UXLINK: Web3 Sosyal Ağlarında Yeni Bir Bölüm

Yeni BaşlayanMar 11, 2024
UXLink, Web3 sosyal ağ alanında tanıdıklara odaklanarak öne çıkıyor ve merkezi olmayan bir ortamda gerçek ve anlamlı bağlantılar kurmaya adanmışlığıyla önceki Web3 sosyal projelerinden ayrılıyor.
UXLINK: Web3 Sosyal Ağlarında Yeni Bir Bölüm

Orijinal başlığı yeniden yayınlayın: UXLINK'i Keşfetmek: Web3 sosyal ağlarında yeni bir bölüm, tanıdık sosyal ağlarının gücü ve potansiyeli

Tanıtım:

Yeni ortaya çıkan Web3 sosyal platformu UXLink, diğer tanınmış sosyal projelerden farklı olarak "tanıdık sosyal ağlar" aracılığıyla benzersiz bir yol çiziyor. Merkezi olmayan bir dünyada gerçek ve anlamlı sosyal bağlantıların nasıl kurulacağını keşfetme konusunda öncü olarak hizmet vermektedir. UXLink'i benzersiz kılan nedir ve önceki iyi bilinen Web3 sosyal projelerinden farkı nedir? Bu makalede UXLink'in temel felsefesi ve teknolojik yeniliklerinin yanı sıra gelecekteki beklentileri de ele alınmaktadır.

Bölüm 1: UXLink Nedir ve Yeni Başlayanlar Nasıl Başlayabilir?

UXLink, Nisan 2023'ün sonlarında başlayan ve şu anda 3,1 milyondan fazla kayıtlı kullanıcı ve 200.000'i aşan günlük aktif kullanıcı sayısıyla hızla büyüyen bir Web3 sosyal projesidir. Web3'te kitlesel olarak benimsenmeyi hedefleyen UXLink, herhangi bir finansal hazırlık veya hatta bir blok zinciri cüzdanı gerektirmeyen kullanıcı dostu bir deneyim sunuyor. İhtiyaç duyulan tek şey bir Telegram hesabı ve bir tanıdıktan gelen davetiyedir ve bir dakika içinde ürün keşfine olanak tanır. Kullanıcılar, resmi UXLink Telegram botu @uxlink_bot 'a ulaşarak veya başka bir kullanıcıdan gelen bir davet bağlantısını tıklayarak, Telegram içindeki ürün etkileşim arayüzüne sorunsuz bir şekilde girerek kolayca yeni UXLink üyeleri olabilirler.

Ortalama bir kullanıcı için UXLink'teki temel büyüme mekanizması "Kazanmak için bağlantı kur "dur. Daha fazla arkadaşlarını UXLink kullanıcısı olmaya davet ederek, UXUY token ödülleri kazanabilir, kendi sosyal ağlarını oluşturabilir ve sosyal değerlerini yakalayabilirler. Kayıt olduktan sonra UXLink, Hesap Soyutlama (MPC-AA) kullanarak Arbitrum blok zincirinde kullanıcı için otomatik olarak bir cüzdan oluşturur ve kullanıcıların sosyal ilişkilerini, blok zinciri bakiyelerini görüntülemelerine ve SBT'leri basmak gibi başka eylemler gerçekleştirmelerine olanak tanır. Kullanıcılar ayrıca her biri kendi cüzdan adresi ve hesap sistemine sahip UXLink grupları oluşturabilir. Bir kullanıcının UXLink'i kullanmaya başlaması için gereken süreç aşağıda özetlenmiştir. Diğer Web3 sosyal ürünleriyle (Lens Protocol, FriendTech vb.) karşılaştırıldığında, bu kullanıcı deneyimi oldukça kullanıcı dostudur.

Birçok okuyucu için bir soru olabilir: Daha önce birçok sosyal ürün & protokolleri vardı, peki UXLink'i farklı kılan nedir? Neden & deneyimleyerek öğrenmek için zaman harcamalıyım?

Makalenin bundan sonraki bölümü bu soruyu yanıtlamaya odaklanacaktır.

Bölüm 2: Tanıdık Sosyal Ağlar - UXLink'in Farklılaştırılmış Protokol Yolu

2.1 UXLink ile Önceki Sosyal Protokoller Arasındaki Fark

Web3 sosyal ürünleri alanı & protokolleri Web3 içinde her zaman çok tartışılan ve tartışılan bir konu olmuştur. Örneğin, 2023 yılında Nostr, Farcaster, Lens Protocol ve Cyberconnect gibi sosyal protokoller yaygın bir ilgi ve tartışma konusu olmuştur.

Bu sosyal protokoller anlatı odağı, teknik mimari, ilk kullanıcı profili, operasyonel taktikler ve protokol ile ürün arasındaki ilişki bakımından farklılık gösterse de bir ortak noktayı paylaşmaktadır: Biriktirdikleri sosyal ilişkiler, WeChat veya WhatsApp gibi mesajlaşma platformlarında bulunan iki yönlü tanıdık ilişkilerinden ziyade, Twitter veya Weibo'dakilere benzer şekilde KOL'lar ve hayranlar arasındaki tek yönlü takipçi ilişkilerine yönelme eğilimindedir. Bu model, KOL'ların hayranlar tarafından tüketilen içerik ürettiği bir "takip" mekanizmasını vurgulamaktadır.

Ancak UXLink farklı bir yol izleyerek kullanıcıların mevcut tanıdık sosyal ilişkilerini sosyal protokole dönüştürmeye ve korumaya ve kullanıcıların yeni tanıdık ilişkileri kurmalarına yardımcı olmaya odaklanıyor. Tanıdık sosyal ilişkiler, gerçek hayattaki tanıdıklık, yakınlık veya paylaşılan deneyimlere dayanan ilişkileri ifade eder. Bu ilişkilerin özü, basit KOL-fan bağlantılarının çok ötesinde güven ve derin kişisel bağlantılardır. Web3'te yaygın olarak görüldüğü gibi, çeşitli küçük topluluk grupları, üyeler arasında inşa edilen güven yoluyla kurulur ve sürdürülür. Bu sosyal ilişkilerden elde edilen güvenin değeri, KOL-fan ilişkilerinden daha yüksektir.

Yaygın bir senaryo düşünün: yeni bir Web3 projesi token'ını henüz piyasaya sürmüştür, ancak faaliyetleri ve token'ının değeri piyasada oldukça tartışmalıdır. Bir kullanıcı için KOL-fan bağlantısı varsa, ancak KOL'un bu alandaki profesyonel muhakemesine büyük güven duyduklarında önemli ölçüde etkilenecek ve onları araştırmaya ve harekete geçmeye yönlendirecektir. Bununla birlikte, kişisel sosyal ağlar üzerinden bağlantılar söz konusu olduğunda, bir tanıdık grubu içinde, kullanıcılar merak ve arkadaşlarına duydukları güven nedeniyle proaktif bir şekilde bu yeni proje hakkında araştırma yapmaya ve bilgi edinmeye yönlendirilebilir; dahası, proje hakkında şüpheleri varsa, birbirleriyle tartışabilir ve görüş alışverişinde bulunabilirler. Proje tanıtımı ve dönüşümü açısından bakıldığında, kişisel tanıdıklara dayalı sosyal bağlantıların KOL-fan ilişkilerine kıyasla daha fazla potansiyel dönüşüm değerine sahip olduğu açıktır. Bu nedenle, kişisel sosyal ilişkiler üzerine inşa edilen UXLink protokolü, KOL-fan ilişkileri üzerine inşa edilen bazı sosyal protokollerden daha fazla ticari değere sahip olabilir.

2.2 UXLink'in tanıdık tabanlı sosyal ürününün çekirdeği: Gruplar

UXLink'in tanıdık temelli sosyal ilişkilerini tartışırken, önemli bir kavram "gruplar "dır. UXLink içinde kolektif bir iletişim alanı olarak gruplar, sadece basit sohbet odaları değildir. Kişisel sosyal ağları iletişim ve etkileşim için gerçek zamanlı, dinamik platformlara dönüştürerek bir bireyin sosyal grafiğinin pratik uygulamasını yansıtırlar.

Belirli bir örnekle açıklamak gerekirse, bir kullanıcının akrabaları, arkadaşları, öğretmenleri, sınıf arkadaşları ve iş arkadaşları dahil olmak üzere 200 kişilik bir sosyal grafiğe sahip olduğunu varsayalım. Böylesine geniş bir sosyal ağ kulağa değerli gelse de, kullanıcı bir ikilemle karşı karşıya kalabilir: Bu ağı nasıl etkili bir şekilde kullanabilirim?

UXLink bir çözüm sunuyor: bu 200 kişiyi tek bir gruba entegre etmek. Bu grup sadece bilgi alışverişi için bir yer değil, aynı zamanda sosyal grafiğin canlı bir örneğidir. Şu anda, UXLink öncelikle Telegram grupları gibi senaryolar oluşturmayı destekleyerek bu tür grupları uygulanabilir hale getiriyor. Bu 200 kişilik Telegram grubunda üyeler, dinamik bir sosyal ağı tam olarak yansıtan ödemeler yapabilir ve alabilir ve ilgi alanlarını dağıtabilir.

Daha da önemlisi, gruplar arasında yeni sosyal grafikler ortaya çıkabilir. Bu da grupların sadece kapalı iletişim alanları değil, sosyal ağları sürekli olarak genişletip derinleştirebilen platformlar olduğu anlamına gelmektedir. Gerçekte, bu gruplardaki tartışmalar, günlük hayattaki önemsiz şeylerden profesyonel yatırım tartışmalarına kadar çeşitli konuları kapsayabilir ve zengin ve çeşitli içerik sunar.

UXLink gruplarında, grup sahibi mesajların yayılmasında merkezi bir rol oynar. Şu anda platformda, bazıları çok aktif ve verimli olan 70.000'den fazla grup bulunmaktadır. Bu geniş ağ sadece hızlı bilgi akışını kolaylaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda pazarlama için de yeni bir bakış açısı sunuyor.

Pazarlama açısından bakıldığında, kullanıcılar üç ana zorlukla karşı karşıyadır: güvensizlik, ikna olmama ve anlamama. UXLink gruplarında bu üç konu etkin bir şekilde ele alınabilir. Tanıdıklardan gelen tavsiyeler reklamlardan daha güvenilirdir; kullanıcıların bir konu veya ürün hakkında soruları varsa, grup içinde devam eden tartışmalar ve etkileşimler onları ikna etmeye yardımcı olabilir; karmaşık kavramlar veya ürünler için gruplar gerçek zamanlı problem çözme için ideal bir yer sağlar.

Özetle, UXLink'in benzersiz grup özelliği yalnızca sosyal grafiklerin aktif olarak uygulanmasını teşvik etmekle kalmıyor, aynı zamanda güven oluşturmak, bilgi alışverişinde bulunmak ve sorunları çözmek için güçlü bir platform sağlıyor. Bu yeni tanıdık tabanlı sosyalleşme çağında, UXLink'in grup özelliği şüphesiz kişisel sosyal ağları pratik uygulamalarla birleştiren önemli bir köprü görevi görüyor.

Gruplardan bahsetmişken, bazı okuyucuların aklına 2023'ün ikinci yarısında çok popüler olan bir Web3 sosyal ürünü olan FriendTech gelebilir. FriendTech'teki Odalar kavramı UXLink'in gruplarıyla birçok benzerlik taşıyor, ancak FriendTech'in finansal özellikleri çok güçlüydü. Kullanıcılar, Oda tartışmalarına katılmak veya sosyal bağlantılar kurmak için değil, genellikle değerinin artacağına inandıkları için başka bir kullanıcının Anahtarını satın aldı. Bu mekanizma, FriendTech'in yüksek bir kullanıcı büyüme oranını sürdürmesini ve topluluk güvenini artırmak için sürekli olarak yeni kullanıcılar ekleyerek Keys fiyatını sürdürmesini gerektiriyordu.

Ancak FriendTech'in yabancılar için nispeten yüksek bir giriş engeli vardı. Neredeyse tüm potansiyel Web3 kullanıcıları dönüştürüldükten sonra, kullanıcı büyümesini sürdürmek zorlaştı. Buna karşılık, UXLink kişiler arası iletişime ve etkiye odaklanır, bir sınıfı veya küçük bir şirketi andırır, çıkarların KOL'dan para kazanmaktan ziyade işbirliği üzerine inşa edildiği, kullanıcılara ve üçüncü taraflara gerçek değer katar.

FriendTech'teki diğer uygunsuz ekonomik modeller ve ürün tasarımları burada tartışılmamaktadır. Ancak FriendTech'in durumu "grup" sosyal işlevinin potansiyel etkisini göstermektedir.

2.3 UXLink Protokolünün Geliştiriciler ve Üçüncü Taraf Web3 Projeleri için Değeri

UXLink, tanıdıklar arasında önemli sayıda gerçek kullanıcı ve sosyal ilişki grubu biriktirmiş ve temel düzeyde bir protokol katmanı oluşturmuştur. UXLink ürünü üç katmana ayrılmıştır:

  1. UXLink Temel Uygulama Katmanı: Bu, MPC-TSS'ye (Çok partili hesaplama, Eşik İmza Şeması) dayalı cüzdan hesap hizmetleri ve gruplara dayalı EOA hesap hizmetleri ile birlikte büyüme fizyonu, gruplar vb. gibi ekolojik uygulamalar için temel ürün hizmetleri sağlar.
  2. UXLink Protokol Hizmet Katmanı: WEB3 geliştiricileri, UXLink tarafından sağlanan API'ler (zincir içi ve zincir dışı sistemler için API'ler ve ABI'ler) aracılığıyla kullanıcının sosyal kimliğini ve sosyal ilişki veri hizmetlerini verimli bir şekilde işleyebilir. UXLink Protokolü, kitlesel benimseme senaryolarını desteklemek için zincir içi ve zincir dışı unsurları (EVM+IPFS+Cloud) birleştiren ölçeklenebilir bir teknik mimariye sahiptir. Kimlik ve ilişki verilerini zincir üzerinde depolarken, zincir dışında UXLink Protokolünü kullanan uygulamaları desteklemek için karmaşık iş senaryosu verilerini işler.
  3. UXLink Altyapı Katmanı: Bu, temel olarak EVM zincirlerini (Ethereum Mainnet, Arbitrum L2 Chain, BNB Chain, Polygon ve Base Chain, vb.), merkezi olmayan depolamayı ve merkezi veri indeksleme hizmetlerini içeren hibrit ölçeklenebilir bir mimaridir (EVM + IPFS + Bulut).

Tanıdıklar arasındaki sosyal ilişkilere geri dönecek olursak, ilişkilerin doğası farklı olduğundan, veri zenginliği de WeChat ve Weibo arasındaki ilişkiye benzer şekilde değişmektedir. İlişkinin doğası güven seviyelerini belirlerken, veriler de hassasiyeti belirler. Örnek olarak yakın zamanda lansmanı yapılan bir özellik ile açıklamak gerekirse:

Şubat ayından bu yana UXLink, kullanıcıları WEB3 cüzdanlarını aynı hesap altında bağlamaya teşvik eden ve kullanıcıların bu cüzdanları yönetmelerine yardımcı olan çoklu cüzdan özelliğini başlattı. Şubat ayı boyunca kümülatif cüzdan bakiyesi 1 milyar USD'nin üzerinde gerçekleşmiştir. Tanınmış bir WEB3 cüzdanı UXLink tarafından desteklenen ana cüzdandır ve sadece 14 gün içinde 200.000'den fazla adres UXLink ağına bağlanmıştır ve cüzdan başına ortalama 70U düşmektedir. Bu tanınmış cüzdan için kayıtların kolaylaştırılması açısından 8500 Linker ve 4200 grup, %40'ı aşan bir dönüşüm oranıyla başarıların %80'inden fazlasına katkıda bulundu. Yüksek dönüşüm ve para yatırma oranları, UXLink'in sosyal ve grup etkileşimleri yoluyla kullanıcı katılımını teşvik etme konusundaki gücünü vurgulamaktadır. Ortalama olarak, her Linker 20'den fazla yeni cüzdana katkıda bulunarak yalnızca UXLink'in güçlü sosyal ağ etkisini göstermekle kalmadı, aynı zamanda kullanıcı tabanının yüksek etkinlik düzeyini ve kalitesini de kanıtladı. Ayrıca, %72'lik bir para yatırma oranı, bu yeni cüzdan kullanıcılarının yüksek katılım ve yatırım seviyesini göstermektedir.

Coğrafi olarak, bu faaliyet Güneydoğu Asya, Afrika/Nijerya, Hindistan, Avrupa, ABD ve Singapur gibi bölgelerden kullanıcıları başarılı bir şekilde çekerek faaliyetin coğrafi kapsama hedeflerine ulaşmıştır.

Özetle, üçüncü taraf cüzdanlarla işbirliği içinde gerçekleştirilen tanıtım faaliyetleri sayesinde UXLink, Web3 sosyal alanında bir sosyal ürün olarak muazzam ticari potansiyelini ortaya koymuştur. Tanıtım ihtiyacı olan projelerde, kullanıcı artışı için UXLink ile işbirliği yapmak uygulanabilir bir strateji haline gelebilir.

Bölüm 3: UXLink'in Gelecek Beklentileri ve Zorlukları

UXLink, yenilikçi tanıdık sosyal modeliyle Web3 kullanıcılarına yeni bir sosyal deneyim sunmanın yanı sıra, daha fazla kullanıcının Web3 dünyasına girmesi için de yeni bir yol açmıştır.

Web3 social, Web3'ün kitlesel olarak benimsenmesi anlatısında her zaman temel uygulamalardan biri olarak görülmüştür, çünkü dışarıdan gelenlerin rahatça adım atmasını sağlayan bir köprü oluşturabilir. Önceki boğa piyasasının aksine, çeşitli yüksek performanslı halka açık zincirler, hesap soyutlama cüzdanları ve diğer altyapılar olgunlaşmıştır. UXLink gibi yeni nesil Web3 sosyal ürünlerini deneyimleyen Web3 çevresi dışındaki kullanıcıların artık blok zinciri, genel ve özel anahtarlar, cüzdanlar vb. karmaşık kavramları anlamalarına gerek yoktur, bu da giriş engellerini önemli ölçüde azaltır. Ayrıca, KOL-fan mekanizmasına kıyasla, tanıdıkların davet temelli sosyal ağının viral yayılmayı sağlaması daha kolaydır.

Web3 endüstrisine daha fazla kullanıcı kazandırmak ve kullanıcıların sürekli olarak ilerlemesini sağlayarak daha fazla geliştiricinin ve üçüncü taraf uygulamalarının kullanıcılara daha iyi hizmet vermesini sağlamak, bu endüstri için uzun vadeli değer taşıyan şeydir. UXLink'in yaptığı da bu ve bu boğa piyasasında daha da büyümesini ve gelişmesini dört gözle bekliyoruz. Sosyal ağ, herhangi bir WEB aşamasının baş tacıdır. UXLink'in WEB3'ün tacındaki mücevher olma şansı var mı?

Sorumluluk reddi:

  1. Bu makale[global-ambulance-ff7] adresinden orijinal başlığı "Exploring UXLINK: Web3 Social'da Yeni Bir Bölüm, Tanıdık Sosyalleşmesinin Gücü ve Potansiyeli". Telif hakkı orijinal yazara aittir[global-ambulance-ff7]. Yeniden basımla ilgili herhangi bir itirazınız varsa, lütfen Gate Learn ekibiyle iletişime geçin; ekip, ilgili prosedürlere göre mümkün olan en kısa sürede konuyu ele alacaktır.

  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüş ve fikirler yalnızca yazara aittir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.

  3. Makalenin diğer dillerdeki versiyonları Gate Learn ekibi tarafından çevrilmiştir. Gate.io'dan bahsedilmeden, çevrilen makaleler kopyalanamaz, dağıtılamaz veya intihal edilemez.

UXLINK: Web3 Sosyal Ağlarında Yeni Bir Bölüm

Yeni BaşlayanMar 11, 2024
UXLink, Web3 sosyal ağ alanında tanıdıklara odaklanarak öne çıkıyor ve merkezi olmayan bir ortamda gerçek ve anlamlı bağlantılar kurmaya adanmışlığıyla önceki Web3 sosyal projelerinden ayrılıyor.
UXLINK: Web3 Sosyal Ağlarında Yeni Bir Bölüm

Orijinal başlığı yeniden yayınlayın: UXLINK'i Keşfetmek: Web3 sosyal ağlarında yeni bir bölüm, tanıdık sosyal ağlarının gücü ve potansiyeli

Tanıtım:

Yeni ortaya çıkan Web3 sosyal platformu UXLink, diğer tanınmış sosyal projelerden farklı olarak "tanıdık sosyal ağlar" aracılığıyla benzersiz bir yol çiziyor. Merkezi olmayan bir dünyada gerçek ve anlamlı sosyal bağlantıların nasıl kurulacağını keşfetme konusunda öncü olarak hizmet vermektedir. UXLink'i benzersiz kılan nedir ve önceki iyi bilinen Web3 sosyal projelerinden farkı nedir? Bu makalede UXLink'in temel felsefesi ve teknolojik yeniliklerinin yanı sıra gelecekteki beklentileri de ele alınmaktadır.

Bölüm 1: UXLink Nedir ve Yeni Başlayanlar Nasıl Başlayabilir?

UXLink, Nisan 2023'ün sonlarında başlayan ve şu anda 3,1 milyondan fazla kayıtlı kullanıcı ve 200.000'i aşan günlük aktif kullanıcı sayısıyla hızla büyüyen bir Web3 sosyal projesidir. Web3'te kitlesel olarak benimsenmeyi hedefleyen UXLink, herhangi bir finansal hazırlık veya hatta bir blok zinciri cüzdanı gerektirmeyen kullanıcı dostu bir deneyim sunuyor. İhtiyaç duyulan tek şey bir Telegram hesabı ve bir tanıdıktan gelen davetiyedir ve bir dakika içinde ürün keşfine olanak tanır. Kullanıcılar, resmi UXLink Telegram botu @uxlink_bot 'a ulaşarak veya başka bir kullanıcıdan gelen bir davet bağlantısını tıklayarak, Telegram içindeki ürün etkileşim arayüzüne sorunsuz bir şekilde girerek kolayca yeni UXLink üyeleri olabilirler.

Ortalama bir kullanıcı için UXLink'teki temel büyüme mekanizması "Kazanmak için bağlantı kur "dur. Daha fazla arkadaşlarını UXLink kullanıcısı olmaya davet ederek, UXUY token ödülleri kazanabilir, kendi sosyal ağlarını oluşturabilir ve sosyal değerlerini yakalayabilirler. Kayıt olduktan sonra UXLink, Hesap Soyutlama (MPC-AA) kullanarak Arbitrum blok zincirinde kullanıcı için otomatik olarak bir cüzdan oluşturur ve kullanıcıların sosyal ilişkilerini, blok zinciri bakiyelerini görüntülemelerine ve SBT'leri basmak gibi başka eylemler gerçekleştirmelerine olanak tanır. Kullanıcılar ayrıca her biri kendi cüzdan adresi ve hesap sistemine sahip UXLink grupları oluşturabilir. Bir kullanıcının UXLink'i kullanmaya başlaması için gereken süreç aşağıda özetlenmiştir. Diğer Web3 sosyal ürünleriyle (Lens Protocol, FriendTech vb.) karşılaştırıldığında, bu kullanıcı deneyimi oldukça kullanıcı dostudur.

Birçok okuyucu için bir soru olabilir: Daha önce birçok sosyal ürün & protokolleri vardı, peki UXLink'i farklı kılan nedir? Neden & deneyimleyerek öğrenmek için zaman harcamalıyım?

Makalenin bundan sonraki bölümü bu soruyu yanıtlamaya odaklanacaktır.

Bölüm 2: Tanıdık Sosyal Ağlar - UXLink'in Farklılaştırılmış Protokol Yolu

2.1 UXLink ile Önceki Sosyal Protokoller Arasındaki Fark

Web3 sosyal ürünleri alanı & protokolleri Web3 içinde her zaman çok tartışılan ve tartışılan bir konu olmuştur. Örneğin, 2023 yılında Nostr, Farcaster, Lens Protocol ve Cyberconnect gibi sosyal protokoller yaygın bir ilgi ve tartışma konusu olmuştur.

Bu sosyal protokoller anlatı odağı, teknik mimari, ilk kullanıcı profili, operasyonel taktikler ve protokol ile ürün arasındaki ilişki bakımından farklılık gösterse de bir ortak noktayı paylaşmaktadır: Biriktirdikleri sosyal ilişkiler, WeChat veya WhatsApp gibi mesajlaşma platformlarında bulunan iki yönlü tanıdık ilişkilerinden ziyade, Twitter veya Weibo'dakilere benzer şekilde KOL'lar ve hayranlar arasındaki tek yönlü takipçi ilişkilerine yönelme eğilimindedir. Bu model, KOL'ların hayranlar tarafından tüketilen içerik ürettiği bir "takip" mekanizmasını vurgulamaktadır.

Ancak UXLink farklı bir yol izleyerek kullanıcıların mevcut tanıdık sosyal ilişkilerini sosyal protokole dönüştürmeye ve korumaya ve kullanıcıların yeni tanıdık ilişkileri kurmalarına yardımcı olmaya odaklanıyor. Tanıdık sosyal ilişkiler, gerçek hayattaki tanıdıklık, yakınlık veya paylaşılan deneyimlere dayanan ilişkileri ifade eder. Bu ilişkilerin özü, basit KOL-fan bağlantılarının çok ötesinde güven ve derin kişisel bağlantılardır. Web3'te yaygın olarak görüldüğü gibi, çeşitli küçük topluluk grupları, üyeler arasında inşa edilen güven yoluyla kurulur ve sürdürülür. Bu sosyal ilişkilerden elde edilen güvenin değeri, KOL-fan ilişkilerinden daha yüksektir.

Yaygın bir senaryo düşünün: yeni bir Web3 projesi token'ını henüz piyasaya sürmüştür, ancak faaliyetleri ve token'ının değeri piyasada oldukça tartışmalıdır. Bir kullanıcı için KOL-fan bağlantısı varsa, ancak KOL'un bu alandaki profesyonel muhakemesine büyük güven duyduklarında önemli ölçüde etkilenecek ve onları araştırmaya ve harekete geçmeye yönlendirecektir. Bununla birlikte, kişisel sosyal ağlar üzerinden bağlantılar söz konusu olduğunda, bir tanıdık grubu içinde, kullanıcılar merak ve arkadaşlarına duydukları güven nedeniyle proaktif bir şekilde bu yeni proje hakkında araştırma yapmaya ve bilgi edinmeye yönlendirilebilir; dahası, proje hakkında şüpheleri varsa, birbirleriyle tartışabilir ve görüş alışverişinde bulunabilirler. Proje tanıtımı ve dönüşümü açısından bakıldığında, kişisel tanıdıklara dayalı sosyal bağlantıların KOL-fan ilişkilerine kıyasla daha fazla potansiyel dönüşüm değerine sahip olduğu açıktır. Bu nedenle, kişisel sosyal ilişkiler üzerine inşa edilen UXLink protokolü, KOL-fan ilişkileri üzerine inşa edilen bazı sosyal protokollerden daha fazla ticari değere sahip olabilir.

2.2 UXLink'in tanıdık tabanlı sosyal ürününün çekirdeği: Gruplar

UXLink'in tanıdık temelli sosyal ilişkilerini tartışırken, önemli bir kavram "gruplar "dır. UXLink içinde kolektif bir iletişim alanı olarak gruplar, sadece basit sohbet odaları değildir. Kişisel sosyal ağları iletişim ve etkileşim için gerçek zamanlı, dinamik platformlara dönüştürerek bir bireyin sosyal grafiğinin pratik uygulamasını yansıtırlar.

Belirli bir örnekle açıklamak gerekirse, bir kullanıcının akrabaları, arkadaşları, öğretmenleri, sınıf arkadaşları ve iş arkadaşları dahil olmak üzere 200 kişilik bir sosyal grafiğe sahip olduğunu varsayalım. Böylesine geniş bir sosyal ağ kulağa değerli gelse de, kullanıcı bir ikilemle karşı karşıya kalabilir: Bu ağı nasıl etkili bir şekilde kullanabilirim?

UXLink bir çözüm sunuyor: bu 200 kişiyi tek bir gruba entegre etmek. Bu grup sadece bilgi alışverişi için bir yer değil, aynı zamanda sosyal grafiğin canlı bir örneğidir. Şu anda, UXLink öncelikle Telegram grupları gibi senaryolar oluşturmayı destekleyerek bu tür grupları uygulanabilir hale getiriyor. Bu 200 kişilik Telegram grubunda üyeler, dinamik bir sosyal ağı tam olarak yansıtan ödemeler yapabilir ve alabilir ve ilgi alanlarını dağıtabilir.

Daha da önemlisi, gruplar arasında yeni sosyal grafikler ortaya çıkabilir. Bu da grupların sadece kapalı iletişim alanları değil, sosyal ağları sürekli olarak genişletip derinleştirebilen platformlar olduğu anlamına gelmektedir. Gerçekte, bu gruplardaki tartışmalar, günlük hayattaki önemsiz şeylerden profesyonel yatırım tartışmalarına kadar çeşitli konuları kapsayabilir ve zengin ve çeşitli içerik sunar.

UXLink gruplarında, grup sahibi mesajların yayılmasında merkezi bir rol oynar. Şu anda platformda, bazıları çok aktif ve verimli olan 70.000'den fazla grup bulunmaktadır. Bu geniş ağ sadece hızlı bilgi akışını kolaylaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda pazarlama için de yeni bir bakış açısı sunuyor.

Pazarlama açısından bakıldığında, kullanıcılar üç ana zorlukla karşı karşıyadır: güvensizlik, ikna olmama ve anlamama. UXLink gruplarında bu üç konu etkin bir şekilde ele alınabilir. Tanıdıklardan gelen tavsiyeler reklamlardan daha güvenilirdir; kullanıcıların bir konu veya ürün hakkında soruları varsa, grup içinde devam eden tartışmalar ve etkileşimler onları ikna etmeye yardımcı olabilir; karmaşık kavramlar veya ürünler için gruplar gerçek zamanlı problem çözme için ideal bir yer sağlar.

Özetle, UXLink'in benzersiz grup özelliği yalnızca sosyal grafiklerin aktif olarak uygulanmasını teşvik etmekle kalmıyor, aynı zamanda güven oluşturmak, bilgi alışverişinde bulunmak ve sorunları çözmek için güçlü bir platform sağlıyor. Bu yeni tanıdık tabanlı sosyalleşme çağında, UXLink'in grup özelliği şüphesiz kişisel sosyal ağları pratik uygulamalarla birleştiren önemli bir köprü görevi görüyor.

Gruplardan bahsetmişken, bazı okuyucuların aklına 2023'ün ikinci yarısında çok popüler olan bir Web3 sosyal ürünü olan FriendTech gelebilir. FriendTech'teki Odalar kavramı UXLink'in gruplarıyla birçok benzerlik taşıyor, ancak FriendTech'in finansal özellikleri çok güçlüydü. Kullanıcılar, Oda tartışmalarına katılmak veya sosyal bağlantılar kurmak için değil, genellikle değerinin artacağına inandıkları için başka bir kullanıcının Anahtarını satın aldı. Bu mekanizma, FriendTech'in yüksek bir kullanıcı büyüme oranını sürdürmesini ve topluluk güvenini artırmak için sürekli olarak yeni kullanıcılar ekleyerek Keys fiyatını sürdürmesini gerektiriyordu.

Ancak FriendTech'in yabancılar için nispeten yüksek bir giriş engeli vardı. Neredeyse tüm potansiyel Web3 kullanıcıları dönüştürüldükten sonra, kullanıcı büyümesini sürdürmek zorlaştı. Buna karşılık, UXLink kişiler arası iletişime ve etkiye odaklanır, bir sınıfı veya küçük bir şirketi andırır, çıkarların KOL'dan para kazanmaktan ziyade işbirliği üzerine inşa edildiği, kullanıcılara ve üçüncü taraflara gerçek değer katar.

FriendTech'teki diğer uygunsuz ekonomik modeller ve ürün tasarımları burada tartışılmamaktadır. Ancak FriendTech'in durumu "grup" sosyal işlevinin potansiyel etkisini göstermektedir.

2.3 UXLink Protokolünün Geliştiriciler ve Üçüncü Taraf Web3 Projeleri için Değeri

UXLink, tanıdıklar arasında önemli sayıda gerçek kullanıcı ve sosyal ilişki grubu biriktirmiş ve temel düzeyde bir protokol katmanı oluşturmuştur. UXLink ürünü üç katmana ayrılmıştır:

  1. UXLink Temel Uygulama Katmanı: Bu, MPC-TSS'ye (Çok partili hesaplama, Eşik İmza Şeması) dayalı cüzdan hesap hizmetleri ve gruplara dayalı EOA hesap hizmetleri ile birlikte büyüme fizyonu, gruplar vb. gibi ekolojik uygulamalar için temel ürün hizmetleri sağlar.
  2. UXLink Protokol Hizmet Katmanı: WEB3 geliştiricileri, UXLink tarafından sağlanan API'ler (zincir içi ve zincir dışı sistemler için API'ler ve ABI'ler) aracılığıyla kullanıcının sosyal kimliğini ve sosyal ilişki veri hizmetlerini verimli bir şekilde işleyebilir. UXLink Protokolü, kitlesel benimseme senaryolarını desteklemek için zincir içi ve zincir dışı unsurları (EVM+IPFS+Cloud) birleştiren ölçeklenebilir bir teknik mimariye sahiptir. Kimlik ve ilişki verilerini zincir üzerinde depolarken, zincir dışında UXLink Protokolünü kullanan uygulamaları desteklemek için karmaşık iş senaryosu verilerini işler.
  3. UXLink Altyapı Katmanı: Bu, temel olarak EVM zincirlerini (Ethereum Mainnet, Arbitrum L2 Chain, BNB Chain, Polygon ve Base Chain, vb.), merkezi olmayan depolamayı ve merkezi veri indeksleme hizmetlerini içeren hibrit ölçeklenebilir bir mimaridir (EVM + IPFS + Bulut).

Tanıdıklar arasındaki sosyal ilişkilere geri dönecek olursak, ilişkilerin doğası farklı olduğundan, veri zenginliği de WeChat ve Weibo arasındaki ilişkiye benzer şekilde değişmektedir. İlişkinin doğası güven seviyelerini belirlerken, veriler de hassasiyeti belirler. Örnek olarak yakın zamanda lansmanı yapılan bir özellik ile açıklamak gerekirse:

Şubat ayından bu yana UXLink, kullanıcıları WEB3 cüzdanlarını aynı hesap altında bağlamaya teşvik eden ve kullanıcıların bu cüzdanları yönetmelerine yardımcı olan çoklu cüzdan özelliğini başlattı. Şubat ayı boyunca kümülatif cüzdan bakiyesi 1 milyar USD'nin üzerinde gerçekleşmiştir. Tanınmış bir WEB3 cüzdanı UXLink tarafından desteklenen ana cüzdandır ve sadece 14 gün içinde 200.000'den fazla adres UXLink ağına bağlanmıştır ve cüzdan başına ortalama 70U düşmektedir. Bu tanınmış cüzdan için kayıtların kolaylaştırılması açısından 8500 Linker ve 4200 grup, %40'ı aşan bir dönüşüm oranıyla başarıların %80'inden fazlasına katkıda bulundu. Yüksek dönüşüm ve para yatırma oranları, UXLink'in sosyal ve grup etkileşimleri yoluyla kullanıcı katılımını teşvik etme konusundaki gücünü vurgulamaktadır. Ortalama olarak, her Linker 20'den fazla yeni cüzdana katkıda bulunarak yalnızca UXLink'in güçlü sosyal ağ etkisini göstermekle kalmadı, aynı zamanda kullanıcı tabanının yüksek etkinlik düzeyini ve kalitesini de kanıtladı. Ayrıca, %72'lik bir para yatırma oranı, bu yeni cüzdan kullanıcılarının yüksek katılım ve yatırım seviyesini göstermektedir.

Coğrafi olarak, bu faaliyet Güneydoğu Asya, Afrika/Nijerya, Hindistan, Avrupa, ABD ve Singapur gibi bölgelerden kullanıcıları başarılı bir şekilde çekerek faaliyetin coğrafi kapsama hedeflerine ulaşmıştır.

Özetle, üçüncü taraf cüzdanlarla işbirliği içinde gerçekleştirilen tanıtım faaliyetleri sayesinde UXLink, Web3 sosyal alanında bir sosyal ürün olarak muazzam ticari potansiyelini ortaya koymuştur. Tanıtım ihtiyacı olan projelerde, kullanıcı artışı için UXLink ile işbirliği yapmak uygulanabilir bir strateji haline gelebilir.

Bölüm 3: UXLink'in Gelecek Beklentileri ve Zorlukları

UXLink, yenilikçi tanıdık sosyal modeliyle Web3 kullanıcılarına yeni bir sosyal deneyim sunmanın yanı sıra, daha fazla kullanıcının Web3 dünyasına girmesi için de yeni bir yol açmıştır.

Web3 social, Web3'ün kitlesel olarak benimsenmesi anlatısında her zaman temel uygulamalardan biri olarak görülmüştür, çünkü dışarıdan gelenlerin rahatça adım atmasını sağlayan bir köprü oluşturabilir. Önceki boğa piyasasının aksine, çeşitli yüksek performanslı halka açık zincirler, hesap soyutlama cüzdanları ve diğer altyapılar olgunlaşmıştır. UXLink gibi yeni nesil Web3 sosyal ürünlerini deneyimleyen Web3 çevresi dışındaki kullanıcıların artık blok zinciri, genel ve özel anahtarlar, cüzdanlar vb. karmaşık kavramları anlamalarına gerek yoktur, bu da giriş engellerini önemli ölçüde azaltır. Ayrıca, KOL-fan mekanizmasına kıyasla, tanıdıkların davet temelli sosyal ağının viral yayılmayı sağlaması daha kolaydır.

Web3 endüstrisine daha fazla kullanıcı kazandırmak ve kullanıcıların sürekli olarak ilerlemesini sağlayarak daha fazla geliştiricinin ve üçüncü taraf uygulamalarının kullanıcılara daha iyi hizmet vermesini sağlamak, bu endüstri için uzun vadeli değer taşıyan şeydir. UXLink'in yaptığı da bu ve bu boğa piyasasında daha da büyümesini ve gelişmesini dört gözle bekliyoruz. Sosyal ağ, herhangi bir WEB aşamasının baş tacıdır. UXLink'in WEB3'ün tacındaki mücevher olma şansı var mı?

Sorumluluk reddi:

  1. Bu makale[global-ambulance-ff7] adresinden orijinal başlığı "Exploring UXLINK: Web3 Social'da Yeni Bir Bölüm, Tanıdık Sosyalleşmesinin Gücü ve Potansiyeli". Telif hakkı orijinal yazara aittir[global-ambulance-ff7]. Yeniden basımla ilgili herhangi bir itirazınız varsa, lütfen Gate Learn ekibiyle iletişime geçin; ekip, ilgili prosedürlere göre mümkün olan en kısa sürede konuyu ele alacaktır.

  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüş ve fikirler yalnızca yazara aittir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.

  3. Makalenin diğer dillerdeki versiyonları Gate Learn ekibi tarafından çevrilmiştir. Gate.io'dan bahsedilmeden, çevrilen makaleler kopyalanamaz, dağıtılamaz veya intihal edilemez.

Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!