaliyetlere güç veriyor.

metin içeren bir resim
Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Sosyal etkileşimler


Chiliz hakkındaki trend haberler, yükselişine katkıda bulunan başka bir faktör. Lunar Crash'e göre, bir hafta içinde Chiliz'den bahsedilmesi %50'nin üzerinde bir artış oldu. Bu, balinalar gibi yatırımcıları kripto para birimine yatırım yapmaya çekebilecek gerekli hype'ı yarattı. Özellikle Lunar Crash, bekleyen Chiliz katman-2.0 ölçeklendirme çözümünü duyurdu ve birçok kripto hayranının ve spor insanının dikkatini çekti.


metin, ekran, siyah içeren bir resim
Açıklama otomatik olarak oluşturuldu
Kaynak: Lunarcrash




Chiliz Nedir?



Chiliz'e bir organizasyon ve kripto para birimi olarak bakabiliriz. Uluslararası bir spor ve eğlence firması olan Chiliz, 2012 yılında Malta merkezli bir şirket olan Mediarex Group tarafından kuruldu. 2018'de Chiliz kripto para birimini piyasaya sürdü ve blok zinciri ürünlerini geleneksel spor arenasına getirmeye yönelik blok zinciri tabanlı platformu Socios üzerinde çalışmaya başladı.


Bir turizm guild şirketi olan Webcity'nin kurucusu ve Fransa merkezli bir çevrimiçi poker platformu olan Winamax'ın kurucu ortağı Alexandre Dreyfus, Chiliz'in sahibidir. Chiliz'in blok zinciri uygulaması, insanların CHZ ve Taraftar tokenleri dahil olmak üzere dijital varlıklarına erişmelerini sağlar.


Kripto Para Olarak Chiliz (CHZ)



Yukarıda belirtildiği gibi, uluslararası spor ve eğlence projelerini yöneten Chiliz (CHZ) adlı bir kripto para birimi var, Socios ve Chiliz.net. Maksimum 8,8 milyar arz ile CHZ, ethereum ağında bulunmaktadır. Bir ERC20 tokeni olarak başlamasına rağmen, Chiliz Binance ile ortaklık yaptığından beri blockchain onu BEP-20 tokenini barındıracak şekilde özelleştirdi..

Socios Protokol
Chiliz'in ilk ürünü, spor fanatiklerinin favori takımlarının Taraftar Tokenları dahil dijital varlıklarını edinmelerini sağlayan bir uygulama olan Socios'tur. Buna ek olarak, Uygulama, spor takımlarının ve kulüplerinin, anketler ve anketler aracılığıyla karar alma süreçlerine katılmak gibi çeşitli şekillerde taraftarlarıyla etkileşim kurmasına olanak tanır. Taraftarlar ayrıca maç sonuçları tahminlerine ve maç sonrası sohbetlere katılarak takımlara hayati geri bildirimler verebilir.


Daha önce de belirtildiği gibi Chiliz, Socios platformunu yönetiyor. Şu anda birçok takım Socios'a bağlı. İtalyan futbol takımı Juventus, Socios ile ortak olan ilk kişi oldu. O zamandan beri 160'tan fazla takım ve kulüp Socios ekosisteminin bir parçası.

Fan Token
Taraftar tokeni, Chiliz'in dijital tokenlerinden biridir. Ancak, takımlar ve kulüpler kendi markalı Taraftar Tokenlarını çıkarabilirler. Birkaç kulüp bu tür tokenler yarattı. Örneğin, Arsenal Futbol Kulübü'nün AFC tokeni adı verilen bir tokeni ve Atletico de Madrid'in ATM tokeni vardır. Takım markalı tokenlerin uzun bir listesinin bulunduğunu unutmamak önemlidir.


Ayrıca Chiliz, ekiplerin tokenlerini çıkarabilecekleri ve dağıtabilecekleri bir token launch pad’e sahiptir. İlginç bir şekilde, fanların çok fazla olduğunu düşündüklerinde tokenleri yakmalarına izin veren bir özellik de var. Bu, token değerlerini artırmaya yardımcı olur.


Sonuç



Chiliz, blockchain teknolojisini kullanarak spor ve eğlence etkinliklerini teşvik etmeyi hedefleyen bir blockchain ve ekosistemdir. Spor takımları ve kulüpleri ile ortak olan kendi protokolü Socios'a sahiptir. Socios'a bağlı ekipler, gelir yaratma akışlarını artırarak hayran kitleleriyle etkileşime geçebilir ve bunlardan para kazanabilir. Chiliz'in yerel tokeni, Socios dahil tüm ekosistemi yöneten CHZ'dir..



Yazar: Gate.io Araştırmacısı Mashell C., Çevirmen: Baturalp BALCI

Bu makale sadece araştırmacının görüşlerini temsil etmekte olup herhangi bir yatırım önerisi niteliği taşımamaktadır.

Gate.io, bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Her durumda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.

BTC/USDT + 3.13%
ETH/USDT + 2.84%
GT/USDT + 1.56%
CHZ/USDT + 5.87%
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.